Written by AbangNara | September 4th, 2014

Pergh~~~ Power sungguh Scha Al Yahya kerana berjaya tampil langsing, gorgeous dan kembali seperti zaman anak dara selepas selesai berpantang melahirkan anak pertamanya. Kagum Abang Nara dibuatnya. Abang Nara yakin Scha berusaha keras dan menjaga pemakanannya sehabis baik untuk mendapatkan kembali badan seperti ini. Mungkin Scha boleh berkongsi tips-tips serta amalan yang dilakukan sepanjang berpantang untuk dijadikan panduan buat kaum ibu yang lain.

scha al yahya

Selaku seorang selebriti penampilan haruslah diutamakan walaupun sudah bergelar seorang ibu. Berdasarkan pengalaman isteri Abang Nara, bukan senang untuk berpantang lebih-lebih lagi jika menyusukan anak. Memang sentiasa rasa lapar. Jadi Abang Nara respek kepada ibu-ibu seluruh dunia. Dahlah sakit yang amat melahirkan anak, lepas itu masih ada semangat yang jitu untuk membesarkan anak sambil berpantang. Hanya wanita yang bergelar ibu sahaja mampu melakukan semua itu.

scha al yahya

Dengan selesainya tempoh berpantang, ini bermakna tidak lama lagi Scha dan Awal akan mengumumkan nama dan memperkenalkan wajah anak mereka kepada kita semua. Tak sabar nak menunggu saat itu. Apa pun, Scha tampak makin berseri-seri dan tampak sangat keibuan sekarang ini. Lagi beberapa gambar Scha Al Yahya dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

scha al yahya

scha al yahya

scha al yahya

scha al yahya

scha al yahya

scha al yahya

28 responses to (8 GAMBAR)Selesai Berpantang, Scha Al Yahya Tampil Langsing

  1. nok gebuzzz says:

    scha ttp sama mcm dulu….

    nape dynaz makin seksi pulak ni….

    0

    0
    • Anonymous says:

      dynas tu mmg seksi la, cuma jarang kuar blog gossip, dulu kan ade dia pegi anugerah ape tah pakai bareback bagai.

      scha tu time pregnant pun x gemuk, nak heran ape die kurus dgn cepat sbb mmg die x penah gemuk, perut je kedepan… haihhh untungla

      0

      0
    • mekD says:

      cehh! pompuan zaman sekarang susah hati naw kalau gemuk sikit,. tuh si lara ko tu sumbat ngan susu lembu jer ke? tetek besau lagi azwan ali punya. podah.

      0

      0
      • awatnyah says:

        ngko nie mesti haters tegar scha al yahya kan yg dok selalu menghina mencaci sane sini tu mesti ngko kan.. psychopath!!

        0

        0
    • puikkk says:

      dynas ni muka kembang dh mcm 40an..baya zila bakarin kn dynas ni? huh..masih seksi lg… bwk2 la tutup aurat tu makcik dynas hoii…

      0

      0
      • lorrr says:

        ape ko bondo kau nie.. dynas ko bandingkan ngan zila bakarin… bute ke ape.. dynas tu mude lg la baru 31. Nora danish pun lg tua dr dia.. Zila bakarin tu ye la.. tahun depan 40..main petikkk je ko nie… dynas nie lawo weyh.. cutting model.. tinggi kurus.. zila bakarin x yah la.. mmg la cutting makcik2.. tahap makcik dh pun..

        0

        0
        • puikkk says:

          mst ko ni dynas kan? kekeke.. naseb la wei.. nora danish lg tua..tp comel.. dynas muka kembang mcm nk makcik2 dh.. halahaiii tak lalu la tgk die separuh bogel gituu

          0

          0
      • Haha says:

        diorang sebaye la.. scha al yahya ngan dynas mokhtar tu… p la google wiki.. dynas kawin awl anak dua.. badan meletopss habaq hang.. ape daa… zila bakarin tu baye sape pulak.. retis 90-an… agak agak la…

        0

        0
  2. awal says:

    hidung tak langsing pongg

    0

    0
  3. waaalaaaweeiiii says:

    memang cun scha…..xpe la xkisah pun nama anak & gambar anak tu….anak2 kitaorg pun comel…

    0

    0
  4. miss mong says:

    untung Scha sbb badan dia jnis tk kembang.msa dia preknen pn badan dia tk besor sgt

    0

    0
  5. skudiver88 says:

    seksinye dynas…dhla berisi pstu pki baju ketat..scha lak nmpak makin gelap.cekeding xde cutting.mcm tiang lampu.tiang lampu lagi cantik.kui3

    0

    0
  6. Anon says:

    Scha ni mmg slim badannya..tinggi body langsing lawa..klu gemok sikit pn masih lawa jgak..tp ada lg ke yg teruja tahap gaban nk tgok n tau baby u dua?? yela time org excitd nk tgok korang jual mahal sgt.

    0

    0
  7. ssssss says:

    nape la dia pakai topi..buruk bebena rupenye…

    0

    0
  8. bintang says:

    dia nie masa mengandung mane ade badan naik cekeding je perut je naik x heran la lepas pantang kurus tapi pompuan x same ade gemok nasib le…

    0

    0
  9. gadissepesen says:

    untung la, tak gemok. time pregant dulu pun dia tak gemok, perut je ke depan.
    ada orang tak beranak, tak pregnant pun gemok. kehkehkeh.

    eh, aku mengata diri aku rupanya. padan la.

    0

    0
  10. Anonymous says:

    Selalunya orang beranak pertama tak nampak perubahan diri. Tunggu bila dah beranak 3 atau 4. Baru la badan solid molid. Suami makin geram.

    0

    0
  11. kak emi says:

    emmphhh….scha tu ok la…tu si awal tu cuba la pakai suar lain….geli akak tengok lah…da jd bapak org pun

    0

    0
  12. Anonymous says:

    SCHA! pakai baju takde lengan lps tu upload. motif sgt..bawak2 la tutup aurat. kesian suami menanggung dosa.

    0

    0
  13. Kak Mala says:

    Terlalu kurus….pressure put upon her to look good and to look like having pre-pregnancy body s unreal and unnatural. Now she look like a stick insect.

    0

    0
  14. noni says:

    Terlalu kurus la scha..mcm org sakit la pulak..berisi sikit mst cantik..sure husband die pun suke die berisi ckit..

    0

    0
  15. Mirai Suenaga says:

    Scha ni jenis yg never gemuk. Tak payah lah nak gebang

    0

    0
  16. anon says:

    Dua2 minah gedik seksi ni tak sedar diri. Yg scha pulak sebok duk menayang diri dia lepas pantang, org nak tengok anak dia. Si Dynas ni tak de pulak org mengutuk dia or suroh dia bertudung. Kalau artis2 lain cepat je pengomen2 sebok tanya bila nak bertudung. Si dynas ni kalau berpakaian mengalahkan artis hollywood, siap berbareback lagi hari tu. Ni pakai baju tak cukup kain jgk, atas pd lutut. Mmg tak sedar diri langsung. Dia perasan dia lawa ke. Muka tua 40an dah…..bwk2 bertaubat, ajal maut dtg tak mengenal usia..
    Tu ade pengomen cume srh scha je tutup aurat, kenapa tak srh dynas sekali. Scha ni mak dia cina, mmg susah skit nak tutup aurat..
    Scha tak gemuk masa pregnant & lepas pregnant sb jaga makan, bukan tak kembang2. Org2 yg gemuk ni selalunya minat makan. Scha selebriti mestilah dia jaga penampilan dia. Aku yg tak selebriti pun takut gemuk…..makan sikit je & cume 2 kali je sehari.

    0

    0
  17. Anonymous says:

    laaa…ap nk heran sgt…dri dlu badan dia memg cekudut ap…masa pregnant pn perut jer y nmpk ke dpn..lain le klau fasha sandha ke y betul2 kembali langsing mcm baru mula2 dia berlakon dlu tu…ha itu baru le aku heran sikit…klau mcm scha ni pd aku la mcm kerempeng jer badan dia…klau gemuk sikit baru la lawa…pic y kt tangga tu dh mcm tiang lampu aku tengok…

    0

    0
  18. […] (8 GAMBAR)Selesai Berpantang, Scha Al Yahya Tampil Langsing (26) […]

    0

    0