Written by AbangNara | September 3rd, 2013

Inilah namanya dugaan sebelum menempuh alam perkahwinan. Sebab itu orang tua-tua kata, kalau bercinta atau bertunang jangan lama-lama. Darah manis. Banyak orang dengki dan iri hati. Itulah yang sedang terjadi kepada Zain Saidin apabila ada seseorang datang menceritakan keburukan bakal isterinya, Rozita Che Wan.

che ta

Nasib baiklah Zain Saidin ini pandai orangnya dan tidak percaya membabi buta. Kata Zain kepada Mstar Online:-

Ada seseorang datang kepada saya dengan bercerita macam-macam kisah buruk Cik Ta agar saya menarik balik keputusan saya untuk berumah tangga dengannya termasuklah bercerita kisah dia yang lepas-lepas. Saya tanya Cik Ta sendiri kisah-kisah yang saya dengar itu dan selepas penjelasan dibuat, saya tidak ragu-ragu untuk mengambilnya sebagai isteri

che ta

Biasalah orang cantik macam Che Ta ini pasti ramai yang jeles dan cemburu. Tambah jeles apabila bakal dapat suami muda macam Zain. Harap Zain pekakkan sahaja telinga. Tumpukan perhatian untuk majlis perkahwinan anda. Yang penting, hati kena nekad untuk buat yang terbaik kepada bakal isteri anda itu.

P.S: Mitsubishi Attrage dibuka untuk tempahan pada harga RM59,000

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

54 responses to Ada Seseorang Datang & Ceritakan Kisah Buruk Che Ta – Zain Saidin

  1. yanz says:

    apa-apa saja la

    0

    0
    • Utusan Berapi says:

      Tahniah…serasi amat. Macam opah dgn cucunya !

      0

      0
      • Tok Kaduk says:

        betik tua…

        0

        0
        • kikilala says:

          aku rasa zain ni saje nak cari publisiti jek. pung pang pung pang nak kawen dari awal tahun. datenye takde sampai kesudah.

          0

          0
        • Kak Cham Kuat Gosip & Tido says:

          bg mata kak cham, zain ni x hensem la!
          mmg la mix mat salleh tp kalu dia dicampak kat uk or us ibarat muka penjual ikan kat sana je! lg2 kalau bermisai sejibik mcm charlie chaplin.
          pastu kepala anu dia mesti warna pink. x minat lah kak cham dgn warna pink ni.. jambu sgt!
          kalau kak cham jd che ta, kak cham amik je anak beranak S.M Naza tu jd laki! dh la hensem2, waris harta berkoyan2. tujuh keturunan x habis oi! x pon Sultan Brunei!

          0

          0
        • betik tua pun ada yg nak, bukan macam ko. berbody tong dram bersanding runtuh pelamin beranak runtuh katil spital

          0

          0
      • zaia says:

        tak nampak macam opah dan cucu je..
        memang lah lebih usia tapi masih lawa dan bergetah..
        memang serasi sebab sama cantik sama padan sama single..
        dia nak kahwin dengan lebih muda ke tua ke janji dua2 bahagia sudahlah..

        0

        0
    • Mata Lalat says:

      Perempuan leher berkedut dah nak naik pelamin hoi….cak pung! !!! cak pung !!!!!

      0

      0
      • zaia says:

        ko jangan…nanti ko tak kahwin2 sampai ke tua tetiba tup2 naik pelamin dan lepas tu orang mengata camne??
        cik ta ni terlebih laku ada la,kahwin awal,bila dah cerai plak ramai jugak nak..
        kita belum sampai tahap berkedut pun,akan datang nanti semua berkedut dan kita tak tau nasib kita dan RUPA kita masa tu huhuhu..
        aku dah pernah nampak orang yang suka mengejek orang kerana dia tak camtu tapi akhirnya dia sendiri sama jugak jadiinye…
        so tak berani la nak ngata kalau kita belum lalui fasa tu ye nanti kena sendiri lagi teruk baru tahuuu..

        0

        0
    • Anonymous says:

      Banyak songel ah kau Zain…… Nak kahwin kahwin ajala,

      Che Tah baik2 berkobar kobar nak kahwin dah
      Jadi chuak pulAk. Bikin seram dia ajA. Dah confirm
      Amek gambar langgar langgar soso tak kahwin malu
      Che Tah. Apa lagi dengan Rita sbb Ayu dah kutok2 Rita.
      Dah tua nak kahwin dengan ipar dia.

      0

      0
    • Olga says:

      SAPA YG BAWAK CERITA DOK FITNAH TU?AYU RODAH KE?????

      0

      0
    • neelopeh says:

      sebab tu pergaulan dalam islam dah bg guide line :

      sorokkan hubungan, rahsiakan pertunangan dan hebahkan perkahwinan.

      ni tak, kau ni zain + che ta.. sensasikan hubungan, kecohkan nak bertunang, pum pang pum pang kan masalah sebelum perkahwinan. mendapatla kau kan..

      0

      0
  2. hidayah says:

    aku 1stttttttttttttttt… org kelantan

    0

    0
  3. hidayah says:

    aku 1stttt. org kelantannn

    0

    0
  4. cempaka says:

    xkisah la..hurmmm

    0

    0
  5. saya ok jer!! says:

    kawen je la cepat2.. rimas dah tengok. hehe

    0

    0
  6. LALOLA says:

    BIASE LA TO..
    SEBAB ASYIK GEMBAR GEMPUR NAK KAWEN..
    TPI X REVEAL DATE..
    THAT’S Y RMAI YG SKIT HATI KOT CHE TA BAKAL BERKAHWIN NGAN PUCUK MUDE..
    DAH JODOH.. INSYALLAH XKEMANE..
    TO CHE TA N ZAIN. BUAT LA SHOLAT ISTIQARAH YER..
    KAMI PUN DOAKAN KORANG NKA DIRI KAN MASJID

    0

    0
  7. lala says:

    ahh iyea la tu, bila hati dilamun cinta, buta mata buta telinga

    0

    0
  8. Beautiful narong says:

    Ade ku kisah??tiap minggu kuar cete korang kt bn nie..semak!!

    0

    0
  9. uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu says:

    kawen je la cepat..byk sgt cerita la zain dgn che ta ni..meluat pun ada..

    0

    0
    • Anonymous says:

      Cik Tah amek gambar mesti tarik nafas boleh nampak urat leher
      Teggang. Aku pun nak try amek gambar macam tu kau orang cuba try
      Dah cuba try. Tapi memang seh dua benda aku pun ikut naik. Smile
      And hold your breath…..mesti tegang punya.
      Itu exercise Che Tah.

      Aku rasa Primadona dah tak payah jadikan Che Tah host you all. Blm kahwin
      Asek tak hafal skrip asek2 tengok nota. Yang lagi dua tak payah tengok pun
      Boleh bebual. Lepas kahwin nnti mesti tengok nota mesti tersaduk punya.
      Asek ingat kat mane Zain sekarang mampos rosak penerbitan

      0

      0
  10. […] yang sedang terjadi kepada Zain Saidin apabila ada seseorang datang menceritakan keburukan bakal Read More This entry was posted in Entertainment and tagged Buruk, Ceritakan, Datang, Kisah, Saidin, […]

    0

    0
  11. geligelaman says:

    darah manis ke??
    kalo zain saidin mungkin lar darah manis??
    kalo che ta pla darah ape??pahit hahahaha…..
    tak sio teman…mcm mak dgn anak ade lar…….
    tpi x per lar janji kowg bahagia..

    0

    0
  12. Anonymous says:

    takot sok kalau dia org kawin x kekal lama j…

    0

    0
  13. student bandung says:

    biarlah dorg nak kahwin..nmpk mcm cucu n opah ke, nenek dgn cucu ke, aku nak dorg kawen nn taknak dh tgk gmbr dorg tak muhrin slg berpegang slg berpeluk..

    0

    0
  14. Anonymous says:

    ala beza 10 thn sja kan, zain 29, cik ta 39, mcm Azizah Ariffin dgn suaminya dia tu, x ksh, bahagia pn, bgtu jg Sherie Merlis dgn suami dia skrg Tunku tak ingat nama, bks suami Dira tu, bahagia pn diorg, dpt ank lg

    0

    0
    • Anonymous says:

      Hello Che Tah 42 ……13 tahun beza kot. Dah nak sebaya dengan anak Che Tah.

      Anak Che Tah pasti malu mummy kahwin daddy, uncle oh no bro.

      Anak Che Tah panggil Zain “hello bro boleh tolong masak” sesuai benar
      Dengan rancangan Astro…..hahaha

      0

      0
  15. Enter Your Name says:

    Korang ni … biar la Che Ta kawen ngan Zain. Umur tu tak jadi masalah pon. Yang penting dah jodoh mereka. Dua² pun single mingle. Kalau nak bandingkan yang muda kawin ngan minah tua, banyak lagi kot. Tgk Abby Abadi, Ella or Raja Azmi tu? Biarkan la… Yang penting mereka bahagia hingga ke akhir hayat.

    0

    0
  16. jenab says:

    dgn zain nmpak zain muda, kalau kawin dgn anuar zain lg sepadan dan sebaya kot

    0

    0
  17. fanz che ta says:

    Biaqq pi lahh..sekurang2 nya dia x rampas suami org…tang mana kedutnya??cantik je aku tgk.

    0

    0
  18. peeiii says:

    org yg tgh angau bercinta memang byk yg bodoh dari yg cerdik

    0

    0
  19. Saja says:

    bio la dia org…asalkan x ambik orang punya sudah la..wlpn masing2 kan single…pd aku cik ta ni wlpn dh nk masuk 40an tpi masih cantik lagi…ada y anak dara baru 20an pn badan x tahu nk jaga n dh mcm tong drum…cuba tngok retis pompuan y muda..ada y x setanding cik ta ni..tengok cik ta..penampilan sentiasa j cantik…

    0

    0
  20. nurin says:

    Zain, kalau awak betul2 syg dan cintakn Che Ta, pedulikan apa2 pn mulut org.
    Kalau kesalahan dan keburukan tu sebelum kewujudan awk… x perlu lar awak nk amik peduli. Setiap org ada sisi gelap dan kesilapan masing2. Pandang ke depan, tak payah fikir dan ungkit perkara yang dah berlalu.

    0

    0
  21. minah jambu merah biru says:

    helo zain !! tu biasa laaaaa makin dekat hari perkahwinan makin banyak la dugaan nyeeeee paham !! jadi u jangan ambek pusing dengan kate sial dorang tuuuuu u buat bodoh ajeeeee masok telinga kiri keluar telinga kanannnn kalau betol la u iklas nk nikah ngan cik ta kesayangan u niii !! kalau ada orang yg bercerita tentang keburukan cik ta u lupa kan saje ! pasal itu cerita lama jangan nk ingat2 lagi….yg penting ingat masa sekarang bukan nk ingat masa yg dh lalu paham ! lov uuuuuuu !

    0

    0
  22. meow says:

    nak buat macam mana..mulut orang. nak tutup pun takleh. kalau mulut tempayan boleh jugak tutup dgn papan lapis. tapi aku dgr org gosip2 cakap che ta pakai susuk. betul ke idok?

    0

    0
  23. ;p says:

    waaa ~ ada Jessica laa dkt iklan tuhhh !

    0

    0
    • anoni says:

      dah lama kot aku tengok skinrich ni guna pic sica…mmg sica jd duta produk ni ker..?apsal aku x pernah tahu ek…

      0

      0
  24. zoe says:

    Jessica SNSD ke?

    0

    0
  25. Nanako says:

    Tahniah Che Ta & Zain…smg kekal hingga akhir hayat…

    0

    0
  26. syafiq says:

    degaq sini ok…
    yg duk dengki sangat tu pasai apa…sepatutnya doakan yg terbaik ni mesti sbb dia tak laku tu yg duk pebuquk org….
    tak pa che ta km org kedah sokong che ta….

    0

    0
  27. melati says:

    masaalahnya kak cham ader ker org kaya nak Rozita che wan ni….org2 miskin jer minat kat che ta ni…

    0

    0
  28. Najjibrezak says:

    zain, lu dah try tak che ta ni? sedap tak org tua ni? hahaha. zena zen jua pilihan hati teman.

    0

    0
  29. unknown says:

    semoga bahagia…

    0

    0
  30. nina says:

    harap zain dah betul2 bertekad nak kahwin dengan che tah ni yang jauh beza usia antara mereka. Sebab sebelum kahwin dan selepas kahwin nanti, keadaan berubah, tidak seperti belum kahwin. Che tah pun dah lama menjanda, apa sebab tak kahwin2 pun tak tau lah…banyak sejarah agaknya.

    0

    0