Written by AbangNara | April 25th, 2014

Ya susah sungguh menjadi Nur Fathia. Dikurniakan wajah cantik, populariti dan kekasih yang hensem pastinya membuatkan orang lain cemburu. Baru-baru ini kalau anda perasan, cerita kegagalan Fathia menghadiri satu sesi penggambaran telah pun tersebar di dada akhbar. Tindakan Fathia yang tidak menghadiri sesi itu menyebabkan pihak terbabit mengalami kerugian wang ringgit dan juga masa.

nur fathia

Menerusi Harian Metro hari ini, Fathia melahirkan rasa kekecewaan dan kebengangannya kerana tersebarnya cerita tersebut. Menurut Fathia, pihak yang menjaja cerita itu telah pun mengesahkan masalah itu selesai pada hari kejadian. Kata Fathia:-

Saya betul-betul tak faham kenapa macam-macam benda timbul yang memburukkan nama saya satu persatu. Seolah-olah macam ada satu sabotaj untuk menjatuhkan saya.

Bukannya saya tak datang langsung cuma lambat sedikit. Sebenarnya saya mengalami lelah teruk pada hari fotografi itu dan mereka sudah dimaklumkan.

Apabila tiba di lokasi, mereka batalkan sesi itu kerana sudah lambat tapi mereka cakap semuanya okey sebab mereka faham kelewatan itu ada sebab kukuh.

Tapi saya tak sangka pula ada yang menjaja cerita dan burukkan saya ke luar selepas itu.

nur fathia

Biasalah itu manusia. Kadang-kadang mulut cakap lain, hati fikir lain. Tak boleh nak salahkan mereka juga. Mungkin Fathia lepas ini perlu lebih menepati masa dan memaklumkan secepat mungkin sekiranya ada sebarang kelewatan. Ambil ini sebagai pengajaran dan anggaplah ia sebagai asam garam kehidupan seorang selebriti.

P.S: Pembungkusan jenama terkenal untuk produk asas

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

63 responses to Ada Sabotaj Untuk Menjatuhkan Saya – Nur Fathia

  1. sharif says:

    Fathia..bgs ko gantikan model tudung zaharah kat sebelah ni…seram aku tgk muka dia tu…

    0

    0
    • nur says:

      hahah

      0

      0
      • Mak Jemah says:

        “Saya tak risau persaingan daripada bangsa lain; yg saya kuatir adalah perasaan hasad dengki orang2 Melayu”- Dr M

        0

        0
        • Zaharah says:

          pakai tudung I pun elok jugak kan?

          0

          0
        • Sasha Sandha says:

          you go girl .. tunjukkan taring orang2 Penang , kalau tak da kita org2 Penang yg kecantikkan taraf international (kecuali Marion Caunter yg muka mcm apam) , you , me , Norjuma , Jojie Aminuddin , Izara Aishah .. the true definition of ” BEAUTY ” , EH not to forget Nurul yg mcm Nicole Scherzinger , black is beauty <3

          0

          0
        • Sasha Sandha says:

          eww yalls dislikes my comment ? What a biatch ! Adakah anda mahu industri hiburan kita dihiasi dgn muka2 seperti apam penyet2 seperti Lesdawani Lasaruddin ? Roseemah Minsor ? Pls lah !!

          0

          0
        • zaia says:

          sasha sandha,jangankan disebabkan muka macam kau tak laku ataupun orang macam kau tak laku kau nak buruk2kan kecantikan orang lain.
          Kesian. Itu je la cara ko nak nampakkan kau lebih bagus.
          Orang lain cool je relax je tak payah nak mengelabah memburukkan kelebihan orang lain untuk nampak hebat, yang kau dah la cari dosa mencerca orang, masih juga tak nampak hebat malah lebih memburukkan diri kau sendiri sebabnya dah boleh tau kau tu ‘desperate’ nak up kan diri kau di mata orang lain kan kan??Konon2 lepas kau komen macam tu kat sini, orang ramai ‘terkesann’ lah kononnye kan, berharap biar ciri2 macam tu je la orang anggap cantik so bila orang yang baca tu ternampak ko kat luar, ko harap orang2 tu terpesona lah kononnya?haha..biar orang semua terkejar ko sebab ko hitam? hello peliss la..putih ke hitam ke kurus ke gemuk, kalau orang tu dah nampak cantik kat mata orang lain, cantik la bagi dorang takkan nak ikut taste ko pulak.
          Cantik2 ada pilih2 warna kulit dan negeri ke?
          marion counter cantik, norjuma cantik, nurul cantik, ko je tak cantik aku tau…

          0

          0
        • displin says:

          Paling displin … fasha sandha… smua prodction house kenali dia dngn displin 1 st grade 1st class…. klu dtg hmwrk smua da buat.. skrip da hafal… Very profesional… Alangkah baik klu dia jd muslimah 1st class gak… aper2 pun who knws one fine day.. fasha berubah. Aameen… aku da bertahun tak tngk criter melayu kecuali tv hijrah cinta ilmu.. hnya progrm ilmu shj. Nvr seen dis actrss act kecuali satu slot tertngok. Her acting like patung barbie. Cantek sungguh but mcm patung.. Once a while aku tngk kbs itu pun family drama shj. Luv documentary in kbs prgrm. But alwiz heard dis gal lack of discplin. But she’s gorgeous. She cant balance her time btwn study work n personal affairs. To much 4 her to handle. Time managmnt failed. No contingency plan in work. Smua nk buat lps tu tak larat sampai sakit. Jaga amanah dlm bekerja. Klu tak mampu buat keja bnyk2 buat keje satu2. Jd tak nyusahkan org. Peace…

          0

          0
      • Olga says:

        model tudung zaharah pakai hijab made in jordan katanyer.
        ko ghase vogue tak nyah?

        0

        0
        • hoho says:

          cik puan zaharah 2:54pm…mmg tudung zaharah tu comel,anggun cantik dah…tp aku tgk model tu mcm nk terkam org jer…mcm kehausan x cukup air…mcm stim pun ade gak…lagi2 yg tudung merah tu,tgn pegang tudung kat dagu…seram plak mata die

          0

          0
        • minah jambu merah biru says:

          ape2 pon tudong fareeda jugakkk yg unik …pesen tudong2 yg lain biasa2 aje tkde yg unik…model tudong zaharah ni jambu jugak…tapi lagi jambu mawar fareedaaa dia cute !

          0

          0
      • jambu says:

        ni msti nk menang ABPBH kn…2 yg cbuk duk canang org nk jatuhkn die..tarik perhatian la tu..nk suruh org jemput la tu jd penyampai anugerah..maklumlah skrg ni kn byk artis2 baru n lama yg nama masih gah..takot la tu org xperasan kehadiran die dlm industri ni..huhuhuhu…

        0

        0
        • kakpah says:

          Fathia ni muka kemut je setiap kali tengok dia belakon.
          Bertambah stress aku. Tu kalau dia belakon aku x tengok.
          Sorang lg tizz. Belakon ok kot.tapi sebutan dia clear.myb faktor suara agaknye.

          0

          0
    • Silvia Suntos says:

      siapa plak nak jatuhkan ko nok? kau miss malaysia ke? alahai…

      0

      0
      • Anonymous says:

        bukan nabila huda pun pena bengang ke dengan perangai si fathia ni..
        sapa yang jaja cerita, sapa yang benar, sapa yang salah sebenarnya?

        0

        0
        • minah jambu merah biru says:

          memang betol ! dh dia yg tk berdsplin datng lambat nk salahkn orang pulak huh ! lain kali kalau tknk orang cakap datang kt lokasi jangan lambatttttttttt ! kalau sampai pon tk boleh buat ape2 nk buat ape ! at last kena kansel padan muka hahahahahahahahahaiiiii boooooooooooooooooooooooooooooo fathia booooooooooooooooooooooooo ha ha !!

          0

          0
    • Baby AA says:

      tudung zaharah buat baby stress tak tidur malam. cam puntianak. takot baby tau.

      0

      0
    • mizs M says:

      makeup yang buat model zaharah ni seram… makeup over sangat

      0

      0
      • tudung seram muka seram says:

        aku sokong kau mizs M. muka dia mmg seram sebab makeup. sorry sape yg makeup kan ni mmg akan terasa..

        woi ko mekap sampai minah tu jadik cam hantu kenapa? buruk tau tak..dah le tu..dah tak musim putih2 letak tepi mata tu..ko ni mesti makeup yg stok nyah ni kan?

        0

        0
    • Tudung Paridah says:

      Aku setuju . hahaha . ak pon gerunnnnn , hadoiiii

      0

      0
    • jessica simpson says:

      hahahahahaha

      0

      0
  2. Love Rose says:

    sebab ko tu cantik, org jeles la..retis gak yg sabo

    0

    0
  3. cikden says:

    stuju…..muka model sedey sgt…xde feel nk beli tudung

    0

    0
  4. Shhh says:

    Cantik kalo tak berdisplin buat apa..bukan sorang dua yg da msalah dgn dia…dulu dia buat hal dgn Aaron Aziz dan Fizz Fairuz (untuk drama Stanza Cinta)…sapa nk sabotaj ko..bukan pernah menang anugerah terbaik pun..

    0

    0
  5. Nara Bebal says:

    Wey Nara Bebal? ko faham tak, orang tak nak tengok muka iklan tudung kat sebelah ni? aku lapor ke SKMM nanti baru ko tau eh? Tahan blog ni daripada siaran internet baru padan muka ko bebal.

    0

    0
  6. sentap says:

    wey korang komen sape ni? tp mmg takot tengok model zaharah tu..muke rakus je..hahhaha.. xtahan mak nk gelak noks

    0

    0
  7. thia says:

    lantakla dorang fathia..jgn pedulikan…mulut lain hati lain…
    sy sentiasa sokong fathia

    0

    0
  8. KakNgah Gangster says:

    takut kakngah muka model zaharah masa pakai shawl merah tu…plak tu muncul masa bkak blog nih.

    pada fathia…kakngah suka awak…perbaiki jer imej yang kureng tu…tetiba lelah yer ko dik masa nak dtg shooting plak tu…ok lenkali bwk in-healer k…untuk itu kakngah bg 2 bintang jer tau.

    0

    0
    • displin says:

      @kak ngah gangster … gangster pun takut ke nengok muka model tu ? Mcm tu model tu reaallllllyyyy menakutkan…. heheheheh… lebih scary tahap gangster..

      0

      0
  9. ... says:

    manja tak tentu arah dia ni.. dulu pernah bg alasan sakit perut lambat dtg .. ni lelah pula.. kalau yer sakit sian juga.. kalau tidak.. hurmm tak maju la walau kemana2 pon

    0

    0
  10. kuaci says:

    apa yg tak kna ngan model zaharah tu..cantik jek kuaci tngok..muka licin halus mulus..haaalussss.!!

    0

    0
  11. lily says:

    “saya cuma lambat sikit je..bila sampai pergambaran dibatalkan”

    mmm, ok la..aku percaya.. ko lambat SIKITTTT je..

    0

    0
  12. aku says:

    muka boleh tahan..bakat pulak sekadar boleh..tp disiplin x ada..jgn harap nk fofular laa..nk jd terbaik jauh sekali..#sapalayangnaksabotajko

    0

    0
  13. Anonymous says:

    haha, igtkn aku je perasan model tudung sebelah ni, mekap tang mata tu yg terok sgt.mata smpai nmpk terbojol keluar,xsempat tgok tudung, baru tgok mata dah lari xmau tgok dah..jual tudung tp make up ampun3 kalah mekap retiss

    0

    0
  14. mimsss says:

    bakat x seberapa baik ko kawen brenti blakon jaga anak kat umah je lah

    0

    0
  15. joyahsport says:

    Fathia is a pretty face, but can’t act worth a damn. Expression muka sepesen jer.

    0

    0
  16. jajan says:

    X pyh nk tegakkn benang yg bsh. Dh menipu tu mngaku je kesalahan. Dh la menipu, cover line plak

    0

    0
  17. nok says:

    2 kira ok dtg lewat..
    dulu dgn production saya ..
    1st day shooting lps lock..baru dy gtau xjadi amek job..
    kami semua tggu kat set mcm orang bodo…sakit hati…
    keja mmg menyusahkan orang..

    0

    0
    • displin says:

      Ye ke @nok… teruk perangai dia… tamak sngt … smuanya dia nak buat… last2 terkucil tak larat nk buat… ambik law tp tak tau law… IQ tinggi EQ tahap tapak kaki …. really nyusahkn org…

      0

      0
  18. Kaira says:

    aku dari dulu sampai sekarang tak pernah minat dia ni.
    bila dia pegang watak ariana rose aku rasa cam..alahai kenapa pilih dia sebab ariana rose kan muka ala2 chinese skit..kalau ambik Anzalna pun aku ok lagi tapi dia ni jauh panggang dari api. Ntah lah aku rasa lakonan fathia ni membosankan sama ajer watak apa2 pun…sekarang ni makin seksi pulak aku tengok.

    0

    0
    • 777 says:

      Setuju. Aku tak tahu tang mana lakonan dia dlm Ariana Rose tu yg terkesan di hati. Tak feel apa pun. Dia ni takat menang muka je, lakonan biasa2.

      “saya cuma lambat sikit je..bila sampai pergambaran dibatalkan”

      Kalau dah sampai orang batalkan penggambaran, tu bukan lambat sikit namanya Cik Fathia, tu lambat banyak. Heh.

      0

      0
  19. cantik says:

    pa2 pon laki aku suka tengok muka ko. Dia kata nak cari lagi satu macam ko. Aku kata best of luck aje – kepala dan penuh uban, suka melaram, bibir manis -cepat mesra dgn ppuan (semua dia layan tampa segan2) .Tapi – UTANG KELILING PINGANG!…ada ke minah gedik cantik nak kalo tau bckground sebenar dia? Kalo setakat bibik Indon aku rasa ada….hahah

    0

    0
  20. anon says:

    Dia ni mmg cantek, package yg lengkap….puteh melepak and lawa, di tambah pulak dpt boyfren hensem. Mesti ramai yg jealous, lebih2 lagi lepas drama yg dia berlakon tu naik. Dah adat dunia, manusia mmg ramai yg berhati kotor….

    0

    0
  21. Melati says:

    Ni lagi sekor aku tak kenal ..muka dah lah cam patung cendana,berlagak Diva..masaalahnya Femes ker Fathiam ni?

    0

    0
  22. zaharah says:

    X da disiplin! Artis mcm ni xkn lama pn! Klu ko x dtg lmbat, or at least bgtau earlier yg ko x sihat, xda nya org nk sabotaj ko! Tgk artis brjaya, dato ct n fasha sandha (even aku x minat dorg) tp respect dgn cara dorg kerja.

    0

    0
  23. Teletubis Merah says:

    geli la aku dengan kau ni pateha oiiii. bukannya pemes sangat pun.sape plak la yang nak menjatuhkan kau. sendiri yang tak berdisplin pandai plak menuduh orang lain.

    0

    0
  24. pornstar says:

    ni beruk tua kaya punya material/face ni. Cantik muda dan gebu.Datuk2 penageh pil konek mesti cam lalat keliling …hahahaah.

    0

    0
  25. bobo jelita says:

    Anak orang kaya,
    belajar law dekat uitm,
    cantik…what do you expect?
    yg produksi tu..pdn la dgn muka..sapa suh amik kayu berlakon..

    0

    0
  26. eh! says:

    cantik ke die nie?
    btw gigi die cam rabbit tau.
    bajet terror bi sgt.
    student law la katekan.
    urm….
    ada mak kesah ??
    watever.

    0

    0
  27. Anonymous says:

    ingatkan dah ubah perangai la.
    aduhai.

    0

    0
  28. hellokitty says:

    fathia nie I komen pic dia kat Instagram, semua dia delete. Tak paham betui. I just said yang dia nie cantik, thats it. Tup2 delete komen I tu pastu berkali-kali pulak. I pikiaq lanie apa salah I? Same goes with fazura . Semua komen I semua dia delete. Bukan sekali. I minat depa nie sbb depa cantik sgt, takda niat bukan2 nya. Isk tak paham lah.

    0

    0
  29. anje says:

    tak minat la minah ni.. nasib jek zila jalil ambik jadi heroin ariana rose.. kalu tak taraf sendu jugak.. aku tak tgk pon drama2 dia.. tak minat.. tak minat..

    0

    0
  30. Mirai Suenaga says:

    tolonglah muka macam simbol seks jer

    0

    0
  31. yaya says:

    puiiii suruh pakai tdg zaharah la apa la..model tdg skrg muka mcm org stim,dgn mekap tebal mcm opera..bkn ttp aurat tu tayang lg ada la…x phm konsep wanita muslimah

    0

    0
  32. CT situ says:

    Lawa ke? Klu lawa mesti orang kenal. Siapakah pokemon ini sampai nak cakap ade org nak sabotaj?

    0

    0
  33. eiiiuww says:

    HARAP MAKLUM, X MINAT LANGSONG!!!!!!!! belakon kayu!!

    0

    0
  34. Wise Mind says:

    It’s okay Thia. We know the truth. We know it all. You have us. We are what you need. Support and love. ‘Sumber’ penipu tu memang successful. Kami tahu ini kes sabotaj. Sama seperti kes dgn Ariana Rose sebelum ni. Memang pun orang dalam industri berpakat jatuhkan Thia. Orang2 kt luar je yg tak tahu. Bila Thia bagi penjelasan orang kutuk. Bila cerita buruk, punyalah orang support.
    Thia dari kecil pun memang ada asthma. Memang hari photoshoot tu Thia kena serang asthma. Dalam akhbar, diorang dakwa Thia happy ceria jalan2 di Plaza Masalam pada petang yg sama dgn Aiman. Sebenarnya Thia pergi kedai gambar di Plaza Masalam, kemungkinan besar utk urusan passport sbb Thia dijadualkan pergi ke Korea 3-10 Mei untuk mempromosikan K-Colly. Thia tak pergi shopping pun dan muka Thia pun memang nampak macam orang sakit. Lagi2 dkt bahagian mata. Pakaian pun biasa je tp kemas, shirt warna hijau tua. Logiklah kalau untuk gambar passport.
    Dan ‘sumber’ tu kata Thia tak datang langsung padahal Thia lambat sikit sbb lelah dan dia dah beritahu krew produksi. Tp bila Thia datang diorang batalkan. Sebab Thia lambat sangat ke… sebab diorang plan panggil artis lain gantikan so that diorang boleh karang cerita ni dan canang dkt akhbar dan semua orang???
    Kami tahu Thia ada sikap datang lambat sikit, tp yg mana benar tu benarlah, yg tak betul janganlah diada-adakan. Dan jangan lah tokok tambah dan memutarbelitkan cerita. Thia pun ada cakap dia sedang cuba buang tabiat dia dan memang nampak pun usaha dia. Kes Ariana Rose dulu pun jelas2 kes sabotaj. Saya tahu ada yg tipu Thia. Tapi Thia tak dapat justice pun. Kalau ya pun tak suka Thia, tak perlu lah rasa macam semua tentang dia buruk. Perangai dia pun jauh lebih baik dr artis lain. Orang cakap buruk pasal dia, dia takda balas pun. Yang baik2 pun kalau ada masa dia layan. Tak macam satu lagi aktres kesayangan semua orang tu, komen buruk dkt laman sosial punya lah layan, komen peminat, buat tak tahu je…

    0

    0
  35. yummy says:

    takpe janji badan solid.

    0

    0