Written by AbangNara | October 8th, 2014

Amboi, amboi, amboi. Tempat jatuh lagi dikenang, inikan pula bekas suami. Hehehe. Comel juga apabila Abby Abadi berkongsi perbualannya menerusi Whatsapp dengan bekas suami pertamanya, Norman Hakim. Seperti yang kita ketahui, hubungan Abby Abadi dengan Norman dan Memey Suhaiza berada dalam keadaan baik. Mereka seringkali dilihat menghabiskan masa bersama-sama lebih-lebih lagi demi anak hasil perkongsian hidup sebelum ini.

abby memey

Terbaru Abby Abadi menerusi laman Instagramnya telah berkongsi sedikit pesanan dan nasihat oleh bekas suaminya itu terhadap dirinya. Jelas terserlah sifat prihatin dan mengambil berat Norman Hakim. Memang ‘sweet’ sangat-sangat. Ayat balasan yang diberikan oleh Abby juga sangat kelakar dan mencuit hati. Hehehe. Mana tahu ada jodoh kan?

abby abadi

Tulis Abby:-

Assalamualaikum. Salam rindu 20sen! Hehe.. Salam AidilAdha. Selamat berhari layeee.. rinduu kita? Hehe.. Kita ada je.. cuma berdiam seketika kerana pergi mencari diri.. Malam tadi kita msg X boyfriend kita bgtahu yg kita bawa Baby besar kita keluar KL sbb ikut planning hari ni Papanya ni nk bawa Baby gi Pakar sbb batuk teruk. Kita minta set hari lain. Ini yg dibalassnyaa.. ccoo cuweett kan? Hehe….. Kita ok ok jer… InsyaALLAH akan bersiaran balik nnti disini hehe.. Doakan ye.. Daaa..

abby abadi

Sama-samalah juga kita doakan agar Abby Abadi bertemu suami yang betul-betul menyayangi dirinya. Kalau berkahwin sekali lagi, semoga kali ini berkekalan ke akhir hayat. Kesian juga tengok si Abby ini keseorangan. Semoga ada lelaki di luar sana yang benar-benar jujur dan ikhlas menyayanginya. Sama-samalah kita doakan.

[flowplayer id=”29776″]

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

53 responses to Abby Abadi Kongsi Perbualannya Dengan Norman Hakim

  1. ouja says:

    What an attention whore

    0

    0
  2. wawa says:

    nth ape2…

    0

    0
  3. poyos la says:

    oowhhh mcmtu ker citer nyer…hurmmmm ..attention seeker la .. ex bf ak hntr msg rindu pon ak xkepoh .. ostazah abby harus ke mentioned X bf???ini mcm memey blh mengamuk hahahaha..ape2 jela abby dlu ko meroyan kt memey lps ni memey meroyan kt ko..so kita tgk jerlaaaaaaaaaa sape yg kena..

    0

    0
  4. memey ah says:

    MOTIP??

    0

    0
  5. nok gebuzzz says:

    dgn kes memey dulu mungkin org sukar tok melupakan kisah silamnya,tapi dgn kehidupanyer skrng dia lebih low profile,tidak ada kontroversi lagi…mungkin org boleh lupakan sikit2,berlainan Abby pula yg sering berkongsi dgn org ramai ttg kehidupan dia,seumpama meraih simpati atau sbgnya…menyebabkan org yg dulu berasa kesian kini menjadi benci dan meluat dgn sikap ketidakmatanganya.so,lebih baik abby ikut mcm memey berdiam diri itu adalah lebih baik.

    0

    0
  6. Usin lempoyang says:

    kemmonlah abby…. tlg ler jaga hati Memey sket!!! dulu ko buang norman… skang ni mcm menagih kasih blk plak! kan lbh elok perbualan tu dirahsiakan walaupun takde apa2 yg mencurigakan… jaga hati isteri norman tu… plz move on yer ostajah abby! oh ya… btw mana purdah ko abby??? tgk pic2 kt ig ko dh tak berpudah lg dh… pakai purdah tak cantik yewwwwwwww??? opsssss

    0

    0
    • Anonymous says:

      ape kejadahnye abby buang norman? norman yang beromen ngan memey sebelum kawen.. ko nbi baghal ke ape? perlu ke nak jaga hati memey tu, pandai2 la dia jaga hati dia sendiri, dia pun amik laki org.. klu x sbb norman, abby pun xkan meroyan cam org gile cani… semua salah norman! puii

      0

      0
      • Anonymous says:

        Betul2… bagi aku..lebih baik, norman kawen balik dgn abby, sian anak2. Memey ko yg buat rumahtangga org kacau bilau.. ko x kesian ke kat anak2 abby. Boleh plak ko upload gmbr2 bahgia dgn norman. Tak bersalah plak ko ni. Bg aku.. yg terbaik, norman fikirkan nasib anak2 dgn abby tu. Norman tu bukan hak mutlak memey,dia tu milik Allah. Nape nak kedekut… kongsi lah kebhgiaan,dh adat rampas laki org. Kene kongsi la..

        0

        0
    • wow.. says:

      jgnla over sgt ckp org mcm tu kita tak tahu dlm ht dia mcm mn ..nak komen pun pada2la ..yg penting dia btutup ke idak ke yg beri dosa pahala allah bkn kita..alhamdulihah jela k.abby mudah2 bykknla saham akhirat yg k.abby dpt..manusia skrg mmg suka mhina saja apa diorg tahu mnuding jr dkt org je,suatu hr bila allah mgingati ppbuatan diorg bru diorg akn sdr..

      0

      0
  7. anoy says:

    nok gebuzzz…bio la abby nk cari kebahagiaan dia sendiri..dia pon berhak jgk dpt bahagia macam org lain…psl hal dengan memey dulu2 tak payahlah mention lagi..dah bahagian masing2 kan…terima jelah nak tak nak..kita tak tau kehidupan orang itu macam mana..bengini begitu kita tak tahu..senang macam ni la…kalau tak nak rasa meluat jangan baca atau tengok apa2 pon psl orang yg kita meluat tu..buat hal kita suda…awak tu pon belum tahu Dia nk uji macam mana kannnnnnn

    0

    0
  8. miss nywa says:

    janda mana yg x gersang dan inginkan belaian manja?

    0

    0
    • jah.. says:

      astafirullah..apelah korg ni mgata janda betul2la nak mampos agakny..esok lusa adik badik korg snasip mcm tu bru korang tahu allah nak mguji hamba ny tak kira siape pun dia..baik bwk btaubat la nauzubilah..pikirla scra positif jgn asyik nak mhina org je..

      0

      0
  9. normahcorell says:

    Niqab dah campak manerrr…anak2 dia pakai skirt gaya apa?

    0

    0
  10. hah says:

    ala .. abby mmg sengaja buat mimie cemburu .. k bye

    0

    0
    • minah jambu telajak laris merah says:

      memang betol tu abby memang sengaja nk kasi memey jeles….memey pulak dh bertudong terpaksa la kena hipokrit eksen tk jeles konon2 Nye kehadiran abby tu mengeratkn lagi hubungan adek akak ….adek akakkkkkkkkk !hahahaha klakar klakar klakar haiiiiiiii ape nk jadi ngan si abby ni tk habis2 nk kacau rumah tangga orang walau pon norman tu bekas laki tapi abby dh tkde kene mengene lagi ngan keluarga ini……macmana pon norman jugakkkkkkkkkkk yg abby cari huhu sedihhh…..helo memeyyyy u punye hipokrit tu jangan melampau sangatttt nanti u jugak yg makan hatiiiiiii…

      0

      0
      • minah jambu telajak laris merah says:

        bang naraaaaaaaaaaaaaaa huh !!! apesal minah jambu punye kaler ni kelabu asap pulakkkkkkkkkkkkkkkkkk !!! bang nara ni nk kena pelok gak Nye ngan minah jambu tau !!! nanti kau bang naraaaaaaaaaaaa !!!

        0

        0
      • memandai je ko minah. bab hati busuk, fikir negatif ko la atas sekali. hidup memang tak tenang kan?

        0

        0
  11. kk says:

    perlu ke publishkan screen shot cmni dgn semua org?
    Ex will forever remained as an Ex.
    jage laa sikit hati memey n anak2. as a mother, i feel ashamed ade jugak sesorg yg b’status ibu berkelakuan cmni.
    pandangan masyarakat, ibu tunggal ni akan selalu jd tumpuan gerak geri org.
    so abby patut tahu batas2 sebagai seorang ibu utk jage maruah diri die and anak2 die yg semakin membesar. ape2 yg ditulis kat internet ni walau 1000 thn akan dtg pon still akan ade kat internet ni. mcmane laa perasaan sorg anak bile tgk perangai ibu die yg bley dilabel sbg x tahu MALU ni bile bace tentang ni semua.
    my nasihat is, lebih baik abby lebih b’perangai jd sorg ibu yg excited tentang anak2 die drpd t’lebih excited dgn lelaki2, EX2, meroyan n berdakwah konon2 sorg ustazah kt sane sini.

    to Abby, sile cermin diri anda n tolong laa jgn terus memalukan diri sendiri. kami sebagai kaum ibu turut terkesan dgn perilaku anda sbg sorg pmpn n ibu. tolong laa jd ibu n pmpn yg bermaruah, pls laa jgn nak meroyan cmni lg.

    abby n rita dua2 pon same je,, ape2 jela korang ni.. memalukan btol

    0

    0
    • Anonymous says:

      lagi memalukan betina rampas laki org. beromen ngan laki org! xyah nak backing sgt golongan2 meruntuhkan rumahtangga org laaa!!

      0

      0
  12. azwan ali dijangka masuk syurga says:

    Baru ko tau batang norman jugak yg paling power arbakyah..berair la ko sorg2 ye

    0

    0
  13. dina says:

    Harap Abby henti kan lah posting2 mcm ni.
    Norman bukan suami awak lagi. Dia suami orang.
    Tak perlu lah nak borak mcm budak2 lagi. Be matured lah umur dah meningkat.
    Malu dgn Anak2. Agaknye diaorang pun dah pandai fikir apalah masalah mentel ibu ni. Focus pada anak2 dam biznes.
    Sebagai orang biznes kenalah tunjuk sifat yang lebih postive supaya kenalan biznes respect dan confident bila berurusan dgn kita.
    Tingkatkan lah ilmu dan darjat kita.
    Abby ckp dia taknak publisiti sbb bukan artis tapi gaya dia bersosial media mcm masih lagi rasa diri tu artis…..hmmmmmm

    0

    0
  14. Kemek Suhaiza says:

    abby nih skang kejer aper ekk, selain jual tudung tuh apa lagi dia buat byk masa dia update IG bagai, nak kata berlakon tak juga so masih jadi retis lagi ker dia nih?

    0

    0
  15. Jangan Kontang says:

    batang norman pasti nya best lagi berlemak…jadikan lah diri ku yg ketiga please….

    0

    0
  16. Memeye Teteye says:

    Berpeluh dan mendidih agaknya ketiak si Memey kalau baca

    0

    0
  17. siti says:

    Takut nak berkawan dgn orang mcm abby ni. Silap langkah, semuanya dia letak di laman social. Mcm jenis yg boleh menjatuhkan air muka kawan sendiri, jenis boleh membuka aib orang. No no. Tak berkawan pun takpe dgn org mcm ni.

    0

    0
  18. […] si suami menghantar mesej kepada bekas isteri, namun Memey Suhaiza tidak langsung cemburu mengenai mesej Norman Hakim kepada Abby Abadi. Sedang hamil anak kedua, Memey Suhaiza memaklumkan yang Norman tidak pernah berahsia dan sentiasa […]

    0

    0
  19. KELOLO says:

    Pesal aku rasa abby macam tak tahu adab dengan lelaki bukan muhrimnya? Apetah lagi suami orang… geli ketiak aku membacanya..

    0

    0
  20. Anonymous says:

    aku tak tau nk ckp apa. yg aku tau nak cakap adalah arbakyah tlajak bodoh!! motif kau apakah??
    dan knp perlu ada ‘puiiiii’ selepas ayat ‘tawadhuk mcm awak’.

    0

    0
  21. bolok says:

    mak tiri & ayah kemain lg bergaya. Mak kandung pulak gatal bijik sibuk cari jantan. pakaian anak selekeh dan kotor langsung tak terjaga. Tu la, kuman sebelah rumah nampak. Gajah depan mata dipinggirkan.

    0

    0
  22. inspektor says:

    Korang jgn slh anggp.. baby tu bmaksud anak pmpn die yg bongsu tu.. baby tu demam.. kn die pgl baby.. lps msg baby tu.. bwh tu hnye nasihat utk abby je.. cer bce btol2..

    0

    0
  23. mak limah says:

    Abg nara,

    Aku harap kau baca ni. Ni komen utk engkau. Kau ni dah byk kali letak cerita pasal perkahwinan orang kat blog kau utk mencari duit. Kalau kau hidup bujang, aku tak kisah sgt sbb kau sendiri yang menempah dosa. Tapi kau ada anak dan isteri.. kau bg diorg makan duit kau bergossip dan berceritakan kisah kelambu orang lain. Aku yakin kerja kau ni tak berkat. And aku pun tak berkat jugak sbb membaca dan menyumbang duit setiap kali aku baca blog kau. So, aku nak nasihatkan kau stop bergossip tentang kehidupan orang lain sebagai sumber rezeki. Ini kali terakhir untuk aku ke sini. Aku nak berubah. Aku harap kau pun akan mencari kerja lain. Baik lagi kerje McD dari tulis blog gossip. Goodbye!

    0

    0
  24. hakak says:

    aper motip si abby ni tunjuk sumer tu…

    0

    0
  25. yahooi says:

    hai korg ni knp la emo sgt biar je la org nak buat ape pun..kira allhamdulilahla tak kena kat korg..jgn korg nak bantai abby tu dia taniaya atas pbuatan lelaki yg hipokrit..apasalahny dia..biarla klu dia nak amik hak dia oky la tu ..baru adil..ape kata dia rampas blk okey gak atu mereka bmadu je brula ada kesan utk memey tu ter kena karma..

    0

    0
  26. didie says:

    oooooi…bwk btaubatla..jgn mgata org je jga hal sdiri lg baik…dia nak buat ape ikut diala dia pun manusia biasa..yg nak mcri kbahagiaan..korg spatutny doa kn kbahagiaan org..bkn mcaci..

    0

    0