Written by serenity | November 20th, 2014

Pada 18 November lepas telah berlangsung majlis Islamic Fashion Festival 2014 di Hotel J.W Marriot, Kuala Lumpur. Ramai pereka fesyen seperti Calvin Thoo, Salikin Sidek dan Jarumas member sokongan kepada program ini, malah terdapat rekaan pereka dari Indonesia dan Singapura yang turut ditampilkan. Tidak ketinggalan para selebriti tempatan turut memeriahkan majlis ini. Jom kita jamu mata melihat fesyen artis-artis terkenal seperti Neelofa, Ziana Zain, Aaron Aziz, Rebecca Nur Al Islam, Kuza, Zahida Rafik, Iqram Dinzly dan ramai lagi di majlis ini.

A photo posted by Fatimah Mohsin (@fatimahmohsin) on

A photo posted by ZianaZain (@iamzianazain) on

Lagi gambar dengan membaca entri ini sepenuhnya.

A photo posted by Darwina Halik (@darwinahalik) on

 

A photo posted by Iqram Dinzly (@iqramdinzly) on

A photo posted by Iqram Dinzly (@iqramdinzly) on

24 responses to (8 GAMBAR)Selebriti Terkenal Di Islamic Fashion Festival 2014

  1. jemah pkasam says:

    mana nora danish?

    0

    0
    • kiah senduk says:

      saya malu tgk pakai tudung tapi lengan nampak

      0

      0
      • Yahudi says:

        cover your chest , labukan tudung , dua buah gunung yg tersembul keluar tu nak tunjuk kat sapaaa ???

        0

        0
        • Limah Senduk says:

          ye la,yahudi pon tahu aurat

          0

          0
        • Yahudi says:

          Whatever , masa i blek Russia dua minggu lepas Raya Aidilfitri hritu, Tun M and Tun Ct Hasmah masuk paper sana , kt Grozny , negeri plg ramai org Islam kat Russia , diorng dtg Islamic Fashion SHow , and Tun Ct wasnt wearing any scarf … HESH . nak baca tak reti apa yg paper tu tulis tak retisbb tulisan RUssia berkotak2 , nak suruh nenek i baca dia plak rabon !! hopefully pic lama , kbye !!

          0

          0
  2. Godek says:

    Zahida Rafik ke tu??So scary muka,serupa pondan siam.Dulu muka elok2 je dlm citer mami jarum.Kenapa la nak cucuk muka bagai?

    0

    0
  3. sakit mata says:

    Bertudung tapi pakaian bertelanjang…pakai tudung lengan baju pendek…pakai tudung..baju semua sendat mendat..adoiii..gitu rupanya ya….sedih

    0

    0
  4. poyos la says:

    islamic sgt fesen artis malaysia…kalu yg perempuan baju / dress xketat tu bukan fesen..lalalalalalalalala

    0

    0
  5. mariamahohmariana says:

    kenapa gambar tak boleh view ni. alaaa kuciwanya -__-

    0

    0
  6. hukaloh says:

    tetek masing2 berterabur…

    0

    0
  7. Anonymous says:

    Artis berhijrah x semestinya berhijab dgn betul kan? Cuba tengok fesyen masing2. Bangganya menayang yg x sepatutnya. Aduhhh !

    0

    0
  8. tutup aurat says:

    eeee…pakai je tudg…nampk t***k

    #bek tak payah pakai tudung#sedih tengok#

    0

    0
  9. Lovelyvic says:

    Suka sgt tengok baju Aaron Aziz…. new style of busana Muslim tp kekal sopan dan nampak macho.

    Vaneeda Imran comelnya pakai tudung dengan kebaya polos mcm tu. Bila semua baju macam over sgt…. akhirnya yang polos dan sopan jugak yang nampak paling sweet.

    0

    0
  10. luna says:

    Mcm ni rupanya islamic fashion festival kt malaysia.. tolong la jgn guna nama islam just because fashion ni involves pakai a piece of cloth covering the head.. dgn kopek tersembul perut terbojeh lengan terdedah baju melekat mcm second skin makeup tebal mcm kek.. i dont think any of this is defines islamic fashion at all.. penganjur peserta dan tetamu patut pergi menuntut blk definasi aurat dalam islam..

    0

    0
  11. capri says:

    Ni bukan fesyen muslimah ni. Ni hijaboobsters.

    0

    0
  12. Kitt says:

    Aurat & iman is also a state of mind bukan fizikal jer . Mulut2 haters yg x berhenti mengata n menghina tue lg teruk. Shame on you people . May God bless your soul.

    0

    0
    • Limah Senduk says:

      shame u too..jahil tukel..fizikal aurat ,xde alasan..perempuan yg btelanjang di akhir zaman mcm ni la..jgn nk samakan aurat dgn mulut2 org kat sini..aurat wajib ditutup..u know is jahil tukel?!???? ko tanya nara,nara org kelate tahu la..

      0

      0
  13. bbbb. says:

    aku malu tengok baju ‘hijabista sangat’ ni. They just cover their head and wear clothes(?) yang xmenepati syariat: lengan terdedah, baju ikut bentuk badan, and hijab @ tudung tu xtutup dada.. haii… lagi2 makeup tuu.. Oh myy..

    0

    0
  14. ni yang orang panggil islamik yang tak berapa islamik..semua bercampur baur..ade yg tayang bentuk tetek..ade yg tayang bentuk tubuh..tayang bontot besar…xde perasaan malu betul..nak guna perkataan islamik konon tapi berpakaian tetapi telanjang..kalau nak tutup aurat tutup betul2…pakai mcm ni pun tetap mcm bogel bagi aku…sbb ape?org boleh tengok setiap inci bentuk tubuh tanpa berselindung..buang karen je buat festival ni

    0

    0
  15. janjanajanatanparampampampam says:

    Pelan pelan no..dulu mana nak dapat fetival,fesen islam pun..sekarang dah ada..dulu zaman pramlee..mai cerita kot ada pelakon, penyanyi tutup kepala..mana nak dapat….semua fesyen baju ketat kat pinggang tetek muncung muncung..punggun g pulak bolat bolat….ada la sikit improvement..lama2 berevolusilah fesyen islamik yang sebenar…ehh kuza pun ada?diala kot yang paling islamic selpas araon aziz.

    0

    0
  16. Oh Begitu says:

    Oh…begitu rupenya ‘Islamic’ fashion festival..brpakaian tp msh x mentututi hukum syarak..hmm

    0

    0
  17. TD says:

    asal pakai tudung 2 da kira Islamic Fashion la?walaupun bju2 yg dipakai x menepati syarak?apa punya pemikiran da…bikin malu sama org bkn Islam

    0

    0
  18. nfj says:

    Takat pakai lilit tudung nak nobat islamik fashion…
    Standard perangai surface lebih tapi x de substance…
    Belum tengok lagi baju2 runway diorg…
    Mungkin nampak lah inspirasi budaya melayu… tp bukan melayu islam.
    Tak dapat elak nak puji Indonesia sebab Islamik Fashion kat sana memang majoritinya cover aurat elok2… ustazah pun bleh pakai.
    Yang ni hampehlah… mungkin sesuai tuk orang yang baru berjinak2 dengan tudung or ‘tutup aurat’

    0

    0