Written by Bella | April 7th, 2015

Mereka yang berbadan besar, sering menerima penghinaan daripada masyarakat. Ada yang menyifatkan mereka ini malas dan kerjanya hanya tahu makan dan minum kerana badan terlalu berat untuk melakukan sesuatu pekerjaan. Namun, buat Abam Bocey yang berjaya merangkul anugerah bagi kategori Pelawak Lelaki Popular, Anugerah Bintang Popular Berita Harian beliau telah berjaya membuktikan mereka yang gemuk juga boleh berjaya.

Orang yang berbadan besar selalu dianggap tidak mampu melakukan perkara hebat dalam hidup mereka tetapi malam ini saya sudah buktikan sebenarnya sesiapa juga boleh berjaya sekiranya ada usaha dan keyakinan diri.

Alhamdulillah trofi ini turut menjadi bukti bahawa bentuk fizikal tidak menjadi kayu pengukur untuk diterima peminat.

Ramai yang mengingati ucapan Abam pada malam tersebut iaitu Gemuk Is Awsome. Ayat yang keluar secara spontan itu diucapkan kerana sebelum ini, tiada lagi golongan berbadan besar diangkat dalam anugerah berprestij itu. Abam tidak pernah merasa malu dengan keadaan fizikalnya malah menanggap ia sebagai satu bonus dimana beliau akan selalu mendapat perhatian daripada orang ramai.

Mungkin dengan fizikal yang besar ini orang akan lebih nampak saya berbanding yang lain kerana badan besar inilah membuatkan saya dikenali ramai.

Bagi saya majoriti orang yang berjaya adalah mereka yang berbadan besar kerana orang yang kurus ini lebih banyak bercakap dari membuat kerja.

Siapa sangka rezeki Abam Bocey untuk menang pada malam tersebut?  Abam telah berjaya menumpaskan empat finalis yang agak popular seperti Zizan Razak, Jep dan Shuib Sepahtu serta Achey. Selepas ini jangan pandang rendah kepada mereka yang gemuk, anda tidak boleh menghakimi seseorang itu daripada luaran sahaja.

Sumber Berita: mStar Online

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

28 responses to Abam Bocey Dapat Buktikan Orang Berbadan Besar Boleh Berjaya

  1. nok gebuzzz says:

    gemuk is awesome

    0

    0
    • anti GST says:

      Setuju. Kalau beli 10 barang dah 30-50rm bayar GST.
      Itu baru barang keperluan bukan yg lain2.
      Tiap2 bulan kerana GST beratus-ratus akan habis.
      Next PRU sumpah takkan vote UMN0-BN.
      Menyusahkan rakyat lagi ada. Mampuslah Najib.
      Biar PM pertama jadi pembangkang.

      0

      0
      • Bantah GST says:

        0

        0
        • TumbangLah UMNGOK says:

          …. rata-rata mereka menyatakan GST ini dilaksanakan kerajaan kerana ekonomi negara telah tenat akibat pembaziran dan pengurusan kewangan yang tidak cekap oleh pihak pemerintah. Dah lah pengurusan tak cekap, yang kaya pula asyik lari dari cukai. Jadi negara terus miskin, nilai mata wang jatuh, harga barang naik. Jadi untuk terus “survive”, mereka tukar sistem cukai baru iaitu GST bagi memastikan setiap orang dikenakan cukai dan hasilnya digunakan untuk selamatkan ekonomi Malaysia. Sedih kan?

          0

          0
        • Kak Bed says:

          gemok tak awesome….mengundang byk penyakit. islam pun x suruh ko makan/melahap mcm babi…

          0

          0
      • Anonymous says:

        Aku penyokong kuat BN terutama zaman era Tun mahathir. Paling best PM.Aku jadikan beliau idola. Aku mula benci BN selepas pak lah ambil alih.tapi tetap pangkah BN. Kini aku dah cukup benci dgn BN 100%.Bila Najib pegang jawatan PM. orang ramai dah mula merungut apa lagi tentang gst. Percayalah jika pru diadakan sekarang BN akan kalah teruk .tersungkur sampai Ketanah. Kalau berani bubar parlemen Kalau takut letak jawatan.

        0

        0
        • #JustSaying says:

          gemok bukan x bermakna x boleh berjaya. kurus ke…gemuk ke…kalau usaha…allah akan menolong tak kira bentuk tubuh. gemuk dan kejayaan adalah 2 perkara berbeza. jangan pula kita asyik duduk, makan dan tengok tv. kena juga jaga badan. badan sihat..otak cergas.

          0

          0
        • Gina says:

          sorry lah, kalau pilih calon suami..aku suka yg fit daripada yg gemok. gemok ni selalunya dikaitkan dgn kurang aktif, kurang senam, malas, tak berdisipin dalam menjaga pemakanan.

          #GemokSucks!

          0

          0
  2. cik mek molek says:

    TAHNIAH LA ABAM

    LEPAS NI JGN MUDAH TERGILAKAN PPUAN PLAK MCM ZIZANG TUH.

    TRUS JD X LAKU. HEHEHEHE

    0

    0
  3. Anonymous says:

    aku x suka dia ni.. macam bagus je.. apa yang lawak nya?

    0

    0
    • cikkilata says:

      Ala… menang sbb undi diri sendiri la tu… Sedangkan game coc pun si Abam ni bleh perabis duit byk2 utk beli gems and max out everything, inikan pula utk anugerah… ABPBH kali ni mmg nmpk sgt undi sendiri… sbbnya, mostly pemenang kategori bkn popular sgt pun..

      0

      0
  4. bob says:

    congrats abam!! u’re really ohsem!

    0

    0
  5. melati says:

    tak kira lah saper yg Menang.! jgn Nabil atau Zizan yg menang cukup….kalau dua mangkok tu menang memang poyo lah…alhamdullilah nasib baik dlm ABP nama mangkok dua ekor tu takder……kalau tk aku akan kater saper yg undi Nabil atau Zizan memang monyet kuar Hutan…

    0

    0
  6. sentap says:

    rezeki abam wei. jangan dipertikaikan la. nak kate dye undi diri sendiri tak boleh jugek. abeh amar bahrain tu kenape tak menang langsung? padahal undi diri sendiri pastuh haplod gmbo kt ig. kau ghase?

    0

    0
  7. Anonymous says:

    bagus la abam menang…aku lagi suka dia y menang dari si zizan…skg zizan nk menang anugerah mcm dh susah sikit je..tu le x abis2 asyk pasal pompuan jer..

    0

    0
  8. monah says:

    kalau tak kerana ABP ni…sumpah aku tak kenal abam ni….aku ingat shuib la yg menang…..

    0

    0
  9. Anonymous says:

    saye lebih suke along dan angah raja lawak daripada pelawak yang laen, filem filem die kelakar dan tak bosan. terutamanya cerite alamak toyol dan wawa semput

    0

    0
  10. aku says:

    TAHNIAH ABAM…

    0

    0
  11. ugly nara says:

    Mungkin bagi dia gemukisosem..bagi aku GemukTAKosem… Time bleh bangun berjalan mmg la osem sangat.. Esok2 dah tak laku.. Dah Lepak atas katil jer

    0

    0
  12. yahoo! says:

    Tipu je tu. Mana ade org gemuk rasa diri awesome. rasa rendah diri n inferior ade la.. lain di mulut lain di bibir. Ngaku je la, mana ade org nak overweight..kejayaan seseorg xda kaitan dengan fizikal tetapi usaha, doa dan tawakkal. Peace.

    0

    0
  13. fauzan says:

    Keep it up Abam….beliau mengatakan “Gemok is awesome” pada malam tersebut.

    0

    0
  14. ex peminat Jep says:

    Kahkahkah Jep sampah kalah
    .wakaka

    0

    0
  15. Anonymous says:

    Abam boleh menang sebab dia memang best dan tak ada dengar kontrovesi. Bila banyak buat hal , peminat pun naik menyampah.

    0

    0
  16. Anonymous says:

    Abam boleh menang sebab dia memang best dan tak ada dengar kontrovesi. Bila banyak buat hal , peminat pun naik menyampah.

    0

    0
  17. sheena kebal says:

    abam, gemok is not awesome. asal ko nak racun pikiran org2 msia yg gemok, nnt seme malas nak bersenam jaga kesihatan. ko nak continue gemok lantak la ko gemok sorang2, jgn dok usha org lain ckp gemok is awesome!

    0

    0
  18. Anonymous says:

    Dia kata awesome mgkin khusus utk kemenangan tu je. Biarlah dia, tgh teruja la tuh.

    0

    0
  19. ntah sape says:

    btul tu anonymous…sy stuju..mungkin maksud abam tu buknnye suh korng jd gemuk pasni…tp lbh kpd btk fizikal yg besar…dh sah2 anugerah abph ni bukan tgk kualiti kerja..based on popular semata2..x kira la popular sbb keje or kontroversi..so slalu yg menang yg cun2..yg hensem2..bdn kurus,slim,sado segala bgi..dis time ade plak yg bdn besar menang..kalahkan bdn yg kurus2..opkoz la member ni teruja n x sangka menang…sbb tu la dia ckp gemuk is awesome..mungkin menunjukkan penerimaan peminat pd artis bdn besar…bkn mcm dulu2..nk yg cantik or hensem je jd pelakon…tp ape pun..jagala kesihatan n bersederhana la…

    0

    0