Written by Bella | March 9th, 2015

Desas-desus mengenai perhubungan Abby Abadi dan Ustaz Khairul Azli bukanlah satu berita yang baru. Malah, Abby juga sebelum ni seakan-akan memberi petunjuk beliau bakal berkahwin  apabila memuat naik beberapa foto gubahan hantaran.

Terbaru,  Abby dan Ustaz Khairul dilaporkan sudah sah bergelar suami dan isteri apabila lelaki tersebut memuat naik gambar menghulurkan senaskah Al- Quran kepada seorang wanita mirip Abby dengan bait penuh rasa cinta kepada seseorang.

Perkara tersebut nampaknya benar apabila seorang lelaki yang dikenali sebagai @dijayamin telah mengiyakan pertanyaan peminat mengenai status Abby dan Ustaz Khairul.

Alhamdulillah mereka sekarang pasangan suami isteri.. semoga kebahagiaan milik mereka.

Jika berita ini benar, maka ini adalah perkahwinan kali ke tiga buat Abby. Terdahulu, bekas penyanyi kumpulan Elite ini pernah mendirikan rumah tanggan bersama aktor Norman Hakim dan di kurniakan tiga orang cahaya mata sebelum bercerai.  Kemudian, Abby telah bernikah dengan jejaka lebih muda daripada beliau iaitu Noor Farhan  di Thailand dan bercerai juga tidak sampai setahun kerana berlakunya salah faham diantara mereka.

Kalau benar Abby Abadi sudah bernikah kami ucapkan tahniah. Semoga pernikahan kali ini kekal sehingga akhir hayat. Harapnya Abby dan Ustaz Khairul dapat bersabar dan bertolak ansur jika timbulnya masalah. Kesian kepada anak-anak Abby yang  sering melihat ibunya derita kerana lelaki sebelum ini bukan?

Sumber Berita: my artis

42 responses to Abby Abadi Sudah Bernikah?

  1. wreen says:

    tahniah

    0

    0
  2. aku la aku says:

    semoga berpanjangan jodoh hendaknya

    0

    0
  3. orked ungu says:

    kalau betul taniah ea.. tapi slalu jd persoalan, sblm NH die pena kawen kan.. kalau betul yang ni kali ke 4 la.. ea dop?

    0

    0
    • Peah Ronggeng aka PR says:

      Tak kisah lah yang ke 3 atau ke 4..cuma berharap inilah imam yang akan membimbing abby..Mudah2an hingga ke Syurga..

      0

      0
  4. tangki tersumbat says:

    Wahhh kak abby bulehlah kak abby aum aum sampai puas lpas nih..auuuuuuummmmmm

    0

    0
  5. ularrr... says:

    Tahniah abby.. semoga kali ini berkekalan dan tidak berakhir di mahkamah gombak timur

    0

    0
  6. melati says:

    nk ikut Erra ler tew…..Lori boleh U Turn pun ader org nk??? heran2….hehehe..lelaki yg nk kawin gan artis janda ni , byk muka tk malu nk kejor Glamor jer….lelaki bangsat jer kawin gan artis janda ni..

    0

    0
  7. Anonymous says:

    oklah tu.. sorang kawin kali ke 3, sorang kali ke 4… kumpul bini and laki.. hehee

    0

    0
  8. Anonymous says:

    Abby adabi giler glamor.. kalo ditanye takmo jwb asyik bdolak dalik tp asyik post gmbo2 hantaran bagai buat org tertanya2. Attention seeker btol minah sekor neh.

    0

    0
    • Anonymous says:

      abby x giler glamer pon….abg nara ni yg duk sibuk hal abby…g stalker ig org…pastu post kt public….abby bukannyer selebriti lg…

      0

      0
  9. Fifi says:

    Tak payah nk show off sgt lepas ni..org dh muak…

    0

    0
  10. burn says:

    ekkk..korang nih.tak sudh2 tak abis2..tuh kn ketentuan Allah…kita merancang Allah menentukan Qada Qadar.. kun fa yakunn<<maap jika salah spell…nih bru 9 owg komen kut pjgn pass nih

    0

    0
    • saya says:

      Btul tu tk perlu lah ckp bukan2 krg doa kan terbaik untuk mereka n sekeliling kita sudah….simple kan… ke susah sgt ehk…kita idup nie kan tumpang gembira untuk kawan2 kita famili kita n lain2….

      0

      0
  11. Anonymous says:

    bosan la hei pompuan ni…

    0

    0
  12. Cik Melur says:

    Syahdunya ayat ustaz khairul azli. Bertuah Abby. Moga kekal bahagia hingga ke jannah

    0

    0
    • abby banggang abdi says:

      Baru kawin ayat syahdu ler.. tengok la bila dah gaduh nanti ayat ” saya kena cakar ngan abby” pulak akan kuar dari ustaz nie.. hahahhaa

      0

      0
  13. Miss Mong says:

    Jahat mulut manusia skrg. Tak kawen kena kutuk. Kawen pun kena kutuk. Yg x kawen tu dikata sweet. Yg kawen di kata gatal. Apa nak jadi la.

    0

    0
  14. Anonymous says:

    MMG yang dlam ni kebanyakan nye mulut jahat…tu ada le yang terasa tew…..

    0

    0
  15. ganja says:

    “USTAZAH” ATTENTION SEEKER.

    0

    0
  16. Anonymous says:

    dijayamin tu perempuan le nara.one of my schoolmate…main petik je lelaki nara ni tau..

    0

    0
  17. Anonymous says:

    Kalau betul tahniah Abby. Buat kali ke empat ni di harap tak de lagi cerita suami kena serang, kena cakar dll. Kesian anak2 . Konfius mereka. Setiap tahun dapat bapak baru.

    0

    0
  18. zabedah zabit says:

    bior la ke dia mung-mung seme nih…

    0

    0
  19. pajura says:

    aku rasa la abby ni meroyan sgt.and ig mamat tu rasanya admin dia abby.aku tak rasa lelaki tulis cm tu..rindulah apa lah.nampak fake sgt.rasanya abby yg tulis sendiri..huhuhu

    0

    0
  20. gigi emas says:

    Gatal jugak pompuan ni kan…..kuat seks

    0

    0
    • mcm2 says:

      biar lah kalau dia kuat seks pun..sekurang2 nya dia gune cara betul utk melepaskannya. dah mmg syarat wajib kawen pun

      0

      0
  21. maya says:

    teruk nya melayu zaman skng. adab, percakapan langsung tak mencerminkan keperibadian seorang Islam. sy suka baca comment kat BN utk tgk gelagat manusia. nak tengok ada peningkatan, atau makin teruk. mmg ini blog gossip, tapi tak semestinya ia boleh dijadikan gelanggang utk kita lupa ajaran agama dan mengutuk sesama sendiri. sedih. sampai bila melayu nak mcm ni?

    0

    0
  22. Amoi Comel says:

    Hish, kenapa pertikai jodoh orang lain… Kahwin cerai pun bukan dia yg minta…

    Teruknya korang ni… Muhasabah diri lah…

    0

    0
    • kokpin says:

      betul. kawin salah, menjanda salah. dorang ni nak apepon taktau la.

      0

      0
      • Anonymous says:

        mmg kawin bagus…menjanda pun xdak masalah…
        yg menyampah tu sikap dia….
        cuba la besederhana sket apa2 pun yg awak buat…
        chill…………..
        jaga maruah sebagai org Islam dan perempuan…

        0

        0
  23. ManusiaAkhirZaman says:

    Dia kahwin cara yang sah disisi islam.. yang kau nak dengki apasal? syukurlah dia xbuat zina..

    0

    0
  24. hhi says:

    nak bersama sedari masa berkenalan? abby kan bersuami masa tu?

    0

    0
  25. Mr Lua CB says:

    Abis la……..

    Melepas aku dengan janda seorang ni.

    Mau frust menonggeng jadi sewel terus.

    Kak Ina tolong sambung.

    0

    0
  26. Anonymous says:

    Masha Allah lnsaflah jgn duk suka mengumpat kat orang sesama islam pulak tu x takut dosa ko? Akhirat kelak lidah2 orang yg mengumpat diri sendiri akan memotong lidah dgn gunting bila terpotong Allah akan kembalikan lidah ketempat asal maka kita akan potong lagi mcm tu lah berulang2 x takut fosa ko we……

    0

    0