Written by AbangNara | June 15th, 2012

Fuh. Abang Nara serius teruja melihat trailer filem 8 Jam nie. Aksi pergaduhan memang banyak gila. Paling best sebab Shaheizy Sam yang jadi watak utama. Kalau sebelum ini dalam filem Kongsi tak banyak sangat babak aksi, peminat Shaheizy Sam pasti puas dengan babak aksi dalam filem 8 Jam ini.

Sedikit sinopsis filem 8 Jam untuk tatapan anda:-

ALANG, membesar di sebuah lorong yang penuh dengan keganasan dan jenayah. Zaman kanak — kanak Alang dirampas daripadanya apabila ibunya mati dibunuh seorang Ah Long semasa mereka cuba melarikan diri daripada kawasan jahanam tersebut. Alang yang tidak mempunyai sedara mara yang lain telah dihantar ke rumah anak — anak yatim.

Alang menghadapai kesukaran untuk bergaul dengan rakan-rakan sebayanya yang lain dek kerana cara kehidupannya yang dulu namun muncul JULIA, yang tidak putus-putus cuba untuk berkawan dengannya.
Keikhlasan Julia menyebabkan mereka menjadi kawan baik sehinggalah mereka meningkat umur belasan tahun. Hubungan persahabatan mereka lama kelamaan bercambah menjadi cinta. Namun, hubungan mereka terputus ditengah jalan kerana Julia telah dituntut oleh mak ciknya. Atas desakan mak cik Julia, pihak sekolah telah merahsiakan alamat dan no telefon Julia sehingga Alang dan Julia tidak lagi berjumpa.

Alang akhirnya kembali ke kehidupannya semasa kecil. Alang cuba untuk hidup dengan aman namun munculnya beberapa konco daripada satu geng meminta wang perlindungan. Alang yang bengang telah bergaduh dan menyebabkan dia menjadi sasaran geng tersebut.

Ditakdirkan Alang bertemu semula dengan Julia yang sedang dalam keadaan kesusahan. Alang yang terlalu cintakan Julia menerima Julia dengan gembiranya dan mengharapkan Julia akan sentiasa bersamanya. Namun, kebahagiaan mereka hanya sementara apabila muncul mak cik Julia menuntut Julia kembali dan konco — konco geng tersebut sering menghantui Alang.

Kini, Alang berada di dalam penjara kerana dia telah membunuh seseorang. Siapakah yang telah menjadi mangsa Alang? Mengapakah Alang bertindak sedemikian? Dapatkah Alang dan Julia hidup bersama semula? Semuanya akan terjawab dalam filem ‘8 JAM’.

Menarik kan? Tambah menarik bersempena dengan filem 8 JAM yang akan memulakan tayangan pada bulan Julai ini, Mejar David Teo sedang mengadakan satu pertandingan untuk anda semua di Facebook David Teo. Hadiah-hadiahnya sangat menarik. Ada Samsung Galaxy Note, Samsung Galaxy Mini, iPod dan hadiah ekslusif untuk anda menangi.
filem 8 jam

Jangan lupa untuk menyertai peraduan ini di Facebook David Teo dan hantarkan penyertaan anda sebelum tarikh tutup pada 5 Julai ini.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

63 responses to 8 Jam, Serlah Sisi Aksi Shaheizy Sam

  1. hehe says:

    first time first :-3

    0

    0
  2. bukan artis says:

    harap2 8 jam ni BERBALOI utk ditoton. slalu citer david teo hancusssss..

    0

    0
  3. My name is Khan says:

    dah macam cite hindustan dah..sountrack die tu best…
    bleh la layan cmne…

    0

    0
  4. zara imalin says:

    i love sam & yana :) XD

    0

    0
  5. zara imalin says:

    love sam & yana :) XD

    0

    0
  6. Sshh says:

    sy suka tengok klau SS brlakon ngan yana..cam sesuai jer..harap2 filem 8 jam ni best n x mcm cite y sebelom ni SS brlakon..enth ap2 jer..lgi2 klau ngan MIG..brlakon watak poyo jer ada la..

    0

    0
  7. ss says:

    oh my hero…

    0

    0
  8. merahjambu says:

    Filem ini sudah pasti akan dapat sambutan dan kutipan hebat. Tapi memburukkan identiti Melayu sendiri. Walaupun yang berduyun-duyun ke panggung adalah penonton Melayu juga. David Teoh bertambah kaya. Melayu terhina atau terbela bila pelakon dapat habuan lumayan?
    Sebelum ni genre hantu Melayu. Sekarang Melayu kuat bergaduh (membunuh dalam cerita ini). Maaf atas leteranku ini.

    0

    0
  9. Poster gempak siottt! ALL THE BEST!

    0

    0
  10. pol says:

    cerita melayu …. hmmmmmmm .. buang ke laut ajer lerrrrr …!!!!!!!!!!!!

    0

    0
  11. super makan2 says:

    TOLONG LA PENGARAH DIA AHMAD IDHAM.
    ARAHAN AHMAD IDHAM SELALU MENGECEWAKAN
    JGN MUDAH TERPENGARUH DGN TRAILER JA
    JUST PENDAPAT SAYA LA

    0

    0
  12. mahaRani says:

    MIG ni pelakon sama ajer..hero mesti si sam..kadang2 plk si farid kamil poyo tuh..heroin plk 3 org aje, x yana, intan ladyana.x intan ladyana, si lisa surikayu tuh..hadooi aiii,nk tgk pn jd xde mood.aku bkn r pembenci dorg ni semua tp dh jelak tgk hero n heroin y sama ajer..huhu

    0

    0
  13. zf says:

    setiap minggu filem melayu kua tp asik muka yg sama jek

    0

    0
  14. mail lambung says:

    nnt tgk2 mcm citer kongsi yg bodoh tu..citer yg tkde jalan citer..asal jumpe org je lawan,pantang jumpa org..klau iklan bukan main gempak

    0

    0
  15. Prince Noob says:

    MIG? Shaheizy Sam? Mejar David Teo? serious mesti cerita ntahapa2

    0

    0
  16. aku tak suka david teo says:

    aku bann segala mak nenek cite david teo ni…. ko bagi la sedekah lagi barua..

    0

    0
  17. cikjoyah says:

    borinkla cite2 david teo ni, balek2 sam, liyana, lisa, angah , .. trailer bbukaan men best, tgk intro je da bosan! ……………………………………………………

    0

    0
  18. xixi says:

    aku sebagai peminat cite ong bak akan tgk cite nie kat pawagam..nak tgk skit melayu buat muay thai jadi kah..kalo tgk dari trailer ni not bad la sam lawan..aku rs pelakon malaysia setakat nie sam dalam list aku untuk actor yang fight die best..yg lain just boleh tahan je

    0

    0
  19. xixi says:

    aku sebagai peminat filem Ongbak akan tengok cite ni kat pawagam..nak tengok melayu buat muay thai jadi kah..kalo tengok dari trailer ni macam not bad la Sam lawan..and bagi aku Sam adalah antara pelakon malaysia yang kalo fight memang menjadi macam dalam cite kongsi tu..even cite hancus tapi aksi Sam tu tak semua pelakon boleh buat..kira Sam ada kelebihan kat citu

    0

    0
  20. Gee says:

    lakonan Sam mmg best tapi perkembangan watak, skrip & olahan citer.. bleh bwt org myampah tgok ko Sam.. dah2 la tu berlakon citer poyo2.. u should be pelakon grade A+ dude.. harap kali ni x mgecewakan.. =)

    0

    0
  21. tanpa sepatu says:

    nape dia xbuat aksi silat ek,hehehe ,,,,,cina dengan kung-fu nya ,thai dengan muay thai nya ..jepun dengan karate nya ,take wando nya ….nape filem melayu xwat aksi silat ek,just tanya je,hehehehehehe

    0

    0
  22. yela... says:

    kalo biase tgk citer thai, msti rase cm xbest je tgk aksi2 pelakon2 malaysia, nmpk kaku je

    0

    0
  23. cerita ni mcm dah lama sangat trailer dia keluar, asal x siar2 lagi ? rasa2nya sebelum ni tajuk dia lain

    0

    0
  24. leklu says:

    sam nih patutnye da ada tahap exklusif (kluar panggung sethn sekali ke 2 kali tp sekali kuar filem box office itu yg sepatutnya )dan bergelar pelakon gred A++ tp sebab under MIG errr..seriously kesian kt sam…maybe dia tersilap langkah sign contract ngn mig dulu..huhu

    0

    0
  25. […] Fuh. Abang Nara serius teruja melihat trailer filem 8 Jam nie. Aksi pergaduhan memang banyak gila. Paling best sebab Shaheizy Sam yang jadi watak utama. Kalau sebelum ini dalam filem Kongsi tak banyak sangat babak aksi, peminat Shaheizy Sam pasti … Continue reading → […]

    0

    0
  26. Raja minah jambu 24jam mangadap computer says:

    kenape nama alang? tkde nama lain ke nk kasi? huh macm nama mak cik minah jambu ajeeeeeeeeee……….

    0

    0
  27. Azydy says:

    best ni..mesti beli cd..hehe..tengok kat pawagam tu tak kot..gelap tak syok..

    0

    0
  28. yainnns says:

    korang jangan jd bodoh sokong cina david tu lagi, dia dpt duit tindas melayu je, SAMPAH! dia ingat sme takut ngan dia ka? korang pegi MIG, tengok gaya dia diktator, actly ramai perati dok peratiii je dia tu.. tp beb one thing laaa, cite best xpe, klu smpah dia hidangkan sebulan 3,4 kali, kte plak dok hidu je smpai bila nk maju!! target audiens dia melayu… so melayu jgn bodohkan diri dah la, insyallah kte boleh maju n lawan cina lahanat tu, bkn racist tp dia dah melampau batas, industri kite kecik, klu kite xjaga, macam khazanah warisan2 kita, sapa lagi beb, dia ibarat dalang yg dtg nk kasi hancor, pecite beb! ikhlas dr hati, org yg totaly care n berseni xkan terima cara dia..

    0

    0
  29. hanis says:

    best lar citer nie….
    ade shaheizy sam,yana samsudin
    gempak siot…

    0

    0
    • maisarah says:

      shaheizy sam and yana samsudin so…………..sweet and romantic
      comel klau dia org berlakon
      kalaulah dia org bercinta……lagi sweet

      0

      0