Written by AbangNara | October 20th, 2016

Jenama telefon pintar Wiko kini semakin mendapat tempat di hati rakyat Malaysia. Abang Nara dah banyak kali berkongsi kehebatan dan kelebihan telefon pintar Wiko ini dengan pembaca BeautifulNara. Hari ini, Abang Nara nak cerita sekali sekali tentang 2 produk Wiko yang kini semakin popular ialah U range dan Y range.

 photo 1_2.png

Jerry, Lenny dan Robby adalah 3 nama telefon pintar di bawah Y range (kalau anda perasan semuanya berakhir dengan huruf Y). Telefon pintar WIko di bawah Y range ini mempunyai warna ceria, rekaan yang simple dan sempurna serta dijual pada harga yang amat berpatutan. Sangat sesuai untuk remaja dan mereka yang baru mula bekerja. Paling penting bagi Abang Nara ialah semua produk di bawah keluarga Y ini menyokong 3G, mempunyai skrin yang besar serta jelas dan piksel kamera yang cukup tinggi untuk gambar berkualiti.

 photo 2_2.png

ini ialah Jerry

 photo 3_1.png

ini ialah Lenny

Bagi Abang Nara, teknologi 5 fingerprints untuk 5 aksi yang ada di dalam keluarga U telefon pintar Wiko adalah amat mengujakan. Kepoweran Wiko Ufeel dan Ufeel LITE yang paling awesome ialah kehebatan imbasan jarinya. Boleh scan 5 jari untuk 5 aksi yang berbeza. Contoh ibu jari untuk bukak Facebook, jari telunjuk untuk telefon bini, jari tengah untuk buka Instagram, jari manis untuk telefon mak/ayah dan jari kelingking untuk buka YouTube. Tak ke senang tue? Jimat masa pun jimat jugak.

 photo 5_1.png

 photo 4_1.png

Dengan rekaan yang nampak premium, menyokong LTE, kamera belakang 13MP (Ufeel)/ 8MP (Ufeel LITE) dan 5MP untuk kamera selfie, keluarga U Wiko ini memang sangat-sangat berbaloi untuk dimiliki. Itu belum tengok spefikasinya di mana Ufeel dan Ufeel Lite dijana dengan prosessor Quad Core 1.3GHZ. Confirm laju yang teramat sangat. Skrin bersaiz 5 inci pun memang cukup jelas untuk layan segala video. Lagi best sebab boleh guna dual sim. Memang terbaik sangat-sangat.

 photo 6.png

Abang Nara pun ada satu Wiko Ufeel Lite nie. Hehehe

Terbaru, Abang Nara menjumpai 2 inovasi yang cukup cool, smart dan power dari Wiko iaitu Wiko Smart Cover Wiboard dan juga Wicube. Memang kagum Abang Nara dibuatnya dengan kecanggihan teknologi serta kecantikan rekaan Wiboard dan Wicube. Meh sini Abang Nara kongsikan video untuk korang lihat sendiri kecanggihannya.

WIBOARD

Menjaga telefon Wiko anda sepenuhnya, Wiboard dengan rekaan pelbagai warna yang ckup cantik membolehkan anda menjawab panggilan telefon, melihat notifkasi dan membuka applikasi kegemaran tanpa perlu pergi ke skrin. Semuanya boleh dicustomize mengikut keperluan anda. Memang power!!!

 photo ufeelfolio1.jpg

WICUBE

Wicube ini khas untuk telefon-telefon dari keluarga Y Wiko. Konsepnya lebih kurang sama dengan Wiboard cuma rekaannya lebih menarik, ceria dan gembira. Boleh check SMS, panggilan telefon, cuaca dan sebagainya tanpa perlu membuka telefon anda. Memang kreatif dan inovatif sungguh Wicube ini.

 photo ufeelfolio2.jpg

Dan yang paling best ialah Wiko bakal mengumumkan satu kejutan yang cukup besar dan bermakna untuk para penggunanya di Malaysia tidak lama lagi. Abang Nara pun tak tahu apa pengumuman tersebut. Namun sudah tentu ia akan cukup mengujakan. Kalau nak tahu lebih lanjut, kenalah sentiasa layari my-en.wikomobile.com dan LIKE Facebook Wiko Malaysia. Pastikan anda tidak terlepas pengumuman istimewa ini. Sama-sama kita nantikan.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

7 responses to Abang Nara Ingin Kenalkan, Jerry & Lenny.

  1. lokmanamirul says:

    ingatkan apa nama tu.

    1

    1
  2. joshua says:

    NARA, BERAPA KO DAPAT SIAR IKLAN NI DLM BLOG KO??? 50k ke 100 k. Sb tulah ko tak keje, handle blog ni je kan…Blog artis ni dah jadi tempat iklan pulak.

    2

    4
  3. nok gebuzzz says:

    abg nara kaya…..setiap promote hpone mesti beli satu…….bak tang satu la……..

    1

    0
  4. melati says:

    Sepatut nya Nara kenal kan Azmi Hatta & Dato Red…, bukab nya Jerry & Lenny..hihi.. seba Dato Red muka cam Pokemon & Azmi Hatta muka cam Popeye ..!! wakakakakaakaaa

    2

    1