Written by Bella | April 27th, 2016

Pelakon Mira Filzah baru sahaja menamatkan pengajian beliau dalam jurusan Perniagaan Antarabangsa di UiTM Shah Alam.

Menerusi akaun Instagram beliau, Mira sempat kongsikan beberapa foto sekitar majlis konvokesyen yang diadakan di DATC, UiTM Shah Alam tengah hari tadi.

Jelas terpancar sinar bahagia di wajah Mira kerana sudah berjaya mendapatkan segulung ijazah. Turut bersama meraikan kejayaan tersebut adalah kedua ibu bapanya dan rakan-rakan beliau yang turut berjaya menamatkan pelajaran bersama.

Tahniah kami ucapkan kepada Mira, semoga berjaya dalam apa sahaja bidang yang beliau ceburi. InshaAllah.

Jom kita lihat beberapa lagi foto sekitar majlis graduasi Mira Filzah dengan membaca entri ini sepenuhnya.

Kredit Foto : Nabil Nadir

54 responses to (9 FOTO) Sekitar Majlis Konvokesyen Mira Filzah Di UiTM Shah Alam

  1. Senior Palam says:

    Dia punya hood tu sampai ke atas terangkatnya. If i not mistaken ada cangkuk kat robe tu untuk hold hood tu. Maybe u tak perasan kot. Huhuhu. Anyway, congrats Mira. Aim for double line lak pasni. Kalau ada kesempatan. Semoga sukses dalam apa jua bidang yang diceburi.

    0

    0
  2. jimmy 88 says:

    gediknya betina acah2 alim ni….overdos.. bg jalan utk org edit gmbo dia tu…konvokegedikan mira filzah…..sorry say i dont like u….

    0

    0
  3. bukan budak uitm says:

    Budak uitm rupanya. hehehehehe.

    0

    0
  4. Lara says:

    Congratulations, nnt tolong praktis ambik gambar tanpa ternganga nganga please, burok naw nengok muslimah ayu ayu macam u tak reti katup mulut.

    0

    0
    • Anonymous says:

      hari happy dia kot! takkan la nk tayang muka serious or masam time2 happy.
      korang ni ada je yg tak betul kat org lain..dia ada degree, awk ada apa cik lara?
      PHD? (perasaan hasad dengki!) huh!

      0

      0
      • Anonymous says:

        dia nasihat kan amek gambar gambar jgn ternganga supaya tak dieksploit. betullah kan nasihat dia tu? lol at least dia ade degree katakau. zaman skrg sape je yg xde degree kak?org xde a spm pun masuk u ade degree, course tak kritikal pun boleh dapat degree, pointer 2.5 pun boleh ade degree. now everyone boleh ade degree.

        0

        0
        • Anonymous says:

          haha..ni aku sokong..yang lagi sedih bila tengok orang SPM result C,D,E lepas dapat degree dapat keje gaji sarting 3k banding ngan diri sendiri result SPM A&B, ada degree, keje dah bertahun tapi gaji belum pun cecah 3k..huhu..tapi apa pun berbalik pada rezki masing2

          0

          0
        • Anonymous says:

          negative minded… usually a typical looser lady..

          0

          0
  5. Anonymous says:

    Cik Mira Filzah ambik course ape yerk kat uitm??

    0

    0
  6. Anonymous says:

    bijak, cantik, bertudung, popular, masih muda plus fresh graduated dan artis terkini tanahair… pendek kata minah ni mmg punya complete package ….patut la ramai yang meroyan n sentiasa cari salah hang.. melayu! melayu..! sigh…

    0

    0
    • Anonymous says:

      asal keluar u je dah kira bijak ke. graduan skrg bkn mcm graduan dulu. dulu susah nak masuk u bolehla nak kata bijak keluar u. skrg xyah a spm pun boleh masuk u

      0

      0
    • Anonymous says:

      bkn dean list pon…lgpun bkn course critical..biase2 je. bosann.. next!!!

      0

      0
      • Lame says:

        Kenapa ? Org yg study medic, engineering n law je ke yg patut dipandang tinggi ? lol

        0

        0
        • Who cares says:

          Ntahnya…typical minded btl.asal course biz je anggap bnd tu sng.

          0

          0
        • Anonymous says:

          dik..akak pun blajar biz..skang dah 11tahun di alam pekerjaan..4 thn bt admin 7thn bt HR..akk bercakap berdasarkan pengalaman dik..doc kalu nak buat keje admin & HR blh bt kalu diorang nak..tapi ada ke budak admin blh jadi doc???

          0

          0
        • Anonymous says:

          hang blaja engineering dlu baru hang komen cmna nk hadap paper2 tu sume mse exam.. blum lg fyp yg macam haram..nangis sorg2 dik non ssh nk hadap bnda2 tu.. retiss yg korang banggakan sgt ni bkn dean list ponn.. (sbb katenye spm, pmr die straight a’s).. aku ckp pasal die..klu korg terasa, suka koranglaa…ok baiii..

          0

          0
        • Anonymous says:

          kak anon yg kje HR. betulla cam akak ckp tu. ade gak kawan aku yg study engineering tapi kje bank. tapi kte yg study finance/account/business ni celah mana nak jadi engineer. kalau urus power plant/ oil & gas plant mau meletup kalau org course lain yang take over. padahal dorg take over keje kita boleh je dorg bawak.cam kat bank aku kje ni ade engineer yg masuk after aku tapi dah naik pangkat dlu banding kte yg dah terang2 course finance ni. sabar jelah.

          0

          0
        • Anonymous says:

          medic, engineering n law tu susah nak mampos tau x.. dats why course kritikal ni dipandang tinggi.. nak masuk pun susah kau tau x???

          0

          0
  7. Anonymous says:

    patut la cantik dan ada value tersendiri.. Mak dan ayah nye juga somebody..

    0

    0
  8. nona says:

    menyampah aq tgk die nih bajet cute, nk kate blakon selamber xde mknenye…xske dgr die sebut perkataan yg de huruf “R” tu abvious sgt bunyiknyee..klu de die nih mmg aq tkr je channel…ayu ke masalahnye..lg 1, mmg brk giler baju ko ni xssuai lgsg corak ngan design baju mcm kain baju tepi pntai je de burung2 tu…kikikiki

    0

    0
    • Anonymous says:

      budak ni dah boleh kita award PhD la.. muhahahhaha….

      0

      0
    • zinnirah says:

      homaii.. ni betul punya PHD.. smpai baju org ko perati.. haiyooo.. btw,org pelat R bunyi R dia mmg rare sikit yerr.. x elok hina2 org.. haishh..

      0

      0
    • Anonymous says:

      sedarlah org yg kau kutuk ni anak orang yang mak ayah dia dh bsearkan penuh kasih sayang kau meroyan2 mesti jeles

      0

      0
  9. annew says:

    ko jeles sgt dah kenaper..??!!

    0

    0
  10. Anonymous says:

    Ok ler tu..pda yg dok hantam dia..go to hell

    0

    0
  11. Anonymous says:

    Minah ni masi virgin ni

    0

    0
  12. Anonymous says:

    Bella ko ni kurus kering tak mcm bella tunang alip aziz yg sekeping tu?

    0

    0
  13. Anonymous says:

    Cantik

    0

    0
  14. nur says:

    Cantik

    0

    0
  15. Melayu bangga says:

    Congrats! Sangat bangga bila tengok anak2 Melayu maju, tak kira bidang apa pun. Jadilah masyarakat yg productive dan sentiasa positive. Jangan asyik mencari kesalahan orang sedangkan diri sendiri banyak kekurangan. Maju Melayu!

    0

    0
    • Aku says:

      Aku pun suka n bangga bila anak melayu kita maju ape2 bidang lah…suka sgt… Tumpang bahgia skit… N congrats mira…

      0

      0
  16. dina says:

    orang melayu sekarang samada kerja artis, kerja bank, jual tudung atau jual produk kecantikan.
    betul tak?…..:)

    0

    0
  17. Melayu bangga says:

    Tak kiralah apa peranan kita kat bumi ini selagi menyumbang kpd kebaikan biar pun sekecil mana tetap manfaat. Ini yg berjaya dikutuk2. Lagi malu kalau anak bangsa kita penyangak. Untuk Filzah salute ?

    0

    0
  18. Mcm heran says:

    Lawa sgt ke dia ni..aku tgk mcm perempuan biasa2 je..

    0

    0
  19. bersihkan hati says:

    alahai masing2..komen semua dengki dan jeles..move on please..nexttttttttt

    0

    0
  20. Gedik says:

    selamat menempuhi cabaran hidup!!!!!!!

    0

    0
  21. mijah piljah says:

    pointer dpt berapa? 4.0 x?

    0

    0
  22. adudu says:

    tahniah yeee

    0

    0
  23. melati says:

    Minah ni mentang2 muka mcm Dato Vida,,!!! perasan Femes plak….!!!

    0

    0
  24. Anonymous says:

    Ohhh. TAHNIAH, Mira Filzah. Semoga lebih maju jaya!
    International Business, surprise skit je Mira tdk ANC. Hehe.

    0

    0
  25. zz says:

    rmai yer duk jelesss..

    0

    0
  26. encik mimpi says:

    aku ni punya suka kat dia ms start belakon jd pegawai JPJ tu. mmng suka tngok lakonan n rupa cntik dia tu.laki aku pun sama minat la.
    tp lepas keluar citer Cinta si Wedding Planner tu, laki ku over beno minat kat dia, smpi bgun pagi bagi tau dia mimpi pompuan ni.

    Korang ghase pastu aku minat lg x kat dia ni????

    0

    0
  27. encik mimpi says:

    aku ni punya la minat kat muka n lakonan dia ms blakon jadi pegawai JPJ tu. Laki aku pun sebok la nk minat sama.
    Tapi bila start citer Cinta Si Weeding Planner tu ku tngok laki ku lagi over minat kt dia ni. Lg x menahan tu bgun pagi dia kata dia buleh dok mimpi pompuan ni.

    Pas tu kau ghaser aku ni nak minat lagi ke kat dia ni???

    0

    0
  28. Anonymous says:

    Dah tentu la ko x minat siap jelos siap baling periuk blanga siap laki ko kna tido lua sbb laki ko dok kja sebot dia ja kan…mkn nampak dia minum nampak dia mandi nampak dia tido plok ko pwon rasa plok dia..hahahaha..nak lg tnya soalan ntah apa2…ngek..mcm la laki ko blh ambik dia jdi madu ko..eh..

    0

    0
  29. Anonymous says:

    aq x paham betol org melayu ni…even kos cikai pon mcm kos kulinari ke, kos menjahit ke…tp ko igt senang ke nk stdy??? lgi2 nk abes kn almost 3 years kt dlm u tu….struggle stdy tgh2 mlm, ada yg smpai 24 jam x tido sbb nk siapkn assigmnt report smua tu…yg penting dia dh graduate…biar laa dia nk buat aksi n mimik muka mcm mne to…org yg tgh konvo je tau mcm mne happynyer bila dh abes bljr…harap mira filzah x kecik ati org kate dia bimbo…bimbo2 pon dh konvo, ada tudung sndri, model, kaya, cantik…yg penting kne brsyukur n kufur nikmat…

    0

    0