Written by Bella | April 27th, 2015

Bella faham mungkin ada diantara anda yang tidak mahu lagi tahu tentang kisah Emma Maembong dan percintaannya, tapi kali ini kami cuma nak berkongsi foto-foto Emma Maembong sewaktu bercuti ke kota London baru-baru ini yang turut disertai oleh bapanya Ismail Embong.

Mungkin inilah masa yang sesuai untuk beliau menenangkan fikiran serta melupakan  kontroversi cinta bersama Zizan Razak dan merawat luka dihatinya. Jika orang lain boleh melihat kesedihan Emma apatah lagi beliau yang menanggung bukan?

Kami mendoakan agar Emma ditemukan dengan jodoh yang tepat buatnya dan sekaligus boleh membuatkan beliau lupa kisah silam yang duka. Setiap yang berlaku pasti ada hikmahnya dan lebih baik untuk kita tahu keburukannya sebelum semua terlambat.

Ok jom lupakan gosip-gosip hangat dengan melihat foto Emma Maembong di London dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

Kredit Foto: Instagram Emma Maembong


35 responses to (9 FOTO) Emma Maembong Bercuti Ke London

  1. FAZURA JELITA says:

    Mengubati Hati Yang Lara…..

    0

    0
    • mutiara says:

      cantikkk!

      0

      0
    • Lara says:

      Sebijik cam kes ramona zamzam dulu. Tapi ramona tu naif sikit tak sedar zhafran tu mmg awal2 lagi dah main kayu tiga dgn fouziah. By the time dia dpt tau terus fly ke London. Eh dia bukan gi London je, rasanya dia tawaf habis satu Europe dlm masa sebulan. 6 ke 7 negara dia pegi. Emma pun patut buat bnda yg sama! Sbb org yg heartbroken ni bila pegi vacation lagi2 tempat jauh sikit mmg boleh mengubati hati yg lara.. Don’t worry Emma! Life goes on.. Senang cite takyah la dgn laki melayu.. Tgk ramona Zamzam last2 dpt laki palestin. Tggi pun tggi, elok pun elok, da nak kwin da pun. Smoga tabah ya

      0

      0
      • Zhafou kaki nunjuk says:

        Hmm baru nak kua cite ni. Time jadi dulu semua tuduh melulu ckp ramona lah org ketiga dan mostly yg tktau real story trus tuduh ramona perampas la apa la. Padahal.. Zhaf dah curang dgn ramona time dia org kpel lgi. Fouziah tu yg slut nak mams suka caras bf/hubby org. elok la da kwin sbb sesuai sgt psngan tu. Sama gedik sama gila glamer sama hati busuk. Allah tu kaya.. Dia buat ramona heartbroken sakit kejap time break tu sbb nak tolg dia jmpa a better person. Dan ianya sgt berbaloi.. Jadi utk org yg putus cinta bykkan bersabar n pcaye lah Allah sntiasa akan temukan kita dgn org yg sama nilai baik nya dgn kita..

        0

        0
        • Angidot says:

          Btul. Ramona tu bukan naïf tapi bodoh sikit dari segi bcinta.. Blaja pndai, sek cina pula tu dan mmg terer maths tpi dia lembab utk menilai org. Semuaaaaaa dia buat baik. Org buat naya dia pun dia taktau. Biar je kat org. Time dia dgn zhaf smua kwn2 dia lari. Smua mcm tkejut nape dia boleh kpel dgn mamat pndek tu. Dah siap ada bukti yg zhaf tu player tpi dia tetap backup zhaf juga. Sorry la ramona u mmg cantik tpi u slow sikit nak nilai org, smua org dia ingat baik, mmg pedepek kena skali kat muka la bila foziah rmpas zhaf. Foziah tu tau nak duit je. Mana dia dulik hensem ke pendek ke apa. Sape keje stewardess skali dgn foziah tu tau la camana diva nya foziah tu.. Anyway, ramona dah nak kwin dah pun dgn cite so syukur la dia tak truskan dgn zhaf kalau tak sengsara hidup beb dpt laki cmtu!

          0

          0
    • Anonymous says:

      eh, bukan nk tabahkan hati pergi ke mekah ke???

      0

      0
      • Nini says:

        Kisah pula Mekah ke mana. Tak kisah le janji tmpat yg jauh sikit. Asalkan vacation. The point here bila kau pegi vacation ke tmpat yg jauh, kau tuka environment, kenal org baru, tgk tmpat yg kau tak biasa tgk di tmpat kau sdri. Scra am nya, otak kau akan di psiko utk process bnda baru. Scra tak lgsg tolg utk lupa kan kisah2 sedih yg ter jadi. Phm nape org putus cinta suka bwk diri skrg? Tak salah pegi Mekah tak slh gi london. Asalkan tak buat bnda slh tak kacau org lantakkan la dierang

        0

        0
  2. Bkn peminat emma says:

    Tabahkan hati emma! Pasti ada hikmah yg blaku & bgs emma bw abah pg jln2 ke london.

    0

    0
  3. Anonymous says:

    comel jer emma nie..

    0

    0
  4. Nora Majidin says:

    Pasti ada hikmah atas apa yg blaku. Tabahkan hati emma!

    0

    0
  5. nok gebuzzz says:

    setiap kejadian yg berlaku pasti ada hikmah disebaliknya,mayb pas ni emma akan dpt yg lebih baik dari yg sebelum ni

    0

    0
  6. Abg Sado says:

    cantiknya Emma. Berat mata memandang, berat lagi bahu yang memikul. Tak pe Emma, saya ada……

    0

    0
  7. unknown says:

    take care emma.. u deserved better.. memang sakit tapi perancangan Allah yg terbaek.. tabah, redha, & ikhlas.. insyaAllah kebahagiaan milikmu..

    0

    0
  8. cecitececite says:

    Penah hadapi situasi sama n percayalah ull get someone better. Berdoalah pd Tuhan supaya padamkan kesedihan tu..insyaAllah..

    0

    0
  9. aku says:

    Aku nl tau emma nie dia fully berhijab ke? Sebab aku tgl cita drama ape tu dia nerpeluk bagai den pegang2 tinde2 smua..or tu cuma berlakon jer…

    0

    0
  10. Anonymous says:

    Percaya la setiap kejadian yang berlaku ada hikmahnya. Mana tau jodoh Emma yang lebih baik dari Zizan. Lagi hansome dan lagi loaded. Emma celebrity, masih muda dan ada rupa. Senang2 boleh dapat VIP, Datuk atau businessman. Tapi yang penting carila yang beriman, serius untuk mendirikan rumahtangga dan yang paling penting sayangkan Emma seadanya.

    0

    0
  11. Anonymous says:

    life must go on….bagoslah refreshing , pergi jalan jalan. tenangkan pikiran, daripada menangis tak bekesudahan pikirkan lelaki yang tak ade apa apanya tu

    0

    0
  12. minah jambu sayang nenek says:

    cari aje jantan mat saleh kan bagos..dari ambek jantan mlayu yg tk guna nk buat happe huh !!

    0

    0
  13. miss A says:

    tetibe x suke zizan~ haha

    0

    0
  14. Zizang says:

    Aku doakan mu dapat lelaki yg lebih baik dari aku

    0

    0
  15. Anonymous says:

    hate zizannnn…asyek maenkan hati perempuan je…jenis xsetia..g blahh laaa

    0

    0
  16. kiah kokdiang says:

    mata dia menampakkan kesedihan..let it go emma..forgive n forget..find someone else..a guy who deserve u more..

    0

    0
  17. PagiPetangSiangMalam says:

    Kesian plk tgk muka si Emma ni. Nmpk jgklah frust. Aku penah rasa benda ni, sbb tu aku tau. Baru je clash, ex-bf aku tu nak kawin plak dgn pompuan yg penyebab kitorang putus. Tapi Allah tu maha kaya. Pompuan tu plk ada skandal dgn lelaki lain. Pastu cerai. Alhamdulillah aku xkawin dgn mamat tu. Percayalah Emma. One day, when u look back, you’ll see, why things happened the way they are. Xyah sedih2 ok dik. Nnti akhirnya akan happy jgk. Trust me. Akak dah happily kawin dah pun.

    0

    0
  18. sheena kebal says:

    pakai tudong pastu pakai leggings? bila nak pakai baby sleeve pulak?
    cube cover betol2 mcm diana amer…walau fesyen macam kelambu tp tetap syariah compliance, tak nampak shape.

    0

    0
  19. aku says:

    pakwe sorok yeeeee

    0

    0
  20. melati biru says:

    emma..u caras je aiman hakim tu..not bad what..i tengok cocok je uols berdua..

    0

    0
    • Melati putih says:

      hahaha aku setuju..aku suka je tgk aiman tu dgn emma…ape pon emma jgn sedih2 utk lelaki cmtu..buang masa..jgn sedih nnt muka berkedut..i sedih tau bila u sedih

      0

      0
    • Melati putih says:

      hahaha aku setuju..aku suka je tgk aiman tu dgn emma…ape pon emma jgn sedih2 utk lelaki cmtu..buang masa..jgn sedih nnt cpt tua

      0

      0
  21. Anonymous says:

    ada duit apa pun blh..x de duit release tension kat umah je la…frust dpt gi london..best sgt kot

    0

    0
  22. must says:

    Emma… tuhan dah tentukan jodoh kita. Cuma lambat… cepat… tua atau muda. Apa yang berlaku dari dulu sampai sekarang banyak yang positif. Dulu free hair… sekarang dah bertudung… lagi cantik… lagi ayu. Semoga hati Emma cantik dan bersih. Kisah zizan tu, biarla berlalu. Jangan dikenang. Doakan yang terbaik buat dia dan insyaAllah, akan ada yang terbaik untuk Emma menanti suatu hari nanti. Semua yang buruk itu datangnya dari kita dan semua yang baik itu datang dariNya yang Maha Esa. Semoga lebih sukses.

    0

    0
  23. P. Ramlee says:

    Barang yang lepas, hai jgn dikenang, kalau dikenang sakitlah hati

    0

    0
  24. This&That says:

    Sorry. The background pictures looks disgusting and ugly. Which ghetto and cheap place are you vacationing?

    0

    0
  25. Eeh wak…..kita nampak ada pic emma kat kedai which is nama KAMAL…. hurmmmmm i can smell something fishy here…….. xleh sorok2 lagi dah….Emma mmg dgn Kamal skrg nih…..kan?

    0

    0