Written by AbangNara | September 2nd, 2010

ac mizal

Wah. Kagumnya kami dengan AC Mizal. Selepas maju dengan bisnes gelang dia, kali nie dapat gelaran Datuk pulak dari Sultan Pahang. Mungkin rezeki di bulan Ramadha kot. Moga-moga AC makin maju selepas ini.

Oh ye untuk yang tak mengetahui, AC mungkin boleh dimasukkan ke penjara kerana kes nafkah anaknya. Keputusan mahkamah bakal diketahui 28 Oktober ini. 

Kami pelik kenapa tak setel-setel kes nie. Rasanya kalau bergelar Datuk duit mesti ratus-ratus ribu punya. Bayar ajerlah. Bukan orang lain, anak sendiri je pun. Takkan nak bagi kat anak sendiri pun kedeng kot? Mesti ada sesuatu sebenarnya.

Siapa tahu ada cerita yang tak diketahui ramai di sebalik kes nafkah ini. Mungkin hanya AC yang tahu kebenarannya. Bagi kami, pihak yang benar akan menang jugak satu hari nanti. So kita tunggu keputusan mahkamah je la.

290 responses to AC Mizal Dapat Gelaran Datuk Dari Sultan Pahang

  1. mayrien says:

    ho ho datuk ac

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • gilo says:

      PAK RAJOLI BAGI KAT DIA…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • dapat gelaran datuk? T_T

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • [email protected] says:

          hahaha..dato??ala…kat pahang Dato tak laku…kt saner pagkat dato leh jual beli lar….x heran..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • tania says:

          sian mat sentul tak dpt2 lagi dato dia nie legend tu!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • muiz says:

          betui tu…kwn saye dato s ckp..kt pahang dh ramai benor dato…klau baling batu.. mesti batu tu kena dato…haha…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • mis annaliz says:

          jangan berani kelau kenyataan macam ni.. jandan perlekeh datuk dari pahang.. tu boleh kena sama. dan boleh hina sultan pahang.. sebab pertikaikan Anugerah dia bagi… dah sedia masuk lokap polis ka?

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • cucu cicit pahang says:

          oii,jgn perlekehkan anugerah kesultanan pahang….bkn sng nk dpt gelaran dato’ d pahang….nak kena saman dgn keturunan besar aku ke?

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • rokiah says:

      paknil dah dpt dato lom?

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Blog Sensasi says:

      Rezeki bukan org tahukan..tahniah AC..jadi toke tentulah patut dapat Dato’

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • sWeEtDaRLinG says:

        rasanya kalau nak pikir layak, Rosyam Nor lagi layak!!

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • gilo says:

          acapan lagi layak kot!!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • jas says:

          sWeEtDaRLing..Rosyam Nor xnak Dato’ cos dia berpendpt masih x layak but dia dpt pingat kebesaran dr Yang Dipertuan Besar Melaka cos dia org Melaka..Ala apa nak heran semua artis Malaysia dpt title dr Pahang..unless dpt dr Agong mcm Tok Pah..kira title Tok Pah lagi class dr Tok Ti le hehehe..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • faizal says:

          pandai2 je rosyam org melaka..rosyam org kerinchi laa..wife dia org melaka,masjid tanah…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • hanza says:

          mana ko tahu Rosyam orang Kerinci, ko orang Kerinci ke ? Sila buktikan…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  2. pocet says:

    first :)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  3. amy says:

    hmm~~

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  4. [email protected] says:

    apa sumbanganya,,, besar sangat ker sampalik dapat Dato’

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Rija|udDin uL-haQ says:

      aku tak berapa berani komen pasal pemberian2 diraja nih…nanti tak pasal2 kena….
      .
      tulah namanya rejekii..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • [email protected] says:

        nak jugak tau sumbangan nya

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • natts says:

          aku pun sama.nak tau jugak..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Hani Bunny says:

          from bisnes jual gelang kut.. tak munasabah pulak aku rase dia dpt title tu… ni bukan jeles ke ape tp his contribution tak berape jelas.. tp klau betul contribution dia is super loba loba, then it is his well worth effort…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Cik Mun Jamu Zulkepli says:

          Ana setuju,.. besar la sangat jasa jual gelang?
          Hmm org kata bayar rm30K pun bleh dpt dato’.
          Apa2 pun jgn kena tarik balik sudah.. Ngehhhhh
          Wallahua’lam.

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • tania says:

          Hani sumbangan dia bile dia nyanyi lagu fiona….pas2 pakai baju ujan…nari dkt tong2 yg terbakar tuh!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • zaihas says:

          sumbangan AC…

          1. Mengharumkan nama negara di peringkat dunia
          2. Pengacara AF paling berjaya (mengalahkan Aznil)
          3. Bisnes man paling berjaya
          4. AC dimana paling diminati
          5. Jutawan baru
          6. Banyak berjasa dlm industri seni negara

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • zaihas says:

          Harap berjaya dengan kes nya dan tak masuk lokap…tp kalau dah dpt dato mesti lepas punya…dan duit pun banyak…kacang ja kan…..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Dome says:

          apa jasanya? ..afdlin sauki lagi banyak jasa!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • love says:

          takkan itu je sumbangannya?taklah segempak mana.aznil/norman kru/habsah hassan lagi ok atau banyak lagi artis2 senior yg lebih layak utk terima title tu..lagi satu..tolonglah jangan senang2 nak bg title datuk kat artis ni.bukan tak boleh,tp hnya kpd mreka yg tlah berikan sumbangan yg besar kpd ngara,bgsa,dan agama shaja.

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • sony says:

          nak wat cam ne tp mmg betul r ada komen kat atas tu yg title datuk kat pahang bersepah2…..tgk artis dah r, sultan mana yg plng byk bg darjah tu??? Yang Di-Pertuan Negeri2 yg tak beraja pun tak byk bg darjah tu kat artis….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • oppst says:

          OH JAB….KALAHKAN AZNIL….??? AZNIL DAPAT AWARD KOT PENGACARA TERBAIK DI ASIA~~~

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • arawana says:

          datuk2 gak..jgn lupa byr nafkah anak ekk..
          kesian bdk2 tu..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • sms says:

      eh..sedara [email protected] ada kat sini? rupanya nak lepak kat GBN tu sampai bila2..hehe

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  5. tayum.. says:

    tahniah bro kalo betul la..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  6. [email protected] says:

    taniah kepada ac n dapat datin le isterinya

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • natts says:

      sonok lol datin emylia rosnaida..betul ek?

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • [email protected] says:

        boleh le

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Datin .. says:

          mau nye janda dia makin beron pas ni… sbb emilia dpt datin… hahaha..
          knp ac xnak byr nafkah yg bini dia duk tuntut2 tu??? kita tggu lak komen dr ac plak pasni.. asyik si janda tu je dok pung pang sne sni…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  7. Reena says:

    Dato’ AC? Biar betikkkkkkkkkk….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  8. myself.... says:

    ermm….byk lagi yg layak jd dato’ xjd dato’….sape ac mizal ni yerk???glamor ngan gossip je…tetibe jadi dato’….dato’ suppose to be someone yg leh dijadikan contoh…ni x…ntah la…dunia akhir zaman…org yang ntah pape die agong2 kan….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  9. Tooiinnkk..!! says:

    Harap2 Ac dpt selesaikan nafkah anak2 die 2,kate duet juta2 tk kan nafkah ank pun liat nk byr sampai dpt waran tgkp mahkamah.Any way congrats Ac

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  10. flower says:

    apa sumbangan ek smpi dpt title datuk?just nak tau.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Geli Geli says:

      usahawan gelang paling berjaya! ngehh..ngehh..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • zaihas says:

      siapa ckp nak dapat dato mesti ada sumbangan…..bgs lah bagi dgn AC daripada bagi dgn Shah Rukh Khan apa sumbangannya….org luar..AC ni org bisnes mestilah ada sebab musabab dia dpt datok….lu fikirlah sendiri..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • zaihas says:

      sifor u information…..ramai individu di luar sana yg tergila-gilakan gelaran mcm ni…tak tau apa sebab lah…sanggup buat apa saja utk mendapatkannya..biar pun tak layak….mgkn suka lah dgr org panggil dia ” Datuk” sblm nama….tp jgn risau esp..lelaki kalau dah dapat cucu dapatlah gelaran datuk tu…..tak pyh susah2 lobi….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  11. basshunter says:

    senang2 je dpt title dato ek….ish2…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  12. Nita says:

    Huittt dapat gelaran Dato’ lak ni…apa dia buat untuk negara kita ni..cuma nak tau ja ni.. sbb yang aku tau dok kecoh hal nafkah kat anak2 dia ja… hmmm dah jadi Dato’ ni, takkan la hal ni pun tak boleh nak settle lagi.Apapun tanggungjawab di utamakan.Zuriat anugerah Allah.Jagalah amanah Allah tersebut.Anyway congratulation Dato’ AC!!

    Jangan lupa duit raya tahun ni tambah ckit… keh keh keh

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  13. mia says:

    pasal nafkah tu, mana lah kita tahu siapa betul siapa salah. macam tak logik je dia xbayar, tah2 bini dia xpuas hati tgk dia da senang skrg. hohoho

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • lain says:

      atau dia tu yg dengki sgt ngan ex-wife, tensen tgk ex-wife dia xsengsara n xnyesal langsung lepas cerai ngan dia, agaknya dia harap ex-wife dia merayu-rayu jgn ceraikan I tp sebalik lebih gembira…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • mia says:

        dua2 ego. nak buat macam mana. dua2 nak tnjuk boleh hidup senang lepas bercerai. camtu la jadinye. ;)

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • paper says:

          apa yg pasti, xbayar nafkah mmg ampeh, saper nk laki xsmayang subuh? aku xnak. nauzubillah

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • sharp shooter says:

          per pun mslhnye nafkah anak perlu dibyr..tu hak anak2..camner ex wife dia nak ada access to the money kalo buku bank dia yg simpan?

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  14. patutny Aznil lagi layak dpt title Datuk.. bila agaknya Aznil nak dapat…Musykil aku apasal AC yg dapat tak de pon buat apa-apa sumbangan…..just jual gelang je…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  15. badukang says:

    apa2 aja la…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  16. lepas ni betambah Meroyan lah ex-wife dia nak mintak bayar nafkah anak2….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  17. eima says:

    wahhh dasat la .. muda lagi dah dpt dato’
    datin emilia pas nih

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • apa2 ajer says:

      Harap2 pas nie dia leh settlekan kes nafkah anak2 dia kan..? kalau tak malu la… Dapat gelaran Dato’ tapi nafkah anak pun x mampu nk bayor kannn..??

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  18. ketupat says:

    gelaran dato ni ada dua .Satu adalah kerana jasa dan satu lagi kerana dah jadi tokoh koporat hehe .. gamaknya la..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  19. apa2 ajer says:

    Dia dapt gelaran Dato’ or Datuk..?

    Dato’ adalah gelaran diberi oleh Sultan negeri

    Datuk adalah gelaran yg diberi oleh YDPertuan Agong yg memerintah.

    Setahu aku laa…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Datin .. says:

      dah sah2 sultan pahang yg bg. so DATO’ laaa…
      ko ni duduk mne??? Agong skrg bkn Pahang laaaa…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • sengkuang says:

        abang nara salah letak title tu. suppose dato’

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • mawar berduri says:

          abg nara ni pun 1,lenkali letaklh tittle tu yg betul2 nyer…ni x kjp dato’ kjp datuk…den pun nek poning,at lastnye…pembc yg berblh sesame sndiri…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Ryta says:

          Relaxla Datin….emo sangat la ko ni! Kan ke apa2 ajer tu bertanya….sbb konpius dgn tulisan Bang Nara….heiye!!….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  20. kalau kerana koporat apa bisness nya????
    kalau kerana jasa apa jasanya??????????

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • mys abby says:

      jual gelang jela kot…yg lain berlakon je kan..tp takleh blah kete mahal2 melambak kt umah dye…untung besar kot jual gelang…apepun tahniah la…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • i am KD kot says:

        untung besar .. utng nga anak.. huhu

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • ezzraa says:

          bisnes gelang dia bkn kecil-kecilan..siap ada syarikat konsortium lagi..bisnes sampai international…sbb tu mampu pakai ferrari n bentley

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Geli Geli says:

      penyumbang gelang terbanyak utk sultan kot!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  21. mummy confius says:

    Apa sumbangan dia??
    Besar sangat ke jasa dia??

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  22. ayu says:

    NTAHNYA

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  23. azurin says:

    jual gelang je dapat datuk??aku pon nak jual gelang gak macam nie….yahuuuuuu….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  24. Zya says:

    sian anak2 dgn first wife dulu. mane pnh die sebut pun..asyik2 anak dgn emilia je..hrm…camni pun dpt dato’ ke?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • mawar berduri says:

      tulah…kesian kt ank2 dye tu,tntu berasa hati sbb ayh mcm xnk ngaku je depa ank2 dye…pehallah si ac ni,mcm xadil jek,

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  25. jiji says:

    yg pentg aku mmg xsuke die ni dr dulu….kalo ckp pasal nafkah anak….byk tol dier punya alasan….kalo bg xkan bini ko bsg2 lagi kot….mcm ni pon bleh dpt dato` ke..hampeh

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  26. Miss Poco says:

    ramai sgt yg dpt gelaran dato’ ni…

    cam jual beli je…huhuhu…

    x heran pom…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • F-O P says:

      A’ah..Dato’ dari Pahang especially, berlambak2 bg kat artis yg kadang2 sumbangan tu takde la besar mane..kalau setakat sbb glamer & sbb jual gelang Edymium boley dpt Dato’, baik tak payah…

      Nak cadang kat Sultan Pahang supaya diberikan gelaran Dato’ kpd semua artis2 di Malaysia..yg lama & yg baru jd artis..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Hani Bunny says:

        ramai ckp sultan pahang mmg suke entertainment, betul ke? rasenye biase la kot klau nk suke cume maybe it’s too obvious for kerabat diraja pahang.. even tengku mahkota pahang pun married julia rais the gorgeous.. tak leh ckp psl sultan lebey2, nnti kena tulah pula … :)

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  27. DATO' ATOK says:

    KAH..KAH..KAH..WAT A JOKE…KAT PAHANG NI PANGKAT DATO’ ORANG TAK HERAN SEPOSEN PON…SIAP BOLEH JUAL BELI MCM AP JE..KEHKEHKEH…ATOK CUCU 1 LAGI GENUINE & REAL..ALAHAI MALAYSIAKU.. ;)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  28. DATO' ATOK says:

    CUBA TANYA BERAPA SI ABC NI BAYAR PADA ‘RUNNER’ UNTUK DAPAT PANGKAT TU…KEHKEHKEH…
    YANG SEDIHNYA, THE REAL PEJUANG BANGSA DAN NEGARA MASA ZAMAN PENJAJAH JEPUN & KOMUNIS DULU TAK PULAK DAPAT PENGHARGAAN SEWAJARNYA…ADUHAI.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  29. ProfHariz says:

    Dato Ac Mizal.. Fuh Cam Gempak je

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  30. ketupat says:

    ex bini dia mcam tak puas hati dgn nafkah yg diberi .Dia suruh makamah upkan sikit sebab dia tahu ac dah kaya .Permintaan yg dibuat berbagai bagai .. termasuk menyediakan kos pergi melancung .Tu yang ac tak puas hati ..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Geli Geli says:

      klu dah bapak budak2 tu kaya apa salahnya..so ac x perlu la bkira dgn anak sndiri. xkan la anak belah emilia jer yg bole g melancong anak ngan xwife x bole plak!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Methylbenzene says:

        setuju…abis tu..anak2 die takleh melancong ke…tuh bapak derang gak….ntah ape2…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • jarum emas says:

          iye lar..berkire sgt ngan anak2 ngan bekas istri padahal darah daging dia gak! bagi lar syafnie tu buku bank kalo tul ikhlas nak bg anak2 nafkah..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  31. capri says:

    eee.. cant believe it. mcm xlayak je.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  32. cincinperak says:

    PLS LAA…TAK KENE GAYA…BERLAMBAK ARR DATO2 YG NTAH APA2 ENTAH LPS NIH…
    MAMAT NI APA PLAK SUMBANGAN DIA??
    DENGAN ANAK PON BERKIRA..SIAN LA WEHH…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  33. BumbleBee says:

    apesal laa begitu mudah memberi gelaran…? pastu biler x kene gaya…gantung gelaran tu…x pun dilucutkan. Hishhh… bg title kat ameng spring laa, shah rukh khan laa

    contohilah kt barat sana tu… nk dapat title SIR sket punyer susah….

    p/s: lebeh baik bg pingat2 kebesaran dkat yg pegi gaza, palestin tu utk menghulurkan bantuan…lg elok~

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  34. Luna says:

    tahniah tu AC… tp nafkah jgn x byr lak… nafkah tu kalo yg bhgn anak2, jgn la kedekut..tp kalo bhgn ibu tu mungkin leh tolak tepi jer… ingat AC..doa org yg teraniaya ni makbul…clap2 hb anak2 dok doa yg bkn2 kene tarik la gelaran tu…x ke malu??

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  35. anom says:

    dulu masa belajar kt rmc pernah kena belasah ngan laki aku…hisap rokok ngn senior..skg dh jd datuk…laki aku je tak dapat2 lagi….camno?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  36. teropong says:

    hemm.. i join bisnes dia ni dari awal bulan januari lagi. kononnya 3 bulan dah dpt untung. masuk pun sbb tak perlu cari kaki., labur je. hemm sampai sekarang tak dapat satu sen lagi. kononnya nak dapat duit pelaburan tu sebelum raya tp rasa-rasanya tak ada. bila org komplen, jawapannya memang menyakitkan hati. kononya lagi duit itu untuk pelaburan masa jangka panjang lebih bengang lagi katanya we all ni tak sabar-sabar nak cepat untung je…iyela dia juga poyo-poyo kata tak payah susah-susah, dok relaks jek duit masyuk. siap boleh berangan nak pakai kete apa, rumah apa…top2 dia pulak tempelak kitaorang sedangkan duit pelaburan kita jugalah yang menaikkan dia. memang menyakitkan hati…sapa nak masuk tu tak payahla….lebih baik simpan tak pun labur dalam asb.
    katanya lagi nak bawa masuk bisnes ni ke indon. haii kalau macam nila dia buat kat indon entah apa la pulak orang2 indon tu bakar selepas ni.
    sekarang dia buat pinjaman kepada kakitangan kerajaan katanya nak tolong orang melayu, tolong apanya… kita orang yang dah melabur pun tak dapat ditolongnya.. kemudian dituduh pula orang melayu ni jenis tak menyempat katanya tau nak cepat dapat untung je..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • shahs says:

      ye ke? ish3…mmg x patot ac nih

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Ryta says:

      Kalau teliti betol2 kisah benar teropong tu…rasa2nya bisnes gelang dia ni macam bisnes MLM jek? Pelaburan yg menguntungkan orang atasan…ala2 Pak Man Telo…..anyway bape puluh ribu ko melabur kat mamat ni? Aku kompom2 duit pelaburan ko tu akan hangus….time tu mesti mamat ni kata bisnes takde untung maa….@ anda diminta up kan lagi jumlah pelaburan anda…..
      Hmmm….sabar je lah…
      :-(

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  37. butterCup says:

    tahniah abg.AC…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  38. pim says:

    tahniah AC…….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  39. kunta kinte says:

    dulu masa kat studi tak habih kat itm, dia dah buat scandal dgn sorang minah sabah sampai buncit… dah lahh eksyen nak mampus… pirahhh… it is a well known fact that datoship from pahang is a total crap…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  40. adza says:

    AC dpt Datuk??? layak ke dia?? setakat pengacara, berlakon je.. bisness 2 pun betul ke dia yg buat?? ke guna nama dia je??? M.Nasir pun tak dpt Datuk.. Masaklah AC pasnie.. klau x mampu gak nk bayar & bagi nafkah anak2 buat malu je title Datuk tue.. Ex Wife dah tau yg AC nie byk duit.. Negeri tue mmg terkenal dgn bg gelaran datuk pd org yg tak layak.. nie semua datuk yg berbayar..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Rhue says:

      m nasir x leh dapat datuk sb dia asal singapore…. itu memang confirm. tengok la nita sarawak…. p la keliling dunia pun gerenti x dapat title punya…. kena tunggu title dari anak cucu la jawabnya…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • kimmy says:

        abis tue..mcm mane shah rukh khan boleh dpt dato`??dh laa bukan malaysian..dok malaysia pon tidak..m nasir tue at least byk gak sumbangan dia kat industri muzik malaysia nie..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  41. hafizmd says:

    tahniah pade AC..moge sukseslah yer :D

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  42. anna says:

    so kalau dapat gelaran dato ape istimewanya?hidup akan lebih senang ke?x paham btol la…skrg byk btol dato2 express…melaram ler wife diorang jadi datin..hihi~

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  43. poyo & d geng says:

    tahniah la ac…
    jgn lupa sedekah duit kat org2 kmpug chek, nooo

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  44. F-O P says:

    Nak cadang supaya Bang Nara jugak diberikan gelaran Dato’ dari Sultan Pahang..sumbangannya dlm blog BN tidak dpt dinafikan..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  45. Carpenter says:

    Setuju ngan F.O.P….bang Nara tu kena gak diberikan gelaran Dato’. Byk sumbangan dia pd artis2 ni. Kalo A.C pon dah diberi gelaran Dato’…apatah lagi Bg Nara.
    A.C yg dah jadi jutawan…kenapa liat sgt nak bayar nafkah anak, sian anak2 tu. Pasni dah jdi Dato kena le jaga resputasi gelaran tu…jgn lupa kasi nafkah ye.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Poyo says:

      Aku pun tk paham… ssh sgt ker nk bayo nafkah kalau dh banyak duit…?? Kate dpt Dana sampai 200 juta… tak kan tk leh nk settle nafkah anak kott.. Kalau bayo jer kan ke senang… tk yah nk pening2 naik turun mahkamah… Mustahil tk de duit kot… abis tu yg canang kt paper beli kete mahal2 turr… apekehal nyerrrr…?? duit tu pun bukan tuk org lain tapi darah daging die gakkk.. tk paham aku…!!!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Ceplos says:

        Ko tak pahammmm….??? Aku lagi laa tak pahammmm…???

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • kak nam says:

        AC x mau bg sekaligus sbb dia x nak ex-wife guna duit tu beli menda lain n bukan utk anak.. kan AC pernah cakap, tak mau la tiba2 pakai BMW….

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Poyo says:

          Ooooo.. skang aku dh paham… tima kasih kak nam…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • jarum emas says:

          sanggup biar anak2 idup ksusahan demi dendam kpd bekas istri..bg aje lar anak nafkah..at least t’jwb sbg bapa dah dilunaskan..per gune kalo citer pangkat n kekayaan diwar2kan sehebat dgn citer x byr nafkah anak2..org takkan hormat gak kalo camtu..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  46. budi says:

    chupp..tanye sikit..apa beza gelaran Dato’ dan Datuk.?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Rija|udDin uL-haQ says:

      dato’ oleh negeri2 bersultan
      datuk oleh negeri tak bersultan

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • F-O P says:

        Or better explanation should be:

        Dato’ : Gelaran yg dah takde maknanya kat dlm Malaysia..
        Datuk: Gelaran yg semua lelaki terima setelah dpt cucu…

        Saja gurau2 di pg bulan posa ni..;-)

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • paper says:

      xder beza, sama taraf cuma ikut negeri ejaan lain

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • budi says:

        ohh camtu..ingatkan ada beza dari segi taraf..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Rija|udDin uL-haQ says:

        Dato’ ialah gelaran kehormat bagi penerima Anugerah Darjah Kebesaran yang dianugerahkan oleh Kerajaan Negeri yang diketuai oleh Sultan atau Raja manakala,

        Datuk ialah gelaran kehormat bagi penerima Anugerah Darjah Kebesaran yang dianugerahkan oleh Kerajaan Persekutuan dan Kerajaan Negeri yang diketuai oleh Yang Dipertua, seperti Melaka, Sarawak, dan Sabah.

        Dipetik daripada DBP, keluaran ke-15, 15 Ogos 2005

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • budi says:

          terima kasih bg info ni

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • anonymous says:

          abis tu nape reporter slalu tulis siti tu datuk siti? bkn ke dia dpt title dr sultan pahang? patut tulis dato’ siti la kan

          huhuhu

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Bom aTOM says:

          Alahai…datuk,datin,tan sri & apa – apa jerlah, kat dunia jer.

          Masa kena talkin nama sendiri bin/binti mak jugak.

          Malaikat dlm kubur pun tak tanya . “Hai datuk/datin….”

          Tapi, yang hairan kebanyakan nisan kat kubur diBukit Kiara bertulis Datuk, Datin..semua tu.

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • gilo says:

          letak nama anak, datuk / datin terus…mati pun talkin mantop…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • siuman says:

          gilo, aku suke idea kau ….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  47. mawar merah says:

    aku rasa Aziz M.Osman lebih layak digelar Dato…lihat betapa berjayanya hasil cerita patriotik Leftenen Adnan….tapi siapa lah saya utk mengupas topik ini. Sekadar memberi komen

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • paper says:

      aziz lebih layak dr ac jer tp kalo nk ikutkan ramai yg xlayak termasuk jalaludin. gila, berlakon jer bukan jasa apa pun… xmenaikkan ekonomi negara langsung, xder org datang malaysia sbb nk tgk diorang or hasil kerja diorang.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • F-O P says:

        Mcm Tan Sri S.M Salim la..apa sgt la sumbangan dia..seriously.. Tapi Pahang ni mmg terkenal Sultan yg pemurah bg darjah kebesaran ‘Dato’ ni kat artis2 terutamanya..especially yg asal Pahang.

        Aziz M.Osman tu kalau org Pahang, silap2 dpt Dato’ Seri lg..tak pun kalau jiran Aziz M.Osman org Pahang & penah ikut Aziz M.Osman ke set pengambaran, try apply Dato’ sure dpt..(sarcasm)

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  48. Orked Desa says:

    AC ni beli kete mahal2 sbb nak lari dr income tax…ramai org yg wat bisnes beli kete bsr bkn sbb mereka ade duit byk, tp sbb x nak bg duit kat kerajaan..tu jer.,, bila u all ade bisnes sndr u all pun akan wat bende yg same..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Ryta says:

      Maybe la…
      Tapi tak mungkin lari dari bayar nafkah kat anak2….tanggungjawab tu beb!
      Sendiri mau ingatla…nak2 dah dapat title Dato’ ni ha…
      ;-)

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  49. Dpt dato’, jap ag klu terkantoi di mahkamah, gelaran kena tarik balik bru tau!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  50. Banyak yg lebih layak seperti AZNIL, NORMAN HAKIM, AZIA M OSMAN ,kalau dinilai lebih besar sumbangan mereka kepada industri pefileman malaysia dari Dato AC POYO……Aku memang minat lakonan dia tapi dia tak layak…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • budi says:

      NOrman HAkim???

      opss Norman Hakim ke..Norman KRU..hehehe

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • butter says:

        Norman KRU kn kn kn…., x kn Norman Hakim kot, pekejadah nk bg gelaran tu kt dier….

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Ryta says:

          Ok pe bagi gelaran Dato’ kat Norman Hakim tu….
          Dato’ miang sbb ceraikan isteri 2 kali time isteri tgh sarat usung perut hasil benih dia tapi dia sedap2 layan pompuan lain! Huh…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • aisha says:

          lor… nama sebenar norman kru tue norman hakim ar~~~ ish

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • BumbleBee says:

          nama sebenar norman kru tu norman bin abd halim ler… memandai jer tambah nama org niehh.

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • cencalok melaka says:

      belacan , macamana kau tak hangus……aku yg hampir tertidur melayan komen2 disini terus tersentak ….biar betul eja nama tu….ish ish ish

      hakim dgn kru tu kan jauh bezanya
      azia vs aziz…pehal dah ngantuk sgt ke

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  51. adik kau says:

    artis mat salleh lagik buat untung n glamer seantero tp xder pun dpt sir. yg aku tau sir alex ferguson sorang jer, david beckham pun xdapat sir…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  52. luvlylime says:

    Alhamdullilah dah rezeki AC…but as for me…lbh ramai lagi hamba ALLAH lain yang lebih layak bcoz of sumbangan dia org pada industri or bidang yg diceburi n negara berbanding dia. Hope after dis dia akan selesaikan kes2 nafkah nie coz rasenye dah ade tittle nie kena lah jage name skit kan lg pun itu juga ank2 kamu…klu marahkan ur ex pun jgn lah ank2 dilibatkan poor them…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  53. amoi sarawak says:

    apa apa aje…..lah

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  54. ketupat says:

    yang itu satu hal .. ni yang dah mati pun diberi gelaran datuk .Semunya sudah tak memberi erti ..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  55. datuk shah rukh khan says:

    welcome to the club my bro,
    pasni kita boleh kerjasama utk industri bolywood, greenwood & tiger wood.. :)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  56. nightmare says:

    ac mizal jual gelang gagah
    tingkatkan nafsu tenaga batin
    janda meroyan minta nafkah
    bini tersengih dapat datin

    jawab beb

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Geli Geli says:

      bini dpt datin tu dijamin masuk sorga ker?? tp klu ayah yg xnak kasi nafkah kat anak2 le yg dijamin masuk neraka!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • jawap pantun says:

      ada pun dato gelaran diberi
      atas jasa apa tak lah pasti
      si bini tersengih, sijanda menanti
      kes mahkamah, hawat tak settle2 lagi?

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • budi says:

      kihkih…sape pandai jwb..sila jawab..aku tak pandai berpantun..tp suka pantun2 ni..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • muiz says:

        org melaka pandai berpantun…silakn…..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • A.C Di Sini says:

          gelaran Dato’ boleh dibeli,
          janda merintih emylia senang ati,
          nafkah anak aku tak peduli,
          yg penting aku kaye smpai mati.

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • ac di sinun says:

          pangkat dan harta telah kau miliki
          isteri cantik dah kau kecapi
          kereta mewah bukan main gah lagi
          kau memang satu balak yg manyak lucky

          berapa ramai yg telah diuji
          dgn benda2 yg sebegini
          kebanyakan nya kecundang lupa diri
          harap kau tak masuk golongan ini

          hidup belum tentu sedangkan mati itu pasti
          sekadar ingat mengingat di aidilfitri
          hitung2lah bekalan utk kemudian hari
          sebab sesal kemudian tak berguna lagi

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  57. zuracute86 says:

    da rezeki AC,nk wat cmne kn!! tp 1 je nasihat sy,sekaya mana pon kita,nafkah anak2 jgn di lupakan….papepon,CONGRATzzzzz….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  58. Rooney says:

    Well,

    Aznil tu korang nampak sebab PR dia yang nak bagi masyarakat nampak. In other meaning, kerja-kerja Aznil lebih kepada entertaiment.

    Tapi AC ni, menyeluruh dan macam-macam. Dia tak jual gelang aje, dia ada few other business else macam constructions, agent rumah, selain membawa nama Malaysia ke luar negara. Takkan la dia nak pampang kat majalah Media Hiburan kerja-kerja yang dia buat?

    Sebab tu lah Syafnie janda AC tu nak sangat naik court sebab AC dah kaya-raya. La ni Syafnie dok kahwin budak sekolah umoq 23 tahun. Perempuan tu gila, hampa tengok lah takat mana perkahwinan si Syafnie dengan budak tak matang tu kekal.

    Lagi pun AC dah lama kat dalam industri ni, sejak zaman 4U2C lagi. Depa berdua husband and wife (Kak Emy) memang business-minded power. Ye la depa banyak kawan dengan cina, belajar selok-belok perniagaan. Ni la contoh anak Melayu yang berjaya.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Rija|udDin uL-haQ says:

      rooney,bekas isteri ac tue claim utk anak ac tak silap aku…anak sendiri nak tumpang kekayaan bapak,apa salahnya…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Geli Geli says:

      yeke syahnie tu dah kawin ngan budak umo 23 taun?? ko tunjuk sket gambar nak tgk jg..penah tgk xwife ustaz akhil hayy jer kawin ngan budak 23 taun

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • basshunter says:

        die keliru kot antara syafnie tu ngn maiza..wkakakakakaka..setahu aku, syafnie lom kawen lg

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • bluesavvy says:

      ooi rooney kat sini pun ko ade ek…
      hahahaha….
      forumer kat cari.com cop dia nie ac or [email protected] jeksen hehehehehe….
      dia mmg kipas mati ac nih…..
      tp x tau la klu btul2 dia nie ac huhuhu

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • F-O P says:

      Rooney buat lawak je tu..lawak utk menceriakan suasana.. Takkan la dia taktau beza antara Shafnie & Maizawati…;-) Apepun kalau btul2 tersilap bg fakta tu, it’s okay…overkonfiden tu yg penting, hehe…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • hujanlebat says:

        mmg shafnie pernah kahwin kan sebelum ni masa lepas dgn AC tapi tak tahu lah siapa orangnya…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • atok says:

          Sebelum nie kalau tak silap syafnie nie penah kawin ngan Datuk.. tak tau lar datuk mane… tapi tk lama pastu bercerai.. masa dia kawin tu dh lama dia tk ganggu ac ngan kes tuntutan nafkah… pastu lepas bercerai jerk dia mulakan balik kes tuntutan nafkah tur.. tu yg penah kuar statement dr ac kt tv… suh sape2 tlg carikkan syafnie nie laki supaya dia tk meroyan…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • A.C Di Sini says:

          tu bkn meroyan..tu hak anak2 dia..bkn sbb dia takder laki tp dia tuntut hak anak2 dia..jgn pandai buat anak jer..nafkah pun kene bagi gak..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Ryta says:

          AC nak lepas tangan arr tu…sedap mulut jek cakap ex wife dia meroyan! Yang dia tu tak ingat tanggungjawab, ape ke heii nya? Gelaran Dato’ tu takkan boleh tolong dia terlepas dari soal jawab malaikat dalam kubur nanti, ok!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • anti lelaki bacul says:

      Hoi Rooney….ni la akibat selalu mabuk dan berpesta seks…fakta hang pun salah..lain kali buat homework dulu…tau lah hang asyik practice bola je…tak de masa baca suratkhabar betul2….mabuk ayak sejuk la hang ni Rooney……………….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  59. omei says:

    dari Ac dapat anugerah nie..bg aku lebih afdal bagi kat karam singh walia tuh..ada gak sumbangannya….semua orang nampak apa sumbangan dan perkhidmatan yang diberikan…tgok masa karam turun padang isu cameron highland n hutan2 yg diteroka…sultan pahang siap turun padang bila karam bongkar isu tu….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  60. basshunter says:

    haihhhh….mcm x sesuai je ac ni

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  61. cili says:

    layak ke dia? kalu dpt gelaran dato kena wat kebajikan pd masyarakat tapi anak2 kandung sendiri pun x terbela. cam ne tuh.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Ryta says:

      Camtu la….
      Kalau gelaran dato’ tu kena lucut @ kena tarik balik 1 hari nanti….tak ke malu kat anak2 sendiri gak nanti….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • f says:

      aznil tak ssuai coz lembut sgt…geli222222222222222222

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  62. anna says:

    nak tanya sikit…
    -kalo lelaki dpt gelaran dato isterinya akan dpt jadi datin.
    tp kalo isteri yg dpt gelaran dato??suami dpt ape ek?xkan datin jugak kot…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • zaihas says:

      kalau isteri dapat dato..suami akan dpt datin…tak adillah kalau suami tak dpt apa..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • kucing biru says:

        isteri dapat datuk/dato’, suami tak dapat apa2. Suami dapat isteri yang bergelar Datuk/ Datin. Ok apa.

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  63. green carpet says:

    rezeki dia…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  64. aku says:

    Tak heran…bayar RM12K mmg boleh dapat…last time I dapat forward sms dr seseorang bebunyi “sesiapa ada kawan2 yang mahukan gelaran dato boleh berikan nama kepada xxx , PA sultan Pahang”…org tgah dapat $?? as well :p

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • rasa says:

      bila ac dapat dato’, terus aku rasa benda ni lobi2 jer. ko carik kabel yg seswai, berbaik2, lobi2. jadila. selama ni gelaran datuk dah xder respek sbb ramai sgt artis dapat, bila dapat kat ac gelaran ni terus jadik cam mainan budak2 jer

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  65. Aku dari tadi dok mengutuk si Norman hakim tu yg tekeluar taip nama dia…hehehe Norman kru…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Ryta says:

      Hahaha…tu la…musykil gak aku yg Normiang tu ko canang2kan dapat gelaran Dato’ plak! Perghhhhhh….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  66. TOK WAN says:

    Dato’ = Beli kot? Alangkah bagus kalau yang banyak dapat anugerah kebesaran ni terdiri daripada mereka yang sanggup menggadai nyawa/harta benda untuk menyelamatkan orang lain daripada bahaya atau kesusahan- samun, ragut, bunuh, culik, kebakaran, lemas, kemiskinan, dsb., berjuang untuk kesejahteraan sejagat dan demi kepentingan agama, bangsa dan negara.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • rasa says:

      setuju3

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • zaihas says:

      itulah namanya birokrasi..mmg tiada keadilan dalam dunia ini waima mahkamah sekali pun..melainkan mahkamah akhirat….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Methylbenzene says:

        sepatutnye bg kat org2 yg gik palestin atas kapal mavimarmara tu..nih artis jugak disanjung…pelik tul…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Methylbenzene says:

        sepatutnye bg kat org2 yg gik palestin atas kapal mavimarmara tu..nih artis jugak disanjung…pelik tul…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  67. ana juliana says:

    Lebih baik dikenangkan jasa-jasa perwira kita yang berada di kapal marinara (btol ke nama kapal tu?) yang berhadapan dengan Israel dulu. Mereka lebih patut…

    Anyway…congrats…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  68. Reena says:

    Dato’ mak tok..besok mati pun suma tu tinggal. Dlm kubur, yg membezakan kita hanya iman, amalan, sedekah jariah dan taqwa bukannya gelaran ke apa!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • BumbleBee says:

      tul tuh…esok tanam dalam tanah gak, kain kapan pun kain beser putih gak…bukan tanam dlm gelang or guna kain sutera pun…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  69. SavvITam says:

    best betul jadi ac, bukak kompeni rezeki bertambah, orang kutuk, maju lagi biz,tambah lagi rezeki. dapat datuk orang kutuk lagi, dapat tan sri dia lepas ni. Tuhan bagi dia mcm2 manusia kutuk dia mcm2.
    kes bini dia, pakcik pun cerai umah, keta bini amik sekarang dia saman nak kompeni plak. mana la kita paham citer dalam kelambu. kalau ac salah, penjaralah hakim bagi, tapi kalau dia tak salah, dosa fitnah sendiri mau pikiaq la.
    Sultan yang bagi, itu hak sultan mana kita boleh pertikai. ape-ape pun tahniah datukk ac mizalll

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • zonan says:

      pasal dara bagi kat laki orang , hak memey la nak bagi kat sape2, ape2 pun tahniah abang norman :)

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  70. nanu says:

    senang 2 je lasi gelaran dato…sigh…mcm dah tkde harge dh gelaran tuh….bolehlaa..dr drp shah ruk khan tu..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  71. SoLaR says:

    Dato pun dato la…dato kayo duit ke nie kayo utang..kuikukui

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  72. mama says:

    Sultan pahang ni mmg taksub dgn artis..tah apa maknanya dpt dato’ tu..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  73. Sandy says:

    tak heran..dato beli la tu…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  74. mimi says:

    ala Dato’ dari sultan pahang tu x heran la..
    totally crap..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  75. qisya qaisara says:

    dato m daud kilau…dato yahya sulong…byk tul dato..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  76. bella luna says:

    ske la binik die kn dpt tittle datin…lg la binik die control duit die nt xbg dato ac g nafkah kt ank2 dgn bini dl….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • A.C Di Sini says:

      x lame lg adik ipar aku, adlin aman ramli lak dpt jadik Dato’..dr sultan pahang gak..lobi jgn x lobi..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  77. suzieliawaty zainuddin says:

    pada saya siapa2 pun dapat pangkat ni x kesa la,dah Allah bagi kat dia kt x ble memprotes lagi pun klu dia dpt pangkat ni tidak jg menyusahkan kt semua kan so apa la salah nya kt bertolak ansur kan kita ni satu melaysia,so kpd artis lain yg nak pangkat usaha dgn gigih dan banyakkan berdoa dan bersedekah.Insyallah pulangannya lumayan.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  78. pipi 2 says:

    Alah laki akak pon berangan nak dapat Dato gak…..kui kui kui/////////

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  79. kekambing says:

    Jap3.. AC Mizal nie sape nyah? ke nak bg Dato kat presiden AC Milan tp posmen silap antar surat kat AC Mizal..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • F-O P says:

      Takkan nak bg kat Silvio Berlusconi Dato’ je kott…kurg2 mesti Tan Sri.. Jean Todt (bekas Sporting Director of Scuderia Ferrari Marlboro) pun dpt Dato’ sbb berpacaran ngan Michell Yeoh, inikan pula Silvio Berlusconi yg merupakan Prime Minister of Italy…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  80. macam tak caya je, betul ke ni, mana gambar sultan tengah pin kan bintang tu baju ac tu?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  81. nona says:

    Lawakkkkk sYialllll~!!!! XDDD

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  82. zomby says:

    Confirm ahli perniagaan yg berjaya biasanya akan dianugerah gelaran kerana sumbangan nya dalam bidang berkenaan. AC lebih layak banding Dtk Jalaludin hasan yg tiada apa2 sumbangan dan pencapaian terhadap negara. Mgkn AC ada sumbangan terhadap masyarakat dan negara yg kita tak tau. Kes beliau dgn mahkamah hanya mahkamah yg memutuskan siapa benar siapa salah….tp biasanya org berpengaruh akan menang cth: dtk Bung….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  83. bedah says:

    nafakah anak pun tak mampu bagi, dapat datuk lagi tu.
    haih

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  84. nok says:

    tah pape…sesenang dpt gelaran..ada ke sumbangan pd negara…kes ade lh…haiiss

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  85. littlemia says:

    dunia akhir zaman

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  86. asha says:

    eh,kaya la kot….nafkah ank2 xdpt byr…tp wat bday party anak,mcm ape tah…bkn main gemilang lg!bnd yg ptot xbuat,bnda yg xhape2 diutamakn.budk kecik lg,dh ajar mewah.xpe la..u kan dato…..can affort~

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  87. atok says:

    Sebelum nie kalau tak silap syafnie nie penah kawin ngan Datuk.. tak tau lar datuk mane… tapi tk lama pastu bercerai.. masa dia kawin tu dh lama dia tk ganggu ac ngan kes tuntutan nafkah… pastu lepas bercerai jerk dia mulakan balik kes tuntutan nafkah tur.. tu yg penah kuar statement dr ac kt tv… suh sape2 tlg carikkan syafnie nie laki supaya dia tk meroyan…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Rooney says:

      Kan dah cakap, syafnie ni mata duitan.

      Tapi tempias semuanya terkena dekat AC konon nya dia bapa yang melupakan anak-anak. AC tak pernah melupa kan anak-anak nya, MEDIA je yang putar belit cerita.

      Salah satu sebab AC bercerai dengan Syafnie pun sebab Syafnie yang mintak cerai, sebab nak kahwin dengan Datuk tu. Last last Datuk tu pulak ceraikan dia.

      What a bitch.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • sharp shooter says:

        Kalo dah pandai buat anak kene lar pandai bg nafkah kat budak2 tuh..takkan marahkan nyamuk kelambu dibakar..hak anak2 takleh diabaikan atas per pun alasan dia! mmg AC lupe kat anak2 dia..dulu dia x ngaku pun anak2 dia ngan ex wife tp pas kene sound br lar nk admit kewujudan bdk2 tu..

        Setahu aku syafnie becerai ngan AC sbb dia angau ngan emylia. siap msuk WHI puji emylia melambung2 smpaikan emylia punye ikan goreng pun sedap..pastu kutuk2 ex wife dia..kali ni tul ker teori ko Rooney? dahla komen ko kat atas tu bout syafnie kawin bdk 23 thn tu takleh pakai.Komen syok sendiri! Ko nk anggap syafnie bitch tu agak2 lar..pujaan ko emylia tu baik sgt ker? cube ko tengok gamba2 dia dulu ngan skrg, esp. tang pakaian dia..pastu ko pikir saper yg bitch..lalala!

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • jarum emas says:

          aku ingat lg zmn AC dan emylia dok canang nak kahwin.. org mostly meluat! time tu ramai gile bencikan diorang ibarat org bencikan norman-memey..emylia lak time tu seksi tak hengat!
          ksian syafnie smpai skrg tuntut nafkah anak. tak patut AC menafikan hak anak2 sndri. jgn sampai Allah tarik balik rezki yg melimpah ruah.

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • alin says:

          da hampir da nak kena tarik pun skrg…ngan xada lesen niaga kot..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  88. Amin says:

    BN dapat info nie dari mana… sumber2 yg bleh dipercayai ker… Kalau betul ac dapat Dato’ kenapa tk de kuar dlm paper ponn..!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  89. AC.. kalau dah jadi datuk kena dapatkan tongkataliori… baru pawaaa….

    tongkataliori.com

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  90. tahoo says:

    mengikut kate pk sedare aku yg keje pahang…kat pahang mmg senang nk dpt dato pon….asal byk duit….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  91. ana says:

    kalo kat mmg sng bagi gelaran datuk kat artis..jadi xdalah heran sgt…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  92. ramli says:

    ape daa..ngarut je sume nie…!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  93. wakaka says:

    ac dah tua…tu yg dapat datuk..huhuhu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  94. damia says:

    Dlm bab nafkah..tak kira la sape salah, sape btol…bila dh bercerai (or even masih suami/isteri lg) nafkah tu WAJIB diberi oleh SUAMI / AYAH. Tu pon susah ke nk paham? Duit banyak, boleh tayang kete & stail idup yg mewah dgn isteri & ank2 baru…pe perasaan ank2 dgn isteri dlu? Kan BIN tetap sama…Nanti kalau dh meninggal mereka tetap waris yg SAH juga..tak bole nk dinafikan hak ank2…Esok2 klau Allah tarik balik rezeki yg ada smpai terduduk..baru nk mnyesal…Jgn psl dendam dgn bekas isteri masa depan ank2 yg jd mangsa…sedar la AC…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  95. Wan Kembang says:

    Dato’ tu ape ke bende??
    Sape nak pangkat Dato’ aku nak kasi…takde beza ngan dato’ AC dapat, betul…! FOC!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  96. areufuckingkiddingme says:

    bagi aku la artis x lyak dpt penganugerahan sebegini rupe unless dorg ni pioneer in something mcm allahyarham tansri pramlee / sudirman yg bakatnye betul2 exceptional. stkt nyanyi sane sini pergi oversea tp stkt nyanyi kt club tu xyah la… kite ni ble dgr artis pg wat show overseas je assume dorg wat consert besar cam celine dion, padahal… gelaran kebesaran kite ni patut wat mcm gelaran Sir yg diberi oleh Queen victoria.. berape kerat je dpt, sir paul mccartney, sir elton john… sir richard branson..itu pun dh tue br dpt.. baru peganugerahan tu itself org respect… something unusual.. ni stkt business maju ckit dh dpt title.. klo camtu artis hollywood sume la layak dpt gelaran.. just my two cents..

    ( congrats tu my mom yg br2 ni dpt datuk jgk… sbb ape.. sbb penjawat jawatan tinggi kakitangn kerajaan.. bukan politik yek.. sorry ckit.. cume jadi ketua pengarah agensi kerajaan… )

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  97. areufuckingkiddingme says:

    rrespect utk chef wan yg dpt datuk dr YDP Agong…. chefwan mmg layak.. siap dpt honorary doctorate lg dr overseas university.. tp x ingt dh dr mane… ni br mengharumkan name negare.. cube citer ckit artis kite mane yg prnh dpt anugerah honorary doctorate? utk yg xtau honorary doctorate ni anugerah yg diberi oleh university utk org2 yg excellent in their respective expertise.. carry title DR.. mcm org g study PhD tuh..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  98. Sultan Negara Atas Angin says:

    alah……kat pahang tu setiap 10 orang 1 daripada 10 orang tu mesti dato’……sultan pahang ni ikut suka ati dier je bagi pangkat dato’ tu kat sapa2…..ada kwn aq cite, jiran dia yg mengusaha sawit felda pon dpt dato’…tu bru sawit lom buruh agi tu…aq rasa pengutip sampah depan umah aq tu pon…taun depan dpt dato’ gak kot

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  99. hariharimau says:

    betul ker dia dapat gelaran dato.tak ada pun nama dia senarai pemerima…aku baca dlm pper,carik nama dia tak ada pun.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Honda says:

      betul la harimau,tiada pun dalam senarai.yang dpt datuk ialah datin rosnani jamil.tu la lain kali jangan heboh satu malaysia,akan dapat datuk.Last last orang yang tak bising2 yang dapat.apapun tahniah Datuk hasbullah awang.tahniah kerana tak beritahu sesiapa pun.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  100. kucingmisshu says:

    ntah pape la ac mie..nti ko mmpos ank2 2 jgak yg nk smbhyangkn ko..

    cm hampehh!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  101. pusycat says:

    Tak kisah lah ko dpt anugerah dato’ ke datuk ke. Kalau maruah ko down habis gara2 tuntutan nafkah anak. Mizal oh mizal. Mcamana rezqi ko nak berkat. Selesaikan hak anak & tuntutan bekas isteri. sbb tu lah ko kena ugut.

    Kalu ko bagi $ pun anak ko juga darah daging ko juga. Jangan cendekel nanti rezqi lagi tersekat2. Walau dah bpisah tapi bekas isteri tu yg besarkan & jaga bagi didikan kat anak ko. Kalau cantik bersih berjaya hdup sempurna jadi org berguna anak ko juga bro. Mcam x cayalah missnuss berjaya tapi mentaliti kona sana sini nak elak tngunggjwb.

    Mcamana keperluan ko hdup dgn anak2 ko dgn emilia mcamtu lah anak ko dgn bekas isteri.

    Ko tak kesian ke? Kan anak ko juga. Kesian kerana nak dpt keperluan hdup yg asas pun terpaksa turun naik mahkamah mcm pengemis. Sepatutnya ko layan anak sama rata. Kalau ko tak sanggup bayar bibik ko kena bayar lagi kat bekas isteri atas penat lelah dia besarkan anak2. Diaia juga berhak sebagai ibu. Ko kena bayar titik peluhnya.

    Common la bro kalau ko jalankan tjwb pun maruah ko juga. Ko tak lokek Allah lagi maha pemberi. Apa ko takut miskin ke bila bagi nafkah anak. Ko ingat bro anak isteri harta nama pangkat sume tu pinjaman Allah semata2. Jadilah insan seni yg boleh dknang bila dah jadi arwah kelak. Org sebut yg baik2. Paling tidak pun contohi lah Awie. Tabik kat awie siap tuntut hak penjagaan lagi. Dia pung gaduh jugek ngan bkas wife dia. Gaduh tibai sana sini masa bercekau tu adat. Tapi tanggungjawab sebagai ayah wajib.

    Mcm ni kan malu org pndang sbgai bapa yg x btanggungjwb. Berapa sen sngt nafkah anak? Baca kat paper bisnus juta2. Tapi at the same time anak fight utk nafkah. Be gentleman bro. Kalau ko lepas kat dunia ni kat akhirat ko kena jwb depan Allah tau. Mulut ko tkunci masa tu. Ko nak kona baring pun tak leh.

    Hdup lama mana? Tiba masanya kita kembali jua. Tak pakai pun gelang2 tu. Balut kain Kain putih je tau.

    Ha kan sekarang org ugut ko plak. Bertahun berusaha menimbun harta kalau Allah nak tarik sekelip mata2 terpinga2 jadi miskin kedana. NI amaran pertama org dok ugut2. Kalau tak insaf juga tak taulah…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  102. whats up, this is my first time i visit here. I discovered so many fascinating in your blog particularly on learn how to decide the topic. keep up the awfullwork.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  103. aku anonym says:

    uhhh..baru 10bulan niaga,dapat datuk uhhh…. -.-” ….
    guana senang ngat dapat datukkk…kalau gituh aku pun nak..jgn sampai datuk tuh cam gelaran sir kat britain yang semua org pon senang2 nak dapat…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  104. Patience and forbearance make a bishop of his reverence.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  105. Wow, this was a really quality post. In theory I’d like to write like this too – taking time and real effort to make a good article… but what can I say… I procrastinate a lot and never seem to get something done.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  106. Very informative post. Thank You for taking the time to share your view with us.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  107. Lila Piraino says:

    Good stuff, thanks for posting. I was actually looking for something else and this site came up lol. Oh well, 2 minutes of my life gone! Totally worth it though!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  108. porno izle says:

    Totally digg your website thanks a lot for the info

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  109. TYVM, nice post! Exactly the information I had to have.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  110. TY, nice job! Exactly the information I had to know.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  111. Nice to become visiting your blog again, it continues to be months for me. Properly this article that i’ve been waited for so long. I need this post to complete my assignment in the school, and it has exact same subject with your write-up. Thanks, excellent share.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  112. Thank you for another excellent write-up. Exactly where else could anyone get that type of information in these a ideal way of writing? I have a presentation subsequent week, and I’m around the look for these information.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  113. Honda says:

    letih kami semua komen,rupanya kita semua tertipu dgn kenyataan AC yang dia akan dapat Datuk.dah 3 bulan kami tunggu,tak ada pun.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  114. AC dapat Dato? says:

    Paling susah nak dapat gelaran Dato adalah negeri Johor…kalau hebat sgt si AC nie mesti dapat Dato Johor :P

    P.S: Dah masuk Januari nie…ape kabar gelaran Dato?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  115. amen says:

    Jgn tergolong dlm golongan Istidraj dh lur. Tuhan bg rezeki melimpah ruah tp utk ko jauh dr agama dan tuhan mu.
    Jgn rase nk bangga sgt dgn apa yg ko ada yer….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  116. aminnnn says:

    aku pun dgr dato pahang ni crap..ramai org guna gelaran dato tipu…tapi baru ni aku kenal satu dato ni dari kuantan . bisnes dgn petronas katnya jaja projek sana sini..tapi business lingkup..tipu org sana sini…DATO Mi….org gebeng mesti kenal…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  117. adik says:

    xdemaknenye nk dpt datuk..dgr cite gelang yg di jual tu tipu..le dpt 2-3 hengget je..yg die dok jual 2-3 ribu..mana xpki keta beso…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0