Written by AbangNara | February 3rd, 2010

fahrin ahmad

Buat anda yang masih tak tahu, Fahrin Ahmad dan Linda Onn dah compem bakal berentap kat mahkamah nanti. Masa 7 hari untuk Linda Onn mintak maaf dah pun tamat. Linda tak minta maaf sebaliknya dah hantar surat kepada peguam Fahrin untuk setelkan hal nie kat mahkamah. Dan mengikut kata-kata Fahrin, ada artis lain yang akan turut sama turun naik court bersama mereka:-

[note]Dari dulu saya dah nampak implikasinya, sebab itu saya ambil prinsip berdiam diri. Saya ambil keputusan ini dengan berat hati tapi terpaksa buat juga. Dalam surat peguamnya juga ada mengaitkan nama orang lain. Saya tahu lepas ini akan jadi lebih worst dan saya sudah bersedia untuk melalui keadaan yang lebih teruk itu. Saya serahkan perkara ini kepada yang lebih arif dan harapkan yang terbaik. Tuhan akan tentukan segalanya, [/note]

Tekaan kami,  artis yang dikaitkan itu berkemungkinan besar ialah Awal Ashaari dan Scha Al Yahya. Teringat pesan mak kami masa kecik-kecik dulu. Berkawan tue biar memilih. Kang kawan buat salah kita pun terpalit jugak. Apa-apa pun, tak sabar nak tengok kebenaran yang bakal terselongkar dalam mahkamah nanti.

131 responses to Ada Artis Lain Bakal Naik Mahkamah Bersama Fahrin Dan Linda

  1. Kak Long says:

    Sabar ejelah FA, dah jalan tu kita pilih teruskan ajelah. Insyallah tuhan bersama orang benar.

    0
    0
  2. hek says:

    sabo ajelaaa…first plak ari nih…hehehe

    0
    0
    • hek says:

      lerrrr…klong mmg terree..

      FALO…..

      0
      0
      • ainmay says:

        LO tu pon satu..wlaupon abg fahrin kaki pukul or aper..dia tk ader hak nk milai org or burukkn org..tk bek aibkn owg..dia saper???allah???nk tdh2 owg…lau dia prnh pkul LO..mgkin ader sbb..sdr la k..awk saper???awk hnyer kerdil di dunia ni k…pkr la…sumer owg tk smprna n ader wt slh k..

        0
        0
  3. kikilala says:

    sian fahrin..tapi lau betol la tak slh,go on je.samn je linda onn tu..

    0
    0
  4. Kak Long says:

    hek, mana pulak first? secondlah! kak long dulu.

    0
    0
  5. juli says:

    tgk dalam galaksi..mase Linda bg komen. nmpk sgt dia tu ego dan berlagak. cam bgs je. komen smbl tgn masuk poket. apa maknanya tu?…terbaca dlm metro, lelaki idaman linda ialah lelaki yg humble, of course la ko nk yg camtu psl ko kan idung tggi.

    0
    0
  6. flipfictions says:

    Feb = musim mahkamah!

    0
    0
  7. insuraya says:

    ape la diorg ni, xpasal2 jd musuh plak..
    dulu bukan main mesra bagai..
    dh putus tu dh la..jgn memburukkan masing2..
    smua org ada buat kesilapan..
    terima seadanya..
    sama je diorg ni..masing2 nk menang!!
    tgk sape menang nanti!!!

    0
    0
    • futuremagistrate87 says:

      betul2…aku mmg sokong komen ko 100%..due ekor nie mmg same jerk masing2…tp Fahrin lagi susah job dia,sbb dia kena buktikan LO memfitnah dia,yakni dia kena tunjuk lar dia bukan kaki pukul…huh,payah2…next time lenkali jgn copek sgt nak bawak ker court…

      0
      0
  8. rosh says:

    takpe..kita tggu je…
    siapa yg benar…siapa yg salah…

    0
    0
  9. abg Naz says:

    ahakz!!!sbarla fahrin….berani krna benar…….tkut krana klah,pape pun FA hndkla tbah……kmi bedoa tuk FA!!!!!May Allah Blessed You……Aminnnn

    0
    0
  10. aries april says:

    sbr ek fahrin?
    nnt2x kta tau la sapa pnya angkra smua ni..

    0
    0
  11. Padawan says:

    Fahrin, mungkin ini signal dari ALLAH, dunia hiburan Malaysia yang tak berapa nak suci ni tak bagus untuk u
    u ada degree in Law
    kalu tak kerja s lawyer pun
    byk profession lain yg lebih sesuai utk masculine cam anda
    scha dangan linda tu takde nilai sia2 je kalu u dapat salah seorg
    carilah wanita muslimah yg ebtul2 layak dan sekufu dengan anda
    inilah jadinya bila kecantikan yang diutamakan
    sebab tu nabi dah bagi guidance nak pilih perempuan ni pilihlah agamanya
    scha dalam etrjah hari tu sungguh lantang brkata2 macam dia laku sangat, bunyi scha tu macam seolah2 mmg fahrin ni pernah angkat tangan kat dia..
    scha dan linda jaga lah maruah kamu sebagai wanita
    wanita lain jgn lah ikut perangai mereka berdua
    guys, we hv learnt from this issue
    org lawa kat luar ni ramai yg rosak kat dalam
    so moga ALLAH temukan dengan wanita solehah
    scha mmg aku pangkah sgt2…lagi tgk terjah ahritu lagi membuak2 meluat benci kat dia
    sombong sungguh

    0
    0
    • aries april says:

      ya..
      orng yg baik just tuk orng yg baik…bgtu sbliknya……

      0
      0
      • futuremagistrate87 says:

        maksudnyer…FA nie pon takder lar bek maner sbb dia pilih pompuan camtuh kan? kan? kan?

        0
        0
    • Geli Hati says:

      AKU SOKONG Padawan MEMANG CLASS. 100% BETUL APA YG KO BAGI KOMEN. LINDA & SCHA SAMA2 BERLAGAK CAKAP. AKU YG DENGAR PUN GERAM SIOT. MASA SUKA SAYANG BILA DAH GADUH MULA LA NAK MENUDING JARI KUTUK2 PADA TEMAN TAPI MESRA. KINI PULAK LINDA, SCHA & AWAL BERGABONG NAK KENAKAN FAHRIN. KESIAN FAHRIN. SABAR JE LAH FAHRIN.

      0
      0
  12. BumbleBee says:

    yg terpalit tu konferm Scha Al-yahya…. sbb Linda kata dier komen based on statement Scha…membenarkan kata-kata Scha dlm satu interview kt majalah/newspaper.

    to scha, ko pikir2 laa…skang pun dier leh libatkan ko. x mustahil bler ko makin rapat, makin share mcm2 bende…dier akan jd lawan ko balik bler ade yg x puas ati.

    Hati2 memilih kawan…~

    0
    0
    • aries april says:

      thu x per…
      nnt konpon mkn dr sndr..
      tu la..
      bt pa x nk fkr..
      bla bnda ni smua klaur..
      bru smua nk melutut kat fahrin mnta maaf

      0
      0
      • gile says:

        c linda tue cam nk mgenekan c scha tue je…die libatkn nme scha tue plak..pdn mke scha tue…kawan knon!

        0
        0
    • Geli Hati says:

      KAH KAH KAH SI SCHA PUN TERLIBAT SAMA DLM KES LINDA. TU LA BETUL JUGA KENA PILIH KAWAN. KAWAN MAKAN KAWAN. NAK LARI KE MANA SCHA OOOIIII. SCHA BAGI STATEMENT PUN BERBAU NAK KENAKAN FAHRIN SORANG JER. KESIAN FAHRIN.

      0
      0
  13. peminat says:

    LO memg berlagak!!!!!sengal….

    0
    0
  14. fikir says:

    hohoho.. things are getting worst. gaknye si linda ni da tau dia bakal kalah, dia tarik plak org laen utk sokong kenyataan dia. tu la, sb mulut, badan binasa…

    to scha, wut u give u get back.. ni da kira kes kwn mkn kwn da ni..

    0
    0
  15. mummy ann says:

    Slh satu cara nak tau org tu berbohong dr pergerakan badan
    i) gabra semacam. buat pergerakan tak perlu seperti mengerakkan kaki, main2 rambut.
    ii) lebih byk menutup muka dan mulut
    iii) tunduk ke bwh bila menjawab soalan sbb berfikir mcm mana nak jwb next question
    iv) suka campur aduk dan tambah2 cerita
    v) lebih defensive dan cepat mrh bila ditanya soalan yg sama berulang2

    So nak tanya kat semua…siapa yg byk buat benda ini…

    0
    0
  16. tOmEii says:

    kcian plak tgk si fahrin nie….
    nth pe2 jek LO ni….siap nk pggl geng lg tu join dlm mhkmh skli…..
    ape pny pompuan la…..
    memg dr dl xske si hidung tinggi nie….
    bajet kaya sgt….
    erm…ape2 ajelah……

    0
    0
  17. A'aaN tun says:

    Si LInda Onn nie..mmg patot di saman…
    mcm yeye pon ade gak…
    eaaahhyY!! gerraaammm jek tgok si Linda nie..

    kat DJ radio….
    belagak btol bgi statement x pna dgr lgu aizat…lagu YUna….
    kn berlagak tu…
    agk2 la bgi statement mcm tu…
    taulaaa jadi DJ sinar…putar lagu2 lame…
    jgn jadi bodo sgt…kalo lgu2 terkini x pna dgr…
    mmg cilakeee laa si LInda nie…

    eayyhh!! gerraammm nie….

    Go Fahrin ….Go Fahrin…….

    0
    0
  18. jmr says:

    masa bercinta bukan makin rak lg, masa bergadoh pon still sama gak.. ntah pa pe la korg nih..

    0
    0
  19. manjalara says:

    aku dah agak scha dan awal akan sokong linda, dan diaorg sanggup nak senkongkol dlm hal ni sbb nak jatuhkan fahrin, linda masih simpan dendam dgn fahrin sbb tu dia akan perang abis-abisan, scha n awal pulak nak cover kes kena tangkap kat pusat hiburan haram, masing2 nak cover maruah diri yang dah tercalar, so skrg dia komplot nak jatuhkan fahrin, aku memang benci tgk muka beruk 3 ekor tu, fahrin walau apa pun terjadi kami sebagai peminat kamu akan tetap sokong kamu walau apa pun yag terjadi,beruk 3 ekor tu silap diorg ingat tindakan diorg tu akan menaikkan maruah diorg semula sdgkan org makin benci ade la.

    aku rasa scha akan kuarkan statement kat court mengenai kes sms yang fahrin hantar minta supaya dia tak cerita ape2 kat wartawan sbb dia kata dia masih simpan lagi sms tu, dia buat pengakuan dlm TERJAH

    0
    0
    • gunting dlm lipatan says:

      sbb FA tau mulut scha nie pun busuk gak.. sbb tu die sms..igt nk lah pesan jgn cite benda2 pelik nnt org akn blame die blik.. tp org dh pesan jgn kecoh , die kecoh gak.. nasib ko la pompuan2 mulut jahat hati busuk

      0
      0
      • Sweet_Lady says:

        Betul… betul… sebab FA tak nak cerita ni panjang meleret… dia dah kenal sepak terajang dunia artis ni… tapi si Scha dengan bangangnya bukak cerita jugak… siap heret nama LO lagi, tak ke bodoh namanya tu… bukak cerita lama… tak kiralah bersangkut paut ke tak… tapi benda yg dah lepas, lepaslah… nampak sangat 2 ekor ni tak profesional…

        2,2 mulut tempayan and cakap tak serupa bikin (Scha- cakap silence is golden konon, tapi mulut pot-pet bagi statement – Linda – dulu mati2 tak mengaku Fahrin tu kekasih dia tapi skarg apa cerita?)… aku yg perempuan ni pun naik malu dengan perangai mulut 2 ekor ni , buat malu kaum je…

        0
        0
    • Geli Hati says:

      BETUL3. SCHA & AWAL KENA KANTOI TERTANGKAP SAMA2 KAT CLUBBING. SCHA KATA DIA X MINUM MLM TU SEBAB DIA DEMAM KAH KAH KAH KAH.

      0
      0
  20. manjalara says:

    Dulu aku minat sngt dgn scha, skrg aku makin benci, dgn linda onn lagi aku meluat nak muntah aku tgk muka dia, perempuan mcm ni tak leh ambik buat bini, nanti laki akan kena didera………………ALLAH akan balas perbuatan hati busuk beruk-beruk ni ( scha., linda n awal)

    0
    0
  21. aloy says:

    FA nih mmg kaki pukul…tny la kt ex GF dia (sblm teman tp mesra dia tu)…camne FA nih treat dia..bl dh putus..terkejar2 minah tu..smp sanggup tgg depan umah…lakon je smue tu..

    0
    0
  22. AKAK says:

    Anak akak lelaki tak suka tengok Fahrin ni ,dia kata nampak baran n mengongkong orangnya , tak taulah , akak nak lihat sejauh mana hasilnya bila sampai kat mahkamah nanti, teringat pulak masa kereta Linda ada orang letak kemenyan dulu , tapi tak tuduh sapa pun hanya dia yang tahu.

    0
    0
    • sudu says:

      macam ni lah akak…FA kaki pukul ke tak ke…tu sume kita tak tau..hanya orang yang dekat dengan dia saja yang tau..tapi yang salahnya apabila seseorang tu MENGAIBKAN orang lain…itu yang salah…untuk tujuan apa si LO membuka aib FA sedangkan diaorang dah putus lama dah…masing2 dah ada kehidupan masing2..FA tak pernah kuar apa2 statement lepas dia putus dengan LO..baik ke buruk ke, benda yang dah lepas..terima jelah…tak payah nak bukak aib orang sampai sanggup jumpa wartawan bagitau FA ni kaki pukul..apa tujuannnya?dulu masa bercinta..bukan ke Lo yang nafi sekeras2nya mereka cuma teman tapi mesra…bila wartawan pergi tanya FA, FA tak berani nak mengaku..cuma dia cakap tanya LO..tapi sekarang bila benda dah habis kenapa si LO tu sibuk nak buat statement, baru nak mengaku yang pernah bercinta..yang paling buruk perangai sanggup bukak aib orang..apa kejadahnya..kalau yer pun FA kaki pukul, kenapa masa bercinta dulu tak report?tak buat statement?Nabi sendiri cakap jangan bukak aib orang..berdosa besar…bertaubatlah LO..sampai bila nak berlagak sebagai manusia perfect yang tak pernah buat salah….sekali kita buka aib orang, seribu kali orang boleh bukak aib kita…

      0
      0
      • kurus says:

        mestilah bawak ke mahkamah.. ingat pukul2 tu haper?

        0
        0
        • sudu says:

          masalahnya kenapa tak dari dulu lagi?kenapa baru sekarang timbul?lepas dah 2 tahun putus baru timbul isu pukul?fikirlah…past is past…masing2 dah bawak haluan masing2..tak payah nak buak aib sape2…dah tua, dah berbulu pun..lainlah kl FA ti still bf dia sekarang, dia nak buat aduan yang FA tu kaki pukul…ok lah..boleh diterima akal…tapi knp pergi jumpa media?kenapa tak report polis kena pukul?pergi mengadu kat media tu caranya nak menjatuhkan orang, nak buka aib orang, nak menjatuhkan maruah orang…bukan tu caranya…

          0
          0
  23. Zaza Muhammad says:

    ntah… xkenal personally dua2 tuh. gane pun xsuke aa gadoh2 sesama Islam, better setelkan luar mahkamah lagi le bagus, mase x rugi, duit x mmbazir lagipun hakim2 lam mesia ni byk kes serius lain nk setelkan dr kes gaduh ntah apa2 diaorg nih. kan ke bagus hakim2 leh konsentrate kes2 bunuh ke yg amat memerlukan perhatian ni dok tambahkan keje diaorg ngan hal remeh temeh personal korang…
    Sapa menang atau sapa salah pun lum tentu leh dipastikan lam mahkamah sbb mahkamah ni mahkamah dunia…
    Aku amoh aa sokong sesapa, tp bile LO yg dah diberi peluang tp berkeras nk msk court aku wase xsmartlah, aku wase lagi bagus dia mintak maaf, wpun dia xsalah skalipun bg aku klu dia mintak maaf dan let go aku wase dia dah ‘menang’.
    Fahrin plak, klu maruah kite org wak memain, aku pun hangin, mende lepas let go aaa tp at least dia bg gak chance….

    0
    0
    • futuremagistrate87 says:

      aku sokong ko 90%…aku mmg dah lame suggest diorg setel luar court pon,tp part LO mintak maap tuh, dia tanak mintak maap coz kalo dia buat nampak lar plak cam dia yg bersalah kan…ramai org sokong FA kat sini,tp aku rase FA nie yg salah…cam berlagak jerk dia nie

      0
      0
      • Zaza Muhammad says:

        Tapi bro, mintak maaf x semestinye kite ni salah. Bagi org yg cerdik akal akan pandang itu sesuatu yg mulia, kite mintak ampun wpun x wak silap. Even Rasulullah SAW sendri sentiasa memohon ampun ngan Allah wpun dia tu Rasul terpelihara… apa salahnye kite contohi role model kite tuh… Klu kite dipihak benar, pasti kebenaran terserlah, insyaallah….

        0
        0
    • aku says:

      bg aku tidak. FA yg start saman, if LO mintak maaf mmg confirm la LO memfitnah dan takut.

      lagi satu FA letak 3 syarat kalau tak nak di bawa ke court.
      1) mntak maaf secara terbuka
      2) janji tak buat lagi
      3) bayar ganti rugi

      so, lebih baik LO go on je dgn kes tu. kalau dia menang tak payah buat ape-ape and if kalah dlm court pun the same thing jugak die kena.

      0
      0
  24. nomie says:

    Pernahkah anda rasa income anda setahun menjadi income anda sebulan atau income sebulan menjadi income sehari? Nak tahu hubungi @ sms 012-2006632

    0
    0
  25. nomie says:

    Atasi masalah kewangan dan tingkatkan prestasi akdemik anak anda serentak!. Saya ingin berkongasi dgn anda 1 bisnes berteraskan E-Pendidikan yg telah bejaya menghasilkan ramai usahawan yang berpendapatan 5 angka.Bersama kami adalah
    Dr. Shukri Abdullah(Motivasi Pagi, TV3) dan MANTAN PENGETUA CEMERLANG M’SIA dr Kolej Tunku Kurshiah
    Untuk keterangan lanjut,sila hubungi atau sms nama dan alamat ke 012-2006632

    0
    0
  26. gunting dlm lipatan says:

    mmg jahat linda nie.. tgk die nk heret org lain skali.. klu scha tu ok jer biar la org dgr lak mulut jahat die.. tp klu wartawan yg kena? mmg die sajer cari pasal..

    0
    0
  27. intanizani says:

    aku mmg tak suke linda
    shca pun aku dah tak suke
    fahrin pun aku biasa2 aje

    haha
    kesimpulannye
    jgn bercinta dgn artis
    bazir masa je…
    berlakon tak kemana pun…
    puiii….

    0
    0
    • SuperSenpai says:

      aku xtaw sape yg betol niyh.
      tiga2 artis ni aku minat.
      tp tiap2 hari ade je kes niyh.naek meluat aku.
      mnyampah.
      aku xtaw sgt sape salah.
      tp ape yg aku nmpak.
      si fahrin tuh mmg spesis baran.
      linda plak xreti nak maaf2.
      scha pulak g bukak cerita.

      0
      0
  28. Roz says:

    Kenapa semua org menyalahkan Linda.? Mungkin Linda berada di pihak yg benar. siapa tahu. Aku berpengalaman dng lelaki yg tak pernah tinggal sembahyang, dan tak bnyk ckp. Org tengok semua ckp dia warak, namun hanya aku yg tahu perangai sebenarnya. Panas baran dan cemburu gila. Aku bercakap dengan staf ofis pun, habis disiasat ngn tunjuk perasaan ngn tendang tendang pintu. Dia satu ofis. Aku minta break of sbb dah bosan dng perangai dia. Menangis nangis minta sambung. Tapi sorrylah. hanya aku yg tahu betapa makan hatinya bilakawan dng dia. Luarannya org tgk baik je dia ni. Mcm sama kes je ngn aku Linda ni.

    0
    0
    • SuperSenpai says:

      roz.
      kite tunggu je la kes mhkamah.
      tu r.payah la nak agak prangai artis niyh.
      coz diorang blakon bnyak watak.
      then bile kat luar,kite xleh agak prangai diorang.
      pelik2 je.
      artis m’sia bnyk fake!

      0
      0
      • aries april says:

        tnggu…………….

        0
        0
        • SuperSenpai says:

          hoit aries.
          ko pown ade.
          mane clipkertas?

          0
          0
        • weiya says:

          erm..mcm mana nak caya ni..sbb linda tu dulu tak ngaku…lps tu surat layang konon fahrin mengamuk tu pun ade wartawan ckp linda yang hntr..lps tu..sekarang ni anti fahrin ahmad tu..ade org dah dpt tahu..semua tu dr linda..lgpun..linda mmg bongkak..linda pun tak kekal gak ngan lelaki.so apa blh gak kita kata linda ni pun bermslh..scha pla..bkn baik sgt pun..dah kantoi kan kat kelab tu..jadi tiga2 ni tak baik..cuma satu jer kelebihan fahrin..dia tak pernah aibkan org lain..itu yang weiya suka

          0
          0
        • Zaza Muhammad says:

          roz.. gane2 pun xelok ko buke aib exbf ko tu kat public nih, ye aaa kitaorg x kenal, tp klu nk bgtau case study skalipun, biar le berpada2…. seharusnya kite tutup aib org, bkn buke aib org. sama aa ngan kes Linda nih, yg silapnye dia sokong statement Scha tuh, kisah lama ungkit kembali, wpun benar skalipun, adalah lebih mulia dia diamkan saje, bknnye buke aib org…

          0
          0
    • weiya says:

      kalu betul u ni x fahrin..apa kata eposekan diri..blh la kami tak buruk sangka yang u ni sebenarnya konco linda..ok tak

      0
      0
      • esya says:

        weiya, u nie yg fahrin die hard fan… u pn same jugak nmpk linda ngan scha punye salah aje… balik2 keluar kan fact yg fahrin tak pernah aib kan diorg… u cuba bace balik semua article case diorg… for me, it’s true fahrin tak aibkan, tp fahrin yg provoke dieorg… the way fahrin ckp at first memang ke arah menyalahkan scha… and benda nie jd worse bile scha ngan linda berbaik…

        0
        0
    • puteh says:

      ada jugak pompuan yg nak cover kesalahan maka diburuk2 kan lelaki utk dijadikan alasan melepaskan diri.ramai jugak yg aku jumpa pompuan2 mcm ni.kdg2 tu baran lelaki tak seberapa pukul pun tidak tp saja nak menambah cerita. baran lelaki tu bukan main dicanang2 tapi salah dia pandai pulak disimpan2

      0
      0
  29. Sweet_Lady says:

    Kerana mulut, naik court….pengajaran untuk artis lain.. jaga mulut anda!!!

    0
    0
  30. aku says:

    aku cukup benci lelaki baran n xtau apa itu budiman. berani la saman linda sbb bukti dah xada

    0
    0
  31. maria says:

    susah nk judge sape betul or sape salah dlm kes ni..tp kenapa FA pilih court sebagai jln penyelesaian,kn lbih baik kalo dia guna saluran lain yg lbih baik utk berdamai..minta pandangan org yg lbih arif xbermaksud kes ni perlu diheret ke court..kalo FA rase dia di jln yg benar,teruskn je la..yg pasti,kemenangan akn berpihak kepada org yg berhak..

    0
    0
  32. tuti says:

    rasa2nya lps ni mesti LO dgn scha pulak yg gaduh sbb msing2 dah nampak perangai masing2. FA yg tepuk tangan nanti.

    0
    0
    • futuremagistrate87 says:

      scha tuh of course lar akan jadi witness tuk LO nanti..watper lark dia nak gadoh ngan LO, bukan menjejaskan dia pon.skang nie FA lar yg nak carik bukti2 utk confirmkan LO memfitnah dia..sbb tuh dia suh LO mintak maap dlm mase 7 hari dan bagi time extension,bukan sbb FA nie baek, tp sbb dia nak carik bukti lar…realiti kehidupan yg sume org perlu tau,tak semestinya FA nampak baek,dia mmg bebetul baek, bak kat fadzialh kamsah, manusia yg baek,manusia bertopeng..fikir-fikirkanlah…

      0
      0
  33. nora says:

    bosan gler dgn citer ni… time bcinta semua ok dah putus udah2 la tu… nak burukan yg tu la nak burukkan yg nila… meluat glerrr………..

    0
    0
  34. nora says:

    pada hal nak ikutkan bende ni boleh settle… bende kecik pun nak jadikan beso sampai nk g court… adusss… dah dewasa gunala akal,bincangla… ni nk 1 msia tau!!!!

    0
    0
    • weiya says:

      mslhnyer..dah brapa lama fahrin bg ms kat linda..dah tu suruh minta maaf jer..tp nampaknya linda ade bukti yg dia cuma mengiakan apa artis lain kata..bkn dia yg kata.erm..tgk ler sape plak yang bergaduh lps ni

      0
      0
      • futuremagistrate87 says:

        kalo dia mintak maap, makner nyer dia kena mengaku salah lar kan? tp maner ko tau LO salah FA yg betul?..mementang lar FA tuh ensem…

        0
        0
        • Aurora says:

          mende la korang berdebat nh.. ni isu saman malu.. saman nk soh linda tu tutup mulut jgn bukak cite lama lg. ni soal maruah n periuk nasi org yg terjejas tuh…

          bukannya nk tentukan sape kaki pukul sape kaki menipu, sape patut ngaku salah… pebende ar…

          lgpun korang sume dgr cite ni dr media (u ar third party)
          korang actually ade ke time linda tu kne pukul? ms scha tu kne pukul? ade ke? korang berdiri ke kt sblh FA tu time dia baran ngn jd kaki pukul kt pompuan2 nh?

          sudah2 la… tggu je keputusan mahkamah.. tak guna korang wat statement cm nk gado kat sini… bknnye korang tau cite sbnr pun. komen sbg pihak ketiga jek..

          sekadar menasihat…wslm..

          0
          0
      • maisara says:

        aku bukan x sokong kaum hawa, tapi peliklah bila dah lama putus ,nape baru skrg ckp FA mcm2, wartawan selalu tanya LO pasal hubungan mrk sebelum & selepas putus, nape lps putus LO tak ckp pun…nape br skrg ,itupun lps putus dgn Scha baru nak burukan FA, kalau dah bthn putus br nak ungkit semuanya mana nak dpt bukti kena pukul… pelik dgn artis pompuan ni, berfikiran cetek

        0
        0
    • Geli Hati says:

      BAGAI MANA NAK SETEL SI LINDA TU PENDENDAM DAH PUTUS 2 1/2 TAHUN PUN MASIH NAK UNGKIT2 NAK KUTUK2 SI FAHRIN.

      0
      0
  35. nora says:

    lepas ni ade lak org biasa macam kita ni gaduh dengan BF/GF… sikit2 akan kata SEE U IN COURT!!!! Hahahahaha….

    0
    0
    • Geli Hati says:

      ORG BIASA X C U IN COURT SEBAB X DIKENALI. CAM ARTIS NIH 1MALAYSIA KENAL. MANA NAK TARUH MUKA.

      0
      0
  36. nora says:

    pada sapa2 kat luar tu yg penah ade pakwemakwe KAKI PUKUL blhla menyaman ye….. siapkan bukti dlu!!!

    0
    0
  37. nora says:

    puteh;- KADANG2 ADE gak lelaki (bf) kaki pukul tau… tp kes FA n LO ni xtaula sapa salah sebab dua2 berani bertahan dari mengundur…. tp yg dok musykil bila 2 gf ala2 mengaku FA ade pukul…. klu sorang maybe salah tp dah 2 tau….
    ada kah cume propaganda artis tuk mcari publisiti????

    0
    0
  38. Tiffany says:

    Aku dah agak dah, bila aku tengok gambar2 Linda Onn bermesra dengan Awal & Scha, aku dapat rasa ada udang di sebalik batu antara diorang.

    Skarang ni kiranya 1 lawan 3 la. Fahrin sorang-sorang, Linda On ada geng ngan Scha n Awal. Apa la purpose Linda On nak cari pasal camni, wallahualam…

    Tapi tak logik jgk sebab diorang dah putus setahun lebih, kenapa baru skarang Linda Ong nak bukak mulut? Kononnya dah tak tahan nak simpan ‘kebenaran’ ye? WTF.

    Moga-moga lepas ni Fahrin bertemu dengan wanita terbaik dlm hidup beliau. Sudah-sudah la dgn artis. Mcm2 masalah jadinya.

    Dan lagi satu, saya sokong pendapat Padawan. Ada betulnya mungkin Allah nak tunjukkan pada Fahrin yg dunia artis ni tak sesuai dgn Fahrin. Fahrin bijak, ada law degree, pandai bercakap, layaknya menjadi lawyer.

    Kalau la Fahrin baca komen ni, saya harap Fahrin banyakkan solat sunat tahajjud dan solat sunat hajat. Insya Allah, kalau Fahrin di pihak yang benar, kebenaran akan terbukti juga.

    Jangan la dicari perempuan species Linda Onn ngan Scha lagi. Diorang sumer dah tak ‘ekslusif’.

    0
    0
    • teng2 says:

      i rase scha terlepas ckp psl cerita2 dlm selimut antara FA dan LO masa ‘teman tp mesra’ dulu tu psl LO bengang kot….. adakah LO tk “sehebat” scha???? muahahaha… Psl FA kan suke tgk porno….. kita terjah!

      0
      0
    • ladybird says:

      tul 2…
      FA…ramai lg pompuan yg baik n cantik kat dunia nie…
      aq pon ok gak..hehehe…

      0
      0
  39. ana says:

    ntah laa…xtaw nak sbelah siapa…p y pasti manusia ney xprnah lepas dr masalah…juz wait n c jw laaa…kbenaran pasti akan terbukti…

    0
    0
  40. ana says:

    lupa nak cakap….pe2 hal pun aku akan support siapa y btoll…n harap2 siapa y menang 2,btol2 berada di pihak yang benar la erk..

    0
    0
  41. futuremagistrate87 says:

    aku support hakim yg judging case nie…throw away jerk case nie my lord…buang masa my lord jerk handle probs macam nie…nanti akan berpusu2 lar manusia especially artis-artis yg chenta terputus ditengah jalan dtg kat court nak settle hal2 kochik camnie…

    0
    0
  42. yana says:

    tu la fahrin..
    cri awek cri yg btol2..
    dlu bercinta sakan,da putos musuh sakan lak..
    huhu..
    x tau la sape btol sape slh..
    aku sokong sape yg jdi mngse..
    :D

    0
    0
  43. Piston Pecah says:

    mengaibkan bukan suatu jalan terbaik…redha dan biarlah diri sendiri saja yang tahu keburukan orang lain…

    0
    0
  44. zaynola says:

    Apa barang nangis-nagis pastu masuk court. Nak up-grade glamour ek? Piiirah! Pasal perempuan pun nak buat sensasi. Harapkan tubh jer macho tapi jiwa hancus! Tak hensem langsung…..

    0
    0
    • BlackBerry00 says:

      bkn nk sokong sapa2
      tp kalo isu ni sampai mak FA
      yg tgh admit kat hsptal
      org sibuk tanya..
      org sibuk nk taw..
      tersentuh gak perasaan
      tak kisah la
      badan macho mcm malek nor ke
      sbg manusia biasa mesti tersentuh hati

      tak minat pun FA ni
      tapi kalu kita kat tpt dye
      pun berlinang gak air mata…
      tak taw la kalu zaynola ni jenis yg takder perasaan….???

      0
      0
      • Zaza Muhammad says:

        tol tu, org lelaki ni semancho mane pun bile msk bab mak, mule aaa cair rapuh…
        Abg aku yg keje polis yg bese berambat ngan penjenayah, dok lam hutan sempatan negara pun penah TAPI time raye, dia plak lebey2 ‘drama’ mintak ampun ngan mak, hehehe smpi aku tergelak….

        0
        0
  45. Akak Leen says:

    Sbg pembaca yg tidak sbelahkn mana2 pihak, ada bbrp kmusykilan & prsoalan ttg mreka ni.
    1. FA sudah 2x ptus cinta dgn artis, adkh dia mmg brmasalah?
    2. Atau adakah pasangannya itu yg bermasalah yg x sesuai dgn jiwa FA.
    3. Mcm x msk akal klu LO saje2 nk buat cerita ttg sikap FA. Mmg saje cari nahas nk dpt smn mcm ni la. So, mesti ada cerita d sbaliknya
    4. Klu btl sikap FA spt yg d dakwa maka stkat manakah kcederaan y telah dialami oleh LO mahu pn SAY. Adakh kcderaan fizikal spt gmbr ummi nazera yg tlh tsebr merata2 tu? Atau skdr kcdraan yg tidak mninggalkn kesan? Atau cuma kcederaan dr sudut emosi saje? Atau stkt gaduh2 gf/bf yg?
    5. Knp isu ini baru timbul, knp x timbul sms kjdian sdg berlaku? Adakah ini akn mjwb & mbmgkar persoalan ‘teman tp mesra’ mereka dulu itu?

    Pendek kata, klu prsoalan yg d fkir oleh pembaca ini dbngkar hbis2an d mahkamah, maka dua2 belah pihak akn tkeluar certa buruk masing2. Jd, sape yg rugi?

    0
    0
  46. Amir Hamzah says:

    Pd gua la kan, tak kira sapa betul sapa salah, mmg sah in the end 2-2 malu beb~~ni silap2 ngan pihak ketiga tuh skali dpt malu~~~tak pasal pasal~~~

    0
    0
  47. danish says:

    FA tk pukul, cuma herdik jer psl 2 2 pompuan tu pun mulut mcm longkang. tu ar, taste nk awek suara besar tu psl melawan ckp ko …..
    FA, pas ni carik awek yg ckp lemah lembut, klu bole mcm i yg berkerja kt opis ni, secreatry. …hehehehehe, low profile high quality

    0
    0
  48. cinta says:

    FA maybe salah but then tkde bukti tu psl die berani bwk g court, law student mahhhhhh …..
    btw, korang penah dgr tk org kata – perempuan klu dh bergeng dia akan jd kuat atau tidak merosakkn diri mereka sendiri atas sbb, perempuan guna hati bila bertindak, bkn otak….
    in this case, i ambik contoh my sister – die ada teman lelaki yg panas baran. she never shared with us abt that for almost 4yrs until one day kantoi dorang gaduh, my mum terdengar masa my mum dpn pintu umah sister.. tu psl LO simpan jer perkara ni psl die malu nk share till scha came & they talked abt that…. tp akhir nya, cerita2 mcm ni mengaibkan ke2 2 pihak dan akan dilupakan begitu sahaja. bg FA, samada dia berubah atau both gurls, just shut up bcoz u guys dun lose anything pun ….. FA pun sudah cukup baik berdiam diri kan, psl org yg bersalah berdiam lebih baik :D
    now, my sister dh bersama lelaki lain dan its all over, we all dh lupakan perkara tu dan memaafkan bekas bf die sbb kami settlekan dgn cara baik. manusia semua buat silap, tp memaafkan tidak pun rugi. kita kan MUSLIM … peace no war

    0
    0
    • Anggerik Rimba says:

      Saper kita nak menghakimi orang lain. Cerita tentang your sister tak sama dengan cerita orang lain. Kita yang tak tau cerita sebenar & hanya mendengar melalui media tak payah ler masuk campur. Hanya jauhari yang mengenal manikam….

      0
      0
  49. Duniaku says:

    Jumpa LO ckp kuat2 ‘Bring it on BITCH’ tau hahaha

    0
    0
  50. noor says:

    sayang seribu kali sayang habis rahsia dalaman terbongkar tapi yang paling untung adalah akbar dan majalah. Oleh itu eloklah berdamai .maaf memaafkan daripada mengelak kejian orang sebab kamu adalah insan yan di kenali ramai , orang lelaki tak haus dek keji sebab dia yyang akan meminang gadis pilihan tapi yang paling rugi adalah orang perempuan sebab orang takut nak masuk meminang, maka kita akan menjadi anak dara tua. Kalau kahwin pun dengan jejaka pilihan silap silap haribulan lelaki itu melihat pada kekayaan anda. Oleh itu tak perlulah nak menang cakap tapi maruah diri tergadai. Malu serta mengaibkan kedua ibu dan bapa kita. Harap berdamai saja.

    0
    0
  51. maisara says:

    kesimpulannya: -bila artis dah kantoi msk kelab &peminat pun dah benci, jadi ambil la tindakan memburukkan org yg berimej bersih, agar sama2 jatuh kan, Rasanya kalo x kantoi kat club tue , mesti takda isu psl pukul memukul, gabungan 3 rakan sekutu , pikir2kan

    0
    0
    • Zaza Muhammad says:

      aku x sokong sesapa sbb tatau hal sebenar… TAPI make sense jugak, pesal hal pukul2 ni terkua lepas kantoi kat club ari tuh…hmmm
      Moralnye, walau kite dipihak yg benar skalipun, jgn le buke aib org.
      Lam AC? sempoi ari tu kemain lai Scha puji Fahrin, solat x tinggal etc la ni terkua hal2 pukul laks… aduiii. Klu btul kena pukul, wakpe report kat wartawan, report polis lor…

      0
      0
  52. xde nama says:

    apela LO ni ego sgt…da taw t’lepas ckap..salah…x nk ngaku..pastu heret org lain plak nk bg kukuh bukti yg x kukuh tu…minta maaf je la..da salah..bg malu n aib org lain..kan lebih dihormati lau wat tindakan camtu..

    0
    0
  53. awek cun says:

    apa daaaa si linda ni mentang2 dah kaya raya sombong plak..si FA tu pljr ijazah undang2 dia tahu lah bab mahkamah ni,dia dh suruh ko mntak mf maaf jelah,patutlah dh jd ank dara tua lah ko ahak

    0
    0
  54. pinkypanthers says:

    porah linda…
    aku dh mmg x suka ko..
    bila ko wat camni lg ar aku nyampah kat ko…

    0
    0
  55. Roz says:

    Aku sbnrnya tak sokong sesapa… Tapi berpendapat bahwa mentang mentanglah FA hensem, Linda tak lawa.. tinggi melangit semua backing FA. Sebenarnya dua-dua aku tak pernah sukapun. Jdi kita tgk jelah siapa girl frnd ke 3 FA nanti. Baru masa tu tau siapa mereka sbnrnya.

    0
    0
  56. Roz says:

    Aku bukan nak memburukkan sesiapa tapi ingin mengingatkan bahawa jangan menilai org dari luarannya. Mungkin kita tgk dari luar org tu ok je… Baik, beriman, tapi didalam siapa yg tahu. Macam pengalaman akulah. Aku setuju dng Akak Leen tu…

    0
    0
  57. tengku says:

    kenapa sekarang baru nak kecoh??? kalau nak kecoh buatlah masa baru2 putus. someone is a sore loser here..

    0
    0
  58. Hi, I just read texts on your blog and I became interested in the topic. I like your site and I am thinking whether I could use your words in my work? Would it be possible? If yes, please contact with me.Thanks.

    0
    0
  59. wow, awesome post, I was wondering the same thing. and found your site by google, many userful stuff here, now i have got some idea. bookmarked and also signed up your rss. keep us updated.

    0
    0
  60. Vanda Muske says:

    Hey check out my blog too. I hope i have some fun stuff too.

    0
    0
  61. porno izle says:

    Totally digg your website thanks a lot for the info

    0
    0
  62. LIERAC says:

    Merci beaucoup !

    0
    0
  63. Interesting information, I will be recommending

    0
    0
  64. Alegro.pl says:

    There is noticeably a bundle to know about this. I assume you made certain nice points in features also.

    0
    0