Written by AbangNara | March 5th, 2014

Seringkali apabila menyebut nama Lana Nordin, perkara pertama yang terbayang di fikiran ialah keseksian pelakon ini. Jadi apabila Lana Nordin berkongsi gambar-gambar dirinya menunaikan umrah menerusi akaun Instagram, memang sejuk sangat mata memandang. Suci, tenang dan cantik sajah wajah Lana Nordin berhijab. Memang boleh jatuh cinta.

lana nordin tunaikan umrah

Sama-samalah kita doakan agar pintu hati Lana Nordin terbuka untuk meneruskan imej berhijab apabila pulang ke tanah air kelak. Mana tahu Lana Nordin akan mengikuti jejak langkah Rebecca Nur Islam yang terus bertudung sebaik sahaja selesai menunaikan umrah. Pasti banyak pihak yang gembira sekiranya perubahan ini terjadi kepada Lana.

lana nordin tunaikan umrah

Semoga segala ibadah yang dilakukan oleh Lana Nordin diterima olehNya sepanjang berada di Mekah. Lagi beberapa gambar dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

P.S: Dekorasi rumah bermotif Suzani


lana nordin tunaikan umrah
lana nordin tunaikan umrah
lana nordin tunaikan umrah
lana nordin tunaikan umrah
lana nordin tunaikan umrah
lana nordin tunaikan umrah

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

77 responses to (8 GAMBAR)Lana Nordin Tunaikan Umrah

  1. Lolo says:

    cantik mata tu nok…. ko hado?

    0

    0
  2. oren says:

    alhamdulillah..sejuk mate memandang..semoga terbuka hati utk terus beibadah dan berhijab..in shaa allah..aamiin..

    0

    0
  3. rya says:

    semoga mendapat umrah makbul .Amin

    0

    0
  4. CHIKA says:

    8-1 = 7

    Ni lg satu penyakit artis Malaysia skrg ni…tunai umrah pun nak kabo 1 dunia…dh mcm takbur dh aku tgk!. Perlu ker g umrah nak canang kan org?

    0

    0
    • Surina says:

      Kalau saya, saya suka tengok orang post gambar-gambar mereka menunaikan umrah. Dalam masa yang sama terubat juga perasaan rindu pada Makkah & Madinah :) , kenapa pula kita rasakan dia takbur ye? ish ish ish. Mesti ada yang tak kena dekat hati saudara/saudari. Recheck!

      0

      0
    • rya says:

      bagus lah tunjuk gambar di makah dan Madinah. at least perkongsian yg positif dan semoga terbuka hati lebih ramai org Islam utk berkunjung ke sana. aku tak nampak kt mana riaknya. kalau hati kita bersih, kita akan pandang dr susut positif kenapa org kongsi gambar semasa di sana. tapi kalau hati berkeladak motor dan hitam, org upload gambar apa dan kat mana sekali pun, kita tetap akan kata org tu nak menunjuk

      0

      0
    • watever says:

      ko la berpenyakit. CHIKA. x masal nak emo. baguslah dia nk gtau dia gi umrah.. dari asyik gtau g oversea, buat maksiat lak.. gambar beriya.. lagi poyos!

      0

      0
  5. Mak Senah AKA Radio karat says:

    Syukur Alhamdulillah, handsomenya adik Lana…. tergoda Mak Senah, hahahahahaha

    0

    0
  6. chika says:

    pastu, gambar pegang2 dgn yg bukan muhrim?? Apa ke jadah?

    0

    0
    • jebat durhaka says:

      bukan muhrim kepala otak hang.
      itu adik dia laa bebal. apa ke jadah ko.

      0

      0
      • ada aku kesah says:

        bukan muhrim kepala hang. tu adik dia la gila.
        taktau cerita jgn main hentam. aku pun tak minat dia jgk.
        tp takyah la smpi fitnah org tu. dia kat Makkah dpt jgk pahala beribadah.
        yg kau memfitnah kat sini hado apo ? akai ada la wey !
        =_=

        0

        0
        • cian ko Chika says:

          Chika, ko jenis xbace trus suke komen ke?cian tol ak tgk ko..sume org troll ko teruk giler..gi la mntk ampun kt Lana..suke ati la dia nk post pic ke x dia kn artis ko tu pon klu g bcuti msti ade upload pic ko kt fesbuk ke insta cume cian xde org kenal ko wakakkaaka..peace yow

          0

          0
    • Mak Senah AKA Radio karat says:

      tu adik dialah… cari dosa jekan…

      0

      0
    • Tu adik lelaki dia la

      0

      0
    • nisa says:

      mmg ade mslh ko nie.. kesian..

      0

      0
    • ada aku kesah says:

      bukan muhrim kepala hang. tu adik dia la gila.
      taktau cerita jgn main hentam. aku pun tak minat dia jgk.
      tp takyah la smpi fitnah org tu. dia kat Makkah dpt jgk pahala beribadah.
      yg kau memfitnah kat sini hado apo ? akai ada la wey !
      =_=

      0

      0
    • nina says:

      hoi chika bangang….tu adik die la….ko ni kecik2 x nak mampos..dah besa bebal la pulak….

      bangang abadi

      0

      0
  7. nisa says:

    ni lg 1 perangai org melayu mcm chika nie.. bt benda baik kena kata.. bt benda jahat lg la kn.. ape pun ayu je tgk lana nordin ni brhijab..

    0

    0
  8. Chantek says:

    Ni lah perangai rakyat Malaysia. Bila orang jahat mengata, buat baik pun mengata. Something wrong lah dengan orang yang mentaliti macam ni.

    0

    0
  9. Surina says:

    Kalau saya, saya lebih suka tengok orang yang pergi umrah post/publish gambar kenangan mereka disana. Terubat juga rindu pada Makkah & Madinah :)

    Rasanya wanita umur bawah 45 tahun, kena bersama mahram. Mungkin itu adik dia? :) kenal ke? hehehehe.

    0

    0
    • rya says:

      dah sah2lah ada dia upload kt ig dia. ko g surf tgk sebelum komen. memang Bawah 45 bg perempuan kena ada mahram. yg lelaki bwh 18thn. itulah nak komen selidik dulu. kalau lana tak bawak adik dia tu, dgn dia tak lepas nak ke sana.

      0

      0
  10. ninie says:

    ada jugak yang tak paham syarat utk wanita bujang. sah-sah tu saudara lelaki dia..kalu tak mana boleh wanita bujang pergi ke Mekah.

    0

    0
  11. claudia says:

    buat baik pn kena kutuk, buat buruk lagi la.. susah la klau rmai manusia mcm tu..

    0

    0
  12. nana says:

    klau nk komen buruk tu fikir2 la dlu

    0

    0
  13. AMEEN says:

    klu dh sampai tanah suci tu mana la boleh sentuh2 yg bukan mahram sesuka hati..

    0

    0
  14. iema says:

    Hahahaha chika bongok

    0

    0
  15. -0- says:

    alhamdulilah…Nampak ade perubahan…harap2 LN berubah ke arah kebaikan…jgn jadi cam kawan die si Lisdawati……..

    0

    0
    • talita says:

      laki nisdawatie, si poji tu lagi lah. boleh layan ig, duk lawan2 maki dgn org2 yang duk mengutuk depa.aiseh, hati dia masih tak bersih lagi. dah tau hater, yg p layan buat apa. rugi ja p sana tp online je memanjang. padahal manfaatlah masa kt sana sebaikknya.

      0

      0
      • Anonymous says:

        setuju lah. pegi umrah ka haji ka tak yah la kot nk kejap2 pose gambar. kejap2 pose gambar. posing melentik. Pakai tudung / jubah bagai2 (aku refer retis2 yg sebelum2 ni juga).

        0

        0
  16. Azra says:

    Dh ok dah Lana Nordin..tapi sejak tgk Galaksi yang dia sibuk2 nk menjawab ttg kes Lisdawati n Sharnaaz tu rasa cam x menyampah plak. yang ko sesibuk nk menjawab bg pihak Lisdawati apahal…

    0

    0
  17. MAXMORA says:

    kalau di Mekah boleh bertudung..kenapa disini tak dikekalkan? sekurang2 pakai lah tudung FAREEDA, walau pendek masih tutup kepala..Jangan makan AURAWHITE nanti berjangkit penyakit Hanez Suraya!

    0

    0
  18. azleen says:

    cantik….. heheheh contack leans x tinggal…. retis ttp retis jugak….

    0

    0
    • linda says:

      dah rabun, bukan salah pun pakai lens, kalau dia rasa selesa drp nak pakai spek kt sana. org biasa pun bersepah dh pakai lens kt sana.

      0

      0
    • mata biru says:

      haruslah kontek lens bewarna lagi…kot dapat jodoh cam irma hasmie…

      0

      0
  19. Lenkali kalo x tau wat cara xtau, kalo bodoh simpan sket bodo 2..jgn tunjuk2 kat owg malu weii..2 adik die daaaa…adoii..

    0

    0
  20. l says:

    kesian lisdawati n pojie .. xde org nak puji .. ~ semua dok puji lana je , kalau depa baca komen korang , maung sentap abis , terus pensan

    0

    0
  21. Pen biru says:

    Cantik mmg cantik tapi kalau lebih ikhlas lagi kan elok. Dtg ke rumah Allah sebagai hamba yg di ciptaNya..takkan nak jumpa Allah pun nak glamour..

    0

    0
  22. benci mamat poyo says:

    dia antara yg bertuah..ada rejeki…ada panggilan ke tanah suci…antara yg terpilih…ko hade??…

    0

    0
    • Anonymous says:

      aku tutup aurat dan bersopan santun…tak tinggal sembahyang…namun aku masih tak terpilih…hina kah aku…

      0

      0
      • nur ain says:

        belum ada rezeki, jgn lupa terus berdoa, ni cara ok ckp mcm nak salah kan takdir plk, sbb ok ckp dh jd baik tp sampai juga ke sana. jgn putus berdoa, semoga suatu hari nanti sampai jg.

        0

        0
  23. benci mamat poyo says:

    kite semua maklum..lana ni jenis yg mcm mana..tapi dia punya rezeki..di beri panggilan ke tanah suci..antara yang terpilih..ko hade??

    0

    0
  24. BUNKFACE NO.2 says:

    nara silap. aku x bayangkan keseksian Lana bila dgr nama dia.. tp aku terbayangkan johan.. hikhik..

    btw host 999 pun pakai tudung.. sape nama? hazlin hussein?

    0

    0
  25. tetek says:

    YANG BAJU KUNING TU… PEH…NANGIS SIOT…

    0

    0
  26. kak wok says:

    nyesal tak sudah arif asari tengok gambar lana

    0

    0
  27. Adam Kamil says:

    alhamdulillah moga lana terbuka hati untu berhijab bila balik drpd umrah nanti…amin…

    0

    0
  28. Linzy Longkang says:

    wah…ala2 perempuan melayu terakhir lana suci gitu….sentaplaaa hanez hanturaya perampasssszzzzz

    0

    0
  29. Kak Mala says:

    Sekarang ni pergi Mekah macam pergi melancung di buatnya…..berposing bagai….masa KaK Mala pergi dulu…tak diberi ambil gambar macam ni…kena jerit oleh polis!

    0

    0
    • liza79 says:

      baru nak komen yang sama sis.. mcm pergi melancong je suma artis2 ni.. sama je semua..

      0

      0
    • KanashiNara says:

      Betoi la kak mala…

      Actually la kan.. Buat apa la gi madinah mekah amik gambo selfie, gambo posing2 sengih2, pastu post bagi sume tgk eh…

      Bukan ke masjid tu mmg tempat utk kite bertemu PenciptaNya
      Bukan ke masjid tu mmg tempat utk kite perbanyakkan kan amal ibadah
      Bukan ke masjid tu mmg tempat utk kite bertafakur menginsafi dosa2 yg kite telah lakukan ke

      Saya pon seakan pasti umat islam skang pegi umrah hanya sebagai salah satu tempat wajib dipegi.. Sekadar selang selikan dengan destinasi2 laen yg penah pegi

      Kalau la pon depa amik gambo, pastu kite kata sejuk mata memandang pemandangan kaabah or etc, masalahnye kite dok tgk gambo muka derang, pastu komen bla bla bla.. Xnmpk pon impak yg gambo kaabah or masjid yg buat kite mengucap membesarkan yg Maha Esa

      Seriously, saya tak setuju ngan umat islam skang kalu gi umrah wajib amik gambo posing2 or selfie dlm masjid…
      Sedey… Saya tak pernah terpikir pon nk bawak hp masa pegi ke masjidil haram or nabawi.. Mcm mana la niat umat islam skang bile melangkah menuju ke masjid agaknye… Wallahualam

      0

      0
  30. justforpublict says:

    artis2 ni g umrah just tuk penuhkan koleksi gambar je…
    konon 2 baekla… padahal…. perangai mcm haram….

    0

    0
  31. KanashiNara says:

    Betoi la kak mala…

    Actually la kan.. Buat apa la gi madinah mekah amik gambo selfie, gambo posing2 sengih2, pastu post bagi sume tgk eh…

    Bukan ke masjid tu mmg tempat utk kite bertemu PenciptaNya
    Bukan ke masjid tu mmg tempat utk kite perbanyakkan kan amal ibadah
    Bukan ke masjid tu mmg tempat utk kite bertafakur menginsafi dosa2 yg kite telah lakukan ke

    Saya pon seakan pasti umat islam skang pegi umrah hanya sebagai salah satu tempat wajib dipegi.. Sekadar selang selikan dengan destinasi2 laen yg penah pegi

    Kalau la pon depa amik gambo, pastu kite kata sejuk mata memandang pemandangan kaabah or etc, masalahnye kite dok tgk gambo muka derang, pastu komen bla bla bla.. Xnmpk pon impak yg gambo kaabah or masjid yg buat kite mengucap membesarkan yg Maha Esa

    Seriously, saya tak setuju ngan umat islam skang kalu gi umrah wajib amik gambo posing2 or selfie dlm masjid…
    Sedey… Saya tak pernah terpikir pon nk bawak hp masa pegi ke masjidil haram or nabawi.. Mcm mana la niat umat islam skang bile melangkah menuju ke masjid agaknye… Wallahualam

    0

    0
  32. Hrmmm says:

    Betoi la kak mala…

    Actually la kan.. Buat apa la gi madinah mekah amik gambo selfie, gambo posing2 sengih2, pastu post bagi sume tgk eh…

    Bukan ke masjid tu mmg tempat utk kite bertemu PenciptaNya
    Bukan ke masjid tu mmg tempat utk kite perbanyakkan kan amal ibadah
    Bukan ke masjid tu mmg tempat utk kite bertafakur menginsafi dosa2 yg kite telah lakukan ke

    Saya pon seakan pasti umat islam skang pegi umrah hanya sebagai salah satu tempat wajib dipegi.. Sekadar selang selikan dengan destinasi2 laen yg penah pegi

    Kalau la pon depa amik gambo, pastu kite kata sejuk mata memandang pemandangan kaabah or etc, masalahnye kite dok tgk gambo muka derang, pastu komen bla bla bla.. Xnmpk pon impak yg gambo kaabah or masjid yg buat kite mengucap membesarkan yg Maha Esa

    Seriously, saya tak setuju ngan umat islam skang kalu gi umrah wajib amik gambo posing2 or selfie dlm masjid…
    Sedey… Saya tak pernah terpikir pon nk bawak hp masa pegi ke masjidil haram or nabawi.. Mcm mana la niat umat islam skang bile melangkah menuju ke masjid agaknye… Wallahualam

    0

    0
  33. HIDUNG PLASTIK says:

    tetap terserlah hidung plastik ala2 Michael Jackson dia. Lana ni org kaya ker? Nak kata kencang berlakon, jarang nmpk drama dier..nak kata pengacara, lg la x nmpk..bisnes?..rezeki mana dier dpt g umrah eik? pg plak dgn laki bini tu? skrg tgh best friend boleh la…tgu jap g, aper plak kes gaduh Lana ngan Lisda…berebutkan Fauzi ker? X pun, bakal bermadu 2 ekor tu…hahahahaha

    0

    0
  34. semek says:

    akak naik satu flight ngan lana n the gang masa balik malaysia tu sebab akak balik lewat sikit so balik sendiri je dengan family n not with the travel agent jadi tersama flight pulak dengan depa nih…. akak mula tak kenal sapa budak ni..tersengih2 tak habih .. tapi lisda tu akak perasan laa patu adik ipar bagi tau … “nampak tak lana nordin”.. oh tu ka dia akak kata… lar nape kecik je budak lana nih.. macam minah indon pun ader…hehe sori …..

    0

    0
  35. […] (8 GAMBAR)Lana Nordin Tunaikan Umrah (73) […]

    0

    0
  36. […] (8 GAMBAR)Lana Nordin Tunaikan Umrah (74) […]

    0

    0
  37. Billy says:

    Instead of the “LOVE” ribbon, incorporate: rose petals,
    small pieces of white boa feathers, pearl strands, crystal stones
    and Hershey’s kisses to add just the right touch to your
    special day. If this is the case and the party goes home, it is advisable to use disposable dishes, which saves you a monstrous chore once
    the guests had left. Christmas sets ‘ to make for your kitchen, holiday table, tree,
    bath and more.

    0

    0