Written by AbangNara | December 31st, 2015

Amboi, amboi, amboi. Comelnya Anas Muslim, cahaya mata sulung Ashraf Muslim dan Noor Dayana ini. Geram pulak Abang Nara tengok. Terasa nak ada baby seorang lagi. Hehehe. Untuk makluman, Anas dilahirkan pada 10 Disember lalu dengan seberat 2.85kg merupakan anak ketiga daripada kedua-dua isteri Ashraf Muslim.

anas muslim

Semoga Anas Muslim membesar dengan sihat dan menjadi anak yang soleh serta berbakti kepada kedua ibu bapanya apabila dewasa kelak. Lagi beberapa gambar dengan membaca artikel ini sepenuhnya. Kredit Instagram The Photolicious.


anas muslim
anas muslim
anas muslim
anas muslim
anas muslim
anas muslim
anas muslim
anas muslim
anas muslim

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

32 responses to (9 GAMBAR)Anas Muslim, Anak Sulung Ashraf Muslim & Noor Dayana Daripada The Photolicous

  1. Anonymous says:

    tomeiii

    0

    0
  2. anas mikael says:

    geram nyer tgo baby anas pakai custom batman..rasa nk cubit jer haha

    0

    0
  3. preggy mommy says:

    Alaaaaaaaaaa nomeyyyyyyyyyyyyyyyyyyy!!!

    0

    0
  4. fashasendat says:

    Anas Ashraf lah. Asal boleh je tukar nama anak org jadi Anas Muslim.

    0

    0
  5. gebugebas says:

    anas muslim pun boleh naraaaa oiii muahaha

    0

    0
  6. Anonymous says:

    semoga menjadi anak yang soleh dan diberkti Allah. Menjadi pembela agama dan membesar dengan didikan Dayana yang sabar, mudah2an menjadi anak yang tinggi maruah seperti Dayana.. Amin…

    0

    0
  7. Anonymous says:

    apa kna abg nara hri ni..anas muslim lah..29 januari la..

    0

    0
  8. Insanterluka says:

    Alhamdulilah syukur kpd Allah berkat kesabaran & ketabahan seorang isteri akhirnya Allah berikan ganjaran yg terindah. tahniah Dayana & Asraf semoga anak ini menjadi anak yg soleh dunia akhirat amin….

    0

    0
  9. Dildo says:

    Anak dayana comey anak sakinah n hanez mcm sial nk mmpos

    0

    0
  10. Aclina says:

    Asalam, tak berkenan betul konsep ahli sihir nie. Rezeki dr. Allah, kesihatan dr. Allah, apa salahnya buat konsep islamik. Kesian kat baby,

    0

    0
    • Anonymous says:

      Sy setuju…..

      0

      0
    • Anonymous says:

      anak dengan sakinah sudah buat konsep islamik nanti sakinah dan ashraf sawan kalau anak dayana ikut konsep islamik… apa2 yang orang suka akan di buat untuk anak sakinah bukan untuk anak dayana…. dayana terima saja apa yang ashraf buat… tapi tak apa lah yang penting kita doa kan anak dayana ini menjadi orang yang kuat agamanya, akhlaknya mulia ikut mamanya… yang penting didikan mamanya dari kandungan lagi, tidak mengada2. semoga dayana dan anaknya di lindungi Allah. amin

      0

      0
  11. Ana Muslim says:

    abg nara sekolah tinggi2 tapi info selalu salahhh!! Anas Ashraf la! bukan anas muslim. Nak suruh banyak comment la tewww……….

    0

    0
    • Anonymous says:

      anas muslim pun cantik nama tu… muslim kan nama atuknya….. Legacy Dayana…… dapat hasil dari doa keluaga dayana dan berjuta2 peminat dayana…. semoga menjadi anak yang soleh dan dilindungi Allah dari dunia hingga akhirat. juga penjadi penjaga maruah ibubapanya. amin

      0

      0
  12. Anonymous says:

    Comel mcm ibunya. Jadi anak yang baik dan jaga ibu ye ;)

    0

    0
  13. Hamba Allah says:

    ganjaran terbesar dr Allah untuk hambaNya yg sentiasa bersabar ats segala dugaan hidup.. Noor Dayana..kamu memang seorang isteri yg solehah..tak pernah walau sekali sy tengok awak buat kenyataan yg memburukkn suami semasa kecoh suami anda menduakan anda..anda tetap sabar..menerima segala ketentuan ilahi dgn hati yg cekal,akan ada hikamh beaar disebalik dugaan yg besar..syukur.. Lihat..kuasa Allah Taala.. seorg putera lahir dr kandungan anda sndri.. moga Anas menjadi anak yg soleh..amin ya rabb..

    0

    0
  14. fira says:

    kenapa first baby ngn dayana x de gambar ngn ibu bapa dia cam ashraff buat ngn sakinah first baby dulu….ermmmmm…baby sorang2 je…

    0

    0
    • Anonymous says:

      tak perlulah nanti sakinah dan ashraf patah hati… sebab segala kegembiraan ada anak telah ashraf alami dengan isteri yang dicintainya sakinah…. memang ada dgn ibubapa anas tapi demi menjaga hati sakinah dan ashraf tentu ashraf tidak membenarkan ditayangkan, segala kegembiraan hanya untuk sakinah, gambar tidak melambangkan hal sebenar tidak perlu ditayangkan, ashraf sudah biasa menipu dan membohong, pelakun pula tu, di gambar dia boleh belakun. anas berbahagia di jaga oleh keluarga sebelah ibunya. ada atuk dan bapa saudara yang boleh memberi kasih sayang kepadanya, cukuplah…. anak istemewa, disayangi ramai orang dan doakan yang baik2 saja, semoga mengikut mamanya sabar dan berserah kepada Allah.

      0

      0
    • Anonymous says:

      Biasalah Ashraff ni.Dia kan pilih kasih.Meroyan pulak Sakinah nanti kalau gambar studio Ashraff,Dayana & baby Anas.Aku dah agak mesti gambar baby Anas sorang.Bayangkan dengan Sakinah gambar kahwin professional siap kiss dahi & tangan lagi (macam baru berkawin for the first time-tak pikir langsung perasaan Dayana kalau dia tengok),gambar Sakinah mengandung pun special,gambar studio baby Sarah with both parents.

      Ashraff dengan Dayana waktu cuti berdua,mamat ni siap update kat insta kot tengah merindui seseorang di tanahair.Lepas tu Dayana bersalin,update status nak ucap kasih pada isteriku Sakinah kerana sentiasa menyokong Dayana.Jangan budget alim la Ashraff.Banyak lagi ketidakadilan kau pada Dayana.Aku rasa kalau Rasulullah ayahanda Dayana dah kena lempang dah kau ni.Sedangkan Rasulullah sendiri tak benarkan Ali Abu Talib berkahwin dua kerana tidak mau puteri baginda bersedih. Nampak tak Rasulullah pun ada perasaan macam bapa yang lain contoh macam ayah Dayana?Si mamat ni siap kutuk bapa Dayana bila dia nak kahwin Sakinah.

      Ni orang melayu semua kalau poligami cakap ikut sunnah Rasulullah.Baginda sendiri tak pernah berpoligami sepanjang hayat Siti Khadijah.Selepas Siti Khadijah meninggal baru Rasulullah berkahwin ramai sebab ingin menolong janda2 yang kehilangan suami.Orang melayu kahwin ramai sebab nafsu & pilih anak dara aje duh.

      0

      0
    • Anonymous says:

      ashraf sengaja mencetuskan kontrovesi sebab tidak ada orang mendoakan nya baik2. dia tahu orang akan menbandingkan layanan dimedia anak dayana dan sakinah. dia buat supaya dapat pahala free…. lepas tu keluarlah ayat2 islamik nya., dia dan sakinah sebenarnya ada penyakit hati tapi mereka tidak sedar. upload supaya orang cakap yang bukan2, mengutuk jadi mereka dapat pahala free…. so pathetic dan attention seeker ini laki bini…. supaya orang terus ingat ashraf yang hipokrit ini….. cari makan katakan, dua2 seleberiti mesti pandai cari stratigi

      0

      0
  15. dia says:

    comel…. macam anak patung jew, kalau sekali tengok mmg tak kata baby betul.
    semoga jd anak yg soleh..

    0

    0
  16. Tefal says:

    Comel beb ..lg cute mute dr ank sakinah.mkn ati x sakinah??

    0

    0
  17. Anonymous says:

    masa anas lahir tiada pun kata sangat comel dari ashraf, tiada hastag macam anak dgn sakinah… tapi bagus juga tiada sebab orang tahu dia menipu kalau ada. dia tidak mahu orang mendoakan anas, dia mau anak sakinah saja didoakan. IG dayana di tutupnya bila orang mula mendoakan dayana baik2. kesian ashraf ini, ada penyakit hati kalau berkaitan dengan dayana dan anaknya……. dayanalegacy adalah hasil dari doa tulus ikhlas berjuta2 orang. bukan hasil dari menyakitkan hati orang, menipu dan membohong dengan mengaibkan dan menjatuhkan maruah orang, serta menyindir mertua, mamanya tidak pernah buat kenyataan dalam mana2 media. semoga anas akan jadi lelaki yang akan menjaga maruah dan aib dengan penuh pengetahuan agama. amin

    0

    0
  18. Anonymous says:

    Anas ini layak di panggil Dayana legacy. lahir dari doa berjuta orang. kalau ashraf tidak tutup IG Dayana tentu berpuluh ribu orang akan komen di IG Dayana, tapi apa boleh buat akibat perbuatan sakinah terpaksa IGnya pun tutup.. mau ucap baik2 pun terpaksa guna IG ashraf, tapi yang memuji dayana di delete tak tau siapa mendelete. ucapan untuk anas pun asal ada saja tiada hastag pun macam anak sakinah. tak apa yang penting dayana legacy bukan hasil dari menyakitkan hati orang, menipu, membohong, bongkak, belagak, hipokrit, mengaibkan orang, dan marah mentua yang telah memberi jalan perniagaan . yang penting doa baik2 saja untuk anas dan mamanya, semoga di lindungi Allah selama2nya.amin.

    0

    0
  19. Mek comel says:

    Dalam ig serap xdak pun gamba2 neh…eh eh..hrtu ngn kinah smua gamba ade…yenna sakinah..cecukop lah hack ig laki..jd lah isteri yg baik..kan laki dh tutup ig awak…skali ngn ig dayana jd mangsa …kami suka ig awak ditutup, tp kami sedih dayna jd mangsa kerakusan awak…hurmm..

    Msih xleh hadam bila dia upload hr2 gamba dlm ig dia dlu…mengidam tu lah mgidam ni lah..nk tnjuk kata pregnant lg…adesss

    0

    0
  20. support dayana n anas says:

    Alhamdulillah…semoga Anas jd ank yg soleh..yg membahagiakan mama nanti ye Anas…ramai yg mendoakan Anas…

    0

    0
  21. tnpa nama says:

    asraf mulim xlayak poligami sebenarnya… pilih kasihh.. ko ingt berjaya sgt ka jd pelakon… org bole menilai la … boo asraf muslim… pilih kasihh.. aku harap dayana buka ig dia blik… kami akn terus mndoakan dayana dan anas…

    0

    0
  22. jmkl says:

    dayana yg beranak… skinah yg dpt ucapan terima kasih… btulll ms sakinah asraf ada ucap terim kasih juga pd dayana tapi ayat dia lain… terim kasih kpd dayana yg sentias bersama kami… kami tu apa maksudnya.. mcm dayana ni org lain je…

    0

    0
  23. Kat says:

    Moga Allah jadikan Anas anak yang soleh dan senang di bentuk ke arah kebaikan sebagai sebahagian kekuatan buat Dayana.

    0

    0
  24. Anonymous says:

    semoga anas membawa kegembiraan kepada yang menyayanginya…. bayangkan masa mama nya mengandung bulan Mac dulu, keluar statement wan sakinah pasal isteri ke dua….. kerjanya dan ashraf mendera mental dayana jak…. isteri yang dicintainya ashraf dan ashraf ini ada penyakit hati sebenarnya

    0

    0