Written by AbangNara | December 27th, 2013

Seronoknya melihat kemesraan dan keromantikan pasangan suami isteri, Siti Nurhaliza dan Datuk K. Walaupun sudah lama berkahwin, masih nampak seperti pengantin baru. Inilah yang kita mahukan. Sememangnya bercuti bersama keluarga akan dapat mengeratkan lagi hubungan silaturahim sesama kita.

siti dan datuk k cuti phuket

Percutian Datuk Siti ke Phuket ini turut ditemani oleh anak-anak tirinya. Seronok Abang Nara melihat aksi mereka bermain jet ski. Nampak macam profesional. Abang Nara bab-bab air ini cuak sikit kerana pernah melalui pengalaman lemas satu ketika dahulu. Hehehe.

siti dan datuk k cuti phuket

Semoga percutian keluarga Datuk Siti dan Datuk K ini meninggalkan memori indah buat mereka semua. Lagi beberapa keping gambar dengan membaca artikel ini sepenuhnya.
doublestemcellP.S: Double Stemcell adalah satu produk yang sedang hangat di pasaran. Salah seorang penggunanya tak lain tak bukan ialah Datin Umie Aida. Patutlah nampak cantik berseri-seri je. Produknya memang berkualiti, harga berpatutan dan jenama yang semakin dipercayai ramai. Layari Facebook DoubleStemCell untuk mengetahui informasi lanjut mengenai produk yang awesome ini.

siti dan datuk k cuti phuket
siti dan datuk k cuti phuket
siti dan datuk k cuti phuket
siti dan datuk k cuti phuket
siti dan datuk k cuti phuket
siti dan datuk k cuti phuket
siti dan datuk k cuti phuket

81 responses to (9 GAMBAR)Siti Nurhaliza, Datuk K & Keluarga Bercuti Di Phuket

  1. mayo says:

    wahhhhh best nya…romantik dato K dengan dato CT!!!

    0

    0
    • kamariah says:

      semoga bahagia hendaknya..

      0

      0
      • Neelofa says:

        biasa je, tak sweet pun..
        klik me..

        0

        0
        • Olga says:

          Muka masam selalu Datuk Kay….relaks la sket. Asyik kontrol macho je. Podahhh…

          0

          0
        • Selamat Bersara says:

          Kisah keagungan Siti akhirknya akan dialmarikan sebaris dengan artis2 seperti Saripah Aini, Uji Rashid dan Shila Mambo.

          Sepi akhirnya…….krik krik krik.

          0

          0
        • SimpliJemah says:

          wow, bestnyer hidup. selalunya orang2 yg bercuti cenggini adalah golongan jutawan/millionaire. akak ni, nak beli petrol pun pikir dua kali bedah hoi.
          ya, malaysia boleh. :(

          0

          0
      • Fahrin Ahmad says:

        so sawit, sesawit sawitnyaa….
        klik me pliss..

        0

        0
        • Lembu Gemok says:

          Datuk Kay naik kapal layar. Fahrin Ahmad naik sampan je. Itu pun karam ditepi sungai.

          Hahhahaahaha…

          0

          0
      • Wawa Zainal says:

        cantik giler nak mampus
        cermin mata siti tu…

        0

        0
      • Aaron Aziz says:

        semoga berbahagia dan selamat menyambut hari raya aidilfitri!

        0

        0
      • Olga Ngok says:

        Dia ada semua, suami, kecantikkan, bisnes, karier yang berjaya, kaya, ternama, terkenal, piala kemenangan berlonggok-longgok sampai tak muat gerobok dan masih muda tapi satu ajer belum ader iaitu ANAK. Adakah ini dugaan Allah?????

        0

        0
        • ctlover says:

          olga ngok….

          kau ada apa? bengong…sebelum tanya pasal org, cermin diri sendiri dulu..apa yang ada haahh?? blewkkk..buat malu je ngok.

          0

          0
        • aku says:

          bab anak ne jgn dipersoal..suma tu rahsia Allah.suma tu rzeki dari DIA..sapa la kta ne nak persoalkan nya..dear alga ngok..saya xtau awk ne laki ke perempuan atau dah kawin ke belum..tapi bila anda brada dii tempat orang yang xda anak lg bru anda tahu peritnya suma ini. so jga la lidah. skrg ne Allah byar cash. cepat dan lambat je. Wassalam

          0

          0
        • Anak says:

          Olga Ngok tu tak kutuk si superstar Dato Ti pun so tak payahlah nak berdebat pasal statement dia.Betul dia cakap Dato Ti ada semua cuma Allah sedang menduga dia tak ada anak skarang.Not now maybe later dia dapat rezeki anak we never know.So masing2 jagalah lidah sebelum kutuk orang lain punyer statement macam ‘Aku’ cakap nanti Allah bayar Cash termasuk si ‘Aku’ tu.

          0

          0
        • utk olga ngok says:

          Anak tu bukan nye mcm anak patung bleh beli kat kedai..kalu xde rezki nak wat camne..bukan x mencuba..mcm sy ni haa..sedara mara n org keliling semua suke dok tanye nape xde anak lg..kecik hati kalu dgr org tanye mcm tu..kami dah berusaha..mcm2 cara dah..berubat, berurut, mkn ubat..asal ade org suggest kami buat..tp sy tahu Allah tu Maha Adil dan Maha Pemurah.. mungkin rezki sy kurang dari segi anak tp mewah dari segi lain.. tiada insan sempurna di dunia.. kadang2 org lain x fikir soalan2 mengenai rezki tu amat sensitif..

          0

          0
        • maria says:

          Allah lebih mengetahui kenapa dia beri anak atau tidak beri anak pada seseorang itu..dan itu bukan urusan kita untuk fikirkan..ada anak atau tiada, kita wajib bersyukur pada Allah sebab banyak lagi nikmat lain yg kita nikmati..Allah beri kita bernafas utk hari ni pun dah tak terkata nikmatnya..so, tak payah fikir dan komen benda bukan2 hingga boleh menimbulkan fitnah.

          0

          0
        • Utk Comments @ 9.52am says:

          Kau tak reti ker si Olga Ngok tu tak kutuk pun Dato Ti tak ader anak. Dia cuma cakap Tok Ti ader semua cuma tak der anak & adakah ini dugaan Allah kepadanya? Maner dier ader kutuk Tok Ti kesayangan kau tu.Yg kau nak terlebih-lebih sensitive & emotional apasal.Aku pun tak der anak tak der-lah aku tersentuk dgn comments Olga Ngok.

          0

          0
        • cit cot says:

          sabarlah olga ngok. ramai jugak yg bodoh macam anak nurul tu main sembur org aje. phuii

          0

          0
      • Baby AA says:

        untung dapat sugar daddy kaya. rasa cemburu pula.

        0

        0
        • saya says:

          tak plu pun suami kaya ke apa…dato siti mmg dah kaya… kot2 kaya lagi dr laki dia. smga dia berbahagia selalu dan dikurniakn rezeki cahaya mata. amin.

          0

          0
        • kak sepah says:

          Dia dah kaya sebelum dia kahwin dengan Datuk K…..

          0

          0
    • sayasukaawak says:

      So sweet~
      Kita sama2 doa semoga dato k & ct dpt menimang cahaya mata..

      0

      0
      • nida says:

        Kadang-kadang kite tak tau penentuan Allah macam mana. Kite hanya mampu merancang. Tapi kalau Allah tak bagi lagi, kite perlu fikir positif. Mungkin ada hikmahnya bile Allah tak bagi sesuatu yang kita nak tu.

        Macam ade satu parent (diceritakan oleh abah saye) diorang nak sangat anak. Suami isteri mane yang lepas kawen xnak anak. Mesti nak anak. Tapi Allah xbagi2. Dah macam2 dorang usaha. Sampai satu ketika dorang azam nak pegi doa depan kaabah. Mintak sangat2 nak anak.

        Alhamdulillah, dengan keizinan Allah, akhirnya isteri die mengandung. & ditakdirkan anak dia ni sangat bijak. Peperiksaan flying colors. Tapi juga ditakdirkan anak diorang ni ada kecacatan pada penglihatan. Penah dengar tak penyakit Glaukoma. Pencuri penglihatan secara senyap.

        Bile rujuk doktor rupe2nya isteri dia tu adalah pembawa talasemia. & hidup anak diorang tu pon xlame. So diorang dah mintak, Allah dah bagi. Tapi macam tulah.

        Lepas daripada tu dorang bela anak-anak yatim. Dengan cara menyara hidup dorang. Beri makan minum, taja persekolahan. Alhamdulillah dorang bahagia dan boleh menerima ketentuan Allah sekarang.

        So kite kene terima lah ape2 pon yang Allah dah tentukan untuk kita. Tapi usaha kene ade.

        0

        0
    • apa pun tak bley says:

      Korang perasan tak muka siti berjeragat..? ke mata aku yg kero..?
      Tapi mmg betul la muka dia berjeragaatttt……!!

      0

      0
  2. narareader says:

    Semoga Berbahagia dan ceria-ceria selalu Datuk K dan Datuk CT.

    Psstt: Oklah, anak-anak teruna datuk K semua handsome belaka.

    0

    0
  3. isteri orang says:

    CT I LOVE U..!!

    0

    0
  4. kak anon says:

    bestnyerrrr…. romantik ok…

    0

    0
  5. DIRA ABU ZAHAR says:

    GAMBAR YG PEGANG GAJAH TU SITI X PAKAI TUDUNG. JUST LILIT SELENDANG DI LEHER. NAMPAK SEDIKIT CUPING TELINGA.

    0

    0
    • MAK JEMAH says:

      BEGITU SEKALI TELITINYA MATAMU UNTUK MENGUNDANG KONTREBASI.. HEHE.. KELAKAR.

      0

      0
    • lin says:

      mata ko tu jaga la sikit DIRA ABU ZAHAR.. asik la mencari slah org…

      0

      0
    • tudung biru says:

      tak yah la nak ngata sangat kalo diri tak sesempurna mana….huhu

      0

      0
    • Maher Zain says:

      Suka sgt cari salah orang akhirnya makan diri sendiri… Tak kisah lah ko pakai Username palsu ke Original ke apa ke tapi ko akan terpikir sendiri apa akibatnya cari salah orang lain dan akibatnya… Dira2 abu2 Zahar2 ~

      0

      0
  6. Safiyyah Hanzalah says:

    saya x jgk minat sgt apatah lg mengikuti perkembgan ct ni.. tp still kesian gak sbb belum ada rezeki anak walaupun dah lama kahwin.. cucu dah ada.. msti ct ada jgk rasa tertekan sbgi seorg wanita

    sbr jer la ye wahai ct.. teruskan mencuba

    0

    0
  7. JambuSangat says:

    Datuk K dan Datuk Siti kami sentiasa mendoakan datuk sentiasa happy dan dikurniakan zuriat di masa akan datang..ameenn..

    0

    0
    • fendimendi says:

      alahhhh x yah la nak sebok kesiann kan depa ni xda anak..kita ni lagi kesiannnn duit asyik habis bayar cukai bayar minyak..makan catu2..nak naik kapal besar2 mcm ni pon dalam mimpi je laa…lantak dia laa..dia kejar duit, dia dapat apa dia nak kan? tido la atas duit tuuu

      0

      0
  8. sofea jane says:

    alahai…..ct tunjuk bahagia jer tu…hakikatnyer datuk k wat hal kt blkang dia…sian ct…

    0

    0
  9. rezki di mana2 says:

    rezki Allah ni pelbagai…jadi jgn jadikan isu anak tu sbg perkara utama…moga mereka dipermudahkan nanti…kdg2 pernah tak kita fikir kenapa Allah mengurniakan dia jodoh dgn lelaki yg sudah punya anak??? emm…inilah rahsia rezeki Allah yg tak dpt diduga oleh hambaNya.

    0

    0
    • ddd says:

      setuju,,

      kadang2 xde anak tu lebih baik drp ade anak ygmulut jahat mcm yg reramai kejenye maki org , pelekeh org je kat sini

      0

      0
    • cawan polisterin says:

      rezeki setiap orang lain-lain
      mungkin dia ni lebih kat harta,tp kurang kat anak..
      ade org yg sbaliknye…
      cume kita perlu berusaha ke arah itu,,,~~~

      0

      0
  10. enter says:

    kalau banyak duit mcm ni la… :( best sgguh kehidupan.. :( lgi …

    0

    0
    • kikilala says:

      bercuti gaya org mewah beginilah
      dgn yatch mewah
      hebat!
      semoga hidup kalian bermanfaat

      0

      0
      • Koko says:

        cemburu tandanya dengki….melayu..biasalah.

        0

        0
      • lily says:

        kikilala, yatch mewah tu boleh sewa la.. 8 jam plg mahal pon rm 15000.. kalau nk diikutkan datuk k n ct, dorg ley bercuti 5x ganda lg mewah dari yg dorg ada ni.. tp aku tgk gmbr ni biasa2 je.. xde lah menunjukkan kemewahan sgt kalau nk dibandingkan artis2 lain..

        anyway, aku sgt respect dato’ ct.. dia xde la nk amik gmbr dlm flight MAS menunjuk dia naik business class.. dia amik gmbr kat air asia je (walaupon aku tahu dia akn naik business class).. bercuti pn xde jauh2.. g phuket je..sejam perjalanan

        0

        0
  11. peanut says:

    org tua2 kata, klau pakai susuk byk syaratnya. salah satunya, x leh ada anak. kalau ada ank, maka susuk tu akan memakan diri sendiri…uols rasa datuk ct ni pakai susuk buloh perindu ke?

    0

    0
  12. KAK YONG says:

    besarnya uollss peha dato cietieee….ouwwwww :O

    0

    0
  13. apa pun tak bley says:

    Korang perasan tak muka siti berjeragat..? ke mata aku yg kero..?
    Tapi mmg betul la muka dia berjeragaatttt……!!

    0

    0
  14. syuhhhh says:

    ak penah bc dlm majalah mane ntah ct die suke minum air nenas breakfast kut. ley jd tu susa nk peknen.

    0

    0
  15. nok gebuzzz says:

    wow…seronok nyer jadi org kaya…mau bikin apa smua boley….asik bercuti jer la,hei…nak p yg dekat pon x tercapai..

    0

    0
  16. aku menulis says:

    gemok gemok nya anak jantan atok k
    hmmm byk sangat makan tuuu
    yang dah habih belajar tu, tak keja ker? ker keja mengperabihkan duit jer???

    0

    0
    • melah suka kucing says:

      jealous ke ?? kau ni mesti makan sikit kan sebab tak cukup makanan kat rumah, aku tengok anak tok K tak ada lah gemuk mana, hensemnya lagi adalah

      0

      0
    • Anum says:

      Kalauperabos pon bapak die punye, lantak lah

      0

      0
    • rosli says:

      dia buat keje apa tak kan nak bagi tahu kat kau….kau tu sape ?
      biar lah dia guna duit bapak dia pun…tak kan kau nak suruh simpan duit tu buat harta karun plak.. time hidup ni lah nak guna pun…kalau dah mati tak guna dah duit tu semua

      0

      0
    • cacingtanah says:

      soalan bodoh ke tu? tok nenek belah bapa dia, bapak dia dan mak tiri dia ada empayar perniagaan..bermacam2 jenis biz mereka ada..perlu ke anak2 Dato K sebut kerja di mana etc? dan kalau pun dia tak mahu kerja dulu, kau sapa nak pertikaikan? lantak dia laa..bukan dia mintak makan dari kau..

      0

      0
  17. Anonymous says:

    jauhnyer pegi buat anak….

    0

    0
  18. nanana says:

    Aku baru balik dari phuket. Kenapa kita tak jumpa siti ? ='(

    0

    0
  19. Anonymous says:

    Sebab tu la Tuk Ti sanggup runtuhkan rumahtangga orang. Sanggup lawan cakap mak bapak asal dapat kawin orang tua kaya raya. Yang penting dapat hidup mewah….semua 1st class. Kalau Tuk Ti kawin orang biasa boleh ke merasa semua tu.

    0

    0
  20. ikan says:

    aihh ni la rupenye org kaya bercuti. seronok je rupenye.

    0

    0
  21. anakmami says:

    org kaya kdg2 diuji dgn xde anak, i2 bahgaian masing2la…
    yg penting jgn berhenti berusaha…nak anak ke,nak kaya ke,sume usaha k!

    #by the way, kalo aku kaya ,lalala (sambil nyanyi lgu awi rafael ft altimet ;)

    0

    0
  22. Kak Mala says:

    Lepas ni mesti dengar berita Tok Ti pregnant…

    0

    0
  23. Anonymous says:

    Setakat g Phuket bercuti xde la mewah pon….prtukaran mata wang pon xde la jauh beza…aktiviti water rafting sapa2 pon leh wat….naik pon air Asia je alahai korg ni jeles lebih nieh

    0

    0
  24. kak piah says:

    tok k ni semenjak eksiden dah tak hensem dah…body nampak layur je macam sayur…

    0

    0
  25. Anonymous says:

    Ct lebih beruntung dari aku. Next year aku dah 40. Tak kahwin lagi.

    To Ct dan semua, setiap manusia ada rezeki masing2.

    Kita doa sama2 yea

    0

    0
  26. Miss Jan says:

    well..korang semua dah lupa ker..yg si senduk siti ni perampas keluarga orang..perampas laki org..pastu buat2 innocent..menyampah dasar perempuan jahat..inilah manusia yg depan baik tapi hati jahat

    0

    0
  27. Anonymous says:

    Miss Jan aku salute kat hang. Boleh tau hati dato ct jahat. Surah mana hang refer sampai dapat ilmu yang lebih dari nabi

    0

    0
  28. sue says:

    Saya bukan Fan Tok Ti. Dulu suka tengok dia je sebab comel. Tapi bila dia kawin dengan orang berumur saya terkejut jugak. Jauh sangat beza rupa nya. Sekarang Nampak tak jauh beza sangat pun. Dia pun dah makin berisi. kecomelan tu dah takde. Sorry :) Tapi saya suka tengok kebahagiaan dia. Dulu saya kesian kat ex-wife Dato K. sebab Tok Ti punya syarat memang tak nak suami orang kan! so kena lah diceraikan. Tapi dia orang kan dah berbaik sekarang ni. Anak-anak tiri pun macam dapat menerima Tok Ti. Doakan yang baik-baik je lah. Jodoh maut tu kita tak tau. Kita merancang Tuhan yang menentukan.

    0

    0
    • 23145621 says:

      Jgn buat cerita sendiri & mengaibkan org..Kawan saya antara rakan baik pada Tengku Zawiyah Tengku Izham & atas sebab kerjanya yg membabitkan hiburan dia juga rakan kepada Siti Nurhaliza. Siti mmg takde kaitan langsung dengan retaknya rumahtangga Dato K dan Tengku Zawiyah dulu. Mereka mmg dah tak sehaluan lama sebelum Dato K berkenan dengan Siti & berkahwin. .

      0

      0
  29. saja saja says:

    u know, aku sometimes sedih tgk ramai orang dislike some comments yg baik pasal siti. Korang sedar x siti tu dah sgt banyak sumbangan dier dkt industri muzik malaysia? merata benua dah dia buat persembahan time zaman awal 2000-2010. cume x der pendedahan media massa yg meluas mcm skarang. and kalau nk diikutkan, banyak sebenarnye sumbangan dier pada mayarakat kite sendiri. masjidnyer, ada badan kebajikan sendiri lagi. people, jgn la camni. sian dowh dier korang wat camni. at least hargai sikit dier kot.haih

    0

    0
  30. […] (9 GAMBAR)Siti Nurhaliza, Datuk K & Keluarga Bercuti Di Phuket (78) […]

    0

    0
  31. […] (9 GAMBAR)Siti Nurhaliza, Datuk K & Keluarga Bercuti Di Phuket (79) […]

    0

    0
  32. […] (9 GAMBAR)Siti Nurhaliza, Datuk K & Keluarga Bercuti Di Phuket (80) […]

    0

    0