Written by Bella | May 23rd, 2016

Ada khabar angin mengatakan pelawak terkenal, Achey berselisih faham dengan pengarah Ghaz Abu Bakar dek kerana Achey pernah menolak untuk melakonkan watak Mat Yam didalam filem box office Polis Evo sebelum ini.

Terdapat juga dakwaan kononnya nama Achey sebenarnya digugurkan daripada filem tersebut kerana masalah disiplin.

Tidak mahu namanya terus buruk, Achey telah tampil dan menceritakan perkara sebenar. Jelas Achey, beliau sudah menerima watak Mat Yam sebelum ini tetapi timbul beberapa kekangan sehingga ia terpaksa digantikan dengan pelakon Amerul Affendi.

Tidak timbul soal tidak berdisiplin di set penggambaran atau sebagainya. Sebenarnya semasa penggambaran diadakan, berlaku banjir besar di Terengganu sehingga menyebabkan penggambaran terpaksa diadakan semula di ibu negara.

Gosip mengenai perselisihan faham ini mula timbul apabila Achey melakonkan  semula watak Mat Yam ketika di pentas akhir Maharaja Lawak Mega 2016.

Cuma hasilnya kurang memuaskan dan penggambaran seterusnya terpaksa dipinda ke tarikh lain. Saya bagaimanapun tidak dapat turut serta kerana terikat dengan komitment lain pada waktu itu.

Saya cuba bincang dengan Ghaz tetapi tidak dapat menemui tarikh yang sesuai. Saya juga sudah meminta maaf kepadanya. Jadi tidak timbul isu lain melainkan semata-mata  kerana pertindihan jadual.

Walaubagaimanapun, Achey tidak terkilan kerana tidak dapat menjayakan watak Mat Yam yang mendapat pujian ramai. Buat Achey, semua itu adalah rezeki masing-masing dan beliau juga cukup kagum dengan bakat lakonan Amerul Affendi.

Bak kata Achey semua ini adalah rezeki, lagipun Achey sudah cuba untuk menerima watak Mat Yam cuma tidak dapat laksanakannya sehingga akhir. Apa-apa pun, memang menjadi bila Achey lakonkan semula watak Mat Yam di MLM 2016 yang lepas. Hehe..

Sumber Berita : KOSMO!

10 responses to Achey Bergaduh Dengan Pengarah Ghaz Abu Bakar ?

  1. hijau says:

    Bagus juga achey tak jadi mat yam, sesungguhnya Amerul Affendi amat amat amatlah sesuai dan berjaya melaksanakan watak Mat Yam dengan cemerlang.

    0

    0
  2. melati says:

    Achey ni , lawak terjerit2 mcm monyet kena belacan, harap kan tuah Abam jer.! tu jerrrr

    0

    0
  3. miss v says:

    ni mamat kuat meroyan menjerit2 mcm beruk tp lawak ke laut…ni aku sokong melati…hrp abam je yg lawak..

    0

    0
  4. anti achey says:

    betul.. suka sgt dia ni terjerit2, over… tak terpekik terlolong tak boleh agaknye…..

    0

    0
  5. QALISH says:

    PERHITUNGAN YANG BETUL DARI GHAZ MEMBERIKAN WATAK MAK YAM KPD AMERUL.WATAK DI LAKUNKAN DGN BAIK SEKALI. KLU ACHEY, KINTANG KINTUNG LER WATAK TU..KE LAUT. MENJERIT, TERKINJA-KINJA, OVER TU JER YG MAMPU DIE BUAT UTK BUAT ORG GELAK…ABAM …EMMMM

    0

    0
  6. zurahone says:

    maharaja lawak mega da lama habis. polis evo pon da lama tayang. so apa masalah korek balik cita lama? da xda isu nk popularkan diri? or beautifulnara cedok cerita kurun keberapa? al maklumla gosip kat sini xda yg asli kecuali surat terbuka utk peminat.itupon peminat yg tulis.

    0

    0
  7. anonym says:

    sampah

    0

    0
  8. Anonymous says:

    lantak kat dye la nak jerit truk2..tak kacau korang pon kan??

    0

    0
  9. mak c kina says:

    hahaha…baru ku tau nama dia mat yam..selama ni aku igt nama dia maya(mayang)…hahaha…

    tp cite dah lama kot..nk flash back buat apa?

    0

    0