Written by AbangNara | January 16th, 2010

[note]Disclaimer: Segala apa yang anda baca di dalam artikel ini bukanlah hasil penulisan kami. Kesemuanya kami ambil sepenuhnya dari blog Jejaki Tinggalan Rasul. Terima kasih kepada penulis blog tersebut yang mengupas isu ini dengan begitu terperinci sekali. Percaya atau tidak, itu terpulang kepada diri anda sendiri untuk menentukan [/note]

UPDATE: Artikel ini telah keluar di Pancaindera dengan tajuk “AJL24 Ada Unsur Illuminati?“.

Minggu lepas, blog Jejaki Tinggalan Rasul (JTR) mengajak anda memerhati dalam Negara kita sendiri apa yang telah dilakukan oleh si Antichrist berkaitan dengan senibina KLCC. Terdapat pelbagai clue-clue menarik yang sangat memeranjatkan bagi mereka yang asing dalam dunia penuh penipuan ini. Kali ini saya pula ingin mengajak anda, selepas anda gembira dan puas menonton Anugerah Juara Lagu ke 24, mengenai apa yang ada pada malam AJL 24 dengan tema Origami tersebut?

Cadangan: Adalah lebih baik kalau anda boleh tonton kembali AJL 24 di website www.tv3.com.my selepas anda baca apa yang saya dapati dari siaran tv tersebut.

1) Pertama sekali, sila perhatikan gambar dibawah ini;

ajl 24

ajl 24

ajl 24

Apa persamaan dengan scene yang disnapshot ini?

ajl 24

ajl 24

Adakah ini satu kebetulan?

2) Yang kedua, anda juga mungkin dapat lihat apa persamaan penari-penari ini dengan salah satu dari kerabat-kerabat firaun yang dipercayai oleh mereka mempunyai suatu yang berkuasa?

Mungkin anda tidak hairan kerana sudah terlalu banyak kostum ala-ala bangsawan firaun selalu dipakai dalam acara-acara sebegini. Tapi, mengapa ingin dipertontonkan sangat si firaun yang telah dilaknat ini? Untuk mengetahui jawapannya, anda perlu buka fikiran anda dan fikirkan tentangnya…

3) Yang ketiga, Alyah yang merupakan finalis AJL 24 mengenakan gaun merah ala-ala lady in red.

Ingatkah anda lady in red? Mungkin ada diantara kita yang kurang tahu. Jom kita saksikan video ini.

Jadi apa yang dipakai oleh Alyah? Mungkin ada di antara kita kurang senang dengan persamaan ini, terpulang kepada anda. Bagi saya ini merupakan satu rancangan tertutup dan saya juga percaya yang di atas pentas itu juga tidak tahu menahu mengenai semua ini. Kebetulan? saya kata tidak.

Jom kita lihat apa yang seterusnya. Anda mungkin ada yang sudah tahu mengenai the Master Carpet, turut dikenali sebagai Checkered Floor, tetapi bagi yang belum tahu, sila ambil tahu. Ini adalah gambaran jelas mengenainya.

Adakah ia juga ada di AJL 24? Ya, memang ada.

Kenapa dihamparkan juga? Ini juga terdapat di tali pengikat gitar yang dipakai oleh Bunkface dan beberapa orang guitarist yang lain. Cuba lihat gambar di atas.

Dan apa pula ini?

Apa persamaannya?

Ini adalah merupakan logo salah sebuah kumpulan nyanyian di Malaysia. Anda dan saya mungkin sudah sebati dengan nama Search. Terlalu ketara persamaannya. Saya tidak perlu menulis panjang kerana anda telah berfikir dan terfikir apa yang saya akan tulis.

Pembaca sekelian, selalu dikatakan, ini hanya merupakan satu kebetulan sahaja. Tapi benarkah ia sebagai satu kebetulan? Kalau anda teruskan pandangan anda seperti itu, anda mungkin salah seorang mangsa makhluk perosak yahudi. Saya percaya bahawa apa-apa yang terjadi hari ini, bukan lagi kebetulan bahkan ia diatur sebaik mungkin. Untuk apa? bagi memperlihatkan kepada anda bahawa ia suatu kebetulan. Bebaskan minda anda…

*penambahan:

Lihat ditangga turun naik di atas pentas ini. Terdapat susunan cahaya berbentuk piramid. Lihat snapshot di bawah.

ajl 24

Sekadar penambahan. Terima Kasih.

Ditulis oleh: Abu Hannan Mohammad Sufian Bin Talib
B.Sc in Islamic Jurisprudence & Its Foundations
Al al-Bayt University, Jordan.
25 Muharram 1431 | 11 Januari 2010

Baca Yang Ini Pulak:-

336 responses to AJL24 Ada Unsur Illuminati?

  1. bungateratai says:

    buka mata buka minda

    Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
  2. [...] This post was mentioned on Twitter by beautifulnara, Honey. Honey said: Ada Apa Dengan Anugerah Juara Lagu 24? http://bit.ly/6zYVU0 [...]

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  3. Daus says:

    Aku x perasan pon masa tgk AJL aritu, x mungkin kebetulan…

    P/s: jom download ebook percuma, 6 idea buat duit MRR.
    klik sini: http://bit.ly/6v9ydD

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  4. cintaqaseh says:

    tiba-tiba saya rasa takut…

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  5. yash says:

    ermm… dunia akhir zaman..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  6. Irwan says:

    mengarut la. dia ni tafsir dengan apa yang dia pandang. kalau dah kebetulan biasa la. dah tu, haramkan pintu gebang kat kenduri kawin, game chess. bongok la. kan boleh membawa kepada ajaran sesat kalau dia tafsir agama.

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 5
    • weiya says:

      la…mslhnya terlalu bnyk persamaan..kebetulan takder mcm tu..tak pun..awk tak blh kata mcm ..at lest ade yg lbh perihatin lps ni…

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 2
    • lala says:

      try tgk sme episod the arrivals kat u tube, pastu baru bgtau kebetulan ke tak, dunia ni luas, die just nak bgtau, kite ni lalai dan leka,
      selamat beramal

      Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 2
      • HIHI says:

        Wei Irwan, ko ni bodo ke ape.

        Pintu gerbang? Ko ni memang tak paham. Itu bukan pintu gerbang la bodo. Itu melambangkan dua tiang kuil Solomon. Nama tiang itu ialah Joachim dan Boaz.

        Game chess tu memang haram di sisi Islam. Siapa yang kata main chess tu halal? Petak putih dan hitam itu melambangkan dunia manusia dan jin&syaitan. Kebiasaannya, di setiap kuil Freemason, wajib ada lantai bercorak Checkers ini.

        Semasa ritual, akan hadirlah syaitan&jin melalui petak petak tersebut. Faham?

        Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 2
        • getalife says:

          AHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA! I almost died laughing after reading this. Although the explanation about chess being haram is creative, it is, sadly, grossly misinformed. Read this if you care. Page 129 is the relevant one.

          http://www.scribd.com/doc/4429110/Dr-Yusuf-Qaradhawi-Lawful-and-Not-In-Islam-Very-organized

          P.S: Thanks for making my day!

          Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 2
        • hipokrit ke ? says:

          yeah…n I almost died laughing at u cz the only thing that u cared or interested in ‘correcting’ bout chess…seriously ur hilarious…why dont u continue google bout a lil bit more serious subject like the triangle, all seeing eye…

          P/S-n when u’re done getting the info, n understand the issues, we’ll see if it will make ur day too..

          Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 2
        • getalife says:

          Ooooo, touching! Don’t remember commenting anything on the article… Seriously, what are we trying to achieve here? Would we be able to ever stop the coming of Dajjal? It is a promise by Allah and all Allah’s promises will come true. Or are we actually scared that Qiamat will come during our lifetime?

          Let’s focus on becoming a better Muslim. By correcting ourselves in all aspects. By discarding our beliefs in ‘bomoh’ and ‘pawang’ (which means death to our Aqidah). Or by being more charitable regardless the difference in faith, ethnicity, backgrounds etc.. Or by being more respectful of other religions… I’d rather believe in the fact that AJL itself is a ‘haram majlis’ (which is too true) rather than spending my wit on trifling coincidences. Even if it’s true that the similarities were deliberate, did you see people enlisting themselves in Freemason en masse? I think not.

          P.S: Since we’re always being over analytical on trivial matters, why not we consider a career in symbology… You know, like this bloke called Robert Langdon. I’m sure you’ve heard of him before. =D

          Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
        • anonymous2 says:

          hahaha.. suka2 je bodohkan org…
          quote “Semasa ritual, akan hadirlah syaitan&jin melalui petak petak tersebut. Faham?”…. skrg cuba tgk sapa yg sebenarnya terpengaruh dgn bende2 bodoh tu?
          ..tolong tunjuk surah mana atau dalil mana ckp pakai petak2 tu boleh panggil setan..
          ..hahha.. adoila… berjaya jugak rupanya freemason ni pedayakan kau ye HIHI..

          Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
        • izzat says:

          agreed dgn getalife.

          lebih baik kita cuba untuk jadi muslim lebih baik.drpd terus leka dgn ilmu2 konspirasi ni. muslim skrg mcm takut dgn byg2 kita sndiri. sbb kita lemah kn? mesti kes gereja hari tu. pun ada kaitan dgn konspirasi ni?

          semua benda jadi konspirasi.coincidence.

          mungkin anda sendiri sudah di’konspirasi’. buang masa. cukuplah.sekadar kita sedar. yahudi dan musuh2 islam mmg akan senantiasa mencari cara nak lalaikan kita.. cukuplah.

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • mentalist says:

          rasul pesan tentang fitnah dajal untuk orang yg buka mata dan minda.
          once kita anggap setan/fitnah dajjal tidak wujub bermakna berjaya lah misi setan (freemason/illuminati) itu

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • misz says:

          eiiii…truknyer…seb baik x jadi peminat setia AJL tuh!!!tp nsb malang gak sbb suke main chess….yeke haram????
          its juz a game??….cmne plak ngn niat kite yg hnya anggap itu game?..huhuhu..cedeyy

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
        • DZ says:

          dedicated to Getalife and anonymous2

          Ape laaa korg nih.
          Geng2 nih carik sumber konspirasi nih nak tunjuk dekat korg yg takde nak berusaha utk berima…
          so bile kasi prove on this, hopefully korg tau yg korg nih telah dikaburi dgn mende2 camtu.
          kalo korg semua dah paham or mungkin dah agree utk jd org muslim yg betul, so tak kisah.
          tp jgn laa condemn org yg tgh berusaha utk menyedarkan org lain. common laaaa….

          ko tak tau nnt anak2 korg camne… kalo korg tau pasal conspirasi nih, korg akan lebih concious utk mendidik anak2 korg.

          jangan gelakkan usaha org yg bermacam2 utk menyedarkan org lain.

          Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 1
    • roMeo says:

      hoi irwan.. aku rase ko ni mmg bodoh n menggong le.. ko X yah komen le lau X tau ape2.. huh

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
    • sally says:

      bnda tu kan sama ng yahudi…so, nk ke kite tiru yahudi sdgkn brg yaudi pun di boikot ni kan pula perbuatan…PE GUNA BOIKOT YAHUDI NAMUN DALAM MASA YANG SAMA STILL TIRU DIOWG…XDE GUNA NYA…

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • tempe lover says:

      dia tak mengarut..dia ade ilmu tu yg dia tulis mcm nie..bkn dia haramkn penggunaan semua tu..sila bukak mata en irwan…dia tak kate pn jgn guna pintu gerbang ot main chess..ini adalah persamaan yg dia nmpk..

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
    • farisya iman says:

      perkara ni bukan mengarut saudara irwan… dah terang lagi bersuluh. sy sokong weiya. sememangnya ramai golongan nak menjatuhkan islam. kalau tak silap sy, penerbit ajl ni juga beragama islam. tak kan nak jatuhkan agama sendiri kot…

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
    • JenamaX says:

      Aiseh kamu ni irwan.

      Kalau setakat satu unsur aje boleh la dkatakan kebetulan.
      Tapi bila dah lebih dari satu unsur yang saling berkait rapat, maka maknanya apa?
      Knp ada checker floor? Knp ada gerbang dgn piramid kat back ground siap gn penari firaun? knp ada lady in red? knp pilih search dgn logonya walaupun ada wings dan muzik dekad 90 takde plak di tonjolkan? Rock malap pd era tu dan hiphop, ziana zain tgh naik…
      Knp semua unsur tu dimunculkan serentak atas satu stage dlm satu malam?! Kebetulan ke?
      Siapa yg buat susun atur pentas?

      Conan: “Nampaknya ia suatu perancangan..”

      Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 1
    • VAN ANS says:

      buka akal…jgn mati hati…pengaruh ni bgerak tanpa manusia yg buka hati…gerakan ini bgerak secara tanpa sedar..pengaruh yg lebih mudah utk myebar….HIBURANNNNNN….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • jack says:

      salah seorg pengikut dajjal ade kt cnie..mati la ko..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Awan says:

      Pintu gebang kat kenduri kawin, game chess dan macam 2 lagi…itu menunjukan budaya freemanson sudah sebati dalam diri kita sehinggan kita menolak kebenaran!!! ada paham kaa!!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • WAHDAH_ISLAMIYAH says:

        btol2.. org kawen tu yg tak bole blaa tuu.. ish3.. harap2 dgn pendedahan ni. orang tak de la terpikir nak buat lagin !

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  7. tED| says:

    MasyaAllah,

    kita selalu alpa dan leka tentang ini!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  8. bungateratai says:

    bukan masalah tafsir agama..tp sebagai renungan utk kita semua..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  9. chumil says:

    jgn trlalu bfikir baik tntg pihak bkenaan..mereka mmg dari dulu menkaji kita,cuba menerapkn nilai mereka tnpa kita sedar..kita xsgka,anggap kbetuln sbb kita tak peka terhadap musuh mcm mereka peduli utk pngaruhi kita

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  10. Leo says:

    tgk vdo tu.. baru dpt bukak mata n minda…
    terlalu byk kebetulan…
    takut plak rasanye..
    mungkin ni lah akhir zaman…
    jgn la kite leka dan alpa… kembali la ke jalan sebenar…
    ape yg berlaku persamaan kt juara lagu tu.. wallahualam…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  11. TheArrival says:

    tengok la si irwan pon dah kene tipu ngan propaganda anti-christ.. ko la bongok.. majlis haram cam AJL cam ni mmg kene laknat la…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • setuju2..mungkin situasi sekeliling irwan tak membantu suasana imannya.jd kasihanilah jemaah kita dgn bgi tarbiyah kat dia..nasib baik bukan junior ana.kalau tak memang kena tocher la budak tu..AJL tu meMANG HARAM…KALAU BETUL SI IRWAN TU MANTAP AGAMA TAK KAN LA DIA TAK TAU CIRI2 MUZIK LAGHO YG MENDATANGKAN MURKA ALLAH..RAMAINYA JEMAAH ISLAM YG TERTIPU..
      NAK KONGSI SIKIT TIME SALAHUDIN ALAYUBI MENANG MASA RICHARD TAK MATI KAN…HA..TULA DIA NI YG PIKIR DAN RANCANG SERTA ANALISA UTK JATUHKAN ISLAM..SO DIA PUN BIKIN IDEA, DEPA TAKKAN MENANG KALAU LAWAN MATA PEDANG,,SO DIA SUGGEST PERANG FIKIRAN.TIME TU ADA LG 4ORG PEMMPIN GANG SEKEPALA DIA NI..DEPA TAK PUAS HATI DGN RICHARD SEBAB TAK RAMAI PUN ORG ISLAM MASUK AGAMA DEPA..DAH TU ISLAM SIAP MENGUASAI 2/3 DUNIA..SO RICHARD KATA , RANCANGAN DIA BUKAN NAK BAGI RAMAI ORG MASUK KRISTIAN CEPAT2 TPI FIRSTLY DIA NAK JAUHKAN DAN GOYAHKAN AQIDAH UMMAH ISLAM..SEBAB TIME DIA KAJI PASAL ISLAM, DIA DAPATI ‘RASULULLAH PERNAH BERPESAN, TIDAK AKAN SESAT KAMU JIKA BERPEGANG DGN 2 PERKARA, IAITU
      ALQURAN DAN SUNNAH’
      SEBAB TU LA SKRG RASA2 DEPA MENANG TAK..
      NMPAK JA ISLAM RAMAI, TP AQIDAH MASIH PERLUKAN UBAT…JADI SAMA2 PAKAT BANTU JEMAAH KITA..
      maaf jika tersalah bahasa..ana budak baru belajar..tp ana sedar ana bukannya kecik sbb dulu imam2 yg masyhur macam imam alghazali,imam malik, imam syafei, imam hanafi..ada dlm kalangn depa umur belas2 taun dah diberi kepercayaan dan boleh keluarkan fatwa..
      ntah la..berapa umur irwan..banyakkan studi agama ya!!bukan study ja..amal dan mantapkan lagi..
      peringatan dan pesanan utk saya sendiri sebenarnya..
      wallahualam

      Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  12. mawar25 says:

    Masyallah…..kita memang leka dn alpa ngan smua nie…jahilnya hidup kita d muka bumi nie..
    trma kasih byk2 ngan penulis….
    smga nie menjadi iktibar kepada semua pembaca…..
    Allahu Akhar!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  13. wookiehoney says:

    tiba2 rasa takut sangat..
    masya Allah….banyak lagi yg kita perlu pelajari…
    semoga semua terselamat dr godaan syaitan yg direjam

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  14. ozman says:

    fuyyooo…misterius nih

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  15. pening says:

    Mmg kita leka dgn hiburan duniawi yg bnyk unsur2 yg mengkhayalkan minda kita sebgai umat Islam..olehtu..sama2lah kita jdkan iktibar dan menilainya…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  16. melancholy of life says:

    Terasa jahil plak ble dh tgk post ni… ak tak tau pun sume tu. Subhanallah…minta dijauhkan anak cucu Adam dari bala bencana Amiiin…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  17. Honeys says:

    ada byk siri lg sambungan utk video The Arrivals kat youtube..sng klik je terus kat video atas ni n tgk related videos die byk lg.
    The Arrivals atau Satu Kedatangan ni tentang Dajjal..
    so bleh la tgk video2 kat youtube tu cz die ade tunjuk contoh2 n explanation die pon Insyaallah senang paham..
    mcm yg BN tunjuk kat atas ni..
    sblm ni besa bace buku tntang kedatangan Imam Mahdi & Dajjal kan, so this time siap ade visual explanation sume..
    mmg takut cz kite xtau sape Dajjal, bile die dtg n mmg licik sgt cz bile kite terleka, mmg xsedar n rase sume ni kebetulan je..

    Quote: Ciri2 Dajjal –
    “Dajjal adalah seorang manusia biasa, ia dinamakan demikian karena ia menutupi kebenaran dengan kebathilan atau dikarenakan ia menyembunyikan kekufurannya di hadapan manusia dengan kedustaan dan tipu dayanya terhadap mereka.”
    taken from : http://zamcreative.blogspot.com/2009/02/kedatangan-dajjal-imam-al-mahdi-dan.html

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Honeys says:

      n ajl24, sape yg design, create theme ni sume..?
      knape die wat camtu..? org blkg tabir ajl24 xkan xtau or x sedar hal ni..?
      its really crazy cz majoriti kat ajl24 tu malays n muslims..

      ehh, tp sy bkn nk kate sy ni pandai ke ape ye..
      skdr nk kongsi info n ilmu yg sy tau/jumpe dgn sesama kite…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • tok batin says:

      tenkiu honeys..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  18. SAYA says:

    siapa yg bertanggungjawab di sebalik penganjuran AJL ni? kalau org islam sendiri alangkah sedihnya…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • hipokrit ke ? says:

      thanks for posting the link =)

      great blog…alot of info that most of us didnt realize bout..

      ya’ll check this blog out too yeah =)

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  19. oh im not suprised says:

    haha. again, ada juga hamba Allah yang begitu kesian and pathetic. ‘bongok’? sape yang bongok ye sebenarnya?

    ada benda yang mungkin kebetulan. contoh macam tali gitar tu. owner guitar tu pun mungkin xtau dan xde niat pun nak support.

    tapi macam dalam backdrop, pentas and segala macam tu, macam terlalu kebetulan untuk dikatakan sebagai kebetulan. dan again, artis2 ni pun tah2 mmg xtau langsung, main layan zas jek semua. dek kerana, x aware, xambil tahu, xbyk membaca. inilah kepentingan membaca dan menambah ilmu.

    semoga kita semoga dilindungi dari dakyah dunia akhir zaman.

    sama2 tonton The Arrivals and join Free Our Mind (Rise of Islam) di FB.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • Honeys says:

      yes, i stuju klu psl corak petak2 pd tali gitar tu..
      i rase bg die corak2 tu cume fesyen n nk nmpk cool, lain dr besa, ada style..lg 1 mmg trend skrg corak petak2 ni..dr hitam putih smpai da mcm2 kaler da ade..lbih2 lg org2 muda, bile dorg tgk bnde2 gitu xtau la klu dorg mcm ‘wow,illuminati / freemason ar,cool..!’..

      n mgkn gitu gak dgn artis2 lain yg pakai gown/dress, formal outfit yg besanye ditempah dgn fashion designers..
      red dress, black, white or any color pown, mgkn dorg pkir fesyen je, nk menang best dressed.atau mgkn sbb definisi wana merah yg slalu kite dgr iaitu berani,yakin,garang..if not, mgkn rmai da yg tempah red dress..ckp psl red dress ni, ade 1 artis ni die slalu pkai red dress ke majlis..maybe red tu fav color die je..red is also my fav color..

      mcm @oh im not suprised, i pown ade gak pkir mcm u..mgkn artis2 ni x aware lgsg..klu dorg tau pown, mgkn dorg pkir matlamat dorg hanye utk wat yg terbaik n xterlintas kot nk masukkn elemen2 mcm tu dlm show n baju dorg..
      n bile kat stage plak dorg ikut je arahan stage director..
      sape ‘org kuat’ / behind the screen ajl24 ? sbb nape kat ajl24 je yg wat gini..?

      i try imagine, klu btol la dorg sume kat ajl24 tu pakat nk wat, msti da jd pelik2 mcm kat hollywood…tp x masuk akal plak…sbb klu ade artis yg kelakuan die aneh,mesti ade org sedar n bleh timbul gosip blablabla..klu iman n agama xkuat pown bleh terpengaruh..

      ok,ni i lari topik skit, nk share info yg i dgr tp mgkn korg tau gak. yg psl kes penggunaan nama Allah juga ada yg ckp mmg da di plan awal2..cz ade pihak ckp org melayu sng di provokasi..mudah melenting..so dorg sngaje timbul isu kes tu n dorg tau da kelemahan org melayu msti huru hara..so in this freemason case pown lbih kurg gitu gak..sume da plan so that kite xprasan pown n pikir sume kebetulan semata2…

      p/s: ni bkn la comment i yg 1st kat BN tp besanye 1 post 1 komen..nih da berkomen2 da nih…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  20. HIHI says:

    Sekarang ni, Beautiful Nara, tolong bagitahu kami :

    SIAPA YANG MENENTUKAN BACKDROP DAN PROPS UNTUK ARTIS?

    MAKA ORANG-ORANG INILAH MERUPAKAN MEREKA YANG DIUPAH OLEH ILLUMINATI SUPAYA MENJAYAKAN RITUAL TERBESAR DI MALAYSIA.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  21. kiss says:

    aku harap ramai dikalangan kita org islam sedar kita dah terlalu lama alpa… syukur sekurang2nya ada juga org yang teliti memberikan penilaian tersebut pada aku dan yang lain… aku doa niat murni nak slamatkan agama kita yang suci ni di rahmati allah…. tahniah ini satu dakwah…. actually aku baru je tengok ajl tadi!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  22. addie says:

    sebenarnya aku perasan benda2 ni masa alyah nyanyi…masa datuk ct nyanyi tak perasan lagi…aku ckp kt housemate aku alyah mcm lady in red ja dgn syaitan…pastu bila bunkface nyanyi…ada checker box lak…aku perasan sbb dah pernah tgk video the arrival kt youtube…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  23. DownloadMP3 says:

    sengaja atau secara tidak….??

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  24. Mama.blog says:

    secara kebetulan kot..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  25. emine says:

    kepada saudara-saudari, jangan panik dan jadi takut tak tentu pasal, kita perlu berani kerana Allah…….. kalau pun ada rancangan halus, ….org2 Yahudi dgn sekutu mereka mmg suka mempermomokkan org …. supaya senang mereka nak meluas pengaruh….. Allah bagi kita Islam, Iman dan Ihsan serta akal fikiran….gunakan lah elok2 dan betul……insya-Allah…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  26. roMeo says:

    Astaghfirullah.. adkah kite sbgai pemerhati hndak m’diamkn dri saje.. ape ptut kite buat ek?? aku tkut blasan dri ALLAH.. rupe2nye MALAYSIA pn ade bnde2 cmni.. siape yg slah ek??

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  27. Luloq says:

    Salam,,
    Saudara Nara,,thx for that info..
    Ajaran freemanson semakin menular di Malaysia n ianya bergerak secara halus…So,samalah2 kita menpertahankan agama islam ni..Tapi yang aku peliknya,org kuat TV3 rata2 islam,berakal cerdas,x kn x sdr persamaan ni kot atau mereka2 ni yg menjadi dalang sebalik permainan ni..OOppsss..jgn mrh..huhu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Badan Pendakwah Islam says:

      Betul tu saya setuju……
      Memang tv3 ni melampau……..
      Klau perkara ni makin berleluasa……
      Terpaksa lah kita boikot tv3…………
      Jangan marah…………………..
      Nasihat…………..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  28. Arshad says:

    Jadi Siti, Noh, Sam, Amy semua ajen Freemason?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • niadilah says:

      bukn mcm tuh,rasenye diorang pun x tau..tp konsep yg diorang ketengahkan tu mst dr seseorang..so komplot sapekah itu? jeng!jeng!jeeeng..!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  29. hipokrit says:

    hahahhaha….masa ajl tu korang tengok bagai nak rak. pastu now dah menggelupur. tahun depan nnt tgk lagi. dan lagi dan lagi dan lagi…hahahhahahaha…ntah apa apa. kalau nak sgt lawan dgn illuminati tu, keja la bagi duit berbilion bilion. ni dok bising kat laman web pastu esok gi minum coca cola n makan big mac. hampeh

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Min says:

      Setuju. Bising jerk lebih, keje tak buat.. kalau doa jer lebih mintak perlindungan tapi tak berusaha untuk membenteras tak de guna jugak..

      Kuatkan akidah sendiri yang penting. Akidah sendiri tak kuat, Islam yg dipegangpun tak 100% understand. manelah tak goyang kalau org serang.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  30. nur says:

    kpd yg anggap ia satu kebetulan, bukalah hati..sedarlah bhwa negara kita ni dh byk dipengaruhi oleh yahudi. jd x peliklah rancangan MAKSIAT AJL tu,,

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  31. hipokrit ke ? says:

    @hipokrit

    hahahahah…u tau ke x ni maksud hipokrit tu ape?

    i x stuju klu u ckp yg tgk ajl pastu ‘menggelupur’ tu hipokrit..isu ni xde kena mengena lgsg dgn ‘hipokrit’ mcm yg u rase..n xde sape pon yg ckp ‘aku xnk a tgk ajl thn dpn pastu mnum coke n mkn big mac!’ lawan illuminati eh? hahaha..haii,u ni funny k..ade ke tajuk die ‘mari kite lawan illuminati’..? u tau x ape itu waspada, berjaga2..

    isu ni baru kuar n rmai yg xtau psl illuminati, freemason sume..apatah lg nk terlintas freemason ke ape..sbb tu ade gak org yg baik, luangkan mase die utk pos isu ni..so utk yg x sedar, x tahu, x pnh dgr, rase mcm kebetulan sume bleh bace,fahamkan n pikir la..klu rase xphm gak sila google ke, cari buku,info sume..

    @Arshad

    oh no no no…xde sape yg ckp cmtu…berat gak tuduhan tu sbb kite xde bukti nk ckp dorg n mane2 artis atau sape2 la mcm tu..

    yg jd persoalan ni sape org blkg tabir, director, org2 kuat ajl24..sbb besanye artis ni dorg ikut arahan stage director..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • hipokrit says:

      yang pelinya kenapa org yg rasa faham dan dok sibuk nak tanya yg jadi persoalan itu ini masih melepak dan baca gosip artis kat sini?tidakkah ini melalaikan? ini juga boleh dikatakan satu usaha freemason atau aliran senagkatan dengannya yg ingin menyesatkan muslim. so tepuk dada tanya lah otak!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Shoqio says:

        apa sebenarnya yang menyebabkan saudara ‘hipokrit’ hendak melenting dengan sokongan-sokongan saudara kita pada penulis blog ini?
        bagi saya semakin byk sokongan terhadap penulis, itu petanda ramai umat islam yang semakin sedar dakyah zionist ini…ini petanda baik…
        untuk kita lebih memahami dakyah zionist ini…sila lihat penerangan pada video klip ini http://www.youtube.com/watch?v=bWXiaQqAmOA

        untuk pengetahuan semua…tidak semua yahudi itu menyokong zionist kerana zionist itu sendiri bukan yahudi..klu dalam islam, zionist ini boleh disamakan dengan orang-orang munafik…mengaku yahudi tetapi sebenarnya penyembah syaitan…yahudi itu sendiri sekarang ini terbahagi kepada2 iaitu judaism dan zionist…semua ini ada ditulis di dalam al-quran(surah al-baqarah) silalah kaji dengan teliti…
        terima kasih kepada semua yang semakin concern dengan perjuangan segelintir umat islam yang berusaha membongkar dakyah pengikut2 Dajjal LAKNATULLAH!

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  32. gaga says:

    ni la akibat nye mengagungkan budaya dan gaya orang. patut le RTM punye stage deco n backdrop biasa2 jek. bagus le drpd terlebih-lebih n terlalai-lalai macam ni. tak tahu la nak cakap aper.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  33. Bean Moreno says:

    hehe…bro nice article…itu pasal la aku jarang tgk TV & baca surat khabar..sebab dalam media byk sgt unsur negative…blogging xpe…sebab itu luahan rase blogger…huhuh…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  34. Zaza Muhammad says:

    hmm xyah nk compare2..nama pun rancangan hiburan, bercampur lelaki ppuan, pakaian pun majoriti xckp kain ngan benang, wakpe nk lihat mende2 yg tersirat tu klu yg tersurat tuh sah2 jelas lagi bersuluh.. paham2 aaaa….
    lain le klu ini program ilmiah atau keagamaan tetiba ade mende2 camni….
    apa pun jgn le taksub sesgt ngan rancangan2 camni, hmm aku lu pun sama aaa ngaku, kena tgk gak tp la ni umur makin meningkat akal pun takan le akal cam bebdk lai, ade mase tgk, ade hal lain keje ke outing ke xde aaa aku kensel semata2 nk tgk rancangan nih.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  35. yang pelik says:

    ader jer bangunan kat KL logo freemason besar tapi tak ingat kat ner…if jumper aku post nanti…and kat ofis aku pun ader 2 3 kete ader pelekat freemason …haihh

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  36. kipas lipas says:

    ya rabbi…
    pda mule2 aku tgok aku prasan yg amy search tu jee..
    coz ade gamba mate …aku pon tepikir jgk..
    tp mungkin kbetuln…coz aku prasan tu jee…
    rupenye bnyk lg psamaan….
    thx yerr krane bgtau,.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  37. alank says:

    Kepada penulis, Abu Hannan Mohammad Sufian Bin Talib bedasarkan tulisan kamu saya yakin apa yg tertera dan dilihat dari persepktif kamu adalah sekadar kebetulan.

    kalau pun ini di rancang, persoalannya siapa yg rancang memandangkan dari awal bermula dgn perbincangan penganjuran AJL ini adalah dikalangan org2 media dan hiburan yg saya yakin mereka bukan pemikir agama sehingga boleh berfikir seperti apa yg kamu rasakan.

    jgn terlalu obses dgn agama sehingga kamu terlalu memandang sesuatu begitu kompleks dan akhirnya kamu yakin apa yg kamu lihat itu bukannya kebetulan. Itu silap.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • mie says:

      tgk vdeo the arrival.xmungkin kebetulan.media skrg dipengaruhi yahudi.umat islam mudah diperdaya sekarang.bukan obses tp kebenaran.tq!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • mawar25 says:

        yea saya setuju..e2 bukan la kebetulan….
        sbnarnya kita smua alpa ….yahudi tetp akan berusaha apa jak tuk merosakkan minda kita umat islam…
        nie la kaum yg nyata2 d kutuk dlm Al- Quran….
        smga ngan paparan nie..dpt menginsafkan kita semua..
        Ya Allah ampunkan sgla dosa2 kami dan jauhkan la kami dari malapetaka….Amin!!!!!

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • namah says:

        artis malaysia pon kahwim ngan org luar…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • niadilah says:

      kene obses dgn agama..sbb agama yg mencorakkan hidup..jgn cube asingkan agama dr smua aspek..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • onik says:

        sgt bersetuju dgn niadilah…kite kene onses ngn agama….krn kite hdp berpandu pd agama n agama yg mencorakkan kite…tq pd penulis krn sgt prihatin pd isu2 yg ramai xtau n xmemahami…sy pelu mbaca lebih byk….sgt tima kase…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • anonymous2 says:

        ye saya pun setuju! tapi kalau betul obses ngn agama, patutnya AJL tu sendiri dah kene kutuk.. ni nampak gaya lebih nak tekankan pasal persamaan yg ntah ye ntah tak.. padahal AJL tu sendiri dah tak betul.. ntah2 ni la taktik freemason sebenarnya, suruh kita fokus bende2 yg tak payah nak amik tau sampai terlupa bende salah yg lebih nyata..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  38. Capri says:

    wow.. jika betulla kupasan encik ni, i dunno what to say.

    apa yg kita boleh buat ialah observe keimanan masing2. susah nak betulakn org lain. nak2 pulak artis2 kita ni ramai mmg xpandai pun.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  39. xoxo says:

    menakotkan~~!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  40. Roslan says:

    sape punyer keje ek wat camni..
    adoi..mmg dunia akhir zaman tol..tektik halus tu wat camtu..kalo tg live kompem la tak perasan sgt..bila tgk lagi sekali..ha amik la.sume orientalis barat punye ade terselit dlm lagu2 final AJL..hmmm

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  41. Aznelly says:

    bagi aku semuanya hanya kebetulan,tk mungkin tb3 akan buat mcm tu,kene think positif beb

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • onik says:

      itu pndapat msg2…kebetulan o x??? up 2 u guys…tp x salah klu berwaspada kan…yg herannya napa pcaya sgt pd tv3 ne???klu la ahli agama or org yg ada pngetahuan agama lebi napa susa nak pcaya ya??? tnya dri sndiri la…be +ve??? +ve, +ve jugak…berhati2 pun kena jugak okeh.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  42. Aznelly says:

    logik ke smpai tali gitar pun nk dikomen?alyah cuma sorg artis perempuan yg bukan “pandai”sgt bagi aku,tk mungkin baju merah yg dipakai nya ada kene mengena dgn ni smua

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  43. ache says:

    itulah tanda2, kadang2 kita tidak sedar langsung tentang sekeliling kita…begitu juga orang di kiri dan kanan kita….hebatkan? kita ini manusia sahaja hanya melakokan watak2 dalam dunia ini, artis? orang biasa? dato? datin? dll adalah pembawa cerita….jadi apa yg berlaku ini adalah satu kebenaran dan bukti menunjukan kita hampir terlupa akan agama kita sendiri…

    tunggu, selepas ini akan ada lagi kejadian aneh dan pelik di dalam malaysia ini….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  44. entah ler... says:

    x kan lah kebetulan…terlalu banyak persamaannya…mcm mereka sgaja menjadikan ia sbgai stu konsep…fikir-fikir kan lah..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  45. mie says:

    subahanallah…ak da tgk da vdeo new arrival.bez gle.buka mata sume.xgune kita berbalah.tgk dulu vdeo 2 b4 ckp.fikir logik dia.Allah selalu menyebut kisah firaun dan musa.bukan hanya kisah dulu.tp firaun skrg lg teruk dr zaman nabi musa as.fitnah semakin menjadi2.kiamat hamoir dekat.wallahualam

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  46. luckymyza says:

    Aku start perasan bende ni, bila Search nyanyi pas 2 background gmbr yg mcm mata 2. Aku ckp, pe kes letak background mcm 2, mcm la takde bende len nk tunjuk…

    Tp, bg aku.. x kira la kebetulan ke ape, yg penting kita amik ni sbgi pengajaran tuk kita. Jgn terlalu mengagungkan hiburan ni.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  47. manusia says:

    diorang wat sume tu demi nk sronok..nk kepuasan…dh x pikir pasal agama….dunia akhir zaman ..mcm2 berlaku skunk neh..rmai yg sronok wat dosa dari wat kebaikan skunk neh….salamm..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  48. Honeys says:

    sblm ni i post komen yg i ade gak heran dgn isu red dress n corak petak cz mgkn tu hnye fashion dorg.tp after tgk video n google wat research n study bout dorg baru la boleh phm..ok, cube tolak tepi jap psl corak petak kat tali gitar n red dress tu….cube tgk plak kat contoh yg lebih obvious..yg mmg bleh nmpk terang2..segitiga bermata satu atau all seeing eye..freemason..illuminati..dajjal..
    dlu majalah mastika pnh kuarkan info psl freemason..sape pnh bace?

    xpon korg rajin gi bace jap kat link2 yg aku bg ni..ok ?
    n then dtg blik kt BN n citer pe pndpt korg ?
    antara penerangan die i quote skit2 tnjuk kt cni, klu nk full pjg plak..klu xnk bace tgk je video kat youtube..klik je kat video youtube The Arrivals kat atas..da msuk youtube msti byk lg siri2 yg related dgn isu mcm ni..
    tgk video tu, mane de dorg tnjuk ajl, tp Hollywood stars..xkn kebetulan lg kot…
    ——————–

    Bahaya Freemason Kepada Islam Dan Dunia

    http://halaqah.net/v10/index.php?topic=6386.0

    “isu freemason ni penah dikupas oleh majalah Mastika. kalau baca, rasa takut je.Antara sedar tak sedar, mereka promote Piramid All seeing Eye pada kita dan anak2 kita..Sunway Lagoon, salah satu Masonic company kat negara kita punya kerja..Kenapa Sunway? Sebab salah satu pagan god adalah tuhan matahari, atau..HORUS anak Isis..”

    “……Inilah sebab mengapa Mason amat mengagung2kan simbol mata satu dan piramid dlm pergerakan mereka..sapa yg bermata satu nih..”
    ————————-

    PERHATIAN- DAJAL-Sedar dan Bangkit Wahai Umat Islam…
    (yg nih siap ade logo, gamba, trmasuk la info freemason yg bertapak atau lodge kt Msia..xkn korg xnk bace kot..)

    http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=89241

    “secret society ini adalah pertubuhan-pertubuhan rahsia yang telah diilhamkan oleh dajal laknatullah untuk merencanakan dan melaksanakan rancangan-rancangan jahat dan kotor mereka- New World Order”

    “Nama Illuminati ini diambil sempena nama Iblis yang pada hemat mereka sebagai pemerintah tunggal alam ini.”

    “Pusat pentadbirannya ialah di segitiga bermuda yang menjadi tempat tinggal Dajjal laknatullah…Lambang pertubuhan ini ialah apa yang terdapat
    pada duit 1 dolar US… lambang yang ade pada duit US tersebut
    menunjukkan bahawa US telah dikuasai oleh bangsa Yahudi… sebenarnya,
    pereka cipta duit US dilakukan oleh seorang anggota Freemasonry dari
    pergerakan illuminati yang bernama Pat Robertson.”

    “Tuan Guru Nik Aziz pernah mengusulkan pengharaman Freemason ini di parlimen satu ketika dulu tetapi gagal.. Di Malaysia, Freemason didaftarkan sebagai Pertubuhan Persaudaraan untuk menyembunyikan tujuan sebenar mereka.”

    “Orang atasan Freemason pula mengikut arahan
    Dajal laknatullah.”

    “Kalau anda semua perasan kebanyakan logo-logo Freemason dan Illuminati ada lambang mata satu…
    Mata Satu = Dajal….”

    “Percaya atau tidak, inilah kenyataan yang sedang berlaku… Gerakan Freemason juga kuat di Malaysia ini.. Antara yang paling kuat pengaruhnya di Asia… Yang mendukacitakan terdapat juga orang Melayu yang berpendidikan tinggi dan berpangkat besar menyertai pertubuhan Dajal
    ini… Hanya kerana harta dan kekuasaan, mereka sanggup menjual agama
    meraka… Subhanallah…”
    —————————————————–

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • didi says:

      thankz for the info..hopefully dpt membuka mata & minda readers yg lain. :) Just nak correct part akhir tu je, perkataan subhanallah tu mcm xkena dgn konteks ayat..sbb subhanallah tu kata2 yg memuji Dia…i.e guna bila kita nmpk/dgr/etc something yg mengagumkan, yg buat kita terfikir “wow!” lebih kurg mcm tu la.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Honeys says:

        ur welcome :)

        oh, thanks tp i just copy n paste je info tu sampai la part Subhanallah…yg i copy sume ade tanda ” “..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  49. anonymous2 says:

    ..aku tgk buku yg digunakan untuk penulis tu refer pun ditulis oleh non-muslim.. pastu sebok nak bising2 konon2 bende semua tu betul, nak merosakkan org islam.. dgn merujuk kepada buku yg org kapir tulis? haha, ironic nya!
    ..sebagai org islam, patutnya iman kita kenalah teguh.. Allah dah ajar rukun2 islam dan iman, kuatkan yg tu dulu, baru betul caranya. Ini belum apa2, dah gelabah tak tentu pasal..
    ..contoh2 lagi bende gelabah yg selalu didengar..
    ..air mineral dicampur holy water..
    ..laici dari cina dicampur lemak babi..
    ..pastu semua org islam jadi gelabah, sebab takut terkena, nanti pintu hati tertutup, kerja org kapir semua ni?
    ..jadilah persoalannya, percaya kepada kuasa Allah atau percaya pada kuasa holy water atau lemak babi?
    ..pandai kata ilmu hitam dan pemujaan tu syirik, sebab Allah yg paling berkuasa, tapi takut pulak dgn holy water, haha..
    ..cuba tanya diri sendiri, nipis sgt ke iman sampai tgk corak kotak2, pintu gerbang, segitiga boleh merosakkan akidah? unless kalau pegi puja kotak2 dan pintu gerbang mintak nombor ekor salah la tu..
    ..cuba pikir, logik tak sebenarnya org2 anti-islam ni lah yg cuba menyebarkan susana fobia tak bertempat mcm ni? ye lah, buat sampai org islam jadi fobia ngn semua bende, sampai lupa kewajipan nak sebarkan islam..
    ..akhir kata, percaya pada Allah, and everything will be fine!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Honeys says:

      cmni la..u cube bace dulu n pahamkan isu sbnr kat sni..
      ni psl freemason..klu xnk bace u tgk video The Arrivals tu…dorg bukan hanye corak kotak2, pintu gerbang, segitiga yg biasa la..tu logo/lambang dorg…jd bkn saje2 je org yg cube tnjuk logo segitiga mata satu tu..

      http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=89241

      siap ada gamba, logo, info tentang lodge freemason kat Malaysia…psl dajjal atau mata satu….sbb sume ni berkait rapat..
      ————————————-
      n kat cni pon ade gak info..

      http://halaqah.net/v10/index.php?topic=6386.0

      quote – ”isu freemason ni penah dikupas oleh majalah Mastika. kalau baca, rasa takut je.Antara sedar tak sedar, mereka promote Piramid All seeing Eye pada kita dan anak2 kita..Sunway Lagoon, salah satu Masonic company kat negara kita punya kerja..Kenapa Sunway? Sebab salah satu pagan god adalah tuhan matahari, atau..HORUS anak Isis”
      ————————————————-
      http://holywar-efairy.blogspot.com/
      —————————————————
      video The Arrivals – Pengenalan (siri 1)

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • anonymous AJL24 says:

      aku rase penulis tu bukan refer satu buku jek… mane ade org wat kajian/thesis refer satu buku.. dia kupas isu ni mesti la byk medium lagi dia guna… ini bukan masalah nak bagi org gelabah.. ni semua nak bagi orang tau pasal dakyah2 diorng.. tanak org islam kite leka dgn kehebatan majlis malam tu..n ade bende tersirat disebaliknye… maybe lepas ni kite bleh berhati2 ngan dakyah yahudi/freemason/illuminati ni… diorg ni bertuhankan syaitan… diorg mmg nk manusia sesat.. sekarang ni diorng tgh prepare nk sambut kedatangan dajjal.. n melemahkan tentera2 imam mahdi.. so diorng ade agenda sdiri nak bagi umat manusia makin lame makin sesat… diorg hulur sikit2 dakyah diorng.. sampai satu masa kite sume ni nampak bende2 yg bg diorg satu ritual utk menyesatkan org.. tp kite hanya pk tu hanyalah kebetulan… cube tgk video ni http://www.youtube.com/watch?v=6aXxbuqvESI&feature=related

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • anonymous AJL24 says:

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • anonymous2 says:

        ..aku tak rasa penulisan macam tu boleh dikira sebagai kajian, jauh sekali thesis.. more like pendapat kot.. sebab kalau kajian or thesis, kenelah ada endorsed or verified by somebody.. or at least mesti kene ada appendices or references list..
        ..like u said “sampai satu masa kite sume ni nampak bende2 yg bg diorg satu ritual utk menyesatkan org.. tp kite hanya pk tu hanyalah kebetulan”… ok.. to them it’s a ritual nak sesatkan org…but it’s THEIR ritual… apa effectnye ngn kita? Unless kita appreciate all those things just the way they appreciate, then baru la kita sesat!
        ..simple question, sunway pyramid tu dibuat dgn unsur2 masonic… hari2 lalu situ nampak, weekend pegi sana… (selagi ikut rukun iman dan rukun islam dan alquran dan hadis) cuba tunjukkan mcm mana bende piramid boleh rosakkan akidah?

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
    • onik says:

      awak xbley jugak ckp mcm tue…ya,ada betulnya jugak bt fikir jugak…xsemua org islam ini ada pngetahuan yg mdalam pasal agama, jadi bla jadi menda2 tue, mrk senang panik…takut n nampak gelabah…bukan fobia tp berhati2…so, kwn2 percaya pd Allah n evrythng will b fine!!! tp kena berusaha jgj untuk mndalami ilmu n berhati2…tq.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • anonymous2 says:

        tak salah nak hati2.. tapi ntahla.. kenapa fokus kepada bende2 kecik yg ntah ye ntah tak? kenapa tak fokus kepada bende2 yg lebih nyata? sedar tak sedar, bila baca topic ni, kita terleka kepada bende yg lebih nyata, contohnya:
        1) AJL campur laki pompuan duduk rapat, terkinja2
        2) AJL punya red carpet buat start kul 7-8 mlm.. mana maghribnya?
        .. kalau ikut aku la kan, kalau betul org nak rosakkan akidah, taktik gini bukan lagi berkesan ke? biar org islam fokus kat bende kecik2, sampai bende yg lagi nyata tadi terlupa! cuba tgk2 balik komen2 sebelum ni, semua kutuk pasal unsur2 free mason, tapi berapa kerat je yg tegur pasal AJL tu sendiri?! haha
        ..mintak maaf la sapa terasa, but there’s a lot of other issue to think of.. org asli ramai2 dikristiankan… org islam diberi duit dan kehidupan baru kat oversea bila convert.. bible bahasa melayu nak start mass publishing… tak sapa nak amik tau, sebab lagi ramai nak kisah pasal isu kecik2 gini..
        ..video arrival sapa buat? dah tgk dah tadi.. tapi aku ni baca quran pun tak tentu paham maksud lagi, baik le aku belajar mendalami quran dari percaya kat video yg aku tak tau sapa buat…
        ..boleh berhati2, tapi jgn paranoid sgt… on a side note, tgk la website penulis tadi lagi sekali… esok pagi jgn gosok gigi pakai ubat gigi sebab tu antara plan yahudi nak hancurkan kita! any comment on that?

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • aku says:

          artis x smyg

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • sada says:

          aduhai anonymous2..
          maksud penulis tu hanyalah utk menyedarkan kita umat islam BAHAWA kiamat sudah dekat.tahu x kiamat sudah dekat??tahukah tanda2 kiamat nak dekat.antaranya:

          Daripada Ali bin Abi Thalib r.a, Rasulullah s.a.w bersabda: “Apabila umatku telah membuat 15 perkara, maka BALA pasti akan turun kepada mereka, iaitu:
          01. Apabila harta negara hanya beredar di kalangan orang tertentu sahaja
          02. Apabila amanah dijadikan suatu sumber keuntungan
          03. Zakat dijadikan hutang
          04. Suami menurut kehendak isteri (dalam perkara bertentangan syariat)
          05. Anak derhaka terhadap ibunya
          06. Akan tetapi (anak tadi) sangat baik terhadap kawan-kawannya.
          07. Anak suka menjauhkan diri daripada ayahnya
          08. Suara sudah ditinggikan di dalam masjid.
          09. Yang menjadi ketua sesuatu kaum adalah orang yang paling hina di antara mereka.
          10. Seseorang dimuliakan kerana ditakuti kejahatannya.
          11. Arak sudah diminum secara berleluasa.
          12. Kain sutera banyak dipakai oleh kaum lelaki
          13. Para artis disanjung-sanjung.
          14. Muzik banyak dimainkan/didendangkan.
          15. Generasi akhir umat ini akan melaknat generasi pertama (para sahabat terdahulu).

          Maka pada ketika itu hendaklah mereka menanti angin merah atau GEMPA BUMI ataupun mereka akan dirubah menjadi makhluk lain”

          (Hadis Riwayat At-Tirmidzi)

          **renung2kan la…
          dah tentu penulis nak tunjukkan bukti bahawa yahudi semakin mempengaruhi hidup kita.antara sedar atau pun tak. kalau nak ckp psl buat tesis/kajian mmgla perlu buat semua references tu.dah tentu dia menulis utk blog dia.xkan nak pamer semua…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • sada says:

          sedar x sekarang ni.gempa bumi selalu terjadi!!! ni yg baru di Haiti.

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • anonymous2 says:

          hai en sada, terima kasih. kan bagus kalau awal2 penulis tu ckp mcm tu… tapi takde pulak dia tegur majlis AJL tu sendiri.. which is lebih terang dan nyata telah salah… kalau betul nak tegur la kan…
          ..anyway thanks for your good post about tanda2 kiamat..
          ..at least i learned something today, takdelah mcm post2 lain yg bingit tanpa isi dan hujah.. hehe

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Honeys says:

          @sada yes, i pon agreed dgn pe yg u explainkan kt cni..thanks sbb tlg elaboratekan kt cni utk pmbace2 yg xphm pe yg cube nk ditunjukkn oleh writer tu..

          @anonymous2
          im sorry if u xphm..i thot dgn care u ‘brckp’ tu u phm la pe yg i nk ckp…mgkn bg i lg sng klu i bg link n u or sape2 la nk bace gi bace n baru bleh phm..
          the topic itself pon bout freemason..
          i tahu n i phm pe u nk citer…tp sbb ramai yg xtau bout freemason n all so i just share je info yg i dpt..tu je..
          i x deny pon pe yg u ckp…n maybe u wont even be here n comment like this whole thing mcm lawak klu nk ikut dr cara u comment..
          fyi, i tdo n i x tgk pon ajl24 cz i don’t even care bout sape yg menang or perform that nite…
          n nilah post BN yg byk gak i komen…b4 this i bace n then blah…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Honeys says:

          n ia juga berkaitan dgn dajjal n tentera2nya…

          juga Imam Mahdi & Nabi Isa A.S…

          n no, bkn sbb buku mastika…sblm i post comment i akn research dulu…

          i dunno nape i explain to u…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  50. skylover says:

    kita x blh nak percaya 100 % semua ni, tp apa yg di gtau memg byk persamaannya… jd sama2 la kita bukak mata & minda utk fikir balik… kalau xde yg gtau, kita mungkin akan terus xtau…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  51. Sailar says:

    I’m speechless after reading all the points here. What I can assure you, we can follow what rights or not and at the same time not too obsess or being too paranoid towards these small things. What I observed AJL was only a performance. It’s an art for performing arts.

    Now, my first question is, why should have not we noticed when guys and girls were sitting next together while we are being too observant and obsessed towards those small thingy?

    Amik yang baik2 je. Don’t judge people. If he/she (AJL’s art director) read this, let him/her deal this to God. Not us to burden him/her by judging or condemning him/her. Take from a bright side which, she/he really really didn’t realize all those staffs.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  52. www.seekers says:

    Mybe its fake,but who know.?There are sumtim behind this art.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  53. insan09 says:

    mungkin ini off topic…
    tapi diharapkan ambil ikhtibar…

    Cuba kita kira… 1Ramadan pada tahun 2012 jatuh pada 20 july hari jumaat,jadi 3 august 2012 bersamaan 15 ramadan jatuh juga hari jumaat.Sama dengan hadis nabi tentang kisah huru hara besar yang akan jadi pada tengah malam pertengahan bulan ramadan iaitu hari jumaat 15 ramadan

    dekat bumi ni yang akan mengejutkan semua orang yang sedang tidur,tentang satu suara yang amat dahsyat akan kita akan dengar dekat langit,bukan kiamat tapi huru hara tersebut akan melenyapkan umat manusia di atas muka bumi ini sebanyak 2/3,yang tinggal cuma 1/3 shjyang nasa amerika dok bagitau pada 21/12/2012,planet x akan lintas mai dekat bumi ini Adakah kita semua ni tergolong dalam 1/3 tu…….ALLAH sahaja maha mengetahui.. ……… .. cuba kita tengok tentang hadis nabi kat bawah ni dan kenyataan pasal calender islam 2012

    maksudnya

    DARIPADA NU’AIM BIN HAMMAD MERIWAYATKAN DENGAN SANADNYA BAHAWA RASULULLAH SAW BERSABDA
    PABILA TELAH MUNCUL SUARA DIBULAN RAMADHAN,MAKA AKAN TERJADILAH HURU HARA DIBULAN SYAWAL…SAHABAT BERTANYA “SUARA APAKAH ITU YA RASULULLAH?”..BAGINDA MENJAWAB “SUARA KERAS DIPERTENGAHAN BULAN RAMADHAN YAKNI PADA MALAM JUMAAT,AKAN MUNCULLAH SATU SUARA KERAS YANG MEMBANGUNKAN ORANG TIDUR,MENJADIKAN ORANG YANG BERDIRI TEGAK JATUH TERDUDUK,PARA GADIS KELUAR DARI PINGITANNYA,PADA MALAM JUMAAT DITAHUN TERJADI NYA BANYAK GEMPA,JIKA KALIAN TELAH MELAKSANAKAN SOLAT SUBUH PADA HARI JUMAAT,MASUKLAH KALIAN KEDALAM RUMAH KALIAN,TUTUPLAH PINTU PINTUNYA,SUMBATLAH LUBANG LUBANGNYA,DAN SELIMUTILAH DIRI KALIAN,SUMBATLAH TELINGA KALIAN,JIKA MERASAKAN ADA NYA SUARA MENGELEGAR,MAKA BERSUJUDLAH KALIAN KEPADA ALLAH DAN UCAPKANLAH “MAHASUCI AL QUDDUS,MAHA SUCI AL QUDDUS,RABB KAMI AL QUDDUS”..KERANA BARANGSIAPA MELAKUKAN HAL ITU AKAN SELAMAT,TETAPI BARANGSIAPA YANG TIDAK MELAKUKANNYA HAL ITU AKAN BINASA”

    UPCOMING IMPORTANT ISLAMIC DATES

    2010 Calendar
    Islamic New Year: December 18, 2009 (1431 A.H.*)
    Aashura: December 27, 2009
    Ramadan: August 11 – September 8, 2010
    Eid ul-Fitr: September 9, 2010
    Hajj: November 14 – November 17, 2010
    Eid ul-Adha: November 16, 2010

    2011 Calendar
    Islamic New Year: December 7, 2010 (1432 A.H.*)
    Aashura: December 16, 2010
    Ramadan: August 1 – August 29, 2011
    Eid ul-Fitr: August 30, 2011
    Hajj: November 4 – November 7, 2011
    Eid ul-Adha: November 6, 2011

    2012 Calendar
    Islamic New Year: November 26, 2011 (1433 A.H.*)
    Aashura: December 5, 2011
    Ramadan: July 20 – August 18, 2012
    Eid ul-Fitr: August 19, 2012
    Hajj: October 24 – October 27, 2012
    Eid ul-Adha: October 26, 2012

    Ramadan: July 20 – August 18, 2012
    Eid ul-Fitr: August 19, 2012
    Hajj: October 24 – October 27, 2012
    Eid ul-Adha: October 26, 2012

    waallahualaam…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  54. nana says:

    funny. you guys komen macam nak rak. but at the same time you actually like watching those entertainment shows kan. lol~

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • anonymous2 says:

      agreed! komen bukan kemain pasal bende2 kecik yg kadang2 tak payah pikir pun.. black&white pattern boleh merosakkan akidah, lol..
      ..alyah dressed up like lady in red.. oh it’s freemason! bende yg terangnya tak tutup aurat tak ditegur…
      ..ajl byk unsur2 freemason.. bende yg terangnya org terkinja2 tak ditegur..
      ..kalau betul nak tegur, tegurlah yg nyata dulu… contohnya kenapa AJL buat red carpet start kul 7-8 mlm sampai maghrib ke mana….
      ..byk issue lain boleh pk dowh! like masses convert among org asli… or financial incentive for encouraging muslims to convert.. or like hidden hands stopping religious bodies from fulfilling their duties…
      ..on a side note, tadi baru baca lagi penulis punya website.. skrg dia kata flouride dlm ubat gigi tu semua kerja yahudi nak rosakkan org islam! so.. esok pagi, bila bangun pagi, jgn gosok gigi! lol..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
      • nnn says:

        saudara anonymous2, tadi saya ada reply komen pertama awak, tapi tak appear pulak komennya. Tak pelah, saya anggap Allah nak beri peluang pada saya untuk reply komen awak dengan lebih berhemah (kenapa Allah? sebab Allah yg bukakan hati admin supaya moderate komen saya). so here goes.

        pertama, tujuan blog2 spt jejaktinggalrasul, mistisfiles, holywar-efairy (just to name a few) diwujudkan bukanlah semata-mata untuk gebang itu haram ini haram, tapi untuk membuka minda umat Islam tentang badan yang telah lama wujud ini dan rancangan mereka menguasai dunia. saya agak terkilan bila awak mempertikaikan tulisan mereka, sedangkan mereka berkorban macam2 to ensure the message reach us.
        awak tahu tak diorang put their life on the line just to write what they wrote?
        awak tahu tak mereka pernah kena warning dengan fbi, website kena hack etc?
        awak tahu tak berapa kali website wakeupproject.com kena hack dengan zionist?
        mesti awak tak tahu kan.

        benda2 kecik? saya pun rasa macam tu. in fact, saya rasa simbol2 tu sengaja ditunjukkan seolah-olah memperolok usaha segelintir umat Islam yang tahu tentang rancangan mereka dan bersusah-payah menyebarkannnya kepada orang ramai. freemason bukannya baru bertapak di malaysia, cuma sejak dokumentari the arrivals diterbitkan baru ramai orang tahu tentang agenda mereka. contoh yang paling mudah ialah rihanna, makin ramai orang bongkar ttg subliminal messages in her music, makin kerap and obvious dia tunjuk masonic symbols in her album cover, gestures, and her performances.

        saya tertarik dengan isu2 lain yang awak sebutkan. hidden hands tu siapa? kenapa dia buat macam tu? awak tahu agama apa yang dia pakai?

        most masalah2 yang awak sebutkan tu berakar umbikan apa yang mereka2 ni dah buat sejak dulu lagi. awak ingat british akan lepaskan tanah melayu kalau sistem monarki raja dikekalkan dan undang2 Islam di-implement dalam perlembagaan? tak. mereka tak bodoh. look what happenned to Dato’ Onn? dan hiburan hanyalah salah satu bidang yang mereka dah infiltrate. our job, products that we buy, subjects that we study, they’re everywhere now and we can’t run from them.

        and if you’re wondering how whatever shit they do actually affects us, they’re using mind control. and eventually, people yang ambil mudah tentang perkara2 ni, will be on their side. mark my words.

        and by the way, they do sell fluoride-free toothpaste di pasar raya :)

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • getalife says:

        I’m 100% behind you Anonymous2. It’s disheartening to see how many Malaysians would indulge in trivialities when they are so many pressing matters that need to be addressed out there. We are so scared that this Freemason movement would dominate us yet the belief in superstitions is still rampant amongst the community. And thank you for pointing out that they are so many other wrong things about AJL itself, like the aurat issue, the content of the programme etc.. They definitely worth far more attention than the supposedly insidious art directions…

        I believe you’ve read some of the articles posted on the jejaktinggalrasul blog. Did you read the one that said KLCC n RazakSat have hidden Freemasonry symbols? It’s,like,the most hilarious article I’ve read in recent memories! If a satellite with its ‘one eye’ is to be considered a Dajjal, God help us fight tens of thousands of Dajjal up there! It’s a wonder that these people are still users of technology (the Internet, mobile phone, cars etc.) when they’re so convinced that some dodgy fraternity is out to get them. Does that make them the followers of the said organisation too? One only has to wonder…

        I also agree with aerol. To be a better servant of Allah, one has to start from within. And stop interpreting things that are not even proven to be true when they’re bigger issues to be dealt with. What about the decaying morality of the society? Of course, most Malaysians are sensationalists. They’re willing to squander important things for a measly side story.

        We all love conspiracy theories, don’t we? =D

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • nana says:

          lol~ i agree with anonymous2 and getalife. maybe lepas ni kita kena stop guna internet sebab internet ni juga adalah senjata orang2 yahudi untuk menakluk orang2 Islam. blogger yahudi, yahoo ditaja orang yahudi, google pun yahudi, youtube tu pun saham terbesar dipegang oleh yahudi.. what else? kebanyakan yang kita ada sekarang ni sedikit sebanyak ada pengaruh yahudi.

          pernahkah kita terfikir bagaimana kita boleh mengatasi mereka terutama dari segi perniagaan, supaya di masa hadapan kita boleh berada lebih maju lagi daripada mereka?

          saya lebih suka kalau penulis blog jejakipeninggalanrasul tu lebih ikhlas dalam menyampaikan dakwahnya dengan tidak membuatkan website itu sebagai profit generating website. oh, you know what i mean. :p~

          oh.. tentang ubat gigi berflorida tu, sebenarnya lebih kepada dari segi kesihatan. tak ada kena mengena pun dengan yahudi. benda ni dah lama pun diperkatakan. tak caya pegi tanya dentist.

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • anonymous2 says:

          ..an uncommon scenario in Malaysia:
          Sambil makan BigMac dan menghirup air Coke (selepas menonton wayang lakonan Adam Sandler, dengan menggunakan Blackberrynya, Mohd Khairul menulis “Jangan support Yahudi weh!” di ruangan Facebook nya, dgn menggunakan wi-fi connection dari Starbucks di seberang jalan. Tiba-tiba, “Alamak tumpah pulak air ni kat Levi’s aku”.. terus bergegas keluar dari Ford Focusnya di park di no-parking zone Hartamas. Awek-awek seksi yg diskodengnya tadi terus menggelakkannya… haii, nak buat cool, terpaksalah hisap rokok Marlboro pulak! haha

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • julya215 says:

          sy stuju dgn sumenye…antara sedar @pn x… yahudi mmg sedang menjajah pemikiran umat islam samada hal2 kecik smp yg besar…krn mereka tau umat akhir zaman mmg mudah dipengaruhi…
          hal2 yg terjd di AJL blh dianggap kebetulan…ttp hal2 yg ditekankan getalife & anonymous2 mmg benar…np kita perlu lihat perkara2 kecil spt itu sblm kite melihat perkara2 besar spt percampuran llk & pmp & artis pmp yg tidak menutup aurat & hiburan yg melalai kan…???
          & kemudian br kita melihat akn perkara2 kecil yg sengaja ditimbulkan supaya kita leka & alpa ttg perkara2 yg lbh besar tlh pn terjd spt yg sy nyatakan diatas…
          & 1 lg…np kita sesama umat islam harus bertelagah??? bkn kah pd masa2 spt ini kte ptt bersatu???

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • xpayah taula.. says:

        weh ko ni bodo la…bljr agame ke x??nk mrosakkn agama org ke??blh jd parasit ni…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  55. mia says:

    tahniah to BN, respect ooo.sekali2 kuar la lagi post mcm ni. series respect.pada penulis asal, thniah.walaupun post ni hnya sekadar pandangn dia jek, tapi kita yg dah baca ni mesti kaji n ambik iktibar. nak tau lebih lanjut baca la buku “pawns in the game by willilam gay carr.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  56. Fikri Airil says:

    BETUL, AKU SOKONG BEAUTIFUL NARA YG BERANI MENGUPAS ISU MCM NI, BUKAN SETAKAT BERITA ARTIS JE , TAPI PASAL ISU AGAMA PUN ADA KAT SINI…
    TAPI KAMI PUN NAK TAU JUGAK SAPE YG DESIGN PENTAS AJL TU?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  57. BorakArtisMalaysia says:

    tima kasih atas pandangan-pandangan yang sangat-sangat bernas dari anda semua. nanti kami try tanyakan sapa yang bertanggungjawap buat pentas tue. thanks.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Padawan says:

      salute pada BN
      dan kepada semua yg mendedahkan agenda illumintai
      penting sangat untuk dedahkan kepada muda mudi yg lalai ni
      terbukti sudah depan mata
      even kita bagi dalil dan bukti
      masih ada yg denial
      so yg amsih tak percaya
      tunggu sajalah masanya tiba
      dan masa tu, hanya ALLAH yg mampu selamatkan korg
      dedicated specially to anonymous2,aznelly, dan sesapa yg hati dah zulumat sampai tak dapat nampak kebenaran

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • am says:

      great job la korang..
      mmg ptut d ddhkan prkara ini kepada khalayak…

      bgus!!!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  58. aerol says:

    aku xbc semua komen² yg ada dlm ni.. cuma aku tertarik pd komen² yg nmpknyer menegakkn dan mengiyakn bende² yg semmgnyer remeh camni.. persoalan pokok dr aku.. bila korg² tgk AJL tu tentu² korg semua xperasankn? Klupun korg perasan, korang sembah ker? Korg puja ker bende² tu? Tlg jawab… Knp korg xkupas bende² yg besar? Yg terang dan nyata dpn mata? Tanda² kiamat yg semakin nyata dpn mata? Penulis dan penyokong² tulisan penulis.. aku nk tanya kat cni.. setiap hari, korg berpakaian mcm mana? pakai jubah ker? klu xpakai jubah jgnla dok pandang dr sudut negatif ajer.. korg g keje pakai jubah? 24jam berjubah? korg pakai kemeja n tshirt, seluar slack tu budaya siapa? yahudi kn? ada korg perasan? tu yg isu boikot brg yahudi.. terutama mcD.. kejap jerk korg² boikot.. klu korg xmkn mcD pun, mkn burger biasa tepi² jln tu, mkn budaya mkn yahudi ker? ada korg perasan? byk lgla.. malas aku nk ckp.. berus gg.. org suruh bersugi.. cuba korg perhati btol² cara hidup korg arini, apa yg xberkait dgn yahudi? sehalus² dansesulit² bende² yg korg pakai tu pun dtg dr yahudi klu korg xpernah amalkn sunnah yg nabi suruh ikut.. nasihat aku utk korg² semua, bermulalah dari diri kita sendiri, kenali diri sendiri dan sayangi diri sendiri dulu.. klu diri sendiri kite xpenah nk tgk, mcm mana kite mampu nk ubah org lain.. renung²kn dan selamat beramal..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Leo says:

      ajl ni hanyalah satu contoh, bende ni kite x sedar…ape yg penulis terangkan adalah untuk kita buka minda dan sedar ape yang sebenarnya belaku kat sekeliling kita…
      Terpulang lah sesiapa nk mempercayai atau tak…
      cara pemujaan, lambang logo, dan agama mereka jgn lah kite ikut, mungkin ramai yang tak tahu, jadi pendedahan ini dihuraikan.

      Tgk vdo tu baru boleh paham…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  59. kna tanye penerbit. konsep die amek dari mane. biasa la. kta ske cilok sane cilok sini. tp xtaw ape agenda. hoho…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • farmville addict says:

      betul tu…lg pn tema masa tu pn de ckp iluminasi music..something like dat la. xleh nk salahkn artis2 ni..some more rasa dorg xde la aware/alert sgt psl bnde ni kot..kalo dorg tau pn sure dorg xkn gna sume tu..sume backdrop kn penerbit yg tentukan…i guess so ;p

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  60. Eriku says:

    betul cakap Fikri Airil ! I pun sokong !!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  61. pening says:

    Mase mlm AJL tu..da perasan mse part Amy search perform..background segitiga ade mata satu…dlm hati terdetik,,,cam mata Dajjal je…nauzubillah…x sangke dlm diam org Islam d perdayakan, ish3…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • BumbleBee says:

      search tu mmg lambang dr start kt kulit album dier yg mana ntah kan… bukan start dr AJL bru ade lambang tu…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  62. bagus bang nara n kak nara keluar kan cter ni… leh bagi kesedaran ni…….

    kimpulan Search 2 aku dah perasan dari malam 2 lagi… yang lain2 xperasan….ala2 dajal lak kalo tengk cara dorang ni gan betol2…… lagu ala2 islam xder pun…….

    ape2 pun rasa nyer dorang xperasan kot pasal benda ni semua….sebab artis yang ader malam 2 semua artis yang kurang faham tentang islam kot……

    kalo kita yang biasa ni tengk sekali imbas pun gak perasan……

    lain kali kalo nak buat pe2…. kaji dulu ek,,,,

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  63. yang paling aku terkejutkkk ORANG LAMA KAT BN XDER ni……. ader 4 5 orang jer yang komen ni…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  64. alpha says:

    org yg menggelaskan mereka “insan seni’ kononnya bukannya tau apa pasal benda mcam ni. yg bekerja blakang tadbir buat stage tu ikutv cakap designer saje leerr. master mind nya kita pun tak tau mungkin org dlm industry ni jugak. kita patut sedar indsutri jenis ni la yg paling berpontensi menyesatkan muda mudi muslim kalau x kena caranya. berhibur boleh tp ada batasan nya

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  65. bulan says:

    SEKARANG NI BANYAK SANGAT ORG MELAYU IKUT YAHUDI
    INI LA KEJA FREEMASON.
    KITA SUSAH SANGAT NAK PERCAYA SELALU CAKAP KEBETULAN PERSAMAAN
    BILA DAH JADI TERKENA BARU NAK INGAT DAH TEMLAMBAT ( MELAYU MUDAH LUPU)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  66. Geli Hati says:

    MASA AKU SEKOLAH CONVENT DULU TUDUNG DATUK CT SEBIJIK DGN TUDUNG SISTER ATAU NUN DI SEKOLAH AKU. YAHUDI MEMBUAT PEMBAHARUAN BENTUK TUDUNG DAN TUDUNG NAMPAK RAMBUT TETAPI PAKAI RANTAI SALIB.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • BumbleBee says:

      btul… peminat2 CT…or ahli2 fan club dier kt luar tu…tolong laa bantah / tegur dier jgn pakai ‘selendang’ cmtuh lg… sebijik mcm NUN…. aku tngok dier skang mcm aku tngok pelakon ‘sister act’ laks…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Clipkertas says:

      itu lah melayu yg mudah lupe dan alpa..
      smue kate ikut fesyen laa… up to date lah!!!…
      peh!!… cetek nyer,, pemikiran…….
      aku paling pantang klu org brgaye ni, ckp cam tu.. nak jer aku lempang kat situ jgk…

      nak bergaye klu tak tau makne, jgn la nak tiru plak..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  67. BumbleBee says:

    tp kan…konsep2 persembahan artis ni..bukan artis punyer idea sndiri ke? then diorg kemukakan kt producer persembahan mcmana diorg nk buat.then producer decided ok proceed ke cmner…mcm dlm terjah aritu…aizat siap bwk bapak dier utk suruh producer bg dier bwk band sndiri utk lagu kau & aku…at last x buleh. so mcm musykil….x kan satu kebetulan? ke producer and props punyer team yg ade agenda tersembunyik? wallahualam…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  68. Geli Hati says:

    SEPERTI GAMBAR DI ATAS TUDUNG TERBARU SISTER ATAU NUN YAHUDI YG BARU. DAN TUDUNG SEPERTI DATUK CT TU PUN TERBARU. DULU2 TUDUNG YAHUDI TUTUP RAMBUT BERKOTAK DI DAHI.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  69. Geli Hati says:

    APA NAK AMBIL BERAT SGT SEDANGKAN PENYANYI WANITA PUN MELALAK LALAK DEDAHKAN AURAT DEPAN JUTAAN RAKYAT.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • anonymous2 says:

      ..tu lah… dah hilang priority.. yg patut diambil tahu, tak diambil tahu… yg tak payah nk pikir, dikaji dalam2…
      ..quote “secara halus kita semua telah dipengaruhi oleh yahudi……masyaallah………tak sedar …..mujurlah ada insan yang peka……” … err, masa tgk AJL tu.. tak sedar ke AJL tu sendiri dah tak betul?
      ..set your priorities right guys!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • AnneDeSilva says:

        majoriti pon yg layan melayuuu…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • unnamed says:

          anonymous2,
          kau ni dok gebang2 pasal priorities lah tak payah gosok gigi lah, aku nak tanya sikit.
          kalau kau ni lelaki kau solat 5 waktu jemaah kat masjid tak?
          kalau kau tu perempuan kau solat 5 kali sehari di awal waktu tak?
          aku bukan apa ah kan, selalunya kalau orang yang jaga solat betul2, khusyuk dan bawa iman dia di dalam dan LUAR solat ni dia cakap nampak la macam BERILMU lagi BERADAB kan…musykil aku

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • anonymous2 says:

          hi unnamed,
          tu lah, mencuba jugak, apakan daya, tak mampu lagi nak berjemaah kat masjid 5 kali sehari…
          ..tapi secara tak langsung, unnamed perasan tak sebenarnya teguran awak tu sama lah dgn apa yg saya nak sampaikan..
          ..iaitu, dari kita fokus kat bende2 yg saya rasalah remeh ni, kan lebih baik fokus kepada bende yg lebih terang nyata, mcm contoh awak bagi le, cuba solat jemaah kat masjid dan lain2 lagi bende nyata yg kita sendiri tak ditegur…
          ..pasal jaga solat betul2, khusyuk, iman luar dan dalam solat tu.. refer kat sapa? takde la pulak saya claim macam tu.. salah org kot?
          .. and pasal gosok gigi tu bukan saya… tu penulis yg cerita…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • unnamed says:

          terima kasih kerana jujur anonymous2. tak, apa yang awak sampaikan tak sama dengan soalan saya. saya tahu niat awak baik, nak tegur mereka2 yang cakap pumpang2 tapi tak serupa bikin. yang saya tak puas hati ialah tindakan awak memperlekeh penulis artikel ni. salahkah dia menulis sesuatu untuk menyedarkan orang di luar sana pasal fitnah terbesar akhir zaman yakni dajjal? kalau awak tu dah hebat, solat jaga, puasa lengkap sedekah tak tinggal etc dan CONFIRM akan selamat dari fitnah dajjal, then fine, go on with your life! ada orang lain di luar sana macam saya yang sedar diri berlumur dosa dan berusaha nak baiki diri, dan pada masa yang sama nak ambil tahu pasal perkara2 yang bakal berlaku di akhir zaman yang memang disebut pun dalam al-quran dan hadis.
          memangla awak tak claim pun yang awak tu solat khusyuk iman luar dalam solat, tapi ayat awak tu menegur macam bagus sangat je…sorry to say lah

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  70. Geli Hati says:

    DATUK CT PAKAI TUDUNG PUN CAM SISTER ATAU NUN INI KAN PULAK MELALAK LALAK DEPAN JUTAAN RAKYAT PERIHATIN SIKIT DATUK CT TU KAN HAJJAH HAJJAH HAJJAH HAJJAH HAJJAH DAN BUAT HAJI DI MEKKAH.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  71. fikir says:

    anonymous.. takkan ko nk tunggu sampai da terhantuk baru nk tergadah… pd pendapat aku, agenda yahudi memang begitu. mereka ni kaum yg sangat2 pandai. benda2 ni suma kt da biasa nampak, tp disebbkn keterbiasaan kita tu, kita rs ‘ah x kot… kebetulan je kot…’.
    kdg2 kita ni mmg suka mengagungkan benda2 yg kt anggap xtravaganza n menarik, n kita terapkan benda2 tu dlm idup kita. kita igt benda2 tu suma cm s’thing.. cm hebat kalo dpt tiru suma benda2 tu.. cm hebat kalo dapat tarik perhatian org lain. tp sensitiviti agama dan masyarakat kt langsung x pikir. aku rs kalo dh terlalu byk persamaan, itu bukan lg kebetulan kot. dan aku rs niat blogger tu mmg sgt2 baik n prihatin. patutnye kt amik iktibar dan pikirkan secara teliti pro n kontranye.. patutnye kt tambah ilmu agama kt yg cetek ni, agar x la dimanipulasi pihak2 tertentu. kalo kt asik nk melatah, tp x mengenali islam kt yg indah ni, cemana kt nk melawan anasir2 buruk yg menular secara senyap tu. banyak yg diterapkan, cuma kt aje yg x perasan.. aku bukan ape, sedih tgk org kt skang ni byknye terikut2 budaya asing tanpa tau ape yg diperjuangkan.. senang pk, ape yg allah larang tu, ikut. jangan trus2 nk marah x tentu pasal. ingat, niat dan matlamat tidak menghalalkan cara….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • cikedi says:

      yahudi akan berusaha dlam apa cara sekalipun utk merosakkan islam@manusia….bangsa yg dilaknat allah sampai kiamat….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  72. Geli Hati says:

    AKU GELI TENGOK DATUK CT NYANYI LAGU ROCK DGN BERTUNUNG CAM SISTER ATAU NUN KAKI TERGEDIK GEDIK DGN SUAR KETAK…EEEE HAJJAH KE TUUUU. WALLAHUALAM..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Clipkertas says:

      dato CT tu bukan pakai tudung la…
      jgn lebal kn die ‘pakai tudung’ bleh tak??

      aku tak pernah nak kate die pakai tudung la slame nie…
      sekadar nak berfesyen bleh blah la…..
      up to date la konon…. aurat wanita yg bertudung tak der nyer ‘up to date’ la…
      huhuhuuuuhuuu..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • AnneDeSilva says:

        betoll..
        tu tak leh panggil tudung..
        tu panggil alas kepala jek takot kena ujan…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • BumbleBee says:

        tula…dier pun express kan diri dier ber’SELENDANG’ kalo wartawan tanya psal fesyen dier tu… cam aritu.. berselendang ‘pony tail’…. huhu…apedaa…

        fans2 dier pun..tolonglaa jgn over protected sgt smpai x bleh ditegur…yg salah tu tegurla kalo sayangkan sgt penyanyi kesayangan korg ni…ini x, biar jer…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • farmville addict says:

        setuju.
        mybe kalo dia bertudung xlh nk menari n xseswai nk menyanyi kot..agaknye ler ;p

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  73. Glamer says:

    Aku setuju kalau ELLA dan LAN teh Typewritter yang bawa lagu itu dari DATUK CT

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  74. Geli Hati says:

    TERIMA KASIH BEAUTIFULNARA DGN PENDEDAHAN INI SEKURANG2NYA MEMBUKA MATA KITA KERANA LALAI SEKETIKA

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • AnneDeSilva says:

      yup..
      solute u u BN…..
      mesti bang nara n kak nara tu kembang semangkok..hahaha

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  75. AnneDeSilva says:

    huh…
    panas betol arini ekk..
    morning…

    mang betol kata smua komen2 kat atas2 tu…
    tp sape yg leh bantu kita menegakkan smau nie???
    takkn kita takde saluran yg bole utk kita hentam artis2 yg nk jadik dajal mcm dorg2 smua nie???
    kita stakat ckp dalam ni smua bole..
    tp cube kita wat isu berbangkit ni bg smua org dgr..
    smua paham..
    dan yg penting cr sape yg bertanggungjawab dalam design pentas ni smua..
    msti kena kajii..
    suh MELODI TERJAH yg sebuk terjah artis tak guna tu skarang ni terjah lak isu2 mcm ni..
    amacam??
    ADA BRAN???

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  76. GG says:

    dh lama tau kewujudan dajal + freemason. terasa dunia akan berakhir very soon setelah melihat semua itu + gempa bumi banjir salji tebal etc …

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  77. Nur says:

    erm.. entahlah… yng penting muhasabah diri kita sendiri.. tak guna kita bergaduh di sini… kita cube ubah diri kita semua jadi hamba ALLAH yng terbaik….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  78. LB says:

    korang sume ni banyak sangat bace mastika la..hahaha lawak2

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  79. lets jam says:

    Siapa ikut search dari dulu??
    Eye of Providence mmg dah dari dulu search amik jadik simbol…bkn mlm tuh je..betol x?
    jadik kalau mlm tuh semua nye dibuat secara sengaja oleh pihak2 tertentu maka dah ralat la kan..??hurmmm????

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  80. fifi says:

    ada pndapat yg sya stuju n x stuju..biasanya kta slalu mnganggap perkara kecik x mmbawa apa2 kesan,tpi sbnarnya kta lupa yg kecil itulah yg kdg2 lebih berbahaya dri yg besar n terang2..kerana yg kecil kta x nmpak secara jelas,tpi secara halus2 ia akn merosakkan kta.klu nk dktakan perlunya kta kupas isu2 besar,sbnarnya telah lama dkupas cuma tindakan ja yg x ada.malah negara kta sndiri pun x jlnkn hukum yg sbenarnya.sbnarnya bermula dri yg kecik la akn jadi besar..bermula dri perkara yg kta anggap remeh la yg lama2 akn meresap kdlm jiwa muda-mudi kita n mmbawa kpa yg teruk n besar tu.klu diteliti seolah2 benda ini memang sngaja dwujudkn bukannya kebetulan.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  81. mutiara says:

    sebagai seorg islam kite mmg tau yg muzik adalah sesuatu yg mgasyikkn n mlalaikan…tp jgn tlalu taksub kepadanya..kite sbagi islam kne kuatkn diri ngn akal, iman, ihsan dan takwa…bersama2 lah kite berdoa agar umat islam dijauhi dr ajaran yang tidak sepatutnya. InsyaAllah..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  82. aida says:

    hi,
    satu pemerhatian yang sungguh teliti dan hebat. Ini satu ilmu yang baru bagi saya. Persoalannya siapakah perancang laknat itu?

    Cheers!
    berniaga online

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  83. lets jam says:

    tp tu lah manusia kan..ble xder complaint..ble ader pn complaint..(bkn bertujuan nk support mne2 ye)
    laknat tuh ttp laknat la…tp..tgk jugak kn?

    walau ape pn justification yg diberi oleh org2 diatas..
    ternyata PILIHAN DI TANGAN SENDIRI…
    lain kali klu tau salah..jgn tgk langsung..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  84. andakdin says:

    t/k byk2 pd yang terbuka hati nak memberi kesedaran pd sedara ISLAM yang lain.semoga ALLAH akn terus memberi petunjuk dn hidayahNYA pd kita semua.saya sebenarnya dh lama buang keinginan nak tonton benda2 hiburan mcm ajl ke jom heboh ke atau apa2 bentuk karnival atau pesta yg berbentuk hiburan..dgn pengetahuan agama yg cetek ni dptlh sya membezakan mana yg baik @ tak.mmg tk dnafikan ini mmg keje yahudi yg nk hancurkn ISLAM.kita dr kecik lg dh diajar ttg pkr yg bole dn tk bole,.kalu kita tanya pd artis kat malaysia ni jawabnya dah takde kerja lain yg bole dbuat atau plg senang di jawapnya dah DARAH SENI MENGALIR DLM BADAN..APA KE HALNYA KALAU SI PENJENAYAH PUN JAWAB MCM TU..TK KE HARU JADINYA.mcmlah kalau tk jd artis bole mati kebulur..nasihat sya berentilah jd talibarut yahudi..marilah kita sama2 nasihat menasihati dn berpegang pd janji kita dgn ALLAH.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  85. pinkypanthers says:

    aku punya la syok nengok AJL aritu…
    lngsung x prasan benda2 camni…
    dunia dh nk sampai ke penghujungnya…
    Ya Allah ampunkan aku dgn kelalaian aku ini…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  86. mat we says:

    kembalilah kepada AL-QURAN dan Sunnah NABI kita…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  87. aerol says:

    rata² korg yg dok berckp, berhujah dlm ni umo brape erk? rata² aku tgk cam umo² awal 20an.. mcm br jer kenal kump search mlm tu jerk? apa kata drpd korg berdebat kat dlm ni. baik ko print bende² kat atas tu, p tunjuk kat ustaz² kat tmpt korg.. dgr pendpt diorg.. pastu korg bgtau kat dlm ni.. sama or x pendpt ustaz² tu antara satu sama lain. Tu yg “Master Carpet, turut dikenali sebagai Checkered Floor” yg mcm papan chess tu, cuba p tgk org² palastin.. majoriti pakai kain wat serban bentuk apa? tu nk kata yahudi ker diorg tu? aduyaiii.. diorg bermati²an menentang yahudi, diorg leh sggup ke nk pakai bende yg penulis anggap dtg dr yahudi tu yg mmg diorg tau yahudi laknat tu menghancurkn islam palastin? korg ada tanya org palastin, knp diorg pakai kain serban kotak itam putih tu dan knp diorg xpilih color lain? ini propaganda sape sebenarnyer ni? Pasal firaun, dlm al quran dgn jelas allah sebut firaun yg mana 1 allah laknat.. bukan semua keturunan firaun tu allah laknat.. Allahhuakbar.. Penulis ni menulis ikut nafsu ke ikut akal fikiran yg allah beri? korg budak² muda, mmg korgla sasarannyer.. sbb apa? sbb korg akan terima bulat² apa yg dikupas tanpa bertanya pd yg btol² arif.. selidik, buat analisa.. pastu iyakn ajer..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • am says:

      bkn mcm 2..
      its true la..jgn jdik slh seorang y kononny berfikir diluar kotak..
      ttp pd hakikatny anda berada d klngn org2 y mlindungi freemason..

      sudah terang lg bersuluh..knp harus kta berdolak dalih??
      knp tdk kta ambil lgkah berjaga-jaga??

      bkan kah itu y swajarny..???
      pk2 kan lah..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  88. whatever says:

    whatever..ada2 aje..sampai bila industri kamu nak maju kalau ada2 je tak kena..itu hanyala hiburan….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  89. whatever says:

    Kalau ada saja yg tidak kena dgn AJL tahun ini lebih baik suruh mereka tak payah bersusah payah buat backdrp cantik2..biar aje kosong hitam putih …bila ada yg tak berpuas hati sila jangan membebel ajl tahun hadapan sangat membosankan..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • aerol says:

      btol tu whatever.. aku rasa penulis ni ada agenda dia sendiri.. bila org wat cam xbez kene kutuk.. bile org buat bez smpai leh kata xde yg mengutuk tp semua memuji, mula ada org cipta yg mcm² nk cari salah.. buat teruk salah, buat bagus pun salah.. aiiii..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • xx says:

        ya….inilah contoh terbaik teknik ‘mind control’ yang mereka berjaya gunakan….hahaha ni la padahnya kalo hiburan dah jadi sebahagian dari hidup, baru jentik sikit menyalak la kau tak tentu hala. hahaha…

        i’m far from a saint (as you can see by what i just wrote), but at least aku tak hidup jadi hamba hiburan…yelah aku kolot, kau tu moden….hahaha

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • whatever says:

          uhuk…kalo ada yg anti sangat pasal hiburan baik tak payah tengok hiburan bca buku jew kan…moden atau kolot, kamu tengok atau tidak.. tak kisah la terpulang je sama individu2 yg lain..yg penting industri hiburan ada peningkatanya…takkan la kita nak ke blakang je kan….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • whatever says:

          kita balik pergi ke zaman P.ramlee la…EEsteadyy jew kan.lagu pun tenang je. ha ha ha

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • xx says:

          aku tak anti hiburan…aku masih dengar lagu2 native deen, sami yusuf, opening naruto bila aku bosan. aku follow ajl dari dulu kecuali tahun ni, dan tahun2 selepasnya InsyaAllah.

          BIARLAH AKU TAK DAPAT APA YANG AKU SUKA, AKU NAK, AKU IDAMKAN DARIPADA ALLAH TAK REDHA DENGAN PERBUATAN AKU..

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
        • sada says:

          kdg2 ngeri plak bila baca org terlampau agungkan hiburan. bila ditegur semua melenting.kenapa ye?
          kalau R&D meninakat sedapla jg..ngeri2..dh nak akhir zaman ni…

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
        • 666 says:

          what the hell is this???
          ini lah penulisan paling bodoh aku pernah nampak……
          kalau semua ni betul robohkan la semua benda…. pegi tidur dalam hutan…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
      • kamarul says:

        masa aku tgk ajl ni sebenarnya aku baru je habis tgk the arrival, aku x tgk ajl ni full, ckit2 je..keluar je alyah aku dah nampak lady in red & tarian2 di belakangnya pun mungkin ada unsur pemujaan, mungkin diorang x tau tapi kalu kita fikir balik tarian2 ni sumbernya dari mana? wallahua’lam ..
        yang aku perasan satu lagi time lagu stacy, kat belakang dia ada checkered mat gak…
        apa2 pun boleh dikatakan byk benda2 ni ada samada kita sedar @ x & xlain niat diorang untuk memanipulasi manusia & menguasai dunia ni..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  90. aerol says:

    (Ditulis oleh: Abu Hannan Mohammad Sufian Bin Talib
    B.Sc in Islamic Jurisprudence & Its Foundations
    Al al-Bayt University, Jordan.)

    hahahahahahahaha..
    aku baru perasan beb.. rasanya penulis yg nama dan lepasan universiti yg kat atas ni masih muda..
    begitu menghayati.. begitu asyik melihat hiburan yg dia tahu melalaikan tu.. dari awal smpai akhir.. sanggup menunggu dr awal acara smpai habis..
    btol ke ini identiti penulis yg sebenar²nyer? atau penulis ni adalah seorg wartawan yg anti stesen TV3? pernah ke korg terfikir? dan korg perasan x, xde plak penulis kuarkn hujah dan dalil bersumberkn al Quran dan Sunnah.. asyikla sumber dia dr internet gak..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • anonymous2 says:

      ..aku tgk penulis tu sendiri sebenarnya humble.. dia sendiri yg ckp semua yg dia tulis tu pendapat dia, jadi terpulang lah nak terima atau tidak..
      .. jadi apabila namanya “pendapat”, maka boleh lah didebatkan.. unless benda tu facts..
      ..yg aku pelik, bila aku keluarkan pendapat aku, penyokong2 penulis ni mati-matian hentam aku, siap ada komen aku memperlekehkan penulis.. siap ada yg lagi hebat, boleh tentu kan pintu hati aku dan beberapa org lagi dah tertutup… bahaya tu, dah sampai nak mengkafirkan org dosa tu..
      ..kepada yg rasa aku ckp mcm bagus ni, mintak maaflah.. aku org islam jugak, takde niat pun nak memperlekehkan usaha penulis, cuba tunjuk sket part mana yg aku lekehkan dia?..
      ..ada beza antara “questioning someone’s intention” dgn “condemning someone’s intention”…
      ..penulis tu sendiri very open, why not all his fans like that?..
      ..pendapat masing2lah, yg penting, niat kita sama, to be a good muslim, kan?..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • aerol aerol says:

      anak sapa nie?

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • suehada says:

      hanya ALLAH yang mengetahui saudara.. jgn memperlekehkn atau menilai seseorg dgn sekali pdg….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • freeyourmind says:

        utk sedara aerol; ye, mmg kau tu da tua kan? matang sangat dah. tapi kurang ilmu tu. rajin2 la pegi tngok The Arrival yg dibuat videonya oleh saudara kita yg besar jasa dia. 50 episod je. byk yang kau bole dapat. jgn ingat sume budak yg kau rasa muda ni mentah. ktorang alhamdulillah dpt bukak mata. harap2 tuhan bukak pintu hati kau. insyaallah. jgn dok dipermainkan agenda illuminati&yahudi ni. ehem.

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  91. arie says:

    sebenarnye freemason dh lama bergerak aktif d msia,pergerakan diorg byk d ipta2 seluruh msia,sbbnye ntk mempengaruhi pemikiran budak2 u

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  92. mariah says:

    btul gak 2… jd pengajaran btol… lps ni jgn tlalu taksub dgn show yg meriah sgt…. b’ati2 dgn kesannya….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  93. demm!!! says:

    wawawa..nk tergelak bace komen dak2 ni..kata lg bnda ni remeh..org yg xda ilmu baik diam je bab agma ni..lg sesat nnt sush..pe la nk kaitkn ngn pemujaan lak ni..
    geng2 mason ni bkn wat sesuatu bnd tu trus trng smpai kita nmpk yg kit adok puja ke ape..cme skang ni lapangkn minda dan mnta diberikanb hdyah supye nmpk bhwa dajjal itu smkin hmpir dan bnrlah kata2 Allah..lodge2 freemason pon dh bnyk kt msia ni..n tau x ape freemason nk sbnrnye..tgkl mrka yg xnk trme hakikat bile hburan2 yg mrka suke dikatakan ada kaitan ngn yahudi..smue back to basic..agk2 haram x hburan cmni??klu yg kata kita kna bermule dr dlm so mulekn ngn jauhi hbran melampau..xslh utk berhbur tp ada crenye..fikirknlah..fitnah dajjal adlh ftnah yg plng besa dn jht..bile bnd ayg buruk kita perthnkan maka ape lg yg islam ttng dri kita ni..blik ke pngkl jln..sdrlah saudaraku..mase kita dh mkin hmpir..baca quran n solat jga..bru hti terng n dpt trime ilmu yg btol..wassalam..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  94. pikah says:

    suratan atau kebetulan

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  95. han says:

    ouh, hanya ALLAH yang tahu kebenarannya. ape yang terselindung,kita tak tahu. makin kita kata, makin kita salah anggap. makin salah anggap, bertambah fitnah.

    MASYAALLAH

    kita yang patut sedar RAKAN RAKAN

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  96. tok batin says:

    Saya sebenarnye sangat bersetuju dgn komen anonymous.Hal2 yg melalaikan yg sudah terang lg bersuluh spt llaki n perempuan terkinja bersama2,artis yg skip solat,dressing yg melambangkan akidah mereka.Kamu mengajak kite semua utk sama2 merenung n memikirkan aspek2 lain yg boleh memesongkan akidah umat zaman skrg.Tetapi alangkah indahnye jika kamu,anonymous tidak memperlekehkan pandangan2,ilmu2 dari umat seagama kamu yg sama2 ingin berkongsi pengetahuan spt kamu.
    Ilmu Allah itu luas.Sedikit dari kamu,sedikit dari umat lain..saya kire akan lebih melengkapkan lagi iman di dada kami. Kamu juga tidak memberikan apa2 solusi utk perkara ini,melainkan sekadar membidas setiap komen yg kamu rase tak sependapat dgn kamu.

    Penulis juga seperti kamu,ingin berkongsi rasa,pendapat beliau utk renungan kita.Tidak semua org seperti kamu yg bijak dan tahu dalam semua hal.Saya contohnya baru menyedari tentang freemason etc.Dan ianya satu ilmu yg baik utk dijadikan tauladan dlm kehidupan saya.

    Tdak perlu memboikot internet utk menentang freemason ni.Jika yahudi menggunakan utk menyebarkan ajaran sesat mereka,sbg org islam yg berilmu,kite gunakan landasan yg same utk menjernihkan semula keharmonian islam.Tetapi biarlah dgn cara berhemah n beradab.

    Sperti juga kamu yg sedang mencuba utk solat berjemaah di Masjid,saya juga sedang mencuba utk mendalami ilmu Allah Yg Maha Luas.

    Benar kata Unnamed,kamu bercakap seperti kamu bgs sgt.Riak tu salah satu sifat…?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  97. nabil says:

    salam…

    nak minta copy article ni utk blog sy boleh???

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  98. miss milune says:

    mengapa perlu berbalah??

    mmg kite x leh halang kedatangan dajjal kerana itu yang telah dijanjikan allah..

    ttp knp kite x amik article ini, sbgai sumber utk kite muhasabah diri utk menjadi seorg islam yang lebih baik??? bahkaan seorg penulis buku mengenai dajjal sendiri menulis mengatakan, beliau ingin menjadikan buku hasil kajiannya itu sbg medium utk berdakwah.. sbg medium utk menyedarkan sedara2 seislamnya yang lalai.. kerana kadng-kala rasa takot itu boleh menundukkan hati lantas menyedarkan kite mgenai kealpaan kita sendiri.

    tidak salah mengeluarkan pendapat. namun,jika pendapat yg dikeluarkan itu salah, mengapa perlu bgado n membodoh2 kan org laen.. tgurlah secara berhemah wahai sedara2 sekalian…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  99. whatever says:

    Watever…..ha ha ha…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  100. lets jam says:

    ape la susah2 nk takot…
    teguhkan iman tu dulu…yg solat lobang sana sini tuh..bikin kasik cantik2…
    aurat yg x tutup tu..tutup kan betol2..
    puasa sunggoh2..
    buat semua perkara2 yg dituntut..tinggal perkara yg dilarang…buat sume nih cukup2 dah menjadikkan kite nih kuat nk lawan bende2 yg disebutkan diatas..
    jadik x payah nk jadik PARANOID..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  101. ken says:

    ada satu lagi ciri freemason dalam tu.. tgk betol2 anak tangga yg berlampu tu, semuanya berjumlah 13 anak tangga..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  102. Zakie_MU says:

    Slam SUme..xush b’gado sal bdn enie..sbb sume de pndangan msg2 kn..
    so aku pn nk ks pndngn gak..

    sal AJL24 nie..mmg aku de unsur2 freemasons..tp xthu sape kah dalang nye..cme bg aku sal lntai chekered floor tu..cm dlm siri the arrival..die ckp sume reka btk seni y kt dunia xslh..sbb tu kesenian,,cm lantai htm putih tu org freemason suke pki n nk mlmbg’n kepercayaan diorg..so xla slh klu kt uma kte nk pki cmtu..cme adlh lbh baek kte elak kn..sbb dlm surah pe nth..Allah ckp y sesiapa y memakai bnde y serupa dgn kaum itu maka die akn die sme la ngn kau tu(hamba xbape igat so klu de slh tlg2 betul2’n la)..btk pyramid pn..1 kesenian, tp btk tu la freemson mnt utk bina bgnn cmtu utk capai mtlmtnye..background mse kump hujan perform sme ngn background rinhana utk lagu umbrella(sumber from the arrival)..so bg aku mst de dalang y org TV3 xthu y nk wat konsep AJL nie serba sdkt utk zahir kn upacara freemasons..cm dlm the arrivals tu ckp org freemason akn gune’n pe y di sekelling kte utk smpi kn freemason diorg nie..

    tu jela pndpt aku..pe2 ktel klu leh elak kn bnde y kte wat sme ngn amalan freemasons..

    yang baik tu dr Allah..y serba kekurangan tu dr hmba,,
    salam

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  103. mr x says:

    boikot produk2 YAHUDI!!!!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  104. HEY MENAKUTKAN BETUL LA…. ADE KE DISAMAKAN DGN KERABAT FIRAUN??!!! TAPI MMG ADA BTULNYA..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  105. hasifi says:

    aetuju dengan penulis. buat yg rasakan ia kebetulan, banyak2kanlah baca buku2 tentang apa itu freemason dan apa bahaya freemason..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  106. hasifi says:

    setuju dengan penulis. buat yg rasakan ia kebetulan, banyak2kanlah baca buku2 tentang apa itu freemason dan apa bahaya freemason..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  107. tasniim says:

    issshhh.giler lah.tak sangka ader gak orang len taw pasal illuminati,checkered floor,pyramid,the arrivals.weyh seram weyh.tak taw ape nak jadi ngn dunia ni.AJL pon terlampau banyak “kemungkinan” nie.takooooooooot

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  108. adiba says:

    aku masa blajar dulu tahu pasal freemason je..tu pun tgk kt mastika…skg ni sejak aku join satu group kt fb ni baru aku tau pasal illuminati, checked floor..dan mcm2 lagi pasal the elite ni..agaknya2 berkat aku berzikir ..tapi tak tahu nama zikir tu apa..tapi dia jd lagu tema cucu betong..amalkn zikir ni insyaAllah segala yg tersirat akan diketahui..apa yg tak tahu boleh jadi tahu…mmg tak ramai pun yg tahu pasal gerakan freemason ni..jd sapa2 yg tahu sebarkan la pada rakan2 masa korang lepak2 minum2, mkn2…dari korang berbual kosong cite apa2 entah..pas tu gelak2..

    tapi jgn asyik cerita je, kena la ambik tindakan..mulakan dari perkara yg kecil, cth, seblum jrg solat, tak pernah pi masjid, cite hal org itu ini, gosip sna sni, tukar jd rajin solat, rjin pi jemaah kt masjid, berdakwah sana sni..mulut basah dgn zikir, dulu tak kenal quran skg dh tau isi kandungn, hafal lagi..dan ikut panduan dlm quran..

    sebarkan walaupun sepotong ayat.

    aku baca komen kt ats ni, ramai yg dok bertengkar..kata bodoh la..apa2 entah…ada kata imam syafie(tak ingt sapa dia kot) jgnlah engkau bertengkar dgn org yg kurang akal, nescaya dia akan menyakitimu, jgn lah engkau bertengkar dgn org yg penyantun, nescaya dia akan membencimu..

    ada pulak yg kata elemen illuminati dlm AJL tak boleh menyesatkan..dlm quran/hadis ada sebut jgn menyerupai sesuatu kaum, klu buat kita sama lah mcam mereka. ada lagi satu napa blogger tak ckp psl isu lain dlm AJL..benda ni semua dh sedia mklum, ramai yg tak solat, cmpur bukn muhrim, tak tutup aurat..
    tp pasal illuminati ni tak ramai yg tahu..masa tgk persembhn alya, search dan hujan aku rasa lain mcm AJL ni..pulak tu tak ada kategori, tema origami..pe benda entah..lagu pergi jd Juara lagu..agaknya AJL pun nk jd 1mlysia..semua sama je..pulak tu..penyanyi yg senior skg dh tutup aurat tak pi final..pdahal tercalon utk ke final..cuba fikir klu dia msuk agak2 jd tak ritual dlm AJL? klu korang nak tahu sapa yg siapkan backdrob AJL, tgk rncngn terjah or melodi ada tunjuk sapa yg wt, siap ngn replika pentas lagi,,org tu dikenali sbg gbam, penerbit rncgn remaja..

    ada lagi satu dalil, syaitan telah berputus asa, menyesatkan manusia dgn perkara besar, maka dia berusaha pula, menyesatkan manusia dgn perkara kecil..

    eh, apsal blog ni aku tak leh buka masa tulis komen ni..jgn2…dh kena sabotaj…http://holywar-efairy.blogspot.com/

    mencegah lebih baik daripada mengubati..
    akhir kata, perkukuhkan aqidah, perbaiki ibadat dan jaga akhlak anda..timba ilmu aqidah lebih mendalam lagi agar tak ada sesiapa dpt mengugat keimanan anda..

    waAllahua’alam..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  109. adiba says:

    aku nk cerita lagi..aku dengar masa ceramah kt radio..

    ada dua org berbeza..sorang ahli ibdat, sorang lagi ahli maksiat…syaitan pun dtg la pd ahli ibadat ni, dgn tujuan nk menyesatkannya..dia dtg dgn rupa yg bersinar2..kata dia Allah, kmu tak pyh sembhyg lagi, beribadat..dh boleh minum arak..nk buat2 apa yg dilarang pun buat la..lalu si ahli ibadat ni pun percaya dan mngucpkn terima kasih..
    berjaya syaitan ni menyesatkan ahli ibadat..

    kemudia dia pergi pula pada ahli maksiat ni..dia fikir ahli ibadat mcm tu punya senang dia nk sesatkan, ni kan pula ahli maksiat..dia dtg keadaan sama mcm 2 dia pergi kt ahli ibadat tadi..dan membenarkan ahli maksiat itu terus dgn perbuatannya..ahli maksiat ni tahu tu bukan Allah, maka dia baca a’uzubillahhiminasyaitonnirojim..maka syaitan kembali pda rupa asalnya..terkejut syaitan ni..td punya senang dia sesatkan ahli ibdat, ni apsal ahli maksiat dia tak berjaya..ahli maksiat tu kata Allah tak akan dtg dlm bentuk baharu..dari awal kmu kata aku dah tahu kmu tu syaitan.

    moral of the story, sekuat mana pun ibadat, tapi kurangnya ilmu akidah, ilmu mengenal Allah, mudah lah utk dipesong dan disesatkan..betapa pentingnya ilmu akidah, belajr sifat 20, asma ul husna..

    ada lagi satu cerita, aku tahu tgk cite dlm drma melayu..

    ada seorang alim ni, diugut oleh pelacur, klu dia tak nak minum arak , dia nk bunuh budak kecik ni..lalu si alim ni berfikir apa la dosanya minum arak, klu nk bandingkn dosa membunuh..

    maka si alim ni pun minum la arak tadi, tnpa dia sedar, dia telah berzina dgn pelacur ni..maka takut budak kecik ni bagithu org lain, maka dibunuhnya budak kecik itu..

    tgk apa sudah jadi…moral of the story..jgn pndang ringan dgn perkara kecil..kerana arak adalah raja sega
    la kejahatan. so sapa yg pertikaikan elemen illuminati dlm AJL tak boleh jejaskan aqidah seseorng tu pkir balik..kn ke ada peribahasa ckit2 lama2 jdi bukit..elemen tu pulak dah mcm ritual mereka, tarikh AJl pulak tu..tak kan kebetulan lagi..smpi ada hantu kt palang bumbung ats pentas..tak ada pulak ada org nk bergayut kt situ, pki bju putih, misha omar bukn nynyi lagu ku seru, pulangkan, tapi cinta adam hawa

    ikut hukum hudud, minum arak kena sebat 40 kali, berzina klu blum khwin sebat 100 kali, klu dh khwin rejam smpi mati, hukum bunuh ikut qisas, ada yg kena bunuh balik, dan ada yg kena byar ganti rugi pada ahli keluarga lebih2 lagi yg kena bunuh tu yg sara hidup keluarga..bab hukum bunuh ni aku kurang pasti ckit..

    iku rasa binasa, ikut hati mati, ikut iman selamat.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  110. leen says:

    Ini bukan sekadar kebetulan. Cuba renung dan fikir2kan..Penaja terbesar AJL24 adalah LOREAL.
    Pengasas LOREAL adalah dari Bangsa Yahudi.
    Tolong jangan ambil mudah persoalan ini demi umat Islam akan datang. Mudah2an Allah bagi petunjuk dan hindari kita dari kesesatan dan kejahilan.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  111. adnan sempit says:

    Nauzubillahminzalik…Kenapa TV3 sanggup bersekongkol dgn orang2 ini hanya kerana nak dapat tajaan besar?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  112. jamilah says:

    Syukur Alhamdulillah. Ada lagi umat Islam yang prihatin terhadap perkara2 yang boleh mengancam akidah umat Islam. Maklumat yang penulis berikan sangat berguna. Ramai yang tidak tahu mengenai kewujudan Gerakan Freemasonry ini. Banyakkan membaca dan cari maklumat2 yang berkaitan kalau ada sesiapa yang tidak percaya. Lepas ni umat Islam janganlah taksub sgt pada program-program hiburan. AJL24 yang terbaiklah..best lah..secara tak langsung kita semua mengagungkan unsur2 yang boleh menjejaskan akidah. Hindari diri dan anak2 dari gejala2 yang merosakkan akidah kita. Wallahua’lam

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  113. abdullah says:

    http://holywar-efairy.blogspot.com/

    tak dapt dibuka sudah.smalam boleh.apa maknanya ini????

    dajal dalam rancangn fasa terakhirnya sekarang.

    hidayah perlu dicari.ianya takkan datang bergolek

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Honeys says:

      ha’ah la…

      mmg xbleh bkk da..

      alaa, blom lg abih bace info2 dorg…

      tp best blog ni…

      apsal ttbe xde kan..?

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  114. ben says:

    bru nk prsan ke?
    wake up people…wake up islam

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  115. Beautifulmind says:

    Freemason and yg lain dh wujud di Malaysia sejak dulu lagi.. and most of the members adalah org2 yg m’mgang jawat tinggi dlm krjaan, org2 yg b’jwtan tnggi dlm white colour job, golongan professional(especially d menara2 gading) and jgn t’kejut juga golongan agama.. Hati2 dgn sume ni, they lives among us, mix as usual people, hv an extra ordinary achievmnts, wealthy and popularities.. Very2 smart.. But yet.. THEY HV A MISSION.. ONLY ONE GOAL.. TO DESTROY ISLAM..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  116. Astaghfirullahhalazim.. Bahaya nih… Semoga Allah s.w.t melindungi kita semua.. Amin

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  117. suehada says:

    biarlh para alim ulama yang lebih mengetahui perkara ini semua menilai disebalik ape yg trjd.. kita sbg org biase bl menilai sesuatu benda yang bkn dr bidang kita boleh menimbulkan kekeliruaan….. HANYA ALLAH YANG MENGETAHUI…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  118. Mr ProPiTo says:

    macam2 masalah..hurmmmmm

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  119. syah86 says:

    tgk tangga yang berbentuk piramid tur… ada 13 step kesemuanya…
    piramid freemason ada 33 tingkat scottish right dan 13 York right… xkan yang ni pun kebetulan????
    x percaya?
    tgk link bawah

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  120. alan_maxwellian KL says:

    ya ALLAH,!!
    slmtknlah kami semua drpd kjhtn dan muslht musuh2 kami ya ALLAH,,,!!
    bantulah kami menangani mereka ya ALLAH,,,
    bantulah kami ya ALLAh,,,

    moga AllAH menjauhkan kita dr tpu daya musuh2 kte,,,
    selamatkanlah,,,

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  121. Haiqal says:

    Succesfull troll is succesfful!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  122. amy says:

    aku pun ada baca gak pasal illuminati ni,seram sey,check kat youtube,rihanna /lady gaga illuminati.nanti korang paham

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  123. oldman kopitiam says:

    freemason dan illuminati memang dah lama bertapak kat sini. banyak syarikat besar memang ahli freemason and jangan tak tau banyak kumpulan penyanyi ahli freemason dan illuminati…e.g The Beatles Madonna …

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  124. Honeys says:

    Suratkhabar Pancaindera Ahad 24 Januari 2010 pon ade wat ulasan psl isu ajl24 ni…i bace kat srtkhabar n then trus cari link ni..tp yg lat paper lg pjg la n siap ade gamba yg same dgn BN post..ntah la, klu this thing mcm ngarut, watpe smpai nk kuar newspaper..?

    sis & bro nara ade bace tak..? what do u think..?

    Tajuk : AJL 24 unsur illuminati?
    Oleh : SY MUSSADDAD MAHDI

    http://www.utusan.com.my/utusan/info.asp?y=2010&dt=0124&pub=utusan_malaysia&sec=Hiburan&pg=hi_13.htm&arc=hive

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  125. mentalist says:

    ramai ulama selalu berpesan
    percaya kepada coincidence ataupun kebetulan itu memang menyesatkan.
    Tiada satu keadaan pun terjadi sebab kebetulan,semua petunjuk untuk umat manusia.
    kebetulan hanya untuk orang yang buta minda (brainwashed)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  126. freeyourmind says:

    utk sedara aerol; ye, mmg kau tu da tua kan? matang sangat dah. tapi kurang ilmu tu. rajin2 la pegi tngok The Arrival yg dibuat videonya oleh saudara kita yg besar jasa dia. 50 episod je. byk yang kau bole dapat. jgn ingat sume budak yg kau rasa muda ni mentah. ktorang alhamdulillah dpt bukak mata. harap2 tuhan bukak pintu hati kau. insyaallah. jgn dok dipermainkan agenda illuminati&yahudi ni.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  127. freeyourmind says:

    satu lagi buat mereka yg dah sedar dgn agenda mereka ni. jgn duk extremist sgt. KALAU KITA TERLALU EXTREMIST bermakna agenda mereka pun da berjaya.
    sbb da bwk kepada pegaduhan sesama sendiri. kte just rilex cool. kalau kawan2 kte tak tau. kte tunjuk kat diorang. kalau diorang nak terima ke tak tu hak diorang. at least tugas kte sebagai seorang muslim da selesai. rasulullah pun da besabda, smpaikan la pesanan walaupun sedikit. insyallah, semoga kte dihindarkan dari fitnah dajjal. ALLAHUAKBAR. ingat, akhir zaman ni, kekadang nasihat yg kte bagi tu pun org tak dengar. nanti kat akhirat diorang duk tanya kte awat hang tak ingatkan aku dlu. padahal kte dah dok ingatkan depa.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  128. mira izzaty says:

    saya tidak faham tentang lady i red dan freemason tu lah.boleh bagitau x

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
    • 3s says:

      kalu tak paham..nnt g tgk ‘THE ARRIVAL” kat ctu, u akn faham semuanye..bkn stakat lady in red je..bykkk lg..i pun dlu tak tau n tak faham..then after rgk the arrivel bru dapat.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  129. abg mat says:

    korang yang nak tau lebih lanjut korang boleh bukak laman web panjihitamdaritimur.blogspot.com.my, unikversiti.blogspot.com.my, sy juga salah sorang dari ahli badan fisabilillah GSM segala info dapat tahu. untuk pengetahuan pengaruh ni telah lama ada kat dunia ni dan terutamanya malaysia antara sedar x sedar je. jadi sentiasalah berhati2 wahai insan, digelar manusia, beragama islam, ingat lah wahai jemaah ku..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  130. [...] korang belum baca pasal AJL 24 dan unsur Illuminati serta Freemason, kami sarankan anda baca terlebih dahulu supaya korang tak blank. Seperti yang kami rasakan di [...]

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  131. anonymous says:

    Freemason bermaksud pembina-pembina yang bebas. Ia adalah nama bagi pertubuhan rahsia yang ditaja oleh Yahudi yang bertujuan bagi menguasai bangsa lain. Mereka menggunakan pelbagai cara termasuk cara yang buruk dan ganas supaya dapat menguasai dunia dalam jangka panjang. illuminati pula merupakan freemason sejagat iaitu peringkat yg tertinggi. untuk lebih lanjut, search di google mengenai pertubuhan ini.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  132. Nazim says:

    Salam.. syabas sume kerana dh perasan unsur2 djal ni.. aku dari mula mmg dh persan unsur2 ni kt AJL24.. dan mmg aku kata sial iluminati ni.. diorng dh brjaya tembus kt dlm minda org msia.. Mgkin selepas ini gerakan diorg semakin gana.. kepada SEARCH.. tukar la logo mata dajal tu.. bnyak lg logo bley guna.. wasalam..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  133. amir deedat says:

    salam…nape blog efairy holywar dah kne block…?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  134. tanpanama says:

    salam…bagi yg x tahu blog efairy dah kena hack dgn FBI…

    puak mereka takut dgn pendedahan pasal iluminati dan freemason kat blog tersebut…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  135. amir deedat says:

    slm..mne tuan tau??owner kne pape x?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  136. Nazim says:

    Pada pendapat aku.. penerbit AJL ni mesti ada kaitan dgn kumpulan iluminati ni coz dia yg arrange sume program ni.. Ermm sapa penerbit dia haaa??

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  137. dejavu says:

    freemason satu gerakan yg tersusun.. ia sudah mula menular di malaysia.. awas..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  138. sunshine says:

    hmmmm, surf internet cari kesemua video The Arrivals dari Part 1- 51…an eye opener untuk kita semua, insya allah…Penaja utama AJL untuk sudah bertahun2 adala Loreal…dan Loreal merupakan penyumbang ekonomi Israel menindas Palestine…

    May God protects us all, ameen :)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  139. The Arrivals says:

    Penerbit dia adalah Gbam – nama pun dah mengambarkan org2 Yahudi..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  140. kieyut says:

    astaghfirullahalazim…x sangka plak..
    nsib baik tgok yg ulangan je..x tgok pnuh..mcm2 hal skrng ni.dunia dh nk kiamat..slmtkanlah umat Islam ya ALLAH..amin~

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  141. nn says:

    if nak tahu lebih lanjut psal freemason peg tgk youtube then tgkla the arrival ==’ luaskan la pengetahuan korunk jgn balek balek fb la ms la twitter grr, bahaya wehh bende ni sume

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  142. FakePlasticLife says:

    end of the day, is the fight between, the jews, christians & muslims or between ppl who has Faith in The Lord Almighty or Lucifer?

    just becareful what we muslims think of other religions. if we hav bad thoughts abt other religions, what is the use of being a muslims?? are we not the same or even worse?

    nak cerita freemason ke, dajjal ke, jatuh dari langit ke, nak ckp org nie bodoh ke, org nie tak berilmu ke, haram ke halal ke, ingat skit pesanan Mercy of the World (SAW)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  143. peanut says:

    salam..kite mmg pnah tgok slide pasl ni….dan skng dserlahkan lg to kite mnrusi ajl…..subhanallah….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  144. elya says:

    mmg btul ap dktekn jejakirasul……….masyarakat kte skrg xpenah sedar bhwa org luar y b’niat jhat mhu mmsnhkn dunia kte y amn dmai…….mrke msuk scra hlus k dlm fikiran kte so,fikir2knlh sndri…..merci beoucoup

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  145. mahukan yg benar says:

    kepada yg menyatakan game chess tu haram.. sila buktikan yer.. sbb ramai jgak yg nk tau.. sebarang statement yg diberi hendaklah berserta bukti atau dalil dalil yang sahih.. supaya tidak disalah anggap dan mengelirukan orang ramai.. jgn hanya berbuktikan pandangan mata..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  146. ahchai says:

    info lebih lanjut pasal ni, sila ke http://six-stringstudio.blogspot.com dan donlot dokumentari “THE ARRIVAL” ..maka anda akan lebih tau pasal ini…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  147. putricempaka says:

    kesimpulannya,berhati-hati ketika melakukan sesuatu..perancangan @ kebetulan..hanya mereka yg tahu..apa yg penting,kita perlu ambik iktibar…slmt beramal…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  148. peace says:

    astarghfirullahalazim… npe la aku rasa takut sgt ble tengok smua 2… smoga aku d jauhkan dan d lindungi Allah.ble aku bca komen2 korang smua ni, aku
    rasa menyesal sgt d atas kesemua dosa yang telah aku lakukan.mak abah maafkan ima ye..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • miss commet says:

      aku rasa menyesal gak..sbnrnya stp thn aku tak la tgk sgt AJL ni.ntah nape thn ni aku tgok sakan pula.thibur sgt lak tu..astghfirullahalazim..ya Allah Engaku ampunilah hambaMu yg alpa ini..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  149. ain says:

    sebenar nyer tu hantu ker orang ???muskil tol la…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  150. 3s says:

    if korang rase ni 1 kbetulan la kan..yup! ni mmg 1 kbetulan yg byk sgt..aku pun sure yg si alyah tu tak tau pape psal bju merah die, dato siti tak de niat pun nk sama kan persembahan die dgn freemason n pereka stage tu mgkin tak de niat pun nk create stage berunsurkan freemason..TAPI!! “KEBETULAN” NI LAH BUKTI BERJAYENYE AGENDA DAJJAL..’KEBETULAN” nilah menunjukkan kealpaan kita..’KEBETULAN’ inilah yg dinginkan dajjal supaya manusia berterusan memikirkan ini adalah satu kebetulan dan oleh itu, manusia tidak akn pernah mmbetulkannya..pls..renung2kanlah..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  151. someone says:

    betul benda aku ada baca dalam stu majalah . 1st time aku tak amek kesah pasal ni semua . makin lamaa , memba aku sendiri yang tunjuk , tp , dgn tunjukkn kau ni . mmg lebih aku faham piramid gds baju merah and semuahh langkah dajjal sesat kan umat islam . yahudi ada bagai cara nk sesat kan kita . terutama hiburann sbb anak muda hiburann salah satuu ikutan mereka .

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  152. isya88 says:

    AstGhfIRuLLah aL AzIm…….. (*=*)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  153. anonymous says:

    ,sume ney bermula dgn rancangan yahudi.israel untuk menyesatkan owg islam,,

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  154. Hamba ALLAH says:

    Sebenarnya, Freemason ni dianggap ‘tak bersalah’ (walaupun kita tahu bahawa mereka ini sesat) kerana wujudnya secret sociaty in the secret sociaty dalam Freemason. Pertubuhan yang dimaksudkan adalah Illuminati (diambil sempena nama Lucifer). Dan bersesuaian dengan nama Freemason, mereka ini orang-orang yang mahir dalam seni pembinaan (tukang batu). Jadi, Illuminati mengambil kesempatan ini untuk memasukkan unsur persatuan mereka secara halus dalam seni bina Freemason. Buktinya piramid, stonehedge dan bangunan pencakar langit.

    Jd klu kita nak fuss-fuss tentang element Illuminati and Freemason yang ada dlm AJL24, ada baiknya kita tengok blek structure yang ada kat negara kita, makin banyak pencakar langit dan satu piramid ‘tersergam’ indah kat sunway. Jadi, pendek katanya, Illuminati, Freemason, Yahudi dan seangkatan dengannya dal lam bertapak di negara kita. Cuma kita yg x sedar dan itu bersesuaian dengan modus operandi diorang iaitu meng-inflitrate segala badan utama kat dunia ini. Jadi, lain kali buka mata dan renungkan apa yang tlah terjadi. Apa2 pun, kalau sesuatu terjadi, kita back 2 basic, Al-Quran dan As-Sunnah. Rasullullah pesan bahawa jika kita berpegang kepada keduanya, Insyallah kita x kan sesat. Wallahualam, Assalamualaikum

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  155. Orang Yg Lihat says:

    aku dh perasaan benda ini…
    tpi xtau kat mana nk salurkan maklumat…
    karang buat laporan media aku lak kena saman..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  156. NH5512 says:

    kebetul je kot..korg nie..banyak pikir sgt…!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  157. NH5512 says:

    kebetulan je kot..korg nie..banyak pikir sgt…!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  158. JenamaX says:

    Kalau nak tau camne gerakan Dajjal ni berkerja?
    Korang perasan tak sejak kebelakangan ni, golongan fasik dan artis tak sayang mulut lebih diberikan perhatian dlm statement hal hukum2 agama Islam.

    Contoh sorang artis seksi, ‘Rbc N I’, katanya “knp sya bertudung KALAU ITU BUKAN SAYA?”. bila ditanya pasal nama dia, dia jwb:” itu hnya nma yg mk bpk sya bagi, hakikatnya SAYA LAIN’. (adkh dia dh ngaku x islam?) Dlm sbuah tabloid “Seksikah saya?”.

    Sbuah majalah bernama “Mempelam” bln febuari 2010 tlh beri simpati kpd mak nyah yg kawin dgn jantan kat London. Katanya maknyah buat kerja amal bantu orang miskin. kata maknyah tu “bla kta btemu dgn cinta kita, jgn takut utk mempertahankan HAK-HAK cinta kita”. penutupnya ” Utk Fat, MEMPELAM ucpkn agr slalu tabah mnempuhi apa sj rintangan mendatang!”

    mcm tulah Dajjal Malaysia menjahanamkan Islam…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  159. window6.99 says:

    bagus

    malaysia ada peningkatan utk jd cam barat…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  160. weird says:

    habis la melayu..

    tak0t dowhh

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  161. ice kacang says:

    YA ALLAH !
    aku x tahu…
    nie kali ke2 aku baca
    1st time dipancaindera(kalu x silap aku)
    ingatkan ia hanya tipu !
    ish…ish…ish…
    cobaan!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  162. Lanun says:

    Tgk siri the arrival br knal ape itu freemanson dan iluminant

    The Arrival..

    Mediafire:

    Part 01-05 – http://www.mediafire.com/?znqkmzdtjq5
    Part 06-10 – http://www.mediafire.com/?jmmm3zmlyy4
    Part 11-15 – http://www.mediafire.com/?ijomymwwymf
    Part 16-20 – http://www.mediafire.com/?qktdrgjl0bz
    Part 21-25 – http://www.mediafire.com/?mqzmgwo1yzn
    Part 26-30 – http://www.mediafire.com/?dwoimzti2jy
    Part 31-35 – http://www.mediafire.com/?yzktzhynerj
    Part 36-40 – http://www.mediafire.com/?vtdyodzvqyj
    Part 41-45 – http://www.mediafire.com/?zgrdym2jemd
    Part 46-50 – http://www.mediafire.com/?zmuhuj4mm3z
    Outro – http://www.mediafire.com/?yifhhog1iny

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  163. Nur~ says:

    Pembetulan bagi sesetengah komen yang ada… Iluminati atau Freemason bukan fahaman Yahudi…. Yahudi/Jews sembah Tuhan, Illuminati/Freemason sembah syaitan~ So rasanya silap kalau tuding jari pada Yahudi.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • cai says:

      Kepada Nur…
      Iluminati atau Freemason bukan fahaman Yahudi?… Apakah yg anda tahu tntang Freemason/Illuminati ini?
      Apakah dalil konkrit anda mngatakan Yahudi mnyembah Tuhan? ‘Siapa’ yg mereka anggap tuhan? Saya cadangkn supaya anda bnyak mmbaca dan mmbuka minda/mata/hati tentag gejala ini… kerana ianya merupakan virus yg paling ditakuti… bukan shj dikalangan kita umat Islam, malahan penganut agama Kristian jg turut “takut” dgn mereka ini…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  164. ana says:

    waspadalah pada zaman kini…iluminati bkn sje mlalui hiburan malah merangkumi sgalenye….nauzubillah min zalik…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  165. jia yin says:

    ni shi seh

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  166. insanBiasa says:

    salam..
    nauzubillah…smua ni bkn kbetulan,..tp tlah d rncng..
    mgkin org yg trlibat dgn AJL ni xtau or xambk tau hal2 agma ni..mmg wjud..mgkin dorg just tiru je apa yg hollywood wat..klau tgk kt event2 d hollywood smua brkaitan dgn illuminati 2..yg artis2 mlaysia ni pkai main tiru je tnpa kaji dlu..nk brhibur pon jgn la smpai ksesatan..nk tau lbih lnjut tgk d arrivals..tp hati2 skarg dh muncul d arrival yg tiruan..hati2..wallahualam..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  167. hello there..
    someone speak English here?
    Can anyone tell me whats this freemasonry secrets?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • cai says:

      Dear Freemasonry Secret,
      Are u Freemason follower/member? If u neither one of their follower/member, nothing can tell 2 u… but if you NOT of a Freemason/Illuminati follower/mmber, I suggest u to find this Freemason/Illuminati in article n intrnet… Additionally, now these Freemason it’self has be reveal on the documentary (tv/documentary)….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  168. mr sapry paya mg says:

    beware dgn ape aje yg belaku skarag.. especialy pasal fesyen ngan budaya… x sangka ade gak yg nak wat cam ni kt malaysia… nk tsunami datag ke pe…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  169. sadGUrlz says:

    saya pon tak tahu nak ckp ape…baru tadi saya berckp hal ni dgn kwn dlm laman sembang.bole die kate tak mahu amik tau…bile saya ckp psl kewujudan DAJJAL.die kate mesti tanye dgn org yg arif dulu…agknye die tak tahu tentang semua ni.kesian saya tengok…rupanya memang ader umat kita yg da sesat..islam ni bkn pada nama je,bkn setakat smbut hari raya je,,,,tapi kena amalkan segala2nye ni menunjukkan kita ni islam sejati…tapi ader satu lagi yg saya sedih pasal kawan tu…die tak tahu ape maksud ayat2 al quran….ya allah sungguh besar dugaan mu ini…….

    – saya minta maaf kalu terkomen lebih…saya tau saya ni pon bukan sempurna sangat…-

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  170. suara says:

    smoga umat ini yg telah terlalu lama dilalaikan oleh musuh2nya kembali berpegang kpd alQuran dan sunnah. jauhi hiburan melalaikan..(^_^)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  171. one2know says:

    salam,tuan rumah….mana saya nak dapat maklumat tentang ‘Chekered Floor’ dan ‘Lady In Red’..??

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  172. lulu nina says:

    lol….tak perasan langsong la…..kenapa bole jadi cam nie…..org yg urus bahagian pentas nie bukan islam ker????macam tak prihatin jer…disengajakan or tidak ni???

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  173. cordook says:

    masyaAllah abg2 ni
    jom la kita beramal
    daripada kita leka bermain internet
    menyakiti hati org lain

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  174. I dont really fully understands the article But keep sharing
    Thanks :)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  175. alinae... says:

    thnx kpd pnulis..
    mmg da lma tau sal bnda ni but ckit2 jer…
    kpd org yg bgi comment ug bgs n byk sal agma,thnx la coz bntu umt islam yg smakin trpesong akidahnya…
    smoga ALLAH mlindungi kita…AMINN…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  176. daaaaaaaa !!! says:

    WOW !!!!!
    dasyatnyewk … ingtkan industri kitew ni tiotik bratkan bende2 mcam nie … rupa2nyew adew gak yewk yg terlepas …….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  177. If you suspect that there are [url=http://tsg-34.ru/forum/member.php?u=29522]termite pest control florida[/url] termites assailing your house, you should take immediate action before it’s excessively previous. A termite invasion can be fateful, as white ants feed on wood, therefore scuppering the structure of your firm such as the forest [url=http://www.noirsolutions.net/ForumLavoro/index.php?action=profile;u=95067]termite treatment cost[/url] foundations, beams, framing and more, that is used to construct a house a house In other words, a termite plague can yet destroy the whole structure of a house, if not treated on time. Besides, the earlier you unwrap it, the better, since you do not need to resort to spending [url=http://el-benaa.com/vb3//member.php?u=35580]natural termite control[/url] thousands of dollars, to eradicate these wood destroying dirt balls.

    There are various ways to [url=http://www.retromobil.no/Forum/index.php?action=profile;u=86855]subterranean termite control[/url] terminate white ants and the techniques diverge , according to which one suits you best. Normally you will have to gift some money in the tools and repellants, [url=http://www.digitaldropshipping.com/forum/index.php?action=profile;u=39032]termite control companies[/url] needed for the termite treatment appendage, and it is really expensive to get the aid of professional persons to do the job . Don’t forget that the pro’s know what they are doing and will guarantee that the white ants will not return. Thus if you attempt the do it yourself way , and stock still pick up the white ants, you may have a major [url=http://forums.aion-pwnage.com/index.php?action=profile;u=64446]termite control treatment[/url] white ant infestation, [url=http://www.imcpsupplement.com/fourms/index.php?action=profile;u=19196]best termite control company[/url] so visit a termite plague ascendency company immediately.

    Notwithstanding, [url=http://www.baansabai-loei.com/smf/index.php?action=profile;u=70138]termite control methods
    [/url] with early sleuthing of white ants, you can go for do it yourself [url=http://www.ziyaretlikoyu.net/forum/index.php?action=profile;u=55992]subterranean termite control[/url] termite handling and preserve costs . DIY termite treatment is not difficult, but you are required to have some idea of what termites are. Read up on the types of [url=http://getitwhere.com/simplemachinesforum/index.php?action=profile;u=26376]termite treatment cost[/url] white ants, where they come from, what they feed on, how they multiply and so on. With the Internet , forgathering this information should be easy.

    When carrying out DIY [url=http://www.guned.nl/Gunforum/index.php?s=af7168320fe5b88ad7264380048f23d3&showuser=93984]organic termite control[/url] termite treatment , your first task is to identify the type of white ant that is infecting your house. There are various types of termites such as drywood, subterranean , Formosan, to name a few. It is vital to know what type of termite you are dealing with firstly , because intervention for the various types of termite varies. You will be able to identify these termites if you have read up on them. [url=http://www.hplinks4u.com/forums/index.php?action=profile;u=50409]termite control treatment[/url] That’s why I mentioned that some background knowledge.

    [url=http://scriptspark.com/index.php?s=2d5f8d534b39c7873f3e7b15775f8360&showuser=36421] Termites [/url]

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  178. Usestiada says:

    Physican Prescribing Lipitor Cheap Glucophage Lipitor Buy No Prescription [url=http://www.box.net/services/web_documents/105/538819329/6b1063/Lipitor_No_Prescription/shared/lo365v2c0c ]Lipitor No Prescription[/url] Atorvastatin Ot Lipitor Does Lipitor Secrete From Drug Zocor Lipitor Prescription Tablet Prevastatin Generic For Lipitor Changing From Lipitor To Crestor [url=http://www.box.net/services/web_documents/105/538824157/8399a0/Lipitor_Prescription/shared/zr1yzbk9mm ]Lipitor No Prescription[/url] Benefits Lipitor Prescription Side Thigh Pain With Lipitor Use Lipitor Diarrhea Lipitor And Diahrea Lipitor Atorvastatin Minnesota [url=http://www.box.net/services/web_documents/105/538826423/cfe79d/Lipitor_Generic/shared/48vacx3n4r ]Generic Lipitor 20 Mg Online Pharmacy[/url] Drug Zoloft Lipitor Prescription Tablet Lipitor Prescription Cheats Medicine Lipitor Lipitor Prescription Driver Adverse Reaction Lipitor Zocor Lipitor Equivelant Dosage [url=http://www.box.net/services/web_documents/105/538830315/24e724/Lipitor/shared/xkna45b0gd ]Which Is Better Crestor Or Lipitor[/url] Online Buy Lipitor Statins Lipitor Vitamin D New Study Lipitor No Prescription

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  179. hishimmossy says:

    Does Lipitor Make You Poop More Muscle Enzymes And Lipitor [url=http://www.box.net/services/web_documents/105/538819329/6b1063/Lipitor_No_Prescription/shared/lo365v2c0c ]Lipitor No Prescription[/url] Pravachol Vs Lipitor Pfizer And Lipitor Does Lipitor Cause Memory Loss Lipitor Cocaine Lipitor Fake [url=http://www.box.net/services/web_documents/105/538824157/8399a0/Lipitor_Prescription/shared/zr1yzbk9mm ]Side Effects Lipitor Prescription[/url] Lipitor Ast Lipitor No Prescription Buying Cod Zocor To Lipitor Comparison Is Lipitor A Statin Therapy Adverse Reaction Lipitor [url=http://www.box.net/services/web_documents/105/538826423/cfe79d/Lipitor_Generic/shared/48vacx3n4r ]Generic Lipitor 20 Mg Online Pharmacy[/url] Financial Assistance With Lipitor Prescription Diovan And Lipitor If Taken Together Lipitor And Norvasc Combined New Name Lipitor Furosemide Buy No Prescription Lipitor When To Take [url=http://www.box.net/services/web_documents/105/538830315/24e724/Lipitor/shared/xkna45b0gd ]Lipitor Generic Online Pharmacy[/url] Pravachol Lipitor 1 4html 1 1html Rash Lipitor Lipitor No Prescription Bargain

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  180. There is [url=http://youthcanlead.com/forums/index.php?action=profile;u=75119 ]car detailing[/url] car detailing san diego
    [/url] nil quite an like the satisfaction that comes from detailing the [url=http://seul.attia.com/Forum/index.php?action=profile;u=62866 ]car detailing[/url] self service car wash
    [/url] outside of the car . I don’t know why it is but it seems that black motorcars are the unities that have the most reflective qualities when they are [url=http://w7downloads.info/member.php?u=79860 ]mobile car detailing[/url] hand car wash
    [/url] clean. This is credibly because black as a color when it is clean tends to have the most mirrorlike finishing. Having enunciated that it [url=http://winniesodsai.com/Webboard/index.php?action=profile;u=36914 ]car detailing[/url] mobile car wash equipment
    [/url] stock still is something that very few owners are willing to dedicate to over the long terminus . I ‘ve oftentimes enunciated that detailing as a spare time activity is a fine production line between mental illness.

    Most proprietors get into the deed of [url=http://wrugradio.com/Topics/index.php?action=profile;u=80704 ]mobile car detailing[/url] car detailing tips
    [/url] detailing her car erst or twice but then give up on it, simply because it is but too much [url=http://www.ninjahero.com/bobbyboardforum/index.php?action=profile;u=80010 ]car detailing[/url] car detailing cost
    [/url] work especially if the vehicle is driven regularly. I know this is true in my own case peculiarly with vehicles that are driven in the winter or in cities where it rains a lot. Detailing your car ‘s exterior asks diverse levels of commitment .

    For example you may be what I would [url=http://inecta.com/forum/index.php?action=profile;u=24664 ]auto detailing[/url] car detailing tips
    [/url] call the weekend detailer. The weekend detailer is soul who is inexorable about laundering and keeping the outside of their [url=http://www.uokgames.com/runuoextended/forums/index.php?action=profile;u=16596 ]mobile car detailing[/url] car detailing tips
    [/url] motorcar clean. This individual is not afraid to experiment with many of the lavation and spray and wipe productions that are on the mart. Some of my dearies include Meguiars Quick Detailer which is a wonderful intersection to be applied on a vehicle just after you ‘ve washed it.

    The reason I like this product is because it has some of the most advanced [url=http://escofort.ru/forum/index.php?s=352605b5157ffa92f821ef7254405997&showuser=58171 ]mobile car detailing[/url] car detailing companies
    [/url] technology for providing a very quick comment to the outside of your car , without the usual bringing down cleanup and climbing that is involved in more comprehensive capers.

    [url=http://focuspix.com/forum/index.php?action=profile;u=72517 ]mobile car detailing[/url] car detailing business
    [/url]

    [url=http://onlydalat.com/forum/index.php?action=profile;u=26751 ]mobile car detailing[/url] mobile car wash business
    [/url]

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  181. whitspith says:

    No Prescription Prednisone Online Purchase Prednisone No Prescription 500mg [url=http://www.box.net/shared/qjf0mnj33o ]Zithromax No Prescription[/url] Ciprofloxacin 1000 Mg No Prescription Prednisone No Prescription Qu%c3%a9bec Olmesartan Lasix No Prescription Overseas Pharmacy Prednisone No Prescription Generic Lasix Furosemide Cheap No Prescription [url=http://www.box.net/shared/pcz0ieflme ]Prednisone No Prescription[/url] Cipro No Prescription Overnight Fedex Consulate No Prescription Buy Lasix Live Gonorrhea No Prescription Zithromax Buy Ciprofloxacin 100 Mg No Prescription Demeclocycline And Lasix No Prescription [url=http://www.box.net/shared/ctzqzqfx8e ]Lasix No Prescription[/url] Sell Generic Ciprofloxacin Non Prescription Prednisone Revolution No Prescription Now Buy Ciprodex No Prescription Delivery 20mg Prednisone Online No Prescription Prednisone Dogs No Prescription [url=http://www.box.net/shared/75tl92b67d ]Cipro No Prescription[/url] Lasix Sr No Prescription Purchase Get A Prescription Novel For Zithromax Ciprofloxacin Hcl No Prescription

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  182. suisgurcirl says:

    I stand in want to demand you how crave a period
    do surf internet a day?
    And what are you doing?
    Working, chating, searching uncharted information?
    And what your [url=http://www.canoscanlide20.com/ ]favorite site[/url]?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  183. Ritalin No Prescription Also Generic Lexapro No Prescription [url=http://www.box.net/shared/lkmamngo8o ]Oxycontin Online No Prescription[/url] Cheap Oxycontin No Prescription Buy Paxil Cr No Prescription Lexapro Canadian Lexapro Side Effects No Prescription Needed Buy Cheapest Lexapro Risks No Prescription Lamictal No Prescription Buy Lexapro Order [url=http://www.box.net/shared/qcxp5cad62 ]Purchase Codeine Without PrescriptionBuy Codeine No Prescription[/url] Lexapro No Prescription Cialis Buy Best Lexapro Benefits Nonprescription Buy Cheapest Lexapro Dosage No Prescription Lamictal Escitalopram No Prescription Discount Lexapro Sale Lowest Lexapro Side Effects Nonprescription [url=http://www.box.net/shared/b0tfsgd39j ]Buy Cheapest Lexapro Benefits No Prescription[/url] Find Cheapest Lexapro Side Effects Nonprescription Lexapro No Prescription Pharmacy Escitalopram Escitalopram No Prescription Cheap Lexapro Discount No Prescription Needed Cheap Lexapro Buy Cheapest Lexapro Depression No Prescription Escitalopram [url=http://www.box.net/shared/5mn4vkrd63 ]Buy Ritalin No Prescription[/url] Acetaminophen No Prescription Codeine Ritalin No Prescription Order Canadian Lexapro No Prescription Needed Cod

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  184. voveTannori says:

    Plavix No Prescription You Talk Buy Best Zoloft Side Effects No Prescription [url=http://www.box.net/shared/z94m1vndur ]Buy Zoloft Without Prescription[/url] Zoloft Free No Prescription Generic No Prescription Purchase Zoloft Cheapest Online No Prescription Order Zoloft Zoloft Non Prescription Alternative Adipex No Prescription Zoloft Mg [url=http://www.box.net/shared/v9vehzizf6 ]11 Prescription Norco[/url] Discount Zoloft With No Prescription Norco Prescriptions Meridia Diet No Medication Prescription Required Plavix No Prescription Restaurants Generic Zoloft With No Prescription [url=http://www.box.net/shared/bv5r3qopft ]Purchase Meridia Without Prescription[/url] Canadian Meridia No Prescription Needed Sertraline Side Effects No Prescription Zoloft Zoloft No Prescription Cheap Vancouver No Prescription Download Generic Zoloft Meridia No Prescription Generic [url=http://www.box.net/shared/v1rf2z1jyi ]Purchase Plavix Without Prescription[/url] Discount Zoloft With No Prescription Buy Cheapest Zoloft Side Effects Nonprescription Meridia Recipes No Pill Prescription Required

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  185. Pharma320 says:

    Hello! kfbgdaa interesting kfbgdaa site!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  186. Sheryl Almen says:

    Hey check out my blog too. I hope i have some fun stuff too.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  187. juigueaquaple says:

    I want to encourage you how long a heyday
    do surf internet a day?
    And what are you doing?
    Working, chating, searching inexperienced information?
    And what your [url=http://www.grundigsatellite.com/ ]favorite site[/url]?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  188. Pharmb611 says:

    Hello! cbckbck interesting cbckbck site!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  189. Pharme589 says:

    Hello! fefeefb interesting fefeefb site!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  190. Jola says:

    I was wondering if someone here heard about this [url=http://www.virection.com]natural viagra[/url] called Virection. It seems that it claims to be considered a safer substitute for The blue pill because it is all natural and don’t have the regular constraints and negative effects that can accompany the common erection problems treatment. I’d be happy if someone who used it could possibly please reply and give a feedback as i am really thinking of trying it out and wish to have a basic idea from folks who used it before I do. Cheers!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  191. Thaminister says:

    Jeśli marzymy o własnym mieszkaniu – powinnośmy się zastanowić na wybraniem jednego z dostępnych na rynku projektu, lub zapytać znajomego architekta o [url=http://www.projekty.ign.com.pl]projekty domów[/url]. Wybór jest ogromny, niektóre biura oferują mnóstwo projektów, jednakże trzeba się czasem mocno zastanowić, który projekt wybrać.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  192. lose weight says:

    Thanks buddy. Nice article you have here. Have some extra websites to point to with more information?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  193. fat says:

    Thanks bud. Great submissions you got here. Got some more sites to link to which have a bit more stuff like this?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  194. yukkiko says:

    slh 1 petande akhir zamn

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  195. Tyra Bolnick says:

    My lecturer was talking about this idea just final week. I ought to get back again to working on my engineering management assignment as opposed to reading blogs – I despise homework assignments but I enjoy the net LOL

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  196. ELLY says:

    sape yg bersalah dalam hal ni ye ?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  197. NAI says:

    dah maksiat. mesti la ada illuminati. …… tapi kurang kesedaran

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  198. syafiq says:

    tunjuklah logo freemasonry

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  199. ena says:

    mane org yg bertanggungjawab hal ini patut dibawa ke pengadilan

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  200. tuan says:

    jangan meremehkan benda yang nampak remeh di mata zahir….sedangkan yang diremehkan itulah merupakan agenda terdasyat memasuki hati kita…….ingat,….bila hati dicemari…susah untuk dikikis…..sistem dajjal menguasai dunia dengan beberapa laluan,,antaranya hiburan……yang paling melalaikan….selepas hati ditakluki……..apa yang akan jadi….fikirkan lah….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  201. schasullivan says:

    tah lah pelik lah org melayu skunk nieyh .. ade pulak masonic dyowg tu … melayu ke ? ke keturunasn pharaoh? aiyoo… islam hanya pada name aje …gaye sume masonic yahudi ..,bodoh2… sape kah pemimpin yg berwibawa yg membawa masuk masonic dlm malaysia … open our eyes lol… so that we kno who are the head of freemasonic at malaysia … its start of M… just so u all know ..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  202. ninashanina says:

    apa pun kita ni umat akhir zaman..semua ni org yahudi dah rangcang dr zaman dlu kala lg..tak mustahil wlupun zaman dah moden mcm ni kita yg berfkran lebih baik dri zaman dlu tak leh nak fkir apa yg org yahudi buat ni hanya la nak memesongkan akidah org2 islam mcm kita ni..tp bleh dikatakan org islam zaman skrng ni dah bnyak yg terpesong..bila tegur ja trus marah2..tak dpat trima hakikat yg mmg sndri buat dosa..ya la malu nak bgtau kebnran bahawasanya org yg salah tu dah terikut2 ajaran yahudi ni..tiada agama yg indah selain agama islam..dlam pelajaran di sek baik ditmpat2 lain pun kita dah sedia maklum syaitan atau iblis akan menyesatkan umat2 nabi adam a.s sehingga tibanya hari akhirat..mengumpat,mengutuk,menghina,membuli,memembunuh,membuat maksiat,berpkian seksi,punk,skinhead,dan sbgainya smua itu dri hasutan syaitan dan pengaruh yahudi..mcm ajl ni bg pendapat sya tak ada kebetulan..org2 ajl ni rasa cara org2 yahudi ni nmpak menarik so mereka ambil contoh smua ni dan hasilkan gambaran yg cantik tanpa membuat usul periksa bahawa gambaran yg dikatakan menarik ini sbnarnya slah satu dri ajaran freemason..kita sbgai org islam yg lahir dizaman moden ni sptutnya otak kita pun kena la moden jgak..kena bnyak lg belajar tntang ilmu2 islam ni..kita ni terlalu cetek tntang islam..jd,renung2kan la fkir2knla..dunia ni dah terlalu tua.kita tak tau bila ianya akan rebah..tanda2 kiamat sudah terlalu bnyak berlaku..sya sndri kena bnyak belajar lg..ilmu yg sya pelajari ni pun tak cukup utk bekalan sya di akhirat nti..sya pun umat islam yg tak lari dri salah dan silap..tp kita seharusnya cepat2 sedar yg kita ni dah terlalu jauh menyimpang..solat 5 waktu pun kdang2 kita buat pun tak cukup kan..???ntah2 langsung tak buat..selagi kita celik,hidup cepat2 la kita sedar..bila2 masa sja ALLAH S.W.T akan menarik smua apa yg dah diberi oleh NYA pda kita begitu sja..sya sbgai kwn2 seagama islam ni ingin mengajak anda2 smua sma2 la kita peka tntnag senario skeliling kita ni..sya mohon maaf jika apa yg sya komen kan ini tidak menyinggung mana2 pihak dan tidak terlintas niat dihati sya ni….insyaallah wlupun sehari sekali kebaikkan yg kita buat insyaallah kebaikkan kita itu akan ditulis dan smoga swaktu perhitungan nti kebaikkan kita ni lbih berat dri yg sebaliknya..insyaallah…!!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  203. pencinta islam.. says:

    bodoh ada akal xnak guna. semua nk ikut cra iblis.. islam korang letak kt mana nk seronok pnya pasal islam korang nk letak kt tepi.. dh tau itu amalan dan cara golongan freemason ikot gak.. ramai dh terpengaruh cara dajjal..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  204. gpswatch says:

    i have just began my unique wordpress blog page about gps watches made by garmin. I was just wondering what concept you are implementing right here so i could use it as well. Thank you

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  205. Nasuha says:

    Nampak sgt dunia ni dh tiba di penghujungnyee .

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  206. Pretty section of content. I simply stumbled upon your weblog and in accession capital to assert that I acquire in fact enjoyed account your weblog posts. Anyway I’ll be subscribing on your augment and even I success you get admission to persistently rapidly.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1