Written by AbangNara | March 4th, 2012

Hari Jumaat yang lalu, Abang Long kita iaitu Aaron Aziz telah melahirkan rasa kecewanya kepada sesetengah peminat hiburan (terutama peminat Erykah Badu) yang telah mengaitkan pembatalan konsert Erykah Badu dengan filem lakonannya, Ombak Rindu.

erykah badu

Abang Nara rasa Abang Nara ada terbaca status beberapa orang di Twitter yang berbunyi lebih kurang begini:-

Erykah Badu w tattoo, haram.Ombak Rindu,misogynist sex slavery sado-masochistic love-rape film,halal. Cheers 4 hypocrisy!

Hohoho. Patutlah Aaron Aziz mengamuk. Filem lakonannya digelarkan love-rape film. Sesiapa yang dengar pun rasanya akan panas hati. Bagi Abang Nara, tak wajar isu Erykah Badu dikaitkan dengan filem Ombak Rindu. Tak ada kaitan langsung kot.

erykah badu

Kepada Aaron Aziz, harap anda bersabar ye. Apa pula pendapat anda?

P.S: Imej 3D yang cool di kolam renang.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

149 responses to Aaron Aziz Kecewa Filem Ombak Rindu Dikaitkan Dengan Pembatalan Konsert Erykah Badu

  1. dukem says:

    memang takder kaitan ngan konsert erykah badu, tapi ombak rindu memang love-rape misogynistic movie. itu memang betul.

    0

    0
    • makang says:

      tapi itu filem.. bukan btul2.. haih..

      0

      0
      • Podahhhh says:

        Siti Nurhaliza tak pakai tudung…pakai serkup jala nelayan ..haram gak dalam Islam.

        0

        0
      • . says:

        What the rock is cooking la !!!

        0

        0
      • HUMMER69 says:

        KERANA PERNAH TERJADI DLM KEHIDUPAN
        SEBAB TU LAH DI JADIKAN FILM…
        JANTAN2 YG GANAS TAK TAHU MENGHARGAI
        WANITA PATUT KASI REJAM DGN BATU BATA..
        Haha!
        *sorry Aaron jgn terasa k.. Mu lakon je..
        Tapi serious cakap mcm nak rembats je bila mu bawak watak tu*
        PEACE!

        0

        0
      • Rooney says:

        LOL memang betul pun.

        Filem Ombak Rindu tu yang memaparkan aksi-aksi lelaki ganas yang merogol dan SESUAI DI TONTON OLEH SEMUA LAPISAN MASYARAKAT tu pun HALAL DI MATA lapisan masyarakat.

        Something is wrong with you guys and them.

        Erykah Badu ain’t doing anything wrong.

        LMFAO

        0

        0
      • eh, memang betul pun. apahal ko nak sentap Aaron? watak ko keji, pegi kelab cari ayam kampung, pastu simpan, si maya karin cuma maukan belalai gajah ko tauuuuu!!!!!!

        0

        0
      • senyum says:

        senang cite.. dua2 pun sama je.. Salah di sisi agama… tp sebagai manusia byk kesilapan ni… aku x berani la nk komen pape sgt..sbb aku pn ilmu kureng.. huhu… yg penting persiapkan diri memasing dulu ke arah yg lebih baik.. tak gitu?hehehe :) yg penting jgn gdh2 ye..lg2 sama sama bangsa dan seagama… ^^

        0

        0
    • Ada Otak Pikir La Hoi Jangan Jadi Buta Tuli says:

      Erykah Badu..niatnya betul tapi cara penyampaian cara yg amat salah.

      Ombak Rindu..penyampaian betul tapi hanyalah rekaan semata-mata untuk filem.

      0

      0
      • adoi says:

        rekaan semata2 pun, dah hukum tu hukum la. dah kata tak boleh kan dalam islam? apa ke bangang

        0

        0
      • Hanis says:

        Ini yg sebenarnya paling aku risaukan.. Pergaduhan sesama bangsa dan agama. Yang seronok bertepuk tangan tengok pergaduhan macamni, adalah pihak yang memulakan provokasi. Tak guna tuding siapa betul siapa salah.

        Sebab tu kalau yakin Islam tu agama terbaik, dari awal lagi kau patut laksanakan hukum Allah sepenuhnya-takda tolak ansur. Bila jadi macamni, aku harap sangat pak menteri, sudi2kanlah menjawab. Yang haram tetap haram. Siapa kita nak menghalalkan yang haram demi menyesuaikan diri dengan peredaran masa dan sekeliling?

        0

        0
      • adley says:

        – aku x fhm asal xpuas hati kuar perkataan bodoh, bangang..benda kecik jer derr perlu ke dapat dosa dgn kuar pkataan tu kpd org lain..fikir fikirkan renung renungkan jika kau rasa dia salah tegur elok2.. –
        org kita mmg mcm ni kot, xpuas hati tunding jari ke org lain..pastu kata2 kesat akan keluar padahal msg2 dah tau apa yg Erykah Badu dah buat so xyah la nk kaitkan dgn tudung ct la ape la, haram3 tp Erykah tu menghina Tuhan kita, kita yg agama islam pun tidak dibenarkan mencalit nama Allah di badan inikan pula dia yg bukan saudara kita mungkin niat dia baik ingin menyatukan penganut agama tp tentu kita tahu kan niat tidak menghalalkan cara..tp kita tidak boleh salahkan Erykah 100% sebab setiap manusia mesti melakukan kesilapan dlm hidup..cuma pembatalan konsert itu mesti.. hukum tetap hukum biar mereka sedar yg Islam jgn direndahkan..sudah2 la bercakap isu nih sudah jelas..

        0

        0
      • cahaya malaika says:

        Dengan memakai tatoo nama Allah tu menghina Islam, manakala Ombak Rindu menceritakan realiti kehidupan.

        Mana 1 perbuatan yg lagi terok, wa maki kata mak lu anak haram makan tahi babi tidor ngan jantan sana sini lu pon silap hari bulan anak haram jadah punggutan tepi jalan dibandingkan wa cakap mak lu huduh?

        mana 1 yg lu nak marah sangat?

        0

        0
      • kalau korang terhibur dengan Wonder Girls dan ikut terkinja2 dgn adik korang yang nak pmr tahun, pendapat korang tak valid kat sini. hiburan tak ikut ajaran islam, terdedah sana sini, lirik lagho.

        0

        0
    • Pejuang says:

      kecewa dgn “sesetengah” rakyat malaysia beragama Islam ni..

      aku x pernah tgk ombak rindu tu,so xtw pape tp jauh skali nk menyokong konsert EB.

      tapi nk tekankn psl knsert EB.
      korg yg sokong sgt konsert EB tu pk sendiri la,tatoo tu bkn tatoo biase,nama ALLAH..jgn la dipandang remeh sgt..gerun aku..
      kalau tatoo mcm muhammad ali yg dah cnvert tu lain.

      jadi kalau korg rase korg xtw ape2 /kurang tahu pasal agama kita,apa kata diam & trima je pembatalan knsert tu.

      0

      0
      • nan says:

        Dia bukan islam, jadi dia tak tahu apa hukum letak FAKE tattoo dia disitu, designer yang buat untuk character dalam movie, mereka bukan islam dan mereka bukan dari malaysia, jadi tahu2 je la kat sana pun islam bagaimana. Dia tak tahu dan dia tak paham, tetapi tak bermakna niat dia untuk menghina, logically orang yang buat tattoo ni selalunya dia bangga, dia respect sebab tu dijadikan tattoo di badan yang obviously lekat “forever”. tapi disini dia silap sbb dia TAK TAHU. kita bukan ke sepatutnya dekatkan agama lain dengan islam kalau nak menarik mereka ke islam, sepatutnya explain baik2 dekat dia, ajar. (Tapi tidak, concert dia di cancel setelah dia sampai, dan di batal dengan cara yang x profesional.) bukan menghina, mencaci, mengugut nak bunuh semua. tak paham setengah mentaliti orang melayu/islam. kalau dah kau perangai mcm ni, sapa yang nak suka islam? macam mana nak tarik orang masuk islam? kalau kita sendiri handle benda macam ni dengan mentaliti macam ni.

        LAGI MALU dengan orang melayu/islam yang tahu hukum tapi masih berlakon pegang2/aksi ranjang la apa la. itu salah, tak kisah la belakon ke apa, salah tetap salah. lagi la memalukan orang islam sendiri. hak tuihhh

        0

        0
      • non says:

        to nan,
        kalo kita nak educate EB tu pasal Islam, boleh ka dia trima?
        it’s not about the tatoo is permanent or not, its about the name of ALLAH that they played around as a non permanent tatoo and its for shooting???
        Apa kejadah nak main nama tuhan plak ni and EB tu Islam ka?

        0

        0
      • Rooney says:

        “Dia bukan Islam”

        Tapi kita semua ni ISLAM, siapa yang ISLAM sebenarnya ni? Filem yang memaparkan aksi rogol-rogol tu HALAL?

        Ha ha ha, hipokrit sial.

        LMFAO

        0

        0
      • gi says:

        Aku cuma nak tanya orang melayu-islam kat sini. Kenapa kau hormat nama Tuhan kau tapi kau tak hormat agama yg dipertanggungjawabkan ke atas kau? Kenapa kau sanggup biarkan orang melayu-islam sendiri merosakkan kesucian agama dgn menyokong hiburan melayu-islam sendiri? kau biarkan perempuan tak tutup aurat, berpeluk sakan dan cara hidup xde beza dgn kafir atau islam. Kenapa hal yg paling utama kau tak jaga. Jangan cube memecahkan ummah sendiri.

        0

        0
      • walaupun tak digalakkan sebut bodoh, aku nak sebut :

        non, ko bodow (stayle budak pilih aku dan klcc la sikit).

        pertama, ko mengsangsikan orang terima islam ke tak sebelum pun ko menyampai usaha dakwah. tapi aku pun nak cakap camni kat ko, “eh, ko tu tau segala ke pasal agama? aku tau, ko ni rempit yang menggelepar bila sentuh pasal agama, tapi bacaan dalam sembahyang pun ko tak tau maknanya, tu sebab ko buat statement bodow macam lembu. perempuan bukan sekuntum dowww.”

        paling aku bengang bila dalam page EB, semua yang nama islam ni menggunakan kata2 kesat dan dilemparkan kat EB. tak islamik langsung. islam tak ajar ko camtu la. approach korang memang dah ke laut. sebab tu orang islam kat dunia ni tak maju.

        0

        0
      • aku says:

        EB – dah tentu bukan orang islam, jadi dia mungkin tidak memahami akan betapa semulia dan betapa agung Kalimah Allah dihati setiap org islam, jadi kita yang muslim usah terus menunding dia, ya memang dia layak dipersalahkan tapi adakah dia diberika penerangan tentang hal ini??
        Pembatalan konsert sesuatu yang wajar menunjukkan kita tidak memandang remeh berkenaan agama islam.memberikan amaran yang nama ALLAH bukan sewenang-wenangnya boleh dipakai buang.
        Tentang ombak rindu memag sekadar filem untuk tontonan, tapi dimanakah kita berdiri? pegangan apakah yang kita pegang..islam atau sekadar gelaran islam..mengaku islam ramai tapi mengamalkan cara islam berapa ramai?? artis-artis terkadang terkadang terlebih cerdik bila bab agama dan terlebih pandai bila bab hukum hakam maka baik anda bersifat bodo dengan diam..kerana agama itu dinilai melalui pembawakan umatnya.

        0

        0
    • patut produser yang sentap. Aaron, kamu patut malu dengan diri kami sebab filem Datin Ghairah ntah pape kamu main sebat je.

      p/s: kalau fans Aaron thumb down, korang memang mental. tak boleh disentuh sikit abang besor tshirt polo ada nombor tiga line kamu ni

      0

      0
    • Mama CoCoy says:

      Umat hypocrite……

      0

      0
    • Kurus says:

      with much respect.
      a movie is a story told n when good example can be gotten, then it should be released.
      but when kalimah is used as a tatoo and be brought in the toilet 24-7
      surely it is not a good example as a singer.

      0

      0
  2. ryta says:

    bab2 agama ni i xberani nk komen… u all should too :)

    0

    0
    • non says:

      to nan,
      kalo kita nak educate EB tu pasal Islam, boleh ka dia trima?
      it’s not about the tatoo is permanent or not, its about the name of ALLAH that they played around as a non permanent tatoo and its for shooting???
      Apa kejadah nak main nama tuhan plak ni and EB tu Islam ka?

      0

      0
      • saya anak malaysia says:

        to nan jgk,
        pelik dia tak tahu Allah tu tuhan kita,islam.. x kisah la dia bukan org malaysia atau apa sb islam ni serata dunia. n kalau betul pun dia tak tahu, penting sgt ke konsert dia tu nk di teruskan?? ape kebaikan konsert dia utk kita org malaysia,islam?? n pegi konsert mesti campur gaul lelaki perempuan,,itu HALAL ke? atau nan yg tak tahu?? yg haram tetap haram..betul..tp takde faedahnya konsert tu di teruskan.tak dapat pahala pun kalau pegi,n tak dosa kalau tak pegi kan nan?

        0

        0
      • nan says:

        belum cuba belum tahu. habis tu kalau mentaliti macam ni, tak boleh nak educate sapa2 la? sebab xtau dia boleh/nak terima, gitu?

        how do you know it was meant to be played around? macam mana awak tahu niat dia dan orang yang buat movie tu? if you think logically i’m quite sure, it wasnt meant to be PLAYED around with. it was a movie about a woman who is trying to get her words out to people yang sebenarnya tak kisah la kita agama apa tapi kita semua sama dan hanya ada satu tuhan dalam dunia ni. bukan nama Allah saja yang ada di badan dia. if you think it’s insulting/humiliating, then fine.. but think again, she didn’t know.. and think again, im sure she meant good.

        0

        0
      • nan says:

        huh? of course la dia tahu Allah tu tuhan islam, dia tak tahu apa dia buat tu salah. to me, bukan sebab konsert dia tu penting ke x, tapi cara government kita cancel dan sebab nya dan cara awak2 semua ni comment dan “deal” with it.. it’s really frustrating how orang islam sendiri buruk sangka orang lain dan samakan dia dengan anjing la babi la, lepas tu ugut nak bunuh la smua. honestly, macam mana nak orang suka islam/tarik orang ke islam kalau macam ni perangai/mentaliti?

        1

        0
      • Neutral says:

        Strongly agreed w/ NAN!
        Aku ingat lg masa dulu blaja kt UiTM da seorg non-muslim minat sgt ngan agama Islam. Masa tu mmg dia da niat nak peluk Islam sbb dia tertarik ngan satu course agama Islam (hanya utk student non-muslim). Kebetulan masa tue satu batch aku suma Islam kecuali dia sorang, aku ingat senang la dia nak masuk Islam sebab da ramai kawan Islam boleh bimbing dia.
        Tp malangnya, alih2 aku dapat tau dia tak jadi masuk Islam. Bila aku gi tanya napa, dia cakap dia takut tak dapat jd muslim yang baik sbb ISLAM TUE SUSAH!
        Dia cakap hampir semua budak muslim kat kolej kediaman dia tak solat. Masa bulan puasa, semua budak muslim pakat suoh dia tolong belikan makanan kat KFC sbb kalo dorang gi beli takut kena tangkap JAIS. Paling terok aku dengar, da beberapa org budak melayu islam yg org nampak berkopiah kat kuliah kalo di kolej kediaman byk tgk ceta lucah sambil onani.
        Sebenarnya kita jgn salahkan org bkn Islam bila agama kita dihina atau dikeji sebab kadang2 sikap kita sendiri sebenarnya menyebabkan Islam dihina.
        Kes EB misalannnya, why not kita bgtau dia elok2 daripada mengutuk dia?aku percaya 100% la, org yang mengutuk tatoo EB yg da nama “ALLAH” tue bukan berniat nak tegakkan agama Islam, MELAINKAN NAK TUNJUK DIA ALIM SGT. sekian.

        0

        0
      • HUMMER69 says:

        SAYA SETUJU DGN UR KOMEN NEUTRAL..
        BIASALAH ORANG2 NI BILA NON MUSLIM BUAT
        SILAP, BUKAN NAK TEGUR, MENERANGKAN,
        MEMBETULKAN…
        MALAH TERUS DI HUKUM,DORANG MEMEKAK GILA SAMPAI
        ADA YG TAHAP NAIK SAWAN BABI..

        TAPI BILA MEKA2 A BORN MUSLIM BUAT BENDA PERKARA
        YG TAK BAIK.. TAK PULAK MEMEKAK
        SAMPAI KE TAHAP SAWAN MEROYAN..
        LIMIT2 KATA.. TAKPE ALLAH TU MAHA PENGAMPUN….

        AKU TAK SIDE EB DAN MEKA2 YG TERLEBIH
        OVERDOSE MENGENAI ISSUE EB.

        0

        0
      • non, ko bahangong. itu aje penyelesaian untuk orang yang kata islam tapi bab solution camni agak ke dasar saluran pembentungan.

        0

        0
      • i mean, teruk sangat ke kesan Erykah ni sorang pada akidah seluruh umat Islam jika dibandingkan dengan mentaliti umat Islam satu dunia yang buat orang bukan islam tak nampak keindahan islam dan betapa islam itu agama yang tak menyukarkan penganutnya?

        0

        0
  3. awatif says:

    drg xtaw, sb batal konsert sb tatoo kalimah ALLAH! susah sgt nk faham konsep?? Konsert erika badu batal marah xtentu pasal.. Bantah.. tp kisah kekejaman d syria xde plak nk mrh..

    0

    0
  4. makang says:

    ombak rindu tu FILEM.. erykah badu tu buat tattoo real.. ape ke bodo nye comparison… and tgk la leklok tattoo ape minah tu buat dlu?

    0

    0
  5. hebat says:

    biase la..

    mentality org kite~
    hurm…ade je yang x puas hati…

    0

    0
  6. Tak Paham Ker Bahlul says:

    Sokong Aron Aziz!!!

    Bodo la siapa yg komen. Obak Rindu filem hanya rekaan. Erykah Badu buat tattoo kat dada nama Allah.

    0

    0
    • minameen says:

      engkau pun sama bodoh la wahai TAK PAHAM KE BAHLUL. memang la rekaan, tapi aksi yang pegang2 bagai tu edit pakai komputer ke? it was real ok and it is totally haram. I just dont get it people nowdays have very shallow minded, bab2 agama pun dah jauh terpesong! sedarlah!

      0

      0
      • aik says:

        agree with minameen. melayu bodoh.

        0

        0
      • bkn siapa2 says:

        mmg rekaan tp babak pegang2 tu rekaan kew?? dedah aurat kat bkn muhrim tu ape??? HALAL kew….. bkn nak sokong EB tp kalau EB dah buat salah, kita sebagai muslim hendaklan tegur dgn cara yg baek, sedangkan Rasulullah tak menghalau tetamu dia walaupom tetamu tu musuh dia. banyak lg pengdekatan yg terbaek tuk menangani isu ini.

        0

        0
      • elly says:

        yupss.. dua dua pon sama… niat tak pernah menghalalkan cara….. dua dua pon haram….

        0

        0
      • adley says:

        – please don’t say ‘melayu bodoh’, anda mengatakan begitu seakan anda mengatakan seluruh kaum melayu bodoh.. –
        sebenarnya kita kena faham peranan mereka dalam lakonan, senang cite kita pun manusia dan xde hak utk menghukum dan menghitung dosa org lain, lihat dosa kita sendiri dulu yes mmg haram melakonkan adegan sebegitu tp pernahkah kita fikir adakah mereka sengaja utk berbuat begitu? mereka mesti melakonkan adegan itu utk menjayakan filem diulangi mereka adalah pelakon..manakala Erykah, adakah dia terpaksa utk mengenakan tatoo itu..

        0

        0
      • ron says:

        x perlu terasa kalau kita bukan “melayu bodoh”…
        kalau ko terasa maksudnye ko tergolong dlm golongan “melayu bodoh” tu..

        0

        0
      • adley says:

        ok ron nk buat mcm mna anda bijak and perfect, igt la Tuhan tu maha berkuasa hari ni aku nampak bodoh esok lusa kita x tahu, so aku harap anak cucu ko x jd bodoh la akibat lepas mulut jer ckp org bodoh..Karma itu pasti..

        0

        0
      • elly says:

        adley…. adakah mereka tak sengaja melakonkan adegan itu..? hmm… besar sungguh kuasa pengarah…. disuruh peluk… pelakon peluk… disuruh itu ..buat.. disuruh ini .. buat…. ‘bagus’ kan..?

        0

        0
      • adley says:

        elly sy x sokong pun diorang tp sy ckp itu keje dorang sebagai pelakon, bak kata pepatah masuk kandang kambing kita mengembek masuk kandang lembu kita boooohhhh masuk kandang khinzir kita krookk3 begitu lah hidup kalau nk jadi pelakon itu hakikat yg pelakon x boleh lari..sebab punca rezeki dorang dari lakonan so i mean kita x boleh salahkan pelakon diorang pun bekerja bawah org, klu elly bos suruh buat kerja elly melawan ke alamak x tahan lama la sok lusa tanam anggur..
        senang cerita kita jgn suka cari salah org lain, jaga diri kita dulu apa yg kita ckp mungkin berpaling kpd kita..Aaron ad hak utk marah sebab lakonan adalh sumber dia mencari rezeki utk keluarga..dgn isu begini mungkin menjatuhkan dia..

        0

        0
      • elly says:

        adley.. kerja pejabat … tidak melibatkan sentuhan… kalau sentuh sentuhan… boleh report sexual harassement…. takpelah… mungkin saya sempit fikiran…. mungkin juga saya tak se’sporting’ orang lain…. tapi apa yang pasti… niat tidak pernah menghalalkan cara… niat nak memberi pengajaran.., tidak pernah memberi lesen ‘halal’ kepada cara yang macam ni…. pernah tengok wardina berlakon lepaas bertudung… dier jadik anak.. tapi penyampaian hubungan ayah dan anak tetap sampai tanpa dier perlu bersentuhan dengan watak ayah dalam drama itu… apa apa pon… maafkan saya kalau en adley tersinggung…

        0

        0
    • ni la jenis maki dengan kata2 kasar tak bismillah dulu. tapi sebelum tu, silalah tutup auratmu dahulu.

      p/s: pakai tudung belum consider tutup aurat kalau nampak siku, pakai short.

      0

      0
  7. minah tudung yang cun says:

    ombak rindu hanya mementingkan babak yang xberapa sesuai ditonton(aksi ranjang) untuk mengutip keuntungan,,kesimpulannyer rakyat malaysia suka tgk cerita begitu..kalau x filem 2 xpecah panggung plak kan…

    0

    0
    • ye lah, ko je betol says:

      LOL..rakyat m’sia yg suka sgt dgn filem camni msti antaranya melayu yg bg komen kt ats ni…bole lak die ckp “dulu yes mmg haram melakonkan adegan sebegitu tp pernahkah kita fikir adakah mereka sengaja utk berbuat begitu? mereka mesti melakonkan adegan itu utk menjayakan filem diulangi mereka adalah pelakon..manakala Erykah, adakah dia terpaksa utk mengenakan tatoo itu..”

      hahahaha

      0

      0
      • bongok says:

        lau da haram melakonkan wtak 2 ranjang nape yg si aaron dok gila melakonkan jugak??dia boleh je tolok filem 2 lau nak…tp aaron 2 suka sgt aksi ranjang sb2 dia suka malakonkan watak cm2..huhuhu..

        0

        0
      • akulah woiiii says:

        berlakon bab2 cm tu takde orang yg paksa nyaaa. biar la filem tu tak laku pon sbb takde bab2 haram, tapi yg penting rezeki yg pelakon tu dapat, tanpa was2…tp sebab nk ‘jayakan’ filem, sanggup gadai maruah, tambah2 lagi pelakon2 dh bersuami beristeri. sedap2 je pegang2 pompuan lain. tak seswai laa.

        0

        0
  8. Hazly says:

    hahah,betul tuh!nak buat mcm mana..melanggar undang2 Malaysia..suh padam dulu tatu tu..

    0

    0
  9. Miss lulu says:

    Erikah badu tu x dbenarkan buat konsert pasal tatu dia ada lambang Allah SWT.. Bukan tatu biasa.. Tp tatu yg berkaitan agama Islam.. Tentu la kita x blh benarkan dia buat konsert tu..

    0

    0
  10. huhuhu says:

    ERIKAH BADU tu sape…..? ? ?

    0

    0
    • lan says:

      ni lagi satu perangai melayu bodoh, apa guna ada internet kalau tak reti google. bodoh

      0

      0
      • Mangkuk says:

        perlu ke ko berkasar sampai mcm tu skali whai Ian ??
        kadang2 kesibukkan sesorg tu boleh menghalang dr menghadap komputer @ faktor2 lain..

        come on la,melampau sgt la ko ni ian

        0

        0
      • lan says:

        google tak sampai 1 saat, nak masuk belek2 website gossip ni ada pulak masa ye!

        0

        0
      • ......... says:

        nk komen kt blog nara ni hati kena keras…kena blaja tahan dimaki..dasar pondan mmg la xtahan @ merasakan bhsa org len kasar…awww

        0

        0
      • Mangkuk says:

        mybe dia x tw,msuk blog gosip bru tw then bru nk google..
        relax la bro..chill

        0

        0
      • huhuhu says:

        aku ni jahil muzik , , ,

        mane taw pape ….

        0

        0
      • huhuhu says:

        Aku ni jahil muzikk ,, Tak Taw pape

        0

        0
      • hahaha says:

        melayu.. dan alasan..
        ni bukan soal muzik, ni soal isu semasa. rajinkan diri membaca

        0

        0
      • Anonymous says:

        hahhahaha tak tahu pon tak per…. tak de pekdahnyaaa tahu pasal org kafir !!!!!

        0

        0
      • minah rock yeah2 says:

        yg lu emo sgt pe hal lan???
        oo klu msk blog artis korang bebas la ckp org bodoh, gua rasa lu nih yg sewel kot kt UM gua xde ajar plak pasal erykah badu tu sape..
        klu wa kenal erykah badu bukan wa dpt phd pun..blah la lu.!!

        0

        0
      • Anonymous says:

        woi bodoh! kalau dia memang femes tak yah google untuk kenal bodoh

        0

        0
    • aina says:

      dia memang famous, kau la bodoh kau tak kenal. hahaha

      0

      0
      • aini says:

        hahaha..org yg kenal tu la bodoh pasai xde benda lain dalam kepala hotak selain artis3..hahaha
        kesiannnnn..bwk2 la betobat, mati Tuhan x tanya pasai erykah pon.!!

        0

        0
  11. Jambot says:

    Kalau nak cakap cita pegang pegang banyak
    ambil masa cari ke kutip cd,DVD gi tengok crita
    lama pon Ada pegang. Buat research lagi baik
    Dari membebel…

    0

    0
  12. minahmaster says:

    OMG.tibe2 terselah kebodohkan aaron and peminat2 die kat atas ni.bodo betul la.aku rase malu untuk aaron.boleh pulak tanye lagi kenape org kaitkn OR n EB??agama aku x tinggi mane, tapi aku still boleh pk nape org kaitkn.

    yg duk cakap OR lakonan, bukan real.ooo,kalo macam tu aku pun nak jadi pelakon nak peluk2, nak cium2.yeay!!saye pelakon!!so saye x berdosa la!!yeay!!!!

    *yawn*

    0

    0
  13. minahmaster says:

    OMG.tibe2 terselah kebodohkan aaron and peminat2 die kat atas ni.bodo betul la.aku rase malu untuk aaron.boleh pulak tanye lagi kenape org kaitkn OR n EB??agama aku x tinggi mane, tapi aku still boleh pk nape org kaitkn.

    yg duk cakap OR lakonan, bukan real.ooo,kalo macam tu aku pun nak jadi pelakon nak peluk2, nak cium2.yeay!!saye pelakon!!so saye x berdosa la!!yeay!!!!

    *yawn**

    0

    0
  14. jimjim says:

    MASALAHNYA SEBAB ERYKAH BADU TU ISU GAMBAR TATTOO DIA TU, MALAYSIA BAGI JE ARTIS YG AGAMA BERTATTOO DATANG BUAT CONCERT… KALAU MALAYSIA BENARKAN, INFUTURE LAGILAH JADI BOLEH DIJADIKAN ISU OLEH ORANG2 YG XPUAS HATI DGN MALAYSIA, SBB ISU ERYKAH BADU TU DAH KETERLALUAN…

    KALAU OMBAK RINDU, IN POSITIVE WAY, JALAN CERITA TU MENGAJAK/MENDORONG ORG JAHAT JADI BAIK..TU POSITIF, BUKANNYA MENGAJAK BUAT JAHAT… *seingat aku lah dlm cerita tu, aaron dari kaki club,pstu jumpa perempuan baik,dia pun jadi baik..
    sekian…

    0

    0
    • aiman says:

      yeah.ade lagi sorang yang bodoh bahlul kat sini!

      0

      0
    • aimi says:

      SO MAKSUD KO, AARON AZIZ PELUK2 NGAN MAYA KARIN X PE EH?KIRE X DOSA EH?

      OMBAK RINDU?SAME JE NGAN ERYKAH TU.DUA2 SALAH.

      JANGAN JADI BODOH LA WEY

      0

      0
    • aimi says:

      SO MAKSUD KO, AARON AZIZ PELUK2 NGAN MAYA KARIN X PE EH?KIRE X DOSA EH?

      OMBAK RINDU?SAME JE NGAN ERYKAH TU.DUA2 SALAH.

      JANGAN JADI BODOH LA WEY.

      0

      0
      • semua sama says:

        MAKSUD DIA KAT SITU..KES ERYKAH N OMBAK RINDU XLA SAMAAAAA SEBIJIK SEKETUL!!!!!
        OK.. MACAM TU SEMUA BODOH… TAU PULAK ADA PELUK2 DLM TU..P TENGOK JUGAK…SALAH TU DUK TENGOK2 BENDA2 MCM TU…
        SAMA2 LAH BODOH BODOH ORG2 YG TENGOK OMBAK RINDU,TENGOK IKLAN OMBAK RINDU,TENGOK TV, TENGOK INTERNET..SEMUA MAKSIAT.

        0

        0
  15. bolradhabol7 says:

    ada sebab why kerajaaan haramkan…
    kalo korang baca hari ni dlm metro ada pndangan pak nil tentang isu ni..

    ni dia..same2 la kita pikirkan bersama…
    Secara jujur, Pak Nil tidak mengenali sangat kehebatan penyanyi berkulit hitam ini dan kesan daripada pemaparan gambar sehingga tercetusnya kontroversi dan konsertnya dibatalkan kerajaan itu, baru Pak Nil mengambil inisiatif mencari latar belakang penyanyi ini. Jika tidak, penyanyi ini tidak wujud dalam pengetahuan Pak Nil.
    Apabila namanya dicari di Google, rupa-rupanya penyanyi ini tidak mempunyai keperibadian elok. Dia kini berdepan pendakwaan polis Dallas kerana pernah berkelakuan jelik di tempat awam.
    Rupa-rupanya Erykah beraksi telanjang bulat ketika merakamkan video muzik lagu ‘Window Seat’! Dia menanggalkan pakaian satu persatu di lokasi pembunuhan bekas Presiden Amerika Syarikat, John F Kennedy sebelum beraksi telangkup bogel di atas jalan sambil diperhatikan orang awam, termasuk kanak-kanak yang lalu lalang di situ.
    Insiden ini berlaku pada 17 Mac tahun lalu dan kita harus sedar kejadian ini sebelum penyanyi itu diundang ke sini. Apakah penganjur harus dipertanggungjawabkan atas kealpaan ini kerana jika ikut rekod, seharusnya mereka faham garis panduan ditetapkan kerajaan.
    Sebelum ini juga ada beberapa nama artis luar tidak mendapat permit dan ada yang permitnya dibatalkan pada saat akhir kerana mendapat bantahan orang awam negara ini.
    Seharusnya penganjur tahu risiko kemungkinan perkara ini berlaku gara-gara latar belakang penyanyi itu. Dalam zaman serba canggih, kita tidak boleh menerima alasan tidak tahu kerana maklumat jelas seseorang artis itu berada di hujung jari kita.
    Perkara sama hampir berlaku kepada Mariah Carey dan Adam Lambert satu ketika dulu. Persembahan mereka juga hampir dibatalkan, sayangnya isu perlakuan dan pakaian ini tidak mendapat pengajaran daripada penganjur. Masih ada penganjur yang berani mengambil risiko.
    Jika berani mengambil risiko, Pak Nil pasti mereka sedia berdepan sebarang kemungkinan. Namun, Paknil terfikir juga, jika kita terdedah kepada Internet, mengapa agaknya pihak berkuasa tidak tahu latar belakang penyanyi ini sebelum permit dikeluarkan? Mereka harus konsisten dalam menangani masalah seperti ini supaya tidak dilihat sebagai pihak yang tidak tegas dalam pengeluaran permit.

    fikir2 dan slamat beramal..
    luv pak nil

    0

    0
  16. lili says:

    Erykah badu tu ada tatoo bukan setakat tatoo biasa2,tatoo ada nama Allah..walaupun itu hanya tatoo sticker sahaja.itu yg kerajaan highlight kan…da terang2an sgt xkn nk biarkan…tolong la paham org2 sume..

    0

    0
  17. lili says:

    kalau dia wat tatoo gmba singa ke,buaya ke,katak ke,nak penuh satu badan pun,mesti x kene halang….ini tatoo nama Allah…ada paham ka?

    0

    0
  18. supernova says:

    both are stupid.xpyah nk compare.dua2 dosa.tpi seryiously,korang nk bg org persenda nama TUHAN kita.? eventhough its not permanent,but there’s niat.buat tatoo..nama2 tuhan..not only tuhan kita..but tuan2 agama2 lain(yahudi,etc)..she’s not only disrespect to our religion,but to other religion also…so korang msih nk support org yg tamadun jahilliyah mcm tu lg…seriously,korang pun same2 blik ke tamadun org jahilliyah.
    omg msia…dah teruk dah sekarang…

    0

    0
  19. supernova says:

    ok.now kita lg jdi stupid sbb bgado psal ni..kes syria,palestin ade korang kesah..? anak2 yg kene tembak stiap hari.
    plis pray for syria T-T

    0

    0
  20. Bukan Siapa-siapa says:

    jgn b’ckap tentang agama kalau tatuu..buat malu..yg bnci crite Ombak Rindu, tgok jgak kn, klau tak, tak la korang thu mne adegan rnjang bgai..konsert EB, perlu ke? trus trang lh kn, klau isu ni ta b’bngkit, mmg ta knal lngsg!. n tde ape2 yg na d bngge kn pn psal EB ni..

    0

    0
  21. orang melayu says:

    kepada aik,lan dan hahaha…
    kalau nak komen tak payah la nak sebut melayu bodoh ke apa…ni negara malaysia ..dulu namanya Tanah Melayu..maksudnya tanah ni tanah orang Melayu,majoriti orang melayu..orang dah bagi duduk senang lenang kat sini janganlah senang2 nak kutuk plak..buatlah negara sendiri yang tak ada orang melayu… taulah untung nasib kau..duduk negara lain sana yang selalu kena gempa ke, tsunami ke, puting beliung ke…baru tau orang melayu dah banyak bagi muka kat korang…

    0

    0
    • . says:

      ko kalo nak bersyarah psl ketuanan melayu tggu pilihan raye la !!! dem !!

      0

      0
    • kepada orang melayu says:

      dah setengah melayu bodoh dan tak pakai akal, nak buat macam mana. macam awak, tolong lah tak payah nak agung kan sangat bangsa melayu tu, mati tak kemana pun.. duduk negara mana pun, kalau Allah nak turun bala, dia turunkan jugak. kau ingat malaysia ni x kena gempa/tsunami/puting beliung sebab ni tanah melayu ke? adoiiii -_-

      0

      0
      • orang melayu says:

        kalau ko berani sangat ko mengaku la ko bangsa apa…macam baik benor bangsa korang…aku tak suka la orang nak kutuk bangsa aku..habis bangsa ko sapa nak kutuk….nak komen, komen je la..tak yah kata melayu ke hapa….tak paham jugak???? dasar tak tau dek untung….balik la ke asal usul bangsa ko, buat blog korang sendiri pastu puji je bangsa ko sendiri…tak yah nak baca blog yang majoriti org melayu…syoh!syoh!

        ‘kepada orang melayu’
        ko lagi tak pandai bahasa melayu kan? ada aku kata malaysia tak ada gempa sebab ni tanah melayu? sekarang ni malaysia la tempat yang selamat untuk duduk so maksudnya bila ko dah berpeluang duduk kat tempat yang selamat janganlah nak berlagak bila duduk kat tempat orang…macam budak tak belajar moral….korang kumpul ramai2 duduk satu tempat buat negara korang sendiri…boleh puji sesama sendiri…

        0

        0
    • Bumiputera says:

      Ettt.. Jgn ingat negara ni melayu saja yg punya… Kitorang bumiputera sabah sarawak ni pun sama layak ngan korang. Sorry to say, majoriti melayu aku jumpa mmg cakap saja gah, tp masih d takuk yg lama. Aku pon Islam jugak, tapi aku tak penah pandang org cina ngan india sebagai menumpang. Drg tu dtg sini dan sama2 bekerja dan berusaha membangunkn negara ni. Gi cek sejarah, berapa byk daerah2 kat malaysia ni yg diwujud dan dibantu bgn oleh drg! Kalau ko nak tuding jari dan mencari kesalahan, sila salahkan penjajah yg amalkn divide and conquer tu.

      0

      0
      • Anonymous says:

        oii..ada disebut ke bangsa korang ke kat atas tu? terasa apa hal…korang kutuk melayu terang-terangan tak apa…nak kata ditakuk lama konon..korang maju sangat ke? elektrik pun belum tentu ada…nak cakap tu jangan sedap mulut jer…kalau tak suka bangsa korang kena kutuk takyah lah mengutuk bangsa lain plak…akai ada ka?macam budak kecik..dia mengejek orang tak apa..bila kena ejek balik nangis…

        0

        0
  22. Adoiya.. says:

    kes EB and ombak rind lain2..
    Tp 1 benda yang sama ialah Konsert EB tak mendtgkan pekdah pun dan membw kpd kelalaian menjurus kpd haram…dan ombak rindu lak berpegang2 bukan muhrim walupun blakon terang2 hukumnya haram..

    0

    0
  23. orang melayu says:

    negara aku ikut suka aku la…ko tu yang tak ada negara sendiri…ngutuk je pandai..bagi betis nak peha…buat negara ko sendiri …yang agama islam bukan agama rasmi..biar tergedang semua orang mabuk tepi jalan…

    0

    0
    • . says:

      itu government lu sendiri la kaki mabuk, pergi club sultan la rootz la. pergi main judi di kasino. pergi berparti tak habis2. bukan pub la bar la. tak percaya? pergi la tengok sendiri ye

      0

      0
      • Anonymous says:

        kalau lu punya govermnt lg teruk la nanti…rumah nak duduk pun tak ada..semua jadi kasino…

        0

        0
    • . says:

      ni lah cth org melayu yg bahlol…mcm lah ko ade negara sndri…bullshit la ko pantat !!

      0

      0
    • Mama CoCoy says:

      Realitinye…melayu bodoh, metaliti kuno dan mudur……hypocrite

      0

      0
      • Anonymous says:

        ni spesis yg maju sangat la ni..mati nanti EB tu yg dipanggil menari2 atas kubur dia…

        0

        0
  24. hemm says:

    concert Erykah Badu cancel, korang mati ker? tak kan, kecohh lah….

    0

    0
  25. Lols says:

    Hehe aaron aziz mmg hensem, aku pun cair tgk.. Tp aku tetap menyampah ngan ombak rindu, sbb ceritanya merendahkan dan melemahkan pompuan. budus! Mmg hipokrit kalau korang sokong ombak rindu tapi kutuk EB.

    0

    0
  26. Anonymous says:

    kepada says yang bahlol
    habis kau warganegara apa ek? tak yah nak mengaku2 la ya…time nak berurusan baru sibuk nak cari title….pelarian ke hapa???pi balik sana syoh!syoh!

    0

    0
  27. wateva says:

    erykah bodo?? kasi tiket free tgk concert die pun aku x nak…dh suam2 kuku poon..lain lah kalo adele or lady gaga…

    0

    0
  28. flowers says:

    PASAL KO MARAH AARON…DIA BERLAKUN AJER..IKUT SKRIP

    0

    0
  29. am says:

    Kepada yang marah sbb konsert EB dibatalkan..korang x perlu nak meroyan tak tentu pasal…x mati or x kebulurnya korang kalau sbb konsert ni dibatalkan..atleast gov dah buat terbaik bila batalkan konsert EB ni..aku confirm kalau gov x batalkan..akan ada yang ckp gov tak sensitif pasal islam..kesimpulannya mmg susah nak puas hati smua pihak..

    0

    0
  30. kay says:

    saya tak suka kedua2nya..Erikah badut tu mmg saya tahu dia sejak saya sekolah dulu, mmg jenis hippy, tak ada agama, moral rendah, bergambar bogel, suka2 berbogel, etc..bila si badut tu meletakkan tattoo Allah di badan dia, jgn la ada yg nak back up dia kononnya dia tak tahu..come on la! this is year 2012..internet info dihujung jari..Islam di US pun selalu dianaktiri, dibenci, etc..so tidak logic untuk si badut ni tak tahu..alasan dangkal sungguh!

    Ombak rindu ni (bahkan movie2 lain di malaysia pun sama aje) disama tarafkan dgn kejadian si badut adalah sebab keadaan dan situasi sekarang dikalangan artist msia mmg sgt merendahkan Islam, moral, etc..artist msia suka sgt dasar memandang ke h/wood, pakai baju pun nak h/wood jugak..tak dedah tak sah..sekarang trend pengarah dan pelakon kena ada adegan ranjang..pun mcm h/wood jugak! so, itu sebab industri artist2 msia ni byk menjijikkan dari yg elok..jadi, sama lah tarafnya dengan si badut tadi..

    0

    0
  31. akuBENCIorgBUTAilmu says:

    bila kurang ilmu agama,,ini lah jadinya…yang halal diHARAM kn,,yg HARAM dHALAL kn….
    1. concert Erikah wajar dbatalkn krna mnghina kalimah ALLAH…
    2.filem Ombak Rindu mmg love-rape misogynistic movie.

    0

    0
  32. ntahler says:

    EB tu leh tolong korang dlm kubur ke nanti???

    0

    0
  33. […] Hari Jumaat yang lalu, Abang Long kita iaitu Aaron Aziz telah melahirkan rasa kecewanya kepada sesetengah peminat hiburan (terutama peminat Erykah Badu) yang telah mengaitkan pembatalan konsert Erykah Badu dengan filem lakonannya, Ombak Rindu. Abang Nara rasa Abang Nara ada … Continue reading → […]

    0

    0
  34. junjun says:

    Dua-dua HARAM.. END!!!!!!!! Ape susah. hukum halal haram dah depan mate. gaduh pun x gune. mmg sah2 satu je hukum dier…..

    0

    0
  35. tin says:

    Hal yang mmg kita semua tahu, OR dan EB, keduanya HARAM, keduanya mempersendakan agama.
    aksi2 ranjang pegang2 semua dalam ombar rindu haram, real ke lakonan, mmg tetap haram. Kalau nak kata dari segi pengajaran, tunjuk dekat manusia hal sebenar, realiti di Malaysia, aku rasa kalau nk sedarkan umat Islam di Malaysia, buat filem Islamic pun boleh bagi pengjaran, tpi disebabkan perkara ini, iaitu filem2 yg ada aksi2 ranjang cm ni terlalu biasa dah, kita jadi leka dan membenarkan hal ni sehingga jadi kebiasaan dlm filem.

    jadi, korang nk ke hal tulis2 nama suci Allah tak kisahlah tattoo ke apa ke kat badan atau dimana saja dan apa cara, lbh2 lagi orng bukan Islam, jadi kebiasaan sbb time mula2 kita tak sekat? tak beritahu satu dunia yang hal ini tak boleh, dan haram?

    point utama konsert Eb dihalang ialah :: selain daripada nak beritahu jangan persendakan agama kita, ia adalah untuk beritahu semua, jangan buat benda tuh , tak nak benda tu dibenarkan sebb ia dah dimulakan,
    mcm aksi2 dlm filem melayu, sbb time dia keluar mula2, aksi2 ranjang dimasukkan dalam filem, kita tk bantah, kita tak cukup kuat bantah sampai sekarang ni aksi2 tu semakin menjadi2. dulu lagi, 10 tahun lepas pun aksi2 ni ada. tpi takde pun orng bukak suara sehebat ini untuk beritahu yang filem pun mesti ada batas2.

    0

    0
  36. TopiJerami90 says:

    erykah badu soal akidah…
    ombak rindu soal aklak…
    mestilah soal akidah perlu dibenteras terlebih dahulu…
    tapi aklak pun kita kena bantah gak

    0

    0
  37. Q says:

    Gile nak kaitkan kosert EB ngn filem Ombak Rindu. Tak goyang ke tengok Abg Long. Kang kene pancung baru tauuuuuuuuuuuu.

    0

    0
  38. Malaysia Negara Islam... says:

    alahai nk kaitkn sgt ler ngan cter yg fofuler tuh kn..lau xfofuler xder nye org nk kaitkn…mujur org xkaitkn ngan retis malaysia yg pki seksi meksi nih…yg bertudung tp berjambul kn…be yer cmtuh….

    LMFOA – I’m sexy n i know it…

    0

    0
  39. red rose says:

    Ni bukan FANS EB yg ckp cam tu…tp ANTI movie ko yg ckp cam tu…lu pikir la sdiri…

    0

    0
  40. Fafifoe says:

    Org Islam wake up!! Saya sokong kerajaan Malaysia 100% mengharamkan konsert EB. We r dealing with org yg mempersendakan agama Islam, merpermain2kan nama Allah dan nabi Muhammad SAW. Jgn cakap pasal Ombak rindu, kalau kita tengok filem2 Melayu yg lain pun byk unsur2 negativ yg dipaparkan yg tak seiring dgn ajaran Islam. So put Ombak Rindu aside, deal with the bigger issue here ppl. Sbg org Islam saya rasa amat marah kerana agama saya dipersenda dan disamakan dgn cara hidup org2 yg takde pegangan ni. Tak nampak ke byk cara yg mereka lakukan untuk menjatuhkan maruah org Islam. So what if the konsert is cancelled at the last hour. At least we have sent her stern message that you cannot mess around with our religion. If it would have been otherwise, then mcm gigit semut je lah.

    0

    0
  41. BukanPeminatAaron says:

    First of all.. Hendak mengaitkan Ombak Rindu dengan Erykah Badu… Dua perkara yang jauh berbeza….

    Macam ni la FINE if sesetengah pihak rasa Ombak Rindu filem yang menjual seks or whatever you wanna say… sebab setiap orang punya pandangan dan persepsi terhadap filem…

    BUT… Erykah Badu ni walau orang kata dia baik la humble la… BUT guys tatooo tu ditulis ALLAH KOTTTTTTTTT…….

    My humble opinion… dia perlu diberi pengajaran….. dan di sini caranya dengan batalkan konsert…. but one thing i still respect her… because she said “She deserves it” kt twitter…..

    0

    0
  42. ERYKAH BADU says:

    apalah engkau org yg sokong sangat konsert EB to…mcm la engkau org akan mati sebab tak tengok konsert tu….pg la berambus kat u.s to kalo nak tengok sangat….

    0

    0
  43. p mampuih la sttement fans c budu yg gilerrrr meroyan nie…dah “SAH2″ engko tue ” SEWEL”…

    0

    0
  44. menyampah aku dgr sttement org “SEWEL” nie…meroyan nak mmpuih..!!!!!!

    0

    0
  45. kamee rakyat malaysia says:

    Dah tahu dekat malaysia nie banyak kemungkaran jangan la ditambah lagi dengan kemungkaran dari luar,nanti negara nie terjadi macam2 musibah ada diorang tolong ke?cukuplah kita orang islam di malaysia nie berusaha mencegah dari kita semua dimurka Allah swt disebabkan anasir2 luar..EB gelakkan kita bergaduh sesama sendiri.

    0

    0
  46. ihatepeopleracist says:

    xyah nk gaduh sgt la.wahai para Artis baik korng bace smua komen ni.BEtapa.Org islam kt msia xnk korang ade dlm industri lakonan ke nnyian ke ape ke yg langgar syarat2 islam.Harap byk artis balik ke pangkal jalan.Aman n tenang sikit xdelah org mengata.ok?jgn marah ye artis msia?.perkara yg benar jgn ditidakkan.peace

    0

    0
  47. kiah propa. says:

    senang cerita..tak payahlah nak cari hiburan sgt…erykah budu ke,,,ombak rindu ke…semua melalaikan..
    kononnya cerita ombak rindu nk bg pengajaran..tp kalo kita dr awal lg dekatkan dri dgn Allah..insyaAllah..semua terjaga…
    pasal hiburan je..sesama umat islam bertengkar..yg sini ckp yg sana bangang, yg sana ckp yg sni bodoh..ape smua tu??
    udah2 la…jgn fanatik sgt dgn hiburan…ala kadar je dlm berhibur~~ peaace!!

    0

    0
  48. sama ker? says:

    korang yg compare kan EB ngan Ombak Rindu… seriously sedih aku dengan korang ni… yes, I admit dua2 pun salah…dosa… tapi tak patut korang samakan levelnya. Nama Allah tu beb… ALLAH… kita patut dahulukan nilai nama Allah itu. Mana boleh sewenang2nyer dipermainkan(walaupun xde niat kalo betul). Sekarang ni korang x compare apple to apple.. walau ape pun alasan(tatoo pakai buang ke, tak permanent ke) kalo dah menghina Tuhan yang mencipta aku dan sekalian makhluk dan alam ianya tak boleh dipandang enteng dan sama sekali tidak layak disamakan dengan dosa akibat kelalaian manusia itu sndiri(pegang2 dlm ombak rindu)~

    0

    0
  49. NenekBurberry says:

    gaduh gaduh
    jangan tak gaduh…
    kalau nak ikut islam semua..yang pegi menonton wayang Ombak rindu pun tak baik jugak tau
    so apa yang kecoh sangat ni?
    janganlah kaitkan sesuatu isu tu dengan isu lain
    sekarang ni isunya EB buat tattoo Allah
    kalau nak kata fasal filem OR..byk lagi filem lain yang pegang2 tangan tu semua
    come onlah u guys….

    0

    0
  50. lallala says:

    ni lh org sekarang. nanti biler konsert EB buat, dikata macam2, bila x buat/cancel bising
    Pendapat aku, OR dan EB ada bezanya. ya, mungkin ada bpndapat OR ada unsur
    misogynist sex slavery sado-masochistic love-rape film. tak dinafikan dua2 salah.Tapi, klu pandang dr sudut positif, apa yg dipaparkan dlm OR adanyer berlaku kt Malaysia. So, nak kata cerita pegang2 ni haram and xde moral, habis kenapa korang x bising pasal adegan pegang2, peluk cium yang terang2 berlaku kat depan mata/ secara realiti?
    Bagi konsert EB pula, kerajaan batalkan atas sebab Tatoo yang ada tanda Allah. itu pun x faham2 lagi.
    (aku pasti mesti bnyak thumbdown dan condemn pada komen aku ;p)

    0

    0
  51. aaccuummmm!! says:

    pendapat saya? org kafir tu mmg dah terang2 x kenal halal haram. yg si aaron ni dah tahu halal haram slambe je redah. so, EB dgn OR sama je

    hehehe bleh x pendapat aku ni?

    0

    0
  52. Anonymous says:

    poyo..pasai erikah badu pun nak bergaduh sesama sendri…yg org marah sgt sebab EB tu tatu nama ‘Allah’ di badan dia tuh…..kalo dia nak tatu satu badan dia dengan lain2 corak or perkataan lantak p la….simple jek reason tuh apa yg payah sgt nak faham…minat sgt pun tak payah la sampai membodohkan diri membuat mcm2 tuduhan dan andaian…EB tuh rileks jek tak terjejas pun periuk nasi dia…sempitnya pemikiran…tolong la….pls grow up

    0

    0
  53. preityugly says:

    klu nk compare filem..byk lagi filem yg tak elok cth mcm rempit, bohsia, byk lagi filem yg lnsg takde pengajaran..nape cite OR lak yg nk dikecohkan..lagi 1 klu korg pikir menghina islam tu yg lebih teruk atau berpegang2 tu lagi teruk..de otak pikir la dulu sblm nk menghentam sesetangah pihak. mmg la EB tu bkn islam,so xpe la dia buat mcm tu..kita yg islam ni tak rase mara ke bile dia wat tattoo tu kat bdn dia..tu da menghina bila kalimah Allah suka2 nk tulis kat dada dia. tetibe yang nk ungkit pasal filem tu kenapa? macam la korg ni tak tengok filem2 tu semua.. korg cakap macam korg ni tengok siaran forum perdana ehwal islam je..

    0

    0
    • bongok says:

      ombak rindu 2 kau kate filem bagus??cerita yang ade aksi ranjang ko kate bagus? org yang belakon dalam filem 2 bukan suami isteri..da dosa ko tau..

      0

      0
  54. dell says:

    pendapat aku, dua2 harammmm….

    0

    0
  55. tak pena tgk ombak rindu . lagu EB tak pena dgr. kekkekke

    0

    0
  56. Tak mati kalau tak tengok konsert tu kan? dia permainkan nama allah.

    0

    0
  57. Anonymous says:

    k

    0

    0
  58. mrs_mama says:

    To nan,
    sebab tu la kalau nak jadi artis kita kena “Cerdik”.tambah pulak international artis.nak pergi situ sini.kena alert pasal budaya dan agama negara lain.memang tak dinafikan pembatalan tu xprofessional sebab dibuat last minute.aku nampak disitu ada unsur politik.smlm aku baca borak pak nil kat kosmo.EB ni perangai xcantik sangat..berbogel dikhalayak ramai..so,disinilah perlunya pihak berwajib tu selidik dulu latar belakang artis sebelum invite mereka buat konsert kat Msia ni..maklumlah..orang msia ni ibarat rumah dah siap pahat dok bunyi lagi…
    pasal ombak rindu.AA kena la terima,..memang ombak rindu tu.._______________(just fill the blank)

    ps:i ada anak kecik..recently,tengok citer kat tv dgn dia movie yang ada adegan romance pun rasa ngeri…last2 i pilih animal planet.:(

    0

    0
  59. mrs_mama says:

    To nan,
    sebab tu la kalau nak jadi artis kita kena “Cerdik”.tambah pulak international artis.nak pergi situ sini.kena alert pasal budaya dan agama negara lain.memang tak dinafikan pembatalan tu xprofessional sebab dibuat last minute.aku nampak disitu ada unsur politik.smlm aku baca borak pak nil kat kosmo.EB ni perangai xcantik sangat..berbogel dikhalayak ramai..so,disinilah perlunya pihak berwajib tu selidik dulu latar belakang artis sebelum invite mereka buat konsert kat Msia ni..maklumlah..orang msia ni ibarat rumah dah siap pahat dok bunyi lagi…
    ps:i ada anak kecik..recently,tengok citer kat tv dgn dia movie yang ada adegan romance pun rasa ngeri…last2 i pilih animal planet.:(

    0

    0
  60. nia says:

    aaron aziz my hero..

    0

    0
  61. ryor6 says:

    wa..posting si wierdo tu dasat ek?sebab apa?sebabnya :

    1) dia kenai artis yg pelik, yg aku rasa siti nurhaliza lagi femes

    2) dia tau term pelik2..masochist?wakakaka :D

    ini-ini tahi…

    0

    0
  62. Dato minah jambu 24jam mengadap computer says:

    dh lah Aaron jangan nk kecewa kecewa lah rilek n steady ok jangan peduli lah pompan negro tatoo tu nyampah lah minah jambu ! padan muka dia kena batal !!! hahahahahahahahahahahahahaiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii !!!!

    0

    0
  63. jerawat says:

    mungkin betul citer ombak rindu tu jadah love-rape bla bla bla…tapi yg korg tgk wat per ..tgk trailer pn dh leh agak ombak rindu tu camno,aku tgk trailer tu pn aku rase dh dosa

    yg EB tu plak dia .lebih baik laa kiter mencegah org luar yg membawa perkara yg tk elok..membendung tu kan lagi bagus dr mengubati

    0

    0
  64. Fifie says:

    tak tau la betul atau tidak but i did read something about EB and dia adalah Islam, cuma cabang Islamnya tidak dapat dipastikan (terlalu banyak sangat org mencipta agama kat luar sana mcm Scientology yg anti Christ dan sebagainya). even peminat pun ramai yg tak pasti dgn kedudukan agama EB. EB cakap punca dia merelakan tattoo itu diletakkan sbb nak menunjukkan Tuhan (or was it agama?) adalah satu. maknanya semua agama adalah sama selepas dia menonton (or was it membaca) satu penghasilan.

    soal filem OR tu, mmg dah tgk. mmg realiti zaman skrg. utk menunjukkan kepada penonton sbg teladan although seeloknya watak AZ ditunjukkan ke arah Islamik sedikit baru lagi tersentuh.

    hopefully di masa akan datang, pihak penganjur selidik dengan lebih mendalam ttg artis yg ingin dibawa masuk. and of course kepada artis2 Melayu yang sepatutnya beragama Islam, toksahlah ikut sangat acuan barat tu. tapi kan, kalau lihat dari segi pemakaian artis barat dgn artis Malaysia yg Islam, artis Malaysia lagi seksa

    0

    0
  65. This&That says:

    Can’t agree more wif Rooney..

    Looks like he’s de only person who is sane here.

    0

    0
  66. orang menumpang tapi belagak cam industri ni dye yang punya.. says:

    alamax..blagak noh mamat tumpang nie..lu beringgus menumpang dalam industri nie..nak lebih2 plak..lisa n maya org malaysia relax je..tibe2 nk sentap..jgn kan erikah badu..org cam kau pun xlayak masuk dalam malaysia nie..cebok sket muke..poyo lebih kau nie..datang menumpang kat industri nie..sebok nk masuk hal negara org..lu bleh braaaaaambus..ombak rindu filem kau ke..lu stakat jadi mamat pacak..time scene nangis muke tkemut2 thn berak..apahal..pooooooooorah.

    0

    0