Written by AbangNara | January 7th, 2013

Walaupun gagal memenangi persembahan terbaik, bagi Abang Nara konsep persembahan yang dibawakan oleh Aizat ketika menyanyikan lagu Terukir Di Bintang adalah sangat awesome. Terserlah ke”cool”aan dan keklasikkan lagu tersebut.

aizat ajl27

Bukan itu sahaja, kehenseman Aizat meningkat berkali-kali ganda dengan kumis nipis di wajahnya. Sekali tengok macam Allahyarham P. Ramlee di kala muda dahulu. Ramai gadis, makcik dan isteri orang yang terpaut dengan kekacakan wajah Aizat ketika mendendangkan lagu Terukir Di Bintang.
aizat ajl27Kalau Aizat ingin menjual cawan kopi yang dipegang sepanjang persembahan itu, diharap dapat menghubungi diri ini kerana Abang Nara teringin ingin membelinya. Apa pun tahniah kepada Aizat atas kejayaan ini. Satu pembukaan yang baik untuk tahun 2013 buat Aizat. Semoga akan lebih banyak kejayaan dikecapi tahun ini.
aizat ajl27

Lagi 6 keping gambar dengan membaca entri ini sepenuhnya. Kredit gambar sepenuhnya kepada Instagram Aizat Amdan.
blisscandidP.S: Merancang untuk menamatkan zaman bujang tahun ini? Pastikan anda menggunakan khidmat BlissCandid sebagai jurukamera di hari bersejarah anda. Anda pasti berpuas hati. Dapatkan lebih info dengan LIKE Facebook BlissCandid.

aizat ajl27
aizat ajl27
aizat ajl27
aizat ajl27
aizat ajl27

102 responses to (8 GAMBAR)Persembahan Sempoi Aizat Nyanyikan Lagu Terukir Di Bintang

  1. Kak Cham Kuat Gosip & Tido says:

    UOLS… KAK CHAM RASA KAK CHAM DAH TEREMBES DGN AIZAT NI LAH! SEXY SANGAT MISAI DIA TU!

    0

    0
    • enw says:

      tetiba terpikat kt aizat masa dia bwk lagu nie… terbaik lah…,gud job…

      0

      0
      • kamariah says:

        btl tu…tgk misai die mmg kene dgn lg tu…dh x nmpk mcm lg yuna dh..

        0

        0
        • joyah.. says:

          macho nmpk aizat.. ( psttt, abg nara cawan tu kat ikea ada sebijik, tak yahla tringin sgt eh)…

          dan yuna, sibuk di US sana, dah tak dapat bg komitment dgn peminat di malaysia dah, aritu pun separuh akhir, tak nak nyanyi jugak,di suruhnya diandra arjunaidi tu nyanyi, ni pun tak dapat balik pulak… tak main la peminat malaysia, apa kelas kan yuna kan…

          0

          0
        • Anonymous says:

          Hush ko ni mesti jenis yg asyik negativeeeeeee je kan joyah?

          yuna tu monitor dr sna la, mak ayah yuna yg dok teman/ikut aizat kt backstage. dia pny pa cheqwawa tu yg siapkn semua, smpai wardrobe geng2 diorang pn diuruskn skali. bknnya bg lagu srh nyanyi pastu lps tgn jeeeeeeeeeeeee..

          and fyi; kalau yuna tu dh blgak sgt xnk perform utk peminat sni dia xkn blk kerap2 mcm slalu bt skrg. ko igt sikit duit nk guna???
          kau tgk artis lain dr msia yg dh bjaya (zee avi cnthnya) ada blk msia slalu dh? ADEEEEE?

          0

          0
        • Politik Semua says:

          memang sebab anak datuk…suara lembek…puihhhhh !!!!!!

          0

          0
        • cik kiah says:

          taun depan confirm agu apo kono eh jang menang!

          haha

          0

          0
      • Anonymous says:

        geli la..cam gayboy !!!!!

        0

        0
    • Sweet 17 says:

      Kak Cham masih boleh merembes lagi ke? mcm dah tin sardin karat expired je aku tengok kak cham ni

      0

      0
    • misai aizat menawanku says:

      aizat bawak kot jadi best.. kalau Yuna for sure hanya akan duduk kat kerusi then nyanyi.. best mase last Yuna muncul kat skrin..
      ade kesinambungan…..
      tahniah AJL kali ni best,.. paling best mase Misha Omar & Ramli Sarip la kot,,
      sangat fun,,,~
      cuma kesian Jimmy Palikat.. kalau die sorg much2 better.. kenapa harus ade ONE yg mcm overshadow pnyanyi asal.. sian dorg kena byr kat penari2 tu..
      kah kah kah……………….!!!

      0

      0
    • kak timah says:

      hensemnya aizat . . .merembes i oulss

      0

      0
  2. QV says:

    Agreed. One of the most outstanding performance that night. Kudos to team who came out with the memorable concept.

    0

    0
    • mak jemah x suka gosip says:

      Suka sangat dengan persembahan Aizat..And lagu nie memang sedap…Bila dengar lagu nie terasa macam tengah berada kat Venice sambil makan Ferrero Rocher..

      0

      0
      • Teringin Nak G Paris says:

        Aku plak rasa persembahan Aizat cam iklan Enchanteur..
        Kalo Ombak Rindu tunggu Aaron Aziz
        Kalo Patah Seribu tunggu Sharnazz
        Untuk gaya lagu dan persembahan Aizat nie aku dok tunggu Diana Danielle.. hehehe

        0

        0
    • Anonymous says:

      malam tadi, antara persembahan yang ditunggu aku adalah teman pengganti, andai ku bercinta lagi & terukir di bintang. aku nak tengok lagu yuna dengan style aizat. aku tau aizat ni kreatif dari dulu kalo wat persembahan. walaupun hanya ada masa 2 hari sahaja, dia dah wat habis baik. aku puas hati malam tadi. dia wat lagu yuna dengan style sendiri. weh..aku suke sangat..tahniah aizat!

      0

      0
  3. Anonymous says:

    terbaek doh..

    0

    0
  4. sha says:

    KITA MINUM DULU!

    0

    0
  5. xilalatif says:

    bila dah ensem barulah ramai yg gedik, b4 this macam2 mengutuk..

    0

    0
  6. shima says:

    tergamam plak tgk aizat.HENSEM sesangat…sungguh cool san sempoi nyanyi lagu yuna….jgn mare aaa…rasenye aizat nyanyi lg best dari penyanyi asal….

    0

    0
  7. cik rini says:

    Sangat2 cool dan bersahajan deserve utk dpt anugerah juara Lagu

    0

    0
  8. ciknahcoffee says:

    mcm tengok iklan enchanteur pon ada.. hehehehe

    0

    0
  9. Pn. Zee says:

    Mai secewen.. Ahaks!

    0

    0
  10. Boooo says:

    If yuna yg nyanyi….will the song n performance turn out to be dis gd tak…

    0

    0
    • fifi says:

      jangan compare kan diorang.
      yuna ada cara penyampaian dia sendiri and aizat pun same.
      ape pun lagu ni mmg classy.
      and kputusan yuna untuk appoint aizat sgt tepat.

      0

      0
  11. setoink toink says:

    Aizat nyer punyer performance mmg style dowhh… bolehlaa jadi duta nescafe yer, mug dh merah tu…he he..

    – TDB mmg best…susunan lagu(bunyi gitar kapok time start tu mmg ohsem) dan lirik yg puitis dan tak perlu nk nyanyi teran2(hetty koes endang antara juri yg mengadili mana suker penyanyi nyanyi nada tinggi2 tanpa motif ni)…
    – malique punyer lagu dr dulu zaman ngan too phat (kuda ku berlari gagah berani-kak pah)sama je konsep sampai laa berkolaborasi ngan Jamal dan seterunya ngan Black..sama je ade org nyanyi chorus mendayu-dayu, dia tukang rap…lirik mungkin mendalam tp lagu yg common.

    0

    0
  12. lin says:

    No need to compare between yuna and aizat.yuna is the composer and real singer for this song.but the way aizat performed this song last night was really amazing.for someone who practiced just for two days,aizat proved that he can performed this song in his own way.good job aizat!

    0

    0
  13. anak mamak mai dah says:

    cun la yuna time part yg last , time dia bubye tue .. cutes seyyy ..

    0

    0
  14. Adriany Chong says:

    Terbaik Aizad, konsep Perancis dan ala-ala lepak di Paris sambil minum Ekspresso. Tahniah Yuna dan Aizad! Saya sukakannya!

    0

    0
  15. Menyampah says:

    x dapat d nafikan pada malam tu aizat memg nmpk ensem ngan kumis tipis dia…selama ni sy tengok aizat x ensem tpi pada mlm AJL tu dia memg ensem n nmpk kemas…tahniah aizat kerana menyanyikan lagu tu dgn baik…..

    0

    0
  16. nafies says:

    nasib aizat tak pakai turban. ehehehe. JK.
    papepun tahniah la.

    p/s; mula2 ingat black yg akan menang sebab suara dia best gila mlam tadi.

    0

    0
    • klon minah jambo says:

      ni bukan pertandingan vokal cik abiang oiii…. nk pertandingan lagu… tah ap2 tah

      0

      0
  17. Anonymous says:

    aizat ni nmpk ensem la kalau berkumis nipis…

    0

    0
    • Ratu minah jambu merah/ biru says:

      tkdeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee la hensem si Aizat ni kalau nk di banding kn ngan bang naraaaaaaaaaaa huh ! bang nara cute kannnn….bini pon jambuuuu…

      0

      0
  18. Anonymous says:

    Tiada apa mampu kukatakan, terlihat Michael Bubble di dalam Aizat.. Good job!

    0

    0
    • Ratu minah jambu merah/ biru says:

      Michael Bubble di dalam Aizat !! hahahahahahahahahahaha KLAKAR ke pe !

      0

      0
  19. Anonymous says:

    aku masih mengharapkan black dpt vokal terbaik…suara hafiz best tp x sebest suara black

    0

    0
    • WhiTe says:

      yes, sepatutnya Black yg menang vokal terbaik.. hafiz bukan tak sedap tapi tak sehebat vokal Black… dah bosan dgn hafiz asyik dgn tyle yg sama…

      0

      0
    • Ratu minah jambu merah/ biru says:

      betol kau cakap tu…..minah jambu harap kn Mojo yg menang atau Black teman penganti….skali si minah serban yg menanggggggg…lagu Black lagi powerrrrrr ngan lagu Mojo pon power jugak….ape nk buat sabr je lah dh pengadil nk pileh Yuna bengali nk buat camana kannnnnnnn penyanyi2 semua gi lah Amarikaaaaa nanti dapt menang juara lagu macm si Yuna bengali..

      0

      0
  20. kakak cantik says:

    awesome pformance by Aizat n the pahlawan. akak chup pemain gitar yg dalam pic first tu lalalalalalalala.

    0

    0
    • Gina says:

      The Palauans la mangkok! lain kali bt reserach sblm komen. aptb!!

      0

      0
      • kakak cantik says:

        to Gina —> sblm nk komen akak punya Palauans jd Pahlawan tu. sile kaji balik typo ko yg sgt2 sendu itu. haissshhh research jd reserach. sendu dik oiii. lain kali jgn nak sesedap hati org je pggil mangkok. pi balik belajar dahulu.

        0

        0
        • sara says:

          AH AH…bodoh lah kau ni gina….aku pon xtau yg group die pahlawan diubah palauans…pastu kau nak mangkuk2 kan org…nama kumpulan je kot…daripada kau tu eja research jadi reserach…lagi lah bahasa inggeris fail…..

          0

          0
        • Nak Masuk Campur says:

          Gina bodoh dan hanjing.. sian Kakak Cantik diperlakukan seperti mangkok.. sabar ye kakak cantik…

          0

          0
      • sian kakak cantik says:

        hui kaso nyer bahase…stakat nama tak perlu la mangkuk kan orang, elok-elok lahir jd org lepas baca BN jadi mangkuk plak.

        0

        0
        • Ratu minah jambu merah/ biru says:

          eh ape mangkok mangkok ni ha !!!!!! mangkok ape !!!!! ape makne nye mangkok ni ! minah jambu selalu dengar orang panggil mangkok mangkok ape tu ? Gina tolong kasitau minah jambu or kakak cantek tolong kasitau minah jambu leh ? kalau minah jambu dh tau ape makne nye mangkok tu lain kali minah jambu leh panggil orang MANGKOK pulakkkkkkkkkkkkkkkkkk tk gitu bang naraaaaa????? Gina ! kakak cantelk ! please reply cepat2 ok !

          0

          0
        • kakak cantik says:

          Buat ‘sian kakak cantik’, ‘nak masuk campur’ dan ‘sara’. terima kasih sokong akak hehe. nanti akak belanja korang minum kopi eaa.. ciap letak dalam cawan merah gitu. :))

          0

          0
  21. zuhriyah says:

    Biase la artis, klu kita yg pakai dah mcm badut la pulak.

    0

    0
  22. zuhriyah says:

    Biasa la artis kan, klu mcm argentina biase dah mcm badut la pulak.

    0

    0
  23. elak elak says:

    lepas ni musti nescafe amik aizat jadi model iklan..

    0

    0
  24. mak ckina says:

    aku xminat yuna tp aku suke lagu ni…???…ble tau aizat nyanyi lagu ni aku tau aizat xkan menghampakan…n aku suke aizat..n terbukti,aku xnmpk pn bayang2 yuna dlm lagu tu…n aizat the bes…sweet sgt show mlm td…mcm iklan pn ye gak..classic,simple n awsome…aizat u mmg very the la…..

    0

    0
  25. Anonymous says:

    mcm lagu spanish ‘des colores’ plk..

    0

    0
  26. Aishu says:

    Aizat nampak cool dgn misai nipisnya.. congrats~!!!

    0

    0
  27. apih says:

    Memang ramai org suka penampilan Aizat bermisai gini… Mohon Aizat kekalkan… Hahahaha…..

    Nie rasa nk simpan misai gak nie =p

    0

    0
  28. Triple J says:

    aizat menjadikan lagu yuna ni jadi miliknya semalam. bila nampak yuna nampak gaya nyanyian yg lain dan style turban ala2 penyanyi afrika yg menyanyi di US, aizat plak guna style french daripada muzik sampai ke pakaian dan gaya, even misai, dan best juga :)

    0

    0
  29. Anonymous says:

    terpukau dengan persembahan Aizat semalam ….(Yuna, sorry la …Aizat nyanyi lagi best lerrr)

    0

    0
  30. non says:

    i love u aizat!

    0

    0
  31. rynna says:

    boleh “jatuh hati” dibuatnye tenguk persembahan aizat ni..

    0

    0
  32. takeiteasy says:

    gaya aizat semlm mcm gaya dato jalaludin hassan la plak

    0

    0
  33. Jahrudin says:

    memang persembahan terbaik dari Aizat setakat ni. love the concept they bring. lagu pun memang menusuk kalbu. walaupun Yuna kata dia suka-suka je buat lagu tu, tapi memang best sangat. hehe..

    0

    0
  34. ni Lopak Tu Lopak says:

    pasne ramai yang mamat di luar nak tiru kumis si aizat….

    0

    0
  35. dahlia says:

    no need to compare kan antara yuna and aizat.
    masing2 ada class diorang tersendiri.
    and dua-dua orang ni mmg ade bakat yang hebat.
    and yes, keputusan yuna appoint aizat utk nyanyikan lagu dia sangat tepat.
    good job aizat and congrats too for both of them.

    0

    0
  36. qila says:

    kan cantik aizat buat rambut camni. kalo tak rambut cam hapa hapa

    0

    0
  37. Kipas econ says:

    mase aizat nyanyi aku senyum smpai dia habez nynyi..suare die memang sedap,merdu..lagi lagi mase die joget..hahaha..

    0

    0
  38. Kipas econ says:

    mase aizat nyanyi aku senyum smpai dia habez nynyi..suare die memang sedap,merdu..lagi lagi mase die joget..hahaha..

    0

    0
  39. SEKIAN TERIMA KASIH says:

    X ABES2 NAK COMPARE KAN ANTARA AIZAT DAN YUNA..YANG PENTING DUIT DIAORANG DAPAT…KORANG ADO?HUHUHUHU…

    0

    0
  40. ubah aizat style says:

    Aizat dh mcm sean gazi…dh sama hensem, kelass gitu!!

    0

    0
  41. Mimi says:

    Terminat lagu ni bila Aizat nyanyi.
    Macam ada sesuatu gitew

    0

    0
  42. laila says:

    hensem giler aizat malam ni versi lelaki eterukir di bintang memang terbaik suke best sangat :)

    0

    0
  43. Din says:

    dah beberapa thn aku x tgk juara lagu. entah knpa x brpa mnt nak tgk tp bila dpt tau aizat akn nyanyi lagu yuna aku terus tggu dpn tv nak tgk camne dia perform. dan apa yg boleh aku katakan hanyalah best…..best……& best…….sesangat.

    0

    0
  44. Winner says:

    Apa yg penting kat sini is that walaupun yuna is not there to perform,her presence is felt.Especially part yg last tu=)

    0

    0
  45. Cik Peah says:

    Loya tekak aku baca komen 1st tu…ko mmg gersang la Kak Cham..Yarkkkkkkk…..!!

    0

    0
  46. tina.jr says:

    Paling kesian: Amir Jauhari, 1 nation MC &
    Punyalah ramai b/ground artis & prop..haram tak menang..peninglah nak bayar nanti.
    Teringat lak kata2 M.Nasir dulu, yg dinilai adalah susunan lagu, bukan penari latarnya..

    0

    0
  47. tasya says:

    Aizat nmpak mcm berisi sket berbanding ngan dlm rancangan Aizat Pecah Rahsia dulu tuh…hihihi…

    0

    0
  48. cikgu_tantek says:

    seriously i was mesmerized sekejap tgk penampilan aizat smlm. nmpk matured and classy!

    0

    0
  49. miss eva says:

    Aizat dr dlu smpai skang maintain suare awesome! the only 1 artis laki m’sia which 1 adore..at least aizat got talent compared 2 artis len yg ada rupa ckit je da over kemain..btw rezeki masing2..he so talented..:D

    0

    0
  50. memang setuju…Aizat memang nak handsome dan lain sekali….tahniah aizat…

    0

    0
  51. aku says:

    yuna x bole nyanyi sebab lagu tu kn dia wat khas utk ex-bf dia, lani da bf br dah

    0

    0
  52. Anonymous says:

    sampai sekarang dok terbayang-bayang muka aizat yg hensem semalam… cre dia nyanyi pon smpai ke hati..

    0

    0
  53. fadzli says:

    Teringat cerita Ratatouille and iklan Enchanteur.

    0

    0
  54. nena says:

    macam shawn ghazi (salah eja nama jgn ada yang termangkuk lagi ye)

    0

    0
  55. mrs somet says:

    Aizat..enko bikin ramai hati wanita tertawan mlm tadi. Dgn gaya cool macho dan
    Berkumis halus ala2 jelingan dan senyuman very tempting itu bikin ‘gadis semasa’ menyedari inilah seorang gentleman yg selalu diidamkan wanita..

    0

    0
  56. nini says:

    hmm…….nak kongsi pandangan………kenapa penganjur nakkan Aizat dan sanggup gugurkan Uji Rashid…sebabnya lagu ni mmg nak dimenangkan…jadi klu letak Uji bimbang jadi kontroversi andai lagu ni menang….pandai TV3 main politik ..hahaha….

    0

    0
    • Anonymous says:

      tak silap aku juri nilai lirik lagu dan melodi terlebih dahulu sebelum AJL mula. Lirik TDB ni memang kuat, memang ada harapan untuk menang. So, tv3 tak nak lah cetuskan kontroversi kalau Uji Rashid nyanyi. Sebab ada ura-ura mengatakan yang Uji ni memang tak leh nyanyi dah. So, diorang tukarkan Aizat.

      0

      0
  57. Anonymous says:

    aizat sgt ohsemm..hensem ngan misai..:)

    0

    0
  58. Rehanor says:

    Ya lah….aizat ada iras sean ghazi dah…apa pon tabek sama aizat….dari dulu aku memang suka si aizat…lagu sungai lui, jerry pah..aku memang suka….dia bawak lagu yuna dengan cara dia sendiri…tak ikut penyanyi asal…..tu lah baru best,,,,kreativiti tu penting……..w? caya lu lah aizat…..

    0

    0
  59. Anonymous says:

    Sape2 yg ikut Ajl buat2 sempoi jek, mesti menang. Yg berhabisan x pulk mnang.kesian…

    0

    0