Written by Bella | December 11th, 2015

11 Disember iaitu hari ini merupakan tarikh ulangtahun kedua perkahwinan, buat pasangan Zain Saidin dan Rozita Che Wan.

Bersempena dengan hari penuh bermakna itu, Zain dan Che Ta telah meraikannya dengan bercuti ke Phuket, Thailand bersama anak mereka Aaisyah Dhia Rana.

Pasangan ini sempat berkongsi beberapa foto sewaktu di Phuket bersama peminat mereka di akaun Instagram.

Masa memang cepat berlalu, pejam celik sudah dua tahun usia perkahwinan mereka dan ia telah diserikan lagi dengan Aaisyah yang cukup comel. Semoga Zain Saidin dan Rozita Che Wan bahagia selalu dan kekal sehingga ke akhir hayat.. Ehem..rasa-rasa ada tak peluang Zain bagi adik untuk Aaisyah? Hehe..

Jom layan beberapa lagi foto mereka di Phuket dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

Sumber Foto: Instagram Rozita Che Wan

63 responses to (8 FOTO) Zain Saidin Dan Rozita Che Wan Sambut Ulangtahun Perkahwinan Di Phuket

  1. Anonymous says:

    tahniah…semoga berkekalan.

    0

    0
  2. hanya aku yang tahu says:

    Er…pakai tudung …skrit x perlu labuh ke…?#mohon pencerahan

    0

    0
    • Anonymous says:

      hijabster..cam tu lah….byk kt malaysia ni.

      0

      0
      • Alah...hai says:

        Ginilah kalau…..
        Tak kiralah artis ke bukan artis..takut di kata “ketinggalan zaman;
        Sampai Tutup Aurat pun dah jadi “HuruHara”…
        Aku memang tak berapa setuju dgn konsep
        Hijablista..
        “Over right” Sunnah dan Perintah dlm Alquran….
        Sedih sungguh…..

        0

        0
        • Anonymous says:

          byk sgt yg nk tiru gaya hidup timur tengah…ginilah jadinya.
          lifestyle/cara melayu kita bukan mcm org2 arab. menyebabkan semua nampak makin songsang. melayu sekarang mempunyai identiti krisis.

          0

          0
        • Aida Musa says:

          correction: overwrite, not over right

          0

          0
  3. Midah says:

    mata akak selalu ke peha zain je…entah kenapa. ehheeh

    0

    0
  4. nok gebuzzz says:

    aaisyah comelnyer…………geram!!

    0

    0
  5. Anonymous says:

    seram nengok mata che ta kekadang….

    0

    0
  6. Anonymous says:

    pic pertama tu zain sebijik mcm bangla.. huhuuu jgn mara noh..

    0

    0
    • Majikan says:

      low class sgt ke bangla?
      bangla2 lebih rajin drp melayu2 zaman sekarang. asyik dok merempit je.

      0

      0
      • mangsa says:

        Nak tambah.. malas nak kerja pastu nak amik drug jalan mudah merompak org.. bangla lagi rajin pergi kerja

        0

        0
        • anti melayu rasis says:

          kalu xde bangla…korang ke nak cuci jamban, kerja di ladang dan jadi buruh binaan…tak kan???

          0

          0
        • mangsa says:

          Kepada anti melayu rasis.. ko tanya org, ko nak ke cuci kalau takde pekerja foreigners.. tak kan??? Lol
          Pergi shopping mall tgk la pekerja org mane yg ramai.. org malaysia or foreigners? Think.. saya bukan rasis..

          0

          0
  7. Zass says:

    Best ke jadi first commentor ni? #tanyaje

    0

    0
  8. Mime says:

    Baharu… 2 thn…
    Jauh lagi perjalanan..
    Unt Che Ta sudah berpengalaman…
    Unt Zain menimpa pengalaman…
    Yg terbaik untuk Zain sekeluarga…
    InshaAllah….

    0

    0
  9. Anonymous says:

    leather jacket ke pantai..mcm x sesuai je. :(

    0

    0
    • Anonymous says:

      True. Silap attire sbb selama ni pose di europe. Tak pun buta geografi. Lupa cuaca di phuket macam mana? Sbb pakai skirt senteng tapi berhijab. Apa kata che ta pakai 2 piece dan berhijab.

      0

      0
  10. sotong hitam says:

    haizz…semoga diberi petunjuk yg betul utuk menjadi muslimah yang sempurna…kalau banyak masa dan wang ringgit, harap2 dpt menggunakan ianye dgn betul seperti mencari jawapan ape itu muslimah dimata penciptanye…

    0

    0
  11. Anonymous says:

    seriously che ta kena hire stylist. dah x sesuai mcm tu dgn umor.

    0

    0
    • Anonymous says:

      nanti style ikut umor, zain pandang tempat lain pulak kekdahnyer…..hmmm kesian.. nak pakai bikini pun dah layut..pakai kain batik jerlah..

      0

      0
  12. Anonymous says:

    Skirt tu awat pendek? Bkn nk membenci tp i’m just making an obvious statement. Pkai tudung tp skirt pendek..x sesuai la che ta. Knapa bnde simple mcm ni pn mcm semua org nk kme tegur che ta? Krg tegur dikatanya kita dengki. Zain pn stu..bini pkai peshen pendek2 pn x ditegurnya. Seram sungguh dunia artis..hidup dan brpakaian mcm lantak piii…janji nmpk bergaya. #pdahalcacamerbapesyentu

    0

    0
  13. mrs pip says:

    tahniah che ta, semoga sentiasa bahagia hingga ke jannah … :)

    0

    0
  14. reen says:

    Kalau tengok lama lama muka che ta ni…nampak mcm muka mona fendi pun ada..tapi version tualah…
    Mungkin gaya renungan mata kot…

    0

    0
  15. Walaweh says:

    Aku curious pasal seluar ozlyn pakai time iklan btl ke bohong syg tu.

    0

    0
  16. Anonymous says:

    Sering tertanya siapa yang ambil gambar semua ni time diorg holiday..
    Bawa photographer?

    0

    0
  17. anak nogori says:

    depa ada potograper peribadi lerr

    0

    0
  18. miss opppssss says:

    Che Ta, Che Ta….. Kang kalau kitorang tegur, kata kitorang dengki kat harta+kebahagiaan hang… Tapi hak kitorang juga untuk menegur kalau skirt tuh da nampak betis walau samar-samar……. Hang kan banyak legging, pakaila legging dalam skirt tuh… Xdakla nampak hang ni mcm buta dalam pemakaian seorang muslimah….. Eh ke hang pakai legging kaler kulit???

    0

    0
  19. Anonymous says:

    Nampak kaki wehh Che Ta. Apehal la dah umur gitu still nak pakai TuTu lagi. Aisyah pakai TuTu comel la. Ni mak dia pon sama naik. Mid life crisis kah Che Ta ni. Hmmmmm

    0

    0
  20. . says:

    Nenek2 sngt.mcm kisah dongeng pulak aku tengok.Mak cinderella.

    0

    0
  21. tolong lahhhh says:

    fesyen entah hape2 je….

    0

    0
  22. Sam says:

    Fine. You think you’re the most gorgeous, blessed couple in the whole wild world. Ok we get it.

    Tah habis habis nak menunjuk

    p/s: dont ask me to stop following her instag coz im not following it okay. it’s just so happens i read about her here. pft.

    0

    0
  23. lala says:

    Dulu tak suka Che Ta ni.Tp sbb dia ni jenis tak amek pedulik apa org ckp tu yg buat lala suka kt dia.Now and always our beautiful Che Ta

    0

    0
  24. melati says:

    bukan dia tk amik peduli? dia termalu lew nk cover pasal kutip deposit tuuu…sebab tu gi Thailand jer…hihihi

    0

    0
  25. Nek Bunga says:

    Tu dia, ramainya puak Kapiaq ejen-ejen Zionis Bangkai yang nak memburukkan pemimpin Bumiputera Islam/Melayu kita dan menjatuhkan egara Islam kita ni no – depa ni memang jenis Anjing KURAP; kat tpt. gosip artis pun nak buat kacau! Pi berambos!

    0

    0
  26. Nek Bunga says:

    Zain tu apahallah do peluk Che ta yg. pakai tudung, kat belakang bahagian bawah tu – ini bukan negara Barat oi! Jgn. nak melebih sgt. Tapi aku memang minat Che Ta yang sungguh jelita dan lemah lembut ni, serta usahawan berjaya Islam/Melayu kita! Pedulikan pedengki-pedengki ni semua Che Ta no!

    0

    0
  27. kupu2 says:

    ayokkk…pakai tudung nampak betis..

    0

    0
  28. chillex says:

    Just nak tanya,

    Diorg ni mmg gi memana mmg bawak photographer ke?

    0

    0