Written by AbangNara | February 17th, 2014

Penyanyi yang pernah popular dengan lagu “Langit Ketujuh”, Sharifah Zarina rupa-rupanya telah pun berhijrah dan tampil dengan berhijab. Berdasarkan gambar-gambar yang dikongsikan menerusi akaun Instagramnya, penghijrahan ini telah berlaku sekitar bulan Disember tahun lalu.

sharifah zarina bertudung

Walaupun tidak muncul dengan lagu baru, namun rasanya masih ramai yang merindui kelunakan suaranya. Abang Nara dulu pun selalu juga karaoke lagu Langit Ketujuh. Memang perit tekak dibuatnya. Semoga dengan penampilan berhijab ini, Sharifah Zarina akan lebih dimurahkan rezeki dan dapat membuat “comeback” di dalam industri nyanyian.

sharifah zarina bertudung

Lagi beberapa gambar terbaru Sharifah Zarina yang bertudung dengan membaca artikel ini sepenuhnya.


sharifah zarina bertudung
sharifah zarina bertudung
sharifah zarina bertudung
sharifah zarina bertudung
sharifah zarina bertudung
sharifah zarina bertudung

32 responses to (8 GAMBAR)Sharifah Zarina Kini Bertudung

  1. gigi emas says:

    Tak habih2 cite pasai artis pakai tudung….Apa yg best sangat cite pasai org pakai tudung ni? Pasai ape nak di peragung-agung kan cite sebegini……

    0

    0
    • ikan says:

      betul tu gigi. elok le deme pakai tudung tapi ape yg nak diherankan sangat. menda wajib kot. x buat dosa.

      0

      0
      • Anonymous says:

        Aku rasa word berhijrah tu terlalu overwhelm la. Pada aku, berhijrah tu bila org tu betul2 meninggalkan perkara lampau dan berubah nak menjadi baik spenuhnya. Kalau setakat tutup kepala tp still pakai baju ketat2, tu xpayah la kata berhijrah. Sebut sudah bertudung aja cukup. Orang yg duduk oversea tym winter cover full body pakai snow cap ngn shawl kt leher tu xpulak kata berhijrah ye dak.

        0

        0
        • K.A.A says:

          anak dia comel…

          0

          0
        • amoi says:

          Aku smp skrg masih ingat masa program Muzik @ Ria dulu dia ni kate dia x kawin lagi…kakakakkaa..hakikat dah branak pinak dah time langit ketujuh tu..nasib lah ko ni pompuan..kalau lelaki kata x kawin lg, x pasal je jatuh talak…

          0

          0
      • mizz cerry says:

        Neelofa bila lagi nak bertudung????
        Abg Nara xnak ke nasihat artis kesayangan nara ni….

        0

        0
    • umat says:

      betul tu gigi emas!
      dah la dok jaja merata bertudung bagai tapi kalau di tengokkan dorg ni lebih kepada ‘sekadar bertudung’ tapi telanjang bogel…tgk gambar yg 1st tu, kepala bertudung, tapi badan berbogel! yg naik basikal tu pon sama, ketat yg amatlah baju & seluarnya…

      0

      0
    • Olga says:

      BERITA ARTIS LELAKI PAKAI KOPIAH ATAU SONGKOK XDE PLAK NAK BAWAK MASUK KAT SINI

      0

      0
    • pirana says:

      hmmmmmmmmmmm…
      biar je la artis ni pakai tudung nara. tak payah nak letak kat blog u ni, hehehe.

      0

      0
    • oleolly says:

      kalau semua xpayah cite then apa yg nak di citekan?

      0

      0
  2. Anonymous says:

    lagu dia ni dulu best gak…

    0

    0
  3. ikan says:

    alhamdulillah dah bertudung. tapi nara, aku rasa.. sudah2 le tu pasal artis start bertudung. sebab tutup kepala ni mende wajib buat dari akil baligh. jemula jugak aku nak baca klu dah berderet2 topik sama je.

    0

    0
  4. a says:

    zarina ade lagu baru la nara oi. nampak sangat kau tak update langsung. main tulis jee ape2 kau nak. walaupun lagu dia tak femes tapi lagu dia pernah main kat radio ok. plis update sikit nara. pfftttt

    0

    0
    • yokies says:

      kalau nak tunggu nara update pasal lagu baru, drama baru…memang berjanggut lah tunggu…blog ni dipenuhi dgn gosip kontroversi, retis pergi honeymoon, retis kawin dua, retis tangkap khalwat, retis power rangers, retis pakai seksi …itu jelah yg nara tahu.

      0

      0
  5. tet says:

    gambar last betul2 x nmpak mcm artis.. biase2 je

    0

    0
  6. Anonymous says:

    bertudung.. tp membalut aurat..

    niat kene betul ni.. huhuhuh

    0

    0
  7. betik says:

    aku x pelik artis wanita skang byk kesedaran nk berubah..

    yg aku pelik, kalau masih ada yg x reti2 nk berubah..

    apa2 jelah.. all the best

    0

    0
  8. Anonymous says:

    tutup kepala tapi kain kat badan masih ketat n sendat juga, sampai nampak susuk badan…

    0

    0
  9. Anonymous says:

    aku tak kenal….. next!

    0

    0
  10. pinggan corelle says:

    Salam abg nara dan semua pembace beautifulnara..rasanya xpayah la diupdate pasal artis pakai tudung sebab yang pertama semua tu wajib since akil baligh lagi..dah ptt pakai dari dulu bukan sekarang..hidayah mmg milik Allah tp sometimes kita juga kena berusaha utk mencari hidayah..bak kata Ustaz Azhar Idrus, jgn kata belum dapat hidayah kerana seruan menutup aurat sejak daripada zaman para rasul lagi..keduanya, kebanyakan artis yang baru3 berhijab tapi masih membalut aurat bukan menutup aurat..masih memakai pakaian ketat,berlengan pendek juga mendedahkan kaki..itu belum dikira sebagai menutup aurat di dalam erti kata yg sebenar..so abg nara xperlulah memberikan publisiti3 yg berlebihan kpd artis3 tersebut takut jika tersalah memberi tanggapan kpd golongan remaja muda mudi di BN ni..”oh,tutp aurat sekadar dikepala eyh,tp boleh je pakai baju ketat2 mcm si polan polan kn?”…siapa yg nk bertanggjawab tu?abg nara jugak…moga beristiqamah kepada para artis yg baru berhijab,moga ke arah yg lebih baik..aminnnnnn

    0

    0
  11. JASMINE says:

    MENUTUP AURAT WAJIB. FAHAMI APA SEBENARNYA AURAT.. BUKAN SETAKAT PAKAI TUDUNG. TUDUNG HENDAKLAH LABUH MENEUTUPI DADA, PAKAIAN TIDAK BOLEH SENDAT MENAMPAKKAN SUSUK TUBUH…
    PERINGATAN INI UNTUK DIRI SENDIRI JUGA..

    0

    0
  12. zass says:

    lebih elok & sedap mata memandang kalau baju & seluar tu longgar

    0

    0
  13. As-madinah muhammad says:

    pemakaian tudung dah sempurna dah dik Alhamdulillah, tapi pakaian tu tak comel sgt2.

    0

    0
  14. MAXMORA says:

    KOTAT MOTAT..baju inner dan seluar legging..

    0

    0
  15. Sueaz says:

    Nara,
    You tak nak post cerita pasal I ke?
    I pun dah bertudung juga… hehehe…
    Peace and out!

    0

    0
  16. SWEET says:

    slow2 utuk mlaku kan prubahan..budak baru lahir pun bkn tros blh bjalan
    asalkan niat nak nk brubah kerana Allah…
    2 yang penting…
    kdg2 yg dok mngata ni yg pnah nk brubah….

    0

    0
  17. minah jambu merah biru says:

    tk payah la bertudong kalau pakai baju ketat kalau Nampak bentok badannnnn free hair aje sudahhhhhh tkde beza free hair atau bertudong samaaaaaaa ajeeeee….nk selamat kn laki dari masok neraka supaya laki masok syurga kite pulak yg masok neraka..dengan pakaian yg sebegitu huh ! tk payah lahhhhhhh !!

    0

    0
  18. makkau says:

    Gambar ke5 tu mcm pelikk je peha dia..girdle ke hape?

    0

    0
  19. diana lempir says:

    takat retis sendu + suam2 kuku ni ada ke org kesah nokssss

    0

    0
  20. eclairs says:

    Bagus lah tu bertudung….tapi baju sendat nampak bentuk yg sangat mengghairahkan. ikhlas ke dia?

    0

    0
  21. ned says:

    alhamdulillah….mungkin sy pulak lps ni….

    0

    0
  22. Mencari Hidayah Allah says:

    Alhamdulillah..lepas nie bole la tutup aurat dgn sempurna lak ye…masih blum sempurna 2 kalau pki tudung tp dari segi pemakaian bju masih belum sempurna..harap2 kita semua diberi hidayah oleh-Nya..Amin

    0

    0