Written by AbangNara | July 1st, 2014

Seronoknya dapat menunaikan umrah di bulan Ramadhan yang mulia ini. Berpuasa dan berterawih di Tanah Suci Mekah pastinya akan meningkatkan lagi keimanan dan menyemarakkan lagi rasa mahu beribadah. Untunglah Aidil Zafuan dan Zarema Zainal yang menjadi diberi rezeki menjadi tetamu Allah di sana pada bulan yang dipenuhi keberkatan ini. Tentu seronok sangat-sangat.

aidil dan zarema umrah

Semoga pemergian Aidil dan Zarema ini dapat menenangkan diri mereka lebih-lebih dengan kontroversi yang tak habis-habis menjengah sejak kebelakangan ini. Fokuskan kepada ibadah ketika berada di sana. Pedulikan apa yang sedang terjadi di Malaysia. Banyakkan berdoa. Insya Allah akan termakbul kelak.

aidil dan zarema umrah

Turut sama menunaikan umrah ialah pemain bola sepak Harimau Malaya, Safee Sali dan isterinya. Semoga apa yang dihajati akan tercapai buat pasangan-pasangan ini. Lagi beberapa gambar dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

P.S: Manisan agar-agar Jepun yang lazat


aidil dan zarema umrah

aidil dan zarema umrah
aidil dan zarema umrah
aidil dan zarema umrah
aidil dan zarema umrah

aidil dan zarema umrah

aidil dan zarema umrah

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

58 responses to (9 GAMBAR)Aidil Zafuan & Zarema Zainal Tunaikan Umrah

  1. Bedah Bubur Masjid says:

    hurmmmm…
    moga2.. dipermudahkan bayar nafkah anak! ameeennnn!

    0

    0
    • Baby AA says:

      Besok lusa pastinya Rita akan keluarkan statement……

      0

      0
      • Olga says:

        Gossip basi. Yg nyata….Lisa Surihani dikutuk teruk para peminat gara2 fesyen berkemban di KL Fashion Week.

        0

        0
        • Rita Permaidani says:

          peluk bini …ni umrah ke atau pergi honeymoon ???

          0

          0
        • Datin Semah says:

          semoga allah membuka hatinya utk bayar duit susu anak yg tertunggak.
          amin…..

          0

          0
        • lynn says:

          Alhamdulillah.. balik umrah nanti terus lah istiqamah pakai tudung ye. jgn kat sana je pakai tudung, balik sini free hair semula :)

          0

          0
    • redeye says:

      gambo yg last tu mcm pelik la..zarema pkai baju hitam n shawl bunga2 tu kan?tp asal baju hijau tu yg pegang baju aidil?motip??

      0

      0
      • lynn says:

        ce tengok betul2. perempuan tu pegang lengan dia sendiri lah. aidil bediri belakang dia, pegang sendiri. kot ye pun nak buat kontroversi, logik lah sikit haha

        0

        0
      • Adoi says:

        Yang tu kakak die lah!

        0

        0
    • anak ibu says:

      tak nak lah berputus sangka, cuma terkilan dengan sikap bapa macam aidil ni. bila berkait dengan isu anak, jarak dikatakan pemisah dan kenangan masa. tapi sempat lagi menunaikan umrah dalam masa yg sama ko nflik nafkah anak masih belum selesai. semoga lepas pulang dari ibadah, dibuka hati aidil utk melunaskan tuntutan nafkah dan curahkan kasih sayang kepada anak.

      0

      0
    • anak ibu says:

      tak nak lah berburuk sangka, cuma terkilan dengan sikap bapa macam aidil ni. bila berkait dengan isu anak, jarak dikatakan pemisah dan kenangan masa. tapi sempat lagi menunaikan umrah dalam masa yg sama ko nflik nafkah anak masih belum selesai. semoga lepas pulang dari ibadah, dibuka hati aidil utk melunaskan tuntutan nafkah dan curahkan kasih sayang kepada anak.

      0

      0
    • Olga says:

      PATOT LA LIAT NAK BAYAR NAFKAH,KUMPUL DUIT NK G UMRAH *BERSANGKA BAIK

      0

      0
  2. miss mong says:

    cantik gak Zarema bila pakai tudung

    0

    0
  3. nok gebuzzz says:

    kalau berubah bagus la,jgn masih ada cerita pasal duit nafkah……kalau setakat berubah utk tunjuk kat org n sbb nak ttp mulut org ,tapi bila balik perangai masih sama……apa cite….kan!!

    0

    0
  4. sentap says:

    alhamdulillah terpilih menjadi tetamu Allah. semoga menjadi muslim dan muslimah yg bagos. aidil, semoge menjadi suami dn ayh yg baek. sayangi ank2 anda dan lakukan tgjwb anda sbg bapa. zarema, semoga menjadik istri dn ibu yg baek dn solehah, sile baling pinggan mangkuk skiranyer aidil gagal mnunaikan nafkah ank2 :) (just kidding).. saya nak doa yg baek2 je

    0

    0
  5. Cheerleader Kelate says:

    ade ke orang gi umrah laki bini peluk2 gitu??????

    0

    0
  6. HukAloh says:

    Nampak bahagia dia dlm gambar2 ni. Baguslah…

    0

    0
  7. hana says:

    kalau tak kawen dengan orang kaya, mesti aidil tak gi umrah kan. nafkah anak bulan2 pun tak mampu tanggung.

    harap dia berdoa kat sana supaya tak dapat anak. nanti nek zarema dok beranak, si aidil komplen pulak susu, pampers segala mahal.

    0

    0
  8. fateha says:

    nok gebuzzz says:

    July 1, 2014 at 11:47 am

    kalau berubah bagus la,jgn masih ada cerita pasal duit nafkah……kalau setakat berubah utk tunjuk kat org n sbb nak ttp mulut org ,tapi bila balik perangai masih sama……apa cite….kan!!

    TAK PAYAH LA NAK JUDGE ORG…KAU TAU KE APA YG DIA LALUI KAT SANA, DOA DIA DAN ALLAH? KAU YG BERTEPEK KAT SINI MENGHAKIMI ORG LAIN TU PATUT PIKIR SKIT DOSA KAU. DIA KAT TANAH SUCI KAU PULAK KAT SINI MENGATA. BODOH LA BACA KOMEN2 BANGANG MCM KAU.

    0

    0
    • chronicz says:

      mak aiii garang nyer dikkk…

      huhuhu

      adik fateha,
      salah ke “nok gebuzz” nak cakap macam tu.. kalau ye salah pun, jangan la sampai nak meroyan dikk.. aidil ke tanah suci tu bagus, dah rezeki dia nak sampai ke situ ye tak? tapi… kan lebih elok kalau sebelum dia pergi, dia settle kan dulu apa yang patut.. bah kan benda tu perkara “wajib” lagi kaannn…. wajib tu kena buat, tak buat dosa kaann?..

      chill ya adik fateha.. selamat berpuasa!

      0

      0
      • saya says:

        Btul tu yg wajib diwajib kena srttle kan utang ke ape ke dan
        Seblum pergi ke tanah suci kena kasi cukup harian untuk anak2.
        But kita tak tau kan mayb dia dh settle kan smua keape..

        0

        0
    • someone says:

      Fatehah:

      Mcm pengawas sekolah plak ko ni kan.. kalau ko taknak serabutkan otak ko dgn komen2 bangang, sila jgn buka blog gossip. Lg satu c nok gebuzz tu x da pun menjudge c aidil.. dia cuma mengingatkan aidil spya benar2 la berubah even selepas pulang dri umrah.. awak ni mesti spesies budak kdu damansara yg tak berapa nak bijak tu.. kbai..

      0

      0
    • miss ynwa says:

      adik fateha budak tingkatan baru nak up, batak dapat internet kerjanya maki jewwww…geng2 KDU meroyan, mahappkan laaa diaaa yaaaa bulan2 puasa ni (adik fateha tolong sikit mak kat dapur tu siapkan juadah berbuka lepas asar nanti ye)

      0

      0
    • NANA says:

      Adek fateha ni fan sgt kot tu yg marah kalo org kondem…

      0

      0
  9. lisa says:

    fateha .. yg kau sentapp siot apehal .. kau kerabat mona fendi kee ..

    0

    0
  10. nnn says:

    Harap tak lupa lah doa untuk anak-anak.Walaupun tak dapat bawak sama.Uhukks.

    0

    0
  11. gilossslah says:

    batal pose aku stress nya pasal nk jawab soklan math ko ni nara oiii…

    nampaknya tak sempat RITA bertempik… peminat dah meroyan dulu..
    doakan yg baik2 sudahlah..
    dah bini dia.. ada waktu yg tak haram sukati lah nk peluk pun.. apa ke banggang lah soklan

    pasal nafkah – yg masuk neraka dia.. yg ke syurga pun dia toksah nk nilai lelebih sgt..

    0

    0
  12. Cahaya Borneo says:

    puih..muka istri nya cam MONA FENDI.. suami nya pulak perangai ular-putar belit-kegatalan moga dpt pentujuk kat sana…cari simpati murahan..”HOPE YOU TOO BURN IN HELL”..

    0

    0
  13. Melati says:

    Kalau dah Macam David Bechkam gan Katak ..pergi maner2 pun tetap samer…..

    0

    0
    • MIRA EDORA says:

      tolonglah Melati
      jgn samakan player Malaysia dgn Beckham,CR7,Messi ke
      jauh panggang dari api tawww

      0

      0
      • melati says:

        Mira Edora..saya maksud kan si Zareema tu perasan macam Victoria…Asyik bergambar gan Aidil tu macam Aidil tu Tuhan dia …..tapi faham lah Duit punya pasal yg lelaki ni Katak pun katak lah…hehehe

        0

        0
  14. ramleeposmen says:

    Fateha dll. Selamat Berpuasa.

    0

    0
  15. Two-Cent Thoughts says:

    Umrah v Children Maintenance

    0

    0
  16. cenot says:

    Ko pegi umrah itu hal ko lah! Nafkah anak ko selesaikan cepat, ckp besar mampu bayar, jadi selesaikan aje la tak payah byk pusing. Tak de rita nak meroyan lagi. Nafkah anak tu WAJIB DI BAYAR!

    0

    0
  17. chacha says:

    to fateha
    yang ko emosi ni kenapa..ko ni mesti keturunan puak2 zarema kan hihi…btw apa yang nok gebuz tu cakap ada betol nyer..chill la dik jangan nak meroyan sebab isu2 macam ni hahha..

    0

    0
  18. siput gondang says:

    xde gaye g umrah langsung……cam g hol jer… ker..xkhatam kursus…

    0

    0
  19. Anonymous says:

    Mereka nak doa dapat anak kott.. Takut Aidil asek ingat yang anak Rita tu yang nak
    berdoa tu.

    Tapi susu tak lepas kau Aidil. Macam mana. Nanti di sana kalau termimpi minum banyak ayer susu…Balek cepat cepat bayar ho. Itu hak anak2.

    Sorry Zarema. I hope di sana ada internet access jadi you all bole lah buka apa yang
    ada di BN.

    0

    0
  20. Anonymous says:

    Skeali Aidil ckap Zarema yang belanja ongkos g Umrah.

    Sebab nnti balek mesti kena hangg dengan Lawyer Rita. Case tak dapat turund dah
    kena saman.

    0

    0
  21. Anonymous says:

    Skali Aidil ckap Zarema yang belanja ongkos g Umrah.

    Sebab nnti balek mesti kena hangg dengan Lawyer Rita. Case tak dapat turund dah
    kena saman. Kenapa tak nak ikut macam Ashraff Muslim. Share anak sama2

    0

    0
  22. Anonymous says:

    Mesti zarema yg nk sgt post kan gambar2 ni supaya Rita tgk n Sakit hati lg…selepas statement Rita hari tu mesti zarema sengaja buat semua ni supaya Rita bertambah bengang…krn zarema mesti ingat Rita keluarkan statement tu krn cemburu dan nk kan aidil lg…so Utk menambahkan kemarahan Rita dia pun post la semua ni supaya Rita tgk dan keluar statement lg…maka nmpk la Rita yg semakin jahat…kalau kta di tempat Rita pun pasti bengang kot.nafkah ank2 dan nafkah Rita sendiri as a wife sebelum cerai tu tak settle2… Dkt mahkamah pun tak muncul2… Entah nk bertangguh sampai bla..hari tu berlagak kata gaji dia lbh dr cukup nk bg kat ank…so y nafkah yg lama pun masih tak di jelaskan? Zarema pula Sedaya upaya nk tunjukan dia tu baik dan hapi dgn aidil …zarema pandai dia serang Rita Dlm Diam …bagusla kalau hapi …krn hapi ke tak Hanya u dan aidil je tau

    0

    0
  23. faezah ngilai-ngilai says:

    bini safee salee gambar 1st tu aku tgk dah macam Lan Pet Pet pakai tudung miahmiahmiah

    0

    0
  24. ain suzana says:

    mgkin perbelanjaan umrah bukan dari aidil. Wallahualam. baik aidil atau rita…semoga Allah memberi pedoman kepada mereka utk menyelesaikn isu2 di antara mereka. Ameen.

    0

    0
  25. Dayus says:

    Hrp2 dpt brsihkn dri /pringatan pd Aidil ttg
    tnggungjwb pd ank2.jgn hngat2 tahi ayam je.
    hrp g umrah ni bukan niat nk show off ye walupun
    duit bini.

    0

    0
  26. hot says:

    percutian pemain bola sepak yg kelaut jer level bersama isteri2 baru.. nafkah anak belakang kira..harap2 nanti kat sana tak lemas dgn air susu..

    0

    0
  27. kudos says:

    udah letew…
    sapa kite nk hukum dia? bg nafkah ke curang ke..itu antara dia ngan Allah… jgn jd tukang seebuk duk mcanang dosa org….padehal dosa sendiri buat2 tk nmpk…

    0

    0
  28. Kak Limah says:

    Masa akak pergi dulu…tak sempat nak posing posing ambik gamba camni..kena jeritlah ngan guard Arab yang ada kat situ sebab dulu2 tak boleh ambik gamba sangat…curi2 ambil pun rasa bersalah je…Sekarang ni tak sah kalau pergi Mekah dan Madinah tak ambik gamba n letak kat FB. Selfie kat Kaabah pun dah banyak…perubahan masa..

    0

    0
  29. aisah says:

    La ingatkan makcik rewang mane begamba gn aidil dalam bas tu..rupenya mona fendi..lepas rita kuakan statement ritu aidil mengadu macam2 tibe2 pegi umrah..dasat la mona fendi ni sycho dalam diam..eeee…geli nengok

    0

    0
  30. iza says:

    Semacam je aku tngok si zarema ni..takott

    0

    0
  31. erm.. says:

    sekurang2nya dia dijemput Allah untuk kesana..yang kt cni hanya tahu mencemuh jek..xkire bulan pose ke x..haishhhh..ibadat seseorang jangan dipertikaikan..macamnae die dapat duet nk pg..walaupun xsuke tp bulan pose nie kan..simpan la komen2 anda tue sume..ape yg dia terima di sana hanya Allah S.W.T jek yang tau..hal rumah tangga die biar die selesaikan..banyak plak hakim xbertauliah kt cni..xtakot ke kene crik Aidil nie nnt sbb nk minx maaf banyak sgt mengata..jom kite renungkan..

    0

    0
    • Anonymous says:

      Hahahahah dijemput Allah..
      Pandai statement kau yg memandai mandai ni..

      0

      0
      • erm.. says:

        kesian..mesti ko blom pg sane kn..belum DIJEMPUT ALLAH..hehehe..tue sebab xtau..erm..hehehehehehehehehehehehehehe..

        0

        0
  32. Sonic Gurl says:

    si zarema pkai tudunggg…alaaaahaiiiii…asal boley je lilittt…cam makcik2 plakk..xstyle langsungggg….hahahaha

    0

    0
  33. ozy says:

    Baru je mkn sbelah meja depa..zarema ni senyum pon x mau..haha

    0

    0
  34. mona fendi says:

    muka zarema ni peliklaaa…menakutkan..tp aritu mcm lawa…kluakan susuk dulu sebelumg umrah ke apa?..opsss….ape pun aidil…Nafkah anak tu penting..jgn main lepas tangan je..kata aritu BERLAKON sebab minat bkn sebab xcukup duit bayar nafkah anak kan??so apa yg dituntut tu bayarlah sebab MAMPU kan?..jgn nanti dah ada anak baru dgn isteri baru terus xcukup duit pulak…tp xpe zarema keluarga kaya…apedehal…

    0

    0
  35. […] (9 GAMBAR)Aidil Zafuan & Zarema Zainal Tunaikan Umrah (57) […]

    0

    0