Written by Bella | April 13th, 2017

Setiap pasangan yang berkahwin, tidak ingin perkahwinan yang dibina roboh di tengah jalan. Begitu juga pelakon Serina Redzuawan yang kini dalam proses untuk menyelamatkan rumah tangganya. Serina dan suami, Gavin Edward sedang berbincang untuk menyelesaikan kemelut rumah tangga mereka sebaik mungkin.

Kami masih berbincang dan berusaha menyelesaikan perkara ini sebaik mungkin. Maklumlah, bukan mudah perkahwinan membabitkan dua budaya kerana banyak dugaannya. Saya tak boleh komen banyak kerana isu ini terlalu sensitif dan saya perlu menjaga nama baik keluarga kedua belah pihak. Saya akan beri kenyataan mengenai masalah rumah tangga kami selepas perbincangan selesai.

Panjang atau tidak jodoh kami, saya serahkan kepada Allah SWT. Dan andai ditakdirkan berpisah, saya redha kerana percaya Allah mengetahui apa yang terbaik untuk hambaNya.

Menurut Serina, bapanya Datuk Chef Wan sering memberi beliau nasihat tetapi tidak mahu terlalu masuk campur di dalam masalah beliau dan suami.

Papa cuma bagi nasihat dan minta kami menyelesaikan masalah ini dengan cara terbaik.

Serina dan Gavin mendirikan rumah tangga pada tahun 2010 dan dikurniakan dua orang cahaya mata iaitu Tristan Tareef dan Isabella Saffiya.

Sumber Berita : Harian Metro

28 responses to Andai Ditakdir Berpisah, Saya Redha – Serina Redzuawan

  1. Nanashememememe says:

    Tomei tomeinyew Serina awaaa… itew sukew sukew, itew sukew, iteew sukew terrowxxx angat angat

    1

    4
    • Anonymous says:

      body x jaga…laki mana pun akan potong stim kak.

      2

      7
      • Bila Kak Mah Berbicara says:

        sesuai la dgn mulut chef wan tu. dulu time memey kawin kutuk kemain baju pengantin memey, katanya mcm baru keluar washing machine gitu. nah, yg baju keluar washing machine tu kekal, yg anak ko kawin berjuta-juta…dah nk terkandas di tengah highway. jaga mulut tu wahai org tua…insaflah.

        7

        4
        • panaurama kehidupan says:

          aku dpt rasakn yg chef wan ni jenis pak mertua yg kaki penyibok..over -involved. menantu pun naik rimas. jiran aku ada sorang camni. semua benda nk ambik tahu pasal menantu dan anak2 dia. lama2 diaorang pindah jauh drp org tua tu. hahahaha…

          11

          0
      • kak wan says:

        ada duit pergi la pasang badan. slimworld kan ada. laki pun malu nk berjalan dgn ko.

        2

        3
        • Zasss says:

          Takyah nak salahkan badan sgt la. Habis tu yg lawa selim melim mcm erra fazira,elly mazlein, nora danish etc bercerai tu nak salahkan apa plak? Hmm.

          19

          0
    • Anonymous says:

      time kawin mcm pesta cuti2 malaysia kt dataran merdeka gitu konah. che wan la katakan. nah ambik, menatu yg ko sayang sagt tu kan? x payah lah…kalau mentaliti melayu mulut ala kak becok.. tapi nk berbisan dgn omputih.

      6

      1
  2. Firdausi tnya mna pondan mak becok says:

    Agaknyer ko de prangai ckp lepas cm ayah ko kot….tu masalahnyer….

    0

    7
  3. tina fazlita says:

    serina hang kalau tak boleh didik laki orang putih jangan nikah orang putih…satui lagi badan hang besaq tong drum……kalau laki hang nak kahwin orang besaq lagu hang sure dia dah kahwin orang putih,……satu lagi pak hang propa kow kow dulu masa hang nak kahwin ..so lan ni ambik senduk katok kepala pak hang yang darai tu..kah kahha

    1

    9
  4. Anonymous says:

    semoga jodoh serina berpanjangan.. aaminn

    20

    0
  5. ain suzana says:

    semoga tidak berlaku penceraian n bertambah bahagia.
    by the way jumpa dia kat luar badan takde la besar spt dlm gambar. sedikit berisi. very nice person juga…rendah diri.

    25

    0
  6. kak nam says:

    Ingat lagi masa dia marah arwah hani mohsin, kesian arwah kena carut…. kesian tengok chef 1 tu, bila nk sedar, anak lelaki dah bercerai dua kali, serina plak nak menyusuli….bawak bawak lah bertaubat chef, mulut tu jaga….kalau tak kena kat kita, mungkin kat keluarga kita….walau chef terkenal satu dunia, tapi perangai dan mulut tak dijaga tetap orang tak respect….

    7

    2
  7. pls........ says:

    bab cerai…
    di timpa musibah…..
    takdir tuhan…
    bab berjaya…
    bisnes maju…
    ini kerja keras…
    penat lelah saya…
    bertungkus lumus..

    6

    0
  8. Anonymous says:

    menantu mata biru malu la…pak mertua jdi model handbeg wanita. last year x silap…korang nk ke pak mertua cenggitu yallz?
    hehehehe

    0

    3
  9. hotmamajengjeng says:

    artis melayu ni kan semua nak serah pada takdir jer..xde usaha langsung ker??dh mmg kawin org putih,usaha kna lebih kak..adat dan budaya mmg xsama langsung.org kite ni nak kwin omputih mmg beria2 sgt lps tu hampeh dah..dont expect husband mat salleh ni romantik memanjang mcm kat tv,helo??isteri harus sama juga ok..chef wan dh dpt cucu mata biru,apa ko rasa skrang,biru??

    1

    0
  10. liz says:

    ko tau ke dia tak usaha n serah takdir je? jadik kat diri sdiri baru tau.

    3

    0
  11. jejaibuntai says:

    sabaq serina oi….istifar, istikharah dan berusaha yang terbaik buat dunia akhirat..adalah hikmah atas apa yang terjadik…..

    0

    0
  12. tina fazlita says:

    payah sangat serina hang kahwin dengan kamal….yang kerja gonting rambut tu….kan dia kawan baik pak hang..padan apa…handsome kamal tu..selalu dok carry handbag pak hang!!!

    0

    0
  13. pemerhati saja says:

    Takde siapa nak perkahwinan musnah ditengah jalan..kesian kat anak2.. serina ni kalau jumpa kat luar peramah..badan dia takde la besar gedabak..just berisi skit pastu muka dia jenis bulat..comel je aku tengok..

    3

    0
  14. minat serina says:

    Bila baca statement kat atas, terus terngiang2 suara serina yg besar n serak tu. Hehehe. Btw, banyaknya komen yg blame n seret chef 1 sekali dlm permasalahan serina ni. Hmmmm.

    1

    0
  15. MenyampahAku says:

    Korang tak tahu yang bermasalah tu sebenarnya si lelaki mat salleh tuh. Belum lagi apa-apa dah pasang awek sini sana. Lelaki perasan romeo. Baguslah Serina ni. Usaha nak berjaya. Bisnes sini sana tak pernah lupakan anak, tak pernah nak pasang laki lain on the side. Si mata biru ni, kejap perempuan ni, kejap perempuan tuh. Cina, Melayu, India semua dia sapu. Mana ada pak mertua nak menantu mcm ni??

    5

    0
  16. Nyonya mansor says:

    Sedih patutnya..wanita faham perasaan perempuan yg lain..ini takde korang tambah tuang minyak..apa jenis manusia la korang ni…bapak dia nak perabis duit utk majlis anak dia ke..nak menangis bagai ke..nak pok pek ke..suka hati dia la..yg ko sakit hati.pehal..sll yg busuk ati mcm ni blh dpt tgk kat senetron je..tak sangka ya kat malaysia pn dh jangkit penyakit ni

    2

    0
  17. Mak Becok says:

    Pedulikan pedengki2 kat rumahtangga kita; jagalah suami & keluarga mu dgn. baik. Dan jgn. biaqkan org.2 ketiga termsk ‘kawan2’ mahupun siapa2 msk. campur.

    Tapi Serina akan kembali jelita mcm. dulu jika kurangkan berat badan. Lepas tu bolehlah pi mengembara dlm. hutan, menyelam dsbnya – omputih suka benda2 mcm.ni! Kita kena faham kdg2 apa yg. suami tu suka; cthnya kawan aku yg. kahwin omputih, sentiasa senaman supaya sihat dpt. pi trekking/berbasikal gunung/hutan dgn. suami dia sbb. itu kegemaran dia. Sekrg. dia nak belajaq diving pula!

    0

    0

Leave a Comment

Optional