Written by AbangNara | September 2nd, 2013

Amboi. Memang bak pinang dibelah dua. Walaupun banyak perbezaan umur, Abby nampak seperti anak dara di hari persandingannya. Memang kedua-duanya sama cantik sama padan. Majlis persandingan sederhana ini telah berlangsung semalam di rumah Abby Abadi.

abby abadi

Comel kan? Lagi comel apabila Abby sendiri yang make up kan wajah suaminya. Memang terserlah kemesraan mereka berdua. Semoga kebahagiaan akan menjadi Abby dan Farhan sehingga ke hujung hayat. Sama-samalah kita doakan agar mereka dimurahkan rezeki dan dikurniakan cahaya mata secepat mungkin.
abby abadi

Beberapa lagi keping gambar sekitar persandingan Abby Abadi dan Farhan dengan membaca artikel ini sepenuhnya.
bbwP.S: BestBuy-World kembali dengan promosi yang menarik dan barangan-barangan yang terbaru. Semuanya ada….koleksi beg tangan, kasut, wangian, peralatan rumah dan elektronik dan lain-lainlah. Jom layari www.my.bestbuy-world.com untuk pembelian segera. Jangan lupa untuk LIKE Facebook BestBuyWorldMalaysia untuk maklumat lanjut.

abby abadi
abby abadi
abby abadi
abby abadi
abby abadi
abby abadi

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

111 responses to (8 GAMBAR)Abby Abadi Dan Farhan Bersanding Sederhana Untuk Keluarga

  1. Perempuan Melayu says:

    amboiii lawa betui kening abby,,,original gamaknya kannn,,,

    0

    0
    • Anun says:

      Maybe la…jgn sibuk hal org bole x?
      Tengok je la…

      0

      0
      • candylala says:

        hehhehheh/….aq suke abby…tapi……hehhehe tak boleh menafikan gambar yang abby solekkan farhan tu mcm tengah siapkan anak :p :p :p sorry hehhee

        0

        0
        • Suka One Direction says:

          hey guys. lama tidak jumpa. rindu tak? kepada peminat disini don’t forget to watch one direction movie “this is us”. to girls out there.. uols pasti suka one direction kan. mana tidaknya diaorag semua hot, handsome, paling popular didunia dan semua orang suka. long live One Directin British Boyband

          0

          0
        • Suka One Direction says:

          hey guys. lama tidak jumpa. rindu tak? kepada peminat disini don’t forget to watch one direction movie “this is us”. to girls out there.. uols pasti suka one direction kan. mana tidaknya diaorag semua hot, handsome, paling popular didunia dan semua orang suka. long live One Directin British Boyband

          0

          0
        • Suka One Direction says:

          OMG. typo. One Direction not One Directin, guys sorry about that k. proud to be directioner. let’s support most popular british boyband in the world. long live One Direction. bravo bravo bravo bravo bravo bravo bravo bravo

          0

          0
        • Anonymous says:

          SHUT THE FUCK UP!! – KHAS UNTUK SUKA 1D

          0

          0
        • Firda Firdas says:

          Siapkan anak nak g sekolah ke :)

          0

          0
      • Anonymous says:

        sbb dia slalu menyebok hal orang….

        0

        0
    • kat. says:

      haah mmg kening dia ori macam tu. kawan aku cousin dia, keturunan belah diorang mmg jenis kening halus. kwn aku pun pena kena pnggil dgn cikgu sbb cikgu igt dia cukur kening lol

      0

      0
    • kite2 aje says:

      tu kening since die belom taubat lg gamoknye

      0

      0
      • qsera says:

        da xde benda nak kecohkan,sal kening pon boleh jd isu.hidung,mata die korang xnak jd isu ke?kepochi..

        0

        0
    • gadis_ayu says:

      saya kahwin, kenang tak cukur pun, tapi nampak macam cukur. MUA guna teknik gam. Jangan memfitnah ok =)

      0

      0
    • pening says:

      kening die memang camtu…dulu2 mmg la die cukur…sekarang ko x nampak ke bulu2 tepi tu…bnde dh terang x cukur tp nak gak bukak aib org…besela org melayu kan…name pn perempuan melayu

      0

      0
    • choii says:

      kening dia mmg jenis x lebat…dia bukan cukur la..tu dia ukir pakai celak kalo x silap ABBY PNH JWB PSL KENING DIA…JGN LA MENUDUH JE.XBEK TAU

      0

      0
    • Name says:

      tak salah bersangka baik.
      mungkin itu dia cukur sebelum dia berubah.

      0

      0
    • kau ade bulu? says:

      jangan sibuk bulu orang, t bulu sendiri tak terjaga

      0

      0
    • kau ade bulu? says:

      jangan sibuk kire bulu orang,

      0

      0
    • neneksiber says:

      siyes gua xsuka abby ni..tp gua terpaksa mngaku yg baju pngntin dia mmg cantek n sopan. slalunye baju pengntin pompuan mesti ade terbonjol sane sini… #yginijebagus

      0

      0
    • Enter Your Name says:

      Kening Abby jenis yang halus la… cuba tgk close up gambar dia kat insta.

      0

      0
    • ehh says:

      ko xtau ehh teknik makeup blh buat kening nmpk mcm dicukur?ksiaann..lain kali update dlu psl make up k.

      0

      0
    • minah jambu merah biru says:

      hipokrit la kate kannnnnnnnnnn gitu la jadi kening diaaaaaaaaaaa !!

      0

      0
    • Labu labi says:

      E2 kening dia masa jadi artis. Asyik cari kesalahan org jela. Bengong!!!!

      0

      0
    • mr fitri says:

      klu hati mmg dah penuh dgn rase busuk mcm mne pun msti nk cari kesalahan org setakat kening tu je blh jadi isu asal klu org lain kwen siap bukak aurat ko x bising…

      0

      0
    • Fie Fie says:

      Maybe kening dia nipis..makna nipis, kurang rerambut dikeningnye…so dia just bentuk pakai eye brow supaya nampak kening dia lebat…kita pikir yang elok2 aje….

      0

      0
  2. sue says:

    butik apa ea baju aby ni? susah nak cari baju pengantin yg tutup habis.. mohon bantuan.. saya pny majlis lagi 4 bulan.. tq

    0

    0
  3. cinta says:

    kamu sgt cntik abby .. trpancar kebahagiaan di wajahnye . moga kamu kekal smpai ke jannah .. aminn

    0

    0
  4. nana says:

    kaler baju pengantik cantik

    0

    0
  5. jgn jaga tepi kain org says:

    hai kening pon org nk kecoh! dasar perempuan yg memalukan…
    sudah2 la…ad je kot org yg dilahirkn kening dia jarang2…so tk pyh la nk fitnah @ cube2 nk tabur fitnah..tk tkot ke? dunia dh akhir zaman ni….bosan ngn org yg komen2 sj nk crik salah artis….!!

    0

    0
    • nar says:

      kau pun sama sibuk jaga tepi kain org.. diam2 jer lerrr… abby nie mulut dia lantang..kadang tak berasas. dat y org suka cari kesalahan dia kerana semua nya dtg dr diri dia sendiri..

      0

      0
      • minah jambu merah biru says:

        betol jugak cakap kau kan…patut la laki dia punye muka macm muka takot biniiii….tkpe lah janji atas katil tk takot !

        0

        0
  6. saya ok jer!! says:

    hm. ok.tahniah #abbyFarhan

    0

    0
  7. MANUSIA says:

    berseri!! cantik!!

    0

    0
  8. cikakiki says:

    kening abby mmg jenis cmtu la.. original halus dan terbentuk…kazen aku pun ada yg kening cmtu…nmpak mcm ckur, tp x pun….bersangka baiklah..btw,abby cantek bangat..hikhik

    0

    0
  9. jejari jemari says:

    Dari Abu Hurairah r.a Nabi s.a.w bersabda : “Allah mengutuk wanita yang mempergunakan (memberikan) rambutnya untuk (menyambung) rambut wanita lain, wanita yang menyambung rambutnya dengan wanita lain,wanita yang membuat gambar di kulitnya (tubuh) dengan tusukan dan wanita yang meminta kulitnya dibuat gambar dengan tusukan (alat pengukir)”..(Hadis bil. 1685 : Sahih Bukhari)
    Jelas Dato’ Abu Hasan Din Al-Hafiz :” inai berukir ala tatu tak boleh! Ia dilaknat Allah. Inai berukir bentuk awan larat atau bentuk gambar itu dalam kategori tatu, kalau nak pakai inai, pakailah betul-betul hujung jari”.
    Marilah kita membuat pengislahan dalam diri kita agar kita tidak tergolong dalam hamba-hamba Allah yang melanggar syariatNya..
    wallahu’alam…
    * Dato’ Abu Hasan Din Al-Hafiz bekas Pegawai Agama Islam di Istana Negara, Kuala Lumpur .

    0

    0
  10. ....................... says:

    tiap kali klau ambil gmbr mcm si abby ni plk y lebih2…warna baju pengantin cantik..ap pn moga bahagia hingga hujung nyawa…

    0

    0
    • dena says:

      motip? nk compare care abby ngan laki die posing. kau pernah tengok mane pengantin laki lebih2 posing ngalahkan pengantin pompuan? mmg xde la weh.. ko ni laki ke pompuan? dah mmg pesen org pompuan suke bgambar.. wat lek wat peace dah la..ade je tak kena ngan celah kain org…tp kalau x selak x nampak.. patutnya kau teruskan ngan ayat kedua,,wonder kenape nk jugak taip ayat pertama tu..

      0

      0
    • tacayunus says:

      biar lebih2 mereka dah halal… jangan masa bercinta lebih2.. yang itu non-halal

      0

      0
  11. tak suka inai says:

    Muzakarah Jawatankuasa Fatwa Majlis Kebangsaan Bagi Hal Ehwal Ugama Islam Malaysia Kali Ke-88 yang bersidang pada 2 Oktober 2009 telah membincangkan Hukum Pemakaian Inai Bercorak Mengikut Syarak. Muzakarah telah memutuskan bahawa:

    – Pemakaian inai pada kedua tangan dan kaki adalah diharuskan bagi wanita sama ada yang telah berkahwin atau belum selagi mana tidak menimbulkan fitnah.
    – Walau bagaimanapun, kadar pemakaian inai di kedua-dua tangan dan kaki adalah ter had sehingga pergelangan tangan dan buku lali sahaja, manakala warna yang digunakan tidak bersifat kekal seperti tatu dan mengandungi sebarang unsur yang meragukan.
    – Mengenai corak atau ukiran yang digunakan pula, corak atau ukiran daun dan tumbuh-tumbuhan adalah dibenarkan, manakala corak-corak haiwan, lambang dewa-dewa atau ajaran atau apa jua gambaran yang bertentangan dengan syarak adalah dilarang.
    – Pemakaian inai pada kedua tangan dan kaki bagi lelaki adalah tidak diharuskan kecuali pada sebilangan jari bagi pengantin semasa majlis perkahwinan dan juga untuk tujuan perubatan.

    0

    0
  12. SelamatHariMerdeka!! says:

    abby dah kawen, alhamdulillah..sebagai org Islam kita kena gembira bila seorang Islam yang lain berkahwin..soal kening ke soal apa ke, tak payah la kita nak jadi kan bahan utk digossipkan..kening sendiri ada Allah bagi, jagalah sebaiknya..ada baiknya kalau kita lihat dulu kening ahli keluarga terdekat kita sebelum mengata kening org..dan kalau pun kening dia tajam/berbentuk, kita tak tahu samada itu kesan dari tabiatnya yg dulu atau sememangnya kening dia begitu..sekiranya kening dia jadi begitu akibat kesan cukuran yg dahulu/pemakaian bahan kimia supaya kening tak tumbuh lagi, dan sesungguhnya dia dah bertaubat, maka tak pasal2 aje kamu mentohmah dia dan berbuat dosa..selain itu dosa tu dipanjangkan kepada yg lain juga & semakin bercambah dosanya bila semakin ramai org membaca & memberi komen berunsur fitnah..dan soal ini termasuklah zain dan rozita che wan yg selalu sgt di condemn tu..apa sekali pun cara diorang, soal halal haram, itu bukan urusan kita utk pertikaikan..mereka berniat baik utk berkahwin..itu dah alhamdulillah sgt2 sebab mengelakkan dosa, mengelakkan zina..apa yg jadi antara mereka itu antara mereka dgn Allah..kita ada pancaindera Allah kurniakan, guna sebaiknya..namun jika kita nampak mereka berdua berlaku tidak elok di depan mata kita dan kita berniat menegur utk kebaikan, maka tegurlah secara berhemah agar tidak berkecil hati..jgn lah tegur di sini..tak sedap org membacanya, selain buka aib org..

    0

    0
  13. jejari jemari says:

    Abby pandai bab agama, tapi still buat bnda yg x bley buat, bukankah brinai lukis mcm tu xbley? Dato Abu Hasan Din ada berkata berinai ala tatu adalah dilaknat Allah, lainlah kalau dia hanya memakai inai dihujung jari mcm biasa tu jer…. apa hukum melanggar syariatNYA?

    0

    0
    • LESONG says:

      dlm instagram die ckp “Nak merasa”.
      hahaha..terlebih cerdik abby ni.

      0

      0
    • unknown says:

      dik klau ukiran tumbuh2an & daun2 boleh je…**sumber dr http://www.e-fatwa.gov.my/fatwa-kebangsaan/hukum-pemakaian-inai-bercorak-mengikut-syarak

      Muzakarah Jawatankuasa Fatwa Majlis Kebangsaan Bagi Hal Ehwal Ugama Islam Malaysia Kali Ke-88 yang bersidang pada 2 Oktober 2009 telah membincangkan Hukum Pemakaian Inai Bercorak Mengikut Syarak. Muzakarah telah memutuskan bahawa:

      1. Pemakaian inai pada kedua tangan dan kaki adalah diharuskan bagi wanita sama ada yang telah berkahwin atau belum selagi mana tidak menimbulkan fitnah.

      2. Walau bagaimanapun, kadar pemakaian inai di kedua-dua tangan dan kaki adalah terhad sehingga pergelangan tangan dan buku lali sahaja, manakala warna yang digunakan tidak bersifat kekal seperti tatu dan mengandungi sebarang unsur yang meragukan. Mengenai corak atau ukiran yang digunakan pula, corak atau ukiran daun dan tumbuh-tumbuhan adalah dibenarkan, manakala corak-corak haiwan, lambang dewa-dewa atau ajaran atau apa jua gambaran yang bertentangan dengan syarak adalah dilarang.

      3. Pemakaian inai pada kedua tangan dan kaki bagi lelaki adalah tidak diharuskan kecuali pada sebilangan jari bagi pengantin semasa majlis perkahwinan dan juga untuk tujuan perubatan.

      0

      0
    • hwee says:

      berinai mcm tu xpe..sbb x kekal..tp warna inai itu mesti lah xterlalu terang/pekat..wife ustaz don pn pakai inai tp kalernye soft je…xterang…

      0

      0
    • belajar dengan ustaz says:

      Jangan memandai klu xtau hukum sebenar,boleh dengan syarat bukan motif binatang @ lain1..kalau motif bunga tiada masalah..sebab tu abby tunjuk dgn jelas corak inai dia..awk tu yg dilaknat ALLAH meletakkn hukum tanpa ilmu..mashaALLAH!

      0

      0
      • kurma says:

        kepada belajar dengan ustaz,
        saya rasa ada baiknya kamu belajar cara memberi comment yg boleh memberikan panduan/pengetahuan namun tidak berunsur riak dan tidak mengaibkan org. mmg benar inai dibenarkan ulamak setelah muzakarah dilakukan akibat perbezaan pendapat mengikut mazhab. di Malaysia mmg Dato Hassan Din pernah beri pendapat sedemikian sebagaimana pendapat sahih menurut mazhab syafie, namun diperbincangkan kerana dilaksanakan di malaysia menurut adat..dan ianya dibenarkan selagimana mengikut syarat2 yg dinyatakan, selain ianya adalah adat yg tidak melanggar hukum. Namun demikian, saya rasa kamu agak kasar bila kamu mengatakan “Jangan memandai klu xtau hukum sebenar” dan “awk tu yg dilaknat ALLAH meletakkn hukum tanpa ilmu..mashaALLAH!”..apa salahnya kalau kamu tegur org tersebut dengan elok? Mungkin org itu benar2 tidak tahu..ajar lah dia..dan walaupun saya tak tahu kamu tegur siapa sebenarnya, namun saya terpanggil untuk membuat comment di sini kerana kamu kelihatan riak ketika memberi komen merendahkan org lain. kita kena ingat, ilmu kita yg sgt cetek ini adalah kurnian Allah..dan sebaik2 ilmu adalah ilmu yg baik kita kongsikan, bukan digunakan utk merendah2kan org lain. Saya harap kamu dapat menerima teguran ini dan semoga kita semua berpesan2 terhadap sesuatu yg baik agar kita menjadi umat yg baik, insyaAllah.

        0

        0
    • saya says:

      boleh la. kan ustaz don kahwin tu isteri dia buat. asyik nak cari salah orang je. -.-

      0

      0
    • ..... says:

      BODOH !!!! inai n tattoo pn tatw na beza .

      0

      0
    • jaga tepi kain sendiri says:

      Sebok lah. Abbykan da ckp yg dier da buat research pasal inai. Biar la. Awak tu jaga diri awak sendiri. Diri dia tu biar dier yg jaga.

      0

      0
  14. gulahati says:

    Woi diam lah sudahlah.. kau orang ni semua hipokrit masa zaman abby sound ulamak semua kau orang berbakul-bakul mengata dia mengeji dia.. come on.. bila dia dapat suami jambu masing-masing pakat puji melambung.. tu lah manusia.. tang ngate kening tu actually tak ada modal.. mak aku pon mang kening halus nipis macam cukur padahal tak pernah umur mak aku ada masa nak cukur nye..
    dan baju dia mmg lawa.. dah terlintas dibenak aku nak buat baju nikah macam gini gaya tapi tak ada lah belakang tu panjang meleret veilnya,, da macam selimut pun ada.. ha mulalah nak tarbiah aku.. suke aku la..
    dan
    tahniah abby.. aku dari dulu x pernah amek port pasal kau tpi aku pandang sudut menutup aurat kau.. salute..tu je..

    0

    0
  15. pemerhati says:

    setau sy wife ustz don pon berinai ukir..n asalkn bukan ukiran binatang takpe je..wallahuaklam..

    0

    0
    • yangbernama says:

      lukis inai boleh..tapi corak bunga2..bukan corak mcam tatoo tue..tak silap lah..rasanya dapat maklumat nie dari ustaz don..wife dia pun ukir inai bunga2..maaf kalau tersilap. :)

      0

      0
    • ddd says:

      sory tak tahu tp betul ke x boleh? bini ustaz don ari tu ukir gak kan?

      0

      0
  16. Hantu Kak Limah says:

    Apasal kome2 ni jadi tukang komen yg suka cari salah n kekurangan orang. X ada sebab nak menghukum org.Cuba tengok org2 terdekat kita…mesti ada kekurangan jgk.

    0

    0
  17. peeiii says:

    aku rasa Abby dah takleh masuk kategori cerita artis dah. Tak relevan dah kan.

    0

    0
  18. Anonymous says:

    Klu dah kening dia mmg dr azali mcm tu, jgn la pertikai lg.. kuasa allah nk bentuk kening dia mcm tu, siapa kita nk pertikai ciptaan allah..bab inai plak, ukiran bentuk tatu n binatang je yg x boleh..sudah la dgn cubaan nk cr kesalahan dia ni.. lain la klu mmg ada yg salah terang n bersuluh baru la pakat2 tegur dgn elok.. ini, benda x de, diada2 kan jugak..

    0

    0
  19. fifi says:

    apa-apa pun aku kesian kat laki dia…motif?..

    0

    0
  20. kak nor says:

    salam suma.. tak yah lah kita dok mengomen orang.. doakn yg terbaik untuk sedara seislam kite.. Pandang diri kt dulu..

    0

    0
  21. Safiyyah Hanzalah says:

    cantiknyer.. nak persalinan pengantin macam ni jugak.. sopan & menutup aurat

    colour pun very nice.. nampak besederhana.. :)))

    0

    0
  22. MIRA says:

    bukan ku haram lukis inai kt tgan..??

    0

    0
  23. MIRA says:

    xharam ke lukis inai kt tgan

    0

    0
  24. skyflowerz says:

    x kesah pape pn…yg penting laki die ensem uolsss

    0

    0
  25. keledek panas says:

    sudah sudah lah cari salah orang. kening la. ape la. haiyaa. rasa apa ye,, kalu tgk je gamba dok diam diam. x komen negetif. cuba la jadi postive

    0

    0
  26. ntah says:

    abby x cukur kening la
    kening die original camtu
    actually if tengok depan2 kening die bukan 1 line nipis, tepi2 ade bulu kening sama mcm org lain cuma dlm gambar ni tak nampak tepi tu, nampak satu line je
    so x pernah jumpa, x pernah kenal org tu jgn nak fitnah
    malu diri sendiri bila silap bawak mulut
    nak highlight keburukan org pun selidik dulu
    dah banyak kali kot isu kening abby ni, x paham nape ade lg yg naif

    0

    0
  27. tahniah Abby says:

    Abby cantik, baju cantik, warna cantik, fesyen tudung pun cantik (so far org lain belum start- macam tudung perempuan arab afrika labuh sampai lutut kadang-kadang jumpa diorang dlm LRT). Mungkin lepas ni jadi trend? Husband hensom… tahniah Abby. Semoga berkekalan. Ameen….

    0

    0
  28. wanita says:

    warna pakaian pengantin sangat sweet, pengantin pun sweet. biarlah abby posing macam tu dgn hubby dia…dia dari dulu pun memang suka posing manja-manja , dgn anak2 dan lain lain orang. lagipun ini majlis keluarga. blog yg publishkan….haters abby janganlah nak cari salah dia saja…

    0

    0
  29. jenab says:

    tahniah abby. selamat pengantin baharu.

    0

    0
  30. abby says:

    inai pun berukir…
    tu HARAM…….. abby tak tahu ke? ke buat² tak tahu… hhehehee

    0

    0
  31. m says:

    suami abby ank pensyarah yg ajar sy,ank2 dia semua handsome2.tahniah abby :)

    0

    0
  32. […] cantik sama padan Majlis persandingan sederhana ini telah berlangsung semalam di rumah Abby Abadi Read More This entry was posted in Entertainment and tagged Abadi, Bersanding, Farhan, GAMBARAbby, […]

    0

    0
  33. Ros says:

    Tahniah. Bersangka baiklah. Semoga tak lari dari kehendak islam.

    0

    0
  34. mizzlopez says:

    x kesahla ape2 pun yg penting barakah dr allah,jap sape tau die abby guna inai apa?pekat sey siyes cantik

    0

    0
  35. teamsleepnine says:

    no wonder morsi helpless….dia punya supporter…sangat pelik!!!!

    0

    0
  36. Kak Lady says:

    Dulu masa perkahwinan pertama tak bersanding secara terbuka….sembunyi2 kawin
    Now..open je announce kat semua
    Alhamdulillah. Semua dah selamat. Semoga perkahwinannya diberkati dan sentiasa dlm peliharaanNya. Amin

    0

    0
  37. mamabosan says:

    ooohh..baru aku tau..klu ustaz/ustazah/pasangan ustaz dan ustazah buat sesuatu perkara tu maknenye boleh la eh..thanx uols

    0

    0
  38. selamat pengantin baru abby dan farhan hingga ke syurga…. :)

    0

    0
  39. macam macam says:

    org pertikaikan kening die jer… tp tgk btl2 cara pakai tudung die pon dah berubah.. siap tutup dagu tuuu… tu yg sebenarnye

    0

    0
  40. meow says:

    merahnya inai dia,, cantik, cane nak merah camtu :D

    0

    0
  41. mata mata says:

    baguslah kalu dah beubah..
    harap mulut pon bawak2 berubah…
    x semua bende melibat kan politik..
    serius benci sejak die comment isu lahad datu

    0

    0
  42. nurin says:

    Semoga kekal hingga ke Jannah..
    Aturan ALLAH sangat cantik..

    0

    0
  43. makjemah bukan johan says:

    merenyam jek muka si abbik-abadik ni dapat laki kan….
    sangap sangat ler tew…

    0

    0
  44. misz anna says:

    baju abby cantik sangat..
    rasanya x perlu terdedah sana sini untuk
    tampil cantik di hari persandingan..
    macam ni pon nampak lawa sangat10..

    0

    0
  45. dia says:

    Alhamdulillah, semoga dengan perkahwinan ini boleh mengelakkan diri seorang perempuan dr segala fitnah2. kenapa perlu kita selongkar aib org?? kalau dah tak suka tu ade jew yg tak kena.. kening lah & inai lah. cuba lee kita doakan yg baek2 tuk org lain & in shaa Allah org akan doa kan kita juga. baut baek d balas baek kan?? adat lee manusia kan??

    0

    0
    • Emjey says:

      Agree! X perlu selongkar aib org… Sbb selalunya, tuan punya badan hebahkan sendiri… Update la status fb byk2. Simply being silly!

      0

      0
    • abbytetapabby says:

      Lepas kawn pegi tunjuk2 plak kemesraan laki bini kat instagram…bukak pintu jalan untuk org fitnah.
      Setakat upload video nak tanya buka posa makan apa?.. tak boleh nak husnozon apa motip selain menunjuk2.

      0

      0
  46. Leylla Zaara says:

    ensem sguh laki kak abby! ensem dr norman hakim, asyraf muslim, tng foziah gaus, aaron aziz, ady putra, and my husband too…bertuah kak abby! smoga bhgia hgg ki akhir hayat ya.. ;)

    0

    0
    • Leave A Comment says:

      pada saya tak handsome pun..nampak mcm budak2 lagi..muka mcm student college aje..tapi itu masing2 la punya taste..dah kawen, alhamdulillah. jodoh mereka..

      0

      0
    • Hensem? says:

      Mcm budak hingusan je. Macam senang dibuli2 Abby. Anyway, biar kacak perangai dari kacak rupa.

      0

      0
    • jiran leylla zaara says:

      Bodohnya komen makcik ni..sggup puji laki org n kondem laki sndri..ape ko ingt kawen ngan org ensem bahagia sgt ke?ape pny bini la..

      0

      0
  47. mulut celupar says:

    abby ngan norman suka pasangan yang jambu2 muda.ahaks..apepun semoga bahagia..

    0

    0
  48. Anonymous says:

    hakikatnya manusia mmg suke mncri cacat cela ksalahan org..cri smpai jmpe sdangkn mnde tu ta slah pown..manusia akhir zaman…nauzubillah :(

    0

    0
  49. minah jambu merah biru says:

    gambar yg no 4 tu macm rafeah buang pulak minah jambu tengok

    0

    0
  50. farhah says:

    lor..kening jenis x nmpk sgt..tu kan celak je..tu nmpk halus….mmg ramai yg bulu kening jarang2..esp klu kulit cerah..aku xde la suka sgt kat abby..tp jgn la ckp pelik2 benda yg x betol

    0

    0
  51. kerok says:

    korang kalo xtaw teknik mekap takyah cakap banyak.. skng mekap pengantin ade teknik haluskan kening tanpa cukur.. just tempek dengan foundation or some special glus bagi nmpk halus.. google la weh.. kate celik it.. apbt

    0

    0
  52. baju abby super cantik says:

    kannn

    0

    0
  53. nokia cap bulu kaki says:

    Ya Allah, bahagiakanlah pasangan ini, hingga Jannah..susah untuk puaskan semua org..Abby dah buat yg terbaik utk dirinya, siapa kita untuk mengadili dia, kening lah, suami mudalah, itu inilah..ingatlah, masa kita bukannya lama di dunia ni..esok lusa meninggal, byk ke bekalan nak dibawa?mulakan skrg,semasa membuka beautifulnara ni, beristighfar,astaghfirullah, mengucap laa ilaha illallah.. insya Allah, tambahla sikit simpanan saham kita di akhirat nanti..saya dapat,anda pun dapat..amin..

    0

    0
  54. Ustaz says:

    Abby Abadi ni siapa? Artis ke? sebab dah lama tak tengok berlakon ke apa ke? kalau bukan artis tak perlula nak publish dalam ni saudara. berhiaslah untuk suami tercinta dan bukan untuk ditonton khalayak.

    0

    0
  55. ashraf says:

    dia suka tegur org dengan berdasarkan islam kan? skrg biar sy yg tegur plk…
    1.)tatoo inai = HARAM.
    2.)sanding = HARUS, namun hendaklah diperhatikan pelaksanaannya agar tidak melanggar syariat Allah dan mendatangkan maksiat.
    3.)mencucuk kening =HARAM.

    0

    0
  56. Hans Yusof says:

    Tahniah Abby dan Suami, semoga perkahwinan ini berkekalan. You both look like ‘Handsome and Gorgeous” in this ‘abbysanding5.jpg’ seriously :)

    0

    0