Written by AbangNara | May 21st, 2012

Berita gembira untuk semua apabila hari ini Adi Putra telah pun menarik balik permohonan cerai yang telah difailkan pada 14 Mei lalu. Penarikan balik telah dilakukan di Mahkamah Rendah Syariah Wilayah Persekutuan kira-kira jam 8 pagi tadi. Walau bagaimana pun, Adi tidak dapat ditemui untuk sebarang komen.

ady putra tarik cerai

Abang Nara sangat gembira mendengar berita ini. Semoga selepas ini, hubungan Adi dan isterinya akan kembali mesra. Sama-sama kita doakan. Info Mstar Online.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

78 responses to Adi Putra Batal Hasrat Ceraikan Isteri

  1. embok ketum says:

    Alhamdulillah, semoga kekal ke akhir hayat

    0

    0
    • semoga kekal hingga ke anak cucu..

      P/s: neelofa belum kahwin lagi..sapa nak?

      0

      0
    • comei says:

      lajunye internet embok kuntum?salu dpt 1st. hehe… happy nye derang x jd cerai.mg ikatan yg tbina bkekalan hndknya.amin….

      0

      0
    • mamee monster says:

      apabila membuat sesuatu…hendaklah berfikir panjang… Alhamdulillah…moga kekal ke akhir hayat…

      0

      0
      • Pondan Sepi says:

        APESAL X JD CERAI! CERAIKAN JE DORAEMON TU ADY! U DESERVED POMPUAN2 CANTIK2.

        0

        0
    • Selitone says:

      Tak laku sudah syiling seringgit
      Dikalung dileher bagai mutiara
      Sedangkan lidah lagi tergigit
      Inikan pula tutur bicara.

      Buat bekal si tuan puteri,
      Sayur peria dan ikan darat
      Biar kekal bersuami isteri
      Dari dunia sampai akhirat.

      Alhamdulillah…

      0

      0
    • Wak Ali says:

      ustaz azhar idrus kata kalau dengar atau nak ucap selamat pada orang yang baru kahwin atau rujuk kita kena cakap Barokallah macam dalam lagu maher zain..bukan ucap semoga kekal sampai anak cucu dan ucapan yang lain..secara jujur aku cukup menyampah dengan adat melayu..banyak yang masih berunsur khurafat tapi didiamkan oleh orang kita atas nama pertahankan adat..

      0

      0
      • Kipas Susah Mati Neelofa says:

        Tak semua adat melanggar syariat. Ada adat yang diharuskan, malah kalau tak buat jadi berdosa. Contohnya, berjalan bongkok dan tangan kanan lurus ke bawah apabila melintasi orang tua. Itu adat Melayu, tetapi kalau itu lah yang boleh menyenangkan hati orang tua yang melihat, kita sebagai umat Islam berbangsa Melayu, apabila melewati orang tua yang berbangsa Melayu, maka wajar lah kita buat begitu. Akan tetapi apabila si polan tadi ke Somalia, maka tidak menjadi kewajiban lagi padanya untuk berbuat begitu apabila melintasi orang tua berbangsa Somalia kerna ia bukan adat di sana. Dalam Islam ada istilahnya tapi aku dah lupa- sesuatu adat yang tidak bertentang dengan ajaran Islam disepakati oleh ulama & mufti tempatan sebagai HARUS. Ada istilahnya, aku dah lupa.. Korang kan pandai-pandai belaka… cari lah sendiri..

        0

        0
      • Anonymous says:

        selamat pengantin baru wak ali semoga kekal 2 3 hari je…tak kekal langsung pun takpe boleh kawin lain..semoga tak bahagia sampai bila2..

        0

        0
      • mamee monster says:

        wak ali mesti peminat maher zain…hehee…xkisah la wak…ucap apa pun xkisah janji ucapan yg baik…xpyh menyampah dengan adat…yg mana baik kita ikut la….

        0

        0
  2. tupai berjanggut says:

    :-)

    0

    0
  3. ainakhani says:

    alhamdulillah :)

    0

    0
  4. gadismanis says:

    alhamdullilah.. terpelihara jugak ‘masjid’ diorg nie… aminnn…

    0

    0
    • jas says:

      alhamdulillah..aku rasa adi putra & wife baca komen abg nara doakan supaya dorang x bercerai..berkat doa dr peminat2 :)..

      0

      0
  5. ehem says:

    alhamdulillah..semoga menemui jalan yg pasti

    0

    0
  6. unknown says:

    alhamdulillah. semoga kekal bahagia ^^

    0

    0
  7. poyo says:

    Alhamdulillah…syukur

    0

    0
  8. Anonymous says:

    good!! semoga terus bahagia. aminn..

    0

    0
  9. Cik piNgu says:

    Alhamdulillah, syukur sangat!
    :D

    0

    0
  10. Anonymous says:

    jika benar, alhamdullilah.. sesungguhnya Allah bencikan penceraian~

    0

    0
  11. gadismanis says:

    alhamdullilah.. terpelihara jugak “masjid” mereka nie…. aminnn…

    0

    0
  12. putri ^^ says:

    ALHAMDULILLAH..BAGUSLAH..

    0

    0
  13. mangkok says:

    La…main2plak ye….nnt jd mcm norman n abby..tkjd cerai last2 cerai jugak..

    0

    0
    • Anonymous says:

      mangkook la engko ni..dh berita baik mcm nie ckp la syukur..tu pn susah ke…..?..APTB!!!!!!

      0

      0
  14. Anonymous says:

    aiyakk..bnda cenggini pn leh men2 ek..sat nak sat xnak

    0

    0
  15. aku 1st says:

    adoi..baru i ingat nak masuk jarum abang adi..

    i love abang adi so much…

    aku 1st ke?

    0

    0
  16. allin says:

    subahanallah…

    0

    0
  17. peaceee says:

    Alhamdulillah syukur semoga ini satu pengajaran yg lbh merapatkan hbgn mereka suami isteri dan sy doakan semoga dikurniakan zuriat yg soleh penghubung cinta kalian berdua..:)

    0

    0
  18. Anonymous says:

    Alhamdulillah..Syukur.. :) Semoga perkhawinan mereka kekal hingga ke akhir hayat and jadikan ia sebagai pengajaran utk membina rumah tangga yang lebih bahagia.. :)

    0

    0
  19. rose says:

    Alhamdulilah.. Harap mereka akan kekal hgge akhir hayat..amin

    0

    0
  20. nour says:

    kesian plak tgk isteri adi ni…..

    0

    0
  21. sap con says:

    Alhamdulillah..

    0

    0
  22. coach says:

    La….nape tk kawen ngn nora…ishk…tk best la cenggini…adi klu si aida tu wat prangai lg skali ko cerai je trs die tau..

    0

    0
    • NurJihan says:

      Coach – awak dah bernikah? kata-kata awak nie mungkin satu hari nanti akan berbalik pada diri sendiri. Kalau bkn dlm masa terdekat, mungkin ia akan dtg saat awk sedang menikmati saat-saat bahagia dlm alam rumahtangga. Kalau tak kena pada diri sendiri, mungkin pada ibubapa atau adik-beradik awak. Kata-kata awak nie seolah-olah mendoakan runtuhnya masjid yg mereka bina. Mungkin pada awak ini adalah satu gurauan, tapi ingatlah, bila Allah nak turunkan dugaan pada awak, tak ada istilah gurauan lagi.

      0

      0
    • indah says:

      ape pasal dia ne??????????

      0

      0
      • umira says:

        bawak istighfar banyak2, knp mesti jadi org yang negatif untuk mendapat perhatian?knp perlu menjadi duri2 dalam kebahagiaan org, knp perlu ada komen mcm ni dalam berita gembira yang diredhai Allah? awak manusia kan,akan berkahwin, mngkin dah berkahwin.. atau awak ade masaalah dan pernah ditinggalkan atau meninggalkan ? awak ingat dengan penceraian tu dapat menyelesaikan masaalah,kerana manusia seperti awak lah, banyak yg tersilap langkah, jangan bercakap kalau iman tak seteguh mana, kalau ilmu tak cukup didada..

        0

        0
    • Anonymous says:

      ni stok2 baghal mcm meeraadriana!

      0

      0
  23. Akma says:

    Syukurlah..harap2 masjid yg dibina tu makin teguhlah hendaknya. Aminn
    Biasalah bila suami/isteri jadi artis ni mcm2lah dugaannye. Moga2 derang kuat n tabah menghadapi pelbagai dugaan hidup.

    0

    0
  24. […] Mahkamah Rendah Syariah Wilayah Persekutuan kira-kira jam 8 pagi tadi. Walau bagaimana pun, … Continue reading → This entry was posted in Gosip and tagged Batal, Ceraikan, Hasrat, Isteri, Putra by Azrael. […]

    0

    0
  25. aku pya suka says:

    Alhamdulillah..Alhamdulillah..Alhamdulillah..
    Mari laa kita semua doa kn yg ter BAIK buat Adi n isteri..
    Byk2 bsabar,b’doa n niat y baik2 utk r/tga anda,Adi..
    Amin.. :)

    0

    0
  26. menyampah nyer... says:

    sebodoh bodoh org nie. main main lak hal cerai ni. klu ye pun dah kurg belakon ke atau pun dah tak glamour sgt, jgn la cari publisiti murahan mcm ni. nape la korang nie suke betol hal cerai berai ni….. suke2 je nk kawin pastu suke2 lak nk ceraikan…. akaltu pendek sgt!

    0

    0
    • Anonymous says:

      apelaa korang ni suker2 ati nk maki2… ko dh berumahtangga lom? beserlaa manusia..bukannyer malaikat. Ade nafsu…marah, sedih mcm2.. ade plak hasutan syaitan… tu yg dier failkan cerai awal2 tu.. now, die dh cool, dh dpt kaunseling ke…dah dpt berfikir dgn baik… dah kenangkan balik masa2 susah senang dulu…that’s why die tarik balik… nk citer pung pang pung pang… mcm laa korang x penah buat decision yg tak pernah di tarik balik…

      0

      0
  27. ayy says:

    alhamdulillah. suka sangat! semoga kedua2 nya terus tabah

    0

    0
  28. zanafahmi says:

    Alhamdulillah, akak rasa, bagus salah seorang kena kurangkan expose dlm dunia seni. Bnyk dugaannya….bagaimanapun terpulang pd diri masing2 utk menangani mslh rumahtangga.

    0

    0
  29. gadis sebelah pintu says:

    Alhamdulillah, semoga berkekalan hingga ke akhir hayat dan semoga berjaya menimang anak..AMIN… :)

    0

    0
  30. Sshh says:

    walau x jdi cerai tpi masih was2 lgi sb uma tangga dia ni cam masih di ambang masalah..bagus la klau x jdi cerai..tpi jgn plk nti adi wat cam norman dulu tu..menangis2..pas tu ap dh jdi skg..abby plk y menangis..

    0

    0
  31. aliya says:

    Alhamdulillah.semoga jodoh dorang ni kekal sampai akhir hayat. I am the happy one! :)

    0

    0
  32. Miss Criss Cross says:

    Alhamdulillah,
    Semoga abg Adi belajar dari kesilapan lalu. Hal cerai berai ni tak boleh dibuat main-main. Lidah lagikan tergigit, inikan pula suami isteri ^_^

    0

    0
  33. […] Berita gembira untuk semua apabila hari ini Adi Putra telah pun menarik balik permohonan cerai yang telah difailkan pada 14 Mei lalu. Penarikan balik telah dilakukan di Mahkamah Rendah Syariah Wilayah Persekutuan kira-kira jam 8 pagi tadi. Walau bagaimana pun, … Continue reading → […]

    0

    0
  34. aishiteru says:

    alhamdulillah…. syukur…

    0

    0
  35. Iylah says:

    At last..kan dah kata hari tue, diorang dalam process nak selamatkan perkahwinan mereka. Tapi ramai laa manusia2 yang buat conclusion sndri and memburukkan nama ND.Mana yang sedap jea komen pasal ND as a third party hari tue..senyap dah ke??

    0

    0
  36. Evi says:

    Dia x puas main ngan bini dia kot , .bini kene pandai layan suami begitu juga ngan laki..pas tu dorang nk berusaha lah tu utk tutttttttttt………………………. tu ady x jdi cerai …keh keh keh ….

    0

    0
  37. chentalove says:

    bgus Adi…
    brbincang dgn cra baik inilh hsil nya…
    mari kta smua doakn kbhgian mreka…
    tak baik bcerai berai ni…

    0

    0
  38. study..tapi ngadap beautifulnara says:

    Alhamdulillah

    0

    0
  39. zack zai says:

    Alhamdulillah….Masih ada jodoh lagi antara kalian…
    hargai lah peluang yg diberi oleh Allah s.w.t nie…
    semoga kalian bahgia ke akhir hayat..amin….

    0

    0
  40. zila says:

    boleh ka tarik2 blk cerai..dh niat nk cerai xjatuh ka talak..

    0

    0
  41. awie says:

    kasih sayang mereka kuat sebenarnya

    0

    0
  42. Aku Bahagia says:

    alhamdulilah…. ramai yang mendoakan kebahagiaan adi n wife..

    0

    0
  43. sweet32 says:

    alhamdullillah… semoga berbahagia hendaknye! lain kali klu gadoh2 x yah la cepat2 nak failkan penceraian.. standard la husband & wife gaduh… nasib baik x lafazkan cerai. klu x satu hal nak nikah balik.. dah lah… istifar byk2, k!!

    0

    0
  44. mom says:

    alhamdulillah……. suka sekali bila terbaca citer nee. perceraian tu, kalau boleh elak. elakkan lah.

    0

    0
  45. ibu ngan anak says:

    bagus lah…adi & wife patut muhasabah diri kamu berdua..bykkn masa bedua…gi lah bercuti honeymoon kat mana2..lupa kejab hal kerjaya ke masalah yang ada…bykkan berdoa pada Tuhan…solat jemaah bersama-sama…moga tiang masjid anda akan kukuh hingga ke pintu syurga…aminnn

    0

    0
  46. NenekBurberry says:

    adakah terpikat dgn orang lain yang sama2 berlakon ker??
    pastu rupanya si pelakon sama tu tak minat dgn dia.. wahhh terus kembali kepada isteri..
    bagus bagus…
    jgn ngada2 nak bercerai berai yer…

    0

    0
  47. meeradriana says:

    Suka2 je sebut perkataan cerai..hmmee..
    Boleh jadi geng aidil ni..

    0

    0
  48. habibaty says:

    Alhamdulilah … cerai tidak semudah diucapkan dibibir dengan impact yang diterima .. tidak mudah mencari yang terbaik .. kerana tiada manusia yang sempurna .. terimalah seadanya ..

    0

    0
  49. Yusliena says:

    Syukur akhirnya bersatu jua, semoga diberi sinar kebahagian hingga keakhir hayat…..

    0

    0
  50. lina says:

    alhamdulillah..semoga berkekalan dan dikurniakan zuriat soleh

    0

    0
  51. Anonymous says:

    pergi mampus lah diaorang..nak cerai pun kecoh2..bodoh

    0

    0
  52. akakcomey says:

    alhamdulillah semoga kekal hubungan mereka

    0

    0
  53. sweet says:

    bgus la abg adi x jadi cerai…..kita harus jaga keutuhan masjid kita agar x runtuh!!!!!!untuk menjaga masjid kita,kita hrus mempercayai antara 1 sama lain

    0

    0