Written by Bella | September 18th, 2015

Sering mengikuti perkembangan semasa dalam berfesyen, penyanyi Ziana Zain sering tampil dengan gaya yang cukup anggun dalam setiap majlis yang beliau hadir. Kata orang, memang setiap pakaian yang beliau pakai bersesuaian dengan dirinya.

Walaubagaimanapun, Ziana berpendapat ada artis baharu yang tidak peka dengan fesyen terkini tetapi sudah perasan cantik tapi sebenarnya tidak. Lebih-lebih lagi jika mereka terlalu terbuka tentang kehidupan seharian mereka di media sosial. Bagi Ziana, seseorang artis itu harus menjaga nilai eksklusif mereka.

Dalam pemerhatian dan pengamatan saya memang ada artis baharu contohnya yang feeling cantik tetapi sebenarnya bila ambil gambar, hasilnya sebaliknya. Seperti saya katakan, dalam berpakaian ini kena ada ‘try and error’. Sesekali kita kena jual mahal.

Kita berikan sedikit sahaja contohnya kemunculan di tempat awam, baru akan beri impak atau mereka tertunggu-tunggu. Sebab itu juga saya tak berkongsi semua perkara di laman Instagram termasuk mengenai keluarga. Sesekali sahaja saya muat naik gambar. Bak orang putih kata,once in a blue moon.

Tambah Ziana, beliau memperuntukkan hampir RM300 setiap bulan untuk  membeli majalah dan mengambil beberapa contoh fesyen terkini  sebagai rujukan beliau.

Kalau dengar ayat Ziana Zain terhadap fesyen artis baharu ini memang boleh sentap dibuatnya, tetapi beliau pun hanya ingin menasihati mereka bukan sebagai orang yang sudah lama berkecimpung dalam bidang seni.  Tidak dinafikan, ada artis yang rasa gaya mereka sudah cantik tapi kadang-kala ia kurang bersesuain dengan mereka.

Sumber Berita: BH ONLINE

46 responses to Ada Artis Perasan Dia Cantik Tapi Sebenarnya Tidak – Ziana Zain

  1. cik mek molek says:

    biasa lahh kak artis baruuuu…akak dlu2 masa baru nk up pon muka n fesyen x mcm nie kan??? hiks.

    0

    0
    • aku says:

      rasanya semua org pun perasan cantik kot..hahaha

      0

      0
      • Anonymous says:

        cantik itu subjektif.

        mate kite kate tak cantik tapi mate laen nengok cantek.
        cantek bukan hanya pada rupa..klu perangai hazab cantek menda??

        spend rm300 beli buku agama tak?

        0

        0
        • Tasha Sulah says:

          x baik tau kak ziana mengata saya.

          0

          0
        • Mat Sahdo says:

          biar x cantik xpe…tapi body mantop. tutup lampu…rasanya sama je.

          0

          0
        • Fara Mendoza says:

          laki org suka yg cantik…macam saya. ko hado, bitch?

          0

          0
        • kak nam says:

          Pakai hijab pun x ikut syariat dan fatwa….lagi nk nasihat orang. Sudah la. Tetek tersembol, body shape peha nampak….Islam apa nehhhh??? Takde orng yg nk tegur ke?

          0

          0
        • Anonymous says:

          tudung/hijab kena labuh hingga cecah at least ke hujung bahu, tutup bahagian dada dan seluar, dress dan blouse tidak ketat dan tidak mengikut shape body. artis2 malaysia ramai masih x paham. kasihanilah mereka. harap ada yg menegur. jangan la berhijab tapi masih bertelanjang. jangan tutup kepala tapi bentuk badan terang2 tunjuk pada semua. kan dah hilang pahala menjaga aurat. ramai yg x paham konsep ni. hijabster.. adalah konsep drp negara2 timur/eropah yg mengamalkan sekular mengikut pahaman2 yg telah bercampur aduk dengan unsur2 yahudi dan kristian. jaga2 memilih hijab. jangan sampai terpesong akidah.

          0

          0
    • Anonymous says:

      lawa tak lawa tu bukanlah suatu pilihan…
      bergaya ngan tak bergaya barulah suatu pilihan..

      moralnya kat sini:-
      TAJUK DI ATAS ADALAH TAK SESUAI..
      sian org yg dikatakan tak cantik tu… semua org pun nak nampak cantik…

      “Nampak lawa.. Nampak lawa… dia pakai NV”… hehehe… nyanyi skettttt…

      0

      0
      • Fara Mendoza Gatal Bijik says:

        Mcm ada unsur jelos kak ZZ. Sorry la kak ZZ awak dah masuk boderline era dinasour. Kejap je nanti awak pun akan pupus. Oleh itu, relaks2 je lah….

        0

        0
        • Anonymous says:

          tu nangka ke cempedak?? semacam balutnye..sejak2 dh berbungkus neh(bkn btudung ye sb tbonjol sane sini) makin galak lak nk up diri dulu x pn. diri sendiri tu berbungkus mcm hape tah..

          0

          0
    • Kiah says:

      pakai hijab shape body nampak. makeup mcm nk ke disco. mazhab mana korang ikut nehhhh??? akak x paham la retis2 malaysia ni.

      0

      0
  2. Anonymous says:

    tapi ada jugak artis tua perasan muda.. opss..

    0

    0
  3. rakyat mesia says:

    semoga diberikan hidayah utk menutup aurat mengikut syariat islam

    0

    0
  4. Mimimimi says:

    Cakap pasal diri sendiri eh? Baguslah kalu dah ngaku. Sedar jugak.

    0

    0
  5. rani kulup says:

    rm300 peruntukan beli majalah…rm3. blom tentu lagi nak beli…macam bazir duit jer

    0

    0
  6. Anonymous says:

    kalau jual mahal pun pakai tudung tak cover tek,pakai baju ikut bentuk badan,ketat seketat2nye mcm mane tu kak ziana.
    mahal mane pun baju tu,famous mane pun designer tu kalau terbojol sana sini tak guna jugak.

    0

    0
    • Anonymous says:

      atleast diva ziana zain tak pakai t-shirt tangan pendek atau tak pakai dress tangan pendek menampakan lengan bogel lengan exposed macam kebanyakan pompan pat luar sana tu………………ada artis jugak pakai tudung pakai dress separuh lengan lagi separuh bogel over exposed……………..

      0

      0
  7. pualam says:

    Ko lg x lawa zz, muka kmpung

    0

    0
  8. Anonymous says:

    eh nape kak ziana ckp mcm jeles je ngan artis baru…lantak depa laa nk pasan cantik ke..pasan lawo ke…pasan sado ke…kak ziana pun dh melalui kan detik detik wktu mule jadi artis dulu n maybe sbb zaman dulu tkde lagi fb..ig sume..just possing dlm magazine je…

    0

    0
  9. pualam says:

    Bg aku zz kategori artis biasa je, x brp cntik… body blh ler… malang nsib zz ni, dlu smpt top skjp je, zmn madah berhelah dlu… then bla siti mncul, trs dpt kt siti

    0

    0
  10. norajew says:

    macam jealous je dgn artis2 baru..memang ramai yang cantik dari u ziana, cuma kualiti je x berapa nak ada artis2 baru ni..kita dah berumur buat cara berumur xyah nak kritik artis baru..better bg nasihat membina sudah…

    0

    0
  11. anon says:

    alaaa takyah la nak buat statement cam gitu….mana ada artis Malaysia ni yang cantik sangat pon??? erra tu pun biasa-biasa ajer….apalagi ziana zain…kikiki

    0

    0
  12. Cantik ke aku? says:

    Org dulu2 kata….
    Rumah kalau dah buruk….
    Cat semula….
    Mesti Cantik….
    Makeup kan ada……!!!

    0

    0
  13. dua kali lima dol says:

    Assalammualaikum Kak ZZ, anjat saya baca komen akak……….ciptaan Allah swt semuanya cantik…..subjek yang akak komen ni subjektif….moga akak banyak timba ilmu dan carik pedoman jugak jangan sampai ada perasaan riak pulak yer Kak……fikir fikirkan lah…….

    0

    0
  14. PinkyDoll says:

    Pakaian ketat jalan terus……. Sexy…
    Tudung Pendek ……Tutup Aurat…
    Yang Mana Satu….Akak nak…..?

    0

    0
  15. anon says:

    ko pon sama lah…..dunia,dunia

    0

    0
  16. Intan says:

    Salam. Ziana Zain, it’s …. trial & error …. not … try & error. Just my 2 cents worth.

    0

    0
  17. insan says:

    Dalam pemerhatian dan pengamatan saya memang ada artis baharu contohnya yang feeling cantik tetapi sebenarnya bila ambil gambar, hasilnya sebaliknya. Seperti saya katakan, dalam berpakaian ini kena ada ‘try and error’. Sesekali kita kena jual mahal. [Ungkapan ZZ]

    Bahasa itu tinggi peranannya…
    memahami dengan baik itu seharusnya…
    Jika tidak fitnahlah namanya….
    Doa itu ubat mujarab…
    Kita insan sama sahaja…
    Fitrahnya sentiasa menasihati dan menerima…
    Semoga ZZ menjadi lebih baik lagi…
    Semoga jua akan menjadi contoh terbaik kepada para muslimah…
    Insyaallah…..

    0

    0
  18. peminat kak mah says:

    x da yang lebih cantik dari wanita pertama malaysia kak rosmah….hahahhaha

    0

    0
  19. songsang la neh says:

    Kepala tutup….shape badan, tetek, pinggul tu wei. Apa hal la ZZ ni? Makin merepek.

    0

    0
  20. Anonymous says:

    Lumrah lah kalau nampak kesalahan org lain….itu perkara sngt biasa….ku doakan kak ZZ pon akan nampak kesalahan dan kekurangan yg mmg ada pd diri beliau…. Semuga pakaian yg membungkus sendat badan yang cantik tu dapat ditutup sesempurna mengikut syariat….dan sebenarnya bukan artis baru je perasan cantik……yg senior tu rasanya dh tiba ms mencari kehidupan yg lebih diredhoi ilahi…

    0

    0
  21. Anonymous says:

    Patutlah masa dinner kitaorg muka kelat je bila suruh bergambar…padahal…bkn lama pun.

    0

    0
  22. Bujang Lapok says:

    Akak ZZ,
    cantik pun belum tentu asli ….
    Dah lebih 4+++……
    Mesti banyak cucuk tang sini….cucuk tang sini….

    0

    0
  23. diva says:

    ‘Tambah Ziana, beliau memperuntukkan hampir RM300 setiap bulan untuk membeli majalah dan mengambil beberapa contoh fesyen terkini sebagai rujukan beliau.’ – Daripada auntie spent duit beli majalah lebih baik auntie beli buku2 agama buat rujukan lebih berfaedah..hidup ni tak lama…nanti kain kapan putih jugak tutop kita semua..tak payah nak taksub sangat dengan fesyen

    0

    0
  24. anon says:

    Hmm….sebenarnya artis yg dimaksudkan tu mcm makcik ziana lah….perasan cantek, tapi hakikat sebenarnya tidak. Kan makcik ni suka sngt mekap tebal, pakai contact lens kaler2, pakai bulu mata palsu, pakai sendat2….makcik ni pun sama je dgn artis yg di katakan tu. Makcik ni lagilah teruk sb dah tua. Kata2 yg keluar dari mulut makcik ni berbaur dengki. Dah tua, buatlah cara tua…Semua org tak nampak diri sendiri, kita hanya nampak diri org lain & tau mengata. Cermin diri dulu …..

    0

    0
  25. anon says:

    Makcik ziana ni antara artis wanita yg paling tak cantek, so takyah dengki kat org lah….Masa kamu dah berlalu, jgn nak dengki dgn org baru pulak… Makcik ni yg sebenarnya perasan.
    Dunia akhir zaman,….tengok diri dulu seblm bukak mulut ye makcik…

    0

    0
  26. josh says:

    Mesti dia ni dengki dgn artis yg dia katakan tu. Sebenarnya dia yg perasan….

    0

    0
  27. Sally says:

    Kak Ziana…siapakah artis yang perasan cantik itteww?? Mohon pencerahan please? Kiki.

    0

    0
  28. mojo says:

    kak ziana tak cantik pun.muka kasar.tak ayu.percakapan kasar.suara kasar.acacah ayu.tak ayu pun.kau je pandang tak cantik.orang lain cantik je.semua orang rasa diri diaorg cantik kot.akak rasa akak cantik sangat ke?sejak bertudung berbaju sarung nangka nie?

    0

    0
  29. Bellalicious says:

    Lain orang, lain cara nya kak… lain pula lifestyle nya…
    kalau semua approach nya sama, x ceria la dunia ni kak, xde warna warni kehidupan.

    Saya bukan artis pun perasan cantik. Ahaks!! Gurau petang je ye kak..

    0

    0
  30. mawar suhaila says:

    Alahai akak.. jgn mgata org tak cntik kak.. biar tak cntik jgn pkai tdung alang2.. tdung tu ttup kepala je ke? Bntuk bdn yg trtonjol sna sni ngan lekuk tbuh tu pn kena tutup jgk.. jgn mbungkus kak, tp tutup.. brbeza tu kak, tak sma..

    0

    0