Written by AbangNara | September 24th, 2014

Amboi, amboi, amboi. Walaupun sudah menafikan yang jejaka ini adalah bukan kekasihnya, nampak gaya hubungan Abby Abadi dan Khairul Azli lebih daripada sekadar kawan biasa. Mana tidaknya, lain macam kejutan yang dilakukan oleh Abby bersempena dengan hari jadi si kacak ini. Memang ‘suprise’ betul-betul. Kalau Abang Nara jadi Khairul Azli, memang terharu tahap langit ke tujuh. Best kot dapat kejutan sebegini.

abby dan khairul azli

Abby pun nampak bahagia dan tersenyum girang di sebalik belon-belon berbentuk ‘love’ itu. Kalau betul-betul ada hubungan lebih daripada sekadar kawan, apa salahnya kan? Solo pun dah solo dah. Sekali pandang, nampak macam sama cantik dan sama padan jugak kan? Harap-harap ada berita gembira untuk Abby dan Khairul Azli.

abby dan khairul azli

Mungkin Khairul Azli ada kegembiraan buat Abby Abadi di kala kontroversi dengan bekas suaminya, Farhan sedang hangat meletus sekarang ini. Sekurang-kurangnya ada orang untuk mendengar masalah Abby. Sama-samalah kita doakan yang terbaik untuk mereka. Terima kasih kepada Miss Leped untuk informasi awesome ini. Anda memang power!! Lagi beberapa gambar dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

P.S: Cantiknya bangunan warna-warni Hong Kong ini

abby dan khairul azli
abby dan khairul azli

abby dan khairul azli

abby dan khairul azli

126 responses to Abby Abadi Buat Kejutan Hari Jadi Untuk Kekasih Baru?

  1. Bedah says:

    gietuw laaa kisah abby…

    0

    0
  2. mama bosan says:

    wah romantiknya si abby ni, sekiranya ini jodoh buat abby, semoga Allah mempermudahkan urusan. Kekadang kesian jugak dgn abby ni…

    0

    0
  3. Coreena A says:

    Smoga berbahagia dan bertemu jodoh yg baik. Smoga berjaya menuntut hutang juga…

    0

    0
  4. abcd says:

    tiba2 jer rasa meremang bulu roma…

    0

    0
  5. Anonymous says:

    nape hek aku tengok abby ni mcm gedik plk kalau ngan lelaki..cukup2 la abby…

    0

    0
  6. Anonymous says:

    samoga berjaya memikat kekasih baru ni untuk d kumpulkan sebagai list suami awak abby…

    0

    0
  7. Joyah Bandar says:

    Dah habis edah ke belum ni? Oppsss.

    0

    0
  8. busuk ati says:

    Allah jdkan setiap manusia berpasangan
    doa yg baik sudah
    if sudah tersurat ini jodohnya
    kamu siapa nak hina dia kan??

    dia pun layak tuk d bahagiakan

    0

    0
    • Sangkak Kau Lah says:

      4 jantan , 2 penceraian… Pikir la ko sendiri dimana moral dia? Tugas ibu mendidik dan membesarkan anak. Bukan mengisi masa lapang dgn mencari pasangan. Please lah!!!

      0

      0
  9. nor says:

    MAAFLAH….. AKU RASA LAKI NI MCM ‘LAYANNNKAANN’ AJELAAA….SI ABBY ABADI

    0

    0
  10. The Queen says:

    Abg nara,

    citer dh lapuk la…dh lame die dh wat surprise utk mamat tu eheheehe

    0

    0
  11. pikapika pong pong says:

    dulu org tulis2 tak elok pasal abby aku malas nk layan.. tp sekarang aku rasa sahlah.. nampak sgt Desperado nye tuh…

    malu muslimah bertudung camni!

    0

    0
  12. APE DAA says:

    new chapter of ABBY ABADI’s story…semoga sentiasa gemilang di persada gossip…

    0

    0
  13. Anonymous says:

    Ni la sebabnya orang tak respect dia. Bukan la nak kata tak boleh berkawan, tapi bagi la masa and ruang untuk diri sendiri tu lepas bercerai. Kalau ye pun tak perlu nak publicize kan sangat pasal benda ni. Buat in private cukup.

    0

    0
  14. nicejobs says:

    semoga bahagia abby abadi..

    0

    0
  15. tata says:

    bg sy,x perlulah beriya2 sambut beday org yg kita syg(sbb belum tentu die syg kita) bersikap sederhana lebih baik.Bila dah jadi suami/isteri nanti baru la bole agak2 nak beriya.lagi 1…takut laki yg nk berdamping dgn die semue nk publisitije..nk glamer..sng kata x iklas(harap2 yang akan dtg ni iklas)…kalu betul die syg n menghargai kita, xperlu hadiah besar atau mahal bagai…pasti dia akan menerima kita seadanya.

    0

    0
  16. endang says:

    Hi Abby

    Lupa nak pakai niqab ke? sambut birthday tiup lilin tak haram ke? kat IG bagi nasihat mengalahkan ustazah. Cakap tak serupa buat lah kau ni. Apa hukunya dengan jantan amik gambar rapat macam tu ? bagi nasihat tu dulu seblm nak nasihat kan orang

    0

    0
  17. ain suzana says:

    motif upload photos mcm ni? nak bagi farhan jeles, nak bgtau dia masih laku, suka attention? meraikan sahabat sempena hari jadi tidak salah tapi isu farhan dah merata2 di media. biarlah 1 isu tu selesai dulu atau kalau susah nak selesai…tggu reda dulu.
    ni..buka tenet jer…kisah dia celebrate bday kwn lelak yg mgkin bukn sekadar sahabat, scroll down kisah dia n farhan. jgn asyik dgn org lain tentang agama tapi diri sdiri tak boleh nak control attitude.hidup sebagai artis perlu jaga sbb kisah anda di media akan ada selamanya. nanti anak2 dah besar, kesian mereka bila baca kisah2 mcm ni.

    0

    0
  18. perempuan melayu says:

    istigfar…..banyak banyak…..malu….tak ingat umo, tak ingat nak mati

    0

    0
  19. Anonymous says:

    bkn abby dh berpurdah ke??

    0

    0
  20. KAKAK AMRAN says:

    Saya sayang Abby Abadi

    0

    0
  21. Selamah says:

    sajer nak dedahkan diri dgn publisiti…..berlakon dah sendu…menyanyi kelaut….politik setakat jadi patung cendana…so tonjolkan diri dgn kisah2 gini pulak

    0

    0
  22. syada syahida says:

    udoh2lah tu Makcik Abbby Abaddi weh,…… beriye2 tu sampai upah deco2 bagai.. bufday anak buat beriye mcm ni gak ek?

    0

    0
  23. Anonymous says:

    Macam desperate je…Ingatkan dah jadi ustazah segera tak main sambut hari jadi macam budak2. Siap dengan belon lagi. Tak sesuai la. Kalau anak2 tengok mak dia asyik mengejar cinta lelaki kan malu…

    0

    0
  24. SELIPER JEPUN says:

    kawan aku nie sekampung dengan laki nie.. 1 skolah.. sebelum dia dengan farhan. laki nie dah memang minat dia lame da… korang penah tengok ke video clip

    https://www.youtube.com/watch?v=rEJ_e5Aqm_k

    ( TENGOK BETUL-BETUL… INI LAH DIA KEKASIH ABBY ABADI SEKARANG. DORANG DAH LAMA KENAL.. )

    0

    0
  25. aida says:

    Biarlah dia pn nk cr bahagia dia sndiri..doakan yg baik2 saje. Semua perempuan memerlukan lelaki dalam hidup. Bknnya dia berzina yg nak kutuk dia sangat. Pegang tgn pn x kn..

    0

    0
    • bedah debab says:

      tu yg kita x nmpk memang la..harap dia tahu la jaga batas pergaulan dia tu..
      tp yg pasti dia ni memang x serik2

      0

      0
  26. abewe says:

    semoga ada jodoh…hidup mesti diteruskan..ye dokkk

    0

    0
  27. risa says:

    x tau nape..bile tgk pic2 tu,sy sebagai pempuan rasa malu sgt..yela kita ni pempuan, simpan la sikit maruah 2..jgn tunjuk sgt kita ni murah..mcm kita tehegeh lak kat die..beria2 bagai..da la bawu divorce..masalah ngan ex hubby pn x settle g..tb2 da ade yg lain siap celebrate beday..pulak tu ade belon i love u bagai..kak abby,,,tunjuk la sikit perasaan segan tu..sy sdri pon malu,,mcm kita ni mengharap sgt…siap note kecik2 yg penuh tampal kat kete lelaki 2 pn malu nk bace..tgk ayat 2..ishh..tp suke ati kak abby laa..sy doakan yg terbaik..moga kalo itu jodohnya kekal hendaknya hingga ke jannatul firdausi..amin

    0

    0
  28. edx says:

    desperatenyer pompuan nieh

    0

    0
  29. qwerty says:

    Eeii… Bukak2 laa tudong tuh… Ko punya hipokrisi sudah tak terbendung lagi laa Abby Ababi eh adabi eh abadi weh.. Dulu cukop kesian kes ko ngan norman n memey tapi sekarang ko ni dah jd orang meluat. Mula dengan ustazah mee segera ko punya perangai dan rentetan kisah suami dan boyfren ko ni agak meloyakan ok. Pasni kuar la statement islamik ko tuh “sy tak mengapa, biarlah orang nak kata apa pun yang penting allah bersama sy allah tahu kebenaran bla bla bla” BLAH AJE LAH ABBY ADABI…

    0

    0
  30. suke hati says:

    ustazah ke bukan…dia manusia juga..ade hati dan perasaan…pd aku lbh baik abby dr ustazah mashitah yg hipokrit. Dia x buat maksiat pun kan…kalo kawen sbb gersang pun ape slhnye..dah mmg itu sbb yg menjadikan kawen tu wajib. Better dr bni org yg yg buat affair dgn jntn lain

    0

    0
  31. Anonymous says:

    ustajah abby, jagalah ikhtilat. kata ustajah takkan ikhtilat pun xtau. tu blm dlm mesej dok beraummm aummm..mesej2 lain xtau lg tu…

    0

    0
  32. kobes bunga says:

    cuba cari kt youtube klip AKU TAK MAHU JIMBA VERSION.. Abby dgn c PAKA a.k.a khairul tu da kapel mase blom kawen ngan farhan ag.. kira rujuk blk la nie…

    0

    0
  33. mak limah says:

    udah2 la abby oiiiii…. meluat tengok nya.. tak abis2 konterversi.. becinta senyap2 dah la,..

    0

    0
  34. al amin says:

    aku rasa laa kan otak abby nie da mereng sejak die cerai ngan norman lg..tu yg jadi mcm tu…

    0

    0
  35. mee kari says:

    Macam teenager terkinja-kinja. Grow up…

    0

    0
  36. SayaJeNi says:

    Wah..siap berlilin bagai. Nak tanya la apa hukum tiup lilin birthday cake tu ya? Mohon Ostad/birthday boy jawabkan..Abby nak jawab pon boleh. Jawab kat sini boleh kat Instagram Abby pon boleh..sambil letak caption “salam Zohor” ke..”salam asar” ke..hehe

    0

    0
  37. Aza says:

    Sedih perempuan melayu bertudung camni!

    0

    0
  38. ema says:

    Sambut hr jadi dgn tiup2 lilin bkn ke haram…
    Sepatutnya bila meningkat usia kita rs sedih sbb makin lama kita makin tua…
    N xtau bile ajal…nk smbut pon bia la dgn bt majlis doa selamat..

    0

    0
  39. phoebe says:

    Ahli UMNO…apa yg peliknya??? nape plak ulamak PAS nak sibuk hal abby ni ye? Kalau bercakap tu gunalah akal…diaorg baca ke beautifulnara ni? gossip2 ni? lebih baik diaorg baca quran dan kitab hadith. Aku mmg tak suka org yg mengata ke ulamak!!! tak kira laa ulamak PAS ke UMNO ke…

    0

    0
  40. Anonymous says:

    manusia kat atas ni x habis2 hidup nak fitnah orang..mengata orang…
    Sudah laaa… JAGA MULUT JAGA HATI .
    JANGAN JADI MANUSIA MULUT PUAKA!
    Sekurang2 nya Abby tu menjaga AURAT DIA. Korang sape nak cakap dye macam tu??Korang dah tahu jodoh korang??MAUT korang…Dhunia klu di kejar xkemana..! amalan yang di bawa . Kau Raja ke Dato ke Tan Sri ke apa yang kau bawak?? kain PUTIH ! Bekalan untuk hari Pembalasan . Jangan main2 ! Azab dye . Allahurobbi . Hati2 dengan Fitnah DAJJAL. MAYAT XKAN TERGOLEK SENDIRI KE KUBUR !

    0

    0
  41. mia says:

    baik baik ustaz khairul azli .. nnt esok dia mintak bayar balik baru tau

    0

    0
  42. Hamba yang hina says:

    Teruskan dengan mengata orang wahai manusia.. Tambahkan pahala orang yang kamu mengata! Akhirat kelak mencarilarh manusia yang kamu fitnah and mengata! So, selamat beramal yer! dhunia dan hari akhirat tak sama dengan Dhunia!

    0

    0
  43. Anonymous says:

    Biarlah dye,, seorang muslimah,, at least die bertukar jantan ke, lelaki ke,, dye jadikan suami yang sah,, dah cerai pon sebab xdew jdoh,, yang sah tu penting,, yang kome2 butthurt sngat nie knapa? kalau berita sumbang mahram kew xpe lar kome2 nak maki sngat,, dengan norman yang kena tangkap basah dgan memey pon dye boley maafkan dan berbaik semula.. at least skarang dye berubah lagi baik daripada sekarang,, pakaian pon muslimah dari dulu,, menyanyi pon x da,, berlakon pon kurang da,, kita ney lagi baik ke dari masa lampau kita,, muhasabah dri kita jugak,, jangan jadi mata lalat sngat,, lalat pon malu!! piirahhhhhhhhhhhhh

    0

    0
  44. meyou says:

    Biarlah dye,, seorang muslimah,, at least die bertukar jantan ke, lelaki ke,, dye jadikan suami yang sah,, dah cerai pon sebab xdew jdoh,, yang sah tu penting,, yang kome2 butthurt sngat nie knapa? kalau berita sumbang mahram kew xpe lar kome2 nak maki sngat,, dengan norman yang kena tangkap basah dgan memey pon dye boley maafkan dan berbaik semula.. at least skarang dye berubah lagi baik daripada sekarang,, pakaian pon muslimah dari dulu,, menyanyi pon x da,, berlakon pon kurang da,, kita ney lagi baik ke dari masa lampau kita,, muhasabah dri kita jugak,, jangan jadi mata lalat sngat,, lalat pon malu!! piirahhhhhhhhhhhhh

    0

    0
  45. diva says:

    Nauzubillah, mengucap and terkejut baca semua kutukan and cacian dilemparkan ke Abby..kepada semua yg menulis jangan nanti di padang masyar menggelupur cari Abby nak mintak maaf yer..bagi i x salah kalau abby nak berkawan..sebab i faham hati seorang wanita..jangan suatu hari nanti korang semua terima nasib yang lagi teruk than her..ape2 pon i doakan yg terbaik for Abby..you deserve a good husband

    0

    0
  46. luluba says:

    getik janda ni … never learn from lesson

    0

    0
  47. Anon says:

    eee seram, gambar 1st tu mcm Abby terapung di bawa belon !!!

    0

    0
  48. nanad says:

    ekk..hilang dah niqab nyeee

    0

    0
  49. Lee says:

    Abby…abby….
    Kesilapan lalu tu jd kn la pengajaran..
    Nampak sgt terhegeh2 cari cinta lelaki spt perigi cari timba pula..
    Biarlah perangai seindah tudung yg labuh menutupi aurat tu..
    Semoga diberi lebih petunjuk dariNya.

    0

    0
  50. Tokiooo says:

    Setakat ni aku rasa Rita Rudaini sahajalah single mom yg benar2 tegas menjaga maruah dan status “single mom” nya dari menjadi umpatan. Contoh yg terbaik as artis lah. If compares to Abby, Nabila Huda, Nora Danish and others.

    0

    0
    • kurik says:

      Berbanding yang bertudung, yang tak bertudung pula pandai jaga maruah. Ustazah mee segera yang sering menceramah artis perempuan lain yg kononnya jahil tak bertudung. Takyah la nak cakap at least dia bertudung… Nak muntah loya aku dengan alasan lemah sebegitu.

      0

      0
  51. siti says:

    Geli geleman tahap nk muntah hijau dah tgk perangai pompuan yg xtahu malu nih. Malu la sikit kat anak2 ko…

    0

    0
  52. Anonymous says:

    Aku pon rasa Rita Rudaini antara artis/selebriti ibu tunggal yg terbaik dan kurang digosipkan dgn lelaki slps bercerai… dia cuma fokus pada anak2 dan bidang perniagaan (tudung/skincare) jer! Tak pikir nak kejar2 cinta lelaki… Sbb dia pnh ckp anak2 adalah keutamaan dlm hidup dia… sekian!

    0

    0
  53. perhati je says:

    konfem kene sumpah ngn pembaca ni..peliss la abby..diam2 sudah la..x perlu la nk upload bagai..huu..

    0

    0
  54. ann says:

    serius ckp…bla tgk insta2 tu… sy rs malu… x boleh kn benda2 mcm ni simpan utk peribadi shj?

    0

    0
  55. mami mamu says:

    Patut minta hutang cepat2 dari ex hubby sebb nak labur kt tis guy pulk ….kottttt. kalau x betul mahap lah yer. Tapi bila dah over exposed mcm ni mengundang fitnah.

    0

    0
  56. scha says:

    doakan yang baik2 sudah..semoga dia dpt jodoh cepat..x perlu maki hamun janji bukan rapat ngn husband n bf yang bg komen kat cni.dah lah..dia manusia biasa..ada nafsu gak..x lari dari buat silap. #x pernah minat abby pun..tp simpati tgk dia di pemain kan lelaki yg ntah pape….

    0

    0
  57. mimi jambu says:

    alahai abby….!!! bla gedik dgn jantan bru terus hilang purdah…lps cerai ari tu elok je purdah skrng ni bla dh jmpe yg bru terus bkak purdah…xmalu ke…??? nmpk sgt gatal….!!!

    0

    0
  58. man temah says:

    kau ni mmg suka beli jantan kan abby. Sejak zaman norman lagi kau bagi duit hantaran. Pas bercerai pandai lak kau melalak mintak duit balik. Skrg kau beli lak ustad ni, tak serik2 kau kan..

    0

    0
  59. izah says:

    Sakit beno hati korang dgn dia. Doa yg baik2 sudahlah utk die. Lagi pahala dapat. Komen org macam diri tu xpenah buat silap. ????

    0

    0
  60. Kemek Suhaiza says:

    ostazah pakai hijab labuh laa sangat ko tutup seme baik bukak terus…puihhhhh

    0

    0
  61. sid says:

    Istilah ‘chain smoker’ i tau…. ini istilah apa eh?
    Tapi best kan, i suka tukar tukar beg tangan. Dari yg berjenama beribu sehingga yg $10 pun i suka bawak. Boleh merasakan perbezaan quality beg beg itu. Penyeri outfit of the day i… tapi beg beg lama i, i jual, boleh dapat balik some duit utk beli beg baru. Terasa happy sangat dapat beli beg baru. :)

    0

    0
  62. wawa jenal says:

    kegelian..
    kemuntahan..
    kehijauan…
    arrrrghh geli la tgok stiker tampal2 tu..budak2 remaja pn dah xbuat gitu kak oii…
    adess malunyaaa…!!!

    0

    0
  63. sokong wan azizah 100% says:

    biarlah die nak mgtal pun bkn kita pun .. kan dah lama x tkena batang mcm tu la gaya nya. ABBY ABADI sedar lah smpi bila lagi ko nak mcm nie.. anak dah bsar pnjg msh lgi nak myundal..

    0

    0
  64. Iz says:

    Haiii…dah korang semua sakit hati beno kat dia tu nape. Busuk hati beno gamaknya. Doakan yg baik2 sudah utk dia. Jgn byk sgt komen orang. Tengok diri tu dulu camne. huhu..

    0

    0
  65. nfab@gmail.com says:

    yang buat orang meluat kat abby ni sebab berperangai macam ustazah, siap mengajar perempuan2 tapi diri sendiri tak serupa bikin. kalau nak orang respek anda, berubah lah jadi seorang muslimin yang pegang kpd ajaran agama, tidak bersosial dan tidak suka menunjuk nunjuk akiviti sosial bergaulan adna di internet. Tak sesuai…

    0

    0
  66. […] place in my heart’. Sudah tentulah ‘special’, kalau tak special takkanlah Abby sanggup buat suprise hari jadi dengan belon berbentuk ‘love’ dan sebagainya kan? Tak […]

    0

    0
  67. Ustazah Abby Abadi says:

    wow banyaknya abby menerima pahala2 dari orang2 yg mencaci maki dia disini…Abby kau patut bersyukur…hadits shahih yang diriwayatkan Imam Muslim melalui Abu Hurairah, bahwa Rasulullah saw bersabda,
    “Apakah kalian tahu siapakah orang yang bangkrut itu?” Para Sahabat menjawab, “Orang yang bangkrut menurut kami adalah orang yang sudah tidak lagi memiliki uang dan tidak punya harta benda.” Beliau lalu bersabda, “Itu bukanlah bangkrut. Sesungguhnya, orang yang bangkrut dikalangan ummatku adalah orang yang datang pada hari kiamat dengan membawa pahala sholat, puasa dan zakat.Tetapi dia pernah mencaci maki orang, menuduh orang, memakan harta orang tanpa hak, menumpahkan darah orang, dan memukuli orang. Maka orang (yang didzalimi) tersebut akan diberi sebagian dari (pahala) kebaikannya (orang yang mendzalimi) dan diberi sebagian dari kebaikannya. Jika kebaikannya telah habis padahal belum selesai tanggungannya, maka kesalahan-kesalahan atau dosa-dosa mereka diambil dan ditimpakan kepadanya, lalu dia dilemparkan ke dalam neraka.” [HR Muslim].

    0

    0