Written by AbangNara | October 10th, 2011

Menjadi seorang lelaki kadang-kadang ego yang tinggi menyebabkan kita jarang menunjukkan kasih sayang kepada si dia yang tercinta. Dalam kes Abang Nara, bukan hanya ego menjadi penghalang, tapi idea, masa dan kewangan turut membantutkan hasrat diri ini untuk menjadi romantic kepada isteri yang tercinta.

cadbury

So di suatu hari yang hening, Cadbury Happiness Crew telah merancang suatu surprise berkonsepkan “Share The Happiness” untuk wife Abang Nara. Banyak perbincangan berlaku di sebalik tabir antara Abang Nara dan Cadbury Happiness Crew. Semuanya untuk memastikan surprise ini berjaya membuatkan wife yang tercinta rasa terharu dan kalau boleh menangis kegembiraan.

cadbury

Dan pada 17 September 2011 bertempat di Fullhouse, Sunway Giza, Abang Nara telah bohong sunat wife dengan menyatakan nak pergi makan malam bersama-sama sedangkan ada surprise yang sedang menanti dirinya. Jeng-jeng-jeng.

cadbury

Sampai-sampai je, kami berdua disambut dengan “Purple Carpet Cadbury” yang dihamparkan menuju ke pintu masuk Fullhouse. Siap ada penari-penari yang menyambut ketibaan kami berdua. Masa nie wife dah menjerit “Apa benda nie? Napa tiba-tiba ada karpet nie?”. Abang Nara tersenyum sebab ini suatu permulaan yang baik.

cadbury

Kita close up muka wife Abang Nara yang tengah terkejut.

cadbury

Masuk je ke dalam Fullhouse, Abang Nara pun duduk di tempat yang telah direservekan. Masa nie wife dah tanya “Eh diorang betul ke buat untuk kita nie? Tak salah orang ke?”. Tapi dari raut wajahnya Abang Nara tahu dia tengah happy dan terkejut sangat-sangat.

cadbury

Abang Nara duduk dalam 1 minit sambil menenangkan perasaan wife dan terus Abang Nara bangun cakap nak pergi toilet kejap. Sehari sebelum surprise nie, Abang Nara dah go through dengan project manager dan Abang Nara memang kena bangun tinggalkan wife supaya nanti ada magician yang datang.

cadbury

Di tangan magician tue ada kad-kad yang disalutkan dengan gambar-gambar Abang Nara dan wife yang tercinta. Semuanya mengikut turutan daripada zaman percintaan, pertunangan dan perkahwinan. Kiranya Abang Nara saja nak bagi wife Abang Nara mengimbau kenangan kitorang. Time wife Abang Nara tengah leka tengok show daripada magician nie, Abang Nara sebenarnya dah berada di belakang Fullhouse untuk sesuatu yang lebih mengejutkan.

cadbury

Yeah ~~~ Abang Nara ada di atas kereta yang ditarik sambil menyanyikan lagu feveret wife Abang Nara yang bertajuk Kau Ilhamku nyanyian Man Bai. Secara jujur, suara Abang Nara memang tak sedap tapi masa nie memang Abang Nara menyanyi dengan penuh feeling.

cadbury

Walaupun ramai orang memerhatikan ketika itu, Abang Nara memang tak ada nak fikir malu or whatever. Iyerlah, inikan surprise untuk menunjukkan rasa kasih sayang kepada si dia yang tercinta. Buat apa nak malu kan? Dan Abang Nara makin terharu apabila melihat wife yang sudah mula mengalirkan air mata.

cadbury

Sampai sahaja kereta tersebut di sebelah meja yang kami duduk, Abang Nara pun turunkan 2 banner yang mengandungi gambar-gambar kenangan kami berdua.

cadbury

Masa nie wajah wife Abang Nara memang terkejut gila-gila sebab dia tak tahu Abang Nara dah hantar gambar-gambar tue semua kat Cadbury Happiness Crew untuk dijadikan banner.

cadbury

Selepas itu, Abang Nara turun daripada kereta tersebut sambil memegang sejambangan bunga lily untuk diberikan kepada wife.

cadbury

Dan Abang Nara bukakan banner terakhir yang mengandungi gambar scan anak kami berdua.

cadbury

Bayangkan semua ini terjadi ketika puluhan orang yang tak kami kenali sedang memerhati. Honestly, tak ada sedikit pun perasaan malu dan segan. Yang ada hanya perasaan bangga dapat meluahkan kasih sayang kepada wife dengan cara yang sebegini.

cadbury

Habis memberi bunga dan membuka banner terakhir, Abang Nara kembali ke meja kami berdua dan dengan pantas mencium isteri tanda sayang yang teramat.

cadbury

Terima kasih Cadbury kerana mereliasikan impian Abang Nara untuk membuat kejutan kepada wife tanda kasih sayang.

cadbury

Dan anda juga boleh turut sama melakukan apa yang Abang Nara telah lakukan bersama “Cadbury Share The Happiness Dedications” bermula 19 September sehingga 16 Oktober ini.

cadbury

Hanya perlu dedikasikan idea anda di Facebook Cadbury Malaysia dan idea anda mungkin akan direalisikan oleh Cadbury.

Terima kasih Cadbury kerana mereliasikan kejutan Abang Nara untuk wife yang tercinta. Jangan lupa anda juga boleh mereliasasikan impian anda bersama Cadbury Dairy Milk menerusi Facebook Cadbury Malaysia.

UPDATE: Tarikh tutup penyertaan telah dipanjangkan ke 16 Oktober 2011.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

212 responses to A Cadbury Dedication To My Lovely Wife

  1. niki says:

    aaalaa….sweetnya…

    0

    0
  2. Eddy says:

    Very the romantic..nak try gak le

    0

    0
  3. me says:

    sweet…….n romantic

    0

    0
  4. nina79 says:

    So sweet!!! akun mengalir air mata gak nih…verrrrrrrrrryyyyyyyyyyyy sweet bang nara..

    0

    0
  5. cumot says:

    sangat sweet dan romantik.. tak semua lelaki mampu buat apa yang abg nara buat ni.. semoga berkekalan sehingga ke akhir hayat.. :)

    0

    0
  6. al-fie says:

    wow… terharu & sweet :) :)

    0

    0
  7. manis............ says:

    bestnya…………………………..

    0

    0
  8. SaiDatinaAleesya.. says:

    So sweeettt!!…OMG..i wish my future husband will romantic as romanticsssss as abg nara…huhuhuhu~~???

    0

    0
  9. suka cangat says:

    abg nara! u are so sweett.. nk jugak dpt suprise mcm nie.. kita yg tgk nie pon rasa terharu.. sob2… :)

    0

    0
  10. ualalalal says:

    huhu. tp bakal suami aku tak seromantik mcm ni. dia jenis dpn org tak tunjuk sgt caring dan kasih syg dia. tp if kami berdua je, baru la dia jd romantik. ape2 pun, aku ttp cinta dia. =)

    0

    0
  11. ain says:

    cayalah abg nara.. peduli apa org lain pikir, janji org yg kita syg happy.. bukan buat salah pun kan.. kan.. kan.. klu syg tunjukkanlah.. watpe nak sorok2.. moga maintain sweet smpai bila2 wlpun anak dah berderet2.. and congrats ya to both of u..

    0

    0
  12. dea says:

    romantic gak abg nara ni eh.. sweeto

    0

    0
  13. eida ismail says:

    sweet gile ok !

    0

    0
  14. dealova says:

    aku tgk aku lak mengalir air mata…sob2….

    0

    0
  15. ratu tebabas says:

    kelaaaaaasssss kau bang nara!!!

    0

    0
  16. aku kah says:

    napa aku pulak yang terharu….. sgt korea… i like…

    0

    0
  17. linda says:

    that is so lovely la nara…congrats to u and your lovely wife for you coming soon baby

    0

    0
  18. memek says:

    terharunye….i wish my future husband will surprise me like this…tp wlupon die xromantik tp die xtetap caring n penyayang =)))

    0

    0
  19. saya comei says:

    so sweetsss…cayalar abg nara..
    aku dpt rasa mesti wife abg nara bangga giler ngan laki dia kan ahakss

    0

    0
  20. JEJARI KONTOT says:

    ualalalal ni punyer comment ala2 jejari runcing.stok up laki sendiri

    0

    0
  21. liza1979 says:

    alaaaaa… sweetnyer! bila hubby i nak buat surprise tuk i pulak? tp ni anak dah nak masuk 2 ni! hehehe

    0

    0
  22. arepin says:

    Salute bro Nara!!!

    0

    0
  23. myra says:

    Waa..tharunya. Menangis dh ni. Romantic giler.

    0

    0
  24. memeng says:

    sweet sgt2..
    romantik habisss~
    meleleh air mata tgkk…
    semoga abg nara n isteri selamanya bahagiaaa :)

    0

    0
  25. kelasss kau jahhh says:

    wahhhhh..romantiknyeeeee. nak husband yg romantik cam niii. heeee

    0

    0
  26. MamaYatie says:

    u r so sweet la abg nara…bertuah la isteri abg nara yg comey lote itu…semoga jodoh berpanjangan & bahagia sentiasa…amin!!

    0

    0
    • langkah mayatnya dulu!!! says:

      comeY lote ke??? bolehlah ;) tp part tudung wife dia 2….spoil la minah…..ko da comeY tp pakai tudung kembang semangkuk 2……adoiiiii……

      0

      0
  27. n o n a m a n i s (: says:

    so sweeeet! anyway, we can’t expect our man to surprise us the way abg nara did to his lovely wife…different man has his own way to show his love kan…caya la abg nara!

    0

    0
  28. akakjelita says:

    Romantik…. berlinang airmata, semoga berbahagia hingga akhir hayat. Percayalah akak dah nak masuk 7 anak, suami akak selalu buat something surprise, Jagalah isterimu baik2 ya dik… sampai bila2 pun romantik mesti ada, walaupun usia perkahwinan semakin bertambah.

    0

    0
  29. wifehubbyku says:

    lau abg nara wat utk isteri dia.. leh tak aku yg wat utk suami ku.. hehe.. ok x.. wii.. sweet sesangat……

    0

    0
  30. Clipkertas says:

    wahhhhh…….. so sweet…!!
    semoga berbahagia hingga ke akhirnya…

    0

    0
  31. Kak Su says:

    Soooo sweetttt!!!! Nak nangis la pulak….

    0

    0
  32. rooney macaroni says:

    ni baru la betul..menunjukkan rasa cinta dengan isteri..sesetengah orang, tunjuk rasa cinta ngan kekasih…geli tengok kalau x kawen lg nak tunjuk cinta ni..cinta yang suci adalah cinta antara dua insan yang halal..=)..

    0

    0
  33. dina says:

    soooooooooo sweeeeeeetttttttt….how i wish my husband will do the same toooo…..huhu

    0

    0
  34. Cik Minah says:

    Kau ni Nara, muka tak berapa hemsem… tapi romantik jugak eh.. bakat terpendam abesss.. :)

    Wakakakaa, semoga berkekalan.. amin..

    0

    0
  35. isteri says:

    wow…bestnyee tgk..sy tgk pun terharu…tp suami sy lebih pentingkn keje..dulu cintan2 slalu dpt adiah..skrg bru stahun lebih kawen sush tol nk dpt hadiah…huhu…xpe la..sye linkkn je web ni kat fb ni..ngn hrapan die sedar erti isteri tu ade…sob..sobbb…

    0

    0
  36. aku la 2 says:

    giler besttt..sy sbgi seorang wanita n isteri dpt rse keromantikkn abg nara..abg nara mmg best..begenang air mata sy,nk2 lak time pic scant bby..cwettttttttttt

    0

    0
  37. Amim says:

    Aku pelik la.. kenapa aku pun turut terharu ek.. Mcm org2 kt atas ni juga.. hati perempuan kot mudah tersentuh.. huhuhuhuhu.. sweet sgt…

    0

    0
  38. amenot says:

    seriously sgt romantik… terharu gila bila baca and tgk gambar.. terharunya lagi2 bila tgk masa gambar scan baby tuh..pergh…terharu giler sampai air mata keluar.. Abg nara nih bleh challenge Bieber ngan Selena. Berjaya menunjukkan cinta sejati. Tumpang gembira. Semua gambar ni priceless..

    0

    0
  39. InangRodat says:

    Congrats to both of u… moga kekal bahagia dalam lindungan Allah hingga ke akhir hayat…ameennn

    0

    0
  40. mee says:

    romantik nyer…suka + terharu…..congrate abg nara..

    0

    0
  41. Semoga abg nara berbahagia hingga ke akhir hayat^^…mmg romantik sangat2….

    0

    0
  42. Koz doakan abang nara berbahagia hingga ke akhir hayat^^…

    memang romantik sangat2^ ^…

    0

    0
  43. Daniel says:

    so sweet…but not that Islamic la…..dont you think so?

    0

    0
    • rooney macaroni says:

      ok la kan dari kapel2 bukan mahram yang nk tunjuk cinta tu..kurang2 diorang ni dah kahwin…its ok la sebab tempat tu bukan tempat x elok pun kan..btw, i agree..mmg xnmpak islamic but not bad..;)

      0

      0
    • AkuTakRomantik says:

      pada aku, sepatutnya tak timbul unsur religious di sini. dorang tu laki bini, takde hal skali skala membahagiakan isteri dalam satu suasana yang lain (tanpa melibatkan tempat2 haram seperti dalam pub atau arak). lagi pun isteri kan? bukan dengan girlfriend yang terang2 takde ikatan sah…lagipun kalo diperhati, suasana memang ceria dan sesuai untuk keluarga.

      p/s : just wonder kenapa ada saja yang cuba menyelitkan isu religious dalam apa2 sudut, kalo buruk takpe lg untuk ditegur, kalo baik pun ditegur, pelik jugak tu. walhal terang2 kita tau Abg Nara dan Isteri di atas nih. so, guys, take it on positive side. takmola sentiasa ada saja isu tak kena.

      simple word dari aku, kalo korang rasa diri korang very religious, aku yakin korang takkan jengok pun website gosip2 nih. so, dont be hypocrite yer. :D

      0

      0
      • ISTERI BAHAGIA says:

        setuju..

        isteri nara still tutup aurat.. bukan pakai baju dedah sana sini..

        yang menonton dan menjayakan bukan Islam.. di sini sebenarnya membuka mata mereka bahawa ISLAM ITU INDAH.. tidak mengongkong umatnya.. apa yang salahnya di situ? bukankah itu salah satu cara SUAMI membahagiakan ISTERInya..

        apa maksud “but not that Islamic” di situ? cuba terangkan sikit kaitannya dengan cara atau pelbagai kaedah suami membahagiakan isteri.. will u, MR DANIEL?

        0

        0
        • wife az says:

          Rasulullah berlumba lari dengan isterinya… memanggil isteri dengan panggilan mesra… memangku kepala isteri dibahunya yang ingin menonton paluan gendang di hari raya… minum dari gelas yang sama… berlutut menjadi tangga buat isteri untuk menaiki unta…. menjahit kasut sendiri dan membuat kerja rumah… dalam kata lain, membahagiakan isteri itu sunnah Rasulullah SAW… apa lagi yang tidak Islamic? makan cadbury mungkin? ;-p

          0

          0
    • cun says:

      janji diorg halal.. xder unsur yg haram pun.. islam itu indah…. congrats both of u…

      0

      0
  44. mamamia says:

    sweetnyer…tetibe bergenang air mata nie… thaniah abg nara & isteri…semoga lebih bahagia dengan kehadiran orang baru nanti….AMIN

    0

    0
  45. I-da says:

    Semoga berbahagia ke akhir hayat….Sweeet sgt

    0

    0
  46. Tiba-tiba says:

    Sempoi lah bang nara. B)
    Aku ngat pagi2 ni ak menguap, skali begenang air mata usyar klip video nih.. Hahaha.. Mmg terbaik, mgkin ramai yg nak buat, tp lain cara nya, pape pn hargailah isteri masing2. Jap2, tang gamba scan baby tu ak nk genang air mata lg, mmg bahagia abis. Semoga kekal hingga ke akhir hayat. Tahniah2.

    0

    0
  47. shiro says:

    gila jeles aku ngn nara & wife! ekekeke..nak jugak

    0

    0
  48. bui junaidi says:

    wah..suweeeetnya..
    kalau bui mesti menangis jugak..terharu
    tak sangka abang nara,romantik jugak orgnya..hehe

    jom g blog bui
    http://idzrarynprelovedproperty.blogspot.com/

    0

    0
  49. KY says:

    warghhh so sweet!

    0

    0
  50. Miss J says:

    waaa. romantiknye Abg Nara..Suka suka suka. Jaga wife leklok yer. Dan tahniah xlama lg dapat baby…

    0

    0
  51. syam says:

    pergh..romantiknyerrrr.. best3

    0

    0
  52. amy says:

    bertuah ko nara. rupa xhensem tapi wife lawa.

    0

    0
  53. ibu manis says:

    sebelum ni akak jd pemerhati je, x pernah bg komen tp this time lain plak. akak sendiri rasa terharu & mengalir air mata ikut wife si nara ni… huhu… so the romantik Nara… syabas & tahniah, semoga hidup kalian bahagia & diberkati Allah, amin…

    0

    0
  54. SyarifahNadia says:

    omg!!! bestnya…bila laaaa ada owg nk wat cmnie kt aku agknya…nie jodoh pon xjumpa g….terharuuuunyaa…sukaaaaaaa laaa..nakkk jugakkk!

    0

    0
  55. mamakalya says:

    sweet sgt..meleleh air mata ni..semoga kalian bahagia sampai bila2..

    0

    0
    • zetty says:

      wow abg nara..so romantik..my hubby xpenah wat mcm ni…hehehe…so jeles n so terharu tgk wife abg nara nangis..so touching..

      0

      0
  56. Nurul says:

    tahniah abg nara… ktorng plak yg rase terharu..

    silalah ke sini ad wat entry pasal abg nara..

    http://sicantiksiezuka.blogspot.com/2011/10/romantiknye-abg-nara.html

    0

    0
  57. putri says:

    rata2 rmai g mengalirkan air mata bila tgk gmbr2 ni..sy pun sama…so touching~~ org yg romantik pn blm tentu blh buat mcm ape yg Abang nara buat ni…hnya yg btl2 berani saja akn lakukannya….tahniah Abg Nara moga baby yg dilahirkan sihat hendaknya dan kalian berdua hppy smpai akhir hayat :)

    0

    0
  58. Rai says:

    nak laki aku wat cegini. jgn harap. berangan pun tak payah le. hahahahahahha.. sbb dia pemalu. tak mcm abg nara. wakakakakakakka…..tp aku tetap syg kat dia sbb dia sgt2 bertanggungjawab n loving…

    0

    0
  59. jajarius says:

    wah sweetnya!!!!!! Romantik……
    Semoga Berkekalan Hingga Ke Akhir Hayat!!!!!!!

    0

    0
  60. jajarius says:

    Wah…..Sweet n Romantiknya…!!!!!
    Semoga Berkekalan Hingga Akhir Hayat!!!!

    0

    0
  61. langkah mayatnya dulu!!! says:

    korang ni sibuk je nak melelehkan airmata sendiri…..bukannya c nara ni bg surprise kat korang, kat bini dialah……yg korang sibuk2 touching sendiri apa hal??? adoiii…..

    0

    0
    • Bunga says:

      Kitorang yg nak touching..yg ko sibuk2 ni kenapa?

      0

      0
      • langkah mayatnya dulu!!! says:

        aku punya sukalah!!! tanya pn x boleh…..boleh blah ;) lain kali x payah touching2, touch & go terus blah okay ;)

        0

        0
        • hot sangat says:

          langkah mayatnya dulu: ko memang takde perasaan kan? hati kering. maybe sbb ko kurang kasih sayang kot… so ko tak tau erti kasih sayang… nti aku bagi cadbury dedication kat ko lah… baru ko mengalir air mata kot?

          pape pun abg nara, cayalah! moga berkekalan hinggan akhir hayat. so sweet :)

          0

          0
    • dewi says:

      wek wek!!!! hati batu~

      0

      0
  62. Ummi says:

    Wauu.. sweetnyaaa! Husband saya tak mungkin akan buat kejutan depan orang ramai macam nih sebab dia agak pemalu. Tapi kalau dia yang buat mcmni mesti best sebab suara dia nyanyi sedap. hehe… Kalau nyanyi pun, depan aku jela. =)

    0

    0
  63. ya allah , speechless tengok video tu. sweet nya :( mengalir air mata tengok. hmm untung isteri abg nara :’) tahniah2. hehe sukaaaaaaaaa sgt!

    0

    0
  64. tahniah nara..video yg sweet bg org2 yg bukan artis..syabas
    cuma sirami lah rumahtangga dgn suruhan Allah s.w.t spt solat, bacaan quran, tanggungjawab dll
    Insyaallah didoakan rumahtangga yg nara bina
    bahagia di dunia dan akhirat…dan berkekalan hingga hujung nyawa…syabas

    0

    0
  65. Juju jaja says:

    Abg nara!!! nak apply jadik bini no 2!!!!!

    0

    0
  66. Silent Reader says:

    As Salam,

    Selama ni saya ni silent reader blog abang Nara. Tapi hari ni, oleh kerana terlalu teruja dan kagum dengan keberanian abang Nara saya terpaksa juga comment. What you did was so amazing. Your wife is a one lucky person. Tahniah. Harapan saya agar abang Nara and family sentiasa diperlihara dan dilindungi Allah.

    0

    0
  67. ibrahimi says:

    big wow!..memula baca BN dulu2, aku ingat abg nara ni orgnye lembut2 (aww gtu)..rupanya kat dalam lagi lembut..tahniah BN

    0

    0
  68. waaauuuu says:

    sungguh bertuah isteri abg nara dapat husband yg begitu menghargai isterinya. sgt2 romantik berani menunjukkan cinta terhadap isteri kepada semua orang secara terbuka, mana nak cari tuuu lelaki melayu yg romantik cam mat saleh. very korea la abg nara

    0

    0
  69. aduhai.. sweet giler… cantik isteri abang nara! :)

    0

    0
  70. Ambo Puee says:

    Huhu..aku lak yg mengalirkan airmata bile tgok video abg nara ni..touching giler!!bestnye kalau laki aku seromantik ini…waawawawaaa…

    0

    0
  71. bini muda nara says:

    ayang nk jd bini no 3……ngeh ngeh keh keh

    0

    0
  72. kambing senyum manja says:

    Sangat sweet.. sampai menangis aku.. :’)

    0

    0
  73. sha says:

    sooooo…. sweet…….. terharunya…….huhuhuhu

    0

    0
  74. sha says:

    so sweet sgt…. terharunya…. moga ikatan ini kekal hingga ke akhir hayat…

    0

    0
  75. AB says:

    OMG! so sweet……bukan semua lelaki boleh buat mcm ni…kak nara…u are such a lucky lady…congrats to both of you!

    (nak lap air mata sat…) aku pulak yg sodey…terharu sungguh….cuuuweeet…….

    0

    0
  76. Kritik says:

    What ever..nothing special..just like sampah…

    0

    0
  77. eikieyn says:

    alalalala sweet nyeeeee!!

    0

    0
  78. bunga says:

    bestnye la abg nara..bertuah bini abg nara.. :)
    happy & bahagia selalu okey <3

    0

    0
  79. A’ah. Sekarang Cadbury sedang diam2 plan untuk KEJUTAN TRIP CANDLE LIGHT DINNER ATAS CRUISE MEWAH. Blogger je tau.

    0

    0
  80. Bro 10 Inci says:

    hmm ok la.. nice…

    0

    0
  81. beta draconis says:

    pic ke 2 dr bawah

    abg ni ramai org tgk kiter ni..tak alu ke…nanti-nantila..kan dh kena tmpran wanita hahaha..jgn mare

    0

    0
  82. Rafifi says:

    Memula baca sengeh sorang2..pastu leleh air mata..tahniah BN n wifey parents soon to be.

    0

    0
  83. Madam Lala says:

    biarla org kat atas tu nak berhujah apa pun bang..
    yang penting TERBAEKKK…….

    semoga kekal sehingga ke syurga…

    amin….

    0

    0
  84. loveydovey says:

    can not believe it…. but i nanges tgk video nie….. soooo sweet of u abg nara…… :))

    0

    0
  85. Snazzy Naz says:

    omg, sangat sweet. Tengok gambar, baca…dah bole bayang dah suasana..rasa sebak. Scroll smpai bawah…ada video. Tengok that video…lagi la terharu… nanges di buatnya…so sweet couple. Hope abg nara n akak akan bahagia and kekal selamanya…happily ever after :)

    0

    0
  86. Jeff says:

    hahaha…. cun2…
    Watch Series

    0

    0
  87. beLLa says:

    omoo omoo sweetnya bang nara uii! ni yang terasa nak kawen ni. *mood gatai dtg. haha

    0

    0
  88. myra says:

    Alhamdulillah.. Wife abang Nara should be proud of u.. Semoga Abang Nara & wife, berkekalan, berbahagia, selamanya.. moga murah rezeki selamanya.. Amin..

    Buat para suami di luar sana, hargai lah isteri anda selagi mereka ada di sisi anda.. Pengorbanan suami buat isteri, haruslah di hormati.. berdoalah agar semua di rahmati.. :)

    0

    0
  89. lee ann says:

    i’m crying while watching this video..

    0

    0
  90. raziq says:

    Post abang nara yang terbaik tabik spring ah!. sumpah sweet gila and wish both of you smpai syurga nanti :)

    0

    0
  91. eera shera says:

    terharu..sampai bergenang air mata..huhu..smoga abg nara n wife bahagia hingga akhir hayat

    0

    0
  92. tya says:

    bestnya ada orang sayang kita seikhlas hati~bla la nk jumpa laki camnie~emmm~~doakan korang bahagia ke akhir hayat~ameen~saya pom nangis jgk korang~huhu

    0

    0
  93. FATRY says:

    eh bang nara..nak cium2 plak depn org ramai…blik umah la….muka macam man belon dah..bini lawa giler mcm catriona ross

    0

    0
  94. Masah says:

    Tahniah! Walaupun idea ni x 100% asli (kat youtube ada) tp still touching!

    0

    0
  95. cik kuntum says:

    perghhhhh…. terbaik la.!!! romantik gilerrr………. like10x
    semoga abg nara n wife bhagia hngga ke akhir hayat.

    0

    0
  96. milah says:

    Sampai part tunjuk gambar baby tu ,aku sendiri nak nangis. Semoga perkahwinan berkekalan sampai ke syurga ye abang nara ,amin :)

    0

    0
  97. amrirazali says:

    wahaha… romantic bro..kalau gua blom tentu lagi boleh buat ke x. w/pun gua slalu layan karok tp nak nyanyi depan org yg berduyun tu pergg..kalau diorg buat dono jer x pe gak ni duk usha baikk jer kan..mau jadi burung unta hehe.. anyway gua ingat nak try la skali..skali cukup la kan..hehe.. tanda syg isteri..sape x syg bini oii.. adios!

    0

    0
  98. FauziNor says:

    Gila kentang.. Romantikk abis..

    0

    0
  99. Kelaaaaas Kau Yah says:

    Org baru kahwin
    Harap akan ada surprise setiap tahun
    congrats

    0

    0
  100. sangat2 sweet. pastinya semua isteri mahukan kejutan seperti ini

    0

    0
  101. aisha says:

    Cis,laki aku bila ajak je makan kat luar,jgn harap ,mkn pelempang ada la..

    0

    0
  102. diet says:

    Pehhh.. Mantap la abg nara kita sorang ni. Saya boleh tak ek dapat suprise macam tu nanti :) Hope so..

    0

    0
  103. Mr Leypark says:

    bro, dalam byk2 gossip dan entry dalam blog u bro, rasanya ini paling meletup.. pada yang mempunyai perasaan yang sangat sayang pada seseorg, pasti sebak n bergenang air mata kalau baca dari atas sampai bawah.. salute! semoga kekal ke akhir hayat.. amin!

    0

    0
  104. Yelatu says:

    Baru kawin romantik la….nak tgk 3-4 thn lagi sanggup tak nak buat camni lagi….

    0

    0
    • dajjal says:

      betul tu … wangi lagi .. tunggu ler bila “alignment” dah lari .. mata mula jeling jeling kat org lain .. hahaha ..

      0

      0
  105. meeradriana says:

    so sweetttttttttt…
    i wish someone will make it for me like that too..
    jeles tahap gaban……………….

    0

    0
  106. Ahmad Fares says:

    Rasulullah s.a.w. bersabda yang bermaksud :
    “Sebaik-baik kamu ialah orang yang baik terhadap kaum keluarganya dan aku sebaik-baik orang terhadap keluargaku”. (Riwayat At-Tirmizi)

    0

    0
  107. hehehe says:

    tahniah coz abg nara dpt menunjukkan sifat romantik dia…n best la wife dia dpt mcm nie…tp kalo aku lar kn mcm nie mau pengsan atau aku lari dr majlis niecoz aku nie pemalu la sgt2….alangkan ms lps nikah nak upacara btlkan air sembahyang pun rs nak pitam…bersanding lg lar gelap jer nampak…tp mmg best lar…sesuai tuk org yg baru kawin…kalo dah lbh 5 thn kawin…askar2 kenit jer la yg duk berkawat…huk3x

    0

    0
  108. julya says:

    ur wife so gojes!!!! may allah bless u all….:)

    0

    0
  109. ct ishah says:

    sooo sswweeetttzzzzzzzzz… best gile.. leh lak sy nnges pagi2 ni.. terharu.. mmng romntik hbes la..hehehe.. smoga bhagia ke akhir hayat n dpt bby y comel2..hehhe…:))

    0

    0
  110. nin says:

    so sweet ..

    0

    0
  111. akutaksukesexy says:

    wahhh..jelesnye….so loving….aku suke banget….kalo hubby aku wat kat aku..mesti aku nangis..sebb terharu sangat….

    0

    0
  112. .aku. says:

    Abg Nara, this is so sweet. Surprise yang sangat telus dan ikhlas. Semoga perkahwinan yang dibina berkekalan hingga ke akhir hayat. InsyALLAH :)

    0

    0
  113. Kelaaaaas Kau Yah says:

    Nengok juga usia perkahwinan
    Baru kahwin memang la manissssssss
    Dh lama anak ramai
    Mau x mkn pelempang
    xi gitu aishah

    0

    0
  114. WIFI says:

    Itu la Abg Nara
    Kena la buat setiap tahun
    Walaupun anak dh berderet
    buat kejutan pada isteri
    Kerna nak tunjuk cinta dia pada isteri
    Bahagia gitu isteri Abg Nara

    0

    0
  115. dahlia says:

    alahai sweetnyee… so touchin laa… huhuu… semoga Allah panjangkan jodoh nara n wife dlm kerahmatanNya.. amin ya rabb… :)

    0

    0
  116. ain says:

    sweet giler,, tacing plak ak nengoknye,, terharu ng keromantikan abg nara,,hehe

    0

    0
  117. kuyom says:

    Tahniah abg nara..beruntunglah abg nara kerana kenal org2 cadbury tue dan telah plan dgn org2 cadbury tue satu surprise yg cukup romantik..walau apa pun idea nie memang terbaikkkk

    0

    0
  118. aaaaaaaa says:

    BEST NYE…TERHARU SANGAT …SEMOGA BERBAHAGIA

    0

    0
  119. Noorlina Mohd Shahruddin says:

    Bestnya………….. semoga berbahagia… !!

    0

    0
  120. keje biase2 says:

    sooo sweet=)…
    romantiknya abg nara ni…
    harap2 1day, hubby saya buat suprise mcm ni jugak la…

    0

    0
  121. NazIs says:

    damn u abg nara, u just make my life more difficult now..from now on i have to face…”how come u cant` be like abg nara?”. Thank a lot Abng Nara

    0

    0
  122. hati kecil says:

    mmg terharunye suami wat kejutan skali kala kat wife mcm ni…

    0

    0
  123. arip says:

    IKLAN lagi… aku suka baca blog ni tang gosip2 je. tapi tang IKLAN mcm ni, agak bosan la. anyway, tahniah bang nara kerana anda diburu kompeni2 yang nak buat iklan / endorse produk diorang. lu mmg best.

    0

    0
  124. syntax error says:

    sweet la wife abg nara :)

    0

    0
  125. safa says:

    wah terharu tgk abg nara n wife…bertuahnya badan cik nara…salute dgn abg nara…sesetengah org hanya wt suprise b4 kahwin, tp abg nara wt setelah hubungan korang halal di sisi agama..safa doakan semoga you all berbahagia hingga akhir hayat..dan semoga baby yg lahir tu mnjadi ank yg soleh @ solehah..amin!!!

    0

    0
  126. SAYA NAK JUGA says:

    Best nye.. So sweet mcm tu.. Hope abg nara berkekalan didunia dan diakhrat nanti…. i like….

    0

    0
  127. ASSA says:

    ROMANTIKNYA !

    0

    0
  128. farina says:

    sweeettt

    0

    0
  129. fiza says:

    bergenang air mate ni tgok..sungguh terharu…best nye klu dpt surprise cm tu dr en somi….semoga berbahagia selamanya abg nara ,wife n baby

    0

    0
  130. amy says:

    switt…smoga cinta kalian kekal hingga ke syurga. parents to be. congrats! =)

    0

    0
  131. Rasya says:

    untungnyer jadik wife abg Nara…kui3..so sweet…

    0

    0
  132. Ungu Violet says:

    aweeee ~~ sweetnya… Bertuah cik Nara :)
    Abg Nara telah mengubah persepsi saya terhadap lelaki Malaysia hehehe
    Ternyata Lelaki Malaysia juga boleh tahan romantik
    Tahniah jg kerana ramai lelaki di luar sana yg jeles kat abg Nara skg ni.
    Tak kisah la kan, nak endorse ke, ada org dalam ke ..
    at the end of the day..the only thing that mattered was whether you want enough or not. (iya .. aku tak reti omputih sgt pun ahaks)
    Hendak seribu daya tak hendak seribu dalih kan.. tak?
    guys bu*t hurt kau? hehehe

    0

    0
  133. anna says:

    wa touching la abg nara.. meleleh air mata .. memang best la///

    0

    0
  134. rizuan says:

    ingatkan nara ni pondan@nyah@gel..rupe2nyeeee..lelaki pon suke gosip ke..kelakarlah….

    0

    0
  135. Alahai, sweetnya :) Semoga Lina jugak dapat lelaki sperti anda yang berani dan romantic, haha!

    0

    0
  136. kimi says:

    mmg sweet…bang nara knp tudung wife u mcm serabut jer..rimas tgk…..jgn marah yer….

    0

    0
  137. mummy amanda says:

    Ya Allah, sy menangis tgk video tu..ur wife is so lucky..May Allah Bless uols..moga korang saling menyayangi dan sentiasa dimurahkan rezeki..(modern life skrg ni n sll bz..sepanjang preggy,ltk hdst ke ape ke n psg surah2 suci Al-Quran kat perut isteri, biar baby dgr n kenal dr dlm perut ibu g)..didik anak terdidik generasi..=p

    0

    0
  138. Leave a reply says:

    very gentlemen.. i luv the way u do bro..
    smoga hubungan kaLian berkekalan hingga ke syurga..
    harap, jgn stakat tuh jew keromantikkan u bro, kat rumah or dimana-mana pun.. asal jgn langgar hukum syara’..
    tahniah juga sbb bakal jadi bapa.. wee… aku sbenarnya rasa mcm bangga gila sbb ada lelaki melayu macam ni.. hehehe

    0

    0
  139. AnjungMaya says:

    kau il…hamku..kau ilhamku | semoga berbahagia dunia dan akhirat..aminn

    0

    0
  140. iman says:

    saya nanges tgk ni…. waaaaa… sgt2 lovely!!

    0

    0
  141. permerhatiAngle says:

    salam.. abg nara.. sy seorang dpd pengikut nara. Short word SO SWEET. dari pemikran pemerhati angle yg cetek ilmu ni pemakaian magician tu mcm ala2 paderi.. hehehe.. 1 lg.. kereta yg ditarik tu pulak ala2 kereta santa kan.. ap2 pon mmg sweet.. You are gentle man..!

    0

    0
  142. arioaura says:

    sweetnya…..suke sngt….semoga bahagia hingga k akhirnya…

    0

    0
  143. shelly says:

    sob..sob..sob..romantiknyer…i like…
    bestnyer kalau hubby i buat suprise mcm ni…

    0

    0
  144. yUyU says:

    waaaaa…..sweettt sangat….semoga ikatan kalian akan terus erat sampai bila2…amin… :’)

    0

    0
  145. Eyra says:

    Weeee syoknyee! Sweet gile la abang nara ni, untung wife abang nara ^^

    0

    0
  146. lin haslina says:

    airmata saya bergenang. sekian.

    0

    0
  147. Mdm CT says:

    wah…so sweet…semoga berbahagia hingga ke akhir hayat…amin….

    0

    0
  148. chicky says:

    so sweet………………… this is my 1st time i comment abg Nara punye blog. Sumpah Nice!!!! sob.sob.sob… mengalir je air mata nie… terharu even this is not mine!! hahahah.. Honestly mcm dlm drama korea plak.. but it’s real…..heheheheh ..

    0

    0
  149. Nak ceklat cadbury says:

    Tetiber terasa nk makan cekelat cadbury!

    *sambil berangan sang suami buat kejutan kt diri ini….

    0

    0
  150. sha says:

    serious sha ckap, sweeettt sgt2 ! sha plak yg tharu menengok nyer… romentik arr~ :D

    0

    0
    • syen says:

      haah.. aku plak yg mngis tharu.. xsdar air mata mengalir.. huhu.. untung nyerr klau dpat hubby cmni.. xbkira n pntgkn kbhagiaan rumhtgga.. jnji wife happy, dh ckup manis = hubby pn trut bhagia.. best nyeeeer!

      0

      0
  151. Congrats..korang pun cute..keep up nara, jgn lepas ni x romantik lg..

    0

    0
  152. si jealous :) says:

    Tahniah wife abang Nara! Bertuah :) Dan tahniah abang Nara! You should be a role model to husbands out there. Be sweet to wife sometimes, just to show your appreciation. Saluteee abang Nara :)

    0

    0
  153. huhu says:

    tudung dah mcm sejadah duk lilit lilit tp dada x tutup. tayang la lg nara oi… ko kan sanggup tggung dosa dia…

    0

    0
  154. Romantica de Amo says:

    Harap2 romantik tu sampai ke akhir hayat lah ye. Jangan awal-awal saja…

    0

    0
  155. Budget says:

    Nak tau juga adakah
    Iklan ini di SPONSOR oleh CADBURY
    dgn penari berskirt pendek
    org china semuanya

    0

    0
  156. mama bosan says:

    off topic..aku paling tak gemar nengok pompuan pakai tudung mcm ni..nak pakai tudung ikut pesyen pun biar la kemas, ni dah mcm melepet je..kepala yg kecik nampak besar mcm singa..

    0

    0
  157. ezi suhaini says:

    Bravo Abg Nara…pandai menghargai wife. Semoga jodoh abg Nara & wife kekal ke akhir hayat, insyaAllah.

    0

    0
  158. blogsha says:

    yang terbaik….suke………

    0

    0
  159. izah says:

    amboi amboi abg nara…. bkn main lg yerrr…. ape pun tahniah sbb kejutan utk wife menjd. we all blh rasa betapa happynye wife abg nara dan limpahan kasih syg abg nara tu…. toing toing toing…..

    0

    0
  160. umie says:

    apasal umie pula yg nangis ni!!!!????? teringat suami tercinta pula….hahahahhahhaaa..

    0

    0
  161. TaurusMay says:

    sangat touching ^^
    the BEST post in BN :)

    0

    0
  162. Caya la bro… suami mithali… semoga bahagia selamanya

    0

    0
  163. sheila says:

    bergenang airmata i tengok time cik nara sebak tengok u sing for her~

    0

    0
  164. eyza says:

    bestnya jadi wife abg nara. huaaaaa.. mmg wanita tak inginkan dambakan kekayaan semata. cuma sedikit perhatian dan rasa sangat dihargai. even tak dibuat di tempat umum pun benda tu jadi the most memorable for women..

    =)

    0

    0
  165. swett says:

    1st time tgk air mata dh blinang,xpuas sbb mcm best jerkkk..pastu tgk g skali terus meleleh air mata ni..bertuah sungguh wife abg nara..:D bile la sy dpt rs saat2 mcm tu ek..huhu..btw,smoge abg n wife kekal hingga ke akhir hayat..aminnnn

    0

    0
  166. redha says:

    seronok tgk abg nara bergembira bersama isteri sedangkan saya baru sahaja bercerai dengai isteri. Usia perkahwinan kita juga lebih kurang sama. Anyway all the best tu abg nara and famili

    0

    0
  167. me n myself says:

    the video have juz make me cried… so touch.. may Allah bless both of u and the baby.. Amin….

    0

    0
  168. Ismadi says:

    Wow!! Congrats Bro… Otherwise i’m a man..but it’s really sweet n touching.. CONGRATS!!!!! to both of u.

    0

    0
  169. zteesyahmi says:

    waaaarrrrrgh so suwit sgt ! wife abg nara sekali imbas mcm catriona ross ! cntik !!

    0

    0
  170. cik comel says:

    sweet giler abg nara ni…nak jugak camni…

    0

    0
  171. noni manja says:

    apa la abg nara ni, buat noni nangis terharu baca citer ni

    0

    1
  172. fazrol says:

    Thank you abg Nara. Kalau bukan sebab baca blog nie, confirm tak boleh nak bagi surprise kat bini aku.

    Thank you so much…

    Saya dah menang contest nie…

    0

    0