Written by AbangNara | June 5th, 2010

filem lagenda budak setan

//Terima kasih kepada semua yang sudi datang. Walaupun kalah, Abang Nara enjoy dapat jumpa dengan anda semua. Thanks for the support sama ada dari dekat atau dari jauh. I owe you guys.//

///Kedudukan markah terkini Task Astro B.yond di Midvalley North Court Ground Floor. Eyerizz (50 markah), Eiling (50 markah), Redmummy (40), BeautifulNara (30). So please come and support BeautifulNara especially pukul 5.30 petang nanti. I need your help///

Update: Thanks kepada semua yang komen. Kita jumpa pukul 5.30 petang nie di Midvalley North Court Ground Floor. Ada aktiviti dengan readers. Kalau menang leh dapat hadiah. Meh datang ye support Abang Nara di Astro B.yond PVR Roadshow.


Saya tahu anda semua tengah beria nak pergi tengok filem Lagenda Budak Setan kan? Nak tengok dengan free tak? Nak saya belanja anda semua tengok filem tue tak? Senang ajer caranya:-

Abang Nara kini berada di Midvalley North Court Ground Floor bersama Redmummy, Eyerizzz dan Eiling bersempena dengan Astro B.yond PVR Roadshow.

Saya perlukan pertolongan anda, pembaca-pembaca BeautifulNara untuk:-

1. Datang ke Midvalley jam 5.30 petang untuk membuat satu task bersama-sama dengan saya. Kalau kita menang bakal dapat goodie bag yang best dari Astro.

2. Komen entri ini dengan memberikan kata-kata sokongan seperti “Abang Nara hensem” atau “Saya akan datang Midvalley untuk support Abang Nara”.

3. Ikuti perkembangan terkini pertarungan sengit antara kami di Twitter BeautifulNara atau Facebook BeautifulNara.

Saya berjanji kalau anda datang jam 5.30 petang ini dan komen entri ini, saya akan belanja anda semua filem Lagenda Budak Setan di Midvalley selepas event ini tamat. Marilah beramai-ramai datang support saya.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

107 responses to Abang Nara Akan Belanja Tengok Lagenda Budak Setan Kalau…

  1. eiling says:

    nah this is one for the beautiful one! heheh

    0
    0
  2. Abg Nara Hensem, saya keje! X dapat nak join.. Saya akan war warkan kepada rakan yg lain.. Saya sokong abg Nara dari jauh.. Wah.. Gitu..

    0
    0
  3. Sure or not can watch with you for freeeeeeeee?

    Hahaha

    0
    0
  4. Jacqkie says:

    WAH FREE MOVIE!

    0
    0
  5. afnie says:

    yeahhhh….kami support anda bang nara hensem….sabar…akan ku redah jam. insyallah daku cuba

    0
    0
  6. Huai Bin says:

    Support!111111

    0
    0
  7. walaupon saye tak dapat hadir petang ni. tapi tetap nak support jugak!! whaahahahaaa~!!

    abang Nara hensem sikit dari saye!!
    tapi saye hensem banyak!! ahahahahaaha …

    good luck!! semoga berjaya~!!

    0
    0
  8. violet says:

    to abg nara yg ensem..
    ( iklas taw bang huhuhu )

    BN mesti blh..
    nk p xleh..koz jauh diselatan…
    gud luck bro..

    0
    0
  9. nad says:

    abg nara kacak sungguh.haha

    0
    0
  10. Hiew says:

    U got my support!!!

    0
    0
  11. nad says:

    i’m on my wayyyy!!

    0
    0
  12. Richie says:

    abang nara hensem! kalah blogger yg lain :P

    0
    0
  13. Aza says:

    Goooood luck!!

    0
    0
  14. kalau bawak lisa surihani tengok wayang LBS nanti, lagi banyak kitorang nak support :p haha

    0
    0
  15. emy says:

    gogo abg nara!semoga berjaya!

    0
    0
  16. Redmummy says:

    woi riba riba
    rasuah tidak murni

    oi oi
    sokong RM pls
    tolong akak tollongggggg

    0
    0
  17. zubit says:

    “Saya support Abang Nara”. hahahahaha….

    0
    0
  18. bubble says:

    to,

    ABANG NARA HENSEM,

    saya akan datang ke MIDValley untuk support abang nara!!

    go go go abang nara!!

    0
    0
  19. farah says:

    abang nara hensem!! count me in!!!

    saya support kamu~~~

    0
    0
  20. Go Nara.. Go Nara.. Go.. Goo.. Goo.. Abang Nara hensem

    0
    0
  21. Piston Pecah says:

    pergh…belanja tengok LBS tu…aku dah tengok dah,nie tengok lagi…lau ada Lisa Surihani cantekk gak kan?haha..

    aku nih dkt negeri paling selatan…support dari jauh je…sampaikan salam di angin lalu…sape2 dok dkt situ,pegilah sokong ‘Abang Nara hensem’ nanti dia payong belanja baikkk punyerrrr!

    0
    0
  22. min comel says:

    abang nazu yang hensem lagi kacak bergaya

    min sokong abang nazu!!

    one ticket for me puhleeeze!!

    0
    0
  23. Abang Nara hensem bawak Lisa Suriani, dia blanja LBM! jom sokong dia kat Mid Valley.. ahahaha…

    0
    0
  24. Lagenda Budak Malaikat says:

    Kami sokong BangNara!! Kalu menang, kitorg tuntut tiket

    0
    0
  25. john says:

    go go nara.anda hensem kacak seksi gebu.

    0
    0
  26. Donut says:

    1 Malaysia! 1 BNara!!

    0
    0
  27. Abang Nara hensem, saya support dari jauh. walawey.. sure menang nih.. dapat LBM!! Cepat comment sampai muntah.. repeat comment pun xpa..

    0
    0
  28. penyubiru says:

    salam.

    saya silent reader tapi tampil memberi komen sbg tanda sokongan.

    Bro Nara hensem tapi hensem lagi saya! hehe…

    semoga bro Nara berjaya dalam misi ini.

    p/s : saya just komen tanda sokongan dan tidak mahu tiket LBS tersebut sebab situasi saya tidak akan membolehkan saya layan movie kat wayang.

    p/s lagik : errr… dlm tempoh berkurung tu, bleh pergi solat tak?

    0
    0
  29. sokong beautifulnara :)

    0
    0
  30. hidup BN! uikkk

    0
    0
  31. nafnaf says:

    Oh! Adikku yg hensem…. tapi kitorg tuntut lebih dari LBS jer. Kau mmg anak kesayangan sumer org.

    0
    0
  32. Abang Nara hensem.. Chaiyok!! Chaiyok!!

    0
    0
  33. JAI says:

    Gua sedekah satu vote untuk lu..ahaks..ahaks..gud luck bro

    0
    0
  34. Abang Nara hensem!! aLL the BEST!

    0
    0
  35. Abang Nara hensem! Nak LBM!!

    0
    0
  36. hantupensil says:

    mcm mne nak pg abg nara…
    kenduri harini saja ade 2..hahha

    0
    0
  37. Abang Nara hensem!! go..!! Go!!

    0
    0
  38. nonoe says:

    AbgNara, we support u!! astro beyond satu!

    0
    0
  39. My support goes to bang nara….

    0
    0
  40. best of luck beautiful nara….
    tak payah blanjer laaa….. harinie kol 3 kang dah nak tgk LBS.. eheheheheeh

    good luck ekhh..
    majulah beautiful nara untuk ceriter sensasi… hehehehee

    0
    0
  41. ibu mertua says:

    one vote for u..

    p/s: (kena paksa ngan lin)

    0
    0
  42. kisahsensasi says:

    Saya sokong abang nara yang hensem…

    0
    0
  43. chokilala says:

    abang nara cakap dalam twitter, saya comel. tapi saya rasa dia tipu. so, saya nak cakap yang abang nara ni pun hensem orangnya. tapi sebenarnya saya pun tipu. hohoho

    go abang nara! semoga abang nara menang

    P/S : LBS tu pass je la, jauh la nak datang sana. hihi

    0
    0
  44. JohnLambert says:

    Abang Nara boleh blah.. hehehe

    0
    0
  45. Kancilbiru says:

    go go bang nara ensem!~

    0
    0
  46. Pure-Dea says:

    I love u bang nara….hahahaha.
    Go go Chaiyok!

    0
    0
  47. wutever says:

    really hope u’ll win…
    cuz ur blog is the best compared to d rest who r competing…
    chaiyok chaiyok!!!

    0
    0
  48. sharinginfoz says:

    good luck. hmm nak datang ke tak ni….

    0
    0
  49. laNtOk LeW says:

    cayalah abg nara….

    0
    0
  50. ginger says:

    abg nara encem….. ku x ley nk g, kje x abis lg…huhuhu…ape pun goog luck 2 abg nara yg ensem lg tampan …..huhu

    0
    0
  51. ayu says:

    go bn go…..

    0
    0
  52. ayu says:

    huhu dok penang cmne nk p..huhu…tringin gk nk g..msti haipening gler..gud luck bn

    0
    0
  53. all da best ;)

    0
    0
  54. Nemo says:

    Seorg lg ‘silent Reader’ yg sntiasa myokong BN!!

    ‘BN’ mesti bjy punya, x kira apa cara..

    0
    0
  55. ayu says:

    bn kacak

    0
    0
  56. zUaN says:

    Rasuah tu brader….

    0
    0
  57. Best of luck abg nara! :D

    0
    0
  58. sukasuke says:

    tapi,crite ini ……. tgk la dulu baru tau.pendapat aku,,fail lah

    0
    0
  59. sukasuke says:

    abg nara belanja we all prince of persia la

    0
    0
  60. SAYA says:

    ABG NARA HENSEM!!! (ok tak?)

    0
    0
  61. Lyss says:

    Semoga berjaya BN
    (too bad saya di kota singa, kalau tak bleh jugak dtg ke
    Midvalley)

    0
    0
  62. Pukul 5:30 petang kita akan datang bagi sokongan untuk BN!

    0
    0
  63. faya says:

    abg nara memg hensem!

    0
    0
  64. violet says:

    abg nara ensem,..

    BN caiyok caiyok

    0
    0
  65. dynamaisara says:

    saya support abang nara..gud luck!!

    0
    0
  66. sokong abang nara kite!!!!

    0
    0
  67. shima says:

    ceta nie best sgt.. sedih kelakar semua ada….rugi x tgk

    0
    0
  68. CaDLyNN says:

    ala! tadi da vote BN..tapi balik awal..nk tgk LBS jugak!!!!!!!

    0
    0
  69. ms.morrison says:

    Alallaaaaaaaaa…me kat kuantannnn…balik kg…penuh dgn wedding…sungguh kurang bernasib baiknyaaa…

    0
    0
  70. faz says:

    abg nara hensem GO! hwaiting!

    0
    0
  71. bagus betul la brader nara nak belanja tengok wayang..best ker cite nie haa…

    0
    0
  72. lapin says:

    go go abg nara!!!!

    0
    0
  73. cucu atok says:

    Lagenda budak setan

    Mmg filem ni aku tgu2 sebab mmg dah baca novel dia since zaman sekolah n mmg minat gile2. Cume aku xpaham kenapa FARID KAMIL? LISA SURIHANI?? sebab masa aku baca novel tu aku imagine muka orang lain,begitu juga pembaca lain yang punya imaginasi masing2 jadi ape salahnye director ambil pelakon baru @ fresh utk berlakon dalam filem ni kan? but its ok.

    0
    0
  74. Abadi says:

    Go go bang Nara, semoga sukses!

    0
    0
  75. sukasuki says:

    em budak setan ni?? mmg aku bg 0 trus tahap x best langsung! aku mmg x pnh bace novel atau tau pasal cite ni… tp sbb kwn kwn beriya cite sal novel die n thriller yg nmpk mcm best ..aku pun g la layan cam nyesal gile walaupun kwn aku yg blanje tiket xrugi sesen pun, tp rugi masa tgk filem mlayu murah mcmni blakon dialog mcm taun 80an pelakon sume harap muke je.lisa xreal la mcm dipaksa2.yg si ayu muke plastik tu lg la tah sape2 tah diambik blakon kelakar gile.cite ni part yg patutnye sedih jd kelakar sbb dialog tah pape mimik muke pun mcm arghhhh aku tgk cite ape niii?harapkan lisa je cun.n watak fazura tu tempelan je xperlu ade pun kot,tp klau fazura jd pelakon utama lg idup kot cite ni.lisa oo lisa kau punye rupa cantik manis lepas ni nak blakon filem tlg la jgn pilih kuantiti tp kualiti.dlu die blakon i’m not single pun tah pape cite tu boring gile alih2 menang pelakon harapan FFM pelik aku…..ape lg nak komen ye,mmmm.bab x logiknye ape si kasyah buat kajian sampai staun kt tgh tgh kampung/hutan,tu utk abiskan degree je kot aku budget phd ke.ape la logik..siap bwk kamera kehulu hilir camne nak cas baterinye tah tgk rumah kg yg die dok langsung xde ciri2 ade pendawaian eletrik.wlupun nmpk isu ni remeh tp nak buat cite bia logik la kan…yg skt hatinye ade jgk la penonton yg tgk sampai menitis2 air mata menangis xpaham aku,kelakar ade la…klau cite melayu murah yg xde kualiti mcmni blh buat korg menitiskan airmata,serius aku x paham……..(nak tgk pulak sambutan crowds terhadap andartu si haliza yg mmg confirm xbest cite mlayu lawak bodoh n 2 alam yg diheboh2kan si doktor gile glemer adeke 12juta?aku rase 2 juta pun x sampai laaaa)adios..komen ikhlas ni oleh sisukasuki aku laa….

    0
    0
    • zatul says:

      huh…mmg geram sesgt geram bila tgk cite ni..dok cr2 gak org nk komen negatif pasal cite ni..sbb rs mcm hampeh sgt…sbb pe la diorg dok puji2 cite ni..ni br la aku jumpa geng yg xsuka lnsg cite ni…dr awl cite smpi abis aku xjumpa lnsg scene yg aku nk nangis…gelak tu ada la…ko cuba bygkan dialog tersedak cicak tu…asyik dok ulang ayat tu je…tercekik n tersedak pun xtau beza…novel tu mmg gempak..tp pengarah ni dh berjaya merosakkan karya yg hebat…pelakon sumer mcm kayu…pastu ada hati lak tu nk suruh jumpa lg di smbgan nnt…jgn harap la aku nk pi tgk…aku xtau la kt panggung tu je atau kt sumer tmpt ada babak yg mcm xabis edit..tetiba kuar yg part 4 la..part 8 la..it ni cite hindustan ke…ntah ape2…nad 1 more thing..bajet xde ke mmg taksub ngan lagu satu tu..asyik dok ulang lagu tu je dr awl smpi abis…naik muak aku dgr…kesimpulannya…aku dan kwn2 rs tertipu dgn review yg diberikan….rs mcm nk bkar panggung pun ada….

      0
      0
      • cover girl says:

        luckily i went thru ur guys review.was planning to watch it ths wekeend.ok, i drop it..

        0
        0
      • cover girl says:

        my my…thx 4 d reviews.luckily i went thru ths blog. was about to watch it ths wknd.ok drop the plan

        0
        0
    • ila says:

      btl2…tolong la jgn wat statement konon2 citer tu best la citer ni best la..tapi hakikatnye???nth la…masa aku tengok citer rempit v3 lagi ak da xbape nak minat dgn cara lakonan lisa ngn farid kamil ni..tapi ak still nak try support filem melayu..then ak tgk LBS plak..tapi aku jadi hampa btl dgn citer ni,,,,,ai knp lah ada wujud citer macam ni…bosan sehhhhh..dari elok2 aku minat lisa aku jadi xbape minat disebabkan lakonan die yang kaku..

      0
      0
  76. Tian Chad says:

    Harap pinggang abang nara tak sakit walaupun RedMummy terduduk atas you ;p
    Nice to meet you again!

    0
    0
  77. namasaya says:

    salam wbt

    ttg filem melayu.bagus juga dikomen keras2 mcm sukasuki ni. tapi klu kita nak tgk mentaliti org melayu ni, tgklah pada apa yg disukainya. slh satunya filem. mcm filem adnan sempit yg digembar gemburkan sgt hebat, mmg para pelakonnya ada yg agak real, tp sygnya plotnya sgt longgar. temanya tidak jelas sgt. ada bab yg lucah2 lagi. pd sy lah, banyak lontaran dialog along tak sedap didenagr dan sy x rs, inilah filem yg kita boleh banggakan.filem itu lebih bagus klu dibikin dengan plot yg lebih kemas dan tema yg lbh berat. ada mesej yg bagus ada santai yg menghiburkan.

    lbs sy belum tgk lagi. tapi apa yg sy perhatikan ramai org seni malaysia buat sesuatu takde research dulu. dulu2 zmn sembilu mungkin org bleh terima tp skrg rsnya ramai yg boleh berfikir dengan bijak. dan filem2 malaysia ni suka menganggap subjek kebejatan sosial sebagai tema dengan alasan untuk mendidik, tapi walhasil lebih menambahkan keburukan.

    sy harap sgt produser, pengarah filem malaysia lebih ramai cuba menghasilkan sesuatu yg bagus dan bermutu, yg apabila penonton tgk, tak rs buang ms dan rugi duit. sekali sekala cuba tiru pendekatan indonesia. mmg banyak juga filem mereka yg hampeh, tapi ada juga yg bagus. beberapa cth yg sy suka, kiamat sudah dekat, perempuan berkalung sorban, kun fayakun. biar lepas kita tgk, kita rs akan belajar sesuatu yg bagus, menyuntik sesuatu yg bagus dalam diri kita.

    seperti dalam dunia penulisan juga,tema cinta adalah yg paling disukai oleh kebanyakan penulis novel. berkisar cinta tiga segi yg kita boleh agak plotnya bagaimana walaupun dalam novel yg berbeza. begitu juga dalam filem banyak perkara yg cliche yg apabila dipandang dengan mata hati, tak banyak pun yg mampu mendidik masyarakat.

    saya bukanlah seorang pembikin filem, malah kalau bg pada saya untuk buat pun mungkin saya takkan mampu membuat satu filem. Namun begitu, saya sgt mengharapkan filem2 di malaysia lebih bagus dan bermutu pada masa akan dtg dan saya akan terus menyokongnya.

    wallahua’lam

    0
    0
  78. puteriaquarius81 says:

    kui kui kui,, bro nara.. camner muka kat dlm blog ni, camtu ler muka bro nara kat luar. hihi akhirnya dpt gak jmpa wlupun sekejap (so sorry xdpt tgu smpai 5.30).. sis nara mmg cun.. thanx sudi layan sy.. (itupun klu msih ingat yg mana 1) ahaks..
    sy ttp bg sokongan 200%.. go go nara… :)

    0
    0
  79. jom sokong BN…. haha

    0
    0
  80. mcm mane result die ek?abang nara menang ke kalah?

    0
    0
  81. syazwanie says:

    abg nara x menang pun we still love and red your blog lah !

    0
    0
  82. AbangNara says:

    kalah ari tue
    tapi takper.
    thanks puteriaquarius dan lain lain yang datang.
    thanks u very much!!!

    0
    0
  83. Cek Faten says:

    support abang nara!!!…

    da lame da jd silent reader ni..suke g0ssip2 abg nara…

    :DDDD

    0
    0
  84. kiddFLYING says:

    abang nara super kacak la..jmput sy kt rumah sy klau nk sy dtg..haha..naik limousin tw..

    0
    0
  85. resort says:

    cheap hotels in killarney city centre,cheap hotels in killarney ireland

    0
    0
  86. Awesome post, hey I found this post while googling for lyrics. Thanks for sharing I’ll email my friends about this too.

    0
    0
  87. This really is pretty decent. We are chilling here in our hotel room in Killarney reading through all these responses. Some are good and some really don’t try to make very much common sense in the slightest. I’m just on a break and yet I simply can’t help myself from having a look around this web site albeit my hotel room now in Killarney charges website consumption per hour.hotels in killarney with swimming pool,hotels in killarney brehon

    0
    0
  88. wow, awesome post, I was wondering the same thing. and found your site by google, many userful stuff here, now i have got some idea. bookmarked and also signed up your rss. keep us updated.

    0
    0
  89. I’m barely returning right from the best hotel room in killarney. There does exist some fantastic advice for this web page. For certain i will invest some time reading through all of them immediately after the trip in the four star hotel in killarney.killarney town hotels,hotels in killarney ireland

    0
    0
  90. I am scouting on the net with regard to nice hotels that happens to be located in Killarney then I discovered this site. After i access my hotel room I can burrow deeper on this site.hotels in killarney brehon,hotels in killarney with family rooms

    0
    0
  91. This really answered my problem, thank you!

    0
    0
  92. Nice article, thank you. Could you tell me about the second paragraph in more detail?

    0
    0
  93. Thersa Kett says:

    Great Article! Quick read and informative.

    0
    0