Written by Bella | August 13th, 2015

Adeline Tsen, mungkin ramai yang tidak tahu nama beliau tetapi anda ingat tak watak perempuan jahat yang ingin merampas Jebat daripada Mas dalam drama bersiri Bukan Kerana Aku Tak Cinta lakonan mantap Sharnaaz Ahmad dengan Nelydia Senrose? Beliau lah yang memegang watak tersebut.

Sejak dua menjak ni, nama beliau memang hangat la di bibir-bibir lelaki. Iyalah, ketika menghadiri beberapa acara baru-baru ini Adeline sering memperagakan pakaian yang menjolok mata dan boleh kata mana-mana lelaki yang lihat boleh cair lah.

Memang seksi betul pakaian beliau sehingga boleh menampakkan bentuk badan yang cukup mengghairahkan.

Apa pendapat anda? Memang menggiurkan bukan?  Harapnya tiada la pulak artis beragama Islam mula nak tiru Adeline Tsen pulak yee.

60 responses to Adeline Tsen Tayang Susuk Tubuh Seksi Di Khalayak Ramai

  1. Intan says:

    Orang bukan Islam pakai, tak pelik sangat. Kalau orang Islam pakai mcm ni, yer mmg hairan sangat2

    0

    0
    • kiah senduk says:

      artis malaysia banyak yang makin bodoh bila berpakaian

      0

      0
      • cik yah says:

        klau bukan islam bogel pun tak nmpak seksi. tak menyiurkan..

        ni nak tanya sikit yg si fathia tu pkai baju kurung lupa nk pakai kain ke apa tu? pelik nengoknyer

        0

        0
        • tukanggelak says:

          Cik Yah nye komen kelako….haaaa masa raya kain xsempat kering….yg kering baju je….kahkahkah…lain la che ta baju berpasang2

          0

          0
      • pemburu kepala says:

        dia bukan islam la bangsat! kimak betul ni fanatik anjing ni

        0

        0
    • Anonymous says:

      neh nak jadi pelakon porno ke hape..tak kesah ler agama ape pun..tak sesuai dgn budaya rakyat malaysia

      0

      0
    • Queen says:

      I think it’s unfair for you to say such thing. Im a non-muslim girl and since school, all my friends are muslims. I mmg dah biasa pakai baju yg sopan, tak ketat, besar… even nak pakai baju lengan pendek pun i malu tau. Pls dont judge too quickly.

      0

      0
    • One Direction says:

      I’m typing this with only one hand…oohhh fap fap fap!!!!

      0

      0
  2. Anonymoush says:

    boleh la, jadi modal malam ni.. dah takda modal ni. thx bn

    0

    0
  3. Anonymous says:

    bukan islam bukan lesen ye nk tayang2 badan…sbb ini negara islam.. aku bkn alim sgt.. tpi klu berbaju tpi dh bogel rupanya harap pihak yg bkenaan amik tindakan.. bkn adegan peluk yg kna di haram kn.. etika berpakaian juga perlu di tekankn.. artis luar nk dtg negara kte punkte dh bg tatacara berpakaian.. ini pulak artis kte sndiri..

    0

    0
    • Aku says:

      Jgn ckp nie negara islam lah… Kalau islam kenapa byk sgt negeri kita nie bunuh baby, buang anak nak di banding kan negera lain…dan lagi maksiat2 smua… Dan kebykkan org kita yg buat nie smua.

      0

      0
    • Anonymous says:

      negara islam??lol…negara islam tu ko sndiri je kot y label nye..sbb pemimpin islam ke br iktiraf negara islam wlpn maksiat sne sni,hukum hudud pun xnk buat..negara islam ape nye…klu negara islam msti dh kurg kes2 buang bayi tp aku tgk makin menjadi2 lg ade laa..dan kebanyakan y buang bayi tu adlh ORANG ISLAM…malu laa skit..masih lg nk ckp negaar islam??lol….satu dunia dh tahu MALAYSIA NEGARA ISLAM NI ADALAH RANKING NO 1 DLM RASUAH DLM DUNIA…buek malu yoo…negara y bkn islam pun rasuah xde laa teruk cam malaysia ni..pemimpin islam y byk kurop..

      0

      0
      • Anonymous says:

        kan. kwn kt brunei ckp aman sgt kt sana sejak hukum hudud dilaksana. jln g mana2 pun rasa selamat.

        0

        0
    • +Negative says:

      Excuse me? Who says Malaysia ni negara Islam?? Malaysia negara berbilang kaum dan agama rasminya Islam. Tetapi bukan negara Islam ya. How typical of ppl these days. Having a religion is not a ticket to bash those who are not practicing. Entah2 org yang tidak alim lagi bagus dari korang yg bajet alim ulamak ni. Tak ada kerja lain, bash org saja kerja. Jaga tatasusila dan agama masing2 je la. Tak payah nak ribut2 dia bukan muslim la sebab tu blh itu ini bagai atau pun berapi2 nak betulkan akhlak seseorang. Hello, you’re not the only one living in this country, you don’t own this country but it owns you. Respect is earned, not forced nor demanded. Ko pakai litup pun kalau akhlak dan hati tidak bersih, apa gunanya? Somemore, ini event KLFW, bukan event utk kutip acara tabung amal. Yang datang menyaksikan pun semua org fashion dalam dan luar negara (tak kira la fashion ustazah ke fashion baju koyak digigit dikejar anjing. Errr ada ke trip2 ustazah datang tengok KLFW?) Isu pakaian ni hanya akan digemparkan jika org2 post gambar2 red carpet/catwalk dan jadikannya sebagai isu sensasi utk jadi bahan para ‘self-appointed pengkritik sosial’ menyumbangkan ‘kesempurnaan akhlak’ masing2.

      0

      0
  4. Anonymous says:

    tak stim pun,macam bapok nyah tepi jalan ada ler.

    0

    0
  5. Anonymous says:

    cam baju tido ajer.

    0

    0
  6. Anonymous says:

    lantak la bukan islam.. hahahha

    0

    0
  7. anon says:

    beliau tak dosa pake cam tu,beliau kristian…..tapi nak komen aktres yg gmbar dgn beliau tak dak fasion sense langsung hodoh tembam dan belakun sgt kayu especially watak nangis FAILED,yg tngah tu plak tak abis2 nak tiru johnny depp….burok sakai punya gay

    0

    0
    • Tuhan itu satu says:

      ayt ngko nih lwh wt org slh fhm. ape lk tk dosa pki cmtu hnye sbb dia kristian. eh pelik disitu. sbb dorang tk ada halal haram dn tk ada panduan berpakaian dlm ajrn, dorang hidup dgn perkara2 yg dilarang…so nk sbut dosa bg pihak dorng mmg tk ada erti..ajarn yg dh terpesong, ditipu oleh makhluk2 yg mengubah2 isi kitab dorng..

      0

      0
      • redbuttercup says:

        mengaku tuhan yang satu..tp amalan hidup ikut manusia punya ajaran jg..asyikikut sunah nabi..sah2 nabi tu pun manusia biasa jugak…eh pelik di situ…

        0

        0
        • bumblecit says:

          nabi maksum wahai buttercup walaupun manusia.

          jgn samakan nabi dengan manusia yang ko kenal walaupun nabi tu manusia.

          no thanks

          0

          0
        • Biar Betul? says:

          Apa kaitan Tuhan yang satu dan nabi manusia?
          Dasar jahil nak jugak menjawab. Sunnah nabi atau tidak, faktanya Tuhan tetap satu. Apa kaitan dengan ajaran itu ajaran ini. Kau nak jugak tegakkan Tuhan kau ada 2 atau 3? LOL. Kesian. Takpa saya faham situasi anda.

          0

          0
      • Tuhan itu satu dlm Kristian says:

        Hoi. Bahlol. Kau ni mesti org islam ignorant yg tak reti apa2 psl agama. Kristianiti ada halal haram. Tapi dlm agama ni kami xmemaksa, xmcm dlm agama kau, semua mesti kena buat. Kalau x buat, mampus. Itulah, hidup cuma kenal agama sendiri, xpernah nak explore agama2 lain. Mengubah2 kitab tahi apa yg kau merapik? Kristiani dtg lebih awal dr agama kau. Aku pon blh ckp agama kau terpesong. Bahlol. Jgn nak kutuk2 agama orang lain, ok? Kami jauh lbh aman dr org agama cm kau. Agama kau tu suka menuding jari, buat fitnah, fikir lucah, dan bunuh org!

        0

        0
    • redbuttercup says:

      otak sempit…ko fikir kristian punya agama ni bg benar penganutnya buat benda x baik ke..tu lah..agama sendiri x nak faham bebetul..sesuka hati nak kata agama lain..bercakap tu jangan nampak bodoh sombong..

      0

      0
    • Nazareth says:

      Jangan cakap Kristian…Kristian tidak pernah mengajar umatnya berpakaian tidak sopan malahan membunuh dan yang seangkatan dengannya…jangan kata Kristian mahupun agama-agama lain buat benda-benda macam ni ok saja…ikut ajaran agama semuanya TIDAK. Cuma umat yang tidak berpegang kepada ajaran agama itu sahaja yang mencemarkan agama menyebabkan agama dipandang serong…

      0

      0
  8. badang says:

    yg kau org dengki sebab apa…dia nak pakai apa dia punya pasal la…apa kena mengena dgn islam ke x…u go girl…u like a virgin

    0

    0
  9. DIKNONTAKDAPATHANDBAG says:

    ====== macam langsir jer ======= brand JAKEL ni…

    0

    0
  10. Anonymous says:

    jap..

    yang fathia tu lupa pakai kain ka apa?

    0

    0
  11. ... says:

    aku kesian pada kau nara … bagi anak bini makan dengan hasil posting sebegini ..

    ..

    0

    0
  12. King9x says:

    Dlam crite alamak toyol.bdan dier brisi lgi.huhu skrg fuhhh.

    0

    0
  13. kiah pekasam says:

    kafir so biar lh dia tp beragak lh jgk klo berpakaian tu..dasyat sgt..seksi nk mampus.hormat lah jgk kt org lain..wlupn bkn islam tpi ermm lg rmai org islam yg berpakaian mcm yg bkn islam sedihhh !!!

    0

    0
  14. anon says:

    c fathia pon 2 x 5 gak.
    ntah per jadah pakai baju buruk cam gitu?
    sama mcm masuk meleTop itu hari, ada ke pakai baju tidur jek???
    ko dah xder duit ker woih???

    0

    0
  15. aku says:

    MCM SEDAP JER HAHHAHAHAA

    0

    0
  16. Anonymous says:

    aku x kisah klu si minah cina ni pkai camni..kt semua tahu amoi cina mmg seksi pun..tgk je laa kat luar amoi2 mmg ske pkai seluar pendek smpai nk nmpk tuttt…tp aku pelik si fathia tu dh kenapa pkai bj x pkai kain…bj tu dh ok daa ala2 cam bj kurung tp ttb kain pulak xde…hahahaha…adoiii laa…

    0

    0
  17. che tipah says:

    ahahaha mesti fathia mcm `arghh demm you make me feel like i wear my selimut to this event!’

    0

    0
  18. aihh says:

    dia bukan muslim.. dorang tak kisah pakai cam ni… ramai lagi bukan muslim pakai baju cam ni… expose mana pun.. still tak leh lawan awek melayu yang badan lagi cun dan ‘kemaluan” dorang yang terurus kalau nak compare ngan bukan muslim.. trust me… hehe..

    0

    0
    • redbuttercup says:

      yeke “kemaluan” awek melayu lebih terurus????hahaha//i dont think so la aihh…tu daniella wife farid kamil tu..lg telanjang dr ni..ramai gak artis melayu lg seksi dr ni…mana kemaluan nya tu..kat tapak kaki jantan ke?

      0

      0
      • x kira mlyu ke korea ke atau cina says:

        u tak penah tgk ke artis mlyu yg pakai seksi pun kena kutuk, kritik, komen jgk??
        sp kata artis mlyu seksi2 halal n kami suka tgk??

        0

        0
    • redmerah says:

      yeke??tang mana hah “kemaluan” awek melayu ni lg terurus? dekat jantan2 haus ke????hahahaha..lawak gila okey..ramai je artis melayu yg lg seksi dr ni…yg nampak tetek pun ada kot…

      0

      0
  19. And1 says:

    memang dia cina..tp dia cari makan d mana? malaysia negara yg majoriti penduduk nya islam..so please..show some respect!! lainlah kalau dia cari makan d Afrika sana..berbogel pn haiwan x ingin nak lihat

    0

    0
  20. Anonymous says:

    baju minta dirogol mcm tu lah.

    0

    0
  21. rani lope says:

    apa pesen baju daaa….t*t*k pun da meloyot…ingat lawa nau ke???

    0

    0
  22. Busy body says:

    Oh la la

    0

    0
  23. chiara says:

    mcm pakai kebaya xde kain..si fatia mcm baju kurung xde kain….serupa ja

    0

    0
  24. Anonymous says:

    biar la dia nak pakai apa pun. dok sibuk hal org

    0

    0
  25. afidah azmi says:

    Biarpun dia bukan Islam..tapi dia haruslah hormat orang lain..Negara ni negara Yang ada pelbagai agama..Tambahan lagi..dia public figure..mungkin peminat muda dia akan terikut…so lepas ni harap sangat pakai yang tutup sikit…ni dah mcm baju nak g mandi kolam je.

    0

    0
  26. mawar says:

    baju apa ni? kalo nak seksi..seksi terus lah jgn buat setengah2….kelakar la buat baju seksi tp dlm masa yg sama pakai kain skin color

    0

    0
  27. adoiiiii…sesape tolong bagi aku pinjam sabun jap…aku nak gi mandi ni

    0

    0
  28. Rahimah says:

    Korang doakan la dia convert islam.

    Nanti lepas convert VVIP MELAYU JADIKAN ISTERI ..
    Biasa la PROTICOL CAM ni

    0

    0
  29. Zainab kassan says:

    biasa la vip melayu ni mmg suka kalau convert yg asal Sexy.
    Padahal Rupa mcm Nyonya jual telur asin.
    Apa la salahnya kalau ambik pompan melayu jadikan isteri .

    0

    0
  30. Jiji says:

    X Heran sbb dia bukan islam..yg heran islam tapi kain lupa pakai…watheheck…luar biasa..berlakon berpelok pelok genyeh tek..

    0

    0
  31. skudiver88 says:

    die ni dulu kan gemok gler.berisi.mse gemok mane boleh tunjuk badan sgt.skang da kurus shape cantek tunjukla semuanya.pedehal??

    0

    0
  32. Antipoyo says:

    Perghhh bajuuu….. emmmmm…. Kain mahal kot tu yang sikit jek kainnya.. wakakakka

    0

    0
  33. qusyairi says:

    Apa la dia selamat orang islam tak pakai macam tu

    0

    0
  34. sepi says:

    mne pergi menteri penerangan…buat keje weiiii….tak kira lah ko islam ke tak..tapi nie negara islam..try to respect.

    0

    0
  35. Zin says:

    hmm pasal baju pun nak gadoh . bodo btoi .. lantak dialah , badan dia bukan kau :v
    retis melayu berpeluk-pelukan tu tak pula kene kritik ;v
    sila berbangga jdi melayu

    0

    0
  36. Abu Sufian says:

    Mampuih ar kedia nak telanjang pon bukannye sunat

    0

    0