Written by AbangNara | March 24th, 2012

Irma Hasmie telah pun selamat bertunang petang tadi di rumahnya yang bertempat di Sungai Buloh. Irma yang mengenakan baju rekaan Hatta Dolmat tampat cantik dan sangat manis di hari pertunangannya. Warna biru ternyata menyerlahkan lagi kecantikan wanita ini.

gambar pertunangan irma hasmie

Cantik kan? Jutaan tahniah Abang Nara ucapkan kepada Irma Hasmie yang telah selamat bertunang. Nama penuh lelaki yang berjaya mencuri hati Irma ialah Reza Syah Ameer Dato’ Radzuan. Mereka berdua bertemu di kota Mekah. Dengar khabarnya Irma dan tunang akan bernikah pada 1 Julai ini.

Lagi 7 keping gambar sekitar majlis pertunangan Irma Hasmie dengan membaca entri ini sepenuhnya.

gambar pertunangan irma hasmie gambar pertunangan irma hasmie
gambar pertunangan irma hasmie
gambar pertunangan irma hasmie
gambar pertunangan irma hasmie
gambar pertunangan irma hasmie
gambar pertunangan irma hasmie

(lelaki di atas bukan tunang Irma Hasmie)

137 responses to (8 GAMBAR)Sekitar Majlis Pertunangan Irma Hasmie

  1. MissWanie says:

    1st!

    0

    0
    • menawan giler..aku suka!

      0

      0
    • boleh brapa duit juta kalau sebut 1st?

      0

      0
    • Anonymous says:

      klu ni pun org pertikaikan baju die x cukup menutup aurat , xtauu laa akuu… irma sgt cantikk.. congratss…

      0

      0
      • Kipas Susah Mati Neelofa says:

        Anonymous, pekabo? Sory baru masuk, aku ada keje la sejak semalam sampai tadi. Aku dah baca entry yang semalam & ari ni, teruk ko kena bambu dgn orang2 dlm bn ni.. Buleh aku tanya sikit tak?

        0

        0
      • Anonymous says:

        alaaa ade aku kesah diorg nak hentam? maknanye betul la ape yg aku ckp tu, dah mmg diorg semua ni berlagak ustazah tapi hampeh! ko nak tny ape?

        0

        0
      • Kipas Susah Mati Neelofa says:

        Ko ni 24jam kat sini, pastu ko serang semua ustazah2 ni… ko keje ape? aku rasa ko ni artis la sekarang ko mungkin tgh rehat sebab baru habis shooting, ko bengang dgn dorang ke sebab ko penah kena kutuk dalam blog bn.. aku teka ajer la.. sebab masa kat entry Fahrin tu ko ader cakap pasal org2 yg suka nak bergambar dgnh artis ni.. Perasaan ko tu sama dgn apa yg pernah beberapa org artis luah kat aku.. Just tanya jer, ko jgn marah k?

        0

        0
      • Anonymous says:

        erkkkk aku semestinya bukan artis, aku bukak page ni and refresh2 kat ofis, skarang bukan peak period, bnyk la masa.. mggu depan maybe aku slow sket sbb month end.. so tlg gantikan aku utk tarbiahkan ustazah2 ni..

        0

        0
      • Anonymous says:

        psl tangkap gambar tu aku pelik, apehal la nak marah sgt org xnak amik gambar, aku tgk kwn aku ade je amik gambar fahrin, xde pun fahrin sombong, ikut logik la bukan setiap masa org free, org x penat, org good mood, dah nama pun manusiaa..

        0

        0
      • Kipas Susah Mati Neelofa says:

        Okay, aku puas hati dgn jawapan ko. Aku cuma nak nasihatkan ko jgn la merapu meraban sangat, nanti ko jugak yg teruk kena bambu dengan ustazah2 ni, dorang ramai.. ko sorang, aku pulak tak dapat nak back up semua statement ko, yg aku rasa munasabah jer aku sokong ko.. walaupun nickname ko general, tapi aku cam tulisan ko,, aku dapat bezakan ko dengan Anonymous yg lain..
        Anonymous, walaupon semua orang dalam ni tak suka kau, tapi ko jgn risau, Allah tu maha kaya, maha adil.. aku sudi berkawan dgn ko dlm blog bn ni walaupon statement ko kadang2 agak keterlaluan.
        Anonymous, aku ada hantar proposal skrip drama 13 episod untuk slot Aksi TV3 semalam, ko doakan semoga skrip aku terpilih yer..?? Dengar dorang cakap dah senarai pendek. Aku cari makan kot ni ajer.. Drama yg aku buat banyak tersiar kat Astro Oasis & Al Hijrah, ni 1st time aku masuk Media Prima.. Bulan depan aku ada pitching proposal dgn RTM lak.. tapi aku tak dapat bagitau apa tajuk citer2 yg aku buat pasal nanti orang tau sapa aku.. aku pun kutuk banyak orang kat dalam blog Nara ni haa… terutamanya Meeradriana. Hahahahahahaha…
        Okay, aku akan teruskan perjuangan ko time ko bz nanti… Jangan risau… :D

        0

        0
      • me2 says:

        i like anon…peace :)

        0

        0
      • sitikus says:

        Sorry ya, tapi aku rasa baju Irma Hasmie agak melampau. Hatta Dolmat tak tahu ke perempuan mana boleh pakai pakaian sampai meleret-leret ke lantai? Hukumnya haram ya kerana menyerupai orang kafir. *tak caya, cer tengok retis2 internesyenel kat red carpet, tak terkecuali retis2 mesia.

        0

        0
      • Anonymous says:

        muahahaha.. sitikus punya komen plg terbaik!! muahaha.. btw klu ye pun ustazah2 ni ramai hentam aku sesen pun x hilang dr poket aku weiii.. so ade aku kesah, plus if ppl say im too much, thats not my prob.. lalala..

        weii drama apee? nak tauu… btw good luck, ntah2 aku salah sorg peminat drama ko, who knowss..

        0

        0
      • 5 hari berturut2 ngadap beautifulnara artis xder job la tu says:

        haha… refresh2 kat opis, sendiri komen sendiri like byk2 kali ropanya anonimal

        0

        0
    • Kurus says:

      abang nara
      can u just show ONLY Irma pic n family pls

      0

      0
      • aku kesah? says:

        oooo kipas susah mati neelofa..ko baik nga anon sbb ada udang sebalik mee yaaa….ahhahahhahhah

        0

        0
      • Kipas Susah Mati Neelofa says:

        Apa? Nak gaduh…??!!!

        0

        0
      • cik wiwin says:

        aku rasa lg baik abg nara xyah letak gmba last si irma dgn laki tu.. ramai sgt org yg vongoks x habis baca caption salah paham tu tunang si irma..

        0

        0
      • Anonymous says:

        eleh aku kesah, ko pun baik ngan aku sbb ade usang sebalik mee ye??

        0

        0
    • Alhamdulillah. MENAWAN irma :)

      0

      0
    • abg borhan says:

      Doakan Abg Borhan dan Irma bahagia hingga ke anak cucu :)

      0

      0
    • sukeirma! says:

      comeyyy!nk jd baik cm irma gak..

      0

      0
    • fatimah muhammad says:

      mana gmbr tunang kak.irma??

      0

      0
  2. syamimi says:

    cantikkkkk.-)
    bagus abang nara terus update

    0

    0
  3. aku ..aku..dan aku says:

    yg gmbar bawah 2 tunang dia erkk..

    0

    0
  4. irma says:

    cantik….

    0

    0
  5. nurul says:

    Irma, cantiknya.. lelaki itu tunangnya? Bagai pinang dibelah dua..

    0

    0
  6. beLLa says:

    sweettnye kak irma !! chantek sgt ! semoga berbahgia hingga ke syurga :)

    0

    0
  7. ainnn says:

    cantik. congrats irma :)

    0

    0
  8. adikmanis says:

    alhamdullilah…rahsiakan pertunangan eloknya….:)

    0

    0
    • azzaery says:

      kne hebahkan jugak la. sekurang2nya orang tau irma dah ade org cop. tak bley ade yg nak masuk minang pas ni. anyway, suke baju dy. =)

      0

      0
    • Anonymous says:

      hebah kan je la..br org tau ko dh tunang and tak bleh kcau dah..
      lg satu bagus hebahkan mn la tau kot si lelaki tu dh beristeri ke, org jahat ke.. tak timbul sbrg penipuan..

      0

      0
      • cucu says:

        kalau kata bak ustazah ni misti bukan anon yg selalu bambu ustazah tu kan? sbb anon tu cukup anti ngan ustazah

        0

        0
      • Anonymous says:

        aku x anti ngan ustazah kat luar, aku anti ustazah2 kat bn ni je, cuba baca elok2 apa aku kata.. aku pun still blajar fr ustazah aku, tp ustazah aku x baca bn la plak..

        0

        0
    • ye ke says:

      is it rahsia elok? kenapa?

      0

      0
  9. lalalulu says:

    cantik nyer.. irma look beauty…. :)

    0

    0
  10. hebat says:

    cantek nye ciptaan Allah~

    0

    0
  11. akulah ziana zaing says:

    anak dato rupanya..eloklah tu..ada hikmahnya dia ditinggalkan si nabil tu..

    0

    0
  12. komentar says:

    Baju tu, suka :’) macam princess.

    0

    0
  13. patutlah familiar je mamat ney..rupanya izwan..semoga bahagia lah ye …amin

    0

    0
  14. maya says:

    kan abg nara da tulis,lelaki disebelah irma bukan tunang nye….btw cantik sgt….tahniah irma…

    0

    0
  15. bolradhabol7 says:

    rupa2nya Allah turunkan hujan untuk hadiahkan kita pelangi…
    irma tahniah..ada hikmahnya putus dgn nabil dulu..
    bertemu dgn lelaki yg lebih baik…..moga bahagia selamanya

    0

    0
  16. Triple_j says:

    10 kali ganda lebih hensem dari si telinga capang (nabil ngaku sendiri ye), n perangai probably 10 kali ganda lebih baik since irma pun dah pandai pilih bakal pembimbing hidupnya :)

    0

    0
    • mintun says:

      Nabil mengaku nampak sangat nak buat lawak. Bukan suruh orang panggil dia telinga capang.

      0

      0
    • lebih says:

      probably? jangan lah menghukum. hensem ke tak pun bukan kita yang gubah.
      of course we hope the best for her and even the lawak man.

      0

      0
  17. ami says:

    abg nara tukar la caption last pic tu..
    tu ezuwan ismail, fashion designer..
    confuse laaa… :)

    0

    0
  18. muka irma ni bukan cantik pon..manis je
    kalo org indon yg pedalaman tu bersepah muka mcm irma ni..
    makcik aku punya org gaji pun muka mcm irma ni cuma org gaji tu gelap dan pendek..kalo dia tinggi dan putih sebijik mcm muka irma ni..

    0

    0
  19. tv9 dihatiku says:

    wow..terpukau! :P
    eniwe congrats irma. sape lah jejaka yg bertuah tu kan :)

    0

    0
  20. harisa says:

    bukan cam kamu…kawan dengan anak dato’……

    0

    0
  21. ness says:

    malaysian please focus in everything that you do.abg nara dah tulis dah caption yg lelaki yg bergambar dengan irma tu bukan tunangannya.baca elok2.

    0

    0
  22. nina karina says:

    Tahniah irma!cantik sgt..

    0

    0
  23. Ako says:

    Tahniah!! Kawen cepat2..

    0

    0
  24. kakak neelofa says:

    ahkak xmau comment dulu…..sbb anonymous xcomment LG……HahahahA!!!!!!

    0

    0
  25. bolradhabol7 says:

    nara..hari ni siti saleha ada event tau..nanti amik gmbor cantik2 tepek kt sini ye…

    0

    0
  26. casper says:

    semoga cepat2 kawen irma..jgn tunggu lama2.. :)

    0

    0
  27. encik bond says:

    wow!

    0

    0
  28. 2606 says:

    dia tunang dgn kwn nye abg ipar..wpun ank dato, dorg x penah berlagak..

    0

    0
  29. rahsia_hati says:

    cantiknya irma..untung sape yg kawen dgn dye…
    hehehe..klaka la bace komen korang nie..
    kan dh nyatakan kt bawah gamba tu bukan tunang irma ..
    ade gak yg tanya..
    nie mesty terus skip kan smpi x perasan caption tuh.. :P

    0

    0
    • maejae says:

      abg Nara kena letak caption tu dengan CAPS LOCK…baru orang tak salah faham lagi..=)

      0

      0
      • salah faham says:

        lagi baik jangan letak gambar yang buat orang salah faham. tajuk tunang tentu terus bila nampak gambar akan fikir oh itu tunang nya..

        0

        0
  30. kakak neelofa says:

    tahniah lah sbb tunang irma…..cuma ahkak doakn semoga spai kejinjang plamin sbb lps tunang ni byk dugaan….cantik baju ko irma….kelass ko pkai hatta dolmat…

    0

    0
  31. ana says:

    cantik sangat:)

    0

    0
  32. jus says:

    allah tarik perkara yang manusia rasakan baik lalu allah s.w.t ganti dengan sesuatu yang jauh lebih baik dari manusia rasakan….

    0

    0
  33. papejelawoi says:

    xphm2 si bowl any*******s tu…kn da mention design by hatta dolmat…adeshhhh..lg mau tnyaaa…

    0

    0
  34. Yva says:

    Hatta Dolmat yg reka bju irma.bce kat tweet ptg td b4 Nara update entry..Lgpn kat ats 2 jelas2 Nara 2lis Hatta Dolmat yg reka bju..

    0

    0
  35. Botak says:

    Tetapjugak nak letak title dato’

    0

    0
  36. pasar senduk says:

    brp meter guna kain????

    0

    0
  37. student bandung says:

    she pretty……such a lucky guy..

    0

    0
  38. ditto says:

    dalam rotikaya ckp pereka baju hatta dolmat.. ttba confirm muka ezuwan ismail lak kt sini.. apa lah rotikaya ni.. dh lah salah statement sampai kena open apologized ke sapo tu… mila amelia?
    ni dh pulak… hatta..hatta.. hatta arakian la ..

    0

    0
  39. […] : BEAUTIFULNARA Tweet GD Star Ratingloading…GD Star Ratingloading… Filed Under: Hiburan Tagged With: gambar […]

    0

    0
  40. putihkaseh says:

    memang lawa tapi x sesuailah pakai masa tunang, kan cantik klau baju kurung n bertudung, mesti masa bakal mentua sarung cincin kata cantik cam gadis melayu .. or mungkin irma nak tema gadis arab coz jumpa kat mekah kot …. anyway tahniah irma,

    0

    0
  41. Aimi says:

    1. Tetap cukur kening
    2. Tetap baju meleret.. Patutnya kalau ikut betul2 tak boleh kan..

    *nobody’s perfect*

    0

    0
    • gadis_buntu says:

      entah entah dia tak cukur kening pun. boleh je make-up kan nak kasik alis tu nampak rata.

      apa salahnya baju meleret asalkan tak seret najis kalau nak di bawa solat

      0

      0
    • judge says:

      we are not asked to judge.
      beramal dengan ilmu dan sikap rendah diri.

      0

      0
    • Anonymous says:

      haaa sorg lagi ustazah bn tunjuk pandai!!

      0

      0
    • org biasa says:

      meleret pun komplen..singkat pun komplen..pyh ustazah tak bertauliah rmai sgt…smua tak kena..dia aje yg betul….

      0

      0
    • Anonymous says:

      wei kening dye tu mungkin di cukur mse dia zaman nakal2 la… sekarang dia dh berubah jd baik la… yg lepas biar je lah lepas.. yg psti dia da bertaubt n berubah… ko apa ade? pndai komplein je…

      0

      0
      • 5 hari berturut2 ngadap beautifulnara artis xder job la tu says:

        kalau nak menipu pun agak2 la anonimal, lagi baik ko cakap itu kening dia yg original. hua hua

        0

        0
  42. syaf says:

    terima kasih doakan kebahagiaan saya dan irma..semgo kalian pun bahgia juga hendaknya…Insyaallah…

    0

    0
  43. miyiko says:

    wahhh…congrate,,,lelaki tu ade iras abg nara la..sape setuju…buat muke…haha

    0

    0
  44. kakak says:

    Bertunang dengan anak peguam Dato Radzuan Ibrahim. Alhamdulillah.

    0

    0
  45. christina says:

    wahh , congratz irma . . U look so beautiful dear . . X sbr nk tgk msa irma nikah nt . . Msti lg cantik . . Smoga berkekalan ke akhir hayat . .

    0

    0
  46. tak de name says:

    serupa. senyum pun sama je. panjang jodoh nie

    0

    0
  47. say says:

    GAMBAQ PEREKA PESHEN LAH YG SEBELAH IRMA TUH..
    TUNANG DIA 5 KALI ENSEM.. MUKA MIX.

    0

    0
  48. leeya says:

    lawa…tudung stil lagi tutup dada..sejuk mata mandang… :) teruskanlah istiqamah dalam menncari redha Allah irma…

    0

    0
  49. miera says:

    semoga brkekalan dan cepat2 ke peringkat seterusnya k! :)

    0

    0
  50. […] orang pon. Apapun kalau tak cukup puas layan Gambar Pertunangan Irma Hasmie anda bolehlah ke laman BeautifulNara.com. Ada banyak lagi gambar Irma Hasmie kat sana. Share Artikel Ini Di FB window.fbAsyncInit = […]

    0

    0
  51. Ida says:

    Eh,same la hari pertunangan sy dgn kak irma,wktu pn sme.cm brjnji je kn kn..

    0

    0
  52. WOWOW..WARDINA BERGAMBAR SEKALI..:D

    0

    0
  53. momo says:

    aku suka Irma ..Tapi Wardina aku kureng. okbai

    0

    0
  54. zuzu says:

    BUSANA MUSLIMAH…. tlong jgn ckp busana muslimah k…ngn bju ikot bntuk tubuh…huh..nilah org kate umat akhir zaman..berpakaian tp telanjang…dislike

    0

    0
  55. sayang irma says:

    irma ni manja la..nyum2

    0

    0
  56. WOW..BEST NYER PAKAI GAUN LABUH BERJUNTAI

    0

    0
  57. aku ada la aku says:

    Anonymous.. kita tunggu tengok depa ni sanding tak? kalu sanding.. hem.. ustazah duniawi la.. tapi kita tengok dulu.. mana tau dia tak buat benda haram tuh.. tapi kalu sebut pasal baju masa tunang.. bukan pakaian muslimah.. tu confirm..

    0

    0