Written by Bella | May 27th, 2016

Tentu anda semua tahu dengan drama Akadku Yang Terakhir lakonan Amar Baharin dan Tiz Zaqyah yang tengah hangat sekarang.

Kata penonton,  lakonan mereka berdua cukup mantap dan boleh membuat mereka menitiskan air mata. Setiap kali besiaran pasti ia trending di Twitter.

Namun, sejak semalam satu adegan panas dimana babak watak Irham Zahri lakonan Amar merogol Rania Baheera lakonan Tiz mendapat perhatian ramai.

Malah, video babak panas itu menjadi viral di media sosial.

Beberapa pihak agak terkejut melihat aksi tersebut dan mempersoalkan adakah tidak timbul sedikit pun nafsu dikalangan pelakon. Ada pula yang berpendapat, drama tempatan sudah mula berani menampilkan aksi sebegini untuk tontonan umum.

Erm, sebenarnya mungkin ia cara untuk seseorang pengarah menghidupkan lagi jalan cerita dan lakonan. Fikir positif mungkin itu “camera trick” je kot.

89 responses to Adegan Panas Amar Baharin Dan Tiz Zaqyah Didalam Drama Akadku Yang Terakhir Viral Di Media Sosial

  1. Anonymous says:

    perghh yuks

    0

    0
    • Black Cat says:

      Kepada sesiapa yang x puas hati
      dengan iklan dove yg mnyemak
      ni bleh la pi download opera mini
      gerenti iklan xda n laju je bla nk
      scroll ke bawah..sekian

      0

      0
      • pengguna uc browser dan opera says:

        setuju !!!!!!
        saya dah download..memang laju n yg paling oenting blok semua iklan2 …dah lama dah saya download ..

        0

        0
      • pengguna uc browser dan opera says:

        setuju !!!!!!
        saya dah download..memang laju n yg paling penting blok semua iklan2 …dah lama dah saya download ..

        0

        0
    • bbycumil says:

      no wonder skrg byk kes rogol and gejala sosial..drama tv pun dh berani tunjuk aksi mcm ni..sesetangah artis kt media sosial plk tunjuk aksi peluk2 laga pipi dgn couple..haih patut la bdk2 skrg teruk

      0

      0
    • hathim says:

      biase aje adegan ni. xde yang luar biase pun.
      G tengok melayu boleh 3gp.
      banyak adegan budak melayu bertudung lua biase kt situ.
      wahahahahahaha

      0

      0
      • minah jambu terlajak habis says:

        adengan minah tudung lagi dashat dari adengan tiz ngan amar ni…adengan ni tkde ape ape lah biasa2 aje tkde yg menghairah n heran kan..

        0

        0
        • kentut telur dan petai says:

          aq rasa nak kentut telur dan petai dalam mulut ..bagi sedar..ni haram

          0

          0
    • Anonymous says:

      nauzubillah..moga kite dijauhi dari syaitan dan sekutunya

      0

      0
    • Anonymous says:

      hish lemas la nk buang dove plak. ko ingat aku ni penembak burung ke???? buang iklan tu wey nara. please la ko ni…

      0

      0
      • Black Cat says:

        Ko pi la download opera mini
        ko bkak blog apa pn cpat n laju
        je n iklan pn xda…

        0

        0
  2. Miss Mong says:

    Novel die mmg best tp bila tahu ammar yg jd watak utama terus miss mong x minat nk tgok..die ni poyo je lebih..

    0

    0
    • mak c kina says:

      hahaha…aku mmg nk tgk cite ni bila tau tiz yg belakon..tp bila tgk hero nye…alamak..potong terus

      0

      0
      • Kak Menteri says:

        kan…potong betul si Amar Bahrin berlakon

        Patut citer novel ni cri pelakon bru & brbakat. Yg kita x prnah tgk dia berlakon. Guna pelakon sedia ada yg kita dah biasa tgk spoil abes ??

        0

        0
    • kentut telur bergabung dgn petai says:

      cerita dan adegan yg menyesatkan..kentut telur dan petai je dalam mulut..baru sedar
      boikot je

      0

      0
    • Mek kelate says:

      Cuba tgk dl…lakonan dia dlm citer ni byk improve dh.dl kita pon x minat mn tp tgk dia btl2 menghayati watak dia as irham zahri dlm cite ni

      0

      0
  3. Hijau says:

    dulu penah kecoh garis panduan adegan yg x sepatutnya ditayangkan dalam drama… ni ape kesss.. siap duk celah kelengkang cium2 leher nak bukak seluar… bodo arrr punya pengarah

    0

    0
    • kentut telur bergabung dgn petai says:

      boikot je cerita melayu..tak de classs…
      kentut telur dan petai je sapa tgk

      0

      0
  4. Anonymous says:

    Whatever both Amar and Tiz act vey well. THUMB UP to both of them

    0

    0
  5. Zubaidah Sinin says:

    Whatever both Amar and Tiz act vey well. THUMB UP to both of them

    0

    0
  6. kikiki says:

    naik i punya tgk scene nih!!

    0

    0
  7. jujur says:

    tak lama lagi malaysia pun nak jadi cam filem2 indonesia gak lah tu…kiss2 mulut bagai…first aku layan AADC2 terkejut kot ada part tu…mak aihhh teruk benar indonesia ni…pelik tapi benar negara islam org islam tapi berlakon kalah yahudi…so malaysia pun coming soon nak camtu jugak lah kot…huhu…

    0

    0
  8. Anonymous says:

    dalam blog nara ni mulut paling jahat adalah melati…

    0

    0
  9. el says:

    Aq dari dulu memang minat dengan tiz ni, kurang minat dengan amar, tapi tengok drama ni sweet pulaklah diorang, jd suke pulak tonton drama ni,

    0

    0
  10. Hamba Allah says:

    Camera trick??? Nonsense. I’m sorry ?

    0

    0
  11. saa says:

    ustaz2 dan ustazah2 mee segera kan suka adengan porno dan mengiurkan…..apa yg nak dipertikai kan

    0

    0
  12. Anonymous says:

    ni la dia drama yang merosakkan bangsa dan agama sendiri!! nak hidupkan watak bukan camni cara nya pengarah oi..ni mengajar budak2 merogol / buat maksiat! terdetik kot bila tgk..

    0

    0
  13. lalala says:

    camera trick lh sgt kn bella.. ahahaha.. ahaii tinggi sungguh imaginasi pngarah drama ni, jgn nak kate agama, adab org timur pn dh klaut dh.. tgk ceta doraemon lg bkualiti kot.. kahkahkah

    0

    0
    • Bella says:

      Ops ;)

      0

      0
    • aaakulahhh says:

      tu la..bengap nye Bella..celah mana think positif…kamera tricks nye..suke bebeno tengok maksiat ko nih…sama level ngan melati…pondan bajet selangor bagus gile..aku selangor ni pn tensen sbb ramai indon dr org negeri sendiri…pi banting penuh indon jek..nak cari kedai makan sedap pn susah

      0

      0
  14. bawang says:

    akak suke….

    0

    0
  15. Hada haku kesah says:

    Byk kali aku ulang tgok..tpu lah kamera trik…

    0

    0
  16. nim says:

    dah dah le wat cite gesek gesek telo gitu..tk bace ker byk kes rogol kt luar tu…jage la sensitiviti mangse dan kuargenye….

    0

    0
  17. X says:

    Drama Melayu kisah kemaruk celah kangkang pengalak pembuangan bayi.sampah masyarakat.dari pengarah lembam dilakonkan oleh para artis akhir zaman.Tahniah Pengarah.akhirnya terpancut anzal juga dikerusi pengarah bila Tiz dirogol.Rogollah lagi berulang ulang kali.ramai minah2 tudung menanti sangat adegan itu.Tahniah!

    0

    0
    • Anonymous says:

      So apa yg ko boleh buat utk bantu industri malaysia yg da lemau ni???
      Kalau takat komen aje berjuta yg bijak pandai cam ni,
      Kalau asyik kita aje yg kondem lelama apek Teo yg pakaliao semua filem dan drama melayu .

      0

      0
  18. Anonymous says:

    astaga…semak la wei iklan dove hauk ni. takde sapa nk tekan la wey!

    0

    0
  19. Anonymous says:

    Astaghfirullahalazim

    0

    0
  20. Anonymous says:

    Panjang ke ?

    0

    0
  21. Anonymous says:

    meyemak iklan dove keparat ni woiiiii.

    0

    0
  22. Anonymous says:

    drama bodoh…filem bodoh…blog bodoh. semak la dove ni.

    0

    0
  23. Annoyed In The House says:

    Orang Malaysia ni overthinking tau. Habaq camnaa the best way to act out adegan Amar & Tiz ? Dear director .. we need more motivating movie/series/etc. Janganlaa asyik “drama – cinta – drama” manjang. “Malaysian” ni banyak talents tau. Bukan 24 jam bercinta , nangis je kerja. Dah cam infinite loop dah. *boring*

    Ish terbebel off topic pulak. ??????

    0

    0
    • Mek kelate says:

      Citer ni sbnrnya lain skit dr jln citer drama melayu yg asyik2 tunjuk anak org kaya yg jatuh cinta ngn org biasa dn girlfriend jeles n cara nk dpt blk buat trick kn tgkp khalwat..oh..yg tu lg meluat..cite ni byk pengajaran dia sbnrnya

      0

      0
  24. Anonymous says:

    Buang la iklan Dove ni vavi!!!

    0

    0
  25. Pokok says:

    Aku xpayah dove nara oii aku pakai sabun cap kapak ja sekali gg aku putih

    0

    0
  26. Anonymous says:

    Hahaha aku bkn ksah dngan adegan bodoh ney tpi glk komen yg mcm2 ney adoi lega trus dmam aku bca komen korang…tmbah2 komen bau kentot telor ngan petai mcm tu pwon ada hahahaha..tpi tuttt melatimelata mana x de pwon g slamatkan nelofa ngan uqasha ka hahaha

    0

    0
    • kentut telur bergabung petai says:

      alhamdulillah…semoga sembuh sepenuhnye ye…
      kentut telur dan petai dalam mulut ni untuk org2 mcm ni.. baru sedar …

      0

      0
  27. Arif PLG says:

    Budak2 skrg dah mcm BERUK sama mcm artis sekarang ni BERUK

    0

    0
  28. Lorat says:

    Katanya demi BERKARYA, anak seni la katakan… tapi penuh dengan soft porno, geli la weh adegan cenggini, ni pukul berapa tayang cerita ni kang anak2 kecik tertengok sama.

    0

    0
  29. apa kebodoh skrip kejap penah rasa kejap x penah rasa dasar berlakon bodoh skrip bodoh buat penat dapat dosa ja.

    0

    0
  30. Anonymous says:

    Common!! nak hidupkan jalan cerita boleh dibuat melalui banyak aspek lain. Please laaa…

    0

    0
  31. jimkerey says:

    Tiz zakiah ni dah berapa kali kena rogol dalam drama…

    0

    0
  32. zagl?dnij says:

    ?wietnie, dzi?kuj?!

    0

    0
  33. Mek kelate says:

    X de pon adegan ni ms episod ni.dh kn cut.jd x yah dok komen teruk sgt…gn bhs yg teruk2..cuba ambil pengajaran dr cite ni.ramai sbnrnya yg ada penyakit mental tp x tahu n x sedar.

    0

    0
  34. pemerhati says:

    semlm ada terbaca satu komen kat page mana ntah
    katanye adegan ni tak disiar dlm drama tu pun
    sy pun tak pasti sbb tak pnh tgk drama ni
    kot ya pun, tak patut la duk sebarkan video ni
    hurmm

    0

    0
  35. ferdouse says:

    sedap lah tu dapat kangkang perempua,sial betul lah! confirm keras palir si amar tu,confirm! entah2 dah pancut kot.

    0

    0
  36. Anonymous says:

    Mira filzah belajar tinggi2 pastu jd pelakon.. mcm ni lh dunia lakonan.. berkarya smpai x ingt dosa pahala.. pengarah ngn pelakon sma2 terjun lombong..

    0

    0
  37. semek_bunga says:

    Ikhlas aku cakap ni..lucah sket ape aku tulis ni.dah alang2 entry ni pun agak lucah maka dgn itu aku pun tpaksa berlucah jgk..ni aku nak kabo, laki aku sorang je buleh naik n duduk atas peha aku kt atas katil..amyra rosli tak rase ape ke? Tak jeles ke? Dh hilang nilai eksklusif n maruah makhluk bnama tiz zaqyah n amar baharin..nak tinggal ape utk suami?diorg ingat kehormatan tu nasi lemak,vagina n penis semata….

    0

    0
  38. Imani says:

    Rendangnya Amar…kecik orangnya…lol

    0

    0
  39. Tak Faham.. says:

    Sekejap aku takda pun iklan dove tue. Tercari-cari juga takda pun. Anyone explain please pasal iklan nie..? Sebab mmg takda iklan apa apa pun. And aku pun takda download apa apa..

    0

    0
  40. Wawa says:

    Drama Dia semanis honey jgk terbaik..tkde la adegan pluk2 or bersentuhan antara nana dan alif..

    0

    0
  41. Lady in red says:

    Scene ni terdapat dlm novel dan di shoot oleh pelakon2nya tetapi tak disiarkan di tv.ianya diambil dari i.g pengarah dia dan disebarkan oleh pihak2 tertentu..abg nara tak mngikuti drama ni.jangan la simply jump into conclusion ckp yg itu merupakan scene dari drama tersebut kerana ini akan mnimbulkan fitnah terutama skali pada yg tak follow drama ni…sepatutnya abg nara tak perlu myebarkan video ni seolah2 mbuka aib org lain.sbg org islam bkn kah itu juga 1 dosa bsr.kita patut tutup aib terutama skali sesama islam.setiap org ada khilaf masing2 semoga kita semua beristiqamah. drpd asyik nak cari silap dan buka aib org.wallahualam…

    0

    0
  42. hhDD says:

    Jujur cakap dl minat amar lepas ktar..lakonan die berkesan n nmpk best la..tp lame2 rase cam annoying pulak mamat ni tambah2 dengan amyra rosli..mengada giler..dr minat sgt trus jd minat skit..pastu ade pulak babak2 yg merosakkan, terus unfollow ig n twitter..dl die ade ckp hargailah masa diorg berlakon yg tk tentu mase..jgn nak kecam je..bile org tego ade je nak balas balik..org cakap skit sentap..kene tego dgn ex best fren pun sentap..ntah pape je mamat ni..mmg poyo..bye2 amar, ko hilang sorg peminat..

    0

    0
  43. mat jenin says:

    perghhhh best gilerr mamat tu duduk atas tiz zaqyah…dapat tengok tetek tiz zaqyah lagi hahahaha. Hidup drama melayu!

    0

    0
  44. moviegeek says:

    nak kutuk clip ni sebagai adegan x snonoh, semua orang komentar disini dah komen. so malas nk komen dah.
    satu je lg nk komen pasal acting skill dalam clip ni , Tiz zaqyah memang hebat berlakon, menjiwai watak orang yang ‘menderita’ , tapi amar baharin berlakon, voice acting dia alahai. u shud sound more agressive and more powerful. bukan cakap kasar macam marah orang semata. perlu tambah kekasaran + tengking dalam suara tu baru menjadi. betul la kot ada or kritik lakonan dia perlu dibaiki. jangan terasa, PERBAIKI.

    0

    0
  45. Rebecca says:

    Typical malay nentality …tengok camtu dah nak steam. ..lps itu takut remaja tiru. Come on lah you potong scenes camni pun makin nail kes2 rogol n buang bayi. Nara ni suka nak create controversies. .read the novel lah n jgn main tembak. Shows how stupid you are. Scenes yg lagi dahsyat berleluasa di channel astro. See if actresses like Nora Danish or Fasha Sandha Nara tak kan havoc. Maybe people like you lah…kalo tengok camni had sexcited…others don’t. Be realistic lah it’s a drama n it’s part of scene. We’re all adults. ..sapa bawak budak2 tengok citer camni memang bodoh!

    0

    0
  46. Anonymous says:

    Ikut style citer dulu2, bila adegan SX je..tunjuk kaki gesek2 atas katil. Tipah tertipu bang….tipah tertipu. Tapi masa Embun kena rape lagi menakutkan. Dasyat lakonan arwah Izi Yahya.

    0

    0
  47. Anonymous says:

    BAGUS MIA AHMAD DIA TOLAK JADI HEROIN CITE NI ..

    0

    0
  48. Disgusted says:

    I advise those who are highly critical on this type of scent to.switch your channels to Al hijrah or Oasis. …don’t act holier than thou. The truth malas are highly sex. ..If you listen n watch the commercials on those many drinks of the malay. ..they never to highlight the drinks or herbal products can do wonder on their sex lives. ..It make me wanna puke. You don’t get to see this in the English. ..Chinese or Indians supplements n vitamins. However. .such small scene ..made them a ustaz or ustaza overnight. …although the scene had been censored. The truth this people who criticised are actually those who can’t control their excitement. ..In short malay people are horny. ..period.

    0

    0
  49. Sam says:

    It doesnt change the fact that Tiz is a very good actress. There’s this one part dalam cite tu, yang mata dia berair tapi dia x mengalirkan air mata. I mean seriously, aku pon nak nangis time tu. Not many Malaysian actresses can exude that kind of emotion! If only ramai retis ppn berbakat macam ni, and bukan nak jadi cantik depan tv semata mata. I wish to see this girl in more challenging roles.

    0

    0
    • Ida says:

      Agreed100 per cent.she is truly a gem among thekayu Kayan n over acting actresses yg selalu menang award.msian jury stereotype Suka yg over acting.x apa she is always a winner in our hearts.

      0

      0
  50. kaki tabur says:

    da sampai mase.drama melayu lebih open minded….adegan macam ni patut ade dari dulu lagi….memandang artis sendiri tidak menghargai bakat sendiri..

    0

    0