Written by serenity | June 10th, 2015

Walaupun perkahwinannya pernah gagal sebelum ini, Abby Abadi ternyata punya pesona sendiri yang menjadikannya rebutan. Terbaru, seorang lelaki secara terbuka menyatakan di akaun Instagram miliknya bahawa ibunya sudi menerima Abby sebagai menantu.

 photo 11103966_935208599834260_438796929_n.jpg

Lelaki itu secara terbuka juga menyatakan harapannya untuk mereka bahagia dalam satu keluarga.


 photo 11372556_1642879782625874_1029864314_n 1.jpg
Namun begitu Abby menjawab dia masih belum menerima dirinya untuk menjadi menantu ibu jaiezzany.
 photo abbyjawab.jpgBersabarlah, jika ada jodoh tak ke mana ya tak? Semoga apa yang dihajati akan tercapai satu hari nanti. Eh, tapi macam mana dengan Ustaz Khairul Azli?

Mari menyaksikan teater bangsawan ‘Kota Lukut’ pada 12, 13, 14 Jun ini di Auditorium DBKL, Jalan Raja Laut,Kuala Lumpur, pukul 8.30 malam. Untuk tempahan tiket, hubungi 03-2614 8262.

Posted by Jabatan Kebudayaan dan Kesenian Negara on Saturday, 6 June 2015

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

63 responses to Abby Abadi Dilamar Untuk Jadi Menantu Di Instagram

  1. minah jambu sayang nenek says:

    nyampah betol huh !

    0

    0
    • be a gentleman says:

      Spt kembar farhan. Seorg muslimah sejati tdk akn menjerumuskan diri kpd fitnah. Seeloknya cerita sebegini tdk perlu di syerkan di laman sosial. Jk seorg lelaki itu berminat pm shj atau bersemuka. Perkongsian begini wlpn bersama kenalan hnya mnyebabkn gossip liar dan mnjatuhkn maruah seorg ibu tunggal.

      0

      0
      • joyah says:

        kau dah kenape? kau rasa abby ke jantan tu yg post gambar ni?

        0

        0
        • Simple commnt ... says:

          Rasanya teguran tu utk kedua belah pihak. Mmg lelaki itu yg upldkn. Be a Gntlman mksdnya komen teguran utk lelaki itu spya tdk menggunakn laman sosial demi mnjaga maruah abby sbg ibu tunggal. Sbaiknya abby tdk perlu mnjwb kmbali krn boleh brlaku salah fhm. Caranya sama ada abby blh pm utk balas proposal itu adlh lbh baik dan molek. Tegur phk lelaki spya tdk brbuat prkara seumpama itu lg krn brdasrkn history abby, org sntiasa kaitkn dia dgn bbrpa lelaki. Puan joyah komen ini sungguh sederhana, adakah ia sukar difahami?. Moga dpt abby jodoh yg baik.

          0

          0
    • Senah says:

      samalah! rsnya mcm tak matang & gediks jer si arbakyah ni!

      0

      0
      • Anonymous says:

        Biar dorng lah..Tgh angau dilamun cinta mmg cmtu dh, yg pntg jgn buat benda bkn2 dan maksiat sudah lah…Cubalah jgn terlalu mencari mencipta kesalahan org lain, perkara ini tiada apa2 pn, nape bercakap sperti adikbradik kuarga rkn2 malahan diri sndiri terlalu perfect kebaikannya shnggakn benda tiada apa2 dicipta2kan keburukannya..Kita boleh menegur tp bkn mencipta kesalahan org lain spya kita ada bahan utk “menegur” atau mengutuk??..Lain lah mmg dh buat salah..Cubalah jgn terlalu busuk ht sgt bila hidup ini..

        0

        0
        • Berlagak suci says:

          Podah la kau anon 10.35am

          0

          0
        • Bajet mulut kejis good2 ker says:

          Btol pe. Mcm good2 jer yg kutuk2 tu.
          Wat baik x perlukan lagak suci. Ht baik memberi tindakan baik.
          Btw,better drpd ht busuk htm berkerak pastu berlagak keji pastu ditmbh plak tindakan pon busuk htm berkerak keji. 3 in 1.

          0

          0
      • Peah says:

        aku pon meluat! susun laki ke arbakyah oii?

        0

        0
  2. tyien tyien says:

    solat istiharah kak abby..doa banyak2 mohon petunjuk dari-Nya, Insyallah :)

    0

    0
  3. minah jambu sayang nenek says:

    asek asek si Abby ni ngan jantan klantann aje ape hal ?? tkde jantan negeri lain ke ? asek asek klantann aje..minah jambu banyak hairan lah..

    0

    0
    • geng neelopak says:

      Alah biasa lah tu. Dia harapkan nanti dia kawen dengan lelaki kelantan dapat anak iras2 Neelopak gittewwww.

      0

      0
      • sara says:

        cari la laki dr negeri lain…kelantan juga yg die nak…lelaki kelantan pemalas suka makan hasil bini…kang ade yg kene cerai lagi.

        0

        0
      • minah jambu terlajak habis says:

        hahahahaha..klakar pulak kau ni hahahahaiiii !

        0

        0
  4. mastura says:

    lelaki dlm gmbar yg duduk depan tu iras bekas suami abby farhan.bagi saya abby tak usahlah heboh2 ckp pasal pasangan dan jodoh.biar ia menjadi rahsia. bukan apa.kang macm2 cerita kluar.jadi hal perbadi tak usah di warwarkan sangt.

    0

    0
  5. ANA MUSLIM says:

    Alhamdulillah. Tp saya sarankan Abby solat istikharah terlebih dahulu. Minta yg terbaik drpd Allah SWT. Jangan jd seperti dulu. Dan satu lg nasihat sy agar jgn hebahkan lg perkara yg belum ada kepastian. Akan timbul mcm2 fitnah nanti. Fikirkan juga tentang anak-anak ye.

    ASSALAMUALAIKUM

    0

    0
  6. Ustazah Pilihan says:

    Tak elok la pak ustaz belum apa2 lagi dah letak smiley cium2. Dah tak sabar sangat ke????

    0

    0
  7. Anonymous says:

    Apa le Abby ni. Tak de cerita lain asyik pasal lelaki je untuk dibuat suami. Setiap kali keluar cerita pasal lelaki tergila2kan dia. Kan tak manis seorang ustazah segera buat gitu. Apa kata senyap2 je dulu. Bila dah betul2 nikah baru bagitau. Tak de la orang ramai asyik mengira ni lelaki ke berapa? Yang lelaki ni pun nak tumpang glamour juga ke.

    0

    0
  8. cik tata says:

    Dalam islam bertunang pun tidak patut dihebohkan, ini pula tak ada apa-apa. Cuma “dipropose” secara islamik kekdahnya bila mintak restu keluarga dulu. Adoi….Akak doakan jodoh abby dipermudahkan dan dipercepatkan. Lepas kahwin, jaga lah aib suami dan aib sendiri. Tak perlu nak terlalu expose. Walaupun dunia kini tanpa sempadan, tapi hal kawen perlu la diwujudkan sempadan itu. Sekian, tazkirah malam.

    0

    0
    • Anonymous says:

      Dalam Islam tunang tak patut diheboh?Bukan kena heboh ke supaya orang lain tak pinang?

      0

      0
      • anon2015 says:

        Iyer la awak…mmg dalam islam pertunangan bukan utk dihebohkan utk ramai ramai, cukup la saudara mara yg terdekat yang tahu…Perkahwinan perlu dihebohkan…pertunangan baru separuh perjalanan ke alam perkahwinan…anything can happens…ini dalilnyer

        Nabi Muhammad S.A.W ada mengingatkan kpd kita: “Rahsiakan pertunangan dan iklankan (maklumkan) tentang perkahwinan.” (Riwayat Ahmad drpd Abdullah bin Zubair Radhiyallahu ‘anhu dan disahihkan oleh al-albani di dlm Irwa’ al-Ghalil)

        0

        0
  9. bojojo says:

    Tiada perkembangan positif dari segi genetik. Kesian keturunan.

    0

    0
  10. Bohsia says:

    Ei terus hilang respek ayng tak berapa nak ada kat dia ni… asik asik citer ngan jantan, malu la nama jer Ustazah ceramah sana sini tapi asik la duk cerita hal menggeletis tak habis. Bohsia jugak.

    0

    0
  11. lelaki nie org gua musang dan mak dia bukak kedai makan kat taman damar…baik gila bakal mak mertua abby sebab apa korang mak aku htr kuih kak kedai dia masalahnya liat nak bayar duit kuih……….orang……….duit kuih tu dia buat modal berniaga….ramai dah terkena………exora mampu bli….blah la….

    0

    0
  12. Blah lah abby

    0

    0
  13. fairus says:

    alahai jaiznaazy tu

    xabis2 dgan ‘bonda/kluarga sedia terima menantu’ bagai smpai post 2 kali ..

    yg pling facepalm skali time dia post caption ‘tak tau nak tulis ape …biar gmba brbicara’ tpi diakhiri ayat ‘kluarga sedia trima menantu’ ..

    motif bro ???

    0

    0
    • kutu says:

      ye lah..sy stalk gak ig en. jai ni..nmpk dia yang lebih expose.
      abby tak sangat.dia lebih pada promot produk dia je..
      saya scr peribadi lebih suka tengok ustaz azli tu..nmpk relex n cool je..
      tp jodoh ketentuan tuhan kan..
      wait n see je lah.

      0

      0
      • ustazah abadi says:

        betul tu.
        ustaz khairul azli tu dulu ajar anak2 kak abby ngaji dari kecil2 lg. sampai la budak2 tu dah bersekolah agama. tkde la ustaz tu nak gedik2 post mcm ni. honestly saya pun suka abby dgn ustaz sbb biarlah cari lelaki cool dan matang pulak. si J ni mmg posting2 dia macam budak2.. tak suka la. lagipun baru je dia dgn kak abby ni.

        Allah lebih tahu..mana tau kan ustaz khairul azli yg manis dan baik tu bertemu jodoh dgn heliza. ngehngehngeh

        0

        0
  14. Anonymous says:

    x suka cara jai ni dlm ig…asyik post rindu sayang..rindu sayang kat abby…x malu ke anak2 baca? anak2 tgk??? eeeeiiii….sy lebih suka dia dgn ustaz khairul azli…skali mamat ni lak kacau daun…asihhhhh,….geli pakcik jai oiiii

    0

    0
    • Anonymous says:

      btoi..sgt-sgt geli..ade post pasai Abby dpt bunga dr ustaz pastu sibuk je pakcik Jai ni komen

      “Awakkk”

      Hahaha…pakcik Jai….geli pakcik oiii…jangan mgada2 sgt..gunakan IG sbgai medium dakwah, bukan flirting

      0

      0
  15. ssss says:

    tengok kt ig nye, nmpak seakan lelaki ni sgt mengharapkan abby tp abby rilek jer…hurm…jodoh ketentuan Allah… doa yg bebaik ajer… jgn menghina…

    0

    0
  16. wanita says:

    Kali ini bukan abby yg x over expose , selalunya abby yg expose lebih. Biar biasa2 jerk abby. Kalau dah jodoh awak x kemana.

    0

    0
  17. SamaGatalBijik says:

    Alahai….kalau stalk kat IG mamat ni pun sama garit dia dengan setazah abby ni..
    Geli pulak baca gurau2 cinta ala-ala budak sekolah baru nak tumbuh bulu….
    Macam depa ni lah yang buat malu agama kat non-muslim…..dah alang-alang nak menggesel bijik….nikah and get a room lah!!!

    0

    0
  18. loyalmalaysian says:

    x de selera aku tgk…

    0

    0
  19. kelaut says:

    eh come on la.

    ni ayat budak2 sekolah menengah n budak2 baru nak up.
    matang la sikit bro…
    malu ehh budak2 tgok!

    0

    0
  20. tecit says:

    Hmmm. Bile ostad ostajah berflirting2.

    Ostajah abby, kalau angpa nak tau inilah yang dinamakan flirting. Flirting di alam maya. Yang kita secara tidak sedar sebenarnye kite bergaul secara bebas dengan bukan muhrim. Incase angpa xtau. Flirting ni lebih kurang macam bercinta jugakk. Bukan ke bercinta tu xelok dalam islam wahai ostajahhhhhh

    0

    0
  21. Anonymous says:

    ishhhh…naik menyampah plk aku ngan abby ni..x sudah2 ngan jantannnnnnnnnnnn je..cuba la rasa malu sikit..si pompuan gedik…si jantan pn gedik…ayat plk mcm budak2 baru nk tumbuh bulu jer..

    0

    0
  22. Anonymous says:

    Murahnya maruah abby ostajah maggi ni… kat IG pun boleh dilamar.
    Agak-agaknya dlm keta pun boleh dikongkek si abby ni kan… let try her…

    0

    0
  23. bedbedah says:

    susun laki!!!

    0

    0
  24. kiah kokdiang says:

    akak jgak yg andartu sorg2…sob..sob..

    0

    0
  25. ntah pa2 says:

    abby ne mmg xtahan kalo tak ancut tiap2 mlm.. tu yg die mroyan tu

    0

    0
  26. cik mek molek says:

    Bila abg nara nk buat post psal gmbr ***** tashas shilasssssss ??

    0

    0
  27. boring says:

    sangap

    0

    0
  28. Anti poyo says:

    Abby artis sendu…. dah kurang populariti, nak maintain nama still ‘exist’ so kena la create story2 cenggini… Bawak2 la kurangkan kontorversi, itu lebih baik.. Apa ada pada ‘glamour’…

    0

    0
  29. Boringgg says:

    Orang bodoh buat kesilapan kali pertama tapi orang bangang buat kesilapan sama berkali-kali. Haa rupe ini laaaa

    0

    0
  30. melati says:

    Aby & Mangkuk2 tu sama biol..

    0

    0
  31. lara says:

    cukup lah ngan laki kelantan…pilih org lain la…mkn duit pompuan je kebanyakan laki kelantan ni…tu sbb pompuan kelantan muda2 lagi dah jadi janda…sbb x sabo nak tangung laki pemalas nak keje….mengikis je keje nye

    0

    0
  32. meow says:

    mcm budak sekolah bru mula brcinta…nyampahh!!!

    0

    0
  33. tijah says:

    sungguh ka laki kelantan gitu…..kalo laki terengganu semcm jugak ka? helppppp. aku harap xkawen dgn ampaaaaa . pompuan kelantan sama jugakkkk ,,,, chantekkkkk tapi pengotoq mcm haram jadahhhhh

    0

    0
  34. Anonymous says:

    lelaki mana-mana pon sama ja, bkn kenegerian tu yg mencerminkan diri individu. ada ja laki negeri lain yg mkn duit hasil bini.

    0

    0
  35. melati says:

    Pompuan N. Sembilan lagi dasyat duit rakyat pun dia kebas…hihi

    0

    0
  36. Endang says:

    Nampak dua2 gedik malu lah anak2 baca nanti. Abby ni bila nasihat teguran mengalahkan Ustazah ceramah panjang lebar kena tegur je sentap terus block orang. Dia ingat apa yang dia buat semuanya betul berlandaskan Islam. Kalau orang lain semua nya salah. Hari ini bercuti di Singapore macam dah sah suami isteri walaupon dengan anak2 keduanya sekali. Islam di bolehkan ke macam tu Arbaiyah?

    PS tukar lah nama Abby tu hargai lah nama sendiri.

    0

    0
  37. Say My name says:

    Eeeeeyai gatal…brapa kali nak kawen cerai. sangap cungap ko ni abby… duk diam2 dah la…

    0

    0
  38. anon says:

    Minah gedik ni sengaja cari publisiti murahan, nak tunjuk kat org yg ade lagi yg nak kat dia. Hmm….kalau tak kerana dia ni selebriti, takde pun yg nak pandang. Anak dara berlambak, wat ape nak susahkan hidop kawin dgn janda anak 3 yg garang & mulut celupar. Lelaki tu mesti ingat dia banyak duit sb tulah nak kat kat dia sb hari tu kan minah ni wat kecoh kata farhan pinjam duit dia.

    0

    0
  39. damia says:

    Ramai je lelaki yg nak kawin dgn ustazah celop ni, kawin free mcm dgn farhan dulu. Kan untong farhan, dah lah kawin free, wat lari duit pulak. Sape tak nak. Kawin sekejap pahtu cerailah. Sape tahan dgn dia ni, mulut longkang….kalau tak, takkan semua laki dia lari……
    Ustazah celop gatal ni tak sedar ke, org nak guna dia je….

    0

    0