Written by AbangNara | December 12th, 2011

Hohoho. Orang kata kalau dah nak jadi ayah, semua benda yang ada kaitan dengan baby akan dibeli. Stroller, baby court, baju semuanya Abang Nara dah beli. Dan hari ini, Abang Nara terbeli buku All About My 1st Year. Sangat cantik ok ~~

my1styear

Cute kan?  Daripada di dalam kandungan sehinggalah kelahiran, kualiti buku All About My 1st Year sangat mengkagumkan. Kulit depan hard cover, kertas yang digunakan pun sangat berkualiti dan paling penting, hiasan di dalam buku (karikatur, tulisan, bentuk) semuanya sangat-sangat refreshing.

my1styear

Paling menarik setiap page yang ada di dalam buku ini memang boleh digunakan sepenuhnya sebelum kelahiran sehinggalah baby Abang Nara nanti berusia 1 tahun. Daripada dalam kandungan, hari kelahiran, kenduri aqiqah nanti dan macam-macam lagilah. Paling penting ada banyak tempat nak letak gambar baby Abang Nara yang cute mute tue.

my1styear
Antara page-page yang ada di dalam buku All About My 1st year ini:-

my1styear

my1styear

my1styear

Dan kalau ada kawan-kawan anda yang sedang mengandung, buku ini memang hadiah yang paling sesuai untuk mereka. Abang Nara pun pasti akan happy kalau dapat buku secantik ini sebagai hadiah.

my1styear

Nanti Abang Nara bagitau anda semua macam mana nak beli buku ini. Dengar cerita nanti akan ada special price menerusi website MilkADeal. Korang tunggu nanti Abang Nara akan update.

P.S: Wife Abang Nara daripada tengah hari tadi sampai sekarang tengah dengan khusyuknya membelek buku All About My 1st Year nie. Suka benar dia.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

42 responses to Abang Nara Semakin Teruja Nak Menjadi Ayah Dengan Buku All About My 1st Year

  1. myra says:

    alaaa dah jumpa dah pon buku nih kt popular queensbay tuh ari…lmbt la abg nara.

    0

    0
  2. pipimerah says:

    Chantek buku tuh..berapa harga?ada diskaun tak?leh guna buat origami…huhu

    0

    0
  3. aku yg cun says:

    waaa…nk jugakkk…

    0

    0
  4. Selitone Cold says:

    Hahaha… teruja yer? Persediaan mental amacam? thehehe. Cam aku dulu, persediaan tip ngetop… bila dah dapat baby… waahhh~ rupanya, mentaly aku belum bersedia. Tekanan gak. Mujur jenis aku ni suka bertanya. Dapat jugak tip-tip dari orang-orang lama. Hidup jangan sombong… selamat menjadi bapa.

    0

    0
    • sofea says:

      nti anak kedua, ketiga n seterusnya kena buat jugak mcm ni.. jgn anak pertama jek.. nti bila anak da beso, ckp ayah x adil.. uhuhhuhhu..

      0

      0
  5. Alistair Fletcher says:

    *baby cot*

    0

    0
  6. futuremg says:

    bang nara, baby bang nara nie lelaki ker…coz nmpak ‘sesuatu’ disitu…

    0

    0
  7. Akmar says:

    Alaaaa cute nye buku ni..knape dulu tak dapat buku mcm ni…

    0

    0
  8. PrinceSS InSidE says:

    abg nara beli kat mana buku ni? tersgtla comel n menarik..:) leh tau bape harganye?

    0

    0
  9. lovemum says:

    nnt update cmne nk dpt gtau ea n price offer by milkdeal.;)

    0

    0
  10. ina says:

    kalo abg nara beli buku INDAHNYA CARA AWAL MENDIDIK ANAK CARA ISLAM, lagi best..lg sgt teruja..

    0

    0
  11. Suri says:

    Aritu nmpk abg Nara kat expo maternity @midvalley…lmbt sgt dtg nyer klu x bole la wife abg Nara masuk pertandingan mama hamil menawan hehe

    0

    0
  12. Suri says:

    Buku mcm nih byk…tp tajuk depan tuh not sure la Ada x tp price depends la ketebalan nyer…cari la kat kedai buku besar2 mcm kat bangsar village, kat MPH pun ada tp utk yg dah besar skit…klu kreatif beli la yg kosong x pyh petak2 lg cute nak letak gmbr ke , aksesori seme ada jual siap2

    0

    0
  13. Budak Nakal says:

    sangat comel design buku ini…^ ^

    ” Sinopsis Filem Satu Malam Kubur Berasap ”
    http://kozumiro.blogspot.com/2011/12/sinopsis-filem-satu-malam-kubur-berasap.html

    0

    0
  14. ibu says:

    best nye buku ni.. tp my son dah sethn next month..!! May be bleh cr utk 2nd baby.. Ni la kenangan utk anak bila diorg dah dewasa nti kan..?? Hehe..

    0

    0
  15. casper says:

    macam diari hidup jgk kan buku ni..comel…

    0

    0
  16. Ayad says:

    anak2 umpama kain putih yang amat bersih, dan ibu bapalah yang akan mencorakkannya menjadi Yahudi, Nasrani atau Majusi.

    0

    0
  17. nurul says:

    I’m the dsigner of this cute book! thanx to all who really appreciate it! sgt hepi bila org hargai kerja kita…:>

    0

    0
    • tutti fruitti says:

      ye ke nurul?…wah bestlah buku awak nie…cam teruja nak beli…wlu saya dah ade anak 3….

      0

      0
    • natasya says:

      Ye ke ni Nurul….hihihihi…mcm mana nak order ea…nak sgt2 ni…sorry abg nara copy sikit yea..hihihihi :)

      0

      0
  18. ema says:

    sabarrrr bang nara..baby blm kluar lg..jgn over xcited..kut3 lain jadinye..org tue2 kta slagi budak blm kluar dr perut..jgn over lebih2..dr sgi perangai,amalan,tindaktanduk kita sbg org nk jd makbapak…moga2 seme slamat..amin..

    0

    0
    • lalalala says:

      ko ni klu x menjadi sougrapes xleh ke? knapa hati kau busuk? yes nak nasihatkan org bleh, but not this way.klu x penah beranak jgn pepandai nak ckp mcm org x skolah!kesian mak ayah ko dpt anak busuk ati mcm ko!

      regards,bukan kaum kerabat abg nara,but someone who has gone thru things.

      0

      0
      • laila says:

        weh..ni dah mcm abg nara je yg reply..pesal, da xbleh trime pndapat org lg ke? post psl artis xpe pulak.haish abg nara ni.meluat!

        0

        0
  19. christina says:

    sekarang semakin banyak post pasal nara…artis ke

    0

    0
  20. Khaira says:

    sedihnye tgk buku nih… bukan ape, khaira br gugur bulan lepas….. kalo x, dah nak masuk 4bulan dah kandungan khaira…… to abg nara n cik nara, i’m happy for you…. congratssss…. :)

    0

    0
  21. Hanie says:

    Buku ni leh beli kt mne?

    0

    0
  22. Siti Kusmati says:

    Dapat anak 1st mmg teruja sakan2. Semoga Abg Nara akan meneruskan keterujaan ini hingga ke anak yang ke mpatblas.

    0

    0
  23. unpretty says:

    ask ur wife to follow blog dr halina, barelysypermommy.com good for all the mommies out there

    0

    0
  24. natasya says:

    Chomellnyer buku ni..rs masih lom terlewat nak beli ni..sbb my boy’s br 6 month +…..nak cari kat MPH la… :)

    Ps: Abg nara cepat2 la update mana beli dan regenyer sekali. :)

    0

    0
  25. mel says:

    ngaaa congrtaz to my kazen design 1st year nih! (“,) nti da nk ada bby mybe i mintak free je aci x? *wink2*

    0

    0
  26. iqa says:

    abang nara..ceptala bgtaw abg nara beli mana..
    nk bg present

    0

    0
  27. natasya says:

    yealah abg nara..cepatla update mana beli tu….. :)

    0

    0
  28. mommy zura says:

    As Salam.., abg nara, jom ajak wife u singgah blog i. insyaAllah kita boleh share tips dari awal mgandung, berpantang n menyusukan

    http://naluriibu.blogspot.com/

    No worries.., x smestinya kna beli produk dgn i.. I boleh advice bdasarkan pgalaman i mengandung dan bf ketiga2 my son..

    0

    0
    • natasya says:

      Sy pun mengamalkan produk ni..dan betul ia mmg membantu ibu2 yg br bersalin dan menyusu anak seperti sy… :)

      0

      0
  29. ayu says:

    Buku ni leh beli direct kat blog author dia treasuredkeepsake.blogspot.com. harga 49.95.

    0

    0
  30. woot woot says:

    abg nara ni bajet artis la plak.haish

    0

    0
  31. laila says:

    bosan lah abg nara ni..xpyh update psl diri sendiri buleh dak? meluat ngat aih..

    0

    0
  32. AlamHati says:

    salam,

    dah beli jugak tapi lum sampai lagi..beli dr milkadeal. Baby pun xde lagi actually, blum rezeki. Tapi dah slowly get ready buying stuff for future baby. Amin…

    0

    0