Written by AbangNara | December 3rd, 2013

Perkahwinan selama 8 tahun yang diceriakan dengan kehadiran 2 puteri, Zahnita Wilson telah pun memfailkan permohonan cerai kepada suaminya, Abdul Zackery Ghouse. Sebutan pertama kes penceraian pasangan ini akan dibacakan di hadapan hakim Mahkamah Rendah Shah Alam pada 19 Disember ini.

zahnita wilson cerai

Penceraian ini bagi Zahnita Wilson bukannya satu pengakhiran tetapi satu permulaan baru bagi dirinya. Berkata kepada Kosmo, keengganannya untuk menjadi hipokrit menyebabkan Zahnita memfailkan permohonan tersebut.

Pilihan ini untuk masa depan saya dan kedua-dua anak saya, Zahrafeena dan Zasharayna membina kehidupan yang lebih cerah selepas ini. Saya tidak mahu menjadi hipokrit lagi!

Saya sudah memfailkan tuntutan fasakh untuk bercerai dengan suami saya pada 18 November lalu kerana kami bukan lagi ditakdirkan untuk hidup bersama. Jangan tanya kenapa tapi inilah keputusan terbaik untuk kedua-dua belah pihak dan keluarga kami

zahnita wilson cerai

Mengakui rumah tangganya bergolak semenjak penghujung tahun 2011, Zahnita dan suami telah pun menghadiri kaunseling untuk sebagai langkah untuk memperbetulkan keadaan. Sayangnya kesemua itu tidak berhasil. Tambah Zahnita lagi:-

Sudah banyak kali saya cuba memperbaiki hubu- ngan yang makin retak tapi tidak berjaya. Kami cuba berbincang dan pernah membawa kes ini untuk mendapatkan khidmat kaunselor perkahwinan, namun tetap gagal.

Bukan senang untuk membuat keputusan ini, saya tidak menyesal dengan perkahwinan yang telah terbina selama tempoh lapan tahun ini. Bagaimanapun, saya menganggap mungkin kesilapan saya berkahwin terlalu muda.

Ketika itu saya terlalu naif dan terburu-buru membuat keputusan tanpa berfikir panjang tapi syukur Alhamdulillah saya dikurniakan dua orang puteri menyerikan hidup saya selama ini.

Saya bersedia dengan sebarang kemungkinan pada masa akan datang. Saya sedia menjadi ibu dan bapa kepada kedua-dua anak saya. Disebabkan itu saya mengambil keputusan nekad ini.

zahnita

Nampak gayanya memang nekad betul keputusan yang diambil oleh Zahnita. Mungkin itu yang terbaik buat Zahnita dan anak-anaknya yang masing-masing berusia 6 tahun dan 1 tahun. Walaupun begitu, mungkin boleh cuba berbincang sekali lagi secara lebih mendalam. Sayang pula perkahwinan yang dibina selama 8 tahun musnah begitu sahaja. Apa kata anda?

P.S: Pemain Real Madrid terima kereta Audi tahunan mereka

69 responses to 8 Tahun Berkahwin, Zahnita Wilson Mohon Cerai

  1. adaakukesah says:

    hurmmm selalu jgk nmpk zahnita kat sg buloh.
    mesti dia & anak2 je. tak penah nmpk lak husband dia.
    laki tu kot yg problem… eh taktau.
    Wallahua’lam… doa yang baik2 je la.

    0

    0
    • Baby AA says:

      muka laki macam keling bangla, memang patut pun mintak cerai

      0

      0
      • adaakukesah says:

        hahaha ada jgk terfikir camtu.
        tp taktau la kan sebab musabab dia yg sebenar.
        jodoh takdok, redha je le…

        0

        0
        • Abby adabi says:

          @Baby AA,

          Jgn menghina rupa paras manusia..Biasa dah yg cantik jodohnya dgn yg rupa tak seberapa kacak, yg kacak pulak dgn tak berapa cantik..Amat jarang yg sama cantik sama padan bertemu jodoh..ALLAH maha adil..

          0

          0
        • red says:

          at least dia masih menyimpan rahsia rumahtangga dan tak beritahu kenapa dia minta cerai..

          0

          0
        • kak timah says:

          Baby AA ker… Babun AA ?? komen mcm spesis babun burukkan orang lain.

          0

          0
        • Neelofa says:

          wau..macam siti la..
          tapi aku cantik lagi..
          sila klik aku berama-ramai

          0

          0
        • amoi says:

          takut tgk skrg ni ramai kawin cerai mcm main kawin2 masa kecik je…

          utk lelaki or pompuan kat sane…jg n peliharalah umah tangga elok2…jg ati n perasaan pasangan…jgn terlalu lalai dgn dunia, hingga lupakan perkara yg wajib…

          utk zahnita…bertabahlah!~

          0

          0
        • :) says:

          baru je terserempak dengan diorg n anak kat the curve ahad lepas (1 Dec)
          nampak macam ok je. tak sangka pulak mcm ni. takpe bagus la kalau bercerai tapi berbaik2 lagi. anak tu yang penting

          0

          0
        • jer says:

          Hebat kau ‘amoi’…kecik2 dah berlatih kahwin dan cerai
          Aku main sanding2 jer…tak pulak bercerai..bermadu ada jugak..budak laki yg sama sanding pulak dengan budak pompuan lain..sebab boy kurang masa main….
          Nasib practice setakat sanding jer…takde mlm pertama ke honeymoon.
          Kau ada pegi pejabat agama tak masa naknbercerai tu.?

          0

          0
      • mak jemah says:

        @Baby AA
        kau ni dari kelmarin lagi duk hina “keling”…hina sangat ker, semua tu ciptaan Tuhan

        0

        0
      • babi AA says:

        kau ingat melayu hensem sangat n bagus sangat ? ko pernah terpikir apa bangsa lain cop bangsa melayu pulak ? bahalul.

        0

        0
        • liyana says:

          Baby AA tu dari semalam lagi duk hina org india, tapi penakut berselindung di balik avatar baby mata sepet, sebelum kutuk org lain, cermin dulu muka tu..hitam tak semstinya hodoh..kulit hitam tu ada melanin pencegah kanser kulit, faham !

          0

          0
        • dr.fadli says:

          Kasihan zah, takpe, dr. fadli ada, biar saya jadi laki ko yang baru, laki ko dulu keling (tak berapa nak hensem). tapi nasib baik anak-anak ko ikut muka ko.
          Jangan lupa ye calling-calling I!

          0

          0
      • Emelio says:

        Hello Baby AA, KALAU TAK TAHU APA MAKSUD SEBENAR KELING, JANGAN GUNA SESUKA HATI. Tolong sensitif dengan kaum2 lain. Dalam bangsa Iban keling ialah wira suku kaum Iban. Kau rasa kau putih sangat ke? Orang kulih putih kawin dengan orang kulit putih jamin ke bahagia? Otak mana?

        0

        0
      • minah jambu merah biru says:

        elehhhhh si znita ni dh keluar anak baru nk mintak cerai…dh tau laki tu tk hensem muka macm bangla kenape gatal nk kawin ngan dia !! dh ada anak nk mintak cerai pulakkkkkkkk ! dh memang si znita ni dh muak tengok laki diaaaaaaaa besar kemungkinan dia tengok laki dia pon dh tk stim lagi ..tutop lampu pon tk boleh stim …

        0

        0
        • makcikquatersmacamkau says:

          kau ape hal? jealous eh? pedih eh tak dapat kawin ngan laki mcm dier ni eh? kau nak beranak jugak eh? sakit eh? sakit otak eh sakit segala nye eh?? mental! mulot macam longkang! tak susah kan kau perrrrrr dengan sape diorg YANG JAMBU JAMBU ni kawin dengan… diam suda la! i so can tell you are a guy not a lady. pls jangan step mane nye minah jambu mat kentalan buah laici!

          All the best Zahnita! doakan yang terbaik!

          0

          0
      • mia says:

        aku paling menymph betul kalo org ckp keling. Please respek bangsa lain, ko ingt ko tu putih sngt?? org mcm ko ni la yg buat sesama bangsa kite bergadoh..

        0

        0
      • say no to anwarinas says:

        abby adabi,
        baru semalam kau kutuk muka dan physical GF aidil zaquan, hahahaha..cakap mcm keling kau ni..munafiq.

        0

        0
    • Abby adabi says:

      Artis oh artis!..Kahwin cerai perkara lumrah dlm dunia mereka..

      Erra Fazira pun dikhabarkan retak menanti belah..Tidak peernah bergmbar bersama suami sejak akhir2 ni..Alahai pk kn la anak2 wahai ibu bapa sekalian..Kasihan anak2 jd mangsa penceraian..

      0

      0
      • kak timah says:

        memang lah bercerai x elok tapi kalau just pura2 baik demi anak baik tak payah..yelah larat ke nak hadap muka time malam nak tido, baik cerai ajelah…soal anak2 tu, kita bagi tahu secara baik, insyallah anak2 boleh terima

        0

        0
    • aina says:

      kalo mohon fasakh, bese laki yg problem.. eh.. xtahu la aku.. hehehe…

      0

      0
    • Olga says:

      GADUH TAHUN 2011 TAPI SEMPAT BUAT ANAK N BERANAK LAGI YE

      0

      0
      • Mesut says:

        Mungkin masa tu mereka tengah berbaik. Husband dia cakap “Sayang, I rasa better kita tambah anak. Mungkin boleh elak dari masalah rumahtangga lagi”
        Zahnita jawab “Baik bang”

        0

        0
    • selamat says:

      sepupu kwn saye bekerja sebagai model. die selalu citer zahnita ni yg banyak sara diri n anak2. kekadang dtg buat show muke bengkak (kene pukul kot), kekadang lpas show kalau payment tak masuk lagi, mintak pinjam duit. kesian la.. laki die jenis makan duit bini agaknye.. elok la bercerai.. drp menanggung biawak hidup. semoga hidup awak lepas ni lebih baik ye zahnita..

      0

      0
      • india putih says:

        Dah menjadi lumrah alam utk kaum india wanita bekerja utk menyara keluarga. So, berfikirlah sejuta kali sebelum berkahwin dgn lelaki india.

        0

        0
    • Lola says:

      Aku ingat lg mase zahnita nikah.
      dia sangat2 simple majlis kawen dia.
      aku terkejut, sebab dia kan cantik. model terkenal.
      takkan nk bt majlis simple je.
      rupenye dia sangat low profile.
      aku suke zahnita ni.

      0

      0
      • ahkak puaka says:

        AKU PUN SUKA DIA. DIA MEMANG LOW PROFILE. KALAU AKU X SILAPLAH DUIT HANTARAN DIA PUN 5K JE. KALAU XSILAP LA… BOLEH GOOGLE UTK KEPASTIAN..

        BG ORG YG KUTUK LAKI DIA MCM KELING PULAK, SEKELING SEHITAM LAKI DIA PUN, ANAK2 DIA MOLEK RUPE. NAK2 YG 1ST TU, CANTIK & VERY FOTOGENIK…. BAKA MAMAK & MAT SALLEH KAN. HARUSLAH LAWA….

        0

        0
    • markonah says:

      laki dia kan keje jual kete je.. Ex bf dia dulu kerabat. masa dia putus ngan kerabat dulu tu frust gilerrr … terus jupe mamat ni then terus kawin…. dah agak dah dorang kawin mmg x kekal…hmmmmm

      0

      0
  2. INTAN says:

    TIADA JODOH.. DOA YANG BAIK2

    0

    0
  3. nazzz says:

    ksian jgk anak2 kalo nk cerai…

    0

    0
  4. nazzz says:

    kesian jgk anak2 kalo nk cerai…

    0

    0
  5. angelina juling says:

    dari dulu memang minat zahnita ni. cantik sangat. bibir dia seksis meksis habaq hang!

    0

    0
  6. 5 – ?? = 3
    alahai nara

    kalo nk tgok ke rupa mmg x padan..tp dh jodoh…mungkin masa tu si laki dia ni poket kembong agaknya..rupa dh x jadi halangan..mungkin jgk Allah nk uji si laki ni poket dh kosong (mybe mungkin..sapa tahu kann).. so mula laa nk mncari alasan…kan dia kata xnak hipokrit..
    wallahu’alam…

    0

    0
    • kak timah says:

      zaman skrg nak makan apa kalau x ada duit…tambah lagi duduk kat KL, nak bayar kereta lagi, rumah lagi, pinjaman lagi, belanja lagi…bukan giler duit tapi kalau x dak duit tak makan lah jawabnya

      0

      0
      • jas says:

        betul tu kak timah..memang betul duit bukan segala2nya tapi segala2nya mesti ada duit..nak beli susu anak mahal pong terpaksa beli walaupun x berduit..sanggup ker nak tengok bayi atau anak2 kecil menangis kelaparan..ya tak hu3..

        0

        0
  7. didi says:

    teringat dulu filem dia dengan beego. gila-gila pengantin. comel kot. haha. lawak gila cerita tu. tak apalah. manusia sering diuji macam ni. bertabahlah zahnita!

    0

    0
    • nikhirim says:

      a-ah, dengan zed zaidi kan? lawak doh, setiap kali ada konflik mesti ada kugiran opie zami yang selalu interframe, rasa macam nak tengok lagi pula

      0

      0
      • Anonymous says:

        Beego= amir zed zaidi= pandi (fobia lagu hepi birthday to you)

        0

        0
        • saya says:

          lagu fobia zed zaidi–>>hanya dengan laguku…ku dendangkan kepadamu.. di mjlis yang bhgia… sempena hari jadimu..dgrlah nyanyianku ini.. y ku cipta untukmu…asalkan semua thibur…happy besday to you….hahahahahahaha…

          0

          0
  8. wati says:

    tak salah pun kahwin muda.. asalkan pandai menjaga rumahtangga

    0

    0
  9. Aku says:

    suka tengok zahnita ni…cantik…kalau nk d bandingkn ngan zarema mcm langit ngan bumi…ap pn doakan y terbaik jer wat mereka….

    0

    0
  10. cik rerama says:

    zahnita ni set2 dewi remaja zaman fasha sandha, dulu dia lg glam dari fasha

    0

    0
  11. playboy says:

    rita rudaini n zahnita
    erm..zahnita lg cantik

    0

    0
  12. Anonymous says:

    Baru jer terserempak dgn dia kat shah alam…dia dgn anak anaknya.Simple,comel dan senyum jer.Tak sangka ada masalah mcm ni…
    Harap ada penyelesaian terbaik.Bertabahlah Zahnita

    0

    0
  13. Anonymous says:

    Zahnita ni juara maybeline, 2nd fasha sandha.. bukan dewi remaja..

    0

    0
  14. Anonymous says:

    Tak payah sebok hal peribadi orang lah

    0

    0
  15. ?? says:

    zani who? siapa dia ni. tk pernah dengar.ala… Nara ko asik post NOBODY aje. Boring lah.

    0

    0
  16. xxxxxxxx says:

    Zahnita ni bagusnya dia jenis x sombong..penah nmpk dia…cantik, senyum je, tinggi orgnya, xde la nk belagak mcm retis2 perasan yg lain…

    0

    0
  17. McFlurry says:

    hat peribadi lagu ni toksah la perhebah. adeh…

    0

    0
  18. lomos says:

    Takper Zahnita, Abang akan sunting Nita bila dah tamat tempoh edah.
    Kita bina hidup bersama ya Nita.. ;)

    0

    0
  19. minah jambu merah biru says:

    kebanyakan Nye artis pompan yg jambu2 suka sangattttttttt cari laki yg muka macm Bengali bangla apesal ? ape ,motif ? pasal nk dapat anak jambu n hensem? duit? kalau bukan duit habis ape ?????? pasal barang dia macm mat saleh gitu ? bis kalau bukan bis ape ??? helo olga mana kau ????? cuba terang kn ngan dorang2 ni ape sebab artis pompan suka kawin ngan jantan muka macm bangla ???

    0

    0
  20. minah jambu merah biru says:

    Ooooooooooooo selama ni si znita eksen suka ngan laki diaaaaaa aje ? makna Nye dia kawin ngan laki dia tk iklas la eh ..saje2 aje eksen suka janji dpt rumah besar git ke ? terok Nye kau ni znitaaaaaaaa ….hipokrit nyeeeeeeeeeee…selama ini kawin dh lapan taon dh keluar anak 2 rupa2 Nye dia cuma hipokrit aje ngan laki diaaaaa eeeeeeee so baddddddd huh !!

    0

    0
  21. Linzy Longkang says:

    Apakah zahnita tertipu olih kedudukan kewangan suaminya? nak kata hansem tak jugak tapi gemok ada laa ingat kawen ngan duit tapi berkecai akhirnya…..sabarlah zahnita

    0

    0
  22. […] Perkahwinan selama 8 tahun yang diceriakan dengan kehadiran 2 puteri, Zahnita Wilson telah pun memfailkan permohonan cerai kepada suaminya, Abdul Zackery Ghouse. Sebutan pertama kes penceraian pasangan ini akan dibacakan di hadapan hakim Mahkamah Rendah Shah Alam pada 19 Disember ini. … Continue reading → […]

    0

    0
  23. benci mamat poyo says:

    mudahan mendapat jodoh yang baik dan berkekalan hingga ke jannah…aamiin….sedey kes2 cerai gini..petahlagi melibatkan anak2..sedey sedey..

    0

    0
  24. fika says:

    kite doakan yang terbaik jelah.cantik zahnita………

    0

    0
  25. chinta chanduri says:

    gambor second: fuyoo pendek nye seluor dia

    0

    0
  26. chinta chanduri says:

    weh kenape komen aku xde? testing testing

    0

    0
  27. BUNKFACE NO.2 says:

    klu x slp aku dorg laki bini kaki togak.. salu g 1 resort ni mabuk x hengat..

    so kesimpulannye memg xde ilmu la..

    0

    0
  28. Egypt Coffee says:

    normal la tuu..tak serasi dan tak boleh bersama lagi, eloklah berpisah..untuk kebaikan masing2 dan anak2..

    0

    0
  29. Mat K says:

    so Zahnita, bila nak open tender? I nak datang meminang you. :)

    0

    0
  30. siti says:

    comelnye zahnita!

    0

    0
  31. Owl says:

    Nak kahwin ape bende lagi dah nak kiamat dah..dah nak masuk zaman fasa ke-5 turun nabi isa dah..Mahdi tengah standby tu nak berperang dengan yahudi, jom merangkak ramai-ramai mendaki gunung ke Syria lawan yahudi. 1500 – 1434 = 66 tahun je tinggal.

    0

    0