Written by AbangNara | February 26th, 2012

Ramai yang tertanya-tanya betulkan sebelum majlis pernikahan berlangsung, keluarga Lisa telah mengadakan majlis khatam Al-Quran dan mandi bunga. Jawapannya ialah memang benar majlis tersebut telah berlangsung. Terima kasih kepada Pretty Peektures yang telah sudi berkongsi gambar-gambar ekslusif ini. Untuk makluman, Pretty Peektures merupakan jurugambar rasmi untuk majlis perkahwinan Yusry dan Lisa Surihani.

lisa dan yusry

Beberapa keping gambar lagi sekitar majlis pernikahan Yusry dan Lisa Surihani daripada jurugambar rasmi mereka, Pretty Peektures dengan membaca entri ini sepenuhnya. Ucapkan terima kasih kepada Pretty Peektures dengan LIKE Facebook Pretty Peektures.

lisa dan yusry

lisa dan yusry

lisa dan yusry

lisa dan yusry

lisa dan yusry

lisa dan yusry

lisa dan yusry

lisa dan yusry

72 responses to (9 GAMBAR)Sekitar Majlis Pernikahan Lisa Surihani Dan Yusry Daripada Pretty Peektures

  1. zueragone says:

    cantik

    0

    0
  2. mira says:

    cantik..aku rasa kalau nikah pakai tudung akan lebih cantik..sudah aku tengok ana raffali pakai tudung terasa lah lagi jauh eloknya gaya ana raffali tu..ini komen je..

    0

    0
    • lobak masin says:

      setuju ngn awk mira…kan lebih manis bertudung…at least hormat la mjlis nikah tu..lisa pon sweet, klu bertudung mesti bertambah sweet..dapat pahala jugak (klu ikhlas) … :D ..ape pon sntase dakan yang terbaik untuk yusry n lisa…semoga bahagia ke akhir hayat… amin…

      0

      0
  3. miss holley says:

    mmg muslim kawin mesti ada mandi bungakah?

    0

    0
    • ms nana says:

      dh mandi bunga pn nmpak cam biasa aja..

      0

      0
      • zee tee says:

        mandi bunga mmg digalak kan oleh islam sbb bunga ada auranya. tp kena lah cara nya spt dilakukan ditmpt tertutup dan bukan utk ditonton olih bukan muhrim. Wallahualam

        0

        0
    • nana says:

      miss holley, mandi bunga tu tak ada pun dlm Islam. itu adat melayu yg konon tujuannya menambahkan seri dimuka tak kisahlah samada orang yang mandi pengantin atau bukan.

      0

      0
      • iye ker..?? says:

        si Lisa tu mandi bunge sebab nak naik seri ke atau nak tolak bala takut senasib macam Erra Fazira dulu?

        0

        0
  4. kalau brhijab time akad nikah kan bagus lg nmpak suci takla pada pakaian je nk nmpk suci.anyway congrat,hope bahagia hgga kealm syurga.

    0

    0
  5. Ayu says:

    Macam same pulak muke Lisa ngan Ana. Tapi different.

    0

    0
  6. meeradriana says:

    comel jer tulisan mia sara..

    0

    0
  7. i love lisa says:

    lisa tetap lebih lawa dan famous dari ana…dapat suami yang tak panjang rambut (tidak menyerupai wanita)..

    0

    0
  8. lemon says:

    nabi pun berambut panjang sedikit:),tpi btullah tu org tgur..pakai tudung lebih elok.kan nk memulakan hidup baru dgn penuh berkat:)seeloknya sentiasa pakai tudung..yusri perlu didik lisa..sebb yg akan menanggung dosa lisa lepas nih adalah yusry..ckup2 lah ayah lisa dl kubur pendpt seksaan sbb anak dia tk bertudung.nauzubillah

    0

    0
    • ffbeauties says:

      Seeloknya tak perlulah menyebut ayah Lisa mendapat seksaan dikubur. Sebaiknya doakan yang terbaik pada mereka yang meninggal. Wallahualam.

      0

      0
      • hmm says:

        kalau tak sebut, orang tak tahu..sebab memang banyak orang jahil pasal benda ni…bukan tujuan nak aibkan..tapi benda dah betul..n dah nampak sah2 aurat tak ditutup…jadi perlu tegur…dan supaya orang lain juga boleh ambil iktibar..kita semua memang tidak sempurna dan tidak pernah lari dari melakukan dosa..jadi tak kiralah sape pun, apa yg perlu ditegur, tegur…

        0

        0
    • lemonbongok says:

      lemon, ko yakin ke ayah kau pun x diseksa di kubur sbb dosa kau? nak mengata org biar berlapik! ayah kau x ajar ke? ayah kau la yg tanggung dosa menghina org kau ni tau x? nak sebut2 bapak org dh meninggal mcm kau hebat je!

      0

      0
  9. jannah says:

    awat lah gelap sgt dewan nih, kalo lighting terang skit kan cantik gambar…
    mljs kahwin ana dlm masjid pun lg cantik gamba dari kawin dlm dewan yg mahal nih.. mbazir duit…

    0

    0
    • fanabangnara says:

      Hahaha.gambar ni nampak gelap sebab dah edit.bukan dewan tu gelap.

      Adoyai.

      0

      0
    • matahari says:

      apenye yg membazir duit?
      cthnye caterer sume tu kan berbayar. so tu rezeki caterer tu lah. bukan dia campak rm500k kat dlm kolam pon. tu baru la betul membazir. tetap belaku jual beli kat majlis ni kann. rezeki designer, hotel marriot tu sume etc.

      hhhh x paham aku mentaliti kebanyakan pengomen2 kat blog nih. mulut tu nak mengatee je keje tambah dose. pastu ckp pasal agama bukan main hebat lg lol

      0

      0
  10. Inn says:

    aku minat lisa cuma lebih suka tengok ana rafali..perkahwinan mereka lagi simple..

    0

    0
  11. bbb says:

    wedding ana raffali tenggelam gara2 sama minggu dengan wedding lisa. lebih ramai search wedding lisa drpd ana raffali. accept that ye!

    0

    0
    • matahari says:

      yes u r rite. depa ni suma jeles ngan lisa, padahal depa bukan minat ngan ana rafali pon haha.

      hangpa ni semua x abes2 lg issue seri lisa? jealous much?
      ok la kalo nak ckp pasal bagusnye ana rafali tu pakai tudung, tp dia x menutup aurat pon. ketat mcm nak koyak baju dia. tebonjol dada. dgn pakai inai kat tangan lagi, kan ke dah haram pakai inai mcm tu? so apa beza dia ngan lisa? lawak la korang ni semua.
      korang ni byk yg hipokrit nih. haish

      0

      0
      • aku suka cakap cakap says:

        dulu msa ana menang AJL, diorang semua nee lh yg kutuk berabis,
        skang nak menangkan ana, hahaha. manusia kn?

        0

        0
  12. pink pink says:

    aku bkn bias tp mmg btl la lbh sesuai klu lisa bertudung ketika akd nikah..tp mgkn sbb dorg xbuat kat msjd,so dorg xpk sgt psl 2 kot..tp klu bertudung pn,mesti tutup dada…so lebih baik tudung ana dikeluarkan dari disorok dlm baju…

    0

    0
  13. kirana says:

    aku harap gaun persandingan lisa sesopan ini…jgn tempah baju ribu riban tp tetap xcukup kain…

    0

    0
  14. dato minah jambu 24jam mengadap computer says:

    elleh mandi bunga ni kn untok suka2 aje bukan nye ada ape2 ponnnnnnnnnn nye kannnnnnnnnnnn !!!!! minah jambu tengok si lisa ni ayu n manja orang nye kalau kena sondol camana gak nye ye?????????????? cuba anda bayang kn )= aduhhhhhhhh ! sero o o o o o o ja……….

    0

    0
  15. jemima says:

    tahniah lisa n yusri. kita doa yg baik-baik je utk mereka. nak komen pun fikirkan kita ada anak perempuan, adik perempuan saudara-mara kita. esok lusa org akan cari aib kita lak. tegur pun ada cara.

    0

    0
  16. norlidyawati roslan says:

    bukan ke ni kompeni photo yang buat hal dengan chefwan dulu tu?

    0

    0
  17. erk says:

    mmgla ana tu nmpk comel pakai tudung bila bnikah tp bukanke hukum memakai tudung adalah menutup bahagian dadanya sekali??? seronok btul org yg dok mgata lisa nikn???

    0

    0
    • aku suka cakap cakap says:

      tulah pasal! menangkan yg lain, sambil kenakan yg lain.
      adil ker? aku tak minat lisa sangat, tapi aku tengok, dia asyik tersenyum,
      bahagia gitu.. aku pun rasa bahagia jugak.jgn lah asyik nak bandingkan dia ngan ana, ish.!

      0

      0
  18. baby says:

    hamboi nk mengate nosambor 1 ye…tengok dri ndiri dulu sblm nk ngate..manusia ni dgn dosa n pahala masing2..dok mngata pn dapat dosa tau x

    0

    0
  19. me yaya says:

    bagus lah lisa & yusry sma padan sma comel

    0

    0
  20. apa lah says:

    Kita doakan yang baik2 untuk pasangan mempelai ni sudahlah. baik lisa n yusri atau ana rafali….mereka baru mendirikan masjid.kita mengutuk2 diaorg, mcmlah majlis perkahwinan kita nanti perfect sgt.

    Selamat pengantin baru lisa n yusri…

    0

    0
  21. beta draconis says:

    anak itik anak undan,
    dibela oleh anak nyonya,
    samalah cantik samalah padan,
    moga bahgia kekal hendaknya

    0

    0
  22. apalah says:

    Erm…x habis2 nak kondem majlis perkahwinan org…tu tak kenalah,ni x kenalah.setiap org ada majlis perkahwinan yg diimpikan.buat simple sgt kang, kutuk, buat camni pun kutuk.mcmlah majlis sendiri takde cacat celanya.doakan yang terbaik utk pasangan ni sudahlah…

    0

    0
  23. helo says:

    lisa baca Al-Quran senyum pun salah.. haih apelah nak jadi dengan fikiran manusia sekarang. membaca kitab suci sepatutnya muram ke?

    apa-apa pun, selamat pengantin baru yusry dan lisa. semoga kekal selamat dan bahagia, dunia dan akhirat. Amin :)

    0

    0
  24. gi says:

    tadi aku bace kat pancaindera wartawan joyah komplen pasal media dilayan tak seberape. Pastu komplen tempat media tak sesuai lah, gambar jadi tak cantik lah.Wartawan mmg camtu ek? Even Lisa tu artis, tu kan majlis dia and sah2 ade photographer khas. Deal la mintak gambar cantik ke etc cam bloggers slalu buat. Lagipun tu sume wartawan surtkhabar. sekarang orang zaman laju, tgk direct kat blog2 je dah dapat info. Bloggers lagi laju dari wartawan paper so tak kisah gambar cantik or tak. Yang penting cerite kat paper tu elok2 la sikit. Aku pantang ar wartawan y suke cerite aib orang kat paper. Mentang2 dorang de power untk bersuare kt paper sendiri. Orang tu tgh bahagia baru kawin sibuk nk peningkan kepla org buat kontroversi murahan

    0

    0
  25. maisara says:

    selamat pengatin baru lisa &yusri semoga perkahwinan ini kekal hingga kehujung nyawa amin……

    0

    0
  26. maisara says:

    tahniah yusri&lisa semoga perkahwinan ini kekal hingga ke hujung nyawa amin……

    0

    0
  27. orang says:

    kenapa mesti ada komen -ve ye? kita doakan yg terbaik utk mereka. doakan mereka diberi hidayah utk berubah macam artis2 lain yang berhijrah. tak perlu tambah dosa dengan mengata. #justsaying.

    0

    0
  28. nurulis86 says:

    kt atas tu de yg komen mengaji ke or reply bbm Abg Yusry ?(bb atas riba)….dok tgk gak dari td pic ne yg dikatakan tu???minx tlg…pic yg ne 1 eh? tkt sy xnmpk

    0

    0
  29. GADIS HOT says:

    HAII…KORUNK NI ABIS2 PAKAI TUDUNG..XDE SERILAH..MUKA MONYOK..PA KES?..X HABIS2 NAK KUMPUL DOSA SENIDIRI..BYK SGT HASAD DENGKI DALAM HATI 2..INGAT MUKA KORUNK 2 BERSERI SGTKE WAKTU KHAWEN SMPI DUK NGATA OWG LEN?..4 ME,.LISA SGT CNTIK N GOJES D HARI PERKHAWINANNYA..MUKANYA PUN NATURAL BEAUTY..KORUNK CKPLAH PA2 POWN..INGAT DIRI 2 PERFECT SGT??????????????

    0

    0
  30. putihkaseh says:

    Ngapa nak samakan Lisa ngan Anna, sedang muka dia org lain2 so mestilah senyuman n seri berbeza, tgk ana b4 ni x bertudung jugak, now baru nak bertudung so tu sebab kau org kutuk lisa, org klau nak berubah bila2 masa jer tapi ana masih lagi seksi juga walau bertudung, dada dan pakaian nye nmpak sendat kalau bandingkan ngan baju lisa. …..belum masuk lagi kategori pakaian muslima, anyway semoga lisa n ana berbahagia hingga ujung nyawa …… aminnnnn

    0

    0
  31. yana says:

    sudah2 lar nak mencaci org,,manusia semua berbeda2,,doakan yang terbaik untuk mereka,,xsalah mendoakan sesama islam,, ”’pada lisa n yusri saya doakan aawak bahagia hingga akhir hayat..moga cepat2 dapat bby,, sayang lisa n yusri,,,,pada yusri jaga lisa baik2 ya,,n lisa jaga yusri yer,,dalam rumah tangga perlukan tolaransi,,itu penting,,

    0

    0
  32. sukahatikau says:

    sorry eh..aku minat psangan ni..tapi kan..kenapa jurumekap a.k.a jurudandan tu lelaki..mean, dh tentu2 dh batal air sembahyang sebelum acara batal air sembahyang dgn yusry..kan ..kan..

    0

    0
    • Anonymous says:

      Pompuan xda air sembahyang pun xpe..yg pnting lelaki ms nk akad nikah.akak aku ms nikah period per..so xpayah amik air sembahyg pun xpe ler..lelaki jek..

      0

      0
  33. Anonymous says:

    boleh tak jangan asyik nak mengutuk je.
    tak faham lah semuanya serba tak kena je kan kat mata korang!

    0

    0
  34. […] Ramai yang tertanya-tanya betulkan sebelum majlis pernikahan berlangsung, keluarga Lisa telah mengadakan majlis khatam Al-Quran dan mandi bunga. Jawapannya ialah memang benar majlis tersebut telah berlangsung. Terima kasih kepada Pretty Peektures yang telah sudi berkongsi gambar-gambar ekslusif ini. Untuk makluman, … Continue reading → […]

    0

    0
  35. aku kesah? says:

    hehehh..time lisa bkn main korang backup ehh..muka xseri pon korg ckp berseri tp time memey ri2 berduyun pakat kondem dia..hahhaa.pdhal dia nga memey sama2 kne balun awl2 lg..lisa nga ex dia…giloshhhhh la hampa ni.hahhaha

    0

    0
  36. Anonymous says:

    untuk yg nak kawin ambil la pengajaran…cari jurumekap perempuan, sebab ini melibatkkan aurat kita, pakailah tudung, lebih sopan dan Allah suka semua org pun suka..baru rumahtangga yg dibina tu berkat berkekaan sampai liang lahad..apalah sangat yang tinggal untuk suami jika semuanya terdedah sana sini, si suami pun kena la ambil tahu sama hukum hakam yg di gariskan ugama kita..jgn terlalu nak elegan sampai tak ambil kira perintah Allah dan Rasullullah …tak ada yang indah pun pada pandangan islam walau berhabisan ratusan ribu untk majlis akad nikah sebegini…

    0

    0