Written by serenity | September 28th, 2011

Walaupun ramai yang menyokong dan bersetuju, Abby Abadi telah dikritik kerana tindakannya mendedahkan tentang Norman yang masih berhutang pada Abby dan belum membayar di Facebook.

Kami cuba memahami hati Abby. Dalam keadaan sekarang mungkin Abby merasakan yang orang ramai telah lupa tentang apa yang telah Abby lalui. Tetapi kami berharap Abby takkan berhenti menulis di Facebook kerana masih ramai peminat yang ingin tahu tentang kehidupan Abby. Kami juga berharap Abby akan sentiasa sukses dan akan bertemu insan yang terbaik dan menjalani kehidupan yang bahagia.

Jika ada ketidakadilan, serahkan semuanya kepada Tuhan, kerana hanya Dia hakim yang paling adil.

***


Rakan-rakan penggemar lagu-lagu Ghazal dan Asli pula jangan lupa Karnival Kesenian Johor 2011-‘Sounds of Johore’ pada 7 hingga 9 Oktober ini khabarnya di Teluk Danga, Johor Bahru! Lebih 100 buah lagu ghazal akan didendangkan- Keterangan lanjut hubungi 07-224 8270 / 223 1249 (JKKN Johor)-Jangan Ketinggalan!

79 responses to Abby Abadi Mahu Berhenti Kemaskini Status Facebook?

  1. lantak ko la says:

    Bagos gak,klu post asek nk aibkan org je baik x pyk
    nk menageh simpati,kn ade abg zol ko tu kn?
    So klu tension2 baik ko ajak die g bali,bkn ko z pnh g pon
    kn? Tetekan konon swaaaaaaap!!!!!!!!!

    0

    0
    • saje nak cakap says:

      betol2. makin lame makin jd kurenggg plak dgn abby ni. huhuu. mcm nak tarik perhatian pOn ade. x bgtau pOn xpe. kami mmg kesian kat kak abby. hehe. lgpOn kate dah sayang + manja2 dgn si zul tu. wat xtau jelah dgn nOrman tu…. ape2 pOn. semOga bahagia selalu kak abby. hee.

      0

      0
      • Kak Sue says:

        Setuju ngan Abby..kekadang kalau banyak cakap pun..makin banyak juga tercakap benda-benda yg salah.

        To every action there is always an equal and opposite reaction. Cikgu fizik aku selalu cakap..tak kira lah dalam kelas atau di luar sane.

        Harap Abby buat yg terbaik dan diredhai. Kemaafan itu lebih baik dari menyimpan dendam dan sakit hati.

        0

        0
    • ikan puyu says:

      x baik cakap cm2…dye pon manusia…kelukaan hati dye xde sape tahu…dye bkn sngaje nk aibkn sape2 pon…bile hati tgh sakit, kdg2 tlpas ckp…kite akn merase sakit 2 klu kite sndr yg hadapi…so jgnla nk hentam dye cmtu…dye pon de perasaan…pk la, seorang ibu tunggal mmbsarkn 3 org ank sorg dri…dyelah ayah, dyelah ibu… peace no war~~~

      0

      0
      • cik cik says:

        amboi, sedap je ko cakap macam tu “lantak ko la”..kena dengan ko nasib si abby baru padan muka ngko….

        0

        0
      • paham says:

        ibu tunggal yg ade boipren.. Nak jaga 3 anak lagik, nak jaga adik zul lagik.. Kesian tau

        0

        0
        • wakakaka!! says:

          abby adalah contoh seorang isteri yg selalu memaki hamun suami,,nescaya Tuhan akan menjatuhkan bala ke atasnya..hambik kau!!

          0

          0
        • ct says:

          kalau kena btg hidung sendri baru tau.. alah kacau org kacau bf / gf ko.. nak tgk sama ada ko diam atau melalak..
          so xpayh nak cakp abby tu mcm2 …

          0

          0
        • LaLalaLa says:

          lain kali..kawin le ngan orang kaya..macam Datuk Kay ngan CT….nahh sekarang bekas isteri dia kawin..lebih kaya dari Datuk Kay.

          0

          0
      • syntax error says:

        ehh tlepas ckap ka? bkn dia sgaja tlis ka? sbb dia taip “Opps tlepas plk”

        0

        0
    • jamkayu says:

      tak kene atas btg idong ko bleh arr ko nk ckp itu ini…cube kene atas btg idong ko baru tau rase oren ke rase anggur yg d perap…

      0

      0
    • kiah pekasam says:

      klu bekas suami ko kwin grand2 tp hutang ko x byr.. ko leh gelak2 ke sengal..??? ape da…

      0

      0
      • syntax error says:

        mmg la sah2 la tak bleh nk gelak kn..tp perlu ka bnda laki bini ni nk gtau kat semua pa motif nya… biar la Allah yg blas suma tu…pa yg jdi kat abby da sbbnya da hikmah nya..tak dak dugaan yg Allah bg kita tak mmpu hadapi…Allah yg bg dugaan tu kat kita..pada dia jgk la kita kna blk n mntak tlng..bkn dgn cara aibkan org lain

        0

        0
        • ct says:

          alah kalau kawan ko pinjam baju xbagi pon ko carut dier kuat2 kan… nie plak laki pinjam duit xbagi… apa ko rasa… so lu pikir lah sendiri.. bala tuhan akan beri tapi ko kena ingt satu benda… pengorbanan seorang isteri bila melahirkan anak… so kalau nak ckap guna otk.. bila ken adekat ko baru ko tau.. :)

          0

          0
        • syntax error says:

          sbb dh kena kat aku la aku ckap ni…sbb aku pnh rasa la aku taip mcm tu..

          0

          0
    • cik cik says:

      amboi, sedap je ko cakap macam tu “lantak ko la”..kena dengan ko nasib si abby baru padan muka ngko.

      0

      0
    • akulah says:

      bodoh!

      0

      0
    • wakakaka!! says:

      kita hidup ni hati kena ikhlas..cam abby dah kena cerai, terima sebaik mungkin, bkn mencerca bekas suami. seburuk perangai memey&norman,segala cacian mereka terima,malah berkahwin secara sah.zul tu ikhlas ke bermesra ngan abby?kenapa tak meminang smpai sekarang?atau zul baget kawen anak dara shj?? akhir sekali..wakakaka!!

      0

      0
      • ct says:

        oo ye ker.. akau nak taya lah kalau ko break dgn couple ko.. ko diam kew.. or akan ckap dgn kawan2 ko.. couple aku dulu mcm nie…mcm tu.. .. time tu ko x tutup mulut kan… so kenapa ko nak bising bila abby bising.. dier ckap hak dier..
        hal dier dgn zul… jodoh dgn maut tuhan tentukan.. tapi yang pasti MR KARMA always with us… so andai kata abby terluka hari nie..nescaya besok or esok boleh jadi dekat kita pulak

        0

        0
  2. miss wawa says:

    ingat pulak abg nara dkt abby abadi,ingtkan cuma keluarkan cerita pasal 2 ekor binatang tu aje!!

    0

    0
    • wawa miss says:

      x elOklah panggil diOrang binatang.

      0

      0
      • elis says:

        manusia x tergamak menganiaya org lain sampai terluka yg amat dalam kot!!!

        0

        0
      • peace says:

        Enth miss wawa ni jgn smekn manusia dgn binatang
        akai x dak ka? Islam ke awk ni? Komen x pakai akal
        cm ni la x tau batas2..manusia2

        0

        0
        • rarerariraro says:

          kalu tegor mesti sikit2 nk ckp “islam ke awk,islam ke ni?”
          nape?kalu bkn islam baik ke maki2 org?kalu bkn islam bleh membinatangkan orang len?BLEH KER COMMITTED ADULTERY??????

          sebeNarnya xkira la islam ke x ker,kalu BERBAHASA tuh kena la BERADAB kan3…jgn lah ckp tu main sondol je xpk perasaan org lain, tak bertamadun tuh hehe

          YG SALAH TETAP SALAH @ normiang dtgkap khalwat dgn memek kemek
          YG BETUL TETAP BETUL @ abby abadi menuntut hak nyer setelah ditinggalkn mcm kain buruk

          ~~OOOOHHHHHHHHOOOIIIIIIIHOI!!~~

          0

          0
  3. sally says:

    Looking at the way you write statuses (manja2 language), you should have stopped a long time ago Abby Abadi

    0

    0
  4. abe norman says:

    tula, masa update status ayang ikut perasaan sgt.. Tau la jeles ngn abe yg dah kawen ni, tp ayang kan dah ade adik zol skrg.. So xyahla nak sakit2 ati lagik yer…

    Abe doakan semoga kekal abadi bsama adik zol yer… Ok, abe nak ber hanimun ni… Tata :)

    0

    0
  5. taksukakomen says:

    Jika ada ketidakadilan, serahkan semuanya kepada Tuhan, kerana hanya Dia hakim yang paling adil.

    well written nara! :)

    0

    0
  6. Blossom says:

    Ingatlah Abby cuma manusia biasa yang tak lepas dari salah dan silap…jangan lupa dia adalah wanita yang pernah disakiti…salahkah dia mencari kebahagiaan nya sendiri?….bahagia diatas penderitaan orang lain apakah itu patut dicontohi?…dunia-dunia orang yang melakukan maksiat pula yang disanjung dan dipuji…memang memey jauh berbeza dari Abby…dia muda…lemah-lembut dan cantik…tapi sayang dia lupa…kebahagiaan yang dia miliki adalah diatas penderitaan orang lain……semoga kebahagiaan yang Norman cari akan dia dapati bersama memey dan semoga Abby akan mendapatkan lelaki yang akan lebih baik dan penuh tanggungjawab…… :)

    0

    0
    • chi hwa hwa says:

      sakit ooooo…

      0

      0
    • rarerairao says:

      petikan Blossom=dunia-dunia orang yang melakukan maksiat pula yang disanjung dan dipuji…

      aku stuju yg tu,kalu korang prasan after memek kemek kna tgkp khalwat aku memanjang nampak muka dia kt drama2 kt tv, muka abby pyah benor nk nmpk,mcm xder tawaran jeh,kesian3,dahla itu punce rezeki dier,nk sara anak 3 org lagi…..sedih lah,kalu aku msti dah meroyan,kira abby ni kuat la orgnyer,tabah sgt..respect la

      0

      0
      • ashley says:

        setuju! ditambah plak org mcm tu la yg disokong oleh sesetengah @ mgkn kebanyakan org..lebih menyedihkan bila ada diantara mereka juga perempuan. maybe blm kene kat dr sendiri/family sendiri..sbb tu la bckp main ikut sedap anak tekak jerr..cuba kalo kene??? baru taw menggelupor..silap2 terjun bangunan terus..tgh pantang plak kantoi..

        0

        0
  7. cili pedas says:

    ak doakan ko bahagia dgn zul yg ala2 pelakon mexico tu… cepat2 la kawen…bru bleh lwn norman! ehehe

    0

    0
    • WAKAKAKA!! says:

      NAK LAWAN NORMAN??? MEH AKU KASI GELAK SKET. WAKAKAKA!! SI ZUL TU TAKAT NAK BERBINIKAN SI ABBY, NAK NIKAH SECARA HALAL?? BOLEH JALAN!! ZUL BAGET NIKAH ANAK DARA..TAU TAKPER..KAN ZUL?? MAK MANA NAK ANAK BUJANG KAWEN NGAN JAN ANAK 3…RITA RUDAINI YG TAK BERANAK LG PON DAH AWAL KENA REJECT

      0

      0
  8. Pokai says:

    Teramat dalam ke klu br
    u cerai bpe buln da ikut jantan g bali? Ape kes?
    Klu org mkn dlm smp skang die fobia nk ade laki
    mgkn dlm 1 ke 2 thn.bkn nk mengate die tp cre die
    tu x btol seolah2 mengajak org membence antara 1 sama lain
    Jgn salahkan n pertikaikan takdir allah!!!!
    Nauzubillah!!!!

    0

    0
    • ES says:

      ala…dye pegi sane nk tngkn fikiran.dh r laki kne tgkap khalwat,bru hbs pntng plak 2. atleast dye wt pagai after cerai.nk ptikaikn cara dye nape??dye dh bebas.

      0

      0
  9. cik emo says:

    letak diri sndiri kt tmpt die lah.. husband sndiri ditangkap khalwat dgn prmpuan lain.. lps tu nak kawen ngan prmpuan tu.. siap dpt sponsor grand2 lg.. yg abby ni.. baru nak cr pgganti, brcnta org dok hentam2 die.. at least abby cari pengganti SELEPAS die jadi single balik.. bukan mcm jantan tu.. ade bini lg sebok nak cari lain.. bile wat salah sikit orang hentam2 si abby tu.. sian die.. aku aku jadi die.. memang dendam kesumat la smpai mati aku takkan maafkn ex husband dan perempuan tu..

    0

    0
  10. bukan nama sebenar says:

    adeiiii…..betapa lah sakitnye bila org yg pernah kta sayangi
    beralih arah n membina kebahagiaan di atas penderitaan hati kita akibat perpisahan yang tak di pinta…pernah ke kau rasa….??? Sakit…..sangat2 sakit tau tak…..ku faham perasaanmu Abby…

    0

    0
  11. princess deana says:

    ape la u Olls ni..relakss..cool..jgn memarah…yang penting kite doakan kebahgian diorang ok ;) aminnnn…

    0

    0
  12. mumy pypo says:

    sebenarnye kak abby xperlula smpai nk xnk update pape lg kt fb…2 menunjukkan kak abby mcm merajuk…kak abby sbenarnye too expose about your life…psl hutang abg norman n d same time about your bf abg zul…org rmai ksiankan akak but if u too expose org akan ckp akak sbenarnye sme aje mcm ex akak..

    0

    0
  13. kesian abby…so pity of her…..

    0

    0
  14. Aku Juga WANITA says:

    Biar jela Abby tu nak wat status ape pon….. Mungkin dengan meluah pada status lebih mmbuatkan die berase lega sbb adenyer peminat2 setia die yg akan bg kate2 nasihat, respon2 positif dan membela si abby… Org jiwe tgh kacau ni mmg slalu berada di luar kewarasan akal….Sbb tu slalu terjadinya kes bunuh diri… Lagipun, nak mujur la si abby ni takat buat hal kat status jek….. kalo dibuatnyer die g serang n bercakaran ngn si memek ni kan lagi teruk…. So, cube lah pahami situasi org yg sedang tertekan sbb kite x lalui penderitaan die…. Allah je yg tau ape sebenarnyer ade dlm hati die….. muke mmg la boleh tunjuk bahagia…. tapi hati…..???

    Hakikatnye ini lah WANITA… Nampak je kuat diluar, Tapi sangat2 LEMAH didalam…. Renung2kan la yer….

    0

    0
  15. nek nak says:

    Biarlah dia nak renti update FB dia..hak dia..nak tenangkan pikiran ke apa..kang keep on updating, korang kata cari publisiti murahan….cari modal nak kutuk2..lagipun page tu kn utk peminat2 dia, bukan pemenat..suka ati dia lah nak share apa2 pun ngan peminat2 dia..hak dia gak…x suka, jgn baca…x de org paksa pun utk korang baca/copy FB dia. Just put yourself in her shoes…how would you feel?

    0

    0
  16. APTB says:

    MMG BAGS PON KO TUTUP LAMAN WEB KO TU!!!! X ABIS2 NK MERAIH SIMPATI DLM DLM HATI MAK OIII..MAKIN LAMA KO BUKAK AIB ORG LAIN MAKIN TERSERLAH KO PUNYE KEBODOHAN…NK TUNJUK KO TU BAIK SGT KHENNNNNN….TP APA2 PUN JAGALAH ANAK KO TU BAIK2…ANAK2 TU KAN ANUGERAH ALLAH YG TAK TERNILAI….

    0

    0
  17. APTB says:

    bagusla ko nk ttp akaun fb ko tu…tak abis2 nk meraih simpati, tp athe same time ko sama gak ngn menggatal mcm c memek tu…g bali bagai la..haishh..ckp org sendiri pun sama…LOL..pastu duda ko kawin , ko lak meroyan lg nak citer psl htg bagai….get a life la bebek!!!!
    bgs la memek n bebek!!!!

    0

    0
  18. red says:

    kesian kat abby..knpa erk org selalu lupa..sbnrnya ape yg abby dah lakukan x sebesar kesilapan norman n memey..masa abby mengandung norman pulak bercinta dgn org lain. tp bila bgni nampak yg slh adlh abby. knp erk..kpd pompuan2 yg sokong abby, bila kita mengalami baru kita merasakan. adakah bila diri sdri d curangi dgn sedemikian rupa kita akn berckp, be strong,jodoh d tangan Allah..mgkn skrg ya blh..tp mustahil rasanya bila kita mengalaminya sdri, kita x rasa mrah..well, memaafkan blh tapi melupakan blm tentu..huh, hairan sy dgn kamu..yg salah d julang..yang teraniaya lagi di hentam..

    0

    0
  19. ahkak gile glam says:

    bagusla ko nk ttp akaun fb ko tu…tak abis2 nk meraih simpati, tp at the same time ko sama gak ngn menggatal mcm c memek tu…g bali bagai la..haishh..ckp org sendiri pun sama…LOL..pastu duda ko kawin , ko lak meroyan lg nak citer psl htg bagai….get a life la bebek!!!!
    bgs la memek n bebek!!!!

    0

    0
  20. safiq rahim ma'rof says:

    bagus lah xnk update status lg kalo nak aibkan org laen…mende lar…

    0

    0
  21. aku ler... says:

    hmmm…kalu mintak nafkah baik2 agak bertahunla nk dapat.silap2 xdapat langsung.sbb tu dia war2kan kt FB pasal nafkah anak2 dia…nk tunggu si norman tu hulur sendiri? kirim salam la..tmbh plak kalu dia ada anak dgn memey nt…silap2 anak2 dia yg 3org tu pun dia lupa….nk tunggu mahkamah mintak? alamatnya smpai bdk2 tu cukup umo 18 bru dpt kot nafkah diaorng? biarla dia nk war2kan kt fb ka apa..dia cuma menuntut hak anak2 dia dan juga hutang norman pd dia…

    sekian dr aku seorng ibu kpada 2org anak..

    0

    0
  22. no name says:

    sokong kau aku ler…klu aku kt tmpat abby pn aku wat bnda yg sma tp x la smpai brmusuh ngn norman. nk war2 kn pn biar lembut tp bisa. klu nk tgu mhkamah buat smua mmg x de respon la jntan2 yg x guna tu.

    0

    0
  23. ahkak gile glam says:

    bgsla ko nk tutup terus lg bagus, makin ko bercerita makin terserlah sifat ko yg sebenar..eh bebek ko ngn c memek tu sama aje..gatal..yg ko g bali bagai ngn c zul tu pn apa krgnye…kt bali lagi…curlastttt kan ko…so jgn la meroyan lau bekas duda ko tu nk kawin ngn memek..hahaha
    BEBEK VS MEMEK..sama la tu…

    0

    0
  24. akulahpompuanittew says:

    siapa yg mengata Abby sama dgn jantan x-somi dia tu mmg la x de otakkk!!sebab dia ada bf lain skrg kor nak samakan diadgn norman yg x berenti main betina masa jadi laki abby???masa abby sarat mengandung dia bersekedudukan dgn memey smp kena tkp khalwat!!!kor nak sama kan abby yg dah menjanda dan ada bf sama ngan norman??aku kan org yg bercakap guna lutut mcm ni mmg aku mintakla biar dia rasa apa yg abby rasa.aku pernah lalui apa yg abby lalui.bezanya aku cuma ada 2 anak, dan aku bukan celebrity.tapi jantan x guna yg pandai buat anak, pastu claim sayang anak, tapi x bagi makan anak tu sama la perangai!!!pastu bangga tunjuk kor dgn betina lain…!!anak kor kecik2 lagi x apa la norman kor buattt!!sok anak2 kor dah besar, diorang akan ingat apa yg kor buat pada mak diorang!!sebab skrg ni diorang yg no. 1 dan no.2 tu dah besar..diorang akan ingat apa yg papa diorang buat. bawak diorang ke rumah norman & memey yg blm kawen lagi sebelum ni..esok diorang dah remaja, dah tau buruk baik, tau la nasib kor norman…..!!!dan korang2 yg merendahkan ibu tunggal beranak berapa pun yg x dibagi nafkah oleh x husband masing2, mmg aku doakan korang rasa apa yg kami rasa!!!baru korang tau, kenapa abby update status dia mcm tu, dan mintak nafkah thru fb??kor tau berapa ribu kali dah abby mintak secaya senyap utang norman kat dia??smp norman kawen lain la x dpt kann??kalo abby dapat, takkan la smp skrg dia tuntut!!kalo norman tau malu,apesal dia x bayar utang tu??i bet, utang tu mesti ciput je dari hantaran yg dia bagi kat memey kan??dasar jantan idung belang, muka x tau malu…mmg x kan bayar utang dia punya!!korang yg mengata abby aibkan norman, korang akan rasa bila smp masanya..masa tu korang ingat lah balik apa yg korang tulis utk abby ye??aku bukan abby, aku pembaca nara yg senasib dgn abby..jadi aku rasa apa yg dia rasa..dan aku marah dgn org yg x berperasaan mcm korang!!!!sampai hati korang!!

    0

    0
    • cik pial says:

      Tak baik mendoakan yang tak baik utk orang lain… mungkin kamu2 yang dianiayai suami adalah insan2 yang Allah pilih untuk melalui ujian dariNya bagi menguji sejauh mana ketabahan dan seteguh mana kekuatan iman kita.

      Kita tidak akan tau sekuat mana iman kita selagi kita tidak diuji… mendoakan yang tidak baik hanyalah perbuatan sia2. Pengalaman kita berbeza2…

      Kami semua mendoakan yang terbaik buat isteri2 teraniaya semoga bekas suami kalian insafff.

      0

      0
  25. NenekPenne says:

    i simpat kat abby..
    tak per abby jangan risau
    norman and memey time will come soon… samada cepat atau lambat jer..
    korang tak berada di tempat abby korang tak rasa..once bila menda tu kena batang hiduung korang..baru korang tahu..
    apa pulak yang aibnya abby citer pasal norman tak bayar hutang?? kalau norman tu sendiri tak reti nak jaga aib sendiri tak kan abby nak tolong jaga..
    masa abby jadi bini norman, yes dia kena tolong tutup aib tu sebab berdosa dia memburuk2kan suami tapi sekarang, norman bukan suami abbi lagi…. so fikir2lah sendiri yer…

    0

    0
    • Cucu NenekPenne says:

      NenekPenne…. ajaran mana yg nenek ikut ni? bestlah… kalau macam tu tak payahlah ada istilah doakan yang baik2 untuk orang yang aniaya kita supaya dia insaf atas perbuatan2 jahattnya.

      Kalau macam tu bila mama marah kita marah balik… kalau papa marah sebab curi duit dia kita tengking balik papa sebab dia pegi keje cari duit utk anak2 jugakkan…

      Jadinya… kalau bekas suami ada betina lain, kita pun carilah jantan lain… so betullah apa yang Abby dah buat kan nenek….

      Yeahhhh hidup nenekkkkkkk saaaayanggg nenek sebab turunkan ilmu yang cukup berharga pd cucu nenek ni.

      0

      0
      • Adik Cucu NenekPenne says:

        abby dpt jantan lain pun lps crai la ngokkkk…

        0

        0
        • abc says:

          pompuan2..mmg suker kata mengata sesama lain. dah puas depa kata memey-abby, now depa mengumpat sesama sendiri. kau x islamik, kau x tau apa yg dirasa dan sebaginya.
          mmg betul la kata org..pompuan punya muluttt…mmg mcm *tuttttt* depa….

          0

          0
        • Cba says:

          Sial btol…ko samakan smua pmpuan bla ko ckp cmtu erkkk,aku rsa ko dlu kuar dr tut betina..bkn pmpuan!

          0

          0
    • qul says:

      jahat betul si mulut nenekpenne .. nampak no tak ada otak ..

      0

      0
  26. Chantek says:

    ~simpati~

    0

    0
  27. girlgirl says:

    korang bising pesal? ntah dieorg nie bukan kesah mana pun korang dok citer pasal mereka . korang2 jer yg ngelupur gaduh atr korang….

    0

    0
  28. b says:

    bosan!

    0

    0
  29. adib says:

    Apa la korang ni benda cm gini pun nk brhentam pastu tk puas hati apam da..

    0

    0
  30. PSM says:

    emm…cian abby

    0

    0
  31. Airil says:

    Nak gi cari sponsor ke Cik Abby???hehe..itulah dulu ade SUAMI, pegi aib-kan depan reporter…dosa tu…walau ap keadaan pon ms tuh, suami tetap suami…klu bkn suami pon mengaibkan sesuatu yg berdosa…INILAH BALASAN KEPADA SEORANG ISATERI YANG DERHAKA (secata tidak sengaja)

    0

    0
    • ct says:

      hey airil…yg si norman aibkan family dia org tu apa cita…dah ada bini pun leh kena tangkap berdua-duan..dia bukan aibkan… dia bagi tahu pragai miang laki dia…benda jahat mcm mana pun org kan tahu juga…lelaki wat slh ..bini yg di tuduh jahat…apalah dunia nie..yang salah diagung-agungkan….

      0

      0
  32. joe says:

    lah…dia cakap untuk mperjuangkan hak dia…hutang kena lah bayar…..hak sebagai wanita ..lau dah banyak x bagi tahu pun tak bayar…..so baik dia mintak terang-trangan…..lelaki..huh!!!!

    0

    0
  33. opocot says:

    tk abis2 abby si meroyan ni..of cos lah taknak kemaskini fb lg, laki dia dh selamat kawin takleh menagih simpati nak rujuk balik lagi..

    0

    0
    • ct says:

      wah curlass statement, nanti bila ko dah kawin if partner ko kena caras… aku nak ko ingat ayat ko tulis dekat abby nie..

      0

      0
  34. yayayoyo says:

    aku syg ABBY!!!! aku benci BETINA nama MEMEY!!!! sapa yg sokong BETINA MEMEY perangai korang pun sama ngan BETINA MEMEY…..

    0

    0
  35. insan says:

    kt jangan lh buat andai sendiri…..hanya abby dan norman je tau….samada norman ada hutang ke, ade ke biar dia menangung nya di akhirat nanti….kt berdoa je lah utk kebaikn pasangan tu ye…dan doakn abby d temukn jodoh yg lebih baik drp yg lama…yang boleh memimpin abby menjadi suami solehah….amin…ingat setiap kejadian ada hikmat nya…

    0

    0
  36. hehehe says:

    pd aku slhnye berml dr abby…kalo abby x serang norman kat site…x tunjukkan skp baran dia tu lg bgs…kalo aku jd abby…aku trs register cerai n pindah umah n tutup mlt…utang2 semua aku x bising…coz sorg isteri n ibu yg baik akan berfikir panjang untuk mengatakan sesuatu…kalo nh x byr utang atau nafkah ker…lantak lar…biar dia berjawap dgn allah…kt org pempuan jgn tunjukkan dr terlampau kurang cerdiknye…x de laki bkn bermaksud x blh idup…pd aku lar…gl bc fb abby bersyg2 dgn zul…x patt btl pttnye ml lar coz ade 3 org anak…

    0

    0
  37. wan says:

    poyo siak abby ni..da laki dia xnk dia da la..kn dia da jmpa ppuan lg baik n muda..dasar ppuan busuk ati

    go norman go

    0

    0
  38. OMG says:

    yg ko kecoh sangat nak memburukkan laki ko yang x guna tu watpe?ingat dapat free ke?
    dr org sian kat ko, tetiba plak org meluat tengok kebodohan ko…
    pasal utg2 selesai la kt luar…perlukah heboh2 kat semua
    udah2 la abby…wake up!!!.lupekan dendam, mulakan hidup baru.ape y norman wat kat ko, bia la tuhan je yang balas.

    0

    0
  39. Eiyana says:

    xyh nk heran,norman kawen ngn memey pon free..sume tajaan je..still kira abby paling mahal kawen ngn norman,walaupon duit pinjam..hahaha..drpd org sedekah..

    0

    0
  40. Manusia Biasa says:

    Wahai norman…sebelum ko nk pe berbulan madu kt paris ke or pe umrah ke….lantak lah tp kau kena ingat yg kau masih ada hutang dengan abby……kalu kau pegi umrah sekali pun…x makbur jgk…..

    0

    0
  41. maria habib says:

    WAHAI WAN YANG BAIK HATI LAGI SUCI . KALAU PEREMPUAN BAIK IDAK LE SAMPAI TERTANGKAP & RAMPAS LAKI ORANG.

    FIKIR SIKIT

    0

    0
  42. Ade aku kesah? says:

    bio ler si norman ngan memek tue, sekureng2nye meke kawen btul.. restu mak bpk,, bersanding bagai… ngan abby dulu ade? kawen pon kt siam senyap2.. la nie padahnye lah…
    si memek ni pon 1 hal., gedix sgt.. alahai norman, ko kawen je la balik ngan abby tue, abg jem kawen 4 booley?

    0

    0
  43. John Doe says:

    Abby kahwin dgn aku je la. Bukan ke dalam Islam ni di galakkan kahwin dgn janda dan ibu tunggal. So aku kahwin la dgn kau. Ramai gak janda2 dan ibu tunggal serta isteri yg kematian suami yg cun melecun. Kita kahwin la dgn mereka utk membela dan menyelamatkn mereka. Dan maklumlah jgk skrg ni bilangan wanita lebih ramai dari lelaki, so tak salahlah kita berkahwin 4 sekali gus.

    Cth2 janda / ibu tunggal cun ialah Nora Danish dan Abby Abadi ni la.

    0

    0