Written by AbangNara | April 12th, 2012

Isu status tetap Aaron Aziz menjadi topik perbualan hangat apabila Aaron Aziz menafikan yang dia sudah pun memilikinya seperti yang telah dilaporkan oleh beberapa blog hibuarn sebelum ini. Ternyata berlaku sedikit kekeliruan di antara Aaron Aziz dan wartawan yang mendengar pengakuan daripada mulutnya sendiri.

aaron aziz

Namun Abang Nara respek dengan Aaron Aziz yang dengan pantas telah menghantar email untuk memperjelaskan keadaan. Malah Aaron Aziz turut mengambil inisiatif untuk menelefon saudara Hazrey (wartawan yang terlibat) untuk menerangkan kata-katanya sebelum ini. Memang Abang Nara respek betul dengan usaha yang dilakukan oleh Aaron Aziz. Di bawah ialah kenyataan rasmi daripada Aaron Aziz kepada Hazrey berkaitan isu ini:-

Salam Hazrey,

Pertama sekali, Alhamdulillah kerana sempat bertemu Hazrey di Sri Pentas tempohari dan tak sangka, ada wartawan yang sporting dan kita sempat bergurau biarpun waktu membatasi kita untuk berborak lebih lama. Tentunya banyak isu menarik boleh dikongsi jika masa mengizinkan.

Apapun, harap kita akan dapat bertemu sekali lagi!

Aaron ingin mengucapkan terima kasih kepada Hazrey kerana menyiarkan mengenai hasrat Aaron melalui blog Hazrey.com tentang kenyataan Aaron terhadap permohonan taraf Penduduk Tetap di tanah bertuah ini. Sememangnya, sejak mula berkecimpung dalam industri seni ini, Aaron sentiasa teruja untuk berkongsi bakat, menuntut ilmu dari mereka yang arif dalam industri di Malaysia ini.

Malah, kita sendiri tahu, Malaysia dan Singapura hanya dipisahkan oleh Selat Tebrau dan tak pernah terpisah oleh pertalian darah kita, persaudaraan kita dan ini diperkukuhkan lagi melalui jalinan pelbagai industri termasuk industri seni ini sendiri. Dan Aaron bersyukur, isteri dan anak-anak gembira berada di Malaysia sepanjang saya terlibat dengan kerjaya seni saya ini. Pada saya, tiada sempadan dalam industri seni kita ini. Dan saya bersyukur diberi peluang oleh saudara saudara saya di Malaysia untuk aktif dalam industri yang saya pandang satu industri yang sangat hebat!

Tujuan saya mengemukakan permohonan kepada Kerajaan Malaysia adalah bagi memudahkan saya menjalankan aktiviti seni saya dan saya tak sampai hati melihat isteri dan anak-anak terpaksa berulang alik dari Kuala Lumpur ke Singapura bagi mengecop passport kerana mereka datang ke sini menemani Aaron. Mereka adalah kekuatan saya, merekalah motivasi kepada saya dan kehadiran mereka menguatkan semangat saya untuk bekerja.

Dalam pertemuan saya dengan Hazrey Selasa lalu di bilik berita TV9 adalah satu pertemuan yang sangat saya hargai apatah lagi dapat bertemu dengan ramai lagi rakan wartawan yang tak jemu membantu Aaron dalam industri.

Sebenarnya, Aaron tak menafikan apa yang dilafazkan sebagaimana ditulis Hazrey melalui blog hari ini namun Aaron akui, Aaron tersilap kerana apa yang diucapkan adalah gurauan semata-mata kerana ketika itu kita sedang rancak berbual mengenai komen Zed Zaidi dan sempat menyelitkan gurauan.

Saya minta maaf kerana Hazrey membuat intepretasi berbeza di atas semangat Aaron yang setiap hari berdoa dan mengharapkan permohonan Aaron dapat diluluskan kerajaan Malaysia.

Untuk makluman Hazrey, permohonan Aaron belum diluluskan dan mungkin Aaron terlalu excited hingga membuatkan interpretasi berbeza diterima Hazrey dan rakan-rakan wartawan lain ketika itu.

Saya tidak menyalahkan Hazrey dan rakan-rakan kerana mendapat intepretasi yang berbeza kerana secara jujurnya, Aaron masih lagi excited untuk mendapat taraf Penduduk Tetap di negara ini. Saya akui, kadangkala keterujaan kita memungkinkan kita untuk melafazkan sesuatu di luar intepretasi mereka yang mendengar.

Apapun, Aaron sentiasa berdoa permohonan Aaron ini tidak bermasalah kerana Aaron ingin menyumbang bakat tak seberapa Aaron ini untuk saudara saudara Aaron di Malaysia ini. Ya, tak pernah Aaron anggap mereka sebagai peminat tetapi mereka adalah saudara saudara Aaron dan keluarga kerana mereka sendiri sudah menganggap Aaron dan keluarga sebahagian dari mereka.

Untuk makluman Hazrey, anak-anak Aaron yang menjadi pillar of strength Aaron dan isteri, Diyana sudahpun bersekolah di Malaysia dan mereka sangat gembira dengan persekitaran serta rakan-rakan baru mereka di sini dan ini sangat menggembirakan kami berdua.

Sekali lagi, saya mohon maaf jika kenyataan saya pada Hazrey tempohari menerima intepretasi berbeza dek rasa teruja Aaron untuk menjadi sebahagian dari saudara saudara Aaron di Malaysia ini. Dan harap Hazrey akan terus menyokong aktiviti seni Aaron pada masa akan datang!!

Salam dari saya sekeluarga.

Aaron Aziz
12 April 2012
Kuala Lumpur

Sungguh jelas dan padat sekali penjelasan daripada Aaron Aziz. Abang Nara yang membacanya pun dapat merasai keikhlasan dan ketulusan hatinya. Semoga permohonan status tetap Aaron Aziz dipermudahkan dan dipercepatkan untuk kesenangan semua pihak.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

212 responses to Aaron Aziz Masih Belum Terima Status Tetap, Kenyataan Rasmi Perjelas Salah Faham

    • Anonymous says:

      gigi depan aaron senget tp aku tetap minat diaaaaaaaaaaa!

      0

      0
      • Ohsonija says:

        Aaron Salim Bachik cool je, dia pulak yang lebih-lebih.. Yeks.. Eh name betul Zed Zaidi tu ape eh?

        0

        0
      • Atiqah says:

        yeke,tak nampak pun

        0

        0
      • cheers says:

        salute..!!!!! At least kenyataan Aaron lg berisi daripda tuduhan Zed Zaidi yg tahi tu…

        0

        0
      • Irman Hazz says:

        hye assalamualaikum smuerr.. sy Irman Hazz bru lg kt blog nieh,,, slm perkenalan,,,, hye atiqah ingt sy lg x,,, sy jgk peminat AA… love u AA,,,

        0

        0
      • Atiqah says:

        Irman Hazz,,ko ni pehal arr? macam pervert la panggil2 tegur macam tu, geli tau tak!

        0

        0
      • Anonymous says:

        tiqah, aku berbulu je ngan mamat irman ni…. muka mintak pelempang!

        0

        0
      • Atiqah says:

        Anon oi,,aku ni ha trauma dah,,kemain lagi die siap cakap ingat ke tak,,ingat femes sangat lah tu,,act natural boleh tak?? ingqt manja la tu,,hallo2 Irman ko sengaja je kan..attention seeker,ko g kawan dgn uncle seeker la

        0

        0
      • Irman Hazz says:

        atiqh: x payah nk ckp org pervert or aper,,,
        anon: pls cari nama yg sesuai utk awk samapai biler nk pki nama anon x der identiti tersendri pun wat malu diri awk shj
        kpd yg lelaki pls kuar solat jumaat n prpuan tlg jgn byk gosip sgt nnti bdosa kering x dpt pekdah perpun tq beri kerjasama dlm mmbawa keamanan ke atas negara tecinta? tu pun kalau sedar diri kalu x menyesal sampai nangis air mata darah pun x guna,,,

        0

        0
      • Atiqah says:

        Hoi Irman dah ko sememangnye begitu,,

        0

        0
      • Kipas Susah Mati Neelofa says:

        Irman Hazz, tolong taip elok-elok.. belajar mana dulu?

        0

        0
      • Anonymous says:

        kepada irman, pergi terjun lombong now!! arghhhhhhhhhhh .. i said now boyy!! shoohh shoohhh!! * mcm mngarah puppy kutip bola*

        0

        0
      • nini says:

        nampak sgt irman nie bapok…

        0

        0
      • hoi Irman bapuk!! kau tak payah nak bagi syarahan lah dekat sini! Geli lah baca! taip elok-elok sikit boleh tak?? tak payah nak tunjuk sangat lah bapuk kau dekat sini!! Hantar pergi Vietnam kang baru tau!!

        0

        0
    • Aku budak gemok tu says:

      lantak la aaron nak mintak pr pun.
      tapi yang boleh dipuji,bahasa emel dia ni sopan sungguh.
      kagum sekejap.
      bijak redakan situasi

      sekian

      0

      0
      • lyndabell79 says:

        yelah..bahasa dia sangat sopan..suke sangat :)

        0

        0
      • Anonymous says:

        lyndabell dan beli ticket ke vietnam?

        0

        0
      • Irman Hazz says:

        anon: plz jgn pakse org gi vitnam or mana2,,, awk bz bodi nape,,, lgpun AA mmg ckp btol n surat AA sgt iklas lg jujur dia ckp bende btol x patot zed zedi kata gitew,,,kpd pembaca belog plz jgn over dlm memberi komen, komen yg +ve agar dpt beri pencerahan kpd kiter smuer,,,? peace yoo,, :)

        0

        0
      • Anonymous says:

        aku mcm rs abg 3 line yg menyamar jadi irman niii…. ko jgn main2 abg 3 line!!

        0

        0
      • Kipas Susah Mati Neelofa says:

        Ko jgn tuduh sembarangan Anonymous, sekali dia datang laharkan kau… baru ko tau langit tinggi rendah..
        Aku rasa bukan, kalau abang 3 line, bahasa dia ada gaya sastera sikit, budak Irman ni ntah hapa-hapa..
        Waarrrkkhhhh…kah…kah…kah…kah…kah..!!!!

        0

        0
      • aku sebenarnya ada 2 tiket gi vitnam (vitnam pun vitnam lah irman oiii). satu untuk irman, satu utk lyndabelldingdongbell

        0

        0
      • Anonymous says:

        hahahaha.. btul gak tu, baiklah aku tarik blk kata2 aku abg 3 line… tp perkataan pencerahan yg digunakan oleh irman tu bukan satu perkataan yg biase dipakai oleh abrok abrok seperti wajah irman ni..

        abrok abrok abrokkk.. mana violet????

        0

        0
      • Kipas Susah Mati Neelofa says:

        violet yg suka back up Fasha tu ke yg ko maksudkan? kalau tak silap aku, nama dia naik jugak masa aku & ko kena tarbiah dengan “insan hina” dulu.. ko ingat tak, yang dia cakap abu jahal tu, nama violet pun naik jugak dlm ceramah dia.
        Warrkhhh…kah..kah..kah..kah..kah..kah…. aku tak dapat lupa peristiwa tu..

        0

        0
      • Irman Hazz says:

        anon: jgn over sgt okk awk x bagus pun,,, by the way sy ade identiti dr awk yg suka kaco kebebasan besuara org lain,, plz cermin diri awk
        ta mo gado2 peace yoo

        0

        0
      • irman, you go out and you stand on your own and go home on your own and you cry and you want to die. morrissey.

        0

        0
      • Anonymous says:

        senyap irman abrok abrok!!!

        bkn violet tu la.. ade sorg violet yg salah eja abrok abrok..

        0

        0
      • Peminat AA says:

        aku pun minat AA tapi tak ada lah gedik macam kau Irman Hazz…kau tak payah nak memonen lah dekat sini! geli kut!!

        0

        0
    • joyah gebu says:

      haha bodo-bodo alang jugak korang semua ni.senang betul tertipu.adoy!

      korang ni kalau aaron aziz pijak kepala mak bapak korang lepas tu hanta emel/surat mohon maaf dgn penuh sopan santun pun mesti korang akan ckp – “oh tersentuhnya”, “oh aaron ajis mintak maaf terbuka”, “oh hebatnye bang mat haron mengaku salah”. indeed, u guys were blinded with ur love towards his look.

      sadly to say this but ur mentality are pathetic and as for the fact, aaron aziz is not and will never be significant to this country.

      0

      0
    • rahsia says:

      Aaron Aziz, a true gentleman. kalau lah seniman ade timbalan presiden yang charming dan bijak meredakan suasana macam AA mesti segala urusan lancar dan berhasil.

      0

      0
  1. berfikiran rasional says:

    ‘saya tak sampai hati melihat isteri dan anak-anak terpaksa berulang alik dari Kuala Lumpur ke Singapura bagi mengecop passport kerana mereka datang ke sini menemani Aaron. Mereka adalah kekuatan saya, merekalah motivasi kepada saya dan kehadiran mereka menguatkan semangat saya untuk bekerja.’

    rasa terharu bila baca ayat tu :)

    0

    0
    • bahaha..ayat pancing nampak..saudara-saudara..yela 2.. says:

      Camne ngan ayat nie plak..
      Saya tidak sampai hati melihat india2 di estet yg sanggup menunggu hingga 60tahun untuk mdapatkan kerakyatan Malaysia..gaji mereka tidaklah besar..mereka lahir di Malaysia ttp kerana kehilangan dokumen slps krisis merdeka..menyebabkan mereka dianggap hanya penduduk ttp (PR)..

      Anak mereka ada yg tidak bsekolah kerana tiada dokumen lengkap dan juga tidak dianggap WN Malaysia….walaupun lahir di sini..

      Silakan terharu..

      Baru duk 5thn dah sebuk2 minta jadi WN Malaysia..

      0

      0
      • berfikiran rasional says:

        itu kerana kecuaian mereka sendiri..untuk p’getahuan anda,untuk mnjadi WARGANEGARA ada prosuder yg t’sendiri..saya baru 18 tahun tpi saya tau tntg hal ini..bagaimana anda?

        and plus aaron aziz minta jdi PENDUDUK TETAP sama mcm dato’ m.nasir..dato’ m.nasir pon just penduduk tetap je

        oh oh plus klau nk jdi warganegara malaysia ada bnyk syarat2 dia
        ..saya tau lah sbb sejarah saya dpt A+ okay …tak tipu,sejarah saya dpt A+ ..sejarah awak?

        0

        0
      • berfikiran rasional says:

        oh lupa..ada lagi

        taraf penduduk tetap dan warganegara adalah berbeza

        untuk mnjdi warganegara seseorg itu haruslah LAHIR DI MALAYSIA. sbb itulah surat beranak sgt penting . dn ini syarat utama

        syarat kedua ..seseorg itu haruslah bermaustatin di malaysia lebih dari 15++ tahun..baru boleh memohon jadi warganegara

        LAIN KALI BUKAK BUKU SEJARAH FORM 5 (klau tau tau sgt benda basic tntg negara ni,mane tau tibe2 ade org luar negara tanye cara2 nk jdi rakyat malaysia..tak lah terkesima nnti )

        0

        0
      • mat haron dah dpt abpbh nk my kad pula says:

        salam
        aaron aziz jika anda sudah menetap lebih dari 10 tahun dinegara ini, sila minta jadi warganegara, jika belum harap jgn mohon, nnty jadi kontroversi negara kalau awak diterima tanpa memenuhi syarat yg spatutnya , saya syg negara saya, sbb negara nie belum jadi negara awak.
        tq.

        0

        0
      • lawak lawak says:

        hahaha komen ‘bahaha ..ayat pancing nampak..saudara-saudara ..yela 2..’

        sgt kelakar..tak kn x tau syarat2 jdi warganegara kot ? tk kn x tau nk bezakn di antara penduduk tetap dgn warganegara…

        mesti selalu tidur dlm kls sejarah ni hahahahha
        ataupon kurang m’baca

        0

        0
      • sarah_nina says:

        adik rasional.. akak dah lama tinggalkan sekolah lah dik.. dah lupa dah sejarah2 ni.. kalau ada pun sikit je kot…. kalau awak yg 18tahun lupa sejarah tingkatan 5 memang sah2 lah tarik balik grade A+ lah awak tu..ahahaha.. apa2 pun terima kasih kerana bagitahu orang yg dah lama tinggalkan sekolah mcm akak dan yg lain2..kalau ada yg terlupa lah..hehehe.. salah satu yg aku suka blog nara ni. boleh timba ilmu pengetahun selain bergossip, mengutuk dan berceramah..hehehe..:P

        0

        0
      • berfikiran rasional says:

        untuk kaka sarah_nina :)

        sama2..tapi hal2 pntg tentang malaysia MESTI tahu..
        itu prkara penting..jgnlah asyik leka dgn politik dgn hiburan smpai lupa prkara mngenai malaysia..

        saya ckp sebegini sbb
        saya prnh ditanya oleh seorg pelancong mngenai malaysia t’masuklah cara2 menjadi rakyat malaysia…ini info basic negara.
        dn alhamdulillah saya dpt jwp soalan pelancong tu..dn saya msih ingat lgi..pelancong tu ada ckp,tak ramai yg dpt jwp soalan dia tu..malu klau seorg rakyat malaysia tdk boleh mnjwp soalan mcm tu

        0

        0
      • berfikiran rasional says:

        kalau tak p’caya

        cuba akak prgi event2 dkt hotel atau b’ckp dgn mereka

        mmg mereka akan tanya soalan mcm tu :)

        0

        0
      • sarah_nina says:

        dik.. setakat ni tak pernah kena tanya soalan2 mcm tu.. tapi. kalau akak ada kat luar2 ni.. yg selalu di tanya apa yg akak pakai atas kepala tu.. sebab hanya malaysia ni je nampak ramai orang bertudung.kalau negara2 luar tu (kecuali negara arab). dorang pelik.. pandang kita semacam aje.. yg paling pening nak jawab.. kenapa ada yg pakai dan ada yg tak pakai.. mungkin sebab tu lah soalan2 macam mana nak jadi warganegara malaysia tak ditanya..hehhee..:)

        0

        0
      • Atiqah says:

        Aku faham apa kau cuba sampaikan dan aku setuju,,, nak berfikiran rasional ada tempatnya beb,,,hiburan semata- mata tak payah nak gaduh,,

        0

        0
      • pororo says:

        hehe..bangga btol dgn sejarah dia dpt A+..congretz la ea~
        aku pon stret A1 gak dlu (saja nak buat announcement mcm ‘berfikiran rasional’)..
        nyway, Aaron just nak dpt taraf penduduk ttp n permohonan dia msh blom dluluskn..kalo dia dpt taraf tu pon, means tht dia dah penuhi syarat2 yg dkenakn utk dpt taraf tu..org yg urus hal tu mesti lbey arif ttg hal ni..dy xakan bg taraf tu ssuka ati..kecuali kena rasuah~
        so skang ni, its up to the person in charge of tht matter la.. kita just wait n c if he get what he want or not..or myb he just need to wait another 10years to apply as a citizen of Malaysia…maybe..

        0

        0
    • berfikiran rasional says:

      akak sarah_nina :)
      saya juga m’rupakan seorg muslimah ..saya memakai tudung juga :)
      yup,soalan tu mmg selalu d’tanyakan
      tetapi saya akan m’jwp…muslimah sgt istimewa , hanya org yg tertentu sahaja boleh melihat secara keseluruhan :)

      selalunya bila saya tanya mereka m’genai vacation mereka di malaysia
      mereka pasti akan m’jwp..seronok (dn bnyk jwpn yg saya dpt)
      selepas itu,p’cayalah pasti mereka akan tanya bagaimana untuk m’jadi rakyat malaysia ;)

      0

      0
      • abang rasional says:

        Adik yang rasional, abang ni kerja dengan company german di kl. dah dekat 8 tahun abang kerja dengan diorang, hari2 berjumpa, lepak makan minum semua, tapi tak pernah sekali pun diorang tanya pasal macam mana nak jadi warganegara. banyak lagi benda lain nak sembang. harap2 adik boleh grow up ye. almaklumlah budak lagi.

        0

        0
      • sarah_nina says:

        hmmm…mungkin akak tak sembang lama kot.. tu pasal soalan tak sampai kat situ lagi akak dah cabut.. len kali akak try sembang lama2 ya..hehe..

        0

        0
      • berfikiran cerdik says:

        Thank u adik berfikiran rasional.. Mmg semua rakyat Malaysia harus tau apa syarat bermastautin di negara kita ni, itu basic knowledge.. Ni nak gadoh2 pasal benda tu, tp knowledge mcm ni pun xtau.. Tp xleh nak salahkan dorang ni dik sbb bahan bacaan harian dorang cumalah BN, Metro, Kosmo.. Dorang bukan tgk BBC, CNN, Al- Jazeera etc..

        0

        0
      • sarah_nina says:

        ya berfikiran cerdik.. saya tak tengok bbc,cnn, aljazeera tu semua.. cukup lah saya baca berita harian.. tv9.. tv3 (tak tengok sebab setengah jam citer politik..busan). saya lebih suka tahu berita yg terjadi di persekitaran saya dr tengok berita media barat yg banyak bias nya.. masing2 punyer selera kan..hmmm..

        0

        0
      • kakak says:

        adik rasional..kak nih xde lah terer sgat kot takat dpt pengajian am ngan sej A++ jer kot msa kat F6 dlu and kenegaraan pun dpt A++ jer kot msa kat U dlu…akak nih ambek kos comm.keje pun ngan ramai org..g event 2 dah kewajipan.tp xpnah lak org2 luar nih tya soklan2 ni plak..tp ak sgat lah stuju ngan kak sarah 2..soklan yg slalu d tya mti berkaitan ngan agam, dan cara pemakaian org2 kita….

        0

        0
    • berfikiran rasional says:

      abang rasional , haha itu saya tidak tahu

      tpi saya sudah bnyk kali di’tnyakan soalan yg sama..entahlah,saya x tahu pulak keadaan abg rasional

      0

      0
      • nak jawab soalan budak yg perasan bagus ni says:

        nampak sangat yg tu ajer boleh dijawab budak nie…. mmg dh sdia maklum mcmana nk jdi warganegara..pie blajar TITAS pla kat universiti.. nnti lgi brlagak gamaknya..tapi tahu ke apa itu titas? kuang2x… nak mnang jga…budak2..ish2x

        0

        0
      • sarah_nina says:

        aku tau titas tu apa.. tamadun islam dan tamadun asia. aku belajar masa part 3 kot entah aku pun dah lupa..:P cheh nak jawab jugak..hahaha

        0

        0
      • bdk konon2 berfikiran rasional dpt A+ says:

        udah2 ler 2 adik ooi…
        nyampah baca komen ko yg perasaan bgus ni…hebat sngt ler dpt sej A+. tahniah ler yer….(tgn ke bahu mata ke atas)

        0

        0
      • saya menggalakkan adik ni menambahkan pengetahuannya selepas dapat A+ sejarah spm tu. kira motivasilah. daripada kakak abang diorang yang dah lah kandas spm, semua nak harap orang bagitau tak nak mencari, pakai google pun tak reti (sebagai ontoh : macamana nak cari makanan halal di UK). itu memang ignorant tahap chilaika (sedara mara chimaira).

        0

        0
      • berfikiran positif says:

        kepada ‘nak jawab soalan budak yg perasan bagus ni’

        haha saya taulah apa itu titas :)

        titas merupakan salah satu pembelajaran di universiti mengenai tamadun2..dn klau dkt sekolah titas disignifikasikan sebagai sejarah :)

        salah satu topik dlm titas ialah

        sumbangan tamadun islam di dalam matemtik/sains & teknologi serta
        sumbangan tamudan barat kepada dunia

        mmg sepatutnya semua sudah sedia maklum syarat2 mnjdi warganegara

        tetapi komen ‘bahaha..ayat pancing nampak..saudara-saudara..yela 2.’
        seperti tdk tahu syarat2 untuk mnjdi warganegara

        dn kepada ‘berfikiran cerdik’
        saya sgt setuju dgn pndpt anda..syarat warganegara mesti tahu..itu info basic.
        selain drpd syarat mnjdi warganegara,penduduk tetap..mereka juga harus tahu yg kerakyatan warganegara boleh dilepaskan (umur 21 thun ke atas) atau ditarik balik (jika memalukan nama negara)

        0

        0
      • Kipas Susah Mati Neelofa says:

        Waakakakaka…
        Pasal TITAS pun naik ni, dan-dan aku teringat masa blajar dulu…

        0

        0
      • Atiqah says:

        TITAS subjek universiti,,,aku dapat A pastu kan kena buat belakon2 aku jadik Puteri Hang Li Po,,yang jadik Hang Jebat tu budak fakulti kejuruteraan,,skema dan pemalunye,,sampai aku pekik kat telinga die,,ahahahaaa,pastu pensyarah semua gelak

        0

        0
      • pRinT-ME-ouT says:

        aq pny sej. dlu pon dpt A1..haha (sje nak nyebok gak)
        tp kalo aq outstation kat luar2 ngara, xde plak diorg tny psl mcmn nak jd warganegara.. myb sbb org yg berfikiran rasional sembang tu tringin nak jd warganegara kot..or myb dy pon org yg mnt sejarah mcm berfikiran rasional..

        0

        0
      • Atiqah says:

        Sama jugak dengan STPM aku dapat A jugak (nak menang jugak) tapi tu cerita 2tahun lepas la,,ahahaaa,, birokrasi beb,,tahan jela kalau kau berurusan dengan kerajaan

        0

        0
      • Kipas Susah Mati Neelofa says:

        aku x ingat TITAS aku dpt brapa. Tapi sederhana ja, lagi satu Kenegaraan, serabut aku nak ingat banyak2 macam tu.. bila habis belajar, keje makan gaji 2-3 tahun jer, last-last keje sendiri..

        0

        0
      • Anonymous says:

        ni ape yg tetibe cerita psl sejarah dpt berapa, titas dpt berapa. titas tu apa??

        0

        0
      • sarah_nina says:

        tetiba pulak citer pasal titas & sejarah.. aku pun nak nyibuk gak ah..
        memandangkan aku tak suka subjek membaca, sejarah aku masa spm biasa2 aje.. mcm adik rasional cakap. tidur masa kat dalam kelas kot..tu pasal agaknya aku dah tak ingat pasal PR & warganegara ni.. ish..ish.. teruk betul..:P tapi terkejut jugak ah..aku score titas..tapi A aje.. tak sampai A+ pun.ahaha.. tetiba teringat zaman2 belajar ni.. masa belajar sibuk nak kerja.. dah kerja rindu pulak zaman belajar.. hmmm…

        0

        0
      • berfikiran cerdik says:

        sarah_nina, tu la kelemahan kita, xtgk berita luar.. Tau tak BBC, CNN, Al-Jazeera tu semua kdg2 siarkan berita memburukkan Malaysia.. Dorang xpernah pun nk puji2 Malaysia, xcaya cuba tgk nanti mcm mana dorang siarkan berita kalau Bersih 3.0 jadi.. Serupa Malaysia ni nk perang esok.. Propaganda sapa yg link dgn negara luar utk memburukkan Malaysia xpayah la saya ckp kt sini.. Jgn la nk berfikiran kolot sgt, klu xtgk, org tegur, mengaku je la.. ini tidak, siap ckp tgk berita dlm negara je.. Dah nmpk sgt kolot benor otakmu.. Kita gaduh2 kt sini, diorang rancak siarkan berita buruk psl Malaysia.. Tu la baca Kosmo and Metro lagi, citer pasal pondan kawin datuk maknena semua ko tau..

        0

        0
      • sarah_nina says:

        encik or cik or puan . siapa pun anda yg berfikiran cerdik..
        pertamanya. ade ke aku cakap aku baca kosmo & harian metro. aku baca berita harian. tak baik tau tuduh2.
        keduanya.. kan aku cakap aku TAK TENGOK CNN. aku tengok masa zamn student dulu2.dulu tau dulu. itu pun sebab ada assignment.. dah kerja2 ni ada malas sikit.lagi pun mak aku concur tv.. ko tak baik tau memanipulasikan perkataan orang.. orang cakap lain .ko putar lain..
        ketiganya.. aku cakap yg betul. sepanjang aku ke tempat yg luar dr Malaysia.. aku tak pernah dengar bangsa asing tanya macam mana nak jadi warganegara malaysia. yg selalunya cara pemakaian.pemakanan..kenapa aku kena makan makanan yg halal. apa tu makanan halal. apa tu sembelih.paling latest tour guide tanya aku.. mcm mana system pendidikan kat malaysia. soalan akedemik yg pernah ditanya kat aku.. dan kan aku dah kata.. sejarah aku biasa2 aje dan dah lama tinggalkan sekolah. so aku dah lupa.. dan mungkin sebab orang tak tanya..biasalah perangai manusia.. bila orang tanya baru nak amik tahu.. dan aku pun cakap dengan adik tu..terima kasih sebab bagi tahu.. adik ni dia share dr pengalaman dia.. aku share dr pengalaman aku.. yg ko nak kata orang ni kolot apahal.oh lupa ko berfikiran cerdik.. orang lain pada tanggapan ko kolot.hmmmmm.. (panjang pulak komen aku..ahahha..:P)

        0

        0
    • Anonymous says:

      ape kejadahnye korg nii!! dia mintak PR, PR!! ni sekolah x abis xleh bezakan PR ngan nationality ke hape?

      0

      0
      • Atiqah says:

        ko ni knape ni,,,rilex la,,tetibe je,,sukati hang laaa

        0

        0
      • Anonymous says:

        tetibe sebut titas. titas tu menatang hape??

        0

        0
      • Atiqah says:

        TITAS tu subjek wajib universiti anonymous ku sayang,,anonymous baby ku sayang TITAS tu singkatan tamadun islam tamadun asia,, tak kira la hang dah belajar sejarah sekolah rendah ka,menengah STPM once ko dah masuk universiti,ko kena ambik jugak,,sehebat mana pun kau punye major kat universiti tu budak medic,engineering,,sains,saintis MESTI kena ambil,,dalam bahasa perancis “c’est obligatoire pour vous apprends le sujet de TITAS,,comprends anonymous???”

        0

        0
      • Anonymous says:

        sumpah xtau, apsal kat uni aku xde pun titas metas ni?? why why???

        0

        0
      • Kipas Susah Mati Neelofa says:

        Entah la, aku dulu ambik course Diploma Business Admin, memang wajib ambik subjek ni sekali dgn Kenegaraan, Pengantar Tekonologi Maklumat. Aku tak penah pulak tanya bebudak engineering, dorang ambik ke tak.. Tapi aku rasa budak poli takdak kut subjek ni.. aku belajar dulu tahun 2000 sampai 2002.. zaman sekarang taktau la macam mana..

        0

        0
      • Atiqah says:

        ko masuk universiti oxford memang xde TITAS weyh,,,tengok Amalina pun aku rasa dia tak belajar TITAS kat sana,,

        0

        0
      • Atiqah says:

        entahnye,,aku yang ambik major in French in pun kena ambil,,terima jelaaa,,

        0

        0
      • Anonymous says:

        muahaha.. aku bachelor deg kat ipta local je wei,bkn uitm la tpnye, mmg xde titas nii.. sbb tu aku tny..

        0

        0
      • Atiqah says:

        oit,,anon,,aku pun IPTA jugak,,tp bukan uitm,,ha cuba teka mana??

        0

        0
      • Anonymous says:

        malas nak teka. kbye.

        0

        0
      • Atiqah says:

        si anon hangin,,,henshin! kbai

        0

        0
      • Kipas Susah Mati Neelofa says:

        Waarrrrrkhhhh….kah..kah…kah..kah..kah..kah..kah..kah..kah..kah..kah..!!

        0

        0
      • pororo says:

        aq amik.chemical engneering, mmg wajib amik titas ni kat u aq..
        smua u pon dwajinkn amik dh skang ni..aq amik tem thn 1 lg xslpny..
        myb kat u anon subjek ni kne amik tem final year kot..ahaks..or myb mcm yg atiqah ckp, anon ni blaja kat oxford kot..hihi

        0

        0
      • Anonymous says:

        alaaa gurau je tiqahh.. hahaha..

        0

        0
    • PR says:

      belajar bagaimana PRnya sangat bagus. tambah nilai untuk dapat PR.
      PR pertama tak sama PR kedua.

      0

      0
  2. fisa says:

    respect aoron aziz…))

    0

    0
    • Rin says:

      bkn salah AA pon kalo dia popular..
      bkn salah pminat kalo undi apa yg mreka suka…
      rs nya majoriti tkilan sbb ianya blaku pd AA, tp x pd saruk han dulu kala..
      apapon terimalah untung nasib msg2… smoga AA trus maju jaya lg pd ms akn dtg…

      soal pr ke wrgangara ke, pcayalah ratus ribu lg memohon, sume tgh tggu Q.. dr mcm2 ngara ada..
      bsama2 lah mbangunkan ngara ni & kita usahakan n mkn hasil sama2… krna kita sama jek, hamba blake….

      0

      0
    • Kurus says:

      TAK HABEH2 LAGI KA???

      0

      0
  3. Dato minah jambu 24jam mengadap computer says:

    pes ! hahahahahahahahahahaha mat haron minah jambu pes yeppi pes peace yoooooooooooooooo ayoh peace !!!

    0

    0
  4. Artis Malaysia dan komen jujur saya says:

    Nak bagitau la, ZZ cakap bukan atas kapasiti dia sebagai vice Seniman..cuma dia xnak bagitau apa minit mesyuarat dan hal berbangkit masa meeting Seniman. Orang artis Malaysia xsuke award goes to orang luar. Kita suka Aaron sbb dia Singaporean dan Singaporean dan Malaysian mmg hubungan baik.

    Now, katakan Aaron ni org Indon? Korang agak korang ble terima x? Apa pandangan korang tiba dlm Mania, ada artis Indon, boleh lak menang tp sme preparation dan setup kt Malaysia. Ahmad Dhani tu jemputan shj. Dia pun xble masukkan artis Malaysia ke Indon. Sbb tu la Malaysia ni bodoh, asik nak tgk citer Indon, yg Malayu pun langgan Indo pek sbb industri hiburan Indon menggugguli SEA.

    Berbalik pd Aaron, kalo dia Indon, dgn Indon dan Malaysia xngam, perangai pengokong bola Indon mcm sial last artis dia buat 10 filem 10 dram la katekan tup tap menang? Semua marah.. tp artis korang tau la, sme hipokrit, senyap je sbb nak jage hati.

    Dah la dgn kerajaan xterima bhs Malayu, yg bukan Bumi sibuk pnggil bhs Malaysia itu pun segan nak converse dlm bhs kebangsaan, mcm mana Malaysia nak maju? identiti kita xde. Even setiap movie download, ade subs Indon, software ada bhs Indon..

    Klo satu hr ada Indon-POP mmg xheran…cmna nak jdkan Malay-pop ni cam K-Pop klo nak converse dlm bhs kebangsaan pun segan? Xyyah jauh2, tanya Abg Nara ni dia ddk Korea. Org Korea, Jepun bangga dgn apa yg mereka ada.

    Kesimpulan, buatlah satu award, artis bukan tempatan popular..hbs citer..

    p/s: Harun Salm Bachik? Ddk jela kt kerusi presiden tu, aktiviti satu hape pun xde..

    0

    0
    • Kuncup says:

      Anugerah tu sepatutnya memang untuk org Malaysia…apa2pun org Malaysia yg undi ye x

      0

      0
    • sarah_nina says:

      ada jugak komen yg mengambil pendekatan yg berbeza.. yang lain2 asyik mengutuk aje kerja nya…hehehe…tapi takpelah.. pendapat masing2 kan.. sape lah aku untuk menghalang.hoho..:P. dan aku setuju cakap ko.. kalau susah2 sangat buat award artis bukan tempatan..tak ade kontroversi mcm ni..
      tapi……. nak salahkan aaron aziz tak boleh jugak.. bukan dia mintak pun untuk dicalonkan. dah memang tertulis itu rezeki dia..kalau nak salah kan pun salah kan lah penganjur..tak pun salah kan menteri yg betanggungjawab..kenapa tak buat satu undang2 atau garis panduan. yang mengatakan setiap calon2 yang bertanding dalam mana2 anugerah harus warganegara malaysia.. atau sebaliknya tak kisah.. bukan warganegara pun boleh…barulah semua orang puas hati.. (dah masuk poltiklah pulak.. nanti mau aku kena hentam lepas ni..ehhee..:P)

      0

      0
      • Nails says:

        Masalahnya kesian jgk kat ZZ baca blk maybe dia ckp Bkn sebab dengki semata tp dia sendiri ckp dia ibarat wakil lah pd artis tempatan yg sebenarnya xsetuju artis luar bertanding cuma dia org penakut xckp dpn2 ZZ plk tlbh brani konon wakil seniman last2 jd mcm ni.AA xslh dia Ada bakat tp rasanya mmg kite perlu lbh sokong artis kita dlu br sokong yg luar ni semua salah pengundilah undi xfkr btl2 kesan masa pjg…& nak wat mcm ne ade jer org beso2 siap komen tahniah n mnt AA (maaf lah Aku xberani mcm ZZ nak ckp terang sape;) tkt t Habis BN kena saman plk dah satu Hal xdpt bace blog ni lg…huhu

        0

        0
    • what if aku tak tau pun Aaron tu orang singapore sebab takde beza pun dgn orang malaysia, diundi atas kapasiti popular (sorry, cerita peribadi pasal kerakyatan ni aku tak ambik peduli sangat). datang artis indonesia yang memang tak nampak melayu pun, dan aku tak minat,…. i mean, susah gila nak minat ni sebab memang ada bezanya malaysia dan indonesia. get what i mean?

      0

      0
    • kenyataan says:

      secara jujur aku kurang meminati artis indonesia kerana :

      1. bahasa yg susah sedikit untuk difahami…dorang ada accent yg t’sendiri

      2. sama mcm artis malaysia..terdedah sana terdedah sini -.- yg artis lelaki pulak..ada skandal pergi pub -.-

      3. dorang x reti b’lakon..asyik2 zoom in muka sorang demi sorang -.-

      0

      0
      • sarah_nina says:

        Aku cuma suka pun pada sebilangan kecil ajje.. yg lain memang aku tak suka..Tapi yg herannya tv2 kat Malaysia berlumba2 nak siarkan drama sinteron dorang..
        Kot best takpe jugak.. mengarut2 aje.. sekali tu masa aku cuti.. buka tv ni ceriter dia buka tv lain pun ceriter dia.. sampai malam tengah malam pun ada citer dia.
        Murah sangat ke drama dia ni. Sampai tv2 ni asyik ambik aje.. (dah masuk bab lain pulak.. nanti ade komen orang2 seberang sesat kat sini.hentam aku.hehehe..)

        0

        0
      • cinoni says:

        aku pun tak minat artis indon. drama2 indon cam sampah. rakyat dia pun sama… skit2 ganyang msia, skit2 ganyang msia. artis spore aku boleh terima lg la…

        0

        0
    • lady J says:

      ni macam ZZ sendiri je yg komen, sbb siap ada minit mesyuarat la n hal berbangkit la, pastu siap gtau lg Harun Salm Bachik xbuat 1 benda pun as presiden…. ZZ ea…pandai ea u……. tp xpe… lau u yg komen atleast ayat 2 sopan ckit drp kenyataan sblm ni… x gitu……. :)

      0

      0
      • Kipas Susah Mati Neelofa says:

        A’ah la… aku baca tulisan dia memang sama macam gaya ZZ bercakap..

        0

        0
    • pRinT-ME-ouT says:

      kalo tkt isu kerakyatn n kmenangan ni timbul, nape dr dlu lagi x keluarkn aaron dr abpbh..kenapa dy nak gak tcalon? nak tarik pmbaca berita harian supaya org rmi beli n tarik penonton tv3 la tu~
      supposedly, psatuan seniman dh lme bjuang abes2an utk pkara ni..jgn smpi dh terhantuk bru nak terngadah..(btol ke peribahasa aq tu?)

      0

      0
    • Anonymous says:

      klu ko nak amik contoh indon, sbb org msia x suka org indon, bila masa plak org msia sebulu ngan singaporean? plus u have to differentiate, artis indon dtg sini bwk produk (filem/lagu) diorg. bukan diorg dtg sini belakon filem m’sia and nyanyi lagu m’sia, menetap di msia. aa here, dia bwk diri die yg bkn wn m’sia ke sini, berlakon produk kita, naikkan filem kita, bkn filem singapore.. dia bertanding atas tiket filem malaysia, tlg la bezakan.. tlg jgn sama benda yg x logik pls..

      0

      0
  5. […] ini. Ternyata berlaku sedikit kekeliruan di antara Aaron Aziz dan wartawan yang mendengar … Continue reading → This entry was posted in Gosip and tagged Aaron, Aziz, Belum, Faham, Kenyataan, Masih, Perjelas, […]

    0

    0
  6. abang nara says:

    Dah la dgn kerajaan xterima bhs Malayu, yg bukan Bumi sibuk pnggil bhs Malaysia itu pun segan nak converse dlm bhs kebangsaan, mcm mana Malaysia nak maju? identiti kita xde. Even setiap movie download, ade subs Indon, software ada
    bhs Indon..
    > macamana nak maju awak pun pakai bahasa rojak

    0

    0
  7. Anonymous says:

    aaron okei apa. bahasa melayu dia betul. bagi aku okei jugak kalau buat syarat, org luar boleh bertanding tapi cakap melayu mesti betul. xmacam artis indon datang sini ditemuramah, wartawan kita pulak slang indon. artis kita gi sana pun kena slang indon. ashraf sinclair tu balik mesia pun dah slang indon, rasanya bahasa indon ashraf lagi fasih dari bahasa melayu sebelum dia kawen dulu.
    aaron layak tercalon, bahasa melayu dia okei dan dia berlakon filem dan drama kat mesia bukannya menang anugerah utk berlakon penerbitan negara lain. lagipun ini artis popular, memang layakla, memang dia favoret majoriti wanita yg aku jumpa xpenah lagi ada yg xminat aaron, daya tarikan terbesarnya dia adalah family man yg berani menunjukkan, memuji dan bangga dengan isterinya. isteri yg xhebat dan cantik pun boleh nampak menarik dan cantik bila dapat suami cam aaron yg xheran dekat perempuan cantik selain isterinya.

    0

    0
  8. eikin says:

    dah lah hensem, berbudi bahasa pulak tuh. wa respek lah sama abg aaronn!!

    0

    0
  9. pendapat aku says:

    bagi pendapat ak macam xadil pula jika senang2 mndapat kerakyatan di malaysia,ak tak kisah dia popular..tp kerakyatan bkn sesuatu yg main2..kalau kite tgk sejarah dulu pun mcm mana cina n india hendak mendapatkan kerakyatan,takkan dgn mnjadi artis popular dimalaysia senang2 mndapatkan kerakyatan..pernah kite berfikir tgk orang lain selain orang malaysia yg kawin,tinggal dimalaysia still susah utk mndapatkan kerakyatan,mereka kerja sbgai buruh yg mngeluarkan peluh utk membina bngunan utk kita..mereka terpksa menungu puluhan tahun utk mnjadi rakyat malaysia,ak tak setuju jika beliau mndapat kerakyatan hnya kerana mnjadi pelakon popular,mari kite semua kembali kpada sejarah bagaimana hak2 org melayu,mahupu cina n india untuk menuntut kerakyatan dimalaysia..ye malaysia adalah negara yg harmoni..insyALLAH..try kite tnya org asing,adakah mereka juga mahu mnjadi rakyat malaysia??

    0

    0
    • mawar says:

      dia minta jadi PENDUDUK TETAP je bukan minta jadi WARGANEGARA… mcm ramai rakyat malaysia yg menjadi PENDUDUK TETAP di Australia, UK, Arab dan negara2 luar sana… ada arti??? baca & faham dulu artikel sebelum komen… PENDUDUK TETAP, PENDUDUK TETAP, PENDUDUK TETAP bukan WARGANEGARA…

      0

      0
    • didot says:

      eh, dia nak dapatkan PR la. Permanent Residence. Bukan nak dapatkan taraf kewarganegaraan. Those are two different things.

      Dah dia kerja sini, sbb tu apply PR. Sama lah kalau org lain yg nak kerja luar negara, nak dptkan PR. Lagi satu, kalau dah dapat PR, majikan tak payah nak bayar permit dorang yg beribu2 untuk one term (x silap one term tu 3 or 6 bulan).

      In whatever industry, kalau org tu dah rasa dia boleh mencari rezeki kat negara tu, lebih elok apply PR (and not nationality). senang untuk yg ada anak, nak sekolah semua tu. :)

      0

      0
    • burn says:

      Asal dia melayu Islam berbudi bahasa aku sokong je dpt kerakyatan Msia. Drpd bangsa tamak kaki pembelit, ultimate rascist yg halau anak Melayu dr tanah tumpah darahku..

      0

      0
  10. sarah_nina says:

    si ashraf tu memang hancus lah.. dulu masa baru2 dia kahwin aku tengok dia dalam wanita hari ni ke apa entah.. dah slang indon aje.. sekarang ni dah lama kat sana.. entah2.. dah tak reti bahasa melayu dah..:P

    0

    0
    • Jasmine says:

      Huhhh asik AA jerk try Bro Nara update pasal AS Ashraf Sinclair tue…entah apa dah jd kat dia tue lg teruk memalukan Malaysia je dia plk jd PATI kat sane agaknya banyak sgt Mkn bakso sampai kisah xreti ckp bhs Melayu dah!

      0

      0
      • sarah_nina says:

        aku setuju..nara silalah buat entry pasal si ashraf ni.. kalo dapat video dia chat ke ..ape ke.. janji aku nak dengar suara dia….aku mcm terasa 70% slang dia dah jadi orang sana.. jasmine.aku rasa banyak makan bakso dengan tempe kot..lidah dah tak leh nak sebut bahasa melayu haha ..:P

        0

        0
      • Anonymous says:

        sukati dia la nak ckp bahasa indon, dh dia cari mkn kat sana, klu ko duduk duduk US pun, ko lama2 catch up ngan accent diorg, silap2 ko pun xtau ckp melayu dgn betul..so whats the issue? die murtad ke bila dia jadi PR indon and ckp indon? kenapa nak besar2kan benda yg x perlu?? korg ni melayu ortodoks. xberkembang, duduk je bwh tempurung. cuba bawak2 bfikiran terbuka.

        0

        0
      • cinoni says:

        alah si asrap tuh…masa blum kawen pun mcm segan nak ckp melayu, asik2 ckp omputeh jer… tapi bila dah kawen dgn org indon tak segan pulak cakap indon…

        0

        0
      • Anonymous says:

        cinoni, melayu x pandai ckp melayu xperlu nak pertikaikan, sekati dia la nak ckp bahasa urdhu sekalipun, apa ada pada bahasa.. islam xreti baca quran yg ko kene kecohkan.. (komen gaya ustas bn)

        0

        0
      • hate anonymous! says:

        BENCI aku si anonymous nie…asal org komen dia MENYEMAK & MENYELIT!!!macam ko tue bagus jerk~~~cer korg2 semua bace semua komen yg dia celah b4 dis semua mcm sampah jerk!mesti si anon nie org yg otak singkat & bodoh sombong!semua dia jerk btl & baik! nak MUNTAH aku baca komen ko!

        0

        0
      • Anonymous says:

        so???????

        0

        0
      • cinoni says:

        ko sebuk nape anon? aku tak kacau ko pun…. dia ni spesis cicak mkn kapur.. org x ajak sibuk nak masuk campur

        0

        0
      • Anonymous says:

        fuiyoooo pandainye cinoni berpantun… fuiyoooooo… masalahnye aku ckp betul ke x???

        0

        0
      • cinoni says:

        ko ckp psl quran tu mmg la betul, aku tak nafikan… tapi komen yg lain tu aku tak brp nak setuju, kita ni kan org melayu. kata org tu martabatkanlah bhs mlyu, kuasai bhs inggeris, kalau tak kita yg ckp melayu sapa lagi? tak tau lah pulak kalau ko ni bangsa keling makan biawak…! p/s: aku nak tanya, ko khatam quran bape kali? dah hafaz quran ker? hah kere?

        0

        0
      • sarah_nina says:

        aku suka komen ko cinoni..kalau tak kita siapa lagi. cuba kita tengok jepun & korea tu.. diaorang begitu bangga dengan bahasa dia .. sampai kita kalau nak guna teknologi dia kena belajar bahasa dia.. wakarimasu ka anon san..:P

        0

        0
      • Anonymous says:

        berdiri la di dunia realiti cinonii… klu ko keje gomen, ko kecoh la nak memartabatkan bahasa melayuu, malangnya kalau ko kerja private, especially kat MNCs, ko perlu memartabatkan bahasa org lain… xyah la nak cite psl jepun, klu malaysia nye teknologi dh tahap mcm diorg baru la ko cerita psl org melayu xpayah belajar ckp bahasa lain… kecoh sgt ko ni dgn memartabatkan b,melayu, spm dulu bm ko a+ or a1 ke? mesti x kan,,, so jgn nak poyo sgt…ko stakat bukak quran 5tahun skali, xyah la ckp.. kat dlm kubur nnt bkn kesah ko memartabatkan base melayu ke ckp melayuuuuu punnn weiiiiiiii…..

        0

        0
      • cinoni says:

        aku pun suka dgn komen ko sarah_nina. ko anon jgn sebuk nak kata org lah, tgk diri ko dulu, dah sempurna ke iman ko nak pertikaikan org lain? betul jugak ckp hate anonymous tu, ko tu otak singkat dan bodoh sombong kalau ko x suka nak ckp mlayu, ha x pyh la ckp mlayu walaupun sepatah harammm….bagi aku, aku mmg suka ckp mlyu sbb aku org mlyu yg sedar diri, semangat jati diri aku kuat, tak mcm ko tu melayu murtad…

        0

        0
      • sarah_nina says:

        cinoni.. Si anon ni lah salah satu contoh orang2 melayu yg mudah lupa .yg malu mengaku asal usul2 nya..itu pun kalau dia orang melayulah.. Entah2 dia pr kot..tu pasal bela si asraf tu..
        utk pengetahuan ko cik, encik atau puan anon.. Sesiapa pun anda.. Aku tak pernah kerja government ok. aku kerja kat mnc. Dr lepas grade sampai kerja yg sekarang ni.2-2 mnc.office aku macam2 negara ada,. India ada, thai ada, american ada,phillipines ada,japanese ada vietnamese ada indonesia pun ada.dan banyak lagi lah.. sebab sentiasa bertukar orang..kadang2 bila diaorang call(family dia kot) .. dia cakap dalam bahasa dia.. kadang2 aku terasa bukan mcm kat dalam office.. tapi macam kat airport.. mcm2 bahasa aku dengar..tapi aku suka. setiap bahasa tu ada keunikan masing2..dan dari situ aku dapat tau ada yg bahasa asing lebih kurang macam kita.terutamanya negara2 asean. mungkin sebab serumpun.contohnya tagalog.. utang, masok, murah.maksud nya sama macam melayu,cuma bunyi nya agak beza sikit…orang2 asing banyak yg berminat nak belajar bahasa melayu.. dia pulak malu.. ape punya orang lah..hmmm

        0

        0
    • cinoni says:

      haaa, betul kata sarah, apa lagi anon? sonyap yo? aku ni keje kat malaysia airlines, kat sini nak katakan semua nak kena guna kan b.i, tapi bos2 aku takde pulak nak cakap b.i 24 jam…cuma ko tu jer poyo tak sedar diri, weiii sudahlah aku dah penatlah nak ckp pasal ni, ckp 10x pun si anon ni bukannya paham bahasa…

      0

      0
      • sarah_nina says:

        cinoni.. dia dah terkedu kot. tu pasal senyap aje. betul cakap ko. orang macam ni buat penat kita aje.. dia tak paham bahasa melayu..dia paham bahasa dia aje kot..hahaha.

        0

        0
      • cinoni says:

        betul3.. booo anon..! booooo…! hahaha..

        0

        0
    • cinoni says:

      sarah, kesian pulak aku tgk anon tu, kita ni over sgt kot kutuk dia? sian anon hahaha..

      0

      0
      • sarah_nina says:

        masalahnya.. dia yg mula dulu.. aku ikut aje rentak dia. aku rasa bahasa aku sopan aje. tak macam dia.. oo lupa dia kan spesis melayu mudah lupa.. (itu pun kalau dia melayulah).. kalau bukan.. patutlah..ish..ish..:P

        0

        0
      • feedataib73@gmail.com says:

        setuju, k bye…

        0

        0
  11. Bengang says:

    Adoiiii…… Bini Indon, ko tu cuma berlakon. Ramai lagi anak2 M’sia yg boleh ‘sumbangkan’ bakat. Ramai profesionals yang kawin dengan orang MALAYSIA kena tunggu lebih 10 tahun baru permohonan dipertimbangkan. Suruhlah anak bini duk diam2 kat pulau awak tu. Ke bini nak isi quota maid Indon yg dh kurrenngg!!! Menyampah lah pulak aku si Mat Haron nih…

    0

    0
  12. bonda jejai... says:

    hope sangat pasha epy dengan jejai…..bonda senantiasa mendoakan kebahagian anaknda berdua……to haters….get lost…cibai

    0

    0
  13. bonda jejai... says:

    hope pasha and jejai happy ever after……….bonda senantiasa mendoakan anaknda berdua………to haters …get lost..cibai..babi…puaka..sundal

    0

    0
  14. aku gilakan KONEK aaron says:

    u i nk konek u
    meh la isap ……arhh…yummmy….ah…ah…ah…ah…ahhh.ahh….ah…ha….sakit la….arghhhhhhhhh……..push…push harder….lagi……i nk lagi……….yeahh…ah….ah….ah….aghhhhh……ala pancut suda…

    0

    0
    • Sengal says:

      GS lah ko ni! Bodoh!!! Aku nak dislike sampai ter like plk…naye! Ni sebab membara sgt bace komen ko dgn aku2 jd Sengal ter like! Bro Nara hide lah komen dia cpt! Bengap btl ko ni xmalu blog ni mcm2 golongan baca tau!

      0

      0
    • cikgu tuisyen says:

      engko ni GAY iblis laknatttt!!! engko la makluk SYAITAN YG DIREJAMMMM..!!
      SYAITANN…. SYAITANN YG DIREJAMMMM…!!!
      binasa la kamu….binasa la kamu…!!!!!!!!!!
      Syaitan….!!
      Syaitan yg direjaammmm!!!

      0

      0
    • cinoni says:

      wei aku gilakan**** aaron, bodoh nak mampos lah ko ni. setan betul!!!!

      0

      0
  15. dato minah jambu 24jam mengadap computer says:

    jangan terperanjat in future anugerah pelakon paling paling paling paling popular si ALIFF AZIZ dia akan menganti kn AaRON AZIZ siap sedia lah pelakon mlaysia untok kalah yeeeeeeee terima khaseh thank Q……..lov u sitiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii !!

    0

    0
    • Atiqah says:

      Datuk saya bangkang!! kalau dia yang menang,tu memang aku tersangatlah heran, nampak sangatlah orang Malaysia punye taste of music sangatlah low class,aku ni sampai ke la ni tak pernah hingin nak dengar lagu budak Aliff Aziz tu, ha yang ini memang pelakon Malaysia kena malu,

      0

      0
  16. Orang Singapura says:

    Well said Aaron… Kita rakyat Singapura Akan tetap sokong anda.. Semoga tabah Dan sabar dgn segala cabaran Dan dugaan yg melanda.. Orang kalau nk jatuh kan seseorang tu dgn sekelip mata sahaja… Rezeki di tangan Tuhan Dan pd org yg punyai PHD HIDUP MEREKA TAK AKAN SELAMAT !!!!

    0

    0
    • Dato minah jambu 24jam mengadap computer says:

      betol kau cakap tu orang singapura minah jambu sokong ngan percakapan kau yg penoh semangat tu ….ape la yg ada pada mat haron tu kn yg dorang nk sakit hati sangat kn …lebih2 lagi si zed zaidi biol tu nyampah minah jambu lah ! masing2 punye rezeki tol tk orang singapura???? dh peminat2 undi mat haron tu rezeki mat haron lah !

      0

      0
  17. Nails says:

    PR or apa sekalipun jgn lupa buat kenduri kesyukuran mcm botak buat Mlm ni n tasha shilla ( walaupun Aku xexpect dia menang) bz shooting sekalipun jgn lupa buat ye AA pastu br fkr mohon PR bagai… Tp klu PR je still ok kot cuma klu mintak jd warganegara mmg nak nahas lah AA ni sy berurusan n tgk sendiri ssh payah org lain yg berank pinak n dah berpuluh thn ddk sini mmg banyak n berperingkat prosedur nak dpt…so AA jgn mimpi jauh sgt yerk;) tp ape pon AA mmg berbakat cuma soal PR ni biar kite bg JPN yg urus sebab dia org lg arif tak payah ssh2 kite nak fkrkan sgt!

    0

    0
  18. aq gilakan KONEK aaron says:

    babi …pukimak punya sengal……..arggggggggggggggggggggggggghhhhhhhhh…..sial ar……lancau ar ko…….pukimak taik anjing pnya betina…………….

    0

    0
    • cikgu tuisyen says:

      engko nie syaitan yg direjammmm……. syaitan laknat iblis ronggeng…..
      syaitannnnn….syaitann….syaitan yg direjammmm…!!!

      0

      0
  19. bonda jejai... says:

    xpe…bonda dah agak dah ada sahaja mulut2 longkang yang mengata anaknda jejai dan pasha…….takpe bonda senantiasa berada di sisi kalian….ingatlah allah maha mengatahui anaknda ku……ingatlah bonda selalu……bersama kalian…

    0

    0
  20. bonda jejai... says:

    xpe anaknda ku pasha dan jejai…….bonda sudah menjangkakan bahawa pasti ada kata2 nista dan kesat terhadap anaknda berdua…..namun…percayalah yang bonda senantiasa di sisi kalian….dan allah maha mengetahui….bonda pasti serta yakin dengan berkat keazaman bonda kalian dapat menangkis semua masalah…….kepada pengomen bn….bonda pasti ramai yang ternanti-nanti akan komen bonda…nah inilah hasilnya….akhirnya bonda memberanikan diri untuk menulis sepatah dua kata……bagi yang sentiasa menulis email kepada bonda kerana gian dan excited mnunggu komen bonda,..bonda minta maap atas katerlambatan bonda

    0

    0
  21. ina naem... says:

    bonda jejai, kemana bonda menghilang ina sntiasa tertnggu2 kn b0nda…..ina tau komen bonda yg semua org tertngu2..jnganlah buat ina macam nie lagi…huhuhuhu

    0

    0
  22. Anonymous says:

    chill dude :D

    0

    0
  23. White Shadow says:

    Salam semue..
    Setelah aku bace semue komen korg kt atas ni, ade yg setuju ade yg x..
    Yelah masing2 ade pendirian.
    Saje lah aku nak komen psl isu aaron ni.
    Mse tgk ABP haritu mmg dh jangke msti akan dpt kat aaron..
    (Wlaupun dlm ati mintak2 bkn die) tp nk wat cmne dh rzeki die.
    Hurmm..sbb ape aku xstuju die menang? (Bkn xsuke die or dengki ke ape)
    1. Dlm mse yg sme die still singaporean. N aku agk akan timbul isu krakyatan.
    2. Org kite akan ckp, “Apeni, anugerah Org Malaysia tp dpt kt Org Luar. Not fair.”…. Dan ade jgk org kite akan ckp, ” Tak kisah la die singapore ke ape, janji kitorg minat so kitorg undi la”.
    3. Peminat ade mcm2 ragam, tanpa diorg fikir dr segi yg lain n kesan lepas tu. (Cube bygkan negara luar buat bnd yg same kt artis kite, sentap kot).
    4.Kalau bule xnak isu ni timbul, n mangse nye tentulah aaron. Mesti die rse lain bile org Malaysia mcm xstuju die memang anugerah tu (pdahal Org Kite undi die).
    5. Contoh la kan, die dah dpt taraf penduduk kat sini, adakah semue isu akan slesai n xkan timbul lg if die mmng anugerah lain?

    Just nak share pendapat, bkn nak berdebat.. K nite semue

    0

    0
  24. […] Isu status tetap Aaron Aziz menjadi topik perbualan hangat apabila Aaron Aziz menafikan yang dia sudah pun memilikinya seperti yang telah dilaporkan oleh beberapa blog hibuarn sebelum ini. Ternyata berlaku sedikit kekeliruan di antara Aaron Aziz dan wartawan yang mendengar … Continue reading → […]

    0

    0
  25. bukan nora says:

    kelas sungguh statement AA. Hrap ZZ boleh belajar sesuatu daripada AA.

    0

    0
  26. Anonymous says:

    Aku bukan nak api2 kan isu ni. Tp kalo korg keje kat singapore tu hebat cam ner pon ko keje org melayunya still pandang org melayu kita cam buruh indon atau bangla. Korg yg sokong ni penah terpikir tak benda nih? Org kita kat sini suka sgt sanjung org luar. Pemikiran zaman tok nek x pernah pdm. Apa yg kat luar lebih baik dr Malaysia katanya. Aku lebih suka kat M alaysia…apa2 pon…nak rasa juadah bgsa cinaatau india yg halal byk kat sini…singapore ada?

    0

    0
    • lyndabell79 says:

      teringin sgt nak gi singapore sbb nak melawat Universal Studio..bilalah dapat merasa… :(

      0

      0
    • Anonymous says:

      ko pernah kerja singapore? if ko kata diorg mcm tu, apa bezanya diorg dgn kau? kau nak kutuk org, tp diri sendiri bermentaliti sedemikian..

      0

      0
    • Mak Jah says:

      Apalah bodohnye ko ni anon?

      Mmg kat spore ada banyak makanan halal untok ko lantak sampai mampos.

      Sengaaaaaaaaaaaaalllllllllllllllllll!!!!

      0

      0
  27. christina says:

    aku org malaysia , ic malaysia tp aku lebih rela tgk drama/film korea , cina , jepun , org putih dan lbih minat sama artis kpop , cina , singapore , indon . . Artis malaysia ? HANYA fazura , ct , elyana , liyana jasmay , zizan , stacy , chaq , adira , fiq dan semua artis sabah yg berbakat . . Yg lain , kirim salam masuk gaung laa . . Cm palui . . Dweji . . Micheoso ! Bakas !! Mereka lebih berbakat berbanding sampah2 yg ada tu . .

    0

    0
    • anonymous says:

      ko la sampah yg terbuang di tepi jalan… ko tak layak dok kat msia… pi duk kat indon sana.
      apa yg ko nak banggakan sgt dgn artis dari luar tu?

      0

      0
  28. hehehe says:

    pd pandangan aku lar…kerajaan m’sia mmg amat pemurah coz ramai yg bkn penduduk m’sia pun dpt PR…aku tgk kat site tempat aku keje nih…berlambak2 indon,bangla,myamnar dpt PR…mmg senang..nak senang kawin gan org m’sia lg senang dpt…

    0

    0
    • aku adalah aku says:

      ak stuju gak 2..lgpun diorg nih nak dpt kan taraf penduduk tetap nih skadar nak mengaut untung,idup senang dan harmoni kat ngara kita nih jer..cba ngara kacau bilau kang..ak rasa org2 keparat nih lari dlu balik ke ngara depa msing2…konon nak jd penduduk tetap,selesa duk cni, malaysia indah sgala…nak bodek lbih kannnn.yer lahh nak dpt taraf pdduk ttap 2 cpat2..byak arr bunyik nyer….

      0

      0
      • Anonymous says:

        bagus la diorg dpt pr, diorg byr tax kat mesia.. untung la kita, diorg pr je, bukan warganegara, untung la kita dpt tax dpd bukan warganegara..

        0

        0
  29. manusia biasa says:

    laaah, aaron berlakon filem dan drama melayu kan? kat malaysia kan? watak utama lagi kan? mesti lah orang malaysia minat. mestilah popular. aaron pandai bawa diri kat negeri orang, takdelah sama macam pembantu rumah tu, datang sini siap mencuri merompak bagai. demand gaji pulak tu. hmmm, mesti aaron terasa sekarang ni.. tengok anugerah tu pun dah tawar hati… sikit.

    cubalah artis kita ni belajar dan contohi semangat dan bakat die tu sammmmpai jadi popular…. jangan la menidakkan fitrah manusia yang suka benda yang cantik2 dan hebat2.

    0

    0
  30. Awek kl says:

    saya rasa kalau aris malayu kita gi singgapore confirm kena tendang balik malaysia & kalau masuk indon yg kuat kebangsaan sampai ashraf pon boleh tertukar slang…… sian… rugi jer jadi artis sebenarnya terdedah sana sini pub, club, sexy…. bla bla bla…. cuba la belajor tinggi2 & bangunkan malaysia… adui pun….

    Pendapat sendiri…

    0

    0
  31. Atiqah says:

    Chill lah,sebenarnya ramai je Singaporean, Indonesian dan negara Asia terdekat yang lain nak masuk Malaysia, nak jadi penduduk tetap, tapi ni bukan sebab nak berlakon la,,lain sikit,,sebab gila judi,,hikhikhik,,well, well, well, Malaysia ni ape yg takde? tempat judi “halal” paling besar pun ade, named it apa lagi nak?

    0

    0
  32. hantu kak limah balik dr sawah says:

    dengarnyaa….

    finalis Bintang paling popular….sedang berhadapan krisis rumah tangga…mohon dijauhi dr perpisahan…oppss bukan AA tauuu

    0

    0
  33. ahkak puaka says:

    HAIHHH RIMAS LA PULAK ASIK DOK CKP PSL KO PUNYE PR. X DPT DAHLA. LG NK BISING2. TULA LENKALI CKP JGN IKUT SEDAP MULUT. DKT REPORTER TIME ABPBH KO CKP DAH DPT, TGGU COLEK JER.
    PASTU BILE ORG DUK TNY KO, KO PUTAR BELIT CITER.. AGAKNYE NILA SIKAP ORG SINGAPURA-PURA EH??

    ANDAI KATA X DPT PR, DAH KO BLK JE SPORE KG HALAMAN KO TU. JD PELAKON KT SGT. BUKAK PRODUKSI SNDR. HABIS CITER. MUAK JELIK DGR CITER PSL KO NI LA. HAISHHH

    0

    0
    • Anonymous says:

      ahkak, bila nak beli keyboard baru? capslock xbleh off tuu, jgn la kedekut haji bakhil sgt!

      0

      0
      • ahkak puaka says:

        NAMPAK SGT KO NI ORG BARU KT BN! LAU ORG LAME N BIASE BACA KOMEN AKU MMG TAU AKU SUKE GUNE HURUF BESAR! ADE MSLH PD KAU N FAMILY KO KE??? LAU XDE SILE DIAM EH! SIBUK JERRRRRRR !!

        0

        0
      • Anonymous says:

        dah la hajjah bakhil akak puaka, buduh sumbung pulerrrr… sbb aku slalu baca ko nye komen bangang la aku suh ko beli keyboard baru, makhluk asing je yg taip guna capss!! soooo aku nak menyibuk? ko kesah ape???

        0

        0
      • Kipas Susah Mati Neelofa says:

        Anonymous, aku rasa dia sengaja taip huruf besar semua sebab maybe tu identiti dia kut..

        0

        0
      • sarah_nina says:

        aku setuju dengan kipas ni.. caps tu identiti si ahkak kita ni..biarlah dia.. so anon ko pun cari lah identiti sendiri.. kadang2 aku kompius. ade berapa banyak orang yg guna nick anon ni.. kadang2 bila terbaca tu.. ada bahasa si anon ni sangat bagus yg aku sendiri pun salute.. ada yg sangat aku nyampah.. cam nyesal pulak terbaca..dan ada lak yg aku nak tergelak..sebab lawak sangat..hahaha..:P..

        0

        0
      • Anonymous says:

        identiti pakai caps?? annoying siak!!! mana tok siak?! xpe identiti aku adalah menentang setiap komen in caps ok.. alaaa skang mmg dh ramai yg letak komen x letak nama, sbb diorg pemalas mcm aku.. erkkkk

        0

        0
      • ahkak puaka says:

        ANON BODOH : LAU DAH TAU DIRI TU PEMALAS, JGN LA SENAK PULAK BILER AKU GUNA CAPSLOCK! PENYIBUK. BERAMBUS SANANAAAAAAAAAAAAA!

        KIPAS & SRAH_NINA : TQ KERANA MEMAHAMI. SYG UOLSSS. MUAACKS.

        0

        0
      • Anonymous says:

        xnak berambussssssssss selagi ahkak x berenti pakai caps!!!

        0

        0
  34. mamaamer says:

    Mula dulu nafikan ape yg die cakap,baru ni bgtau bergurau pulak.Ape ni AA?Ko ingat semua org terima ke gurauan ko tu???Mmmg dasar artis lidah bercabang.nk cover diri,cakap bergurau.kalo mcm tu sape2 artis lps ni keluarkn statement panas,dh jadi isu baru dieorg akn cakap,’saya tersilap kerana apa yang diucapkan adalah gurauan semata-mata’.BODOH

    0

    0
  35. chentalove says:

    dah kira ok AA prjelaskan salah fhm tu…kalau dia trus b’diam diri mcm mna…lg la AA kena kutuk…
    doakan smoga AA n fmily dpt PR k..

    0

    0
  36. AA JUGAK.. says:

    MELAYU MUDAH LUPA!!!

    0

    0
  37. lovelime says:

    OMG!tak habis2 isu AA drpd APBH sampai kes PR nie…kesian kat dia lah…sudah2 lah korg tak muak ke asik story pasal org yg sama?dah seminggu wei!!!bg pada pihak yg berkenaan uruskan n tentukan sudah lah!korg plak nak jadi judge n sibuk bergaduh satu sama lain korg dpt apa?ada AA ke ZZ ke dtg bg upah kat korg klu korg kat side dia org?x kan?so bace komen biase2 dah lah, tak payah sampai bergaduh2 komen antara satu sama lain sampai memaki hamun!korg tahu tak ape korg ckp tue menggambarkan diri korg tau, lg2 yg mencarut kat atas tue entah apa2 jerk~

    0

    0
  38. Sue says:

    Problem is, when AA first came to This country, ppls able to accept his acting..his movies.. His dramas…
    So y now then u guys need to questions his nationality.??
    If you did not give him hopes 5 years ago, this wont happen..
    So blame who..
    Dnt blame him, nor Adi putra, nor MNasir or rest..
    Blame on ppl like u, like me, like us, who falls in love with their aura on sets.
    They are an achievment to the country.
    So beat it of his not a malaysian.
    He is malay.

    0

    0
  39. atz says:

    AA mmg xsalah dalam hal ni..tp apa yg di cakap oleh ZZ pon betol jugak..so kesimpulan nya adakah muka aku mcm adam af??

    0

    0
    • Atiqah says:

      Muka ko xde rupa manusia atz apatah lagi seperti Adam af,,muka ko berupa kotak2 berbintang biru blurr,,,tgk avatar kau..kih kih

      0

      0
  40. Akma says:

    i like Aaron Aziz…hehe :)

    0

    0
  41. Observer.. says:

    Wow macam2 komen..kalau pandang dari sudut rasional, apa yang zz cakap ada benarnya CUMA wording yang digunakan kurang elok dan sesuai tp mesej yg ingin disampaikan jelas. Dan dr satu segi, kenapa baru sekarang timbul isu orang luar sedangkan aa telah dicalonkan selama lima tahun? One more thing, the explanation sepatutnya mudah je, saya perlu PR bcos periuk nasi saya di sini.xperlu berbunga-bunga bagai..just my opinion ;)

    0

    0
    • bunga says:

      bunga bunga kan indah tambah berseri. itulah caranya menambat hati. hiasi dengan keindahan, mencairkan mata, hati semua. dunia sandiwara apalagi dari yang arif dalam bidangnya.

      0

      0
  42. negacy says:

    tumpang lalu yerr ! Apeape pun , Aeron Aziz dah menang kann! tahniah .. :)
    fuhh! Zed Zaidi , pasrah jear la ! haha . kau tah puas hati ke AA yg menang ? kalau takpuuas hati , jumpa dekat luar nanti ~ hahaha . yang penting Zizan menang . Alhamdulillah ..

    0

    0
  43. nasharahman says:

    Tahniah buat Aaron Aziz, ala Zed Zaidi ni…jgnlah sentap, mcm x taw plak, kan Msia ni boleh… apa2 pun boleh punyalah, artis Myanmar ke, Vietnam ke, Thailand ke Indonesia ke atau mana2 negara sekali pun yg berlakon kat Msia yg punya lakonan hebat sure bley menang anugerah pelakon paling popular ABPBH punya la! Ajak la plak Dato Shah Rukh Khan atau Nicholas Cage blakon filem Msia, sure mereka pukul habis sume hero2 tempatan & asia tenggara punyalah, superb! Malaysia Boleh! :D

    0

    0
  44. lin says:

    aaron sendiri berdaftar dgn Seniman..kalau tak suke dia tak layak & dia dari negara luar kenapa dia diiktiraf sebagai ahli? Cer jawabbb

    0

    0
  45. nur says:

    first so fall, tahniah to AA sbg Bintang Paling Popular 2011. aku rs dia memng layak menang. PILIHAN PEMINAT!!

    0

    0
  46. Nur says:

    first so fall, tahniah to AA sbg Bintang Paling Popular 2011. aku rs dia memng layak menang. PILIHAN PEMINAT. so takyahla kecoh2 kot. hehehe
    TAPI
    1 bnd yang aku kurang setuju sekiranya AA diberi PR atas tiket drama, filem and etc. aku sokong kenyataan ‘observer’. Hanya kerana popular, dikenali ramai, kita dgn mudah menerima warganegara lain utk menjadi penduduk tetap disini. Pls think about it!!! Mudahnya kt utk terima mereka2 nie. So, lps nie kot2 yang kat luar sn nk dapatkan PR, jadilah popular. senang jer kan. semua org sokong. Sentuh sikit pon xboleh.

    0

    0
  47. che ta dan tok ti BFF says:

    first so fall tuh ape benda? org yg first akan jatuh ke?

    tapi kalau baca laju2..bunyinya macam first of all…

    0

    0
  48. Annie says:

    Dapat award mcm ibarat negeri kene rampas gitu! Tak paham benar…

    0

    0
  49. Nur says:

    che ta dan tok tii BFF- hahahah. aku pon xprasan. tq2.:)
    Annie: mksd aku bkn mcm tu. cb fahamkn mksd aku. bkn mksd rmps negara tapi at least kt jgn la baik hati sgt kot nk trima bulat2 org luar sbg penduduk tetap kat sini. mcm aku kate sb dia popular, sume org sokong agar proses PR dipercepatkan. mudahnyaaaa. xadil la utk some people yg menunggu lm utk dptkn PR. :)

    0

    0
  50. tok din says:

    Bangang punye Nara! Kalau ye pun ko minat si Aaron Aziz tu, xpayah lah ko jual negara ko sendiri!!!

    0

    0
  51. flowers says:

    SAPA ADE TENGOK DRAMA CERITA SUMPAH KERAMAT..RUGI TAK TENGOK AARON AZIZ BERLAKON.. SEDIH BETUL…DIA MENANGIS TERESAK-ESAK..REAL PUNYA NANGIS.. AKU PUN TURUT NANGIS…

    0

    0