Written by serenity | January 24th, 2012

Maaf diucapkan kerana bersempena cuti tahun baru cina ini, kami tak dapat kemaskini gosip seperti biasa kerana masalah Internet yang tidak stabil bila berada di kawasan pekan yang kecil. Bagaimanapun ,untuk malam ini kami ingin menulis tentang Abby Abadi. Zul Ariffin telah menerima pelbagai kritikan beberapa hari lepas kerana mengatakan yang beliau ‘tidak ingat’ Abby Abadi, tetapi Abby telah menulis di blognya yang dia tetap sayangkan Zul.



Melalui blognya, Abby telah menulis yang dia tetap menganggap Zul mempunyai hati yang baik dan dia tetap menghargai kenangan mereka bersama, tetapi menurutnya terdapat beberapa faktor yang menyebabkan mereka berdua tidak dapat bersama tetapi tidak dinamakan.

Jangan ada Dendam, Jangan ada Benci… Ok? Sy nk Awk tahu, Sy bukan nakkan perhatian.. simpati jauh sekali! Sy menulis dgn niat. Pertama, utk jelaskan keadaan. Keduanya, biar jd ‘kenangan terindah’ dlm blog Sy neh. Ajal dtg tak mengira usia kan? Andaikatalah Sy pergi dulu sebelum Awk, buleh la Awk selalu baca celoteh2 Sy neh utk buat Awk terus ingat pd Sy. Lupa jer baca, baca jer lupa.. Hehe.. ( sayu sebenarnya dlm hati neh…:,) huhu.. Masih berkesempatan utk Sy mohon maaf pd Awkkan? Bulehkan Maafkan Sy dr hujung rambut sampai hujung kaki? Maaf sgt2 sbb tak sempurna utk jd pasangan Awk smpai renyuk2,… hukhukhuk…..

Anyway, sebenarnya kami menulis entri ini supaya umum berhenti memberikan kritikan melampau pada Zul berhubung itu. Kalau Abby sendiri tidak menganggap ada apa-apa yang kurang dengan perhubungan mereka malah ingin merakamkan detik kenangan bersamanya, sudah tentu dia orang yang hebat juga bukan? Pendek kata, pada masa Abby mengalami masalah dulu, Zul juga telah membantu merawat lukanya. Akhir kata, seperti Abby, kami rasa gembira yang perhubungannya dengan Zul berakhir dengan indah.

Untuk Abby, kami dedikasikan lagu ini kepadanya:

Semoga berbahagia selalu.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

69 responses to Abby Tetap Sayang Zul

  1. sarah_nina says:

    la.. tak habis2 lagi ke… abby dah lah.. yg lepas jangan dikenang..ikhlas kan ajelah.. :)

    0

    0
    • Ann says:

      x boleh nk salahkn sgt kat abby…abg nara as a famous blog x perlu highlite lg cite2 mcm ni…murahan…abg nara mmg da xda story lg kot…bg ruang kat abby…anggap je ni cma luahan prasaan biasa…

      0

      0
      • serenity says:

        Tidak salahkan dia pun, sekadar beri semangat pada dia. Jangan risau, ini entri nada postif. Jangan negatifkannya.

        0

        0
      • Norman Hakim says:

        Abby, ko sekarang dah ade pada ranking no.2 dunia artis M’sia kategori Attention Seeker (AS) selepas Azwan Ali. Mungkin title no. 1 kan jadi milik ko tak lama lagi kalau tul lah AA tu dah betul2 insaf..huahaha! Cian lah ko Abby…tak geti dah pe masalah ko ni..diam2 sudah! Org lain frust gak tapi tak lah terhegeh2 pd jantan tu gak..mane maruah ko sebagai ibu??? Anak2 ko rasa bangga tak mak nye raih ehsan dan simpati pada jantan yg dah tak heran pun sal mak nye lagi??? Wake up dan start a life lah Abby!!!

        0

        0
    • blacktie says:

      sudah le abby.. penat je ko dok tulis baik2 pasal mamat itu.. tp mamat tu wat tak tau je.. sabo je larrr

      0

      0
    • REDBLOODSNOW says:

      kesian plak dgn abby. tp kan…kak abby, just let it go je. namo la kenang² itu ini bagai. simpan dlm diri sendiri je. kang nnti ada plak mulut² puaka kuarkan statement “org dah tak nak, dah la. buat² malu sikit” haa…naya kang

      0

      0
      • ELAjb says:

        biar la dia nak luahkan, bukan dia tulis keburukan org, dia pun manusia..ape y dia rase nak tulis itu perasaan dia..korg pun ape kurang nye,cume korg tak tkenal or bukan artis if mcm kak abby nie artis so sebok la wartawan nk ambik ape y dia tulis..korg tak de blog ker?? kesian

        0

        0
    • Hakulalala says:

      Eeeeiiiii!!! Aku GELI & JEMU betulah baca citer pasal MAK IKAN & ANAK IKAN ni,,xabis2 lg ke? APASAL tak sudah2 lg nak jaja citer2 yg dah basi NI…TAK MALU kt anak2 ke Abby?? Ingatlah,,,,,ko tu bukan muda remaja lg ke?? Klu ko BENGANG SGT kt EX-Hubby ko jgn ko ikut cara dia..KLU dh KEMARUK sgat CINTAN CINTUN tu,,,NIKAH aje lahhh..TUTUP BUKU DAH!Ape tujuan korang2 jd ARTIS ni??? nak jd ARTIS MURAHAN KE? suke sgt BUAT PUBLISITI MURAHAN YG TAHAPA2..mana maruah korang???jgn ingt aku dengki tp aku myampah asik citer2 yg sama tiap2 taun…kbai!zzz

      0

      0
    • Dr. Feelgood says:

      Kata org.. Kdg2 bila kite terlalu byk sgt bercakap ia semakin menunjok kan kebodohan dan kelemahan diri sendiri.. Lu pkir lah sendiri.. Waullahualam

      0

      0
    • abbbbbbbbb says:

      Abby pompuan birah sundal gedik tua x sedar diri

      0

      0
  2. mama to be says:

    hanya Allah Yang Mengetahui segalanyee…cinta x semestibya bersatuu..sabo jelaaa..

    0

    0
  3. ann says:

    no need la all this…memanjangkn lg citer…rsenya abg nara x perlu lg highlite cite2 cmni lg….murahan…

    0

    0
  4. nina says:

    kenapa ntah aku rasa abby xpatut la tulis mcmtu semua dlm blog dia. mcm budak2 nk confress perasaan cinta bagai. kau, abby rilex sudah. org pun dh xkenang dh benda2 dh lepas.

    0

    0
  5. cikikaka says:

    abby… kdg2 sbg seorg pmpuan kena ada sifat jual mahal sikit…. jgn terlalu menunjuk yg kite ni mengharapkan seseorang…. yg lepas tu biar lepas…Allah sygkan org yg byk bersabar….mungkin ade hikmah disebalik kejadian…

    0

    0
    • ELAjb says:

      ada ke pekataan “aku harapkan kau kembali” tak de kan..ape la bangang sangat korg nie..dia tulis dekat blog dia, ape gune blog if bukan sesuatu y kite rase or tahu…bodoh myb korg tak layan blog or tak de blog…so korg tak payah nak tunjuk bagus sgt k.

      0

      0
  6. […] Maaf diucapkan kerana bersempena cuti tahun baru cina ini, kami tak dapat kemaskini gosip seperti biasa kerana masalah Internet yang tidak stabil bila berada di kawasan pekan yang kecil. Bagaimanapun ,untuk malam ini kami ingin menulis tentang Abby Abadi. Zul … Continue reading → […]

    0

    0
  7. artis pun sama mcm manusia biasa gak,ada hati dan perasaan,buat silap dan punya kelemahan,tak yah lah nk nyalahkan sesapa..dalam blog tu abby hanya luahkan perasaan dia ..sama mcam blogger2 lain yg meluahkan rasa kat blog2 dorang..tentang hubungan dia dgn Zul tu biarlah dia je yg ‘rasa’ kita baca je lah,tak yah sibuk nak ngata tau tak baik..Peace!!
    p/s suka tulisan Abby..

    0

    0
  8. abadiabby says:

    meroyan lg..sudah la abby,xperlu nak tulis ape2 kenangan ngan zul kt blog tu..zul pn dah xnak ingat kat ko lg, jd buat ape nak meroyan lg kat dia,zul tu bukan hensem sgt pun,mulut lebar mcm badut je..lebih baik tumpukan perhatian kat anak2 tu..lagi bagus..

    0

    0
  9. Suri says:

    Xde apa pon…just entri dia buat utk minta maaf Dan memaafkan…sblm ni pon dia Ada ckp, selalu gaduh dia mengalah..Kali ni x lg, mean s that dia x mau lembik lg…doakan je yg terbaik….bg aku klu org x up citer dia bkn rmai pon tau…kadang setuju jugak, mcm ni punyer citer x pyh buat berita la..k bang nara

    0

    0
  10. This&That says:

    LOL @ norman hakim comment.. Good one bro!

    0

    0
  11. jane says:

    haishhhhh jiweng la plak…. geli la nak muntah pon ada

    0

    0
  12. serenity says:

    sayu hati baca luahan hati Abby. bukan kerana simpati tetapi empati. bayangkan kte berada ditempat die. dicurangi suami ketika masih berpantang, berpisah dengan kekasih yang disangka bahagia abadi. tapi dia masih wanita yang kuat, meneruskan kelangsungan hidup bersama anak2. luahan itu cuma satu cara untuk dia melampiaskan kesakitan luka yang hanya dia rasa (dan mungkin orang yg senasib dengannya). kenapa kite nak pertikaikan luahan die. it just happen 2 be ramai org baca luahan dia. itu hak die. X SUKE X PAYAH BACA.

    0

    0
  13. sian kat abby says:

    buang masa je layan org yg dh x sygkn kita lg…

    kalau beza usia jauh catu, ingat Zul nak ker…muka handsome, macho dh tentu dia carik yg lbh muda/cantik tuk dia…huhu…

    sedar2la abby…

    0

    0
  14. Tumpang Lalu says:

    …..Aku pelik…pelik kerana kenapa laa merendahkan martabat diri sampai begitu sekali. Nak kata remaja tapi dah pun berumur dan beranak dua. Nak ekpressi diri pun berpadan-padanlah. Btw, tak payahlah kongsi benda2 macam tu dalam fb ke twitter ke…akhirnya apa yang kita dapat?. Teruskan kehidupan macam biasalah…perlengkapkan diri menjadi seorang yang lebih baik dari sebelumnya dan jangan buat lagi perkara-perkara yang bukan2 macam yang dah dilakukan dengan budak lelaki muda ie bergambar sampai melekat2 dan sebagainya. Sebagai orang yang dewasa, menjadi lebih baik, lebih anggun dan lebih terhormat dari semalam adalah lebih baik!

    0

    0
  15. kasut putih says:

    Wake up abby.. there’s many thing yang u boleh buat selain dari meluahkan perasaan macam ni. Please be yourself, berdiri dengan matang, and looking forward for the better life.

    0

    0
  16. NANA says:

    MENYAMPAH……

    0

    0
  17. lily says:

    ko ni mcm perempuan murahan lah doe….stop lah bertwit of wateva….meluat aku baca….patutlah kena tinggal laki molot ko tak pandai jaga…asyik nak salah kan org…ujung2x kena tinggal bf muda. padan muka ko.
    menyampah aku baca……
    ko ni layak setanding azwan jer publisiti murahan doe

    0

    0
    • hati ibu says:

      jgnlah komen sampai menghina org….tahu tak…kalau kita berdosa pada Allah kita boleh minta ampun terus daripada Allah tapi kalau kita buat dosa pada manusia lain Allah pun tak dapat ampunkan dosa kita sehingga org tu ampunkan dosa kita……biarlah dia nak kata apa pun….bukan dia burukkam sesiapa pun…..muasabah diri…..org Islam jgnlah hina dan kutuk saudara seagama….please…..sedih tengok komen2 yg menghina mcm ni dari org2 islam bangsa melayu walaupun saya bukan melayu dan juga bukan beragama islam….

      0

      0
  18. abby, cukuplah. buat kerja sudah. dah la dalam gerak khas berlakon macam kayu dan skrip macam buku teks.

    0

    0
  19. sweet32 says:

    jgnlah semua perasaan nak diluahkan pada twitter @ facebook. bak kata ustaz azhar lebih baik kalau semua perasaan itu diluahkan pada Allah.

    0

    0
  20. lol says:

    kak abby, biase yg buat luahan perasaan emo-emo kat status fb ni budak-budak sekolah je. kak abby dh besar kan rasanya dah boleh handle perasaan tu kot. jgn nampak sgt perigi cari timba boleh? saya mula-mula kesian juga kat kak abby tp lama-lama saya rasa kak abby ni mcm attention seeker pun ada.dari ckp kat fb baik sms or kol dye. pe susah ? tak malu, tak kena gelak, tak kena condemn. awalnya kak abby kena life mid crisis . sudah-sudahla tu. zul pun kata dah tak ingat kat kak abby. cukup-cukupla

    0

    0
  21. Anonymous says:

    banyak lg jantan kat luar sana .abby bukannya x cntik…..cri len apala nk dharap pada zul tu…

    0

    0
  22. qaseh malinja says:

    cri len zul tu bukannya ensem pun….blh jln la jntn mcm tu

    0

    0
  23. cik pial says:

    Sudah-sudahlah tu Abby, Zul bukan ingat kat awak pun.
    Jangan nanti org kata hidung tak mancung pipi tersorong2.
    Biarkanlah Zul dengan kehidupan baru dia mcm Norman dgn bini baru dia.
    Abby teruskan kehidupan bersama anak2 dan bangkit dari kegagalan
    biar orang hormat dekat kita bukannya simpati tak kesudahan nanti timbul benci drama awak pun orang tak mau tengok.

    0

    0
  24. Sayabukankakaknorman says:

    Boringnye pasal mereka ini..tak da benda lain ker si abby ni…zul tu biasa2 je aku nengok..tak da nak kepoh2 sgt…takan nak ambik tempat PASANGAN PALING MENJELIKKAN..cukuplah memiang ngan si normiang tu je..ko pun nak jugak ke..kalo dia btul sayang ko….kenapa tak je dia masuk meminang ko…sudah2lah…jga lah sikit maruah awak tu sebagai WANITA DAN IBU TUNGGAL.awk tu bukan budak2 lagi..sebelum ni kitaorg mmg kesian kat awak..tpi lepas ex-laki ko kawin..dh mcm2 perangai ko yang mengeli kan tekak ku ni..bukan nak dengki….tpi jga lah sikit maruah tu…malu kat anak2

    0

    0
    • yuhuu says:

      betul tu…tak usah fikir sangat pasal zul tu…cuba rendahkan diri
      dan bermunajat pada yg Esa.kita tak akan rasa kehilangan dia.
      ingat umur makin meningkat,anak2 membesar dengan melihat persekitaran ibunya.renung2kan

      0

      0
  25. nyampah says:

    benci abby

    0

    0
  26. Anonymous says:

    Really Bullshit la Abby nie…

    0

    0
  27. iezet says:

    poyo la abby nie…
    caru publisiti murahan…
    zzzzzz

    0

    0
  28. senorita says:

    artis mcm ko nilah yg menyebabkan peminat memandang rendah pada artis….mentaliti kt lutut….
    jgn lh jd azwan ali oooii…
    meluat membaca rentetan kisah ko tu…
    baik ko sembahyang ingat Allah lagi baik….
    jgn jd perempuan BODOH TOLOL k

    0

    0
  29. lo jgn macem2 ame gue..gue ni ferdi tau nggak! says:

    hahaa..muntah hijau aku org tua ckap cmni

    0

    0
  30. lo jgn macem2 ame gue..gue ni ferdi tau nggak! says:

    haha!..muntah hijau aku org tua ckap cmni..:O

    0

    0
  31. hehehe says:

    geli lar abby nie mcm pempuan bodoh jer menjatuhkan maruah tulis mcm tu…idup mati ker kalo org dah tak nak dia tak kan heran lar…yg ko nie terhegeh2 nape lar…tak phm betul…btl2 publisiti murahan…ada2 je cite nak tarik perhatian…menyampah la gan ko skrg nie…pttlar x huby ko tingalkan ko.. borink siot pempuan mcm ko nie…

    0

    0
  32. adie says:

    Abby ni kadang2 keanak-anakkan la….
    lelaki kalau nk seribu daya….
    kalau Abby luah mcm ni….
    lagilah lelaki tak suka…
    sudah-sudah lah….

    0

    0
  33. Dato minah jambu 24jam mengadap computer says:

    eh abby tk payah lah u nk cakap yg u tu maseh sayang kn jol……pasal jol kn dh tknak frend ngan u lagi so lupa kn saja lah si jol tu….kasi dia chan untok berlakon n mengejar cita2 dia untok menjadi pelakon yg hebat …lagi pn jol kn hensem buat masa ni biar kn dia single lahhhhhhh abby jangan kacau2 jol ok…..lov u jollllllllllllllllll !!

    0

    0
  34. pahang pagi says:

    p………………………….

    0

    0
  35. pahang pagi says:

    p………………………….

    0

    0
  36. Yva says:

    Agree dgn k0men2 kat bn nie.mule2 taw ksah abby, 90% sumer org sdey dgn ksah abby tp ble lme2 asik ksah same org akn jd b0san + muak.jge diri sbg ibu tunggal + wanita.ingat,steruk2 nasib abby..ader org lbey dasyat dugaannyer..

    0

    0
  37. aishiteru says:

    ELAjb……asal ko meroyan sgt.. betol la cikikaka tu tulis…

    0

    0
  38. handpon rosak says:

    sudah2 la tu,bosan tau gan crite korang ne,tak hbis2….haha

    0

    0
  39. huahuahua says:

    need to have some pride my dear..enuff is enuff..stop being cheap..u worth more if u have some dignity…just focus on ur family,that is more important..the more u remember,u’ll degraded urself forever..everybody had their own hard time,but to blend with it forever,bring u nowhere….nasihat ikhlas dri hati…abby,please give urself some dignity…

    0

    0
  40. hati ibu says:

    BERDOALAN DAN MINTALAH DIBERIKAN KEBAHAGIAAN HATI DARIPADA ALLAH……SESUNGGUHNYA ALLAHLAH YANG MAHA PENYAYANG DAN PENGAMPUN……..KPD SEMUA KOMENLAH BERHEMAH WALAUPUN BENCI DAN MELUAT PADA ABBY……APA YG KITA LUAHKAN MELALUI KATA2 DAN KOMEN ITULAH DIRI KITA SEBENARNYA…..SETIAP MANUSIA ADA KEKURANGAN TETAPI MANUSIA YG ADA SEDIKIT KELEBIHAN JGNLAH TERLALU RIAK DAN SOMBONG…….BERKATA2 SEHINGGA TAK SEDAR KATA2 TU MELUKAKAN HATI DAN PERASAAN INSAN LAIN….SAYA BUKAN YG TERBAIK TETAPI APA YG BAIK ITU DTG DRP ALLAH SEMATA2 DAN SEGALA KEBURUKKAN, KELEMAHAN DAN KESILAPAN DTG DARIPADA DIRI SAYA SENDIRI……..KEPADAMU AKU BERSUJUD YA ALLAH …..

    0

    0