Written by AbangNara | April 13th, 2012

Walaupun menerima SMS penceraian daripada suaminya di hari jadi, Rita Rudaini masih meneruskan majlis sambutan hari jadinya baru-baru ini. Namun ternyata Rita tidak mampu menahan keperitan yang ditanggung apabila dilihat menangis di majlis tersebut. Diharap agar Rita dapat menabahkan diri menghadapi fasa ini.

gambar rita rudaini

Lagi 8 keping gambar majlis sambutan hari jadi Rita Rudaini dengan membaca entri ini sepenuhnya. Kredit gambar kepada Facebook Rita Rudaini Fans Club.

P.S: Robot wanita yang sangat awesome.

gambar rita rudaini

gambar rita rudaini

gambar rita rudaini

gambar rita rudaini

gambar rita rudaini

gambar rita rudaini

gambar rita rudaini

gambar rita rudaini

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

285 responses to (9 GAMBAR)Rita Rudaini Di Majlis Sambutan Hari Jadinya

  1. last says:

    aku lastttttttttttttt

    0

    0
  2. mira2 in the world...!! says:

    yeayyy….1st lagik!!

    0

    0
  3. zahra says:

    semoga tabah menghadapi ujian Allah…

    0

    0
  4. Annedesilva says:

    Semoga Tabah…
    Happy Belated Bezday Kak Rita ;)

    0

    0
    • avlisedennA says:

      Kak Rita?nape aku tgk ko nampak tua dr Kak Rita?

      0

      0
      • senyum says:

        avlisedenna yg kau menyibuk pasal ape..tua ke muda ke.. dia nak panggil adik ke kakak ke..kau ada susah ke?menganggu org lain nak komen je ko ni..tak paham lah aku org jenis cam kau ni..busuk hati ke atau mmg saje cari pasal.. komen je la psl topik di atas..nak reply komen org lain pun biar lah yg baik bkn komen yg nk cari gaduh..

        0

        0
      • miss paris says:

        avlisedennA busuk hati!!

        0

        0
  5. AwekKamenRider says:

    Tadi baru baca dalam kosmo :)

    0

    0
  6. KK vogue says:

    selamat hari jadi.. semoga tabah menghadapi dugaan…

    0

    0
  7. si chumell says:

    rita chantek!!

    *bykkan bersabar ye sis… ^_^

    0

    0
  8. adinda says:

    Sabarlah rita..pasti ada sinar bahagia untukmu jua..
    Didik anak menjadi insan berguna

    0

    0
  9. nia says:

    cian sgt tgk rita :(

    0

    0
    • hola says:

      Betul2.. sian rita.. luruh hati aku bila tgk rita menitiskan air mata.. aku sebagai seorg wanita dapat merasakan keperitan yg ditanggung rita.. be strong rita.. semoga di masa depan ada sinar keberbahagiaan buat rita dan anak2 walaupun tanpa aidil.. dan semoga kalian sentiasa berada dibawah lindungan Allah S.W.T. Byk2 la bersabar & berdoa…

      0

      0
  10. yana says:

    kesian yg jdi mangsa anak2…aidil x pikir lgsung anak2 so mahkamah jgn bg hak penjagaan pada die….selama ni rase kak rita yg tnggung semua p’belanjaan

    0

    0
  11. sarah says:

    rita sgt cantik….bertabah la rita ye…

    0

    0
  12. wanita idaman says:

    bertabahla kamu…nantikan hikmah itu..selamat hari lahir..;)

    0

    0
  13. Jenab tonggek says:

    Aku second!!!!!!!!! Yabedabedu……… Sambil tangan lambai mcm tasha shilla amik trophy abpbh…..

    0

    0
  14. abot says:

    saya turut terasa kesedihan rita….:( semoga tabah hadapi dugaan …

    0

    0
  15. ain says:

    Tabah la rita…mungkin ada hikmah disebaliknya.. jadikan anak2 sbg kekuatan.. Dont worry !!! rmai VVIP lbh hebat tggu anda di luar sana…!!!

    0

    0
  16. wanita idaman says:

    bertabahla kamu..nantikan hikmah itu..selamat hari lahir..;)

    0

    0
  17. ODAH says:

    waaahhhh.. gojez nye RITA RUDAINI ni.. rugi bebenor dak seremban tu..

    0

    0
  18. meQna says:

    pic last tu tertiba lak kita rasa sebak…

    0

    0
  19. Menyampah Dengan Ayu Raudhah says:

    still cantekk even 36 :) anak2 dia pon comel2!

    jgn sedih2 ye kak rita.. life must go on! Rita bolehhhhh:)

    0

    0
  20. Senah says:

    Boleh nampak kesedihannya. Semoga tabah walaupun sukar untuk hadapi.

    0

    0
  21. nurul says:

    byk2 bersabar….ada hikmah tu….mane tau satu ari nti rita kawen ngan dato….time 2 bru melopong aidil…

    0

    0
  22. RIMAS says:

    Muka senyum.. tp mata nampak tanggung kesedihan.. hmm.. byk2 beristighfar dan panjatkan doa .. insya-allah ada hikmah sebalik apa berlaku.. :-(

    0

    0
  23. bukan anon says:

    manisnya dugaan adalah kerana kesabaran.ada hikmah yg terlalu manis yg menanti dihadapan. InsyaAllah

    0

    0
  24. ennn says:

    sabar rita.. ade hikmah..

    btw you are soo hot!

    0

    0
  25. ana says:

    sabar ye rita kami as a fan sentiasa di sisi rita.. tabahkan hati.. pasti ada hikmah di sebalik apa yang berlaku..

    0

    0
  26. Assalamualaikum Kak rita :)

    Semoga tabah membesarkan anak2 n redha dgn ujian Allah.jgn sedih k, Allah sentiasa ada untuk dengar segala luahan hati kak rita,banyak2 dekatkan diri dengan Allah.Allah uji sebab Allah tahu kita mampu dan Allah rindu sebenarnya nak dengar rintihan kak rita.be strong k!*hugs*

    0

    0
  27. kak izzla says:

    sabar nye rita….

    0

    0
  28. Mzn says:

    Rita cantik,Ramai boleh ganti tempat si dayus tu.Setiap perbuatan mesti dapat balasan so wait & see jelah

    0

    0
  29. rita riti ritu says:

    rasanya rita telah cube menjadi isteri juga ibu yg baik, x pernah rita ada gosip atau cerita negatif mengenainya. menjaga cara berpakaian, juga penampilan, rita sgt cantek, dan usia tak seperti angka umurnya… moga rita tabah dan percayalah rita tidak kesorangan, kerana ada anak anak penguat semangat buat rita…. :)

    0

    0
    • hehe says:

      menjaga pakaian tp x tutup auuurat….ehehehehehehhe…

      0

      0
      • Anonymous says:

        macam la ko tutup aurat sangat.

        0

        0
      • Anonymous says:

        ok lah drpd ayu raudhah terbonjol sana sini…cam cik ta jugak

        0

        0
      • mak c kina says:

        mmg la dia free hair,tp xla pakai baju yg mcm xcukup kain…bukak sana,bonjol sini…berpakaian sopan n menutup aurat adalah 2 perkara berbeza…dia tidak menutup aurat tp berpakaian sopan…

        0

        0
  30. dhia says:

    selamat hrjadi kak rita…semoge akak akn lebey tabah..

    0

    0
  31. saya says:

    Nasib baik lelaki tu tunjuk belang awal2..kalau dah tua tiba2 nak cerai,lagi sakit hati…Rita deserve lelaki yang lebih baik,dan bertanggungjawab.biar la lelaki tu forever alone…satu Malaysia dah tau perangai dia. Kalau xjuga berubah,xtau la sapa yang nak dengan lelaki tu..

    0

    0
  32. Nur Kasih says:

    selamat hari jadi kak .. terurita , teruskan kehidupan jgn mengalah semoga anak2 berjaya dalam dunia dan akhirat. Hati mesti mau kuat.. jgn nanges yaa kak rita..

    0

    0
  33. mizz_zaza says:

    sabar je lah….ade hikmah di sebaliknya………

    0

    0
  34. Lola says:

    Comel anak2 dia. Yg sulung tu sebijik cam papa nya..

    0

    0
  35. dhia says:

    pic last tur…musti pas bace sms dr laki xgune tur..

    0

    0
  36. watever says:

    sebak tgk gmbar last 2..b strong kak rita..x bahagia lah slamanye aidil 2..gerammmm..

    0

    0
  37. mak jemah says:

    tetiba mak jemah menangis bila tgk gambar rita cium anak sulung dia tuh.. ciuman seorang ibu yg xsanggup pisah dgn anak… ciuman bkn lakonan.. kesian anak2..

    0

    0
  38. Siapa la kiteeee says:

    Hanya org2 yg terpilih saje menerima ujian dari Allah….kak rite adalah salah seorang….ingat setiap yg berlaku pasti ade hikmahnye….die bkn yg terbaik tuk sis…mgkin satu ari jodoh yg lebih baik tuk sis telah Allah atur kan insyaallah….

    0

    0
  39. zurin says:

    rita..moga tabah..skrg tuhan byr cash..sesiapa yg menghancurkan hbgn korng akan trima blsn lbh hebat nnt..percayalah..ayu rodoh senyum lebar…..

    0

    0
  40. emel says:

    cantik sgt namun kurang serinya..kesedihan didalam walau selindung mcm mana pon masih mampu di lihat..sabar dan tabahlah menghadapi dugaan Allah..

    0

    0
  41. Anonymous says:

    isteri cantik..anak comel2 belaka.. ape la loser tu xpuas lg kn.. semua berlaku ade hikmah dan ujian dari Allah S.W.T.. kite merancang, tp Allah yg tentukan.. be strong kak rita.. :’)

    0

    0
  42. Komeng says:

    Janganlah kau sedih sangat Rita… Abang Komeng akan sentiasa disisimu…

    0

    0
  43. ahkak puaka says:

    LAST PICT TU BETUL2 BUAT AIR MATA AKU PN NK MENITIS SAMA. TSK TSK!

    TABAHLA WAHAI RITA. BERDOA BEBANYAK, SESUNGGUHNYA DOA2 ORG YG TERANIAYA AKAN DIMAKBULKAN ALLAH. AMIN..

    ALL THE BEST RITA & CHILDREN :(

    0

    0
  44. Jaja says:

    tabah kn la atimu kak rita…nnti ade bahgian di lua sana yg ALLAH gantikan….mungkin akak lebih bahgia, lebih tenang, anak² akak berjaya…berdoa byk² dan selalu memohon pdNYA…anyway Happy Birthday kak… ?

    0

    0
  45. Budak Low Yat says:

    HB… kagum dengan ketabahan RITA RUDAINI
    Sweet Sangat Pics ….

    0

    0
  46. AwekKamenRider says:

    Dia dah datanggg,,,

    0

    0
  47. Aku says:

    Bagus betul. Dalam banyak2 hari, hari jadi Rita jugak dipilih untuk meluahkan hasrat bercerai. Kekonon sebagai “hadiah istimewa” sempena besday la tu. Astaghfirullahalazim… Bagus. Terserlah “kematangan” dan sifat “bijaksana” lelaki ini… To Rita: Life must go on. Allah sedang menyediakan sesuatu yang lebih baik buatmu. Yakinlah. Allah tidak akan pernah menganiayai umatnya.

    0

    0
  48. name says:

    Kita kalau taktau cerita yg sebenar2nya,jangan persalahkan mana2 pihak :) Tapi sebagai perempuan,kita pun simpati dan dapat ‘rasa’ apa yang kak rita rasa sekarang.Harap2 kak Rita tabah :)

    * Suka kalau kak Rita ambil 1 langkah baik kehadapan ; Mula tutup aurat,nampak lebih manis,betul :)

    0

    0
  49. bella says:

    kenapa kita nmpk semua ni salah laki die ye? knp kita x nmpk 1 pun slh rita? adakah rita x buat slh lgsg?

    0

    0
    • LAILA says:

      bella.dah selama ni pun memang salah jantan tu je yg kita nampak ada masalah sikit lari apa kes suami macam tu kan.tapi jantan tu memang pengecutlah bawak keluar brg dari rumah pun time rita x de dn cerai pun melalui sms je.harap2 korang x dapt laki mcm ni lah sakit jiwa oi.sepatutnya lelaki tu matang walau umur muda dan yg penting bertanggung jwb sebab anak dah 2 kan.x kan x matang lagi.

      -UNTUK RITA HARAP BANYAK2 BERSABAR.JANTAN MCM TU X DDE DLM HIDUP PUN X PE MENYEMAK KAN FIKIRAN JE.JUST FIGHT FOR YOUR KIDS.

      0

      0
      • BAGOS KEW??? says:

        ko ni bekas adik ipar kak rita yg x gune tu ek???
        doa org2 terinaya ni kuat ko tau x???? lain kali sebelom komen selidik dlu pangkal cite die cm ne….
        ada akai ka???? nmpk sgt da plan nk ceraikan kak rita time besday die..
        agaknya da berpakat kot…ermmm terok betol..balasan di akhirat ko jgn lpe tau…

        0

        0
    • ayamas says:

      bella ni mesti ayu redah..

      0

      0
    • lantakpilah says:

      KALO RITA ADA BT SALAH PN, KO KE YG TANGGUNG MKN PAKAI ANAK2 DIA? PIKIAQ LA… ini mbabitkan ms depan anak2… bkn psl sapa salah. panggg!!!

      0

      0
  50. Tukang Paip says:

    Rita…sudah lama ku tunggu mu menjadi janda kembali…jom nikah….

    0

    0
  51. bela says:

    knp kita nmpk semua ni salah aidil? mcmne kita bole nmpk salah aidil? sapa yg dedahkan kesalahan aidil? kita x nmpk 1 pun salah rita.. sbb aidil x dedahkan pun keaiban rita.. adakah rita x bersalah lgsg dlm hal ni? rasa2 suami yg berakal, x kan menceraikan isterinye tanpa alasan yg munasabah… mst bersebab…

    0

    0
    • Azila says:

      ada akal ke kalau lari dari rumah?menggantung tak bertali 4 bulan? cerai guna sms?

      0

      0
      • leman lambung says:

        ya azila aku sokong kau memang x de akal jantan tu time nak sanggup bawak ke thailand even mak bapak x setuju sanngup bawak lari tapi yg heran time cerai pun time dia lari dari rumah jugak melalui sms lagi.memang suke lari jantan ni kan.

        -aku rasa ayu rodoh n laki dia mesti bertepuk tangan dan kaki,memang adik beradik perosak rumahtangga org agaknya ya.adik macam tu kakak pulak x sedar diri.

        0

        0
    • Aku budak gemok tu says:

      bela @ bella
      nak tahu apa ksalahan rita?
      pergi menikah dgn lelaki x matang mcm tu..
      tu la salah rita..

      tp kalau x kerana kesilapan @ lebih tepat lagi ‘takdir’ dia tu,xkan mungkin dia dpt ank2 yg comel ni..
      tu la hikmahnya dr kesilapan dia

      xpayah nak bela sgt la aidil tu,useless

      0

      0
    • Anonymous says:

      memang salah aidil.aidil ajak rita kawin lari pehtu bila jadi lagu ni,aidil lari sorang2.jantan tak guna…jantan takde tanggungjawab.

      0

      0
    • gila ko aidil says:

      cerai sebab mak bapak dia la siuttt…

      0

      0
    • Bella Gf Aidil says:

      Bella…Bella..Bella….nampak sangat ko ni bengong…ko bole cakap aidil tu suami yg berakal…wakakakakaka….ko ni mesti budak kecik kan…kalau betol lah dia berakal….dia tak akan kuar umah dan tak balik umah berapa bulan…kalau ko nak rasa apa yg rita rasa….ko kawen lah dgn aidil…pasni ko pulak jadi mangsa si rodohh hodoh…dgn laki dia jakuan….kekekeke…

      Ya Allah kau jauh kan aku dari berkawin dgn lelaki yg tak matang & tak bertangungjawab mcm Aidil tu…Amin….

      0

      0
      • Kipas Susah Mati Neelofa says:

        Kau mempermainkan agama ke apa ni? Lepas kutuk-kutuk orang, berdoa pulak siap sebut nama Allah. Jangan sebut-sebut sangat takmau itu takmau ini, nanti Allah “sudi” kau, baru kau tahu…

        0

        0
    • kesian says:

      ye lah..tapi terang2 kan napa dia hilangkan dri selama 4 bulan..dia lelaki,ketua keluarga..klau rita salah apa salahnya kalau aidil muncul dlm media utk ckp yg sebenarnya..lgipun apa rational dia menceraikan rita saat septutnya jadi hari gembira rita?

      0

      0
    • hola says:

      bella : mmg aidil xpenah dedahkan salah rita.. tp die guna adik kembarnya yg telah mengaibkan rita dgn membuat tuduhan yg mcm2… dgn itu tak nmpk la aidil jahat.. konon yer aidil tak magaibkan rita.. tp secara xlgsg guna zaquan & ayu raudhah.. yg tu mcm mana plak???? 4 bln tinggal kan rumah.. kalo itu tak dianggap salah, aku tak tau la… walau mcm mana gaduh pun xpatut aidil tinggalkan rumah mcm tu je.. nnt kalo laki ko tinggal kan ko 4 bln jgn meroyan plak ehhhh…

      0

      0
    • kakak neelofa says:

      skali aku lempang ko ni bela, trus jd bengap mcm zed Zaidi!

      0

      0
      • Anonymous says:

        aku sokong Zed Zaidi…. ooo kalau dulu artis indon dok femes gila kat mesia….korang semua siap band dari radio la… ini org spore hensem korang sokong plak

        0

        0
    • nana says:

      betul tu Bela. rasanya kalau suami berakal and matang mesti mampu didik isteri kan. wow i m impress dgn lelaki yg berakal and boleh sms utk bercerai di harijadi isterinya.. oooo sangat berakal lelaki itu..

      0

      0
    • tie says:

      mmg tak berakal la tu…..tu sbb perangai mcm tu…..

      0

      0
    • Anonymous says:

      sape lari rumah, dia yg salah! mmg aidil x berakal punnn….

      0

      0
    • Anti Lelaki Pengecut says:

      Bella, ko ni mesti aidil, kalau tak pun kembarnya, atau ayu rodah, kalau tak pun awek baru aidil… sudah terang lagi bersuluh, ko nak back up c aidil tak matang, pengecut, berlagak macho…

      0

      0
    • belahak says:

      bela/bella ..ko ni mesti ayu redah kan? ko gelak mcm kakak ko .. gelak kntrol ayu knon… bluerkkk!!

      0

      0
  52. kasturi says:

    nampak anak sulong rita macam boleh faham je perasaan mak dia…. tak pelah rita hari ini hari dia buat kita sengsara.. esok lusa dia pula rasa… jangan gila talak sudah….

    0

    0
  53. riti says:

    sian rita..nampak tua dahla skang..lain dah muka dia.ni time mekap.kalu tak mekap lagi tua rasanya.sbbtu kot aidil dah tanak dah..aidil tu muda.dulu masa kawin rita cantik lagi tak nampak tua lagi..aidil tu yg bangang.dah tau rita mmg tua 11 taun dr dia..kenela fikir effectnya yg bini dia akan tua cepat.bodoh!

    0

    0
    • Anonymous says:

      ey vodoh! ko ingt jodoh ni ade pk effect2 cantik/buruk/tua/ ke ha.. dah kawen tanggungjawab dan amanah yg penting.. xde issue rita dh tua si bangang tu nk ceraikan rita.. rupe je ada..tp otak letak kt tumit!

      0

      0
    • Aku budak gemok tu says:

      mata kero

      0

      0
    • Anonymous says:

      ko lagi bodoh.xde la tua sgt rita tu.nampak cantik je.

      0

      0
    • Zaralyssa says:

      Ok la tuh compare dgn kembar die nye wife muka kertu dr usia.. Opsssss!!!

      0

      0
    • kakak neelofa says:

      ni LG sorg nk kena lempang ngan aku…. ko bute ke hape ko ni…. rita kemain mari LG cun ko blh kata tua…..ko pi check blk Mata ko tu….kang aku rodok bru tahu…..bikin pns jer statement ko nih….ke ko ni si ayu Raudhah?

      0

      0
    • xyz says:

      Semua pun akan tua juga nanti. it depends on the man to act ‘gentleman’. Dia pun akan tua juga nanti.

      0

      0
  54. Dato minah jambu 24jam mengadap computer says:

    hepi beday to u ritaaaaaaaaaa…dh lah rita jangan nangis2 lah kuat kn semangat ok …..minah jambu paham sape tk sayang laki kn….tapi rita mesti nk tabah ok jangan sedih2….tk payah lah nk ingat2 si aidil pondan tu lagi dia saorang yg penakot n pengecot…..semoga tuhan akan membalas atas perbuatan aidil dn sekutu2 nya dengan balasan yg setimpal……minah jambu nakj aidil rasa ape yg rita dh rasa sekarang ni ! god bless u rita..

    0

    0
  55. parissss says:

    rita baru 36,kiranya still muda dr Rozita Che Wan,RCW pown janda anak 2 jugak itupun stil meletop2 dpt pancing VIPhokeyyyyy! !i yakin sangat keputusan bercerai ni adalah yg terbaik utk mereka,sbb i yakin kak rita akan dpt yg lebih baik dr x hubby dia tu!kadang2 dia sembunyikan matahari,kemudian turunkan guruh & kilat!kita tertanya2 mana matahari,rupanya dia nak br pelangi!sabar ye kak!

    0

    0
  56. szexixi says:

    hope kak rita bersabar dengan dugaan yg tuhan berikan…kuatkan semangat …yg pasti hb u xgentle…his not a right man for u…n u deserve better…luckily u got children for ur strength…keep on rockin’ n move on k……

    0

    0
  57. miedorie says:

    ?”Sesungguhnya orang yang berakal itu menyembunyikan rahsianya, dan orang yang jahil membuka keaibannya.”

    0

    0
  58. noahhh says:

    the strong rita !!

    0

    0
  59. ewah2 says:

    aidil tak dak hati perut…kejam…apsal dia tak leh pikir dgn waras…bencinya aku ngan aidil…

    0

    0
  60. didi says:

    apa tgu lg nara,,ni la chance ko nk masuk jarum,,bakal mak janda vouge,,lg bgetah dr bini ko haha,,byk pahala klu tlg janda ni,,ala mst bini nara bg pnya sbb ni janda 2x,,bkn ank dara,,tua plak lg dr bini nara dgn nara,,misyar pn ok,xpyh bg nafkah apa2,,serah diri xkala sunyi ja,,rita pn mst ada income sndiri,,klu nk kira income nara xbeli mekap rita pn xlps,,xdpt fasha sendat,rita pn okhaha

    0

    0
    • dadu says:

      apa benda la kau ni..cakap macam takde agama..freethinker ke kau ni..sebab tu cakap pon melalut2..terbabas2..g balik baca iqra’ 1 sana

      0

      0
      • wak lu! says:

        didi,

        lu ckp macam orang takde pelajaran dan ilmu agama! ptuii!!!

        wa rasa lah, free thinker pun tau nak respect pompuan bukan nak main kawin sebab sex..

        WAK LU lah didi … :P !! :)

        to rita, happy birthday dan semoga happy selalu..forget about that bastard..it is not worth it.

        ;)

        0

        0
  61. miedorie says:

    ?”Sesungguhnya orang yang berakal itu menyembunyikan rahsianya, dan orang yang jahil membuka keaibannya.”

    0

    0
    • apapaje says:

      emmmm…… aidil senyap jer, tapi rita….

      0

      0
      • Anonymous says:

        ohh ko cerita psl si zafuan ke? dia yg mula bukak cerita rita xnak blk rumah mak mertua sbb korg adik beradik perangai mcm tenuk!

        0

        0
  62. Addy says:

    Takpela Cik Rita oi, nak buat mcm mna dpt laki bengap mcm tu, hari jadi mntak cerai , aiyooo, bodoh dan tak btanggungjwbnya, jmpe la bibi kau tu haaaa? Ni x , SMS je ? Dasar laki bengap, opss saya pn laki x bngap mcm tu :) Go Rita !

    0

    0
  63. cik konah says:

    Yg dok komen kt sini mcm ler tau masalah dorg. X bole dgr sblh pihak. Baik korang gi mahkamah nti dgr ape yg aidil & rita ckp. Baru tau sape betul @ salah.. Adoyaii. Jgn smpai kita mnfitnah org x tentu psl..

    0

    0
  64. anakayam says:

    abesla rozita che wan jatuh saham jadi janda….lepas ni rita rudaini take over the hottest janda kat malaysia….tgu je gossip ngan datukk k….hahaks

    0

    0
    • ayamas says:

      ala .. ok apa dtuk k kawin dgn che ta (no2) .. rita rudaini (no3) n kut neelofa leh jdi no4? klau dlu msa ct kawin dgn dtuk k smpai brcerai dgn zawiyah – pminat kata dah jodoh .. ni datuk k ‘bantu’ 2 ibu tunggal .. besar pahala.. n anak2 rzw n rr pun ada tmpt untuk mnumpang kasih n ‘abang’2 pun dh ada ..:)

      0

      0
  65. anis says:

    telampau juga suami c rita ni..ngam2 mau ari jadi ..hantar sms mau cerai…

    0

    0
  66. DEALOVA says:

    sy bole rase ape yg RITA rasa sbb sy pernah hadapi perkara yg sama. bagi saya, TAK RUGI kehilangan org mcm aidil tu… lg rugi kalo terus siksa diri krn sygkan org yg tak berguna cam dia tu… TUHAN tu maha adil… pastinya dia nk bg yg LEBIH BAIK… sy pernah laluinya dan sy dah jumpe HIKMAHnya…

    0

    0
  67. pewwitt... says:

    dapat isteri yang cantik bergaya pon laki x pandai nak hargai… semoga Allah bagi kekuatan utk rita..

    0

    0
  68. man says:

    Media bukanlah cara terbaik untuk selesaikan krisis rumahtangga.rita dan aidil patut buang ego masing2 dan lantik seorang yg mempunyai ilmu agama menjadi orang tengah utk selesaikan mslh mereka.

    0

    0
  69. Kakaa says:

    Perkahwinan perlu ada restu kedua ibu bapa. Ramai yg bercerai kerana xdpt restu keluarga.Inilah padahnya bila kahwin x direstui ibu bapa Dan kahwin di Siam

    0

    0
    • Anonymous says:

      kahwin restu pun bercerai jgk, contoh jejai-nora danish… ko xyah nak buat ulasan merepek!

      0

      0
      • BAGOS KEW??? says:

        jgn wat andaian bodoh lg….
        ko g jakim…ko g tanya bahagian nikah cerai (kot)
        kebanyakkan yg bercerai sume yg ade restu ibu bapa…
        ko alasan cerai sbb x de restu ibu bapa alasan bullshit!!!!!
        ini takdir yg allah da tulis…

        0

        0
  70. entahla says:

    This is the 2nd time she got problem with her marriage, just wonder why…….

    0

    0
  71. ucu says:

    cengkung muka rita ..

    0

    0
    • Dah…dah….Rita jangan nangis dan sedih ye…
      Jika Rita sedih sangat bagaimana ngan anak2, kesian mereka.
      Rita masih ada ibu-bapa serta keluarga, ramai lagi wanita menjadi ibu tunggal sebaliknya kehidupan mereka lebih baik lagi dari ada suami.
      Bersyukurlah jodoh hanya setakat ini dengan lelaki x guna tu.
      Dari hidup berantakan lebih baik berpisah.
      Jangan sedih ye sayang.. semua orang faham dan simpati mendoakan kebahagiaan mu.

      0

      0
  72. oya says:

    aku rasa aidil tu sakitttttttt… sakit otak, takde akal nak fikir secara rasional, sbb tu ikut jer apa kata org keliling dia. cam lembu dicucuk idung, ampehhhh amattt

    0

    0
  73. rain says:

    simpati dgn rita.. semoga dia kuat.. hari ni hari rita.. esok lusa org yg aniaya rita akan dapat balasan juga..

    0

    0
  74. ciktips says:

    terkomen le napaknya ye.. udah bahagian dia begitu.. kesian memang kesian.. kawin kat jauh sana pun dipersalahkan… dah jadi menantu pun x disukai.. dah jadi kakak ipar pun x disukai.. jadi isteri pun akhirnya x disukai.. hikmah tu yang kita x tau.. ade hikmahnya bahagiannya begitu mungkin nak bagi yang terbaik atau nak dorongkan dia jadi lebih berilmu .. perit oo time2 gini anak kecik2 lagi.. nak keje lagi nak besarkan anak lagi.. berat mata memandang berat lagi bahu memikul..

    0

    0
  75. bujang says:

    Anggaplah semua ni takdir dari Ilahi……setiap yang sabar pasti menemui kebahgiaan, Rita redalah dengan ujian ini ok.
    Peliharalah anak2 dan jangan abaikan t/jawab…Bujang hanya sekadar simpati.
    Suatu hari nnt. kau akan dapat pengganti yg. lebih baik lagi.
    Sedih tengok anak2 menjadi mangsa perceraian ibu-bapa.
    Jaga maruah diri dan jangan lakukan sesuatu yang merosakkan diri, anak adalah kekuatan dan semangat mu. Allah maha pengasih lagi maha penyayang…pasrah memohon dan mengadulah pada yang esa. Allah maha mendengar rintihan hambanya.
    Hanya manusia saja selalu menjauhi diri dari Allah.
    Setiap kejadian itu ada hikmah .

    0

    0
  76. Toya says:

    Rita..gua sanggup jaga kau

    0

    0
  77. cik temah says:

    sabar kak rita

    0

    0
  78. minah jerawat says:

    u r strong, beautiful and elegant.congratulation.

    0

    0
  79. sayu says:

    senyum diukir berat terasa
    hati yang retak siapa tahu..
    senyum itu sekadar menyembunyi terkilan yg tak bisa diungkap dengan kata2..
    sekelip mata anak yg kecil masih dahagakan kasih sayang seorang ayah
    ditinggal terkapai mendepani kehidupan
    dulu berempat, kini melayari hidup dengan anak kecil yg belum tahu apa
    yang dihadapi si ibu yg kelihatannya tabah..
    tapi kan bisa mengalirkan airmata..
    yang hanya zafuan bisa menjawabnya..

    oh lelaki, kdg2 aku tak mengerti..hatimu

    0

    0
  80. miss cutie says:

    sabarlah kak..dugaan Allah itu mmg hebat..same mcm nikmat-Nya..

    0

    0
  81. W Usang says:

    anggap la ini suratan takdir…… kita tak mampu menolaknya….semoga tabah mengharungi hari2 mandatang……

    0

    0
  82. ubn says:

    wah bagusla rita pakai dress labuh. moga2 lepas ni berubah jadi wanita yg berhijab.amiiiinn… dan rita sabarlah dalam dugaan ini. insyaalah kalau rita sentiasa berdoa patuh suruhan allah, pasti dia pasti akan membantu. anggaplah putera yg 2 org tu kekuatan rita setelah aidil tinggalkan rita :)

    0

    0
  83. triple j says:

    serius budak yg jadi laki rita rudaini jantan tak guna. punyalah susah payah sampai lari nak kahwin dgn tu, nak ceraikan pakai sms je. betul2 jatuhkan maruah isteri yg menjadi ibu kepada anak2 mu. belum cerita lari dari rumah mcm budak2. malu la skit ishh

    0

    0
  84. AYU RODOH BAKAL CERAI ZAQUAN says:

    NI SEMUA SALAH RODOH..PUNCA UTAMA NYE SI RODOH..SI RODOH PATUT OPERATE KAKI DIE YG LIMA PULUH SEN BERCEGON TU,PUTIHKAN KETIAK YG HITAM BEDANAU,DAN BERTAUBAT DR PEGI MENJALANG TGH PDG MENAYANG BODY!

    0

    0
  85. saya bukan anonymous itu says:

    ni pengajaran buat kita semua. jangan nak kawin lari jek. semoga tabah hadapi dugaan ni. Allah menguji orang2 yang sabar. buktikan rita boleh berjaya tanpa aidil si budak tak matang itu. bak kata pepatah “tangan yang menghayunkan buai mampu mengoncangkan DUNIA. Hidup drama korea! Sekian. Wassalam.

    0

    0
  86. moon suk says:

    kesian kat rita rudaini,ank2 masih kecil..moga Allah merlindungimu dan ank2mu..betapa sebenarnya susah untuk mengukir senyuman sedangkan hati menanggung sejuta rasa..

    p/s sentap tgk gmbr last..

    0

    0
  87. Makcik Kpop says:

    GO TO HELL LAH AIDIL ZAQUAN!!! BE STRONG RITA & KIDS…

    0

    0
  88. che ta n tok ti BFF says:

    mmg kita xtau hal sbenar..but laki tuh sbg sorg suami, mmg nampak dayusnye..
    kalu betol si Rita yg berproblem, perlukah si jantan keparat tuh yg lari dr umah..sampai 4 bln xblik..
    lepas tuh senang sgt kena hasut sana sini huh!

    to rodoh…ko g italy lama2 sket..laki ko nak parti2 kat sini xpuas lg!!

    0

    0
  89. Taylor Swift negro says:

    Muka Rita mcm muka Marian Rivera yg cerita Marimar tu..Ohmaii.. korang perasan takk??!!!!!!!!!!!! :D

    0

    0
  90. tina.jr says:

    Akak tumpang bersimpati dgn nasibmu Rita..hijrahkan dirimu ke arah yg lebih diredhai Allah. Perempuan baik hanya utk lelaki yg baik sahaja..ingat tu.

    0

    0
  91. sarah_nina says:

    walaupun aku tak berapa suka dengan rita. tapi sebagai seorang wanita.. sedih jugak tengok kisah rita ni.. rita.. lupakan ajelah aidil tu. banyak lagi laki2 yang baik kat dunia ni.. apelah sangat pemain bola tu..lagipun aidil bukan nya jutawan macam safee tu.. bukan terlalu popular mcm kcfm tu.. biasa aje dia tu..:P

    0

    0
    • sarah_nina says:

      alamak.. salah eja.. kfcm.. yawnnnnn..

      0

      0
    • Kakipropa says:

      Aku sarankan kat Rita pasni ko couple la dgn Safee Sali…die pun duda hot, baru je cerai….korg pun sama2 well established kan…so, go on aje la…heehhe

      0

      0
  92. aku bukan ustazah says:

    walau ape pun, aku rase pengajaran kat sini ialah nak kawin kene ade restu mak ayah..jgn ikut sedap pi nikah kat thailand..(aku rase mesti fan rita serang aku balik ni)..aku suke rita sebab for me, she’s a talented actress tapi manusia, mmg xlari dari buat kesilapan..pengajaran utk org xkawin cm aku ni,restu mak ayah mesti ade..aku doakan yg terbaik utk rita,aidil and especially anak2 mereka..kesian budak2 tu, aku takut ade effect psikologi jer nnt…

    0

    0
  93. meeradriana says:

    cantik..
    be strong..
    comel anak..
    saman je zafuan tu rm1juta, baru padan muka dia menggagau..

    0

    0
  94. De Remy says:

    Inikah dugaan yang Rita terima menyintai Aidil sepenuh jiwa….sedihnya dengan kisah hidup mereka ini. Melihat gambar2 Rita dikelilingi sahabat n saudara mara rasa gembira tapi melihat Rita menitiskan airmata memangku anak bagai menghiris hatiii..sesungguhnya Aidil, Rita msih myayangi lihatla bagaimana dia mencium zuriat yang menyerupai wajah Aidil…
    Dalam soal rumahtangga tak dak sapa yang slah dan sapa yang betoi memasing kena belajar..yg tak mtang kena mematangkan diri dan belajar bersabar dan menerima kekurang diri memasing…Aidil sebagai pemainbola mmg patut ko berlari n byk berlari tapi dlm rumah tangga ko tak boleh lari smua kena hadapai dan cari jlan terbaek utk perbaiki bkn meruntuhkan..kepada org tua Aidil bimbing n tunjuk ajar la anak untuk mbentuk rumah tangga yang aman damai melalui pengalaman korang…..cuba la sehabis daya dari mengambil tindakan tidak tahu dan diam…belajar menerima kekurangan menantu mungkin itu yang terbaik bt anak kita dan kita juga…
    Aidil ingat la nak cari wanita spt rita yg berdikari dan urus rumahtangga sendirian bukan mudah dizaman sekarang percaya laaa..dan buka mata dan minda….bangun Aidil demi anak2 muu

    0

    0
  95. De Remy says:

    Tarikh Lahir rata2 insan melahirkan klesyukuran atas pemberian Allah..a) kedatangan insan ke bumi Allah b)dipanjangkan usia..naper Aidil ko cemarkan dengan penceraian….tarikh lahir manusia akan ingat sampai matii even anak2 akan ingat sampai abis hayat jugak…sesungguhnya ko ni mmgla x pk habis2 sblm bertindk..jgn merodoh dengar cakap org Aidil oooiii

    0

    0
  96. […] Walaupun menerima SMS penceraian daripada suaminya di hari jadi, Rita Rudaini masih meneruskan majlis sambutan hari jadinya baru-baru ini. Namun ternyata Rita tidak mampu menahan keperitan yang ditanggung apabila dilihat menangis di majlis tersebut. Diharap agar Rita dapat menabahkan diri … Continue reading → […]

    0

    0
  97. sweet32 says:

    kesian ank2 dia.. baru nak membesar bersama2 ibu bapa dia. dah sorang hilang….. x pe lah… ade hikmahnye…

    0

    0
  98. kis says:

    bile aku tengok rita, baru notice even dah ade 2 og anak pun badan die still mcm tu gak..tak berubah..even aku tak brape nak minat die..tapi bile fikirkan masalah rumahtangga die tu, a bit meruntun jugakla . bab anak2 mmg aku salute sbb boleh bersabar jaga diog tu even terpaksa usung sane sini bile dpt tawaran berlakon. ermm nape aku rase rita tu bakal bertudung (pepandai je aku wat firasat sendiri?) to ayu raudhah, bile pulak nak menimang cahaya mata? penat menunggu nih =)

    0

    0
    • Norma Jean says:

      Kalo follow twitter dia, dia selalu pegi gym. Sbb tu badan dia maintain macam anak dara. =)

      0

      0
    • Ros Putih.. says:

      Sabar la Kak Rita..sdh takdir..mana la thu nti Kak Rita dpt jodoh y lbih baik dri si Aidil y x brtngjwb tu..tegok Kak Rita pn muka dh nmpk cengkung ckit..mgkn penat kot n HPY B.DAY 2 U KAK RITA…SAYANG KAK RITA..

      0

      0
  99. zbm says:

    ni nasihat utk zaquan!!!! rodoh n aidil tu ipar. ipar tu bagaikan maut…..nti x pasal2 ko mengamuk sakan sbb aidil tumpang sekaki “tut” si rodoh. maklumlah,biasanya lelaki yg dh kawen ni kepala mudah masuk air.aku tgok nona bru ni pun rasa geli tgok rodoh ni duk citer psal kembar tu.kalau ko sendri yg suka…aku x tau nk ckp ape ler….peace.

    0

    0
  100. nur says:

    xpe kak rita.. tabahkan ati.. ada hikmahnya Allah bg kak 2 anak lelaki.. jaga n didiklah anak2 dgn sbaiknya.. da tua nanti insyaAllah dorg akan jaga n syg akak sprtimana akak jaga n syg dorg.. ingat, syurga d bwh tlapak kaki ibu..

    0

    0
  101. Anonymous says:

    sayu hati lihat gmbar2 k.rita…sabar yer k.rita..k.rita kena tabah tau..be strong ok

    0

    0
  102. lola says:

    kurang ajar btul aidil ni..dulu nk kawen dgn anak org pandai pulak bwk pegi thailand.ni nk cerai pakai sms je eh..time bday rita pulak tu!!!pendek akal betul..pengecut!!!
    to rita, tabahkan hati ye..rita x rugi kehilangan dia..rita ada harta yg lebih berharga iaitu anak2, family, kwn2 n fans..it’s not your lost, it’s his lost..satu hari nnt aidil akan menyesal sbb x jaga n pertahankan perkahwinan dia.
    sy doakan rita dan anak2 bahagia dunia dan akhirat..aminnn

    0

    0
  103. Anonymous says:

    bla tgk gmbr kak rita ne…kcian sya tgk dia dgn anak2x….
    bru 4 thn bkwhn lalu dh bcerai….
    sya x tau la knapa aidil sggp buat kak rita mcm 2….pa slh kak rita sbnrnye d mata aidil….
    s’moga kak rita tabah mhdpi smua ujian & dugaan yg d’beri Allah….
    hrp kak rita dpt mnerus kn kdhpan b’sama anak2x dgn tabah,baik & gmbra slalu….
    Allah sntiasa b’rada d’sisi umat2xnye….

    0

    0
  104. chentalove says:

    si aidil ni memang sngaja hntr sms tu msa b’day kak rita…sngaja nk melukakan hti kak rita yg memang dh parah tu…
    kau tnggu la blasan nya whai si aidil…
    aku bnci kau n kmbar kau n ayus rodos tu…

    0

    0
    • jazzabellea says:

      ayu rodos tu..klu lepas ni turn die yang ke..
      padan la muke dia..die pulak sibuk2 cari media nak snap muke dia menangis..
      time tu mmg aku clap clap clapp hand!

      0

      0
  105. eloanayara says:

    irman hazz tu muka cam apit je, tah tah adik apit tak?

    0

    0
  106. Marquis says:

    Handbag Chanel tu hadiah birthday ke or just deko kek?

    0

    0
  107. fae_faezah says:

    waaaaa…..aku sebak sangat bila tgk pic rita kiss anak dia yang eldest tu…rita seorang wanita yang sangat cantik..tetapi walau ada gifted itu, dia masih tak dapat kebahagian yang dicari setelah 2 kali gagal dalam perkahwinan..im speechless..tak tau dimana silapnya wanita yang bernama Rita Rudaini ni..

    0

    0
  108. Anonymous says:

    satu tangan nak pegang botol anak,satu lagi nak kesat airmata.
    nak kelek yg sorang lagi,sorang lagi nak pegang camne.
    sebaknya aku tengok..

    0

    0
  109. aku yang memahami says:

    chanteqnya rita..i love u rita..satu hari nanti pasti ada balasan pada aidil tu..samada dia dah tak boleh main bola atau injured yang teruk..padan muka dia..biar dia rasa macamana susahnya..satu hari nnt anak2 itu akan menjaga ibunya yang banyak bersusah payah. Aidil yang bodoh tu tak bertanggungjawab tak layak pertikaikan hak penjagaan anak2..tak mature langsung..tak boleh pikir rasional..jantan bodoh..

    0

    0
  110. jazzabellea says:

    sapa je wanita klu dr awal kawen sampai dh beranak dua..rumah tangga mcm tu mesti meroyan punya..aku rasa rita dah cuba seboleh mungkin tuk pertahankan rumah tangga dia dan cuba elak dari campur tangan media.
    nama pun dah artis..ni yg di korek..yang tak di korek lagi,kita tak tahu..

    Apa2 pun aku lihat rita ni seorang yg tabah..sangat2 tabah,mungkin dia cuba bertanggung jawab atas pilihan die buat dulu tuk kawen ngn budak x cukup IQ.

    klu betullah khabar ttg laki dia aidil yang syok bagus tu..perangai die mmg buruk gile, no wonder la perkhawinan dia tak kekal lama..sebab -WANITA YANG BAIK UTK LELAKI YANG BAIK. since si laki die masih x berjaya dan x mampu nak jadi baik..sbb tu la jodoh dia bukan dgn rita..

    0

    0
  111. ila says:

    lagu ” TERTUTUP BUATMU” nyayian Wan Hardiah aku TUJUKAN tuk addil bagi pihak Rita

    0

    0
  112. larahussain says:

    ,,sabar yer rita,,,Allah bersama hambaNya yang sabar,,,

    0

    0
  113. neehala says:

    nape aku jadi sebak bila tgk rita menangis & cium anak dia..? T__T
    Pls.. be strong, Rita..

    0

    0
  114. murni says:

    Assalamualaikum rita,
    semoga rita tabah menghadapi dugaan ini, Allah masih sayangkan kita..sebb tuh DIA uji kita bermcm2 ujian.teruskan hidup ini..sejak awal lgi kontrovesi awk tuh, nampk sgt laki awak tuh lembik….tak bertanggungjwb….jika dia ada rasa tanggungjwb dia tak kan buat mcm tuh…wlpun tersempit di antara mak dan isteri…tp dia ni lelaki” lelaki kan kalifah kan melindungi kaum wanita(isteri) tapi knp…bodoh sgt laki awk tuh rita…..lelaki skrg ni tak de masa depan..pemikiran sempit…..mak tuh : dia yg lahirkan kita…tp kalu dia nk tolak kita api neraka,mcm mana?sanggup merobohkan masjid….hmmm…..nk akhir zaman….Ya Allah, engkau maha pemurah maha mengetahui…ampunkan dosa2 hamba mu ni..berikanlah hidayah ke jln yang lurus…begitu ramai nya hamba Mu ini terpesong ke jln Mu, Ya Allah…..

    0

    0
  115. naz says:

    3 PERKATAAN JE NK CKP,,, GO TOO HELLL AIDIL,,,, what u give u will get back,,,,,

    0

    0
  116. lita says:

    Tabahkan hati dan sentiasa berdoa kepada yang maha esa..Ingatlah setiap yang berlaku pasti ada hikmahnya..

    0

    0
  117. Honeybee says:

    sekarang RR merasa bahang kerana teriknya mentari dan basah kerana titisan hujan sebelum terbitnya SANG PELANGI YG INDAH .. insyaAllah

    0

    0
  118. Islam says:

    To rita rudiani,

    Jika kita asyik melihat dimana silap kita tanpa memikirkan bagaimana hendak memperbetulkan kesilapan, memang sampai bila-bila kita akan terus gagal.

    “Dari Aisyah ra., dia berkata: bahwa Rasulullah telah bersabda: “Sesungguhnya orang-orang shalih akan diperberat (musibah) atas mereka. Dan tidaklah seorang mukmin tertimpa suatu musibah, seperti tertusuk duri atau lebih ringan dari itu, kecuali akan dihapus dosa-dosanya dan akan ditingkatkan darjatnya”. (H.R. Ahmad, Ibnu Hibban, al-Hakim dan Baihaqi)

    Lihat dimana kelemahan kita dan perbetulkanlah semula. Islam itu mengajar umatnya sentiasa bersabar dan bersyukur walau apepon berlaku. Jika selama ini kita terdedah aurat, maka tutupila ia semula, jika sebelum ini kita bersosial (bercampur lelaki dan perempuan), maka jurangkanlah ia. Allah tidak memilih hambanya dari segi kecantikan dan kekayaan, tetapi dari amal yang kita dilakukan didunia. Lihat dimana kelemahan kita dan cuba perbetulkan semula, insyaAllah pasti berjaya. ” Biar permulaannya mendung agar diakhirnya cerah nanti”

    Jika ada yang terasa, saya mohon maaf. Ini hanyalah nasihat dan bukan sindiran.

    *Nasihat ini juga ditujukan kepada diri saya yang kurang sempurna.

    Salam.

    0

    0
  119. Anonymous says:

    semoga suatu hari nanti ade seorg insan begelar lelaki ,mampu membimbing dan menjaga rita dan anak2nya nanti.

    0

    0
  120. nyah diva says:

    well
    rita rudaini
    fasha sandha
    erra fazira
    nasha aziz
    eja
    top 5 type A personality
    tinggi kuat cantik bijak
    go gurls!

    0

    0
  121. kau ade? says:

    Sesungguhnya, jika sesuatu hubungan itu tdk mndpt restu dr ibu bapa, xkan bhagia la seseorg itu. Aku xpihak sesapa. Sbg renungan bsama. No offense ok.

    0

    0
    • Anonymous says:

      Ko jangan nak cite sgt pasal restu bleh tak? Bosan dah aku dengar.yg kawin dapat restu pun kalau tuhan dah tetapkan setakat tu aje jodoh dia, bercerai jugak.

      0

      0
    • Aku restu je says:

      Adakah perkahwinan pertama dulu pun tidak direstui?… Kalau direstui kenapa bercerai jugak?….. So,bukan sebab restu x restu kan?!. Semoga rita tabah menghadapi dugaan.

      0

      0
      • kau ade? says:

        Sesuatu urusan tidak akan mndapat kjayaan jika tidak mendapat restu dr ibu bapa. Jgn nak nafikan. Aiii nak aku hurai pjg kat sini. Kes Rita n Aidil kahwin di Thai, sah2 dah kcewakan hati ibu bapa Aidil n Rita. Bkn ke kita tau bdosa mlukakan hati ibu bapa walau sekelumit? Allah akan laknat org yg mlukakn ati ibu bapa. Walaupon aku tau jdoh ni d tgn Allah. Tapi derita Rita n Aidil hdapi skg sbb ni lah, ati ibu n ayah da tluka. Allah SWT murka.

        X siapa tau ktentuan Allah. Allah berhak mngubah atau mnarik kbhagiaan yg kita miliki.

        0

        0
        • anak baru tumbuh gigi says:

          ehe… aku xtak menyalahkan pendapat korang yg pasal restu keluarga ni… tp lau korang pikir balik kan… kuarga mmg ambik ati bila anak pinggirkan mereka lebih2 lagi lam bab mendirikan masjid ni… tp pd pendapat aku.. buruk mana pun anak dia kuarga jugak la yg inginkan anak2 nya berjaya lam apa jua bidang yg d ceburi… mana la ada kuarga yg mendoakan xbaik untuk anak2 mereka… jd persoalan ny… kuarga aidil ni jenis yg mcm mana ek??? yala org ckp manusia ni semua darah merah tp perangai lain2.. ambik kau!!!!

          0

          0
  122. aku pon tumpang sedih gak says:

    Sape xsyg suami weh. Pmpuan ni lain, buruk2 pon si suami tu.. syg tu ttap ade. Tapi xtau la Aidil nape snggup layan Rita camni. Ni la padah klo famili campur tangan. Famili Aidil xleh salahkan Rita kahwin ngn Aidil. Tepuk sblah tgn xkan bbunyi kn. Skang umo xpenting. Kalau dah suke, trime je. Kalau nak bezakan Rita ngn Ayu Raudhah. Lg better Rita. Korang ade nampk Rita pkai seksi? Ayu Raudhah je cam 2, siap ckp suami xmrh Ayu pkai seksi. Skang mnantu mne lg baik? Mnantu yg baik ke klo sokong adik ipar bcerai? Nauzubillah. Buat Aidil, fkir la smasaknyer. Kdang2 kita kne nilai diri kte dlu sblm hkum org. Baik ke kita sbg ketua fmili? Camne ngn didikan agama pd fmili? Rsenyer klo sume dah ckup dberikan, xkan jdi camni kot. Dah Aidil pon diam je klo Rita buat sesuatu, xde tguran lgsung, ketua fmili ape cam 2?? Tbe2 htr sms cerai. Astaghfirullah. Fkir2kan lah ye :)

    0

    0
  123. lantakpilah says:

    dugaan yg hebat, utk org2 yg hebat!

    0

    0
  124. anak baru tumbuh gigi says:

    aku ni cuma nak beri peringatan untuk diri sendiri dan kengkawan len yg nak ambik iktibar. lau gaduh2 lam rumah tangga ni mmg perkara biasa… nak kembalikan rasa cinta bila da bergaduh tu cuba ingat saat2 indah waktu bercinta mesti byk kan… ingat la perkara2 yg lucu yg pernah di lalui bersama… ermmm msti senyum2 sendri.. bila ada anak ni kalau bergaduh tu.. si suami ni kena la memahami si isteri yg mengandungkan anak melahirkan anak menyusukan anak serta membesarkan anak… org ckp wlupun si ibu bekerja seperti si ayah.. anak tetap nak main2 ngan ibu jugak… sebab naluri keibuan… si ibu tetap melayani si anak wlupn penat..

    0

    0
  125. Anonymous says:

    ni nasihat utk suami,
    bila ahli keluarga anda jahat dan mulut jahat dekat isteri, defend isteri tu sepenuh hati, bila suami defense, ahli keluarga mulut jahat kat belakang diam-diam jer, diorang xkan berani kurang ajar dekat isteri. bila suami asyik mintak isteri sabar jer tp xpernah nak defend, ahli keluarga makin naik tocang, isteri makin kurang sabar. jika suami pandai defend isteri, ahli keluarga mengumpat kat belakang jer tp depan2 boleh cover dan berborak walau kekok, isteri sudah tentu sabar dan diam jer bila suami dah defend sebab yg penting bagi isteri hanyalah ketegasan suami walau famili suami terus bengong dia xkisah janji suami tunjukkan depan isteri dia membela isterinya, suami yg kurang ilmu agama memang mudah diperkotak-katikkan adik-beradiknya yg selalunya senjata ibu yg teruk. yg jadi masalahnya lelaki melayu takut nak tunjuk dia sayang bini, sayang gf bawak lari kat siam jantan la sgt, takut sayang kawan xapa, tapi takut sayang bini yg dah halal tanggungjawab kat atas kepala dia malu plak. budus.
    dan sesetengah perempuan melayu pun budus jugak, bila tgk ada suami yg rajin bantu isteri dan buat kerja rumah mulala kata takut bini padahal dia jeles sebab husband dia xmacam itu, org tau tp org cakap dalam hati jerla.
    dan utk lelaki yg suka kata suami baik takut bini sebenarnya, dia nak perasan dia suami yg baik tapi bila ada lelaki baik buat dia rasa dia xcukup bagus walau xder saper kritik pun. paling penting dia xnak isteri dia rasa dia xsebaik suami lain pastu mula mempengaruhi isteri dia lelaki yg baik ni jenis takut bini, pastu isteri yg jeles dan xnak terima hakikat husband dia xserajin suami baik mula la jugak kata lelaki itu takut bini. cara mudah adalah, bersyukur sjlah dan jgn jeles atau berubahlah menjadi lebih baik daripada merosakkan atau cuba mempengaruhi orang hidup seperti anda, org yg baik itu xpernah pun terfikir kritik cara anda, dia jadi apa yg dia nak jadi sj. bila anda mula cakap budus2, org baik tu tentulah ada lebih banyak benda budus tentang anda yg boleh dikritik.

    0

    0
  126. ct says:

    sabar yer kak rita.. sedih tgk anak2 jer.. sian diaorag..

    0

    0
  127. rainbow says:

    semoga kak rita tabah..
    dan semoga dgn ujian ini dpat mendekatkan lg kak rita dgn Allah S.W.T dan berubah ke arah yg lebih baek.. =’)

    0

    0
  128. Rita Lee says:

    Rita da cantik sekarang. Rasanya klu letak RCW sebelah…she still gorgeous..coz dia ni nampak melayu asli..not cucuk cucuk.

    0

    0
  129. totcomeylote says:

    aku salute ngn rita..wlupn onak duri yg ditempuhi sebelum n selepas kwen ngn laki die tuh(MALAS NK SEBUT NAMA) die nmpak tabah n strong..xde la meroyan merapu merepek..mungkin jodoh die xpanjang..sesungguhnya Allah akan menduga umat2-Nya, ingtlah Allah..Nescaya Aman Hidupmu Rita..we love you…

    0

    0
  130. lantakla ko nk ckp aku ape says:

    Kecantikan x kan kekal smpi ble2, yg pnting amal kebaikan. Lagi satu nk ckp stiap perbuatan yg berlaku dulu kne pkir balik, mcm stiap ikatan yg terjalin msti mndpt restu bru berkat setiap perkahwinan tu, anyway lu pkirla sendiri rita n terima la ape jua dugaan yg berlaku, bukan ko sorg je cmtu rmai lgi yg senasib ape pon be strong.

    0

    0
  131. Waniey says:

    rita kena kwn rapat ngan abby abadi…dia sgt strong dlm benda2 mcm ni…insyallah,rita akn btemu jodoh yg lebih baek after this..

    0

    0
  132. pinky lady says:

    minat sgt dgn rita ni…sedih tgk anak2 rita yg 2 org 2…tabahkan hati,moga Allah swt tunjuk kebenaran 1 hari nti..mungkin perpisahan ini yang akan membahagiakan rita dan anak2nya…klu hidup bersama pun ada je org yang tak puas ahati susah jugak…

    0

    0
  133. mmimi... says:

    aku minat dress dia pakai…apa jer derssing rita aku minat…. mama vogue u….rita biasa nampak simple pon mmg cantek…tapi sambutan hari jadianya ke 36 lagi menampakkkan di aada kelas dan jenama tersendiri…go!!!go!!!! chaiiiwok!!!!

    0

    0
  134. sokong kak rita ….!!!! gambateh….
    terus berjuang demi anak-anak……..

    0

    0
  135. Jeng jeng jeng says:

    Sedih tengok gmbr yg last tu.. Kita boleh cakap sabar tapi empunya badan jer tahu rasa nya.. Aku plak yg sebak..

    0

    0
  136. simapti says:

    sedih tngk anak2 dia.. kecik2 lg bapak dh wat hal… muka x menjamin kebahagian dan kematangan seseorang… next time jgn pilih rupa sahaja…. parents ex dia tu & org2 yg terbabit yg mengakibatkan penceraian ini berlaku mesti suka yg anak dia dh cerai & tgglkan rita ni.. tanggung la dosa kau org… runtuhkan masjid org… !!!

    0

    0
  137. lady J says:

    rita rudaini cantek… ank die yg 1st tu sebijik muka aidil….

    0

    0
  138. jejaka_paling_tulen says:

    apa ajer dgn si suami rita rudaini tu? nak madu kat rita, sampai kemaruk. pegi negeri siam untuk kahwin. pasal apa? pasal nak madu manis & sedap yg ada kat rita. tapi……sktg, habis madu sepah dibuang. amenda ni? kalau aku, aku akan teruskan hidup dgn rita rudaini yg mantap ni…buat anak kalau boleh, satu pasukan bola. itu baru cita2 seorang pemain bolasepak. madu yg ada pada rita rudaini masih sedap dan manis lagi per!

    0

    0
  139. cda says:

    be strong kak rita.. bila satu pintu kebahagiaan tertutup.. bnyak pintu2 kebahagiaan lain yg terbuka.. Allah jua yg maha dalam pengetahuanNya.

    0

    0