Written by serenity | April 12th, 2015

Mungkin anda tidak mengenali bintang lelaki terhangat di China kala ini iaitu Aarif Rahman yang menjadi bualan kerana siri zaman dinasti The Empress of China bergandingan dengan Fan Bingbing. Dia memegang watak sebagai putera mahkota mengahwini Fan Bingbing dalam drama itu dan menjadikan wanita itu seorang maharani.


 photo AR_4.jpg
Menurut Drama Fever, wajah eksotik Aarif bagaimanapun ialah hasil darah campuran dan pelakon ini juga boleh bercakap dalam empat bahasa. Aarif Rahman juga dikenali sebagai Aarif Lee memiliki darah campuran Arab, Melayu dan Cina dari bapa seorang warganegara Malaysia, manakala ibunya berketurunan cina Hong Kong. Namun begitu, Aarif ialah seorang warganegara Kanada.


 photo B0XipyBIMAA5OAN.jpg

Aarif yang berusia 28 tahun juga berkebolehan sebagai penyanyi, penulis lirik dan pencipta lagu. Dia telah memenangi beberapa anugerah muzik sebelum ini.

Berikut dipaparkan gambar-gambar hot Aarif Rahman sepeti yang dipaparkan dalam majalah Men’s Health baru-baru ini. Lagi tujuh gambar dengan membaca entri ini sepenuhnya.


 photo 704_1050141_398513_G29tqQc.jpg
 photo 130805180254hbb6n.jpg
 photo 6613982641220349486.jpg
 photo 130805180256a4hbt.jpg
 photo 221f66b6783c85045f570203345ffedb.jpg
 photo 130805180255ey9bp.jpg
 photo 1308051802573lwbp.jpg

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

61 responses to Aarif Rahman, Bintang Televisyen Kacak Terhangat Di China Ada Darah Malaysia

  1. ada aku kisah says:

    Esok mati takdenya hansem kena makan dek ulat tanah.

    0

    0
    • ko jeles ke nok says:

      ada bau-bau sindrom jeles di sini…..

      0

      0
    • zuanzuan says:

      ada di china ? hati-hati nt shilalat nak memancing dan mencangkuk sakan……ayat klise: sebenarnya shila dah lama mengenali aarif dan mengikuti perkembangan beliau.

      0

      0
      • melodi says:

        mesti dia menyesal ada darah keturunan “ketuanan Melayu” bila tengok kenyataan menteri2 malaysia . hahaha

        0

        0
    • nasi ayam sedappppp says:

      hahaha…. kalah hero Malaysia.
      Dari segi rupa, body, acting skill….memang mamat ni menang lah.

      0

      0
      • zaza says:

        hello? kau lupa ke dia ni tk reti ckp melayu? nama je ada darah malaysia.
        syarat nk kalahkan aktor sedia ada kt msia ni kene pndai ckp melayu dulu walau kau hensem mana sekalipun.

        0

        0
      • anon says:

        Mamat ni lawa, tapi takleh lawan aaron aziz…….dari segi rupa menang aaron tapi kalau bodi, menang dia lah..

        0

        0
    • minah jambu sayang nenek says:

      ape aje kau ni ? kalau komen tu jangan la macm sial sangat macm kiwak ! sape yg mati dia hensem ? mungkin ada pasal dia ada buat amalan yg baik2 emm mungkin jugak..

      0

      0
    • stoopidyu says:

      ko aje yg susah ati . depa di bakar bila mati. tak sebuk nak takut2 macam ko. tak kesah pon dgn cacing di bawah tu.

      0

      0
  2. cik piNgu says:

    ooooo.. baru kutahu :)

    0

    0
  3. lia says:

    so, agama dia apa? sekadar bertanya..

    0

    0
    • entah lah nak says:

      btol?ade info psl religion die x?nama da melayu @ islam…4 sure his father muslim…adakah die pn begitu?

      0

      0
    • Anonymous says:

      Who cares dia agama apa? Asal nama ala2 melayu sikit nak tau agama apa.

      0

      0
      • nek jemah vogue says:

        sebab bapak dia Arabic + Malay + Chinese, sebab tu lah orang tanya dia agama apa. Tapi kalau dah dari kecik tinggal dlm persekitaran non muslim tanpa pengetahuan islam, maybe agama dia kristian or buddha.

        0

        0
        • zaza says:

          tu lah. samalah kesnya dgn zayn malik tu. nama je malik tp perangai tk serupa “malik” lgsung

          0

          0
  4. iammyself says:

    dah lama tau.. but, I think, he’s not a Muslim.. rasanyalah.. nama saja begitu.. ramai je orang dalam dunia ni, pakai nama Islam, but they’re not Muslims macam supermodel Chanel Iman, malaysian swimmer, Nurul Huda Abdullah, etc.
    btw, notable malaysian artist yang aktif kat luar, yang ramai malaysian tak tau is CheNelle..she’s like, a top star in Japan.. Siap dapat best album lagi masa Japan Golden Disk Award..also, there’s a lot of Malaysian-Chinese yang jadi artis dekat Taiwan, HK and China sana.

    0

    0
  5. aku gian says:

    handsome lagi takeshi kaneshiro , daniel hanney hihihi

    0

    0
  6. aku gian batang says:

    handsome lagi takeshi kaneshiro , daniel hanney hihi

    0

    0
    • kepala hotak kau says:

      sedih moyang kau melihat cicit nya memuja jantan Jepun bangsa penjajah

      0

      0
      • kepala hotak kau lah says:

        moyang ko pasti sedih melihat cicit nya menggunakan gadget yg di ilhamkan oleh org Yahudi utk melayari laman yg tak berfaedah ni…..

        0

        0
        • kepala hotak kau says:

          moyang kau mesti sedih cucunya pertahankan jantan jepun bangsa penjajah.
          Takeshi tu nama ketua pemenggal kepala. Sila balik belajar sejarah.

          0

          0
        • kepala hotak kau lah says:

          moyang ko pasti sedih melihat cicitnya yang tak reti nak pahamkan ayat orang… org ckp pasal takeshi kaneshiro tapi cicit nya ke laut pergi ke jepun zaman penjajah… sila belajar balik bahasa melayu 101….

          0

          0
    • lolajh says:

      Die xtau kot takeshi kaneshiro n daniel henney bkn jepun. Lol.

      0

      0
  7. Taeyang sado says:

    Handsome lagi Taeyang.

    0

    0
  8. zikry haikal says:

    hansome jgk Kai Exo.. ouhh,, baby Jongin

    0

    0
    • Taeyang sado says:

      senyuman Kai sangat manis boleh buat aku giler bayang.
      Memang lah aku minat Taeyang tapi Kai tu sangat….ughhhh i can’t explain.

      0

      0
      • Fifty Rainbow of KAI says:

        KAI is my inspiration. Tengok KAI rasa bersemangat nak belajar .
        kalau aku rasa down, aku buka video Exo nak tengok KAI .. then lepas tu bersemangat semula nak study. Aku x tau kenapa aku boleh jd cam tuh.

        0

        0
    • Fifty Rainbow of KAI says:

      @zikry haikal
      saya baru jer ternampak komen awak kat video Exo.
      tak sangka jumpa pulak kat sini

      0

      0
    • kepala hotak kau says:

      astagfiruallahalazim, bangla mana pulak ni yang korang puja
      teruknya bebudak zaman sekarang

      0

      0
  9. mario maurer sexayyy says:

    handsome lagi mario maurer!!… ada berani????

    0

    0
  10. Irene says:

    Handsome mmg handsome tapi cara kau x mcm islam langsung!!!

    0

    0
    • Irene la sangat says:

      nama dah mcm omputih… pastu bagi komen bajet islam lah sangat….. kira ayat ko yg byk tanda seruan tu islam la ye ??!!!!!!!!!!

      0

      0
  11. Anonymous says:

    handsome lagi laki aku ………… teman tdr setiap mlm, tak sunyi …. hahhahahahaha

    0

    0
  12. dwinies says:

    halamak semua nak laki handsome memasing. haa ambek2!!!

    0

    0
  13. waaaah tiba2 bangga jadi orang malaysia! :p setelah berminggu2 menyumpah2 negara ini denan kenaikan harga barang + GST :D

    0

    0
  14. Anonymous says:

    ambek kau !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    0

    0
  15. Anonymous says:

    Muka panjang jer

    0

    0
  16. sugar says:

    boleh tahan

    0

    0
  17. Anonymous says:

    alah…’ ada darah’ malaysia jer pon…
    takde kesetiaan pon…warga kanada lg…so just forget about him ok.
    jgn kera di hutan plak kita kecohkan…anak dlm umah mati tak makan.

    0

    0
  18. zazah says:

    Maharaja ?? l? zhì yg setia.. best cite tu..

    0

    0
  19. Anonymous says:

    Hhahahahahaha…..Lawak komen2 di sini..

    0

    0
  20. Alfian says:

    Memang dia mixed Melayu Arab Chinese tapi mak dia orang Cina Hong Kong. Rasanya dah dpt dek orang tu mmg susah nak kekal islamnya. Nama dlm weibo pun Aarif aje dan nmpknya dia dah membuang Rahmannya dengan menguatkuasakan Lee sebagai surname. Walau handsome gadis melayu sila jangan terkinja kinja sgt ye, taste dia Cina hokey. Tentang Nurul Huda Abdullah tu memang mak pak dia Cina. Ayah dia mimpi ada orang tua beritahu suruh bagi nama anak dia Nurul Huda Abdullah nanti dia akan sgt sgt berjaya..jadi ayah dia bagilah nama tu dan mmg sgt berbakat sbg national swimmer. Dia mmg x ada keturunan Melayu langsung hokey..Kalau rasa nak sgt rupa mcm cina tapi bumiputera baik kita mengurat orang Sabah atau Sarawak tu, putih melepak, baik hati budi dan oranng kita gitu , bangsa Dayak. Ada yang muslim tu walau hampir 95% Kristian..

    0

    0
  21. Dikna says:

    Dia tak ada jiwa Melayu hokey. Weibo cuma Aarif je. Rahman tukar Lee. Taste dia Cina. Nurul huda Abdullah nama dpt dlm mimpi dan langsung x ada keturunan Melayu. Bukan Islam.

    0

    0
  22. Fura says:

    rupa sama mcm adik Elfira Loy tu..dah besar adik Elfira Loy tu handsome cam ni la. Melayu+Arab+Cina

    0

    0
  23. Anonymous says:

    dia boleh bercakap dalam bahasa melayu..

    0

    0
  24. intan says:

    indahnya ciptaan tuhan…

    0

    0
  25. A..... says:

    Walaupun nama dia macam Muslim tapi Aarif ni Kristian, dia sendiri mengaku dalam interview. Bapanya dari Sabah kalau tak silap. Paling impressive tentang Aarif ni ialah dia ada degree Physics dari Imperial College London, universiti kedua terbaik dunia (ranked no 2 dalam senarai QS World University Rankings 2014/2015). Kacak+bijak+berbakat.

    P/S nama Arab bukan eksklusif pada orang Muslim sahaja. Di negara Arab malah diluar negara Arab sendiri pun ramai orang bukan Islam yang menggunakan nama Arab.

    0

    0
  26. Asdfghjkl says:

    Baca komen korang sambil makan popcorn.

    0

    0