Written by Bella | December 22nd, 2015

Siapa yang tidak kenal dengan Dato AC Mizal bukan? Lebih-lebih lagi dengan tagline “ Peace Yall” yang cukup sinonim dengan diri beliau.

Malah, semua orang tahu bahawa beliau mempunyai kehidupan yang cukup mewah dan ia cukup terserlah di sambutan majlis ulangtahun kelahiran beliau baru-baru ini.  Dah macam “party” artis antarabangsa.

Tak percaya? Jom layan beberapa lagi foto sekitar majlis tersebut dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

115 responses to (8 FOTO) “Party” Hari Jadi Dato AC Mizal Yang Cukup Moden

  1. LINDA EVANGELISTAHHH says:

    Seksa nengoknya!! Kubur kata datang wei!!

    0

    0
  2. Anonymous says:

    menakotkan..

    0

    0
  3. dee says:

    gebu dah wife dia..

    0

    0
  4. peace yall says:

    Nanti mesti ada nak comment….
    mane anak dengan isteri pertama?
    nafkah dah bg ke?
    wah!!! mewahnye?

    hmmmm…. typical malay

    0

    0
  5. tepuktepuk says:

    moden kerrrr??serabut lagi adela..kui3.gamba ke 3 yg buat muncung tu sebijik mcm kimk…hahaha

    0

    0
  6. tak peace says:

    brthday ke berapa ni..50? 60?

    0

    0
  7. cikikaka says:

    kesan kesedihan lps kematian pak yuss kejap je.. betul org ckp.. bila kita mati org yg hidup mmg sedih tapi hanya sementara..

    0

    0
  8. Mat KimK says:

    ini kau kata parti?

    0

    0
  9. Jz my 2 cents says:

    Jap jap..aku pulun cari part mana yg antarabangsanya? Bkn jeles,tp kualiti gambo mcm hauk je,kualiti org dlm gmbo cm majlis kat kelab mlm x cukup lampu sj..anyway,hepi birthday..x tringin ka nk kongsi kegembiraan ngan lg 2 anak? Xnk ckp psl ex wife n nafkah sbb nama pun ex..tp xdak istilah ex-anak ye..

    0

    0
  10. saranya says:

    siapa perempuan gemok yg pakai sarung nagka tu?

    0

    0
  11. mek cun says:

    aku tengah cari mana wife DAC….konfius aku…sume muka lebih kurang spesis2 jadian…ops! ampun

    0

    0
  12. Evaah says:

    Tak sesuai dengan usia lah. apatah lagi agama.

    0

    0
  13. sukatiaku says:

    ko rasa2 klu tiba2 terbakar ke meletup ke tempat tu..agak2 sempat x korang nk tobat???dh mcm party dlm club aku tgk

    0

    0
  14. doakan yang terbaik says:

    semoga diberi hidayah……….

    0

    0
  15. Heart says:

    Seriously, menyeramkan…..party party bagai.

    0

    0
  16. Anonymous says:

    Cam bedak2 berparty jer…

    0

    0
  17. Aku says:

    Sape yang bam-bam pakai gaun tidur warna hitam tu. Artis ke?

    0

    0
  18. Anonymous says:

    Cam badak2 berparty jer…

    0

    0
  19. Anonymous says:

    nauzubillahminzalik

    0

    0
  20. minnno says:

    jijik lah party ac tu bini macam muka kartun the muppet laki macam cina gila

    0

    0
  21. . says:

    buruk2 belaka

    0

    0
  22. apeapejelah says:

    Aku rasa kek je yg menarik kat sini. K bye!

    0

    0
  23. ain suzana says:

    amboi nara..caption mengundang utk org berkata buruk tentang individu lain. tak rasa bersalah ke nara?

    0

    0
  24. Anonymous says:

    dl time kwen dgn ex nmpk cam baik je AC ni…rmbt pun hitam xde kaler2..lps bercerai je terkejut aku tgk perubahan drastik die..biasa org berubah ke arah kebaikan…dl teruk berubah jd baik makin bertambah baik…tp ni terbalik pulak…aku doa semoga ko sekeluarga diberi hidayah bro…xtau laa mne silapnya…emelda y didik ko ke atau ko y didik emelda…kui kui kui…

    0

    0
  25. hahah says:

    Oh well. Money can’t buy you taste.

    0

    0
  26. nil says:

    nara please lar nara…
    lain kli jgn pos bnda yg mcm ni.
    kasihan dgn mereka2 tu. tengok yg badan tembam tu…sya tengok pun malu sendiri.

    opppss sorry to, say…iyelah buatlah parti yg mcm2 ni..yg ntah apa2 ntah. sya tak dengki apatah lagi iri hati. sebb jika buat kenduri tahlil atau kenduri kesyukuran…org akan kata kenduri tu..”bidaah”…
    tetapi parti yg mcm inilah org terkejar2 nak ikut. percayalah..dunia akhir zaman. islam pun sudah sambut parti hollowen…
    adoiii…nazak tmgok. sedar2lah smua.

    0

    0
  27. WTF says:

    yg comment2 tu jgn korg ikut mcm dorg commet2 di akhirat merangkak cari dorg mtk maaf hahahaha korg pun same jahil

    0

    0
  28. melati says:

    nasib baik Lembu tk bole berfikir, kalau boleh dh lama Lembu2 sondol mereka2 ni…hahahahaha..

    0

    0
  29. monalisa says:

    kesian kat anak2 dia..kecek2 dah didedahakan mcm ni

    0

    0
  30. jem says:

    perlu ke nak share cerita ni.

    0

    0
  31. Lara says:

    Aaarghhh sakit mata!!! So cheap punya party. yang aku heran, takder orang lain ker dalam industry malaysia ni? Kenapa si tua jinjang ni jugak kat mana2 show, please la cakap merepek tahpape.

    0

    0
  32. entah says:

    aku dok perati AC ni macam x pernah kenal agama Islam…..

    0

    0
  33. Anonymous says:

    I wonder siapa yg selalu sorak AC ni kat konsert gegar vaganza atau mna2 je la yg ada AC ni. Mcm ramai je peminat.. Tp kat sini ramai pula kutuk, takde yg backup. Pelik sungguh. Dgn CMP YO WHATSUPPP SHAH ALAM.. Aduii tak kna betul kat telinga aku.

    0

    0
  34. Kuang says:

    Jmputan org2 obesiti je ke?yelah..klu x,spe nk hbskn kek tu.

    0

    0
  35. hamba Allah says:

    ya Allah ,kan lebih elok kalau di buat doa selamat di rumah atau di surau masjid ..atau rai anak anak yatim lebih afdal ..sudah alpa..

    0

    0
  36. Anonymous says:

    Hanya mampu geleng kepala menegoknya…sape kate ni party modern…dh mcm parti sembah setan pn ad..bila aku tengok mcm dia org ni semua bukan beragama islam…nape y datang semua buruk bebeno…sama la ngan bininya ac mizal…brtmbh buruk n hodoh aku nengok…y si gemok tu…ko [akai baju tido aku weiii..aku wat tido tpi ko bawa gi -party…kelakar btl le…suruh si gemuk tu cermin dlu la sblm gi party…semuanya sakit mata menegoknya….

    0

    0
  37. nil says:

    betul bagai dikata..

    bila kita bersuara mengenai derma atau sedekah atau zakat,..mula lar pandai pula membalas…katanya benda2 mcm tu tak perlu ditonjolkan…bila buat amal jariah tak perlu diwar2kan…itu antara sya dgn Allah. Allah tahu apa yg sya buat.
    habis tu bnda2 yg mcm gini awk tonjolkan utk apa…? nnti katalh utk simpanan peribadi,..klu utk simpanan peribadi,..mcm mna admin bolh dpt all these picture..? ayat yg dah lapuk.
    iye memang betullah,..jika rezeki yg ada itu terasa lebih….ajaklah anak2 yatim or prgi rumh kebajikkan bawakn mknan yg sedp2 skit…oh ya..itu smua tdak perlu, sebb nara xkan tahu…nara xkn pos benda2 kebaikkan gitu. yg nara tahu mmbiarkn kami yg komen ini dpt dosa percuma. buat prkara bgni dan ditonjolkn tdak apa..smua org nmpak jika tdak,..org tak tahu dia ada duit…dikongsi bersama pun x apa dpt pahala…jika rezeki yg ada dan dikongsi bersama mereka yg kurg upaya tdak akn nmpak…tiada pahala…takut rezeki makin berkurg.

    0

    0
  38. CIK NONA says:

    Tak pernah tak karat rambut bini AC ni la. Dr dulu mcm tu je.

    0

    0
  39. anakhantutersisih says:

    doakan jela yg baik2 dan moga berubah..mana tau 1 day nnti dorang berubah..hidayah x mengenal sesiapa..

    0

    0
  40. naura says:

    apa perasaan ank2 gan 1st wife bila tgok pix ayah mcmni…?

    0

    0
  41. Anonymous says:

    aku rasa air paip kat rumah AC ni kotor kot…dia n wife mndi air berkarat sbb tu rambut berkarat….gosok pkai berus dawai pun x hilang karat tu…hahaha…seb baik aku mndi air perigi…

    0

    0
  42. Anonymous says:

    nak tanye… wife ac tu pompuan ke laki?? cam ponds je…

    0

    0
  43. Anonymous says:

    Andai kata kat Malaysia ni boleh tukar agama sesuka hati….aku agaklah, memang ramai dah artis melayu ni dah keluar dari Islam, minum arak & buat tattoo.

    0

    0
  44. anon says:

    so very the kampong lumpor

    0

    0
  45. mak bidan says:

    budaya barat jugak yang disauknya…bertaubatlah…kiamat sudah dekat…semoga beroleh hidayah untuk kita semua…

    0

    0
  46. anon says:

    Menyampah jugak bila tua2 gini nak celebrate birthday, sama jgk mcm siti tu. Budak2 je lah yg celebrate.

    0

    0
  47. Miss Chanel no 5 says:

    Artis Malaywood memang macam ni. Perasan diri tu Hollywood. Mat saleh buat baby shower, Malaywood artis pun nak buat. Mat saleh sambut Halloween, Malaywood artis beriya riya nak ikut jugak…bukan tak boleh sambut bday tapi yg ni melampau. Si AC ni dah la tua kutuk tak sedar diri. Style rambut buruk color rambut lagi la buruk. Macam one of my Caucasian friend cakap, Asian better stay with their natural hair color cause blond doesn’t go with their skin esp yang hitam berkerak. Yg bini pulak, pakaian mcm disco queen..eiiiiikkkk…so 70s. Apa apa pun Minah bam bam lagi bagus. She thinks ahead. Assuming party ni waktu malam. So abis party, balik rumah terjun Katil! Lol…eh derma anak yatim lagi bagus la..

    0

    0
  48. KakLeena says:

    Semoga dapat hidayah…sedih menengoknya.. paling kesian kat anak2. Tak tahu mana yg baik atau buruk. Tp dah diajar begini…Sedihlah!

    0

    0
  49. Melor says:

    C.H.E.A.P.

    0

    0
  50. Mak Temah says:

    Bodoh suma org yg komen ni….. Lantak dia la.. Duit dia… Apa korang susah…. Kubur masing2…?

    0

    0
  51. Sam says:

    Rambut AC reminds me of ayam kat belakang rumah. Sekian.

    0

    0
  52. Makhluk planet tongga says:

    Kesian2…bygkan kalo diambil nyawa oleh malaikat dlm keadaan bininya begitu..azabnya si ac dlm kubuq.si bini plk tak tau lah aku..nk komen pun malas bila tgk rambut dan bentuk muka yg mcm org dari planet tongga.moga2 trbuka hati ac utk menerima kembali shafnie..demi nk selamatkan akidah si ac ni..nmpak dah makin kelautt dah ni..mak bapak ac tak marah ke anak dia smpai hanyut cenggini sejak kawen dgn si muka jadian tu?

    0

    0
  53. ku lily says:

    Amboii hari jadi ,anak2 bini dulu ketepi terbuang ..

    0

    0
  54. naruto says:

    alamakk…penampakan setan ngn iblis je y ramai kt event ni…
    sila jelaskn………

    0

    0
  55. Fizi Bin Hakim says:

    ketinggalan zaman sebenarnya buat party dlm club mcm ni. kalau betul2 ikut trend, sekarang ni buat birthday party ala2 picnic kat taman2, tepi tasik ker dan siap buat bbq.lagi awesome

    0

    0
  56. Minah says:

    A**k xde ke? Kalau x, bru perfect!

    0

    0
  57. cemara jingga says:

    usia itu satu ujian..ujian yang boleh memusnahkan ..atau ujian yg membawa keberkatan…lagi afdhal buat doa selamat..tanda syukur masih diberi peluang menjangkau ke usia yg seterusnya..

    0

    0
  58. Liz says:

    Laaa…. Kek ke tu??? Ingat beg sapalaa yg tersusun atas meja …

    0

    0
  59. kelembai says:

    sesungguhnya aku tak halalkan se sen pon duit aku yang ko amik hasil jual gelang tipu tu..setiap sen yg ko belanjakan utk anak bini ko terselit duit aku yg ko tipu..

    0

    0
  60. Aura Ayam says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    0

    0
  61. Aura Itik says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see. ..

    0

    0