Written by AbangNara | February 5th, 2014

Sepandai-pandai tupai melompat, akhirnya jatuh ke tanah jua. Adam Davin atau nama sebenarnya Davinder Singh telah pun ditangkap polis pada petang Isnin lalu. Sebelum ini nama Adam Davin telah dibabitkan dengan kes penipuan terhadap Raja Azmi. Antara mangsa lain ialah Anzalna Nasir, Betty Rahmad, dan Hanez Suraya. Jumlah kerugian mencecah puluhan ribu ringgit.
adam davin ditangkapMenerusi Harian Metro hari ini, salah satu modus operandi pelakon berusia 25 tahun ini telah pun didedahkan. Antara teknik penipuan yang dilakukan ialah menjual “smartphone” dengan harga yang lebih rendah berbanding pasaran. Setelah duit dimasukkan ke dalam akaunnya, Adam Davin akan terus menghilangkan diri atau tidak membalas mesej yang dihantaar kepadanya.

ada davin

Salah seorang mangsa penipuan, Raja Azmi melahirkan rasa lega atas penangkapan ini. Kata Raja Azmi kepada Mstar Online:-

Alhamdulillah, saya rasa sangat lega akhirnya lelaki ini ditangkap kerana penipuan yang dilakukannya bukan sahaja pada saya, malah kepada ramai orang lain juga. Ia akan menjadi pengajaran kepada orang ramai juga agar mereka tidak mudah diperdaya dengan janji manis dan kata-kata individu yang baru dikenali.

Saya sangat serik dengan peristiwa tersebut sehinggakan saya sukar untuk percaya dengan kata-kata orang yang baru saya kenali. Pada saya dia seorang yang mempunyai kelebihan untuk memukau orang melalui kata-kata, namun dia telah menyalahgunakan kelebihan tersebut ke jalan yang salah

raja azmi

Semoga dengan penangkapan ini tiada lagi kes penipuan akan berlaku. Diharap semua pihak di luar sana berhati-hati. Dunia sekarang memang macam-macam jenis penipuan ada. Yang penting jangan mudah percaya dengan orang yang baru dikenali. Siasat dulu latar belakang sebelum membuat apa-apa transaksi.

P.S: Wanita hilang 76 kilogram kerana anak dibuli

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

48 responses to Adam Davin Ditangkap Polis, Raja Azmi Rasa Lega

  1. paukaya says:

    muke pun muke penipu dah..

    0

    0
    • lynn says:

      siapa yg mengata/menuduh/memfitnah raja azmi kat entry sebelum ni sila mintak maaf. hihihi

      0

      0
      • Pelanduk says:

        jangan sesekali masukkan duit dalam akaun orang lain tanpa melihat barang yg dibeli terlebih dahulu. kalau nak smartphone…pergi kedai aja…

        0

        0
  2. Mr Kangkung says:

    jenayah membawa padah

    0

    0
  3. melati says:

    sepatutnya tangkap mak bapak dia sekali…sebab mak bapak dia tak ajar dia dari kecil….entah2 mak bapak dia bersubahat sekali.

    0

    0
    • der says:

      bodoh gak kau nie…

      0

      0
      • susu lembu says:

        eeee bodohnya melati…baik kau tangkap sekali lembu kat kandang then perah susu, kambing kat sebelah kandang jgn terasa pulak lembu kena perah susu.

        0

        0
        • milah sirus says:

          haha..free free kena cakap bodoh!~…kalau anak kau nanti merompak merogol..takkan nak tangkap kau lakibini sekali

          0

          0
    • medron says:

      Ni lgi bodo dri adam.?hahaha

      0

      0
    • Mr Kangkung says:

      Baik Ko ckp tangkap sekali datuk nenek moyang sedara mara and adik beradik dia, dari mana ntah kau warisi bodoh ni….

      0

      0
    • melati says:

      Maksud saya manusia yg ader darah daging penipu dan pencuri ia akan turun ke anak cucu…

      0

      0
      • Bikin panas says:

        dari manakah kau dpt bodoh ini……

        0

        0
      • Anonymous says:

        ko tak payah nak cover la melati , makin ko cover .. makin terselah kebodohanya

        0

        0
      • Anonymous says:

        ko bodoh 2 mewarisi sapa ek?

        0

        0
      • S says:

        Cik melati, tolong jgn bodohkan dan biarkan diri anda bertambah bodoh,… Atau cik melati harus tukar nama cik bodoh. Sian sy tgk cik melati

        0

        0
      • carole says:

        Adoilq…..melati2…pnh dgr lagu raihan x???”iman x dpt diwarisi…dr seorg ayah yg bertaqwa..ia x dpt dijual beli…..”begitu juga dgn kejahatan se2org…dosa pahala itu individu tersebut yg pilih jalannya….mamat ni pun dh akhil baligh dh tau mn betul dan salah…xde kena mengena dgn ibu bapa dia…ada akal fikir laaaa….alahaiiii…

        0

        0
      • melantokkkkk says:

        die bodoh mewarisi mak bapak die la…ckp xpakai akal..pakai kappala lutut.. kesian… klo adik melati gila mksdnye mst mak ayah die gile jgk kan?? ikot darah daging kan…kahkahkah.. maafkan sye…hihiksss…

        0

        0
      • milah sirus says:

        nak cover pun guna ayat bodoh….terserlah kebodohanmu wahai melati…yess u deserve it!

        0

        0
  4. miss yna says:

    muke jantans ni ngan ex putri sarah lebih kurg…kalo aku x tau ex ptri sarah tu mlayu, confirm aku ingat adik bradik…hehe

    0

    0
    • Apam Balik says:

      syamsul yusof dengan puteri sarah bila nak kawin ??? kata bulan 2..ni dah bulan 2 dah ni…abang nara tolong siasat bila syamsul dengan puteri sarah nk kawin…tak sabar rasanya nak tengok dorang nikah :)

      0

      0
  5. nash says:

    kalau tak bayar EPF yang dah bertahun2 tertunggak and tak ambil peduli boleh kira penipuan kan Raja Azmi …?

    0

    0
    • mamahanna says:

      yg ni mmg salah…so EPF pkeje die pon die xbayaq lh kan….pantang tol aku klau boss cmni..sbb penah kne boss xbyr EPF…gaji aku pon xbyr lg smpai skng…dh btahun2…(tbe2 lepas kemarahan kt sni)

      0

      0
  6. Arima says:

    Maaf bertanya, Adam Davin ni pelakon? Dia berlakon cerita apa ek?

    0

    0
  7. nabila biela says:

    baguslah…tak payah dah nak dengar gosip raja azmi ni lagi..huhu

    0

    0
  8. miss s says:

    ramai kne tipu.kesian2

    0

    0
  9. Tamil Padiyappa says:

    Nama sebenarnya Davinder Singh, sesenang je kou Raja Azmi kena kincing ngan Singh sekoq ni..kicik..kicik jaga lembu,sudah besar jaga smartphone,habis duit kasi sapu,bukan singgit tapi beribu…aparaaa…dengan singh sekoq ni pun ada yang percaya gak.

    0

    0
  10. sha says:

    Kena tipu sebab smartphone!!!… apesal tak beli kat maxis, celcom, epal, addduuhhh ….
    muraah2 pon…banyak mana sangat boleh jimat… beranilah beli yg murah2 ni… kalau bukan ori, meletop baru tahu…

    0

    0
  11. saya says:

    Artis byk duit pun beli smartphone ngan org lain lagy2 kasi duit dulu. Pegy lah beli kat kedai sudah lah ade warranty lagy.. if beli ngan org nie kekadang hp tu frm othwr country den ape2 terjady hp tu tk leh replace or repair…ini smua logic pe dgn automatik leh pikir…

    0

    0
    • adodo says:

      Apasal lah ko cetek akal sgt…
      Artis ini kompom lah nak niaga…tu yg rugi puluh ribu…
      Faham tak??
      Bukan nak beli satu…beli banyak dan jual…
      Otak business…
      Kalau ko pun ada org offer barang murah….kompom ko pun akan terpikir nak niaga kan? Ke ko lembab bab business ini?

      0

      0
  12. cute says:

    Happy Depavali…lokap vangee…

    0

    0
  13. ikan says:

    oh dlu time aku pergi survey rumah sewa kat rampai court terjumpa die ni. bersembang2 la kejaap, die cakap umie aida bestfren die ade rumah kosong nak sewakan kat situ klu kitorg nak nnt die leh kawtim kan. haha sibbek aku tak percaya, klu x harus kene tipu skali. ngaku die keje flight attendant, bapak die lak datuk tinggal kat wangsa villamas condo seblah tu. sembang mcm dh kenal lama, siap ngaku die anak ikan lagi. aku ingatkan melayu.

    0

    0
  14. Blahh says:

    tara gunna punya singh.

    0

    0
  15. unknown says:

    ooo..ini ler jantan kaki menipu keluar paper today…hahaha…rasakan la dok kat dalam tu..kena screw dgn abg2 gagah..tapi tgk cara macam gay aje si davin ni..sure kau seronok kena screw dalam penjara nanti kan..hahaha..enjoy!!

    0

    0
  16. minah jambu merah biru says:

    dia ni pelakon ? sape dia ni ? minah jambu tk penah pon Nampak dia belakon ! kenape jadi penipu ? hobi ke ? or mungkin jadi penipu hepening buat diri si adam davin ni ….emmmmmmmm mungkin jugak eh…yg si artis2 ni pon satu pantang dengar yg jual murah2 nk orderrrrrrrrrrrrrrr aje tk tau nk beli sendiri !! ha sekarang nk salah kn sape ????????

    0

    0
  17. zaza says:

    buat memalukan kaum lelaki lembut je.

    0

    0
  18. tak sungguh tak kata says:

    sengkek gak retis kat Malaysia ni HAHAHAHA! berlagak macam orang kaya habuk pun tarak. duit habis ke botox, plastick surgery.

    0

    0
  19. Linzy Longkang says:

    si keling nih ingat dia licik mcm citer tamil ker? Yg retis pun tgk tgk laa kalo org main jual smartphone ko nak murah sgt pakai jer laa pay as you go phone, nak pakai iphone gi laa apple store

    0

    0
  20. joyah says:

    mcm chef adoo la plk..hehe

    0

    0
  21. kang kong says:

    haah mcm chef adu..

    0

    0
  22. Anonymous says:

    Tak sangka artis2 yg kaya raya boleh nk beli Hp budget !!!!

    Patutla kena tipu !!

    0

    0
  23. paceebak says:

    bab kaki auta mmg bg kt keling

    0

    0
  24. Lolong says:

    Dia ni mmg kaki propa.dia mengaku adik kavita kaur.dia dengan selamba hebahkn yg neelofa pnh kene tgkap khalwat ngan dia even b4 gosip neelofa kene tgkap tu.dia mngaku best friend umie aida and erra fazira.aku pnh lepak ngan dia disember haritu.masa tu teater bahayanya wanita tgh on.dia konon propa umie n erra nk lepak after jmp kitorg.even dlm IG dia mmg ada gmbar derang.but xkn la baik sgt.tetiba dia show off erra call dia.n propa ada jual fon.and offer job kt kitorg.tp kitorg xd la pcaya sbb tau history dia.kitorg lyn kan je

    0

    0
  25. […] Adam Davin Ditangkap Polis, Raja Azmi Rasa Lega (45) […]

    0

    0
  26. […] Adam Davin Ditangkap Polis, Raja Azmi Rasa Lega (46) […]

    0

    0
  27. […] Adam Davin Ditangkap Polis, Raja Azmi Rasa Lega (47) […]

    0

    0