Written by AbangNara | November 7th, 2013

Memang makin cun melecun, jelita, menawan dan sedap mata memandang sungguh Mizz Nina selepas dia mengambil keputusan untuk memakai tudung sejak pulang daripada menunaikan ibadah haji. Beruntung sungguh Noh mendapat isteri yang menyedari tanggungjawabnya sebagai seorang Muslimah. Semoga kehidupan mereka sebagai suami isteri lebih diberkati selepas ini.

mizz nina tudung

Menerusi gambar-gambar yang dikongsikan olehnya di Instagram, kelihatan Mizz Nina dan Noh acapkali menghadiri ceramah dan “talk” yang dianjurkan oleh para ulama dan orang keagamaan yang popular di seluruh dunia. Satu langkah yang sangat bagus dalam mendalami Islam. Semoga ia akan berkekalan.

mizz nina tudung

Lagi beberapa keping gambar Mizz Nina dengan imej bertudungnya dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

mizz nina tudung
mizz nina tudung
mizz nina tudung
mizz nina tudung
mizz nina tudung
mizz nina tudung
mizz nina tudung

Baca Yang Ini Pulak:-

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

76 responses to (9 GAMBAR)Mizz Nina Semakin Jelita Dengan Imej Bertudung

  1. kiah says:

    alhamdulillah..insyaAllah permulaan yg kecil serta istiqamah akan menguatkan lg Miz Nina utk menutup aurat dgn sempurna..u mmg cantik..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 290 Thumb down 0
    • Olga says:

      Pandai Noh jaga isteri!
      Bertuah la Mizz Nina dpt bersuamikan Noh.

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 240 Thumb down 1
      • :) says:

        Hidden due to low comment rating. Click here to see.

        Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 69
        • teleturbans says:

          purdah mende. turban laaa! tapi turban dia pon, tutup leher jugak lah at least.

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 101 Thumb down 5
        • zz says:

          bhahaha lawak sungguh. purdah? haha

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 53 Thumb down 1
        • LOLOL says:

          amboii org tu bru je berhijrah dah suh pakai tudung labuh ? hagak2 la weyhh. pelan2 biar dia istiqmah dulu.insyaALLAH makin dia dlm islam makin smpurna.ini klu nk suh org y dah sedia bertudung suh pakai tudung labuh pun susahhh.

          btw..tak sangkat yuna pakai purdah pun kau bising ? kakakaka. oke letuu purdah. yenepeee! :p *jauh beno beza purdah n turban. kahkah

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 107 Thumb down 0
        • Anonymous says:

          Ko nie kenapa purdah?
          First nak tanye, ko laki ke pompuan?
          kalo pompuan, ko pakai purdah ke? kalo pakai, xkan masuk blog hiburan? xmungkin der..tp xtau la kan zaman oh zaman..
          Kalo ko lelaki, ada tak famili girl girl ko pakai purdah? kalo ada Alhamdulillah..
          Kesimpulan di sini, Sila berfikiran POSITIF dulu sebelum komen. Lihat diri dulu adakah aku cukup sempurna utk komen macam ini?

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 5
        • Fahrin Ahmad says:

          tu fesyen sarang tebuan,
          bukan purdah bongok…

          Hot debate. What do you think? Thumb up 6 Thumb down 6
        • :) says:

          hahaha malunyee..
          ok laa harap mizz nina jgn pakai turban pelik2 :)

          Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
    • MIZZ MINAH says:

      Hidden due to low comment rating. Click here to see.

      Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 60
      • Si Nami says:

        Menutup aurat ni bukan nak tengok siapa cantik siapa tidak. Di sisi Allah yang dipilihNya ialah keikhlasan dalam mentaatiNya. Berapa ramai manusia berjubah dan berserban tetapi dimurkai oleh Allah kerana berjalan di muka bumi ni dengan penuh kesombongan.

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 142 Thumb down 6
      • melati says:

        MIZZ MINAH …hahaha, org yg mengaku dia cantik ni selalu nya mesti org tu Hodoh….dah byk kali aku terkena..aku boleh agak yg muka MIZZ MINAH ni macam getah pemadam.

        Hot debate. What do you think? Thumb up 7 Thumb down 5
    • batgirl says:

      aku harap mizz nina terus istiqamah.. sbb aku tau sangat berhijrah tu mmg senang tapi nak maintain tu yang susah. mmg kena kuat. circle of friends pon berubah. aku yang dulu tak seksi pon rasa the pressure bile berubah, apetah lagi bliau yang seksi n kelihatan sosial di mata aku dulu, konfem lagi trasa. tapi yang paling penting suami laa yg kena kasi support dgn perubahan isteri ni..

      Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
    • Cik Nin says:

      Dulu tak suka Misz Nina. Tapi since tengok gambar dia beraya di kampung Noh dengan pakai baju kurung biasa, jadi suka dengan kesederhanaan & kebijaksanaan dia menyesuaikan diri dgn kampung orang walaupun dia anak jutawan.

      Tak macam sesetengah artis. Beraya di kampung, tapi baju sakan sangat. Over.

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 99 Thumb down 1
      • joyah says:

        cik nin, aku tolong sambung che ta baju raya dia 32 pasang, bling2 lagi raya kat kampung aloq setar nun… hahaha..

        anak jutawan simple jek..

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 52 Thumb down 1
    • kar'ah says:

      May Allah bless Hj Noh & Hjh Nina. Amin.

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 34 Thumb down 0
  2. Anonymous says:

    Alhamdulillah

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 57 Thumb down 0
    • Siti Aisyah says:

      Hidden due to low comment rating. Click here to see.

      Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 25 Thumb down 81
      • mak mentua says:

        mak ai ko ni siti aisyah x kan sampi cmtu sekali…

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 28 Thumb down 1
      • Kangkung Goreng Belacan says:

        kau ni nak jadi mcm si kinah bini no 2 ashraf muslim tu ke?
        spesies perampas laki org cm kau ni aku pantang btol….

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 28 Thumb down 1
  3. sue says:

    Alhamdulillah

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 23 Thumb down 1
  4. hany says:

    Alhamdulillah..sb tu jgn kutuk2 org sgt..sb manusia ni klu ALLAH nk bagi hidayah sekejap je..kita ni blm tentu dpt keberkatan yg dia dpt wlupn kita jga amalan..jd baik muhasabah dri sebelum mgata kat org..waallahualam

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 106 Thumb down 1
  5. kekeke says:

    Alhamdulillah.. Sangat cantik.. Sangat manis..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 40 Thumb down 0
  6. Anonymous says:

    ini br boleh kate memang cantik sgt..bkn mcm cantik ye..tp memang cantik…
    sblum ni pun dah cantik..tp makin serlah kcntikan sebab mahkotanya terpelihara…Alhamdulillah….3,4x jgk la aku duk scroll nk tgk pic die..xpuas…nak2 pic no4..yg dak sblah die tu law Islam kite doakan la moge hatinye terbuka cpt2 nk tutup aurat..n kalau bkn islam moge die tertarik ngn islam..aaminn…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 41 Thumb down 1
  7. syukur says:

    Dulu mizz nina ni lah yang paling sexy, siap pergi luar negara buat show menari sexy sana sini. Skrg alhamdulillah sekejap je dah berubah. Allah nk bagi hidayah tu skejap je. Artis lain yg sendu kat malaysia ni xde la hebat mcm mizz nina dulu, tapi aurat tak reti2 nk tutup?? Dia ni kaya havoc last2 sedar jugak hamba allah dan taubat. Artis sendu kat malaysia ni bila lagi??

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 144 Thumb down 1
  8. izzy says:

    alhamdulillah..
    serabai gile si noh kt 2nd pic tu.. hahahaha..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 21 Thumb down 2
  9. Aku SUKE says:

    Cantik Mizz Nina Pakai tudung.. suke tengok.. ok lah tu.. dulu org dok caci kate die banggakan sangat cara mat salleh.. last2 tahu juga nak berubah.. dr sesetngah artis tu.. to noh tu serabai je…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 30 Thumb down 1
  10. mayo says:

    Alhamdullilah..da bergelar hajah dah…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 22 Thumb down 0
  11. aku says:

    Alhamdulillah……suka sangat2…terus aku follow instagram dia dan mula meminati beliau!moga akan terus bahagia bersama suami dan selepas ni bersama anak2 sehingga ke Jannah..aamiinn…..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 40 Thumb down 0
  12. miss A says:

    sedap mate memandang~ pakai hijap, cover dada n x pakai ketat2.. ade retis yg behijap tapi dada bagai mintak dirabe…oppsss!!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 37 Thumb down 2
  13. Anonymous says:

    Suka ikuti perkembangan couple ni. But amal ibadat kerana Allah, tak perlu heboh2kan. Mereka tak riak dengan segala kemewahan yang ada. Yang penting hidup diberkati dan tenang. Amin.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 28 Thumb down 0
  14. Mashi says:

    dan ramai yang mengutuk nina ni dulu mula suka kat nina..tp ada jugak yang akan mengutuk mengkritik nina lagi dengan cara pemakaian tudung… itu biasa, cth “nina ni mangsa fashion” yg lagi best, “kalau pakai stokin baru muslimah perfect”
    semua orang berpeluang dapat hidayah tapi tak semuorang dapat hidayah macam diana amir..yatt hamzah…so some people take time..untuk berubah jadi perfect…but for nina ni.. she really look beautiful on er hijab ^^ i wish i can be like her tho and have husband like hers..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 35 Thumb down 0
  15. mikan says:

    Alhamdulillah,,semoga istiqamah..lam banyak2 artis yg bhijrah aku paling suka ummi nazeera, sebab tgok dalam instagram dia langsung xda berkongsi (or ak ada tlpas pandang) gambar beliau..sebab ramai gak artis yg sudah bhijab tp masih suka berkongsi gmbar dlm ig yang mana sudah pastinya akan mngundang pujian kaum lelaki.ada unsur2 tabaruj kat situ..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 32 Thumb down 0
  16. Page Down says:

    alhamdulillah. suka melihat perubahan ini. apapun, mohon tak perlu share sgt gambar2 bertudung kerana blogger dan wartawan akan menjadikan bahan dalam penulisan mereka mengakibatkan ramai yg memuji / mengutuk…bukan apa, ditakuti jadi seperti artist2 Msia lain yg mulanya bertudung elok menutupi rambut, tubuh / bentuk tubuh..namun makin hari makin singkat (harapnya tidak begitu, insyaAllah)..ini akan memberi impact yg tidak sihat kepada artist itu sendiri dan membuka ruang public mengutuk tanpa batasan.

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
    • kakikucinghitam says:

      ko ni bengap ke ape? so skrg die kene upload gambar ape? cermin mate je? ape slhnya dia upload gambar pakai tudung? benda elok bukan benda x elok. ko je kot yg nk mengutuk. super bengap!

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 3
    • observer says:

      hahahahahahaaha..alahaiii..super bengappppppp hahahahaahah..gila negative kan kau fikir..adoaiii hahhahahah

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  17. anonymous says:

    Alhamdulillah…….sejuk mata memandang. Semoga berkekalan.

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  18. Tips Fesyen says:

    All the best to both of them..’HIJRAH itu PERJUANGAN’..

    Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
  19. Tips Fesyen says:

    All the best to both of them..”HIJRAH itu PERJUANGAN”..

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  20. Anonymous says:

    jom same2 kite doa moga2 diorang dikurniakan cahayamata plak….

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 17 Thumb down 0
  21. UstazAzhar Kaki Sex says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 48
    • Anonymous says:

      kalau kamu islam semoga sempat bertaubat.jaga2 dengan akidah kamu….

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 16 Thumb down 0
    • jahhhh says:

      kau ni da kenape ustaz????? macam mintak kaki je

      Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
    • Anonymous says:

      ustaz…lu mlut manyak longkang

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
    • terung says:

      ustaz..lu mlut manyak longkang

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • melati says:

      UstazAzhar kaki sex…ni cek nak bagi tau skit hang cuba try periksa DNA hang gan Bapak hang mesti tak sama punya…mesti hang anak haram punya, aku berani jamin sebab anak Haram jer yg yg boleh pusing akidah ni..betol aku cakap ,hang tanya lah Mak hang tu ..Mesti dia tidor gan Indon atau pun Bangla,,Arab tak selera kot Mak hang…tapi itulah hakikat nya.

      Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 3
  22. R says:

    Nouman Ali Khan! :)

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  23. anon says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 37
    • bukan ustajah says:

      org bertudung lagi cantik, manis dipandang.. bukan yg dok tayang rambut cam pontianak tu…tapi kalau jenis pesen2 tudung bertingkat2 cam umah flat tu.. pastu tu singkat tunjuk tetek cam tudung fareeda tu memang la x cantik pun sebenarnya…

      Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 2
      • Anonymous says:

        oi anon, sb tu la kena pkai tdung..
        nmpk x cntik, perempuan kalo nmpk tak bertudung mmg cntik.ku akuiii.
        rmbut tu bole menggoda lelaki tau, sb tu lah kena pakai tdung, ttup aurat, untuk elak lelaki tergoda dan menambah dosa.
        sila phm konsep.

        Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  24. EDDY says:

    Ak lg suke cara mizz nina lebih ikhlas drpd shila amzah …sorry

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 20 Thumb down 2
  25. cahaya says:

    bila mencari ilmu, akan beramal dengan ilmu dan akan ikhlas dengan ibadah.
    cahaya dari ilmu. teruslah mendampingi penyampai ilmu. tahniah.

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  26. miss says:

    ni la namanya sebuah perkahwinan yg berkah..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 0
  27. kambing gurun says:

    Sikap gila2 Noh.. tak sangka dia mampu membimbing isterinya yang seorang yang sosial dan modern… tabik spring kat Noh.. saya suka artis yang berhijrah banyak ke kelas2 agama memperbaiki bacaan Al Quran dan mendalami dan mempelajari selok belok agama Islam berbanding g ceramah politik konon2 nak timba ilmu pastu kecoh kat twitter.. kempen sana sini.. anak2 tinggal dekat rumah.. sedangkan jaga rumahtangga wajib bagi seorang isteri.. sorry sape2 yg terasa..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  28. Jejari Gemuk says:

    Alhamdulillah..Sesungguhnya hidayah itu milik Allah..Dia akan berikan hidayah itu kpd hambaNya yg ikhlas meminta…

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  29. tempoyak says:

    dah terang2x menutup aurat itu wajib…..jadi die ambik pendekatan utk bertudung..bagi menjaga auratnya, tambahan pula dh jadi isteri orang…tapi ade juge yg kononnya tinggi ilmu pengetahuan, bijak, elit, berkedudukan tinggi..tapi heran jugak..tkkan tk pernah nk jumpa walau sepotong ayat, buku..ataupun ape2x yg .menyeru utk kita menjaga aurat ..dan mase kite kecik2x pun ustazah dh ajar perkara2x tersebut……wallahualamm!!!

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  30. sakurako says:

    Semoga che ta..nabila n nora danish diberi hidayah..amin

    Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 1
  31. Shamsiah Fakeh says:

    maakkkkkkkk aiiiiiiiiiiiiiiii…mizz nina pakai tudung??? gempak gilerrrrrrrr….RESPECTTTTTTTTT

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 3
  32. Rosalinda Amour says:

    Alhamdullilah.. so pretty when she wear hijab.

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  33. mokcik says:

    tahniah kepada hj. noh krn berjaya menjadi seorg suami yg dpt membimbing isterinya
    tahniah juga kepada hjh nina kerana menjadi seorg isteri yg baik
    semoga kalian diberkati

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  34. minah jambu merah biru says:

    muka kalau dh tk cute n tk berape nk cantek macm dulu lebih baik bertudong ada jugak faedah Nye kan tol takkkkkk…muka nina ni semenjak dh kawin makin tembam n dh macm malas pulak dia nk uruskn diri diaaaaaa Al maklom lah dh ada laki kannnnn…mudah2an selepas balek dari menunaikn ibadah haji ni tk payah lah nk nyanyi2 lagiiii stay kt rumah aje jaga makan minom laki kemas rumah masak untok laki ..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 2
  35. lilysara kassim says:

    alhamdullilah , satu keputusan penghijrahan yg terbaek mizz nina !!! Barakallah !!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  36. Bangga Kamek says:

    Tahniah Noh sbb ktk brjaya mendidik bini ktk ke jalan yg betul,
    Jgn jak org sentiasa nganok org Swk diam atas pokok la, sik moden laa..
    Nah buktinya, wpun org madah Swk tok ktinggalan zaman, tp dlm mndidik bini..sik juak org Swk jahil gilak…

    Mcm sik cayak jak..
    Mcm sik cayak jak..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  37. Bangga Kamek says:

    Wpun org nganok org Swk tok mcm2…diam atas pokok laaa, sik moden laaa… At least Noh brjaya membimbing bininya ke arah kebaikan… Satu contoh yg patut diekot… Sapa sik kenal Mizz Nina, anak org kaya AmBank… Tp very down to the earth.. Sik mcm artis nak suam2 nasik kinek tok… Sik sedar dirik…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  38. mizz says:

    aku tabik gak ar dgn meka ber2 ni…klu perati life diorg ni agk sosial and x nmpk gaya2 org yg menuju arah lbh baik…( aku tau koorg sure x terima pndgn aku yg ni..ok go on)

    tapi…kdg2 pandangan pertama tu bkn kesimpulan dlm kita menilai manusia kan.. sbb mgkn yg kita nmpk buruk seseorang harini, esok lusa dialah jauh lbh baik dari kita..
    bdw aku hrp mizz nina akn kekal terus begini…mn tau rezeki dia lebih byk lpsni…

    tadi baru je kutuk nora x comel… hrp2 klu nora pakai tudung aku mgkn dia akn comel sml…;)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  39. hunny kitty says:

    once…i just like u..now, i really like u MN!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  40. Anonymous says:

    Salam,
    It is with such sadness in which the sarcastic way the above article was written. Having spent a short time with both Nina and Noh, not knowing of their celebrity status, found them to be most pleasant and respectful of their elders and those around them. A person should not be judged by their careers for only Allah swt has that right. May Allah swt lead your pens to positiveness rather than ill will.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0