Written by Bella | March 17th, 2016

Melalui akaun Instagram the.watch.police dimana mereka dikatakan mengetahui setiap model dan aspek jam tangan mewah mendakwa Wak Doyok dan beberapa lagi selebriti Malaysia termasuk Adira AF dan Dato’ Aliff Syukri sebenarnya menggunakan jam tangan mewah yang palsu.

Selepas salah seorang peminatnya bertanya tentang berita tersebut, Wak Doyok telah tampil memberikan penjelasan dan menegaskan jam tangan yang digayakan olehnya adalah original.

Ini bukan kali pertama the.watch.police mendedahkan jam tangan Wak Doyok palsu, beberapa bulan lepas the.watch.police mendedakan jam Omega beliau juga sebenarnya bukanlah yang asli.

@wakdoyok posted both picture in the same day, just 5 hours different. A real & a fake one in a day? Hmm, why mix that garbage & the real deal in a day? U ain’t fooling the eyes of #thewatchpolice . Maybe he thinks when he uploaded one post of a real watch, the next time he flash a fake one, people will think it’s genuine. But not to us. Our eyes are everywhere.

Pls, do us a favor, stop flashing the fake & wear the real one before you post on IG onwards. We are watching.

Hurm, kami bukanlah pakar dalam menilaikan mana satu jam tangan mewah dan palsu. Tidak salah sebenarnya untuk pakai jam tangan palsu sekali pun tetapi janganlah mengaburi mata orang lain memberitahu ianya asli. Ermm

Sumber Berita : Instagram the.watch.police

 

 

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

68 responses to Ada Pihak Dakwa Wak Doyok Gunakan Jam Tangan Mewah Palsu?

  1. Zanna Hanna says:

    Lahaiiiiiiii….biarla dia nk pakai yg ori ke pelesu ke…..
    Jgn jual pelesu tp ngakuuuuu ori sudahhhhhh

    0

    0
    • Anonymous says:

      Wak memang pakai yang original lah. Kan sekarang dah kena bela dengan azrinaz tu. Siap shopping sakan barang mewah dekat london itu hari. Gambar ferrari tu dalam kereta azrinaz lettuww.

      0

      0
      • Sila lah terasa says:

        Kalu x mampu buat la cara x mampu. Itu prinsip aku. Lebih baik pakai jam Citizen drp pakai jam mahal bukan ori…

        0

        0
        • kak Nam says:

          Exposed!!! … jam replica ghupernyer! Alahai Doyok…xperlu la kot beriya-riya sangat. Buat malu je!

          0

          0
        • nofakeplease says:

          betul tu. saya setuju. beli dan pakai yang mampu. orang lagi respect.

          0

          0
      • Ingin tahu says:

        kaya betul si azrinaz tu yer! apa biz yg dia buat? nmpk dlm ig pun selalu pg oversea, pakai brg branded & mkn tmpt mahal2..

        0

        0
        • dtit says:

          dah ex husband kasi nafkah tiap bulan beratus ribu. mau tak kaya!
          dari duit tu lah dia buka restoran bagai.

          0

          0
        • Anonymous says:

          biar betul ‘ingin tahu’ ni tak tahu sumber kekayaan azrinaz. kan dia pernah kahwin dgn sultan brunei. anak dia pun putera dan puteri raja

          0

          0
      • srgd` says:

        kan.. ye ye je tak ngaku si zerinaz tu. kaya pun harapkan harta ex husband. kalau dia tak kena kutip jadi 2nd wife, tah ingat lagi ke tak org kat dia. menyampah bergaya ala2 org muda. tak sedar diri dah tua.

        dia ngan laki dia yg 1st takde anak langsung ke? tak pernah up pun?

        0

        0
        • Anonymous says:

          Serius ke dia pernah jadi mak jan sebelum ni?? Laaa ku pikirkan anak dara masa kawin dgn sultan.

          0

          0
    • Man Gombak says:

      Aku rasa dia ni campur campur gak ni. Dalam 10 barang mungkin ada 3 yg ori. Too bad la time pakai fake pulok org perasan. Huhuhu

      0

      0
    • miss kepah says:

      tah.. apa motif #thewatchpolice ni???? dia pakai yg ori and yang fake on the same day, apa mslhnya, aku tak paham betuila isu ni. ada melibatkan kerugian ke, sejenis jenayah ke cane

      0

      0
      • Lol says:

        expose kan saja…nk berlagak tapi x mampu. loser!

        0

        0
      • Anonymous says:

        Mereka nk control exclusivity mereka. Sekarang ni minah2 filipino pon byk pakai LV…so dah xnpk eklusive lah. Item cetak rompak adalah lanun masyarakat. Katakan tidak…

        0

        0
      • Anonymous says:

        memanglah jenayah. hak cipta terpelihara designer jam tgn mewah tu. tiba2 dtg penciplak n buat duit dgn xyah keluarkan idea. org yg beli sokong pun kira jenayah la sbb bersubaat dgn lanun penciplak. dan lagi satu, penganiayaan la kepada org yg pakai brg ori susah2 dia kumpul duit utk beli yg mahal n appreciate the original idea, tbe2 org beli kat uptown dari penciplak dan pemborong penciplak murah je dapat barang yg ala2 nak sama. apepun, kalau dah biasa pkai brg mahal org boleh kenalla ori ke uptown punya

        0

        0
      • hershe says:

        cmon sape yg kaki jam baru tau feel ori ke tak?

        0

        0
    • Milo Ais says:

      Nak pakai fake lantak ko la. Yg dia beriya mempertahankan jam fake tapi kata ori tu apsal. Lain kali jawab camni bang ‘Nak buat camna takat harga fake ni je yg mampu saya beli.’ Ohh mintak Watch Police check jam yg anak che ta hadiah kat mak dia gak k.

      0

      0
  2. poyos la says:

    klu nk pki yg palsu pon xpe tp xpyh mentioned ORI ok..sbb pondan tetap pondan walupon pki sari dlm ic tetap ber BIN..itu kn contoh..xphm knape artis mesia bangga sgt klu ad jam kereta mewah sume nk show off bile org ckp riak xblh terima plk.. ok baiii

    0

    0
  3. Fido Dido says:

    Katenye skrg dia dating dgn Azri***… huhu…

    0

    0
  4. Beras Nasional says:

    Takde masalah dia nak pakai palsu ke tak. Biar dia ikut kemampuan dia, takkan nak ikat perut demi jam tangan ori?

    0

    0
    • Sos Cili says:

      Kalau dah mampu setakat pakai Casio, tak payah la nak berlagak pakai Panerai pulok. Kalau bajet setakat beg Carlo Rino, takyah la beli Chanel tiruan. Takkan tak tahu hukum pakai jenama tiruan!

      0

      0
      • Anonymous says:

        nak tahu jugak la apa hokum pakai jenama tiruan ni sos cili ..serius tak tahu ..

        0

        0
        • Siti says:

          Cer rajin sikit pi google anon oiii. Takkan tahu bukak internet baca BeautipulNara je kot!

          0

          0
      • Beras Nasional says:

        Ada pon akta perihal dagangan tapi kalau owner trademark tak kisah barang2 dia diciplak, takde maknenye. Ko ni sembang macamlah semua barang ko pakai tu ori. Jangan2 jersi bola ko sendiri beli kat pasar malam. Takyah nak ngutuk yg pakai barang ciplak ni. At least dia tak berhutang demi gaya.

        0

        0
        • Zass says:

          Mana ko tahu owner barang tak kisah diciplak? Kalau tak, takdelah bnyk stor2 simpanan barang ciplak ni diserbu penguatkuasa. Bukan kat malaysia je, kat China tu pun kilang2 keluarkan barang ciplak selalu kena serbu. Ni mesti pengeluar ori mintak tolong utk bendung. Tapi org org jenis mcm ko yang ‘tak kisah pakai jenama fake yang penting nampak kaya’ ni la yg buat kilang2 fake ni terus bermaharajalela.

          0

          0
  5. missE says:

    bodoh typical melayu. benda camtu pon nak kecoh ke? brape ramai yg beli jam fake la ala2 ori pasal kita duduk kat msia semua cekik darah . . bodoh mcm pembaris!

    0

    0
  6. Kipochi says:

    Fake pun bende tu tetap ada harga ye. Takkan dapat singgit dua. Hina sgt ke pakai barang fake weyy.

    0

    0
    • Tema Camelia says:

      pakai fake tak hina, yang hinanya bila pakai fake tapi muka kemain hidung tinggi konon ori puiiii.

      0

      0
    • researcher says:

      bagi aku still hina. maaf cakap..pergi buat research (or google) kau tengok siapa pekerja2 yang selalu buat barang2 fake ni especially dekat China.. child labour weh! tak sedih ke korang indirectly support child labour?

      0

      0
  7. Ashira says:

    Suke hati die la nk pakai ape… Nk ckp ape… Duit dia mulut dia… Bukan boleh ttp periuk nasi kau pon….. Kau makan pasir ke kalau dia menipu skali pon… Jam jer pon sebok nk cari salah silap orng…. Rajin sgt kau eh???…,gigih ssagttttt…

    0

    0
  8. mass says:

    kenapa sampai nak siasat2 bagai eh? biarlah dia nak beli fake pun .. xfaham manusia ni..

    0

    0
  9. Anonymous says:

    Biarla klo fake pon kot ilang ke kne ragut ke xlah rugi…msia ni kn ramai peragut

    0

    0
  10. anonymous says:

    Barang fake sibuk je kja…muka n pangai fake xsibuk plak….

    0

    0
  11. kelibat says:

    yang ramai sgt marah ni semua pakai ake la n. hahaha pakai biasa dh la tak payah nk gaya lagi senang. dh local accept bila kena tegur. ni berlagak last last pakai brg local. aduh semua dlm ni pakai fake lerrrr tu hahaha

    0

    0
    • tarabas says:

      ko paham x brg local tu apa..?

      0

      0
    • miss kepah says:

      kat malaysia ni mmg bnyk jual fake, LV fake melambak kat pasar mlm, tak salah beli n pakai pun. yg penting mmg beli sendiri and tak heboh ckap as ori, tp kalau ckap ori pun, not a big deal pun kan, bukan ada kacau life org pun..lainla jd anak ikan anak ayam jual bdn kat datuk datin gersang semata2 nk pakai yang ori, tu lagi hina…hahahahah

      0

      0
  12. Anonymous says:

    Kantoi… Byk artis pakai fake branded korean made…

    0

    0
  13. Senyum Kambeng says:

    Dah nama pon Doyok uolsss…. :(

    0

    0
  14. gonjeng says:

    pakai jam tgn pelesu ni pon boleh buat jd viral ke? ishhh ishhhh. takda crita lain ka hang nk post kat sini nara oiii

    0

    0
  15. Lorat says:

    Kebanyakannya I tengok Malaysian kita suka pakai fake semata2 nak bergaya, orang sebelah luar tak kisah pun pakai bag kain bodo2, mmg ada yang pakai barang branded tapi bertempat, am talking about orang kebanyakan here.

    Tapi nak buat macam mana jugak sebab I pernah dengar ada sorang Ustaz pujaan ramai tu cakap.. dibolehkan pakai fake sebab kononnya boleh gugat ekonomi al kafirun, ehhh macam bodo angat statement.. ni bukan menciplak ker? Means mencuri.

    0

    0
    • Anonymous says:

      Yes betul. Zaman skrg ni org berlumba lumba pakai beg ‘branded’. Kadang kadang lawak pun ada. Sanggup nak tunjuk imej kaya usung beg hermes mcm mcm kaler ada (harga average dlm rm30k-60k sebijik), tapi duduk setakat apartment! And then usung gak beg Hermes tu sampai pi sopping kat Johor Premium Outlet pun nak bawak. Apa makna tu??

      0

      0
      • Anonymous says:

        hina ke duk apartment?apartment kalau kat tgh2 kl pun 3-4ratus ribu jugak.

        0

        0
        • Anonymous says:

          Kat tgh tgh kl 3-4ratus ribu?? Mana dpt nokkk. Main juta juta je skrg. Duduk apartment ke rumah papan ke tak hina, tapi bila ko nak berlagak kaya dengan pakai henbeg puluh puluh ribu mengalahkan org yg duduk banglo! Sama la mcm orang pakai ferrari tapi duduk rumah teres kos sederhana. For what??Bukan rumah tu yg hina, tapi perangai tu!

          0

          0
  16. xxx says:

    rasanya org x heran pon pakai brg fake.. tp yg buat org marah pakai fake tp tipu ori.. ape ke he nye…

    0

    0
  17. Anonymous says:

    Alahai..duniawi sggtt…

    0

    0
  18. aku says:

    lantak la dia nk pakai ori ker idokkkkk

    0

    0
  19. kutu says:

    ori ke fake ke…masa tetap sama..
    pakai jam mahal2 tp tak punctual tak guna jugak.

    0

    0
  20. Anonymous says:

    Tak kira jam dia fake ke ori…
    Yang penting…jam solat mesti punctual.

    0

    0
  21. Anonymous says:

    wan doyok ni sape? nape nara sibuk tulis pasal dia?

    0

    0
  22. Anonymous says:

    Untongla pakai jam puloh ribu

    0

    0
  23. Anonymous says:

    fake pun fake laa asal dpt bergaya…bergaya ikut kemampuan laa..tp aku bkn nk ckp ape..kkdg aku rs nyampah dan meluat dgn artis2 malaysia ni…beriye show off brg2 “branded” kat ig tp sbnrnye FAKE….kat situ pun dh tau niat tu mmg nk menunjuk…nk bgtau satu dunia ko lah y plg kaya,mampu nk pakai brg branded…alahai…org batak je y ske show off ni..org y mmg ske show off ni mmg ade mslh jiwa dan hati..org y btl2 billionair pun xde nk show off bagai…kesian,br nk dpt merasa kemewahan tu y 24j asik show off je..agaknya the watch police ni mmg dh lme perhatikan si doyok ni…asik nk show off je tp brg fake pastu acah2 ckp ori….lme2 org pun nyampah…nk pkai fake sila lah tp jgn terlalu sgt nk show off…tkut2 nti mkn diri…

    0

    0
  24. pemerhati says:

    Keta pun azrinaz mazhar hakim punya…..untung ler…

    0

    0
  25. Anonymous says:

    barang fake = barang ciplak = barang curi…curi apa? curi idea pereka/syarikat… hukum mencuri pula adalah berdosa. Moh le kita sama2 ubah mentaliti & sikap.

    0

    0
  26. Diva says:

    Ada satu saja benda yang paling tak FAKE dan ORIGINAL. .katanya lah. .
    iaitu DIVA AA. hehe

    0

    0
  27. Gegey says:

    Lahaiiiiiiii….biarla dia nk pakai yg ori ke pelesu ke…..
    Jgn jual pelesu tp ngakuuuuu ori sudahhhhhh……….

    0

    0
  28. hershe says:

    tak mampu buat cara tak mampu…..ape feel pakai jam fake yg konon2 ori… erkkk!!

    0

    0
  29. matseh says:

    Mat pun ada Hub Lot, Tag dan Omega. Beli kat FB. Kalau nak beli ori, 3 jam tu buleh beli rumah semi D kat rawang cash. Satu lagi brand tgh kumpul duit, nak beli Patek Philip. Kalau ori sama dgn harga Honda Civic 2.0.
    Jadi kalau Wak Doyok pakai replica, sbb banyak gred, semurah RM80.00 sampai ke RM 600-1000. Tak kisahlah. janji stylo. Lagi pun ada ke org tanya, jam kau ori ke fake?

    0

    0
  30. Fir_Betta says:

    Wear as you pleased. Simple!

    0

    0