Written by AbangNara | March 9th, 2013

Melissa Saila telah pun berhijrah memakai tudung pada akhir tahun lepas. Orangnya yang memang cantik, bertambah cantik apabila menutup aurat. Sama dengan Sofea Jane, Abang Nara kagum dengan wajah Melissa Saila yang seolah-olah tidak ditelan usia.

melissa saila

Walaupun jarang menghiasi skrin televisyen sejak kebelakangan ini, Melissa Saila masih aktif di dalam dunia seni dengan bergerak di belakang tabir. Ini satu langkah yang bijak kerana persaingan yang amat sengit sekarang ini di kalangan pelakon-pelakon baru terutamanya.
melissa sailaSemoga Melissa Saila akan terus mengekalkan imej sebegini dan ceria menghadapi kehidupan di masa akan datang. Lagi 6 keping gambar dengan membaca entri ini sepenuhnya. Kredit gambar Instagram Melissa Saila.

P.S: Lagu Sayang daripada Shae versi entah apa-apa

melissa saila
melissa saila
melissa saila
melissa saila
melissa saila
melissa saila

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

71 responses to (8 GAMBAR)Melissa Saila Semakin Ayu Bertudung

  1. darafflesia says:

    Awet muda…..:)

    0

    0
  2. darafflesia says:

    Awet muda…..

    0

    0
  3. darafflesia says:

    Awet muda……..

    0

    0
  4. A'u Sani says:

    Terbaikkkkkkk,

    0

    0
  5. Anonymous says:

    Terbaikkkkk

    0

    0
  6. mail lambung says:

    yg tua tu tknk bertudung lak

    0

    0
    • Sweet minah jambu merah biru says:

      jangan nk cakap psal mak dia sekarang ni cerita pasal si lis ni dh bertudong ok !!! idop orang tk boleh di paksa2 ok !!!!

      0

      0
  7. maria says:

    Alhamdulillah. walaupun baru sikit tapi berubah ke arah positif adalah lebih baik dari tak berubah langsung kan.. lama-lama nanti insyaAllah penampilan Muslimah sebenar terzahir juga. :)

    0

    0
  8. Anonymous says:

    alhamdulillah..semoga niat baik itu sentiasa diredhai Allah…

    0

    0
  9. Akus says:

    anak dh berhijrah..mak pula bila nk brhijrah..usia makin lanjut

    0

    0
  10. sukegosipje says:

    yang gamba last tu..2 dari kanan tu lelaki ke pompuan?

    0

    0
  11. jp says:

    dia ambik pic ng oma berta ea??? lihat mata saya!!!!!!

    0

    0
  12. aku orang sejarah says:

    sejarah pernah tecatat dulu yg dia penah jadi anak derhaka… alhamdulillah dia masih sempat bertaubat dan berubah… tahniah melissa… syukur kepada Allah bukakan pintu hati dia……

    0

    0
  13. Anonymous says:

    sedih kan…anak dh menutup aurat..tpi mama dia lom lagi…d usia emas plk tu…mama dia x terasa ke anak dia pakai tudung n dia x pakai tudung…dh sama mcm mamanya bienda plk….aku tengok melissa ni x le awet muda sgt…tpi kalau sherly merlis tu ada la awet muda….

    0

    0
    • Mimi Bubu says:

      lemaslahhh dengan komen macam ni, dijangka sangat ~yawns~

      0

      0
    • suka memehati says:

      Btul tu…dia ni bkn awet muda, dari dia kecik berlakon drama bersiri PJ Holding lg tgk dia, dahi dia mak aii punyalah byk garisan2 tua..xtau nape jd mcm tu…lg satu dia masa dulu2 kemain sombong lg, penah dia kluar statement, kata dia xsuka berkwn dgn org dari kampung, bandar la sgt…kunun, klau xsilap laki dia dulu org indon, tp mak mertua dia xsuka dia, sbb dengarnya jenis indon kaya…tp aritu kata suami dia org perak la plak, dah cerai lama la kot….igt lg mak dia menangis2 citer kt melodi perihal dia kahwin org indon tu….Alhamdullillah…dah berubah pn dia…

      Kpd retis2 kt luar sana, xpayah la bajet sombong, xde sapa nak heran ko…xada apa yg blh dibanggakan pun jd retis, melainkan org sentiasa meletakkan persepsi negatif kat retis2 malaysia ni..serius…….

      0

      0
  14. saya orang joho says:

    Kan ke gambar last tu mak dia pakai tudung..agaknya gambar 2nd las tu ambil dalam rumah kot,sebab tu mak dia freehair..sangka baik kawan-kawan

    0

    0
  15. Shhh says:

    kenapa ramai artis veteran kita tak berhijrah lagi..suka tgk kak noorkumalasari, lydiawati,..cntik bila berhijab..sejuk mata memadang…hrp artis veteran kita terbukak hati nk bertudung.. tpi jgn jdi mcm wan norazlin sudahlah..pakai tudung pastu bukak blik..

    0

    0
    • Anonymous says:

      tahu tak tajuk cite norazlin berlakon..??? cite tu siar kt tv3, mcm cerekarama..cite mcm misteri skit..yg berada kt rumah tu bukan bini dia..dorang ni ada ank pompuan klau x silap..lepas tu bini dia yg asal balik selepas lama hilang

      0

      0
  16. zizi says:

    gmbr kedua

    yg dok sblh die xnk brtudung ke….

    0

    0
  17. ehem ehem says:

    gmbr kedua-
    yg dok sblh dia xnk brtudung jga ke…..

    0

    0
  18. ehem ehem says:

    gmbr kedua –
    yg dok sblh dia tu xnk brtudung jga ke….

    0

    0
  19. Dolton Bibiyana Layola Al-Muslem says:

    gambar yg last yg pakai baju kemeja biru tua yg spek mata sangkut kat baju tu jantan ke betina ke pengkid?,…muka yucks burok mcm berok…yg tu bila nk bertaubat? hurmm…

    yg pix 2nd dgn mak dia kan??? huh…yg si tua kutuk nie pulak bila nak insaf pakai tudung? pakai pun on off je kan…muka dah ganyut sakan x insaf2…sian…nk tunggu mati tgh shooting terjatuh tangga ke baru nk insaf?…wallahualam…sian artis mesia nih…nk kata kaya, xkaya2 gak…tp perangai sekor2 kalah si firaun tu..

    watever

    0

    0
    • Anonymous says:

      kau tu bile nak insaf..?dia insaf tak kene mintak maap kat kau pun…kau je nanti merangkak nak cari orang yg kau keji tu..tu pun kalo kau tak jatuh tangga mam kat situ la kan..

      0

      0
  20. Kurang ajau says:

    Kurang ajau semua org yg duk pertikai pasal mak dia…
    Tolonglah..nara…
    Ko ni suka cari bahan tuk org buat caci maki2 ari2… Aku nak tgk sgt anak ko besarnanti jadi apa..sbb makan hasil camgini…( hasil dari caci maki )
    ( dahlah ko ni blogger lembab asyik cilok dari blog / website org jer citernya )
    Kalau korg duk d tempat melissa skrg tak rasa apa2 ker org duk caci mak korang….
    Dahlah curi gambar ( makan hasil curi plak anak ko )

    Adalah lebih baik..kita bagi nasihat secara lembut…

    Nara, ko mmg salah at da 1st place…tak perlu pun letak gambar mariani kat sini…

    0

    0
  21. Tuk yg buta says:

    Tolong tgk betul2 makcik yg no.2 dari bawah tu bertudung yerk…refer to pic bawah sekali…ko jgn buta ati, mata…asyik cari salah org jer…
    Dah Kat umah ngok…takkan nak bertudung jugak..blogger ni main donload jer pic org…

    Adalah lebih baik nara buang lah gambar2 yg tak bertudung tuh…kesian lah …kata up kisah melissa tp org lain yg kena maki….

    0

    0
    • Dolton Bibiyana Layola Al-Muslem says:

      alah…dah makcik tua krepot tu pun garik gak nak bergambar xbertudung…bukan susah pun nak sambar tudong masa nak bergambar kat umah tuh…

      saje nak tunjuk rambut beruban dia tuh..

      0

      0
      • anonymous says:

        sedapnya mulut ckp org garik.kalau bertudung mulut longkang mcm kau pon tk guna.tak mencerminkan perempun muslimah jugak kot.

        0

        0
  22. Dolton Bibiyana Layola Al-Muslem says:

    gambar yg last yg pakai baju kemeja biru tua yg spek mata sangkut kat baju tu jantan ke betina ke pengkid?,…muka yucks burok mcm berok…yg tu bila nk bertaubat? hurmm…

    yg pix 2nd dgn mak dia kan??? huh…yg si tua kutuk nie pulak bila nak insaf pakai tudung? pakai pun on off je kan…muka dah ganyut sakan x insaf2…sian…nk tunggu mati tgh shooting terjatuh tangga ke baru nk insaf?…wallahualam…sian artis mesia nih…nk kata kaya, xkaya2 gak…tp perangai sekor2 kalah si firaun tu..

    watever…

    0

    0
  23. geram says:

    Sbnrnye yg slh,pengomen ni x tgk sekeliling..pntang ade je yg slh skit nk komen,nk ktuk,nk hina..korg x lyk nk komen sapa mk dye nk tnjuk uban tu,dh kt rmh,xkn nk paka tdung jgk,,agk2 laa…mnusia mmg x lps dri kslapn kn..nara pown slap jgk

    0

    0
    • Sweet minah jambu merah biru says:

      tapi minah jambu tk gitu kannnnnnnnnnnnnnnn………minah jambu baikkkkkkkkkk tol tk?

      0

      0
  24. zul says:

    artis bertudung lebih baik dari artis yang tak bertudung, tak kisah lah untuk bergaya ke x.. asalkan ade perubhan ckit2 .. lama2 , jadi bukit.. jgn lupe visit blog saya .. post terbaru.. “apa sebab korang ketagih FAcebook? “http://callmeamin.blogspot.com/2013/03/social-network-dulu-dan-sekarang.html

    0

    0
  25. This is exactly what I was looking for. Thank you so much for the share, please continue posting similar quality and informative articles. thanks again

    0

    0
  26. Anonymous says:

    Dia sombong. We alls jumpa tjumpa dia & anak2 serta asben dia dkt 1 restoran cina muslim ampang. We all senyum masa pandang dia, time tu pn dia mngadap we all. Dia blh buat2 pndang tmpt lain. Apa slhnya , sedekah senyum balik…. retissss…

    0

    0
  27. haha says:

    Tu la…yg ko pi senyum2 kt dia buat pe..kan dah…aku, xde la nak terhegeh2 kt retis, sory, anak aku satu kelas (skolah private agama, shah alam) dgn anak satu retis (penyanyi ppuan popular) kt mesia ni, anaknya, sory to say la, lembab, pelajaran pn nan hado, plak tu, lasak yg amat, tahap hyperaktif gitu, maknya xperasan ke anaknya hyperaktif, pelik aku, sibuk sgt menyanyi kot…aku siap igtkn anak aku jgn kwn dgn budak tu (hehe..jahat aku).. ya la kan, anak aku jnis budak pintar xakn aku nak bg dia bkwn dgn budak x semenggah….sory la ya retis…..

    Kpd korang2 smua aku nasihatkn xpyah la korang nak terhegeh2 minta autograf bagai (eee…geli aku), nak senyum2 kt retis kot trjumpa kt luar, xde faedah pn, tp kalau trjumpa org educated mcm Dato syeihk Muzaffar ke entah la jugak, pasal org2 educated ni lain pembawaan diri mreka..ni retis2 Melissa Saila tu yg korang nak terhegeh2, sory, sekolah pn x kemana…camana minda retis2 mesia nk berkembang….

    0

    0
  28. Anonymous says:

    cantiknyaaa

    0

    0
  29. huh says:

    nara,ari ni ko rht ke..xder cite ke..bosan ni

    0

    0
  30. x akan jd retis seumur hidup says:

    Aku pun pelik la kekadang dgn org2 yg beria2 nak senyum & nak minta sign autograf bagai kt retis bila jumpa kt mana2….ee…geli la aku…buat xtau sudah…mmg pantang aku nak buat benda2 tu kt retis2 ni…sori…not my type… serius..nmpk murahan sgt ok…..apa klas aku buat tu sume kt retis2 ni….xtau la nape aku pandang rendah kt retis…sory ya retis….aku jujur cakap……

    0

    0
  31. mimi says:

    Cuba pakai tudung kemas ckit…selekeh laahh

    0

    0
  32. sayabukanshrek says:

    Aku rasa bagusla sekurgnya terbukak hati dia nak tutup.take timela dia nak betul2 pakai ikot syariat.sama2 kita pn baiki diri.kdg2 kita sndiri pn berpakaian mcm tahpape.upgrade diri lah.semoga lps ni ibu mariani pn terbukak hati.amin

    0

    0
  33. kak Tun (beauty umaira) says:

    so mak dia bila nk pkai tudung plk… biar cntik lagi… lgi awet muda gitu…

    0

    0
  34. nescafe3in1 says:

    baru den tahu yg nama saila tu ialah ejaan nama bapanya (dieja terbalik)

    0

    0
  35. salahuddin says:

    Seniwati Mariani sepatutnya berubahlah jugak. Anaknya pun sudah. Pintu taubat masih terbuka selagi nyawa belum di hujung halkum.

    0

    0