Written by Bella | February 9th, 2016

Selepas mengadakan majlis resepsi pada malam 5 February lepas di Hotel Shangri-La, Tanjung Aru, Kota Kinabalu, Sabah.

Pasangan Akim dan Stacy mengadakan satu lagi majlis resepsi mengikut adat Sabah di Dewan Kebudayaan Penampang, Sabah.

Pada majlis berkenaan, Akim dan Stacy memakai pakaian tradisional masyarakat Kadazandusun.

Berikut adalah beberapa lagi foto sekitar majlis resepsi  Akim dan Stacy mengikut adat Sabah dengan membaca entri ini sepenuhnya.

39 responses to (8 FOTO) Majlis Resepsi Akim & Stacy Dengan Baju Tradisional Kadazandusun

  1. AkuBergembira says:

    Yeah…adat resam jangan dilupakan….
    Tahniah Stacy Dan Akim

    0

    0
    • minah jambu terlajak habis says:

      tengok muka si Akim ni macm selekeh tk macm pengantin…kenape si izreen ni macm gatal aje belakon drama kak mar ni ? macm kt bijik tu ada ulat bulu pulak mengeletis sangat dia berlakon meluat !! pakai tudung tapi tapi berlakon macm pompan gatal !! eh helo kalau nk berlakon jadi pompan gatal bukak tudung sudaaa…sape pengarah drama kak mar ni ?? tolong suru si izreen ni bukak tudung dia menyampah lah tengok gelagat dia berlakon macm siak !! rozita ck wan dia ok ..

      0

      0
      • huhuhu says:

        perempuan yg bertudung ramai jugak yg gatal

        0

        0
      • Hurts.... says:

        setuju….
        bila buat show ada juga ……
        maaf ya… Akim takde seri pengantin,
        selekeh…!!!!

        0

        0
      • Hurts.... says:

        aku minat tengok crita Kak Marr….
        ini lagi satu… attentions seekers….
        si izreen dgn “geng dia” …
        part diorang muncul…
        mcm aku nak matikan tv…
        Rosak3……Over3…..Meluuuuuuuattt….!!

        0

        0
  2. Anonymous says:

    Nampak mcm akim yg asal kadazan dusun..Tahniah la dah kawin.

    0

    0
  3. melati says:

    tahniah Akim & Stacy…, alngkah menarik nya kalau Jutawan RM50 juta yg menipu tu ( Neelofa) berkawin gan Khinzir Jantan…..

    0

    0
    • MSJ says:

      Dah la off topic, Melati ni sombong mengaku nak kahwin dengan Neelofa.

      0

      0
    • Anonymous says:

      Melati kat skolah dlu slalu kena buli. Sbb tu bila dh besar ni dia suka buli org..tp malangnya trpksa guna tenet sbgai pengantara. Pengecut pnya psal. Kesian..msti slalu kena buli dlu.

      0

      0
    • Lara Lorat says:

      Cuba bawak bertenang Cik Melati, u marah sangat dengan Cik Lopa ni kenapa? Kami pun ada jugak mengata2 dia tapi bertempat la, takder la kat semua post yang tak berkenaan pun kena maki dia tu.
      Dia ada hutang u ker? Or u mmg tak cukup kasih sayang meroyan semacam.

      0

      0
      • melati says:

        hahaha…saya kutuk Neelofa sebab dia penipu….yg kater saya kena buli tu salah, selalu say yg buli org hihihi…termasuk lah artis2…yg kater saya pengecut tu …ni jenis ,kalau rumah terbakar mesti dia lari dulu dia sanggup tinggal mak sia mati hangus…sebab tu dia kondem saya pakai Anonymous…

        0

        0
  4. dayana says:

    Nampak sama cantik sama padan..Tahniah Akim & Stacy..

    0

    0
  5. Lara says:

    Respect kat akim sbb hormat kt budaya sabah jgk hehehe lepas nie kita tgk stacy joget zapin sebelah johor plak hehehe ,Allah maha kuasa semoga hubgn akim & ummu hingga jannah .????

    0

    0
    • Lara says:

      Sorry ada tany soal plak, semga hubgan akimstacy hingga jannah.amin

      0

      0
      • Anonymous says:

        jannah? neraka ada laa

        0

        0
        • ramleeposmen says:

          Cara Islam adalah kesederhanaan. Adat tertakluk pada tempat dan keadaan. Dlm kes ini perlu di ubah sedikit dari segi pakaian Stacy. Tidak perlu sleeveless. Jgn jadikan issue convertion krana kawin bukan krana iklas hati atau saja2.

          0

          0
  6. Capahwatti says:

    Muka akim ni dh mcm org kadazandusun…haha

    0

    0
  7. sakai_batak says:

    HODOH DUA2 EKOR………..

    0

    0
  8. Irfan says:

    Not bad. Stacy ni sebijik cam maknya esp.tang hidung kmbangnya…nasib dia kulit putih…

    0

    0
  9. Anonymous says:

    apsal stacy klor rambut gitu ala2 blonde n y ni th loh.. mcm looks tua

    0

    0
  10. feredea says:

    sama padan, sama cantik dan hebat. Nanti anak pun akan cerdik

    0

    0
  11. Wieda says:

    Rambut burok

    0

    0
  12. kakmona says:

    Ha3 stuju ngn komen yg kata akim plak mcm org pedalaman kadazandusun hi3

    0

    0
  13. Ala-ala kadazandusun

    0

    0
  14. Godek says:

    Sayang la gbr xda yg HD..mmg cantik baju dorg,tahniah.Kalo ada photographer utk majlis ni,lagi perghh!

    0

    0
  15. nazareth says:

    Cantik Stacy & Akim…salute dengan mereka berdua, walaupun berbeza adat,budaya dan keturunan…at least, family akur dan restu dengan perkahwinan mereka. Yang penting Stacy dapatkan restu orang tuanya walaupun selama mana…

    0

    0
  16. Anonymous says:

    Apa specialnya baju pengantin kadazandusun ni? macam sama dengan baju tetamu yang hadir je.

    0

    0
    • Mimi says:

      Memang bukan baju pengantin pun.
      Ni memang baju kadazandusun, dipakai ketika ada keramaian.
      Memang takde yang special, tapi I suka je tengok.
      Baju ni nampak je sama, tapi different area different style tu.
      You boleh google Unduk Ngadau, contestant semua pakai ikut area memasing.

      Tak salah pun baca for info.

      0

      0
  17. Si rama rama says:

    Haha bgslah kutuk2 muka org tu mcm tu,ingat awk tu mgutuk kurniaan Allah,hidung kembang ke,hitam ke,tu semua kurniaan Allah,seri pengantin die naik je ak tgk,(ak lah kot)respect ape kt hubgan diorg nie.kawin xde pun nk kecoh2,tau2 je nk nikah.live update pun xde,spanjg 7 thun diorg brkwn xde pun gosip2 akim gn org lain.ikhlas je die nk kt stacy.klu dh tertulis stacy tu islam mati die nanti,xkisahlah kawin ke x gn akim,islam jgk agama nie.klu nk kutuk warna rambut ke,baju ke xpe lah.tp klu nk kutuk rupa seseorg,ingat ye kita kutuk anugerah yg Allah bg.belum tentu Anak cicit kte cantik jgk.insha Allah perlahan2 akim guide ummu stacy.amin

    0

    0
  18. jenab says:

    maaf ye…muka dia orang tak nampak seri pengantin…mungkin penat & tak cukup tido sebab lepas ‘bersenam malam pertama’….hihihi…k, bye….

    0

    0
  19. drftn says:

    ikut adat..ikut budaya..yang agama suruh tutup aurat tu ikut tak..tak..akim2..dah bawak seorang mualaf tu tolong la bimbing dia dengan cara yang sebetulnya…

    0

    0
  20. Pusakag 2 says:

    saya org Sabah, sokong stacy kawin, tidak lupa pada asalusulnya..masih ingat peminatnya yang mengundi waktu af dulu.. Stacy ketengahkan kebudayaan Sabah.. bukan macam Marsah, Adira duduk pedalaman Sabah tapi langsung tidak ingat peminat Sabah yang mengundi diaorg dulu waktu AF..
    teruk betul perangai diaorg nie.. tapi kami tengo je perangai diaorg nie… x ke mana juga klu sekedar mengajar kemewahan.. Ramai juga artis Malaysia kejar kemewahan tapi lingkup juga..

    0

    0
  21. Anonymous says:

    resepsi diaorg mcm tak dapat liputan media je ,,,,minat jugak nk tgk … :-(

    0

    0