Written by AbangNara | May 22nd, 2012

Lama rasanya tidak mendengar perkembangan terbaru Abby Abadi selepas dia mengambil keputusan untuk berhijrah memakai tudung. Pasti ramai peminat-peminat Abby yang merindukan kelibatnya. Selepas bertudung, rezeki Abby dilihat semakin murah apabila dilantik menjadi duta untuk sebuah syarikat tudung. Tahniah Abang Nara ucapkan kepada Abby.

abby abadi

Abby pun Abang Nara lihat semakin berseri dan tenang wajahnya. Tidak ada lagi cerita-cerita mengarut yang keluar di dada suratkhabar. Mungkin Abby sudah redha menerima dugaan yang menimpa hidupnya. Lagi 7 keping gambar terbaru Abby Abadi dengan membaca entri ini sepenuhnya.

abby abadi
abby abadi
abby abadi
abby abadi
abby abadi
abby abadi
abby abadi

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

108 responses to (8 GAMBAR)Terbaru Abby Abadi Selepas Bertudung

  1. tercinta says:

    ayu….1st….

    0
    0
    • ak yg comel suka nganpu kipas, anon dan yg sewaktu dengannya says:

      off topic : nara cepat ko post pasal neelofa ala bunny girl…seksi nak mampos! aku nk tgk apa komen2 kipas susah mati neelopak

      0
      0
      • Anonymous says:

        hai pandir! alaa aku dh tgk dh, biar la seksi pun, lain la klu body gemok mcm ko, nak muntah org tgk klu pakai seksi2.. ahaha

        0
        0
      • ak yg comel suka ngampu kipas, anon bahlol says:

        yg ko sentap naper anon???!!…kalu kurus–>biar la seksi pun…kalu gemok–>nk muntah org tgk…apa la bahlol sgt ko nih…

        0
        0
      • konon baik la tu, menunjok.

        0
        0
      • bodoh, video klip tu dah lama. korang semua cakap benda basi. orang dah ke bulan, korang datang bulan.

        0
        0
      • BENDA DAH DUA TAHUN BARU NAK CERITA APA CERITA. BODOH.

        0
        0
      • Anonymous says:

        sian pandir terlebih makan sbb tu suka memaki2 org.. bnyk sgt lemak2 tepu xdpt dihadam… bila nak exercise pandir? nnt dh kurus baru pakai bikini ok, lemak tu dh tersembol2 aku tgk dhhh….

        0
        0
      • anak jawa says:

        alah… ni yg reply kat atas ni semua ko kan anon yg bongok? aku tau kat atas ni semua org yg sama..tak payah la nak menipu.. haha bongok betul anon pandir ni

        0
        0
      • Anonymous says:

        anak jawa atau nama lain pandir yg pandai letak email. sila check ip tu pun kalau reti la, malangnya ko pandir.. yg lain2 kat ats tu abg 3 line, ko bukan kenal pun.. lenkali klu dh pandir jgn berlagak pandai. ahahaha… pandir pandiaqqqqq…. ahahah

        0
        0
      • anak minang says:

        pandir gemok wek wek, pandir gemok!!!

        0
        0
      • abg pandir says:

        dulu2 aku dh suruh pandir ni blaja sampai masuk u, tapi malangnya diaasik merempit dgn bohjan mana, menyebabkan dia jadi bodoh dan x lepas masuk u, maafkan la adik aku si pandir ni.. dia mmg dtg sini nak cari gaduh je ngan anon dan kaum kerabat sbb dia x belajar tinggi, kasihani la dia, jgn cerca dia lagi..

        0
        0
      • anak jawa says:

        anak minang dgn anon sama2 bongok.. patut la org gelar ko pandir… mmg pandir lah sangat2..

        0
        0
      • mak pandir says:

        jgn salahkan makcik sbb anak makcik ni begitu bodoh sekali.. jgn cerca dia lagi ye anak2.. nnt balik makcik sebat dia ngan penyapu.

        0
        0
      • anak minang says:

        pandir gemokkkkkkk, pakai skinny lemak tersembolllllllllll..

        0
        0
      • Anonymous says:

        baiklah makcik, kami xakan cerca dia lagi, tp adik beradik pandir yg lain ni anak makcik jugak ke??? tp jgn salahkan sy sbb anon ramai makcik, dia kutuk semua org yg xletak nama kat sini..

        0
        0
      • Anonymous says:

        anak jawa dan kantoi sbb menyamar, sekejap pandir, sekejap anak jawa, klu x mana tau psl pandir. muahahahaah.. xyah susah payah nak check ip. ahahahaha..

        0
        0
      • anak jawa says:

        apasal pulak aku nak menyamar? ko ingat aku tak pernah ke baca entri2 yg lepas2… brapa ramai org yg maki hamun ko… mcm2 nama ada… bongok betul ko ni? tak skolah ke?

        0
        0
      • Anonymous says:

        so?? whats ur point here?? btw ure talking about which anon? there’s too many anon here. kau yg x skolah, masuk u pun x lepas.. ahahah..

        0
        0
      • anak minang says:

        anak jawa ni baru masuk darjah satu ke kenapa dia cakap mcm budak bodoh?? yang ko cerita pasal maki dah kenapa? buat malu anak jawa je.

        0
        0
      • Anonymous says:

        entah la anak minang, setau aku yg cerita psl maki2 ni donat kat bawah.. dah sah laaa donat, anak jawa ngan pandir org yg sama.. aku pun xtau kenapa dia bodoh, mungkin dia x amik spm pun lagi, sbb tu dia berkata2 seperti org x sekolah. siap maki2 org, cerca2 org.. kesian mak dia, susah payah mak dia sekolahkan dia, tapi xnak belajar betul2.. if ure smart enough, lets talk smarter way, what’s ur grudge towards me, why u bashed me without any particular reason? just because i make frens with kipas and ak ak?? and u dun have any frens here?? or ur heart was filled with hatred came out of nowhere that makes u feel intimidated? if that is so, im so sorry for u for having that kind of attitude, ur heartache is killing u softly, trust me kid. btw so what if kipas loves neelofa, and why do u have to call her neelopak? what she has done to u? why u have to give petnames to ppl? why ure so jealous of her?? tell me why???

        0
        0
      • anon the pandir also bahalol says:

        kesian korang…penat menaip!

        0
        0
      • cute awek aku sorang ni

        0
        0
      • cutenya aby!
        i <3 YOU!!!
        Muah!

        0
        0
      • this getting old lah, cerita anon orang sama tukar nama ni. korang takde hujah yang berguna ke?

        0
        0
      • marie says:

        xpyh nk jd bodo sgt la~komen nk gaduh sesame sendri..berbalik pd tajuk jela~ni la org kate out of topic

        0
        0
      • Anonymous says:

        laaaa penat aku tggu, si pandir xjwb soalan aku, x paham base omputih agaknye la tuu…tula lenkali masuk sekolah, klu x dah bodoh.. heeee maluuuuuuuuuuuuuu

        hi fahrin tetes, ingat ko merajuk aku sakat, x merajuk kan kan kan…

        laaa kan dh awal2 si pandir kata out of topic, so mmg komen out of topic la ni…

        0
        0
    • eleh eleh says:

      yatt hamzah lagi cunn…

      0
      0
      • icha says:

        xyah nk compare2 la..semua makhluk ALLAH ni cantik n ensem..tp sygnya,ramai yg ‘menghodohkan’ diri mereka sendiri

        0
        0
    • TIQ says:

      sgt tau…cantik! ^__^

      0
      0
      • Pondan Sepi says:

        HARAP KENING TU PUN X PAYAH LA NAK CUKUR2 SANGAT!

        0
        0
      • Bekas Pondan Sepi says:

        ASSALAMUALAIKUM…
        SAYA INGIN MEMINTA MAAF KEPADA PEMILIK BLOG INI, SEMUA PENGUNJUNG BLOG BEAUTIFULNARA, ARTIS2 DAN INDIVIDU YANG PERNAH BERKECIL HATI ATAU TERASA DENGAN PERBUATAN KEJI SAYA SELAMA INI DI BLOG INI. SAYA SGT MENYESAL DGN PERILAKU & TUTUR BAHASA SY SELAMA INI & BERTAUBAT TIDAK AKN MENGULANGINYA LAGI. SAYA BERHARAP ANDA DPT DOAKAN SAYA KE ARAH KEBAIKAN. DAN BEGITU JUGA DGN SAYA MENDOAKAN ANDA SEMUA SENTIASA DI LINDUNGI ALLAH S.W.T. AMIN.

        0
        0
      • ye la,.. sekali dah la. orang dah tau dah.

        0
        0
    • kangkung says:

      Alhamdulillah.. Harap artis-artis lain dan peminat-peminat di luar sana dapat mencontohi perubahan Abby kearah positif.. sama-sama kita membina sebuah negara islam maju…

      0
      0
    • pape jelah says:

      Kenapa setiap kali artis pakai tudung, mesti jadi agen ataupun model tudung? bosan pulak.

      0
      0
      • Anonymous says:

        Habis tu ko nak artis yg pakau tudung ni jadi agent apa?agent spender dgn bra?

        0
        0
      • Anonymous says:

        muahaha terbaik anon di atas komen. muahaha.. tp pandir pggl ko bahlol. kuang ajaq kan dia..

        0
        0
    • abadi lah sgt!!! says:

      alamak abby….

      0
      0
  2. ayu says:

    cantik!

    0
    0
    • cella says:

      manis kak abby…
      wanita solehah dapat membantu suami jalan ke syurga..
      kenape para lelaki/suami perlu korbankan syurganya hanya utk wanita yg cantik duniawi..carikla wanita yg boleh mbantu anda ke syurga..

      0
      0
  3. Alahai says:

    Alhamdulillah… Cantik sgguh Abby biler menutup aurat…

    0
    0
    • Anonymous says:

      Minta maaf kpd ‘Alahai’. Kita kena faham sebenarnya.Bertudung N menutup aurat. Bertudung x semestinya menutup aurat.

      0
      0
  4. haramjadah says:

    manis gitu..Alhamdulillah

    0
    0
  5. jijah says:

    Alhamdullilah…cantik abby bertudung.. :)

    0
    0
  6. LOVE wearing Hijab says:

    Abby meme cantik pakai tudung. dari dulu lagi aku da tao dah. btw. baju ala2 kain jeans tu pon cantik la….berkenang sunggoh!

    0
    0
  7. mpule says:

    cantik dan manis bertudung =]

    0
    0
  8. kiah buah says:

    cantikk..sejuk mate memandang …

    0
    0
  9. sarah says:

    cantiknya abby

    0
    0
  10. Beutifolnora says:

    Yeahh 3rd.. Alhamdulillah.

    0
    0
  11. babypolkamolie says:

    wanita akan lebih cantik apabila bertudung…
    itu yang lebih penting dari ingin seksi semata2 untuk merasa diri nampak cantik…

    0
    0
  12. Zara says:

    Chantek.. !!

    0
    0
  13. chentalove says:

    cantek + ayu + sopan +lembut = mcam2 ada…
    suka tngok kak abby…wjah pn mkin ceria…
    x mcm Memeng,srabut n prsan cntik…what u think u all????????

    0
    0
    • sara says:

      mari kita sm2 doakan memey terbuka hati utk menutup aurat…..amin

      0
      0
      • babypolkamolie says:

        wanita akan lagi cantek + ayu + sopan +lembut kalau xbersangka buruk dengan org laen…

        0
        0
  14. saya says:

    wah..bagus la tu abby..makin lawa..semoga dimurahkan rezeki. Fokus untuk membesarkan anak2,jadikan dorang berjaya dunia dan akhirat..abby memang sangat tabah..! Tabik spring…

    0
    0
  15. rin says:

    cantik sangat k. abby…..tapi sebenarnye mane2 wanita yg bertudung akan terserlah berkali ganda kecantikan & keayuan nye

    0
    0
  16. […] semakin murah apabila dilantik menjadi duta untuk sebuah syarikat tudung. Tahniah Abang … Continue reading → This entry was posted in Gosip and tagged Abadi, Abby, bertudung, GAMBARTerbaru, Selepas by […]

    0
    0
  17. Ros Putih says:

    cantik sungguh abby bla brtudung..sejuk jer mata memandang..

    0
    0
  18. mamee monster says:

    alallaaa….kak abby…cantiknya…manis sangat…harap kak rita ikut jejak langkah kak abby…

    0
    0
  19. embok ketum says:

    Cantik n ayu..m

    0
    0
  20. sekalisekalajekomen says:

    erm..muka mcm kene suntik jeks..
    :-D

    0
    0
    • Sepanbob, Sindi dan Petrik Menentang Encik Kreb Yang Kedekut says:

      Sempat lagi ko. Org cerita pasal tudung dia la wei. Sudah2 la tu dok tilik kesalahan org. Apadaaaa

      0
      0
    • Anonymous says:

      muka nenek ko kene suntik x?

      0
      0
  21. sara says:

    Assalamualaikum…. x kisah cun ke x….x pyh la nk compare sesama artis…paling penting nawaitu kna betul….syukur kalau hati betul2 trbuka n ikhlas nk bertudung….

    0
    0
  22. Kurus says:

    tudung2 sgt cantik corak/cetaknya
    di mana atau mcmana nk mendapatkannya?
    kt butik nara ada tak?

    0
    0
    • Anonymous says:

      ape mende la komen ko ni kurusss… tu tudung al humaira contemporary. sila cari di fb.

      0
      0
    • Kurus says:

      oh betul lah ko ni kerja kt sini eh anon..
      butik2 melalui blog nara yg jual2 tudung dulu tu dah tk ada ke?
      aku pernah order dulu

      0
      0
      • Anonymous says:

        motip aku keje sini?? xtau la aku psl butik nara, tp tudung yg abby ni pakai tudung ahc, cuba ko cari kat fb, lawa seh tudung2 dia.. eh tetibe aku berbaik ngan ko plak.. hehe..

        0
        0
  23. wosemah ohsem says:

    pic no dua tu cam jue aziz ski

    0
    0
  24. my name is sheema :)) says:

    ayu.. lawala abby pkai tudung.. moga berkekalan.
    aminnn.. :))

    0
    0
  25. meeradriana says:

    cantik gak anak tudung merah dia..

    0
    0
    • Anonymous says:

      perangai ko x cantik, pakai ape pun x cantik!

      0
      0
      • donat says:

        perangai ko cantik sgt ke anon 2:02? aku tgk hari ada je org nak maki hamun ko..tu maknanya perangai ko pun tak cantik

        0
        0
      • Anonymous says:

        check ip tgk aku org yg sama ke x?? lain la ko, asik ngumpat org je!

        0
        0
      • Anonymous says:

        donat org yg sama dgn pandir. sekian.

        0
        0
      • anak jawa aka pandir says:

        org maki hamun org lain, org yg kene maki perangai dia yg x cantik, tu ajaran mak donat ye kwn2. mak die kata kene maki2 org, sbb klu kita maki org, kita perangai elok, klu kita kene maki perangai kita la yg burok. ajaran mak donat!

        0
        0
      • Anonymous says:

        laaa aku salah baca, aku ingat dia nak kata aku yg memaki hamun org so perangai aku x cantik.. rupa2nye terbalik… muahaha…

        0
        0
    • Karipole says:

      Heran aku bila anon cakap perangai ko x cantik.skali aku tengok nama… Meeradriana…
      Haha…patut la.kesian ko.asyik kena je.nak buat camne,komen ko masih segar diingatan.

      0
      0
  26. kucinghitamkakipanjang says:

    tapi kening dia…………………………

    0
    0
    • rara says:

      alaaa die kan baru pakai tudung..kening tu dh mcm tu before die pakai tudung..so nak buat mcm mne..lain la pakai2 tudung, kening trus tumbuh dengan banyaknyee….

      0
      0
    • Anonymous says:

      ko xde kening?

      0
      0
  27. NenekBurberry says:

    orang tu dah bertudung tu kira alhamdulillah laa..
    tak payahlah sibuk dgn kening dia pulak…
    hai tu pun nak amik kira… artis lain yang bertudung pun selambak kening mcm tu… termasuk i ler..bhahaha
    tak kan bila pakai tudng semua nak kena ubah serta merta..pelan2 laaa wey…

    0
    0
    • anak jawa aka pandir says:

      betullll….betull….betulll….orang tu dah bertudung daripada si mandul memey tu….seksi macam orang bodoh….

      0
      0
  28. Anonymous says:

    jangan si norman tu giler balik kt janda dia sudah…
    cantik abby bertudung… alhamdullilah.

    0
    0
    • Anonymous says:

      norman x minat org bertudung, die suka yg seksi2 je..

      0
      0
    • Anonymous says:

      anon, pandir kat atas pggl ko bodoh, bkn aku..

      0
      0
      • anonymous says:

        ko jgn nak perasan… dia panggil ko yg bodoh, bukan aku..ko ni ramai musuh.. tu pasal org panggil ko anon yg berlagak pandai tapi sebenarnya pandir… sedar la diri tu sikit… bodoh punya anon

        0
        0
      • Anonymous says:

        eh anon mana ko tau dia pggl anon mana pandir, dia x ckp pun anon mana? lenkali jgn bodoh kan dah kantoiiiiiiiii. muahaha.. tp kenapa ko kene taip anonymous kat column name bila ko letak komen?? ko bodoh xtau eh dia boleh auto keluar klu x letak ape? sahhh ko pandir.. muahaha

        0
        0
    • anak jawa aka pandir says:

      semua pakai nama Anonymous memang bodohhhh..salah aku ka???

      0
      0
  29. tahniah abby says:

    tahniah. pilihan yang baik. teruskan perjuangan. dampingi mereka yang sama berjuang.

    0
    0
  30. sha says:

    Allahuakbar….betapa cantiknya ciptaan Allah swt. Sesungguhnya setiap musibah yang berlaku pasti ada hikmah yang besar ingin Allah hadiahkan, cuma kita sebagai manusia biasa, kene redha dengan setiap dugaanNya dengan sentiasa mendekatkan diri kepadaNya.

    Semoga Allah sentiasa melimpahkan rahmatNya kepada kak Abby. Ameen

    0
    0
  31. YUYU says:

    alhamdulillah, pic. no3 ade cket iras jue aziz lah kak abby

    0
    0
  32. cyg abby says:

    yupp cntik sgt2..wnita yg mnutup aurat akn lbih dpndg mulia…mgkin lps ni kak abby akn dpt some1 yg lg elok dr yg sblumnya yg mmpu bhgiekn die..sy doakn k.abby dpt jdoh dr kalangan org baek2..lupekn sgala cter2 lme yg mbuatkn akak down..kebahagiaan ttp dtg pd mereka yg tabah..

    0
    0
  33. cik_kipas says:

    semakin ramai artis bertudung. tahniah abby! just live ur life..

    0
    0
  34. tulip says:

    Alhamdullilah, hati abby dah terbuka untuk menutup aurat…pesanan saya buat abby, jadilah role model kepada anak-anak..insyallah abby mampu mendidik anak-anak abby..yang penting semangat kental dan redha, pasrah serta tawakal dan doa dalam membimbing mereka kerana anak-anak adalah harta yang tiada nilainya..semoga Abby menjadi seorang Ibu yang cemerlang dunia dah akhirat…Aminyarrabbalalamin

    0
    0
  35. kimie says:

    sejuk mata memandang..izinkan aku menjadi suamimu abby…

    0
    0
  36. kak Nera says:

    Cantik! Background pun cantik!

    0
    0
  37. aku says:

    Syukur alhamdulilah…Dan siapalah kita yang boleh mengatakan wanita yang menutup aurat itu tidak cantik sedangkan Allah sendiri memuliakan mereka yang menjaga auratnya.

    0
    0
  38. didi says:

    alhamdulilah…
    kalau boleh jgn pakai ikut bdn sangat2..pakai biarlah menutup dada..
    semoga berkekalan ye abby

    0
    0
  39. Hafizul says:

    Wahh ada kemajuan..cantik la kalau pakai tudung..huhu

    0
    0
  40. Anonymous says:

    Lawak le engkorang ni bile komen pasal “ANONYMOUS” atau “ORANG YANG SAMA”.
    Haloo budak2 yang tak sekolah yang tak reti internet tu, meh sini aku explain:

    ANONYMOUS tu is the adjective form of anonymity, the state of an individual’s personal identity, or personally identifiable information, being publicly unknown.
    Unknown faham tak, kalau tak letak nama, automatic system alam maya ni tulis nama kita anonymous.

    ORANG YANG SAMA yang korang ingat orang sama tu sebenarnya orang berlainan, tapi bila tak letak email, semua avatar jadi sama.

    Pi belajar internet sebelum nak mengomen kat blog2!!!

    0
    0
  41. Baby says:

    Lawak le engkorang ni bile komen pasal “ANONYMOUS” atau “ORANG YANG SAMA”.
    Haloo budak2 yang tak sekolah yang tak reti internet tu, meh sini aku explain:

    ANONYMOUS tu is the adjective form of anonymity, the state of an individual’s personal identity, or personally identifiable information, being publicly unknown.
    Unknown faham tak, kalau tak letak nama, automatic system alam maya ni tulis nama kita anonymous.

    ORANG YANG SAMA yang korang ingat orang sama tu sebenarnya orang berlainan, tapi bila tak letak email, semua avatar jadi sama.

    Pi belajar internet sebelum nak mengomen kat blog2!!!

    0
    0
  42. ct says:

    cantik !!

    0
    0
  43. peminat dari brunei says:

    I used to like abby… tapi pernah bila jumpa abby, oklah maybe dia bz shooting masa tu tapi macam tak nak layan je bila nak minta ambil gambar, gambar pun cam tak ikhlas je.. tapi semasa bergambar senyum plak, pas tu jadi serius balik. jadi now saya dah kurang suka.. maybe lah saya ni sensitif ke apa tapi at least ramah2lah sikit ye abby dengan peminat, dengan artis lain pernah juga saya ni tegur nak bergambar, ok je diorang layan.. saya jauh hati lah dengan layanan abby tu. dia memang macamtu ke? atau wrong timing ke saya tegur dia tu?

    0
    0
  44. mmmm says:

    kelakarrrr bc komen-komen kat atas hehehe

    0
    0
  45. Wonderful material and I actually loved reading it. The other opinions
    tend to be helpful.

    0
    0