Written by AbangNara | January 9th, 2014

Mesra sungguh ikatan yang terjalin di antara Putra Rayqal dan Fasha Sandha. Abang Nara sejak dulu lahir melahirkan rasa hormat kepada keluarga ini. Pastinya Jejai orang yang paling gembira melihat keakraban ini. Semoga ia berkekalan sehingga akhir hayat. Rasa nak menangis Abang Nara tengok.

fasha sambut hari jadi rayqal

Secara jujur, Rayqal beruntung kerana mendapat kasih sayang daripada 2 orang ibu. Tentu Rayqal seronok hari jadinya disambut 2 kali. Kedua-duanya nampak meriah. Kek pun nampak sedap. Semoga kasih sayang ini kekal abadi buat selamanya.

fasha sambut hari jadi rayqal

Lagi beberapa gambar sambutan hari jadi Rayqal oleh Fasha Sandha dan Jejai dengan membaca artikel ini sepenuhnya.


fasha sambut hari jadi rayqal
fasha sambut hari jadi rayqal
fasha sambut hari jadi rayqal
fasha sambut hari jadi rayqal
fasha sambut hari jadi rayqal
fasha sambut hari jadi rayqal

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

75 responses to (8 GAMBAR)Fasha Sandha & Jejai Sambut Hari Jadi Rayqal

  1. Cip says:

    Alhamdulillah.. :)

    0

    0
    • Maria Mersadis says:

      Cantek nya Fasha . Lg cantek dari perempuan penyet tu .

      0

      0
    • Ritu vs Aya says:

      Nasib baik Fasha dah gemok, so xder la dia nak berseksi-seksi sangat mcm zaman bujang2 dlu… mcm kat Bali, kat parti Halloween, kat drama Chinta…. kikikih. Tp suka sgt Fasha bawak watak mak-mak dlm Racun Ibu. Totally change 99% ..

      0

      0
  2. Pilih kasih says:

    jujur aku cakap…aku suka tengok fasha ni pas kawin…nmpk sgt keibuan dia…kontrovesi pn dh x ad sejak dia kawin…moga fasha n family bahagia hendaknya…

    0

    0
    • mai-shii says:

      Aku suka tgk Fasha tapi aku takde hati lagi nak minat dia. Sejak dia jadi ibu mungkin waktu tu dia sedar kehidupan didunia ni.. Sbb tu dia jadi bagus. Even Rayqal pun dia boleh anggap anak sendiri dan tak ada pakai seksi2. Dia syg betul anak dia.

      0

      0
    • qistina says:

      sifat keibuan menyerlah… alhamdulillah… nora danish, belajar jd ibu spt fasha, ya.. sbb tu la kot jejai akhirnya pilih fasha… :-)

      0

      0
  3. zass says:

    alhamdulillah.. suka tengok..

    0

    0
  4. berkabonggg says:

    nothing to said except RESPECT.. Sorry to say, and I know this comment may bee an issued for Nora danish lover.. but Nora, where’s your dignity? Aku tengok sekarang kau lagi sibok dengan jantan Nedim tu je.. aku tengok macam kau yang beriye2 sgt.. jarang aku tengok kau habiskan waktu dengan anak kau..

    0

    0
    • mcm bagus jer...... korang kn.. says:

      en/cik berkabonggg…………….
      kamu jiran Nora ker?.. PA Nora ke?.. atau pengintip Nora?
      jgn buat fitnah free2 dpt dosa..
      jgn sebok jg tepi kain org, kain sndiri yg trselak…
      fitnah tu berat dik ooiiii…. apelg wat fitnah free…

      0

      0
      • loverrr says:

        dan dan semua pakat nak suka fasha..hanya tgk kat instagram dah boleh nilai macam2..keibuan lah apa lah..dah kurang job apa lagi nak buat kan?

        kerana si fasha ni lah si nora bertarung bersalin x berteman, sekarang semua nak puji melambung yg konon dia sayang rayqal??? helooo..watch ur word ok..cukup2 la kesian si nora ni.dah la laki kene cantas, now semua nak kata dia ni sayang rayqal? aku plak sakit hati dgr..

        dah tu nak marah2 nora berjimba2..dah minah tu x berlaki dan nak cari laki, sukahati dia lah sebab mmg macam tu kehidupan dia, kene terima je. x boleh nak paksa org ikut cara kehidupan kita ok..suka2 je ckp noram abaikan anak JUST BECAUSE U JUDGE BY HER INSTAGRAM! sooo villagepeople!

        0

        0
        • sokong loverr says:

          sokongg sgtttttttt!!! x perlu nak bangga sgt dengan si pasha ni…baik sangat la rampas laki orang…

          0

          0
      • tine lavinda says:

        Betul tu, sy ni bkn lah peminat tegar Nora ataupun Fasha. benda yg lepas pun even masih kita ingat apalagi dorg berdua. tp dorg skrg dah berbaik.
        Tak nampak pun Nora abaikan anak die. sy follow instagram die. MMg ler slalu bergambar dgn Nedim. tp anak ikut skali tau. pergi pgambaran filem/teater bahayanya wanita tu. ade je Rayqal teman mak die, pastu sambutan birthday. Die buat majlis doa selamat.
        Tak baik judge org tanpa mengetahui perkara sebenar. Maybe gambar dgn fasha ni private birthday party ke-2 utk Rayqal. kali ni bapa die pulak yg organize. Sbb first adalah majlis doa selamat. kali ni, yg sempoi lah.n of coz Fasha ikut skali. Nora maybe ada hal, kita x tahu.
        Kesian tgk org suka memfitnah ni. terang2 dah tahu fitnah tu antara dosa besar. kenapa nak buat jugak>? x bleh berpikiran postive ke?
        Sy harap awak terasa!

        0

        0
    • me2 says:

      pelik aku..ko ni duk sebelah umah die ke? kalo duk sebelah umah nora sekalipun, ko ni jiran yg suke ngintai die buat ape ke? ke ko ni pengasuh anak die? rajin betul ko duk nengok die ye?

      0

      0
    • Anonymous says:

      encik/cik,

      sila baca post sebelum ni yer.
      terima kasih.

      0

      0
    • Anonymous says:

      ni villagepeople darii mana ni, takde instagram ke??? pastu menfitnah…

      0

      0
    • aku cantik says:

      ntah !! kau tahu x dulu pasal fashitt tu la jejai x tengok ank die dalam pantang ???? fake fasha !!!

      0

      0
      • Bedah says:

        Same jer fasha n nora. Dulu fasha nora n jejai. Pastu nora nedim n beekhan… #pimaipimaitangtu

        0

        0
    • minah jambu merah biru says:

      eh helo ! lu sapa ni nk cakap nora gitu macm ! lu kasi makan dia ka huh ! dia ada jantan tu dia punya pasal la lu sebok apesal ! bang nara ni kasi matermtik semua Nye senang2 kasi la yg rabak sikit huh !!

      0

      0
    • Kucing says:

      Kelakar lah korang ni, orang tu dah berbaik baik korang pulak yg pung pang pung pang kat sini.

      0

      0
  5. dek non says:

    tak kisah laa janji anak dorang tak terabai.. korang tahu ke nora n fasha tu buat apa utk anak dia.?? korang PA dia ke? ke dok umah sekali ngan NORA @ Fasha tu.. sibuk sgt hal orang.jaga hal sendiri sudah seblm orang ngata hal peribadi ko lak..

    0

    0
  6. sha says:

    pic yg fasha bertudung tu sangat2 cantik….smoga fasha mendapat hidayah untuk terus berhijab

    0

    0
  7. manisnya kehidupan says:

    Good for them
    cume aku terpikir sekejap, banyaknya duit mereka ni buat parti, no harm mereka mampu dan sangat bertuahnya mereka ni.
    tapi bila nak dibandingkan dengan orang yang nak beli kasut RM5 pun tak mampu, nak isi minyak dengan 60 sen sbb takde duit rasa sedih pulak. Sekarang harga barang suma naik, kebanyakkan orang mmg berjimat cermat tapi mereka masih berbelanja seperti biasa. Nikmatlah untuk mereka.

    0

    0
  8. tudung coklat kacamata says:

    bestnyeee.. banyaknye happy meal die.. :)

    0

    0
  9. Datin Hangit says:

    Sentap pulak peminat nora danish!

    0

    0
  10. nok gebuzzz says:

    suke tgk fasha sekarang,low profile jer…..ckit pon x d gosip lagi pasal fasha & sekarang lebih baik mendiamkan diri dan menjaga Rumahtangga sdiri lebih baik.

    0

    0
  11. cik n says:

    Aidil Zafuan sila contohi Jejai…tk abaikan ank walaupun nk kawen lain n bg nafkah secukupnya kt ank. ex wife minta nafkah ank 5 ribu pun nk kecoh…

    0

    0
  12. AKUSUKA!! says:

    Double birthday cakes n celebration for PUTRA rayqal. Mesti seronok budak tu. Alhamdullilah.. moga2 semoga dia bila besar nanti jadi org yg berakhlak mulia n dapat bahagiakan mak2 n ayah dia. Aminn….

    0

    0
  13. chaya borneo says:

    huhukk..mengada2 pasha nie ibu kandung@nora dah celebrate cukup la tu nok, yg ko t’hengeh2 apa crita???/..naik publisti la tok al-maklum la nak b’lakon dah tak laku, ye tak? mengaku je la pasha..

    0

    0
    • booooooooooooooooo..... says:

      FS ni saje nak tunjuk bahawasanya dia adalah seorg ibu tiri yg paling baik di dunia, hahaha… saja tu nak tayang kat public & minta puji si jejai, entah2 kat belakang, dia dera budak tu, hahahaha.. who knows???

      0

      0
      • booooooodoh says:

        aik,kau ni mesti ibu tiri yang suka mendera anak tiri ko kan?sebab tu ko beria fitnah FS macam tu,kesian

        0

        0
      • saya says:

        kalau fasha tu mak tiri yang jahat kat blakang jejai, xde nye ye rayqal nak begambo manja manja ngan fasha.. aku tengok kat insta fasha, rayqal macam selesa sgt dengan fasha. org dengki mcm ni la! asyik nak carik salah org je!

        0

        0
      • tonyok says:

        cahaya borneo & boo penjilat najis nora. phuii

        0

        0
    • chaya borneo busuk hati says:

      kelakar la kau ni,entah-entah fasha sandha pon tak kisah orang tak panggil dia berlakon,dia pon ada bisnes sendiri,sedih betul ko ni,very the kampung

      0

      0
    • musang berjanggut says:

      cirit kau berlakun tak laku si fasha ni. dah bapak dia nak celebrate tak samdol. busuk hati kau ni. si fasha ni tak kawin dgn jejai pun duit dah berkepuk toyol.

      0

      0
  14. pretty says:

    busuknya hati kau ni ‘chaya borneo’, anak jejai anak fasha jugaklah! kalau fasha tak layan nanti korang kata fasha busuk hati!

    0

    0
  15. Anonymous says:

    Trend sekarang cium2 mulut dengan anak ke? Bila besar nanti macam mana ek? Kena cium mulut juga ke? Sorry la bertanya sebab dah biasa cium tangan dan pipi parents je.

    0

    0
    • aku bulat says:

      dah tentu budak tu baru 5thn…bukan nya kiss atas sebab NAFSU…
      entah2 masa kau keci dulu bapa mama kau kiss d mulut juga..
      sebelum kau membengongkan diri bertanya org lain,kau tanya dulu parents kau ya…

      untuk pengetahuan kau,itu bukan trend tapi tu dah lumrahnya sebagai ibu atau bapa nak sayang anak dan anak sayang parents…

      soalan paling BENGONG sy pernah baca setakat ini…

      0

      0
  16. kecoh says:

    mesti ler kena tunjuk baik…kan Jejai buat hal mase Nora tengah pregnant.. so sekarang kena la cover balik ..takut kena karma

    0

    0
    • gegirl says:

      hish, tak baik la ko ni.. semua benda yang jadi ada hikmah and alasan yang tersendiri.. tuhan je yang Maha Mengetahuinya.. and, dalam agama Islam, takde pon nas atau dalil tentang kewujudan hukum karma ni.. just think positive..

      0

      0
  17. yus says:

    apa hal la korang yg mengutuk ni..doakan yg terbaik..buat dosa kering je mengutuk org..setiap musibah yg berlaku adalah kerana dosa2 kita yg silam.. jgn suka menuduh org sesuka hati..hidup ni penuh dgn ujian, hari ni korang sedap mengata org, jgn menyesal esok benda yg sama kena pd kita balik..time tu kita akan ckp ‘org lain tak faham apa yg terjadi’..itula alasan kita..sedangkan sebelum tu kita sedap mengata org..

    0

    0
  18. like nora says:

    baguslah… tak semua ibu tiri kejam. contohnya baru-baru ni kes ibu tiri masukkan cili ke kemaluan anak tirinya… so, untung anak nora dapat ibu tiri macam fasha. penyayang gitu…

    0

    0
  19. Happy family.Tahniah kepada fasha dan jejai

    0

    0
  20. sue says:

    errrr…past is past. Dia orang masing-masing pun dah berbaik. doakan yang baik-baik je lah.

    0

    0
  21. abang yang tak bangang says:

    keibuan la sangat. betina perampas. patut la anak hodoh. sebab rampas laki orang.

    0

    0
    • minah jambu merah biru says:

      kau mesti kaom puak nora kan babtu kau cakap cngitu ! eh helo ! fasha perampas pon kau ape peduli ! jejai tu laki kau ke ! atau pon kau tu gundek jejai ! komen macm musibot ! nora sendiri pon tk marah fasha ambek laki dia ..kau pulak yg macm siak cakap fasha tu perampas ! dh jodoh dia nk buat macmana ! tnya la yg di atas kenape fasha di jodoh kn ngan si jejai bodoh !!

      0

      0
    • Rocky ah says:

      Elok name ko tu tukar jd abg yg tersangat bangang….kalau ko ni jantan, aku rse ko ni jeles la dgn jejai sbb ko ni tkde org nk berebut2kn ko..sbb tk howt kan..nak ckp anak org hodoh pergila beli cermin besar2 cermin muke ko dlu…

      0

      0
    • sepat says:

      woi! bangkai yg kutuk anak dia hodoh tu kenapa. anak nora tu elok sangat ke. ntah-ntah anak kau tu yang hodoh terkenan vavi. kurang ajar punya orang. semua anak comel lah vodoh.

      0

      0
  22. permysuri says:

    sebagai ibu – both fasha & nora adalah ibu yg penyayang & bertanggungjawab.
    tetapi sebagai wanita – nora adalah wanita yg lebih hebat. telah melalui pelbagai ujian Allah swt, and she’s still standing strong. mengandungkan Rayqal tanpa belaian suami dan berteman airmata, membesarkan anak sebagai ibu tunggal, mencari sesuap nasi tanpa bahu suami untuk berkongsi penat lelah, suka-duka. sangat berbeza dengan apa yang fasha lalui. so, yes, nora in my eyes is definitely a great woman!

    0

    0
    • Lizz says:

      Banyakla sesuap nasi.lol. Dok menempek kt bekas mertua kaya.. Nora pun bukan ibu tunggal yg susah miskin pun.. Job berlakon byk, duta mcm2 produk lg tu blum jd juri takyah nk kesian la sgt..maid pun ade 2 org.. Kt umah bkn dia jga sgt pun dok ambik gamba selfie 24 jam ade la..

      0

      0
      • we says:

        haha ..” dok ambik gamba selfie 24 jam ade la..’ kah2 !! trbayang terus gambar selfie nora kat ig …

        0

        0
      • Anonymous says:

        Blakon, jadi duta tu semua keja ND..dia berusaha tuk bagi kehidupan tuk anak dia..klu nak harap duit mentua je..baik dia duk umah goyang kaki..tak payah susa2 nak blakon jadi duta bagai..u are so negative..have a life!

        0

        0
        • permysuri says:

          yup, agreed. nora has that choice of staying at home and not work at all. but am so proud to see that she does not make that choice, and instead continue to do wonderful things in her life.

          0

          0
    • Anonymous says:

      mcm susah benor life nora yg ko bygkan wahai permysuri(nak eja pun susah nama ko ni). susah la bebenor kan setahun 5-6 kali obesi. apalah nak sgt kalu nak dibandingkan ngan kesusahan adik kecik yg byr yuran skola ngan duit syiling tu kan

      0

      0
      • comot says:

        susah apa nora ni melaram aja keje dia. bukan dia jaga sgt anak dia. asyik berjimba aja. mak mentua yg rajin jaga cucu. sekarang fasha. entah kenapa nampak suci aje muka fasha sekarang. nampak keikhlasan dlm diri fasha. tak macam nora mengedik aje. asyik post gambo selfie yg telah diedit..

        0

        0
  23. mariamariana says:

    Mak tiri tetap mak tiri. Fasha sendat pandai lah blakun ya konon sayang anak tiri, terpaksa lah acting…depan Jejai takut kat laki dan mak mertua. Nora yang tersiksa masa kau berasmara dana dgn laki dia sampai bsalin pun laki tak ada. Suka tak suka skrg kau makan hati ke mmang padan lah sbb kau tu perampas laki org. Apa2 pun sampai mati org ingat even you potray you are a good mother. i wana vomit weaeekkkkk. Nora carry on with your life, you deserved to be happy. Shit about those people out there. Fasha sendat eat your heart out

    0

    0
    • minah jambu merah biru says:

      ahhhhhhhhhhhhhh tu dia punye pasal lah ! asal kn fasha ngan jejai n anak2 bahgia sudahhhhhh n dia pon tk kacau oranggggggg n orang jangan kacau dia laaaaaa masing2 ngan rezeki masing2 la jaga anak n be hepi n hepening …..lov u fashaaaaaaa hepi bday rkalllll jadi anak yg baik ok ..sayang ibu n sayang pada ayah ok lov uuuuuuuuuu..

      0

      0
  24. Anonymous says:

    mana satu mak sbnarnya nim,fasha ke nora danish??mcm anak fasha plak aku tgk..kesian2 ank krg kasih syg ibu bapa..bapa entah ke mana..ibu pula dk mgatal dgn duda org..kahwin2 lh kowang 2,,kesian kt rayqal 2..bgi lh dia hdp bahagia mcm family lain..admin sentiasa mendoakan nora danish and rayqal happy slalu..aminn….

    0

    0
  25. mamaanak2 says:

    Ye la x faham knp fasha sebuk sgt nk amik gmbr dgn rayqal..yg u ols ni pun dan2 kata nd x jaga anak la apa la. Hello lupa semua sejarah hitam si sendat ni.

    Dah dpt jejai sudaa sudaa la, nak lagi kacau hidup nora. X pernah puas!

    0

    0
  26. pink says:

    fasha sandha ni lbih terserlah sifat keibuan dia dri nora danish tu…

    0

    0
  27. me says:

    payah la cakap kalau orang berlagak jd PA n dok sebelah umah nora n fasha ni.. peminat FANATIK memang camtu.. tak leh nak pk .. huh!!!! anak dorang biar la dorang jaga n didik takpayah la korang sibuk nak komen nak banyak mulut sangat… sibuk tak da keja lain.. tak blh ke komen yang baik2 jer..

    0

    0
  28. wow says:

    Respect nora tak bermuka muka..tabah hadapi dugaan as a single mother…
    Fasha tu berlakon jer lebih…..padan muka….nora punyer boyfriend lagi mewah
    Dari jejai…….jangan jeles…yer fasha sendat….

    0

    0
    • kodok ijau says:

      setakat nedim busuk tu. fasha tak pandanglah dah lah pendek merayap aje. ko kot yg bangga dapat si nedim ni. perangai bukan elok sangat. geli tengok gambar dia ber partey. azaabb.

      0

      0
  29. peanut says:

    eeee….anak fasha & nora ni dua2 cam muka jejai. x hensem…

    0

    0
  30. jira says:

    Bukan nak sokong sesapa…kene paham..fasha dah kawin..so dia xpayah pening pala nak cari duit sbb dah ada suami..Nora ibu tunggal..kene keje untuk tampung hidup dia n anak..
    so jgn bandingkan fasha n Nora…

    0

    0
  31. rakan club depa says:

    Bodohnye peminat ND ni..jauh betul imagine nye.. kelakar pun ade..dikatenye plak fasha dan jejai tu berpura2 laaa…taktau pe cite jgn memandai. mcm2 org ckp psl jejai..tp jejai tu baik humble same jgk dengan fasha. Bukan mcm nora dan nedim al poyo al moyos…klu nak kesian kan dengan nasib nora tu dulu lebih baik la kesian kan nasib org2 lain yg jauh lebih susah dr die. wlupun die ditinggalkn mase tgh pregnant hello die bukan ditinggalkan terkontang kanting So tk pyah nk kate strong mother sgt la..puiii…

    0

    0
    • Anonymous says:

      Ngko pregnant nanti kena tinggal ngan laki br tau tinggi ke rendah langit tu…

      0

      0
      • rakan club depa says:

        Eh bodoh ah.. ni mesti macai nora ni….aku ckp lebih baik kesiankan org2 luar yg nasibnye jauh lagi teruk..wlupun aku tk pernah melalui tp aku ade kwn2 yg pernah lalui dan sedikit sebanyak aku tau perasaannye..tp klu nora ni masih kire beruntung..sbb ade mentua support..ade duit lg..then tkpyhlah nk kesian beria sgt atau nk memuji melambung2…obses jgn smpai jd macai!

        0

        0
  32. Agasi says:

    Pelik lah korang ni, buat baik kata menunjuk, buat jahat apa tah lagi, atleast walaupun dah bercerai, Jejai tetap ingat tanggungjawab kat anak dia tu…setiap orang ada masa silam dan pernah buat kesilapan…tak penting sangat siapa kita pada masa lalu…apa yang lebih penting siapa kita sekarang dan pada masa akan datang…..Fasha mungkin pernah buat silap tapi tidak bermakna Nora tidak pernah buat silap…ramai je yang tau perihal Nora dan Jejai tu dulu…semua tu hanyalah alasan semata….hakikatnya jodoh mereka setakat itu saja….kita semua pelakon bagi setiap skrip yang telah tertulis untuk kita…jadi sama-samalah kita doakan yang terbaik untuk semua dan kalau uoals rasa Nora tu baik doakan agar dia mendapat jodoh yang baik juga….bukan setakat baik dari segi kewangan tetapi juga dari segi agamanya…kehidupan kat dunia ni bersifat sementara je…so kalau nak bahagia hingga ke jannah buatlah persediaan ke sana…

    0

    0
  33. milo says:

    gambar first FS tu jaket yg dia pakai tu mcm ade seseoranglah. yang kata butang dia tercabut tu kan? muahahahaha

    0

    0
  34. minah jambu merah biru says:

    muka fasha senyuman fasha macm muka heroin cerita sangam yg dengan raj kapoor tu sweetttttt je ….minah jambu suka tengok cerita indstan yg lama2 sebab lagu2 dia semua bagossss..muhd rafi punye suara best….nenek minah jambu pon suka babtu minah jamu pon minat ngan pilem2 indstan hehe omehebuba !

    0

    0
  35. cik piah says:

    ape kemende la nara recycle gmbo sm je

    0

    0